Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
-Mastermind

Innlegg: 2038
-Mastermind
21.04.21 23:20

UEFA president congratulates Nasser Al-Khelaifi on his appointment as Chairman of the ECA.

”Football needs Good people in positions of responsibility. He's a man I can Trust"

Hahahahahahahahahahahahaha. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44955
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 23:21
masterpool: Bingo, så med andre ord, har vi vært med å velge Qatar. Hvis vi skal kjøre din enkle tilnærming til hvordan dette fungerer...

Dette er en stor pyramide. NFF, FA og de andre 53 forbundene og de respektive klubbene velger representanter inn i UEFA, slik de andre nasjonene velger sine representanter og klubber inn i sine forbund. 

Hvor ligger korrupsjonen? Det må du kunne forklare. Siden du tydeligvis har en mer komplisert tilnærming enn meg ser jeg frem til å lese den. At Qatar ble valgt gjennom korrupsjon betviler jeg ikke, men jeg vil gjerne vite mer om hvor og hvem. 

Du kan gjerne kalle meg naiv, men denne fremstillingen av UEFA som pur ondskap begynner å irritere meg litt. For uten UEFA hadde blant annet norsk fotball vært hjelpesløse i kampen mot de store. Slik de 12 ønsket å gjøre med denne Superligaen.  

(Innlegget ble redigert 21.04.21 23:26)

skaftetryne32

Innlegg: 2748
skaftetryne32
21.04.21 23:24
PapaSmurf *MOD*: Folk er så sinte på UEFA. Jeg forstår det ikke. UEFA styres jo av fotballforbundene og klubbene.

De er korrupte. Det er alt jeg trenger å forstå. Nasjonale fotball forbund er selvfølgelig et problem de og.  

Men styres virkelig uefa av fotballforbundene og klubbene ? 

UEFA represents the national football associations of Europe, runs nation and club competitions including the UEFA European ChampionshipUEFA Nations LeagueUEFA Champions LeagueUEFA Europa League, planned UEFA Europa Conference League, and UEFA Super Cup, and controls the prize money, regulations, and media rights to those competitions.

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA

På meg virker det som om det er uefa som styrer. 

skaftetryne32

Innlegg: 2748
skaftetryne32
21.04.21 23:28
PapaSmurf *MOD*: At Qatar ble valgt gjennom korrupsjon betviler jeg ikke, men jeg vil gjerne vite mer om hvor og hvem.

Men det er altså ikke tvil om det faktum at hele organisasjonen er gjennomsyret av korrupsjon, men siden vi ikke vet mer så er det ikke noe og gjøre mener du ? Eller hva mener du egentlig, for korrupsjonen er clear and obvious for og bruke et fotball uttrykk. 

Script

Innlegg: 4515
Script
21.04.21 23:30

Dess nærmere keeper er, dess mer bør Haaland satse på å vippe over keeper. Da har keeperen  bare armen å forsvare seg med.Er ikke det en regel: Dess nærmesre spissen er, dess mere går keeperen ned i bredden. Spissen må lese keeperen.er han en keeper som går ne bredt, eller står han , dvs smal og høyt.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 23:33)

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44955
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 23:31
skaftetryne32: De er korrupte. Det er alt jeg trenger å forstå. Nasjonale fotball forbund er selvfølgelig et problem de og.   Men styres virkelig uefa av fotballforbundene og klubbene ?  UEFA represents the national football associations of Europe, runs nation and club competitions including the UEFA European Championship, UEFA Nations League, UEFA Champions League, UEFA Europa League, planned UEFA Europa Conference League, and UEFA Super Cup, and controls the prize money, regulations, and media rights to those competitions. https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA På meg virker det som om det er uefa som styrer.

Å hjelp!

De er korrupte det er alt du trenger å forstå. Argumenter er oppskrytt?

og det andre du skriver viser jo hvordan det fungerer. I Norge har vi fotballkretser. Det kjenner du sikkert til. De har noen ansatte, men klubbene velger inn representanter. Fotballkretsene har blant annet ansvar for serieoppsett lokalt og regelverk.

Og akkurat slik fungerer UEFA. Den eneste forskjellen er at det ikke er de lokale klubbene i en region de skal være en organisasjon for men for alle forbund i Europa. De har også ansatte, men majoriteten som bestemmer i UEFA er innvalgt fra forbund og klubber. UEFA har orden på regelverk og oppsett av landskamper og e-cup. 

skaftetryne32

Innlegg: 2748
skaftetryne32
21.04.21 23:32
PapaSmurf *MOD*: For uten UEFA hadde blant annet norsk fotball vært hjelpesløse i kampen mot de store. Slik de 12 ønsket å gjøre med denne Superligaen.

At noe er bra, betyr ikke at vi eller klubbene skal godta alt det som ikke er bra. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44955
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 23:35
skaftetryne32: Men det er altså ikke tvil om det faktum at hele organisasjonen er gjennomsyret av korrupsjon, men siden vi ikke vet mer så er det ikke noe og gjøre mener du ? Eller hva mener du egentlig, for korrupsjonen er clear and obvious for og bruke et fotball uttrykk.

Igjen påstander om en gjennomsyret korrupsjon. Men du har ingen argumenter. 

Det blir som at jeg skulle si at månen er en ost. Og om noen ber meg bevise det så sier jeg den er en ost fordi den er en ost. Holder ikke i retten. 

At UEFA ikke har helt rent mel i posen når det kommer til Qatar tviler jeg ikke på, men det er langt derfra til denne gjennomsyringen du snakker om. Man må til Afrika for å finne verstingene i valget av Qatar. Og DET kan ikke UEFA ha ansvar for. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44955
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 23:36
skaftetryne32: At noe er bra, betyr ikke at vi eller klubbene skal godta alt det som ikke er bra.

Det er jeg enig i. Jeg vet om flere områder der UEFA er svake jeg, men jeg vil gjerne høre det fra deg som mener de er gjennomsyret av korrupsjon. Du må da selvfølgelig ha dusinvis av eksempler som underbygger påstanden. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 23:37)

masterpool

Innlegg: 19931
masterpool
21.04.21 23:36
PapaSmurf *MOD*: Dette er en stor pyramide. NFF, FA og de andre 53 forbundene og de respektive klubbene velger representanter inn i UEFA, slik de andre nasjonene velger sine representanter og klubber inn i sine forbund.  Hvor ligger korrupsjonen? Det må du kunne forklare. Siden du tydeligvis har en mer komplisert tilnærming enn meg ser jeg frem til å lese den. At Qatar ble valgt gjennom korrupsjon betviler jeg ikke, men jeg vil gjerne vite mer om hvor og hvem.  Du kan gjerne kalle meg naiv, men denne fremstillingen av UEFA som pur ondskap begynner å irritere meg litt. For uten UEFA hadde blant annet norsk fotball vært hjelpesløse i kampen mot de store. Slik de 12 ønsket å gjøre med denne Superligaen.

Har det noen betydning hvem som har gjort hva? Hvis man driver med korrupsjon, så får forbundene reagere, det skjer jo ikke!

UEFA er jo det samme som superligaen, bare med et annet konsept.

Hvorfor tror du at UEFA reagerer så vanvittig på at noen klubber bryter ut? Jo fordi det koster dem økonomisk...UEFA er kun opptatt av en ting, og det er penger. Ikke ulikt det alle anklager Superligaen for!

skaftetryne32

Innlegg: 2748
skaftetryne32
21.04.21 23:37
PapaSmurf *MOD*: De er korrupte det er alt du trenger å forstå. Argumenter er oppskrytt?

Å hjelp du, det er dokumentert gang på gang år etter år, det er en gedigen gutteklubb av rikmannssønner med sølvskje i ræva. Du må jo skjønne det selv å. Ser du ikke det iboende problemet i og han en organisasjon som først og fremst tjener seg selv og sine egne ? Jeg trenger ikke noen andre argumenter enn det. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44955
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 23:40
masterpool: UEFA er jo det samme som superligaen, bare med et annet konsept. Hvorfor tror du at UEFA reagerer så vanvittig på at noen klubber bryter ut? Jo fordi det koster dem økonomisk...UEFA er kun opptatt av en ting, og det er penger. Ikke ulikt det alle anklager Superligaen for!

Ikke i det hele tatt:

For å komme seg inn i UEFA-cup må man ha kvalifisert seg sportslig. 

Klubbene selv bestemmer ikke hvilke andre klubber som skal få penger eller deltakelse. Det styres sentralt av en komite med medlemmer fra forbund og klubber. 

UEFA er kun opptatt av penger sier du. Jeg er ikke enig, men de har selvsagt et stort fokus på penger fordi de er under et konstant press fra store klubber som vil ha mer av kaka og små klubber som ikke vil gi fra seg det lille de har. 

De store klubbene vil ikke dele med andre slik UEFA krever. Derfor ville de bryte ut. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 23:48)

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44955
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 23:41
skaftetryne32: Å hjelp du, det er dokumentert gang på gang år etter år, det er en gedigen gutteklubb av rikmannssønner med sølvskje i ræva. Du må jo skjønne det selv å. Ser du ikke det iboende problemet i og han en organisasjon som først og fremst tjener seg selv og sine egne ? Jeg trenger ikke noen andre argumenter enn det.

Det er jo ikke noe argument, men kun en ny påstand. 

Da tolker jeg det dithen at du mener de er korrupte fordi du har hørt det av noen uten at du satte deg inn i hva som er korrupt. 

At UEFA tjener seg selv og sine egne er jo hele poenget med forbundet. De er en interesseorganisasjon som skal jobbe for de 55 nasjonene med alle klubbene nedover i hierarkiet. 

Og hvor mange i UEFA som er født til rikdom aner jeg ikke. Men dette er jeg spent på å høre mer om.

Det er jo som LO. De jobber for sine medlemmer. Hadde vært rart om de skulle hjelpe NHO. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 23:47)

masterpool

Innlegg: 19931
masterpool
21.04.21 23:50
PapaSmurf *MOD*: Ikke i det hele tatt: For å komme seg inn i UEFA-cup må man ha kvalifisert seg sportslig.  Klubbene selv bestemmer ikke hvilke andre klubber som skal få penger eller deltakelse. Det styres sentralt av en komite med medlemmer fra forbund og klubber.  UEFA er kun opptatt av penger sier du. Jeg er ikke enig, men de har selvsagt et stort fokus på penger fordi de er under et konstant press fra store klubber som vil ha mer av kaka og små klubber som ikke vil gi fra seg det lille de har.

Hvilken del av « et annet konsept» var det du ikke skjønte?

Konstant press? Nå har vi vel fått det på det rene at det er forbundene som styrer UEFA, ikke klubbene?

Hvorfor sier ikke bare UEFA at klubber som ikke er fornøyde kan bare droppe å bli med? 

Hvorfor lar ikke UEFA disse klubbene seile sin egen sjø i Superligaen? Da slipper de visstnok dette presset fra storklubbene, og andre klubber kunne få spilt i CL. Dette burde jo virkelig være vinn vinn for alt og alle!!

peraleks

Innlegg: 7387
peraleks
21.04.21 23:56
PapaSmurf *MOD*: Og akkurat slik fungerer UEFA. Den eneste forskjellen er at det ikke er de lokale klubbene i en region de skal være en organisasjon for men for alle forbund i Europa. De har også ansatte, men majoriteten som bestemmer i UEFA er innvalgt fra forbund og klubber. UEFA har orden på regelverk og oppsett av landskamper og e-cup.

Slik jeg har forstått det så ønsket disse 12 klubbene å styre alt selv. 

TV-rettigheter, reguleringer i form da av de såkalte 15 som ikke kan rykke ned, samt hvem som skal delta. Lønnstak over tid, samt det som nok hadde blitt andre reguleringer over tid. 

Det ble for eksempel nevnt på Sky Sports et eks. med United hvor de kunne solgt en kamp som pay per view til f.eks. 1 pund for akkurat den kampen.

I tillegg til at inntektsmulighetene var flere ganger større enn det de i dag får under UEFA. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44955
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 23:57
masterpool: Hvilken del av « et annet konsept» var det du ikke skjønte? Konstant press? Nå har vi vel fått det på det rene at det er forbundene som styrer UEFA, ikke klubbene? Hvorfor sier ikke bare UEFA at klubber som ikke er fornøyde kan bare droppe å bli med? 
Hvorfor lar ikke UEFA disse klubbene seile sin egen sjø i Superligaen? Da slipper de visstnok dette presset fra storklubbene, og andre klubber kunne få spilt i CL. Dette burde jo virkelig være vinn vinn for alt og alle!!

Du sa Superligaen var det samme som UEFA. Bare med et annet konsept. Jeg viste til forskjellene. Føler det var ganske rett frem egentlig. 

Vi har fått på det rene at 12 klubber alene ikke styrer UEFA. Men det er mange andre klubber og forbund som har sitt å si også. 

UEFA kunne sagt at de bare kunne seint sin egen sjø, men nå var det slik at klubbene ville være medlemmer av UEFA OG Superligaen. Tviler på at kona di hadde likt at du ville ha en elskerinne i midtuka, men du forventet samtidig taco og gullrekka med påfølgende sengehygge med madammen på fredag. 

Nødutgang

Innlegg: 19483
Nødutgang
21.04.21 23:58

 Norske lag kunne kjøpt seg plass her. Med støtte fra kulturdepartementet selvsagt.

skaftetryne32

Innlegg: 2748
skaftetryne32
21.04.21 23:59
PapaSmurf *MOD*: Da tolker jeg det dithen at du mener de er korrupte fordi du har hørt det av noen uten at du satte deg inn i hva som er korrupt.

Hørt det av noen ? Det er saker om det nesten hvert år, nei det blir ikke mange dommer, men det er ikke alltid lett og avsløre bakromsavtaler, men du må jo ha levd under en stein for og ikke vite at hverken fifa eller uefa spiller med rene kort. Vm i Qatar, selv så åpenbar korrupsjonen er der så er det så vidt jeg vet kun blitt en dom. Det trenger ikke og bety at vi ikke vet at det er massiv utbredt korrupsjon i fifa og uefa. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44955
PapaSmurf *MOD*
21.04.21 23:59
peraleks: Slik jeg har forstått det så ønsket disse 12 klubbene å styre alt selv.  TV-rettigheter, reguleringer i form da av de såkalte 15 som ikke kan rykke ned, samt hvem som skal delta. Lønnstak over tid, samt det som nok hadde blitt andre reguleringer over tid.  Det ble for eksempel nevnt på Sky Sports et eks. med United hvor de kunne solgt en kamp som pay per view til f.eks. 1 pund for akkurat den kampen. I tillegg til at inntektsmulighetene var flere ganger større enn det de i dag får under UEFA.

Det stemmer. De hadde tjent mye mer penger. Men hovedproblemet er jo at de samtidig ville spille i sine respektive serier. De ville være under UEFAs paraply, men samtidig ville de utkonkurrere UEFA. 

Litt som at en ansatt på REMA starter KIWI-butikk inne i Rema-butikken og vil ha lønn fra Rema samtidig som han tjener penger som KIWI-kjøpmann. 

Knaxern

Innlegg: 50945
Knaxern
22.04.21 07:20

Haha, Perez med ny kaos konferanse i natt.

Florentino Perez, Chairman of the Super League: “I have never seen such aggressive behaviour from the president of UEFA and La Liga - threats and insults. Why wouldnt UEFA chat to us? We want to save football.”

Florentino Perez, Chairman of the Super League: “We have been working on the Super League for 3 years.”

Florentino Perez, Chairman of the Super League: “The Super League was the way to earn money. All 12 clubs signed a binding contract. If this project didn’t work, another one will.”

Florentino Perez, Chairman of the Super League: “That new Champions League format in 2024 has no meaning. No one can understand it. We need a new format to produce money.”

Florentino Perez, Chairman of the Super League: “The contracts are signed and binding. The Premier League clubs can't leave like that.”

Perez: “All the owners had prepared to talk the day after Super League announcement but the terrible aggression from many sources stopped them. Some have tried to hurt us in whatever way they could. When the dust settles we will see who survives this situation.”

Florentino Perez, Chairman of the Super League: “It's impossible to make signings like Kylian Mbappé and Erling Haaland without the Super League."

Perez: “There will be no big signings this summer for any club without the Super League."

Perez: “When money does not flow from the rich clubs to the poor clubs, everyone suffers.”

Florentino Perez, Chairman of the Super League: “The Super League has not disolved. Juventus and Milan have not left. Barcelona is reflecting on it. We could consider the top four clubs in each league. The target is to have more interesting games.”

Perez: “Today there are many distractions for kids, we need to get them to watch football, with competitive games, so TV pays."

Perez: “If you think the Super League is dead, you are absolutely wrong."

Perez: “The founder clubs believed in this project. It is not dead. We will keep working.”

HenryLegend

Innlegg: 10594
HenryLegend
22.04.21 07:26
Knaxern: Florentino Perez, Chairman of the Super League: “It's impossible to make signings like Kylian Mbappé and Erling Haaland without the Super League."

Egoistisk er ordet. Det er mange klubber som sliter økonomisk i disse tider. Disse eierne så sitt snitt til å bli mye rikere, sånn at de kan kjøpe seg til hva som helst. Bra rettferdigheten seiret denne gang.

Amnon

Innlegg: 20072
Amnon
22.04.21 07:26

Perez går ned med flagget til topps ja, det er ikke så overraskende. Tror de skal få det tøft med å kreve inn disse pengene for å si det mildt.

KongOlav2

Innlegg: 45052
KongOlav2
22.04.21 07:30
Amnon: Perez går ned med flagget til topps ja, det er ikke så overraskende. Tror de skal få det tøft med å kreve inn disse pengene for å si det mildt.

Perez er jo verstingen av alle da. Verre enn både Glazers, Kroenke og de andre eierne som var med på dette. Det har sikkert ikke falt ham inn et sekund at løsningen for Real M er å la mange ekstremt høytlønte aldrende spillere gå ut kontraktene og erstatte disse med egne unggutter og/eller billige kjøp.

tartaglia2

Innlegg: 3924
tartaglia2
22.04.21 07:34
Knaxern: Perez: “When money does not flow from the rich clubs to the poor clubs, everyone suffers.”

Fantastisk logikk.

helgekarl

Innlegg: 8256
helgekarl
22.04.21 07:35

Hva med en kronerulling til Real Madrid, slik at de får råd til Haaland uavhengig om det blir en  superliga eller ikke?

Amnon

Innlegg: 20072
Amnon
22.04.21 07:39
tartaglia2: Fantastisk logikk.

Det er trickle-down økonomi, for folk som Perez er det helt uforståelig at man kan fordele rikdom. Plebeierne skal få smulene, og jo mer mat på bordet til de rike jo flere smuler ramler ned. 

KongOlav2

Innlegg: 45052
KongOlav2
22.04.21 07:40
tartaglia2: Fantastisk logikk.

Trickle-down economics i fotballen. Perez har lest sin Milton Friedman!

Amnon

Innlegg: 20072
Amnon
22.04.21 07:45
KongOlav2: Perez er jo verstingen av alle da. Verre enn både Glazers, Kroenke og de andre eierne som var med på dette. Det har sikkert ikke falt ham inn et sekund at løsningen for Real M er å la mange ekstremt høytlønte aldrende spillere gå ut kontraktene og erstatte disse med egne unggutter og/eller billige kjøp.

Det tviler jeg ikke på, nei. Det virker ganske åpenbart at de to spanske klubbene er mer desperate enn noen for å få til dette og har mest å tjene på det.

Jeg må si at det slår meg som litt merkelig at RM og Barcelona som vel allerede har en 50+1 eierstruktur og har presidentene på valg er de klubbene som ser ut til å være absolutt verst styrt de siste 5-10 årene. Taler ikke akkurat for at en slik eierstruktur er noe mer enn en spe begynnelse for å takle pengegalopp-problematikken.

KongOlav2

Innlegg: 45052
KongOlav2
22.04.21 07:49
Amnon: Det tviler jeg ikke på, nei. Det virker ganske åpenbart at de to spanske klubbene er mer desperate enn noen for å få til dette og har mest å tjene på det. Jeg må si at det slår meg som litt merkelig at RM og Barcelona som vel allerede har en 50+1 eierstruktur og har presidentene på valg er de klubbene som ser ut til å være absolutt verst styrt de siste 5-10 årene. Taler ikke akkurat for at en slik eierstruktur er noe mer enn en spe begynnelse for å takle pengegalopp-problematikken.

Nå er jo Barcelona tilbake til Laporta, en mann som forhåpentligvis vil styre klubben på en helt annen måte enn det Rosell og ikke minst Bartomeu har gjort. Sistnevnte kunne verken hatt særlig peiling på fotball eller vært oppegående nok til å ha en slik jobb. Han førte jo Barca rett inn i et massivt uføre, uavhengig av covid-19 eller ikke. Spillerkjøpene og lønnspolitikken de siste årene i Barcelona har jo vært helt hjernedød.

stjerta

Innlegg: 3920
stjerta
22.04.21 07:58
Knaxern: Perez

Her viser han i det minste "true collors". Ufyselig, desperat men ærlig?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg