Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
TrondLFC

Innlegg: 5021
TrondLFC
21.04.21 12:58

oddvar_kjempebra "Dagens lovverk kunne ikke stoppe dette og dermed måtte Boris true med nye og strengere lover."

 

Kan fortsatt komme det i forhold til eierskapsstruktur.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44987
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 13:02
FranciscoM: At vi som hvite menn er priviligerte er hevet over enhver tvil. Å tro noe annet er i beste fall ignorant.

Jeg liker ikke generalisering. Hvite menn over 40 er ikke en homogen masse. 

Men du og dine meningsfeller må bare fortsette å messe om dette så lenge dere er klar over hva denne retorikken før eller senere vil føre til. 

Kampen mot rasisme skjemmes av at en annen gruppe angripes på denne måten. Og det er kun skadelig for saken. 

Men dette blir det siste jeg sier om dette i denne tråden som handler om fotball, så om du vil ha det siste ordet så velbekomme. 

LaGoeba

Innlegg: 22800
LaGoeba
21.04.21 13:02
PapaSmurf *MOD*: Men når jeg snakker om å straffe supportere så er det at det klubben gjorde ikke kan brukes mot dem av andre lags supportere

Tja, er både enig og uenig, spesielt når det kommer til de supporterne fra klubbene som disse seks ville forlate i en umulig situasjon. 

Latch

Innlegg: 81
Latch
21.04.21 13:04

Kan noen gi meg et tips om hvordan jeg svarer på et innlegg. Jeg trykker på svar, men ingen ting skjer.

Kagawa

Innlegg: 1175
Kagawa
21.04.21 13:05
Latch: Kan noen gi meg et tips om hvordan jeg svarer på et innlegg. Jeg trykker på svar, men ingen ting skjer.

Du må markere innlegget du skal sitere.

Latch

Innlegg: 81
Latch
21.04.21 13:07

Kagawa

Takk for tipset.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44987
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 13:08
MikaelZ: Det er ikke en intensjonsavtale når man sier man blir med. Da ville statementsa vært formulert annerledes for å unngå slikt.

I og med at de kun var 12 av 15 lag som hadde signert og ingenting ble formalisert er det å regne som en intensjonsavtale. 

Det kan sammenlignes med en forlovelse. De hadde ikke stått for presten, men det var planen.  Men nå er forlovelsen brutt. Dermed kom de ikke dithen at presten rakk å spørre om noen hadde innsigelser til at dette giftermålet kunne gå sin gang.

Jeg er også forbanna på forsøket og intensjonen, men det de gjorde kan ikke straffes. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:09)

Everenga

Innlegg: 8057
Everenga
21.04.21 13:08
fazz: For det er ikke å stikke under en stol at den kortsiktige gevinsten (som strengt tatt er det viktigste for disse eierne) er LANGT større i en Superliga enn i UEFA cupene.

Det er stor forskjell på motivasjonen her.

Chelsea og City er sportswashing og leketøy. Profitt er underordnet status, publisitet og image.

Juventus har vært eid av Agnelli familien siden nittenhundreogbrødmangel, der dreier det seg om å bevare hegemoniet.

United, Arsenal og Liverpool er eid av amerikanske investorer, Spurs av en utflagget brite men han er samme ulla. Der er nok lysten på kortsiktig profitt større.

Real og Barca er i dype økonomiske problemer, det går rykte om at det samme er tilfelle for Milanoklubbene, det vet jeg ikke nok om. 

Så hvilken gevinst man ønsker er ulik for de forskjellige klubbene. 

MikaelZ

Innlegg: 561
MikaelZ
21.04.21 13:12
PapaSmurf *MOD*: I og med at de kun var 12 av 15 lag som hadde signert og ingenting ble formalisert er det å regne som en intensjonsavtale. 
Det kan sammenlignes med en forlovelse. De hadde ikke stått for presten, men det var planen.  Men nå er forlovelsen brutt. Dermed kom de ikle dithen at presten rakk å spørre om noen hadde innsigelser til at dette giftermålet kunne gå sin gang. Jeg er også forbanna på forsøket og intensjonen, men det de gjorde kan ikke straffes.

Det har ingenting å si hvor mange som har signert. Hvis du signerer en intensjonsavtale er ordlyden intensjons, den var fraværende her.

Det er opp til de 14 andre klubbene å bestemme om de mener det er et grovt nok brudd til at de vil kjøre gjennom straff. Det er opp til Premier League selv (altså de 20 klubbene) om det skal komme poengtrekk eller bøter.

"Any serious breach of the Rule Book results in an independent three-person tribunal sitting to hear the case, ascertain guilt and set the punishment, which can range from fines to points deductions and, in extreme cases, expulsion from the competition (this has never happened in the history of the Premier League)."

Kommer de 14 klubbene fram til det vil det gå gjennom uavhengig kommisjon. 

Du kan hevde det er en intensjons, klubbene kan hevde det er en bindende avtale. Blir i hvert fall skuffet om det ikke kommer en hard straff, for det har de 100% muligheten til å gjøre. 

hmm

Innlegg: 346
hmm
21.04.21 13:14
FM07: Perez tar skylden

Han var nok en av de mest sentrale. Men dessverre for han så fikk han det korteste sugerøret på sist møte i ESL, og måtte derfor informere verden med om "glade budskapet". At han fremsto som komiske Ali er en annes sak. Det ville ikke  vært lett for noen å fremme ESL.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:14)

klaumb

Innlegg: 6146
klaumb
21.04.21 13:18
Juventuss: Ja folk er fornøyde med at ting ble lagt på hylla, men de som ønsker å beholde europeisk fotball omtrent som den er i dag er nok neppe jobben ferdig og er nok mange tiltak som må gjøres for å sikre at noe lignende ikke prøves på igjen om 10-20 år.

Og det nye CL formatet er jo ikke akkurat så veldig fantastisk det heller og gir jo mange av de samme fordelene som Superligaen ville gjort for de største klubbnavnene selv om det er litt mindre penger og flere å dele de med. 

Av de 36 plassene kommer 20 av de til å gå til de fem store ligaene. Det er i hovedsak lag som enten var invitert inn i SL eller skulle delta der. En av de fire ekstraplassene skal gå til den femte største ligaen, som nå er Frankrike slik at de alle har 4 lag hver. Så da er 23 av 36 plasser fordelt på de store. 

De tre resterende ekstraplassene skal ikke gå til serievinnere fra mindre nasjoner slik mange ønsker, men gå til lagene med best historisk rating som ikke er kvalifisert igjennom ligaspill. Tipper man skal ganske langt tilbake i tid for å finne et år der ikke det hadde sikret alle de 12 lagene som var med på dette en plass i CL. 

Da er det i realiteten 13 plasser igjen å spille om for resten av fotballeuropa. I Super League skulle jo fem av tyve plasser fordeles etter prestasjoner. 

Kampene skal organiseres som et ligaspill istedenfor grupper der topplagene får flere møter med hverandre og de samtidig har større sjanse for å komme seg videre enn i et lite gruppespill der f.eks et enkelt tap mot et mindre lag gjør at de ryker ut slik Man Utd opplevde i Tyrkia i år. 

Så det som startet i 1992/93 med den nye logoen og de første store pengene med kun serievinnere der alle måtte kvalifisere seg for gruppespillet som kun besto av 8 lag fra 8 forskjellige nasjoner har jo endt i noe som er veldig nære en superliga allerede. 

Og det tok jo faktisk tre år og en dobling av antall deltagende lag før England klarte å kvalifisere seg for dette igjennom Man Utd. Dette etter at de røyk mot Galatasaray året før og Leeds røyk mot Rangers i den første versjonen.
Og når Man Utd kom med her kom de til kort mot IFK Gøteborg i gruppespillet.
Seriemesteren året etter fra PL fikk allikevel en av de mange faste plassene når UEFA for første gang innførte dette, men Blackburn endte da sist i sin gruppe bak Spartak Moskva, Legia Warzawa og Rosenborg.

Og selv om Engelske lag da igjennom de første seks årene hadde vist seg å være kvalitetsmessig dårligere enn mer enn halve fotballeuropa sine serievinnere fikk de fremdeles fast plass året etterpå. Det ble også første gang England fikk med et lag i sluttspillet med Man Utd og også siste gang det kun var serievinnere + tittelholder som fikk delta.

Det var vel strengt talt ved innføringen av faste plasser i CL til lagene fra de store ligaene og når man åpnet opp for at flere enn serievinnerne fra de store ligaene fikk være med at man startet ødeleggelsen av fotballen.
Og selv da med to lag fra hver av de store nasjonene var dette ganske sjarmerende med den gradvis endring mot det vi ser i dag. Der de store ligaene og lagene har reist fullstendig ifra resten av fotballeuropa som før starten av CL var helt på høyde med de store lagene i de store ligaene. 

Jeg er ekstremt glad for at The Super League ikke ble noe av, men skulle virkelig ønske man heller gikk i retning av å utjevne forskjeller i fotballen enn å øke de.
Og jeg selv med flere er jo med på dette ved å hylle lag og spillere som setter rekord etter rekord i disse dager uten at vi egentlig erkjenner at det er et sykdomstegn på at forskjellene er større enn noen gang ressursmessig. Det er ikke bare fordi Klopp og Pep er så fantastiske managere. De er fantastiske managere i en tid der de råder over racingbiler i konkurranse mot familiebiler. 

Nå ble slaget om The Super League vunnet, men supporterne burde fortsette denne kampen.
Ingen, og da selv ikke de som heier på vinnerlagene vil ha en fotball som vi har sett tendenser på de siste årene der ligamesteren er klar i 3 av de 5 store ligaene før vi starter og kun noen veldig få lag kan vinne i de andre. Så det eneste denne utbrytergruppen hadde rett i er at fotballen trenger å endres og at systemet i dag ikke fungerer godt nok. Bare ikke slik de selv tenker det. Fokuset burde være på å redusere utgifter kontra å øke inntekter og fordele det som er av inntekter på flere. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:19)

GatlingGun

Innlegg: 47785
GatlingGun
21.04.21 13:18

Ny info på Sky nå:

1. Flere av eierne mener fortsatt at ESL er en god ide, men at de føler annonseringen og opplegget rundt dette var feil.

2. En av klubbenes direktører, mer rundt ansvaret for klubbens "day to day" drift var helt i mørket når info om dette ble lagt frem for verden, og satte igang maskineri for å få stoppet det så snart den personen hørte om dette.

Kent

Innlegg: 131999
Kent
21.04.21 13:22

Rimelig kvalmt det ny CL-opplegget også.

Betyr i realiteten at de samme klubbene er sikret plass hver sesong. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44987
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 13:22
MikaelZ: Det er opp til de 14 andre klubbene å bestemme om de mener det er et grovt nok brudd til at de vil kjøre gjennom straff. Det er opp til Premier League selv (altså de 20 klubbene) om det skal komme poengtrekk eller bøter. "Any serious breach of the Rule Book results in an independent three-person tribunal sitting to hear the case, ascertain guilt and set the punishment, which can range from fines to points deductions and, in extreme cases, expulsion from the competition (this has never happened in the history of the Premier League)." Kommer de 14 klubbene fram til det vil det gå gjennom uavhengig kommisjon.  Du kan hevde det er en intensjons, klubbene kan hevde det er en bindende avtale. Blir i hvert fall skuffet om det ikke kommer en hard straff, for det har de 100% muligheten til å gjøre.

Ja, om de vil ha noen år i rettssystemet med midlertidige forføyninger og krig med de 6 store så velbekomme. 

Men da legger PL selv opp til et nytt mytteriforsøk. 

Og siden det foreligger en juridisk presedens der man ikke kan nekte noen å lage sin egen liga så var man avhengig av at britiske myndigheter justerte lovverket. Det vil de ikke gjøre nå. Men de kan kanskje justere lovverket rundt eierskap. 

Det du snakker om er følelser og rettferdighet. Det jeg snakker om er juss. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:26)

Rainmaker

Innlegg: 57317
Rainmaker
21.04.21 13:25
GatlingGun: 2. En av klubbenes direktører, mer rundt ansvaret for klubbens "day to day" drift var helt i mørket når info om dette ble lagt frem for verden, og satte igang maskineri for å få stoppet det så snart den personen hørte om dette.

Døres litt ut som Peter Cech. Han er vel Technical Director i Chelsea, og virket ganske så på supporternes side under protestene

hmm

Innlegg: 346
hmm
21.04.21 13:26
klaumb: Fokuset burde være på å redusere utgifter kontra å øke inntekter og fordele det som er av inntekter på flere.

God norsk fordelingspolitikk! Dessverre så klinger ikke det så godt andre steder, i alle fall ikke i USA. 

Men, PL er et godt eksempel på at litt mer fordeliing fungerer bedre enn litt mindre fordeling (LaLiga) Både sportslig og i popularitet. (totalt) (og det gir bedre økonomi over tid)

Regulering er den enkle løsningen på det meste, og som jeg skrev i et tidligere innlegg, klubbene ønsker å bli regulert.  Få eller ingen ønsker frislipp. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:27)

Rikssynseren2013

Innlegg: 1094
Rikssynseren2013
21.04.21 13:28
Kent: Rimelig kvalmt det ny CL-opplegget også. Betyr i realiteten at de samme klubbene er sikret plass hver sesong.

Bra avledningsmanøver. Jeg er heller ikke imponert.

fugletitteren

Innlegg: 12479
fugletitteren
21.04.21 13:28
Kent: Rimelig kvalmt det ny CL-opplegget også. Betyr i realiteten at de samme klubbene er sikret plass hver sesong.

Blir ikke store fornadringen fra slik SL var skissert nei. 

Men her har man i tillegg med seg korrupte Uefa. Man kan virkelig ikke stoppe med dette, det nye CL formatet må man også til livs.

MikaelZ

Innlegg: 561
MikaelZ
21.04.21 13:28
PapaSmurf *MOD*: Ja, om de vil ha noen år i rettssystemet med midlertidige forføyninger og krig med de 6 store så velbekomme. 
Men da legger PL selv opp til et nytt mytteriforsøk.

Som med alle lag som skal bli straffet for noe.

100% verdt det, dette må få følger. PL overlever fint uten de 6 lagene, det kan bli tøft en god stund men det er noe man får overleve. 

Hvis det ikke gjøres noe sier man reglene ikke er like for alle. Og alle lag som har prøvd å krangle på straffene i PL har tapt

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44987
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 13:30
MikaelZ: Som med alle lag som skal bli straffet for noe. 100% verdt det, dette må få følger. PL overlever fint uten de 6 lagene, det kan bli tøft en god stund men det er noe man får overleve.  Hvis det ikke gjøres noe sier man reglene ikke er like for alle. Og alle lag som har prøvd å krangle på straffene i PL har tapt

Man kan ikke straffes når man ikke ennå har brutt en regel, bare hatt en intensjon om det. 

Det kan umulig være så forbanna vanskelig å forstå. 

De klubbene som har fått straff har ikke bare ønsket å bryte regelverket, de HAR brutt det. 

PL overlever selvsagt uten de 6 lagene, men økonomien vil kollapse. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:32)

VivaLV

Innlegg: 38178
VivaLV
21.04.21 13:31

Er det United som har hatt størst opprør mot eierne sånn hvis man ser tilbake noen år? Var vel en periode de var ganske ivrig på markeringer mot Glazer og så har det vel dabbet av.

 

Canucks

Innlegg: 76227
Canucks
21.04.21 13:32

Nesten som en kan lure på om disse klubbene og UEFA hadde en avtale om hele dette spillet.

1. Disse klubbene vil få litt dårlig renome hos fans nå, men planen er at det blåser over, men de blir sikret seg plass i det nye CL format.

2. UEFA+FIFA får bra rykte nå og blir sett på som heltene i dette, og alt fokuset som har vært på Qatar og menneskerettigheter glemmes fullstendig. 

Altså bonuser for begge parter i dette, og en win-win.

Mulig det er konspirasjonshatten min som er på her.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44987
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 13:33
VivaLV: Er det United som har hatt størst opprør mot eierne sånn hvis man ser tilbake noen år? Var vel en periode de var ganske ivrig på markeringer mot Glazer og så har det vel dabbet av.

Det kommer til å blusse opp igjen nå. Blir mye gult og grønt fremover. 

fugletitteren

Innlegg: 12479
fugletitteren
21.04.21 13:33
HarryH: Kan det ende opp med en liga bestående av Real Madrid og Barcelona? Det har jo alltid vært stor interesse rundt disse oppgjørene, så kanskje det kan være et levedyktig konsept.

Mulig det finnes tall som beviser det motsatte, men denne interessen har på meg virket dalende de siste årene..

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27099
oddvar_kjempebra
21.04.21 13:34
Canucks: 1. Disse klubbene vil få litt dårlig renome hos fans nå, men planen er at det blåser over, men de blir sikret seg plass i det nye CL format.

Ingen er sikret plass i det nye CL-formatet. 

MDepay

Innlegg: 253
MDepay
21.04.21 13:34
Latch: Kagawa Takk for tipset.

"Takk for tipset, jeg bare gidder ikke å benytte meg av det."

caliblue

Innlegg: 15221
caliblue
21.04.21 13:34
KingKenny: Det er da det reneste sludder...
Motivasjonen var akkurat den samme da som nå, nemlig at storklubbene ønsket å få en større del av pengekaka på bekostning av de mindre klubbene. 
At en nå 30 år senere kan se tilbake på en suksess endrer ikke på det. At Everton var en av "the big dogs" da gjorde jo at de så seg tjent med å være blant de som satt klar til å stikke kniven i Football League for å få en større del av kaka. Nå, siden Everton ikke har klart å få til en eneste prestasjon å snakke om de siste 30 år, så blir de naturligvis utelatt fra gruppa av storklubber og havner dermed blant de som vil få mindre del av kaka om storklubbene får bestemme.
Pengene rår, da som nå, og storklubbene vil fortsette å forsøke å tilegne seg mer av både fordeling og innflytelse. Super League eller ei. At du, som vel er VGDs konge over inkonsekvent argumentasjon, ikke ser dette er vel ikke så veldig overraskende...

Jeg forstår at du har vondt for det.

Det store ankepunktet mot superligaen har aldri vært at det skal bli mer penger til de rikeste. Ankepunktet er at det overordnede ønsket blant grunnleggerne er å drepe all konkurranse.

En superliga utenfor UEFAs kontroll hvor de beste gjør opp seg i mellom er ikke nødvendigvis noen dårlig ide. Men det var ikke det dirty dozen ønsket seg. De ønsker seg en turnering som er kun for de. Hvor hvem som var rikest i 2021 skulle avgjøre hvem som får delta i 2041.

Det er så langt unna innføringen av PL som det er mulig å komme.

Langorm

Innlegg: 11688
Langorm
21.04.21 13:34

Mye vil ha mer. Slik har det vel vært i uminnelige tider. Har en først kommet inn i den "usprekkelige materialistiske boblen", så er det uhyrlig vanskelig å måtte forlate den. Mennesket er ikke bedre. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44987
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 13:35
Canucks: Nesten som en kan lure på om disse klubbene og UEFA hadde en avtale om hele dette spillet.

Om UEFA var med på det vet jeg ikke, men jeg tenkte i startfasen at dette var et pressmiddel for å få mer makt i CL. 

Så ble jeg mer usikker etterhvert. Det virket som om de virkelig så for seg å ødelegge europeisk fotball. 

Men hvem vet. Det kan være at de sitter og humrer over at de lykkes as we speak. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:35)

annonaki

Innlegg: 8142
annonaki
21.04.21 13:37

Man kan si hva man vil om det nye CL formatet, men der har iallefall alle klubbene muligheten til å kvalifisere seg igjennom plasseringer i ligaen. Bare det er uendelig mye bedre.

 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:37)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg