Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
BBQsaus

Innlegg: 472
BBQsaus
21.04.21 13:38

Komplett idioti å dra inn rasisme i denne saken. Dette har ingenting med hvite / svarte / annen hudfarge å gjøre.

"ÅÅ, hvis folk bare hadde valgt å ha samme engasjement når det kommer til VM i Qatar og rasisme i fotballen!"

Skal man dra inn dette i enhver diskusjon man engasjerer seg i? Da kan man like gjerne droppe fotballen da. Hvorfor bli forbanna og engasjert på en dommeravgjørlse imot laget ditt?? Bruk engasjementet på rasisme isteden da! 

Spar meg

caliblue

Innlegg: 15221
caliblue
21.04.21 13:39
PapaSmurf *MOD*: Man kan ikke straffes når man ikke ennå har brutt en regel, bare hatt en intensjon om det.  Det kan umulig være så forbanna vanskelig å forstå.  De klubbene som har fått straff har ikke bare ønsket å bryte regelverket, de HAR brutt det.

De 14 klubbene som er uenige i hvorvidt utbryterne skal straffes eller ikke for å ha brutt PL-regelene kunne spart seg for en hel del arbeid ved å ta en kjapp telefon til deg.

Sikker på du kunne lært de ett og annet.

hmm

Innlegg: 350
hmm
21.04.21 13:39
caliblue: aldri vært at det skal bli mer penger til de rikeste.

Det har i høyeste grad vært en stor del av ankepunktet. Summene disse klubbene hadde fått ville bli tatt fra resten av fotballeuropa, i alle fall store deler av de. Det ville bety en rasering av fotballen. 

Det er i prinsippet ikke gunstig og så morsomt at ManU, som har vært med meg i mer enn 35 år, skal ha veldig mye mer penger enn de andre klubbene. Ikke at jeg vil ha det likt, det er unaturlig. Men for store forskjeller gjør sporten uinteressant.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:40)

Enzino

Innlegg: 40943
Enzino
21.04.21 13:40
Rhabagatz: Når du skriver at du ikke vet, og noen vet, er det normalt å akseptere det uten videre. Spesielt når den som vet ikke har noe annet poeng å komme med. En takk hadde vært en mer naturlig reaksjon. Domsavsigelsen er for øvrig midlertidig, og sier ikke annet enn at ingen skal utestenges før saken er behørig behandlet av retten. Vær så god.

Selvsagt skal du få en takk. Takk for at du viser at du er høy på deg selv og både arrogant og uspiselig, når du debatterer. Hvorfor gidder du å være en pikk?

Selvsagt idiotisk av meg å ikke stole på random debattant på VGD som påstår å vite noe, uten å dokumentere det eller forklare noe som viser at hen skjønner hva hen snakker om.

Det heter for øvrig "midlertidig forføyning" på fagspråket. Forventer ingen takk for å lære deg det. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45010
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 13:41
caliblue: Sikker på du kunne lært de ett og annet.

Absolutt.

Dette ender ikke med straff. 

Og jeg kunne ikke brydd meg mindre om Leicester smyger seg på tabelltopp pga poengtrekk eller ei. Jeg ser bare for meg problemene de skulle fått ved å forsøke å straffe et ikke gjennomført tiltak. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:44)

MikaelZ

Innlegg: 568
MikaelZ
21.04.21 13:47
PapaSmurf *MOD*: Absolutt. Dette ender ikke med straff. 
Og jeg kunne ikke brydd meg mindre om Leicester smyger seg på tabelltopp pga poengtrekk eller ei.

Dette her er et definisjonsspørmål om det er en intensjonsavtale eller ikke.

Jeg sier det ender med straff, så får vi se.

nissen26

Innlegg: 3931
nissen26
21.04.21 13:47

nå har vi fått demonstrert hvor blakke spanjola er...enda er de frekke som faen og ønsker å kjøpe spillere i milliardklassen

caliblue

Innlegg: 15221
caliblue
21.04.21 13:48
Tangsprell: Nå er det altså mer som tyder på det, men dette skrev du bare for noen timer siden som om det var fakta: "Det var ikke supporterne som fikk stanset dette. Det var FA. Det var de 14 andre PL-klubbene. Det var myndighetene." Sitter du bare å spekulerer og finner på ting eller vet du noe som ingen andre vet?

Er jo ikke så innmari vanskelig å lese seg opp på det presset som ble lagt utbryterklubbene fra FA, myndigheter og de gjenværende klubbene.

Men når nok folk sier at Jordan Henderson og Luke Shaw reddet fotballen, så ender det opp med å bli sannheten for mange...

caliblue

Innlegg: 15221
caliblue
21.04.21 13:49
PapaSmurf *MOD*: Dette ender ikke med straff.

Det tror ikke jeg heller. Men det er selvfølgelig hjemmel for å straffe klubbene om det er vilje for det.

FrannyLee

Innlegg: 21143
FrannyLee
21.04.21 13:51
stikkpillen: Jeg gjør selvsagt ikke annet enn å håpe jeg også, er ikke supporter av noe lag utenom Norge, så jeg har ihvertfall ingen makt, utenom å la være og kjøpe abonnement på tv-sendinger. Men alt henger jo sammen, at det er bare griske eiere dette handler om tror jeg ikke noe på. Store penger må jo inn for lønne disse overbetalte egoene.

Jeg tror nå at det er mye mer dette handler om enn hva som kommer opp og blir debattert.

Eierne mener at spillerne spiser for mye av overskuddet men kan lite gjøre innen ett system som de nasjonale ligaene. Der er det vel andre organer som må gå inn med eventuellt lønnstak.

Dette må nødvendigvis også ordnes i vedtaks form der alle skriver under hvilken høyde en setter på taket. Dette ser de vel på som en mulighet og redningen for fotballen som de uttaler :-)

Folk flest tenker jo sånn at det er spillerne som står for underholdninga så de skal ha den store biten av kaken.

Grundere tenker selvsagt i helt andre baner opp mot risikotaking og styring av hele konseptet som i næringslivet ellers

sodajr

Innlegg: 22180
sodajr
21.04.21 13:55

AC Milan neste som har trukket seg

Kælighet

Innlegg: 12270
Kælighet
21.04.21 13:56

Man skulle tro at det skulle være god stemning her etter utviklingen de siste 24 timene, men visse debattanter skal fortsatt ta en offerrolle. 

stikkpillen

Innlegg: 15093
stikkpillen
21.04.21 13:58

Vi får vel si at Messi får sin del av kaken med 1 mill. pr dag?

mcdermott

Innlegg: 67537
mcdermott
21.04.21 14:11

Amazing how quickly people were galvanised into “action” to protect rich men’s assets from other rich men looking to take said assets and wealth away from them

--- Det er jo noe i dette. Eieren av Everton er god for £1,9 milliarder.

Eieren av Villa er god for £ 5,3 milliarder.

Leicester:£ 3 miliarder.

Soton; £2,4 milliarder.

WBA;£2,14 milliarder.

WH:£492 millioner.

Leeds:£344 millioner.

Wolves;£4,5 milliarder.

Newcastle:£2,5 milliarder

 

 

Kælighet

Innlegg: 12270
Kælighet
21.04.21 14:11
stikkpillen: Vi får vel si at Messi får sin del av kaken med 1 mill. pr dag?

Skuffende stille fra både Messi og Ronaldo. Det er to spillere som kunne hatt større innflytelse og på en større skala enn noen andre. Nå ble ideen lagt død etter 48 timer, men magefølelsen sier at disse to aldri ville stått frem.

fugletitteren

Innlegg: 12480
fugletitteren
21.04.21 14:14
mcdermott: Amazing how quickly people were galvanised into “action” to protect rich men’s assets from other rich men looking to take said assets and wealth away from them --- Det er jo noe i dette. Eieren av Everton er god for £1,9 milliarder.

Man misser jo poenget om man tror at fordelingen av penger var det som opprørte folk flest...

Sportfreaken

Innlegg: 10989
Sportfreaken
21.04.21 14:15
caliblue: Men når nok folk sier at Jordan Henderson og Luke Shaw reddet fotballen, så ender det opp med å bli sannheten for mange...

Nei, det var nok Everton som uavhengig av invitasjon eller ikke - satt ned foten! 

Dewaz

Innlegg: 26873
Dewaz
21.04.21 14:16
mcdermott: Det er jo noe i dette.

Nei. Folk vil beskytte strukturen i Europeisk fotball, ikke rike eiere. Ingen har tatt til gatene for å redde milliardærer.

Slike uttalelser som den du siterer faller bare i en lang rekke av "hot takes" av folk som prøver å rope høyt for oppmerksomhet. Ingen liker UEFA/FIFA og tror fotballen er perfekt. Men ESL var en felles fiende, og nå kan man begynne å fokusere på det som ikke var livsviktig å ta affære med.

FrannyLee

Innlegg: 21143
FrannyLee
21.04.21 14:19
Latch: Selvfølgelig har spillerne en stor del av skylda for det som har skjedd. Det enorme behovet til eierne for å skaffe inntekter til klubben er ikke bare for å fylle opp sin egen svære bankkonto, men i høyeste grad også til å kjøpe spillere til hårreisende beløp samt å betale ut sinnsyke lønninger. Videre er fansen som hele tiden både forventer og krever pokaler heller ikke helt uskyldig. Alt henger sammen. Som jeg har skrevet tidligere og som noen andre her heldigvis begynner å ta opp, så vil det ikke ikke bli noen bedring før man begynner å se på utgiftene til klubbene og hva som kan gjøres for å redusere de. Et lønnstak vil være en naturlig start i så måte.

Dette har jeg ment hele veien og skrevet det og jeg tror også dette superligakonseptet hadde som ett av hovedmålene å samordne ett lønnstak som de fant umulig å gjenomføre i det gamle PL konseptet.

Lønn spiser kort og godt opp en alt for stor del av omsetningen ut fra en bærekraftig businessmodell og pila viste fortsatt bare en vei.

Som foretningsfolk såg de dette ikke bærekraftig og måtte regulerest i lovs form.

FrannyLee

Innlegg: 21143
FrannyLee
21.04.21 14:21
Rainmaker: Litt ironisk at dette er resultatet av bosmandommen.

sakt de hæle tia. the roots of evil............................

KingKenny

Innlegg: 3538
KingKenny
21.04.21 14:22
caliblue: Jeg forstår at du har vondt for det. Det store ankepunktet mot superligaen har aldri vært at det skal bli mer penger til de rikeste. Ankepunktet er at det overordnede ønsket blant grunnleggerne er å drepe all konkurranse. En superliga utenfor UEFAs kontroll hvor de beste gjør opp seg i mellom er ikke nødvendigvis noen dårlig ide. Men det var ikke det dirty dozen ønsket seg. De ønsker seg en turnering som er kun for de. Hvor hvem som var rikest i 2021 skulle avgjøre hvem som får delta i 2041. Det er så langt unna innføringen av PL som det er mulig å komme.

Hvem som har vondt for det er vel et (ikke så) åpent spørsmål...

Hovedønsket har ikke vært å "drepe all konkurranse". Hovedønsket har vært å sikre seg selv stabile, forutsigbare og høye inntekter (på bekostning av de mindre klubbene en må "heftes med" i forbindelse med deltagelse i CL). 
En superliga ville uten tvil blitt veldig kompetitiv. På samme måte som f.eks NHL er verdens mest kompetitive ishockeyliga selv om Halifax Raiders og Spartak Irkutsk aldri får sjansen til å "rykke opp" dit.
Og du er ekstremt naiv hvis du tror at "de som var rikest i 2021" ville spille for seg selv i en turnering i 2041 dersom det kommersielle bildet var vesentlig endret og de store innbringende klubbene var noen helt andre i 2041...

 
Hvordan dette formatet ville blitt på sikt får vi ikke få vite nå, men det vi kan være helt sikre på er at de store klubbene vil fortsette å forsøke å skaffe seg stabile og høye inntekter til seg selv. Akkurat på samme måte som Everton tenkte da de var en "big dog" og ville bryte ut av Football League sammen med datidens "store klubber". Med tiår med solide prestasjoner bak seg så forutså de neppe på det tidspunktet at de skulle bli en hjelpeløs middelhavsfarer de neste 30 årene...

(Innlegget ble redigert 21.04.21 14:27)

Dewaz

Innlegg: 26873
Dewaz
21.04.21 14:23

Spørs om vi noen gang får svar på den virkelige grunnen til at de trakk seg ut. Men jeg tipper det er mye på grunn av press fra klubbene selv - dette er jo eierne sin våte drøm ene og alene. Alt fra spillere til administrasjon har jo null interesse av å bryte ut. Godt illustrert i møter mellom PL-kapteinene, spiller-uttalelser og f.eks at Twitter-kontoen til Man City publiserte anti-ESL uttalelser fra Pep før de hadde trukket seg ut. 

Vil tro motstanden fra verdensledere kom uventet også.

FrannyLee

Innlegg: 21143
FrannyLee
21.04.21 14:24
Rainmaker: Litt ironisk at dette er resultatet av bosmandommen. Det som skulle føre til friere flyt av spillere og "ryddigere" forhold, har ført til en enorm pengegallopp, og en spillermakt som dytter klubbene inn i en destruktiv gjeldssituasjon.

Som sagt , det var dette som var det store veiskillet og fotballen var ødelagt.

Dewaz

Innlegg: 26873
Dewaz
21.04.21 14:25
KingKenny: Hovedønsket har ikke vært å "drepe all konkurranse". Hovedønsket har vært å sikre seg selv stabile, forutsigbare og høye inntekter (på bekostning av de mindre klubbene en må "heftes med" i forbindelse med deltagelse i CL).

Det du beskriver her jo nettopp det å drepe konkurranse.

GatlingGun

Innlegg: 47791
GatlingGun
21.04.21 14:26

Et bedre konsept mtp det nye CL-oppsettet er jo å la vinnerne av nasjonal cup få dette "wild cardet" eller en ekstra plass i CL. Noe som vil gjøre disse nasjonale cupene enda mer prestisjefulle enn bare en pokal og deltagelse i Europa League.

 

Så hadde det også vært artig med en CL B, der ligavinnerne av divisjonen under den øverste divisjonen blir kvalifiserte. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 14:28)

Everenga

Innlegg: 8066
Everenga
21.04.21 14:30
GatlingGun: Et bedre konsept mtp det nye CL-oppsettet er jo å la vinnerne av nasjonal cup få dette "wild cardet" eller en ekstra plass i CL. Noe som vil gjøre disse nasjonale cupene enda mer prestisjefulle enn bare en pokal og deltagelse i Europa League.

Skulle vært artig å visst hvor mange av de nasjonale cupene i de fem store ligaene som vinnes av lag som ikke kvalifiserer seg til CL via ligaen. I og for seg lett og finne ut men gidder ikke. :)

(Innlegget ble redigert 21.04.21 14:30)

busnissclass

Innlegg: 6248
busnissclass
21.04.21 14:31

Jeg kan forstå litt om hvorfor klubbene i Italia og Spania ønsket å starte superligaen, de drukner i gjeld, og kan jo heller ikke konkurrere med PL lenger. Det var også grunnen til at mange supportere i de to landene ønsket superligaen, men ikke i England.

PL er populært, og det er der pengene finnes. Forstår ikke helt hvorfor de 6 klubbene ville rasere det hele bare for å tjene enda mer. 

 

Everenga

Innlegg: 8066
Everenga
21.04.21 14:31
GatlingGun: Så hadde det også vært artig med en CL B, der ligavinnerne av divisjonen under den øverste divisjonen blir kvalifiserte.

Dette kan man jo så trekke nedover  divisjonene. I dag Champions League 5 divisjon. Valdres FK mot Leyton Orient :)

Jeg er med :)

Everenga

Innlegg: 8066
Everenga
21.04.21 14:34
busnissclass: Jeg kan forstå litt om hvorfor klubbene i Italia og Spania ønsket å starte superligaen, de drukner i gjeld, og kan jo heller ikke konkurrere med PL lenger. Det var også grunnen til at mange supportere i de to landene ønsket superligaen, men ikke i England.

De kan skylde seg selv. De har en fordeling av TV penger som gjør det mye vanskeligere for de middels store å nå opp til noe som helst og da blir det drit kjedelig.

Så har de i tilleg et problem med befolkningsmønster. I England finnes det en myriad byer på over 200 000 innbyggere og de store byene har alle flere lag unntatt Leeds og Newcastle slik at det blir mange lag med stor fanbase. Dette er ikke tilfelle i Italia og Spania. 

mjordan23

Innlegg: 19319
mjordan23
21.04.21 14:36
FrannyLee: Som sagt , det var dette som var det store veiskillet og fotballen var ødelagt.

En situasjon alà det som var før Bosman-dommen hadde neppe overlevd særlig lengre uansett. Klubbene eier jo i praksis spillere uten varighet på kontraktene.

Endringen i CL i 92/93 er jo starten på den situasjonen man har vært opp i de siste dagene.  

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg