Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
real-_-

Innlegg: 12379
real-_-
20.04.21 12:49

Superligaen er det UEFA skulle ønske og aktivt prøver å få CL til å bli. Allerede opprettet en ny turnering for mindre nasjoner, vanskeligere for mindre lag å komme til CL og nå også innført friplasser for storlag som ikke kommer seg med. Superligaen er et produkt av dagens fotball og en noe man hadde endt opp med om ikke alt for mange år.

hmm

Innlegg: 386
hmm
20.04.21 12:49

City er vel klubben som har minst å tjene på dette. De har mer penger enn de fleste og kan derfor til en viss grad fiske etter spillere som andre klubber ikke har råd å ha eller å kjøpe. Det roter vel også kanskje også til planene for City-group?

Everenga

Innlegg: 8394
Everenga
20.04.21 12:49
Barbosa: La oss si om Chelsea/City melder seg ut av dette. Kan det påvirke utfallet av Super League?

Da rakner det. Da forsvinner også mye av interessen fra Spurs og Arsenal. De to andre tullingene kommer nok til å prøve å fortsette, de er forlengst en så internasjonal merkevare at de ikke har noe interesse i PL. 

Everenga

Innlegg: 8394
Everenga
20.04.21 12:50
hmm: Det roter vel også kanskje også til planene for City-group?

City kan jo glatt bare opprette en ny klubb for dette formålet og la Man City fortsette der de er. 

GreySerpent

Innlegg: 30412
GreySerpent
20.04.21 12:52
Everenga: Da rakner det.

Artig. 2 klubber som ville vært støv om det ikke var for rike onkler med lik i lasten. Paradoksalt.

KingKenny

Innlegg: 3538
KingKenny
20.04.21 12:52
real-_-: Superligaen er det UEFA skulle ønske og aktivt prøver å få CL til å bli. Allerede opprettet en ny turnering for mindre nasjoner, vanskeligere for mindre lag å komme til CL og nå også innført friplasser for storlag som ikke kommer seg med. Superligaen er et produkt av dagens fotball og en noe man hadde endt opp med om ikke alt for mange år.

Her er du nok inne på kjernen i det hele...

busnissclass

Innlegg: 6286
busnissclass
20.04.21 12:52
GreySerpent: Vel... mange landslag kvalifiserer ikke til VM engang.

Men den sjansen kan ikke spillerne ta. Og de fleste superstjernene er fra nationer som nesten alltid er med.

hmm

Innlegg: 386
hmm
20.04.21 12:53
Everenga: City kan jo glatt bare opprette en ny klubb for dette formålet og la Man City fortsette der de er.

Det er selvfølgelig mulig, men der vil kanskje de andre 5 PL klubbene sette foten ned, hvis City får i pose og sekk. 

Det står en del på spill for de 6 klubbene, de er nok ikke 100% sikker på at dette går deres vei.

Og derfor er det viktig at UEFA ekskluderer de 6 nå!

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:54)

busnissclass

Innlegg: 6286
busnissclass
20.04.21 12:55
Everenga: Da rakner det. Da forsvinner også mye av interessen fra Spurs og Arsenal. De to andre tullingene kommer nok til å prøve å fortsette, de er forlengst en så internasjonal merkevare at de ikke har noe interesse i PL.

Arsenal eier er like grådig og ond som de fra Lpool og Manutd.

Jeg er Arsenal-supporter, jeg vet hva jeg snakker om.

 

HeskeyTime

Innlegg: 9444
HeskeyTime
20.04.21 12:57

Synes FA skal kjøre elimination-style på de 6 klubbene som stakk.

Ingen ytterligere straff til de 3 første som ryker, utenom at de trekkes 15, 25 og 35 poeng avhengig av hvem som stikker først. De 3 siste blir degradert til National League South & North.

GreySerpent

Innlegg: 30412
GreySerpent
20.04.21 12:57
busnissclass: Arsenal eier er like grådig og ond som de fra Lpool og Manutd. Jeg er Arsenal-supporter, jeg vet hva jeg snakker om.

Amerikanere... 

george_hincapie

Innlegg: 13983
george_hincapie
20.04.21 12:58
KingKenny: CL blir uinteressant uten disse 12 klubbene.

Jeg tror faktisk ikke det. Du har Bayern, PSG, Leipzig og Dortmund. Det er flere tyske og franske lag som i enkelte sesonger holder bra nivå. Det er fortsatt gode lag fra Italia, England og Spania som kommer til å spille CL. Du har fortsatt Ajax, Porto etc. Det kommer til å være bra kvalitet på lagene i CL.

missChance

Innlegg: 58199
missChance
20.04.21 12:59
Barbosa: One of the English Super League clubs is seriously considering pulling out, and are accusing Manchester United and Liverpool of lying to them and "f***ing up". ESPN

They are accusing Liverpool and Manchester Unitedthe 2 clubs leading the breakaway — of lying to them and “f***ing up”

 

Skammen ...

GreySerpent

Innlegg: 30412
GreySerpent
20.04.21 13:00
george_hincapie: Jeg tror faktisk ikke det. Du har Bayern, PSG, Leipzig og Dortmund. Det er flere tyske og franske lag som i enkelte sesonger holder bra nivå. Det er fortsatt gode lag fra Italia, England og Spania som kommer til å spille CL. Du har fortsatt Ajax, Porto etc. Det kommer til å være bra kvalitet på lagene i CL.

Mulig CL mister litt glans en periode.

Jeg er naiv, og tror spillerne foretrekker dagens spill, og vil dermed trekkes til klubber utenfor SL. 

Synd for meg som er United-supporter. Men klubben må ta et standpunkt nå, på tvers av kreften som eier dem.

GoingKronos

Innlegg: 52300
GoingKronos
20.04.21 13:00
busnissclass: Det finnes nok av fotball-gale mennesker, så ja jeg kan love deg at det er mange som står opp tidlig, eller legger seg sent for å få med seg kampen live.

Det er ekstremt få som har luksusen å kunne sitte opp å se en fotballkamp klokka 03 en vanlig onsdag, også asiater har skole, jobb og familie. Og vi har jo lenge hørt at pengene kommer ikke fra blodfansen, men fra vanlige konsumenter. 

GreySerpent

Innlegg: 30412
GreySerpent
20.04.21 13:01
missChance: They are accusing Liverpool and Manchester United — the 2 clubs leading the breakaway — of lying to them and “f***ing up”   Skammen ...

Å nei...lurer på hva Klopp vil si. Dakar!

hmm

Innlegg: 386
hmm
20.04.21 13:02
george_hincapie: PSG, Leipzig og Dortmund.

Sevilla, Atalanta, Napoli

beardman

Innlegg: 3509
beardman
20.04.21 13:03
HeskeyTime: Synes FA skal kjøre elimination-style på de 6 klubbene som stakk. Ingen ytterligere straff til de 3 første som ryker, utenom at de trekkes 15, 25 og 35 poeng avhengig av hvem som stikker først. De 3 siste blir degradert til National League South & North.

Dette hadde vært litt gøy faktisk.

Se hvem som svetter mest, rett og slett

Kaizen

Innlegg: 1314
Kaizen
20.04.21 13:05

Star Wars må skrives om: Luke Skywalker ( Liverpool) har gått over to the dark side. Keiseren (PSG) forsvarer nå galaksen.

GatlingGun

Innlegg: 47896
GatlingGun
20.04.21 13:05

Pep skal ha media-tid snart sies det på Sky.

Juventuss

Innlegg: 3378
Juventuss
20.04.21 13:05

Kan se for meg at det selges utvidelsesplasser osv til denne ligaen. Store byer med mye penger som Moskva og St Pettersburg vil nok gjerne kjøpe seg inn i fremtiden. 

Denne ligaen kan jo kun konsentrere seg om hvor det kan bli skapt store verdier på tvers av landegrenser. Så her vil man nok i fremtiden se til byer og steder med stort inntjeningspotensiale. Som når det skal utvides med et lag i en av ligaene i USA er jo det eneste kriteriet hvor mye penger et lag i en by kan generere for ligaen.

For eksempel vil det nok skje utvidelser der et nytt lag kjøper seg inn og mottar helt greie spillere for å komme på et nivå så de er brukbart konkurransedyktig i starten. Det er jo det som skjer i amerikanske idretter der for eksempel NHL nå utvider med et lag i Seattle og de andre lagene kan beskytte et visst antall spillere og Seattle velger en spiller fra hvert lag.

Selv om jeg er imot det så vil nok i teorien et norsk lag (Er vel bare Oslo regionen som har nok mennesker) som kjøper seg inn en gang med økonomi til å spille med de beste og som fikk de beste spillerne i Europa til å komme til landet solgt hos veldig mange også i Norge og spesielt hos de yngre. Ser jo interessen bare et av de store lagene kommer på treningskamp.

Tror et norsk lag med Haaland og Ødegaard på banen fylt med andre gode spillere fra diverse land hadde solgt bra i Norge. Så er vi jo pengesterke. Så at markeder i Norden kan bli aktuelt er nok ikke umulig. Så lenge man ikke begynner å se mot Asia og USA først og klubber der som kan bli med.

At det etter hvert beveger seg mot en verdensliga og at land som Kina og USA kunne tenke seg få inn lag tror jeg kan forventes. De europeiske lagene vil nok ikke ha så mye reise, men det kan jo løses med å ha en egen asiatisk gruppe. Så kan man ha en tur i løpet av sesongen og besøke noen store kinesiske, amerikanske og kanskje japanske byer.

Sluttspillet kan man ha i et land eller på et kontinent. Founding clubs vil neppe ha noe imot en utvidelse og å øke nedslagsfeltet sitt. Selv om det kanskje kan føre til at andre klubber blir bedre enn de så lenge de får penger inn fra en liga som bare øker i verdi. De sitter jo med eierandelene også. Fotball er jo raskt på vei oppover i USA de siste årene nå. Super League deltakelse fra lag fra New York, LA og Miami osv vil nok bare øke hastigheten på interessen.

Leste også at lønninger osv vil få et tak ut fra revenue. Noe som er fint for spillere tjener alt for mye, men hadde grunnen for at de vil ha dette vært at man ville gitt mer tilbake til fansen eller at overskuddet gikk til utviklingen av fotball (Billigere billetter, utvikling av fotball steder de ikke har råd til det osv) så hadde det vært en ting, men det gir ikke akkurat noe mer sympati at grunnen for at eierne vil ha lønnstak er at de vil tjene mer selv.

At dette bare er et førstesteg på veien mot en mer global superliga hvis det går igjennom er nok tilfelle. Her er man mest opptatt av profitt og da er nok å få med seg flere av de store økonomiene veldig gunstig.

missChance

Innlegg: 58199
missChance
20.04.21 13:08

Ikke rart Old Trafford ikke har blitt oppgradert.

Når det blir ille nok, spilles de fleste kampene i helt andre land.

 

Brezjnev

Innlegg: 15562
Brezjnev
20.04.21 13:10
GoingKronos: Det er ekstremt få som har luksusen å kunne sitte opp å se en fotballkamp klokka 03 en vanlig onsdag, også asiater har skole, jobb og familie. Og vi har jo lenge hørt at pengene kommer ikke fra blodfansen, men fra vanlige konsumenter.

Jeg tror vi skal vokte oss vel for å anta at dette spetakkelet er satt i gang av folk som ikke vet hva klokka er i Sør-Korea når ESL-runden sparkes i gang klokka 21 i Madrid. Det er ikke der dette eventuelt går på grunn.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45666
PapaSmurf *MOD*
20.04.21 13:10

Agnelli og Perez er fotballens svar på Kong Joffrey og Cercei Lannister. 

GoingKronos

Innlegg: 52300
GoingKronos
20.04.21 13:12
real-_-: Superligaen er det UEFA skulle ønske og aktivt prøver å få CL til å bli.

Jeg forstår ikke at så mange sliter med å forstå hva UEFA er, det er en medlemsorganisasjon for 55 nasjonale forbund i Europa. De har ingen mål om å skape noe som deres medlemmer er imot, og de forhandler ikke på klubbnivå. Så nei, de har aldri ønsket seg en super league - for det er ikke i interessen til det store flertallet av land. De har hele tiden blitt truet av de 5 store nasjonene som har vært interessert i at deres land får flest mulig plasser og mest mulige av den økonomiske kaken. Men heller ikke forbundene i disse lagene har vært opptatt av hvilke lag i deres land som skal få fordeler, så for FA er det uvesentlig om det er West Ham eller Liverpool som tar seg til Champions League. Og alle forbundene har hatt interesse av å beholde sin nasjonale liga så viktig som mulig, og det gjøres gjennom prestasjon i hjemlig serie er billett til spill i Europa.

Og så har de mindre nasjonene også fått gjennomslag i UEFA, for en egen seriemesterrute inn i Champions League, og forhandlet seg til en bedre økonomisk kompensasjon. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45666
PapaSmurf *MOD*
20.04.21 13:13

For meg har Juventus vært et grått og nitrist lag i alle år. De få kampene jeg har sett med dem har vært mer enn søvndyssende. Nå hater jeg dem som pesten. 

Det sies at det verste et fotballag kan oppleve er likegyldighet, så kanskje de er fornøyde med å være blant verdens mest forhatte klubber. 

(Innlegget ble redigert 20.04.21 13:13)

GoingKronos

Innlegg: 52300
GoingKronos
20.04.21 13:13
Brezjnev: Jeg tror vi skal vokte oss vel for å anta at dette spetakkelet er satt i gang av folk som ikke vet hva klokka er i Sør-Korea når ESL-runden sparkes i gang klokka 21 i Madrid. Det er ikke der dette eventuelt går på grunn.

Nei, men disse tjener på å late som at protestene ikke betyr noe med å vise til Asia. Fortsatt vil en suksess av SL være helt avhengig av at de lykkes i det europeiske markedet, og da kan det også stoppes av europeiske fans og konsumenter. 

Tangsprell

Innlegg: 7997
Tangsprell
20.04.21 13:17
busnissclass: Det sies også at Mancity ikke ville være med på super ligaen, men ble presset til å være med, og truet med å bli etterlatt.

Å true noen som ikke vil være med å bli etterlatt er ikke mye til trussel spør du meg.

valdano

Innlegg: 108
valdano
20.04.21 13:17
LaGoeba: Virker ikke som om disse er spesielt gira på å bryte ut. Virker som tradisjonene fortsatt står for sterkt.

Tror ganske enkelt de [Porto, Benfica og Sporting] ikke har sittet ved forhandlingsbordet i det hele tatt. Alle de tolv klubbene som har underskrevet er på Forbes topp-20 liste, og med unntak av Milan er de topp 14. De tre andre er Bayern München, PSG og Borussia Dortmund, så det sier seg jo egentlig selv at de også er med på dette.

Maradona_123

Innlegg: 24861
Maradona_123
20.04.21 13:17

Perez ser vel heller på seg selv som Tywin Lannister.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg