Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
SirOwen*MOD*

Innlegg: 58908
SirOwen*MOD*
21.04.21 15:30
PapaSmurf *MOD*: Jeg hater denne nattestengingen av VGD. Vurderer å gjøre som City og trekke meg. Meningsløst at et diskusjonsforum skal stenge om natten. 6-7 minutter nå så får vi ikke følge dette sammen. Annoying!

Vel, det er bare å brette opp ermene og bidra, så får vi til det.

KingKenny

Innlegg: 3538
KingKenny
21.04.21 15:31
caliblue: Jeg var da minst like kritisk til Project Big Picture. Det samme var Everton. På tross av at Everton ville kommet veldig godt ut av at det ble innført.

Det var heller ikke mitt poeng. Jeg er også imot en opprettelse av Super League (av ulike grunner) selv om LFC ville være en del av det. 
Men jeg er likevel i stand til å se mekanismene som ligger bak. Det at de store alltid vil ha mer. På samme måte som de store på tidlig 90-tall (da inkludert Everton som en av pådriverne) også ville ha mer.

Tror du virkelig ikke at Huddersfield og Oxford så det som et svik da Everton (og LFC) jobbet for en utbryterliga fra Football League for å få større andel av fordelene på sine hender?

(Innlegget ble redigert 21.04.21 15:37)

SirOwen*MOD*

Innlegg: 58908
SirOwen*MOD*
21.04.21 15:32
Machine_Head: Hvorfor i helvete stenger fortsatt VGD ved midnatt, makan så idiotisk. Dette må nye modene endre på.

Here you go, mate.

caliblue

Innlegg: 15221
caliblue
21.04.21 15:35
sMertesacker: Men det eneste rette er å gi fullstendig frislipp for eksterne penger Caliblue? Så det er de som får seg en rik eier som vil bruke klubben som en leik med penger som gjør det best? Det er irriterende at Chelsea og City fikk gjøre som de gjorde, men svaret er ikke å la alle gjøre det.

Godt spørsmål. Jeg vet ikke helt hvor jeg står. Annet enn at jeg mener FFP som det er designet i dag ikke fungerer.

Det er f.eks. noe rart med at hvis Everton vil bygge ny stadion, så får de ikke lov til å bruke like mye penger spillerkjøp og lønninger som om de blir værende på Goodison.

Når Mourinho ikke leverer for Spurs, burde ikke Spurs trenge å velge mellom å betale £25M for å sparke han eller å ha £25M til spillerkjøp til sommeren. Om Spurs sine eiere vil ta regninga og rette opp feilen ved å ansette Mourinho skulle ikke det diktere sommerens overgangsvindu.

Skal klubber ta steg og øke inntektene sine må de klare topp 4 eller topp 6 i PL. Det er vanskelig om man får bruke bare halvparten så mye penger som de man konkurrer med. Og en sementering av styrkeforhold mellom klubber er det siste vi trenger.

Tjaaah

Innlegg: 34449
Tjaaah
21.04.21 15:44
GatlingGun: jeg ønsker å finne tilbake til det som fotball egentlig er.

Brann - Åsane kl 17.00. Du trenger hverken Chelsea eller Brentford for å bli skuffet og forarget.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44959
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 15:47
SirOwen*MOD*: Vel, det er bare å brette opp ermene og bidra, så får vi til det.

Det er vel feil fora å diskutere dette i. Ble bare veldig frustrert i går når klokka var 23.55 og det kokte som verst rundt Superligaens fall. 

Det er urimelig av meg å kreve at du må sitte oppe på natta for at jeg skal kunne skrive om fotball til 01.00. Om det er det som må til så får det heller bare være.  Og jeg selv har heller ikke lyst eller anledning til å ta nattevakt på skift.

Men det må da være bedre å åpne VGD på natta og heller pælme ut de som oppfører seg som tullinger når dere moderatorer sover. 

Det er og blir forunderlig med et debattforum med åpningstider.

Men vi får vel heller ta dette i en annen tråd. 

 

KingKenny

Innlegg: 3538
KingKenny
21.04.21 15:48
caliblue: Godt spørsmål. Jeg vet ikke helt hvor jeg står. Annet enn at jeg mener FFP som det er designet i dag ikke fungerer.

Der vi ihvertfall enige. Og FFP fungerer vel først og fremst ikke fordi det ikke håndheves og er alt for lett å omgå.

Vi som er tilhengere av engelsk fotball ler gjerne godt av amerikanske sporter. Der det ikke er noe opp/nedrykk, og hvor et lag plutselig flytter fra en kant av landet til den andre.
Men vi må også innse at de har klart i finne ganske mange mekanismer som fremmer konkurranse og jevner ut ligaene sine, sånn som et felles "overgangssystem" for spillere som kommer inn i ligaen, lønnstak osv.
De klarer ihvertfall å få til det at langt flere av lagene kan vinne ligaen innen en tidsperiode, og at et lag kan være topp ett år, og så helt i bunn 10 år senere. Ingen av oss kan tenke oss Barcelona på bunnen av ligaen i 2040. Men Tampa Bay Lightning kan utvilsomt være det. Selv om de er regjerende mestre nå...

InsVerderben

Innlegg: 6443
InsVerderben
21.04.21 15:51

Rainmaker: For å fikse systemet må man redusere spillermakten, og ikke minst agentmakten, som dominerer fotballen i dag."

Og vi andre dødelige, som virkelig har makt men kanskje ikke er klar over det kan "ta til gatene", protestere og bruke kanskje det mest effektive og samtidig det eneste vi kan;

- å IKKE betale for et strømme-/tv abonnement for å se kampene...!

Amnon

Innlegg: 20082
Amnon
21.04.21 15:57
InsVerderben: å IKKE betale for et strømme-/tv abonnement for å se kampene

Det eneste som ville funket, uten at jeg tror man noen sinne vil kunne få det til i praksis. Man vil gjerne flytte all skyld over på agenter, griske spillere og klubbeiere - men det er da vi som forbrukere som tillater det.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 15:59)

KingKenny

Innlegg: 3538
KingKenny
21.04.21 15:58
InsVerderben: Og vi andre dødelige, som virkelig har makt men kanskje ikke er klar over det kan "ta til gatene", protestere og bruke kanskje det mest effektive og samtidig det eneste vi kan; - å IKKE betale for et strømme-/tv abonnement for å se kampene...!

Men "vi dødelige" er bare så utrolig inkonsekvente... 
Hver august og januar så sitter vi og hyler fordi klubben "vår" ikke blåser hele kassa og hele låneramma si på en eller annen stjerne.
Og så rett etterpå så sitter vi og klager på økende tv-priser og billettpriser som kommer av akkurat det vi hylte om for en liten stund siden...

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44959
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 15:59
KingKenny: Men "vi dødelige" er bare så utrolig inkonsekvente... 
Hver august og januar så sitter vi og hyler fordi klubben "vår" ikke blåser hele kassa og hele låneramma si på en eller annen stjerne.
Og så rett etterpå så sitter vi og klager på økende tv-priser og billettpriser som kommer av akkurat det vi hylte om for en liten stund siden...

True

peraleks

Innlegg: 7387
peraleks
21.04.21 16:01
Everenga: Real og Barca er i dype økonomiske problemer

Nei, Real Madrid er ikke i dype økonomiske problemer. 

Man tok opp et lån på 500 millioner euro(som utgjør ca. 80 % av den totale gjelden klubben har pdd) for oppgraderinger på SB, som igjen ventes å generere 200 millioner euro ekstra i inntekter hvert år etter at dette står ferdig. Lånet er av den særdeles langvarige sorten med årlige betalinger på 30 mill euro. Eller litt i underkant av det man betaler for å la Bale sitte på benken i Tottenham.

Man har så langt brukt Corona-situasjonen til å derfor spille kampene sine på Alfredo Di Stefano Stadium slik at arbeidet er ferdig til den tid supporterne har muligheten til å se kampene igjen. 

busnissclass

Innlegg: 6241
busnissclass
21.04.21 16:08

For min del så kan agentene dra til helvete. De gjør en viktig jobb for spillerne, men for helvete så mye de krever.

Spillerne fortjener å tjene en del, da de har verdens korteste karriere. Utdanning har de heller ikke, men ja, vil være enig at de tjener altfor mye, men ikke alle er superstjerner med skyhøye lønninger.

Men skal lønna deres ned, prisen på spillerne ned, så må også billettprisene ned, så må TV prisene ned.

 

Folkflesk

Innlegg: 30557
Folkflesk
21.04.21 16:11
busnissclass: For min del så kan agentene dra til helvete. De gjør en viktig jobb for spillerne, men for helvete så mye de krever.

En gjeng parasitter med Ray-Ola som selve verstingen.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 16:13)

GreySerpent

Innlegg: 30062
GreySerpent
21.04.21 16:13
peraleks: Man tok opp et lån på 500 millioner euro(som utgjør ca. 80 % av den totale gjelden klubben har pdd) for oppgraderinger på SB, som igjen ventes å generere 200 millioner euro ekstra i inntekter hvert år etter at dette står ferdig.

200 mill euro EKSTRA? 

United har totalt $110 mill match day revenue per sesong. 

DennisB

Innlegg: 18762
DennisB
21.04.21 16:17
MikeWilliamson: Liverpool eier John Henry

Ah, hadde det bare vært så vel.. :)

Knaxern

Innlegg: 50945
Knaxern
21.04.21 16:21

In other news:

The Schalke team was attacked by the fans last night when they returned from the 0-1 loss away to Bielefeld that sealed their relegation. Players were hunted, kicked and punched. Some of their cars were demolished.

Ser for meg noe av det samme neste gang Glazers, Kroenke og FSG viser seg offentlig i England.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 16:21)

caliblue

Innlegg: 15221
caliblue
21.04.21 16:22
KingKenny: Men jeg er likevel i stand til å se mekanismene som ligger bak. Det at de store alltid vil ha mer. På samme måte som de store på tidlig 90-tall (da inkludert Everton som en av pådriverne) også ville ha mer. Tror du virkelig ikke at Huddersfield og Oxford så det som et svik da Everton (og LFC) jobbet for en utbryterliga fra Football League for å få større andel av fordelene på sine hender?

Sammenligningen er uansett forferdelig.

Liten historietime. På sent 70-tall og et tiår fremover dominerte engelsk fullstendig. Den ene engelske laget som spilte serievinnercupen var storfavoritt, laget i cupvinnercupen var like stor favoritt. osv.

Dette snudde med Heysel. Engelske lag ble kastet ut av spill i Europa i fem år. Mange av de beste spillerne og managerne forsvant derfor utenlands. Det var mer penger og større sportslige utfordringer utenfor England.

Igjen satt man med en historisk svak engelsk liga og et gigantisk omdømmeproblem. Det var store problemer med hooliganisme, lave tilskuertall, ingen tv-avtale av betydning osv. Det hele toppet seg med forbudet mot ståplasser som gjorde at alle lag måtte låne penger for å bygge om tribunene. Ombygginger som reduserte tilskuerkapasiteten.

Engelsk klubbfotball lå nede med brukket rygg. Noe måtte gjøres.

Situasjonen i dag er en helt annen. PL går så det griner.Det er en pengepresse. Klart den mest suksessfulle fotballturneringen i verden. Den trenger ikke fikses.

Likevel forsøker 6 klubber å drepe PL for all fremtid.

mcdermott

Innlegg: 67530
mcdermott
21.04.21 16:36

Engelsk klubbfotball lå nede med brukket rygg. Noe måtte gjøres.

Situasjonen i dag er en helt annen. PL går så det griner.Det er en pengepresse. Klart den mest suksessfulle fotballturneringen i verden. Den trenger ikke fikses.

--- Snakk om å tilpasse terrenget til kartet. Fakta er at det man gjorde i 92 bare var starten på det vi ser nå. Du er ikke så naiv at du virkelig tror at noe som "går så det griner " ikke ender opp i at mye vil ha mere.

Perez mente også at fotballen ligger nede med brukket rygg,det er akkurat samme argumentasjon som du bruker. Du burde høre på intervjuet med han som Everton-fansen kastet bananer etter på 80-tallet. Det ligger i den andre klubbtråden din.

peraleks

Innlegg: 7387
peraleks
21.04.21 16:37
GreySerpent: 200 mill euro EKSTRA?  United har totalt $110 mill match day revenue per sesong.

Liten bom fra meg her, riktige skal være 150 millioner euro ekstra her hver sesong.

Men ved siden av oppgraderinger av selve SB, så vil det her legges til flere restauranter, et kjøpesenter og sågar et hotell. 

Det er litt av et prosjekt, noe man kan se her.

Man ventet opprinnelig at dette var ferdig i 2023, men pga. corona skal arbeidet ha gått langt raskere slik at det ser ut nå til at 2022 blir mer riktig.

LaGoeba

Innlegg: 22779
LaGoeba
21.04.21 16:38
peraleks: Man ventet opprinnelig at dette var ferdig i 2023, men pga. corona skal arbeidet ha gått langt raskere slik at det ser ut nå til at 2022 blir mer riktig.

Kjedelig at klubben blør penger samtidig. 

DennisB

Innlegg: 18762
DennisB
21.04.21 16:40
caliblue: Det passer folks agenda at det var opprør blant spillere og fans som veltet Superligaen, men stadig mer tyder på at det var FA, UEFA og 14 resterende PL-klubbene som var avgjørende.

Hvorfor er det så viktig å lete fram den viktigste årsaken til at dette (tilsynelatende) har blitt stoppet? Hvorfor er det så viktig for deg å utelate fansen og spillernes motstand som en av årsakene?

Dette var en samlet motstand, og jeg mener alle bør få æren for at vi fikk avverget dette for denne gangen. Alt fra Boris og ned til hver og en supporter, vi har alle gjort dette mulig.

Du skriver også at 99% av oss kun har hatt som agenda å forsvare egen klubb? Dette er det mest misvisende jeg har lest på VGD noen gang.

Jeg har aldri noensinne sett et så unisont svar fra fansen her inne. På tvers av alle lag, har vi vært enige om at dette for enhver pris måtte stanses. Dette skal definitivt ikke kritiseres, men tvert i mot roses for alt det er verdt.

busnissclass

Innlegg: 6241
busnissclass
21.04.21 16:42
peraleks: Det er litt av et prosjekt, noe man kan se her.

Vakkert! Men er ikke stadion også sponset av noen fra midt-østen?

Sukkertoppen

Innlegg: 271
Sukkertoppen
21.04.21 16:47

Sliter litt med italiensken og spansken. Hvilke lag har trukket seg idag?

peraleks

Innlegg: 7387
peraleks
21.04.21 16:50
LaGoeba: Kjedelig at klubben blør penger samtidig.

Vel, dette gjelder alle på nåværende tidspunkt. 

KingKenny

Innlegg: 3538
KingKenny
21.04.21 16:50

Caliblue:

sammenligningen er slett ikke forferdelig, den er høyst reell ... og jeg trenger slett ingen "historietime". Jeg har vært supporter av engelsk fotball i hele perioden du mener deg kvalifisert til å "undervise" om....

Og de "fem store" og deres kumpaner visste den gang like lite om hvilken grad deres ulike alternative planer, som alle innebar flere fordeler til seg og sine på bekostning av de mindre klubbeme, ville forrykke konkurransen 30 år frem i tid, som vi vet om hva som vil hende 30 år frem i tid i dag...

.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 16:52)

peraleks

Innlegg: 7387
peraleks
21.04.21 16:53
busnissclass: Vakkert! Men er ikke stadion også sponset av noen fra midt-østen?

Nei, Real Madrid låner fra diverse spanske banker(deriblant Banco Santander, Caja Madrid, La Caixa osv.) hver gang man foretar seg større investeringer.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44959
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 16:56
peraleks: Men ved siden av oppgraderinger av selve SB, så vil det her legges til flere restauranter, et kjøpesenter og sågar et hotell.  Det er litt av et prosjekt, noe man kan se her. Man ventet opprinnelig at dette var ferdig i 2023, men pga. corona skal arbeidet ha gått langt raskere slik at det ser ut nå til at 2022 blir mer riktig.

Litt trist at de tårnene i hjørnene forsvinner. Det er alltid morsomt når man går oppover den karusellen på jakt etter sin exit. Eller Salida om man skal være helt korrekt. 

SirOwen*MOD*

Innlegg: 58908
SirOwen*MOD*
21.04.21 17:05
Kalle73: men når spillere tjener mer på et år enn en gjennomsnittlig lønnsmottaker gjør på et helt liv er det hele en ganske så sjuk karusell...

Det er helt jævlig, og det blir bare verre. 

Hvis vi tar Salah som et eksempel, så tjener han med add-ons sånn ca 25 millioner på 2 måneder(!). En gjennomsnittlig lønnsmottaker tjener 25 millioner på 50 år. Dvs 300 ganger så lang tid. Det at spillere har kortere yrkeskarriere forsvarer ikke slik galskap, ingen hindrer dem i å jobbe etter skoene er lagt på hylla.

Legg til sponsorpenger og SoF, så skjønner man fort at det faktisk ikke finnes ord som er sterke nok til å beskrive det syke sirkuset fotballen egentlig er.

Og det er fansen som har mesteparten av skylda, paradoksalt nok.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg