Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
Knaxern

Innlegg: 51516
Knaxern
22.04.21 13:42

Kaveh Solhekol
@SkyKaveh
Owners beginning to sit up and take notice. Hearing one owner close to throwing the towel in and putting his club up for sale

Knaxern

Innlegg: 51516
Knaxern
22.04.21 13:44

Noe sier meg at det er ENIC hos Tottenham eller Kroenke hos Arsenal.

Everenga

Innlegg: 8525
Everenga
22.04.21 13:46
Knaxern: Noe sier meg at det er ENIC hos Tottenham eller Kroenke hos Arsenal.

Kroenke i Arsenal har alltid slått meg som veldig halvhjertet. Problemet der er vel litt at det ikke er verdens mest attraktive salgsobjekt akkurat nå. 

Mc_lovin

Innlegg: 8908
Mc_lovin
22.04.21 13:56
Knaxern: Noe sier meg at det er ENIC hos Tottenham eller Kroenke hos Arsenal.

Hadde det ikke vært merkelig for ENIC å selge seg ut etter alle oppgraderingene de siste årene?

Glazers har stått rolig i stormen flere ganger tidligere. Kroenke slår meg også som en person som bryr seg svært lite om reaksjoner i England. 

Kan det være FSG?

 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45876
PapaSmurf *MOD*
22.04.21 13:58
Knaxern: Hearing one owner close to throwing the towel in and putting his club up for sale

Dette føler jeg på meg er Arsenal. Kroenke er vel den av eierne som forstår seg aller minst på idretten. 

Romlingane

Innlegg: 18554
Romlingane
22.04.21 13:58
oddvar_kjempebra: Selvfølgelig rettferdiggjør det at han tjener en milliard hvis han skaper verdier for over milliarden. Og betaler sin skatt.

For klubben han spiller for kan det selvfølgelig forsvares å gi slike fantasilønner, men for supporterne som til syvende og sist betaler lønna er det vanskeligere. Og for en som ikke er fotballsupporter vriker det som galskap at en fotballspiller skal tjene så mange ganger mer enn lærere, sykepleiere, direktører i produksjonsbedrifter eller statsledere.

Bone8

Innlegg: 7394
Bone8
22.04.21 14:02
Knaxern: Noe sier meg at det er ENIC hos Tottenham eller Kroenke hos Arsenal.

Ut fra signalene i Arsenal, tror jeg ikke det er Kroenke.

Sønnen skal visst nok møte på supportersamling i kveld, og de har i følge Arteta beklaget seg til både ham og spillerne, og forklart hvorfor de agerte som de gjorde.

Kroenke er halvhjertet, ja. Men han bryr seg også lite om hva fansen synes om ham.

fazz

Innlegg: 29113
fazz
22.04.21 14:17
oddvar_kjempebra: Selvfølgelig rettferdiggjør det at han tjener en milliard hvis han skaper verdier for over milliarden. Og betaler sin skatt. Hvorfor skal noen andre som ikke har vært med på det få en del av det han har skapt? Hvem skal egentlig få disse pengene hvis det ikke er de som har skapt disse verdiene?

>>> Det er forsåvidt greit nok, men da kan en heller ikke klage over at supporterne ikke lenger betyr noe. For grunnen til at en kan betale 1 milliard for en spiller er inntekter fra de mange mange millioner av fans verden rundt som aldri kommer til å komme seg på kamp, mens de lokale 100.000 fans må betale skyhøye priser for å komme seg på stadion som de har hatt tradisjon for kanskje de siste 50 årene. Så en kan i alle fall ikke klage over at fotballen tas bort fra de lokale supporterne samtidig som en hyller og forventer å signere spillere til milliarden. 

GoingKronos

Innlegg: 52421
GoingKronos
22.04.21 14:28

Jeg blir alltid fascinert over dem som mener at alt var bedre før, sannheten er jo det motsatte. Tilgjengeligheten av fotball er en helt annen, nå kan jeg altså se all fotball fra Eliteserien og Obos for en hundrelapp i måneden - når jeg vokste opp så måtte man høre kampene på radio og så se høydepunkter på Sportsrevyen. Det er jo en fantastisk utvikling, og det skyldes både teknologisk utvikling og at idretten er blitt mer kommersiell. Det har vært et gode for alle som er glad i fotball.

Og å være fotballsupporter er ikke spesielt dyrt, legger man 10-12.000 kroner i året så får man så og si alt av fotball fra de store ligaene på tv og i tillegg er reglene slik at det stort sett går greit å dele sine abonnement med en kompis som da i praksis halverer kostnaden. I tillegg får man da altså masse annen sport, serier, filmer og underholdningsprogram. Så forstår jeg at det er folk som ikke har økonomi til det, men det er folk som ikke har økonomi til dra på ferie også uten at det vil stoppe meg fra å reise. Og det gjør ikke til at jeg er endel av problemet, jeg er heller løsningen siden for hver krone jeg bruker så går mesteparten til staten som igjen kan bruke pengene fornuftig på tiltak for å minske forskjellene.

TheOpiate

Innlegg: 16109
TheOpiate
22.04.21 14:34
Taururu: Tiden er inne for å følge opp norsk fotball og ditt lag der. På høy tid. Kan ikke vente med å komme meg på Vålenga stadion

"Mitt lag" ligger over 3 timer unna og spiller i 5 eller 6 divisjon. Ikke faen om jeg bruker tid på det....

Jaauda

Innlegg: 21679
Jaauda
22.04.21 14:38
PapaSmurf *MOD*: Tenk om klubbene heller gikk sammen om å stoppe Raiola og Co. Om de ble enige om at de nekter å forhandle med agenter som driver opp kostnadene innen fotballen til det absurde.

Denne skjønner jeg ikke helt. Hvem skulle de forhandle med hvis de nekter å snakke med agenter? Spillerne må nesten få lov til å ha noen proffe folk som representerer dem. Det er jo ikke slik at klubbene stiller med uproffe folk i forhandlingene. Det er ikke agentene i seg selv som driver opp kostnadene. Klubbene må ta et like stort ansvar de. 

Problemet er jo at det er så vanvittig mye penger i sporten at det har vært nødvendig for alle parter å bli superproffe forretningsmenn. 

Som noen her opp sier er den eneste måten å få bukt med dette at det kommer reguleringer av noe slag. Men det er neppe enkelt å få til. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45876
PapaSmurf *MOD*
22.04.21 14:41
GoingKronos: når jeg vokste opp så måtte man høre kampene på radio og så se høydepunkter på Sportsrevyen.

Man skal ikke lenger tilbake enn til tidlig 2000-tall da vi måtte følge kampene på NRK P1. Og de hadde kun lov til å følge 1 kamp med kommentator i første omgang. Var kun resultatservice fra de andre kampene. Så ble det rapportert live fra alle kampene i andre omgang. 

Så tilgangen er ekstremt mye bedre nå enn før. Dessverre er baksiden av medaljen at dette bugnende utvalget av fotball ser ut til å gå ut over stadionbesøket. Merker det godt i norsk fotball. Før i tiden hadde vi engelske lag da også, men de norske var liksom de ypperste for oss. Nå i dag er det mange i de yngre generasjonene som holder de engelske og spanske lagene foran sine lokale lag. Dette kommer nok av at de kan se Barca og United like enkelt som man kan se Brann og Stabæk.

For meg som er brennende opptatt av norsk fotball er dette ganske så trist. For norsk fotball er mye bedre enn det man skulle tro når man hører folk snakke den ned som om det skulle vært amatørfotball. 

Men vi kan ikke gå baklengs inn i fremtiden, så kampen mot La Liga og PL må norsk fotball bare ta. Så får vi som kjenner ligaen og dens kvaliteter være flinke til å arrestere de som bruker hver en mulighet til å rakke ned på den. 

(Innlegget ble redigert 22.04.21 14:43)

TheOpiate

Innlegg: 16109
TheOpiate
22.04.21 14:43
GatlingGun: ESL, de 12 klubbeierne og Perez er white walkers og the night king. Lannisters er UEFA/FIFA. Arya Stark & co er fansen. Flere?

Hvorfor i alle dager drar du inn middelalderversjonen av Hotell Cæsar ispedd drager i superligadiskusjonen?

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
22.04.21 14:47
FrannyLee: Dette høres jo greit ut på papiret :-) Men de som skaper verdiene er jo konsumentene, de som kjøper varene de som betaler gildet. Supporterne. Om ikke vil jo varene bare ligge å rotne. Det er jo her dere kapitalistvennene snur alt på hodet som i ett monopolspill eller noe.

Det det gjør de jo ikke. Et monopol kan også skape verdier. Men det er jo ikke snakk om et monopol her. Det er konkurrerende ligaer. Og SL-klubbene trodde at deres produkt skulle utkonkurrere de andre produktene.

Og det er ikke konsumentene som skaper verdiene. Det er produsentene som skaper verdiene og konsumentene som setter prisene. Så det er de som til sammen sørger for at verdier blir skapt.

Man må ha en som selger og en som kjøper for å skape verdier. Men det er alltid produsenten som setter hjulene i gang.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45876
PapaSmurf *MOD*
22.04.21 14:48
Jaauda: Denne skjønner jeg ikke helt. Hvem skulle de forhandle med hvis de nekter å snakke med agenter? Spillerne må nesten få lov til å ha noen proffe folk som representerer dem. Det er jo ikke slik at klubbene stiller med uproffe folk i forhandlingene. Det er ikke agentene i seg selv som driver opp kostnadene. Klubbene må ta et like stort ansvar de.

Selvsagt skal spillerne få ha rådgivere. Problemet er at rådgiverne har fått alt for mye makt. Og de er de mest prisdrivende i fotballsirkuset. Og om klubbene ikke lot seg presse til at milliardene flyr så hadde de sluppet å måtte fabulere frem superligaer for å kunne drifte en klubb. 

Men så lenge PSG, City og Barcelona lar Raiola og Co tyne prisene til himmels så vil det bare bli verre og verre å drive disse klubbene. 

De største klubbene vil ha de største stjernene, men inflasjonen har vært abnorm. Går vi 25 år tilbake hentet Man Utd Andy Cole fra Newcastle for 7 mill £. I dag hadde han kostet minst det tidobbelte og sannsynligvis mer. 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
22.04.21 14:51
fazz: >>> Det er forsåvidt greit nok, men da kan en heller ikke klage over at supporterne ikke lenger betyr noe. For grunnen til at en kan betale 1 milliard for en spiller er inntekter fra de mange mange millioner av fans verden rundt som aldri kommer til å komme seg på kamp, mens de lokale 100.000 fans må betale skyhøye priser for å komme seg på stadion som de har hatt tradisjon for kanskje de siste 50 årene. Så en kan i alle fall ikke klage over at fotballen tas bort fra de lokale supporterne samtidig som en hyller og forventer å signere spillere til milliarden.

Helt enig. Men hvem er det egentlig som klager på det?

Investor

Innlegg: 362
Investor
22.04.21 14:52
fazz: Og med en sterk straff fra UEFA så vil også fansen begynne å føle seg urettferdig behandlet derifra også å begynne å ta side med klubbene igjen.

Jeg tenkte ikke på straff fra UEFA (kommer vel den også), men straffen fra ESL-ledelsen. Ja, det blir også spennende å se reaksjonen fra klubbene.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
22.04.21 14:58
PapaSmurf *MOD*: Selvsagt skal spillerne få ha rådgivere. Problemet er at rådgiverne har fått alt for mye makt. Og de er de mest prisdrivende i fotballsirkuset. Og om klubbene ikke lot seg presse til at milliardene flyr så hadde de sluppet å måtte fabulere frem superligaer for å kunne drifte en klubb. 
Men så lenge PSG, City og Barcelona lar Raiola og Co tyne prisene til himmels så vil det bare bli verre og verre å drive disse klubbene. 
De største klubbene vil ha de største stjernene, men inflasjonen har vært abnorm. Går vi 25 år tilbake hentet Man Utd Andy Cole fra Newcastle for 7 mill £. I dag hadde han kostet minst det tidobbelte og sannsynligvis mer.

Men det er jo ikke noe problem hvis det har blitt ti ganger så mye penger i fotballen.

Og hvordan kan man hindre spillerene å betale sine rådgivere? Hvis en overgang for Haaland er verdt 200 mill euro (inkludert lønn i kontraktsperioden, la oss si 50 mill euro) så er det jo uinteressant for kjøpende klubb hvordan spiller, agent og selgende klubb deler potten på 150 mill euro. Og kan ikke agenten få penger direkte fra selve salget (pga av nye regler) så kan de få penger av spiller og/eller selgende klubb senere.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 14:58)

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45876
PapaSmurf *MOD*
22.04.21 15:01
oddvar_kjempebra: Men det er jo ikke noe problem hvis det har blitt ti ganger så mye penger i fotballen.

Spørsmålet er jo om inntektene har fulgt prisene

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
22.04.21 15:04
Romlingane: For klubben han spiller for kan det selvfølgelig forsvares å gi slike fantasilønner, men for supporterne som til syvende og sist betaler lønna er det vanskeligere. Og for en som ikke er fotballsupporter vriker det som galskap at en fotballspiller skal tjene så mange

Enig at det virker som galskap, men det er jo kun et resultat av at supporterne er villige til å (samlet sett) betale så mye. Det er ingen som tvinger dem. Hvis de mener han tjener for mye så vil de jo ikke betale så mye heller. Ingen betaler mer enn det de mener produktet er verdt for dem.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
22.04.21 15:10
PapaSmurf *MOD*: Spørsmålet er jo om inntektene har fulgt prisene

Ja, det er jo spørsmålet. Jeg er ikke sikker hvor mye omsetning og avkastning har økt siden den gang.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 15:10)

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45876
PapaSmurf *MOD*
22.04.21 15:10

Hele poenget mitt er jo at om kostnadene overstiger inntekter så må man heller se på kostnadene sine  enn å endre systemet slik at noen få tjener mye mer. 

Superligaen er en egoistisk og fullstendig usolidarisk løsning som kun vil gagne noen få. 

At Perez tror vi fotballfans er så dumme at vi tror på at de gjør dette av veldedighet og for å redde fotballen er direkte fornærmende. 

Han sa vel i natt at man skulle tro de ville drepe fotballen med all kritikken de fikk. Vel breaking News senior Perez, det er akkurat det dere forsøkte å gjøre. 

missChance

Innlegg: 58224
missChance
22.04.21 15:12

Klubb etter klubb har trukket seg fra superligaen, men nå blir spørsmålet reist: Kan de egentlig det? Og hvor mye vil det i så fall koste?

...

Advokat og spesialist på idrettsjuss, Kenneth A. Leren, tror Pérez snakker sant når han sier at det finnes en kontrakt som gjør det svært vanskelig for klubbene å komme seg ut av superligaen.

Han sier også at det er fullt mulig å skrive kontrakter som ikke gir noe rom for å trekke seg ut.

Kaizen

Innlegg: 1333
Kaizen
22.04.21 15:13
PapaSmurf *MOD*: At Perez tror vi fotballfans er så dumme at vi tror på at de gjør dette av veldedighet og for å redde fotballen er direkte fornærmende.

Perez vil også redde fotballen med å korte ned omgangene til 30 min. Helst med stopp for reklame imellom. For en sann helt!

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
22.04.21 15:16

De kan jo bare fortsette å være medlem på papiret, men sabotere alt SL skal gjøre fremover. Og sende juniorlaget til kampene.

Jeg regner med at en del avgjørelser må tas av flertallet i denne gruppen og flertallet vil jo egentlig ikke være med.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 15:18)

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45876
PapaSmurf *MOD*
22.04.21 15:16
missChance: Advokat og spesialist på idrettsjuss, Kenneth A. Leren, tror Pérez snakker sant når han sier at det finnes en kontrakt som gjør det svært vanskelig for klubbene å komme seg ut av superligaen. Han sier også at det er fullt mulig å skrive kontrakter som ikke gir noe rom for å trekke seg ut.

Med så mange som har trukket seg ut ser jeg for meg at de får det relativt lett. Hadde vært verre om det kun var et par stykker. 

Dette er advokatmat og det ender med et eller annet forlik. Hvem skal ha pengene da? Om det er 12 klubber som skal dele pengene og 9 av disse må betale så får de tilbake det meste :)

En ting er sikkert. Superligaen blir det ikke noe av. Myndighetene jobber med regler som skal hindre et nytt fremstøt og eierne ser kreftene som arbeider mot dem. Det er ikke bare fans, men alle andre. Det være seg forbund, andre klubber, spillere, trenere, myndigheter, media, fotballpersonligheter osv. De stakk hånda inn i et vepsebol, og de forstår at nå vil de bli fulgt med argusøyne i fremtiden. 

(Innlegget ble redigert 22.04.21 15:20)

nissen26

Innlegg: 3939
nissen26
22.04.21 15:18
Kaizen: Perez vil også redde fotballen med å korte ned omgangene til 30 min. Helst med stopp for reklame imellom. For en sann helt!

skurk!

Folkflesk

Innlegg: 31423
Folkflesk
22.04.21 15:23

Blir så lei av den lille kødden Perez. Totalt diskreditert og latterliggjort i fotball-verdenen, men likevel et selvbilde som Napoleon. 

(Innlegget ble redigert 22.04.21 15:25)

missChance

Innlegg: 58224
missChance
22.04.21 15:24
PapaSmurf *MOD*: Dette er advokatmat og det ender med et eller annet forlik. Hvem skal ha pengene da? Om det er 12 klubber som skal dele pengene og 9 av disse må betale så får de tilbake det meste :)

Den tanken slo meg også :)

LaGoeba

Innlegg: 25338
LaGoeba
22.04.21 15:26
oddvar_kjempebra: Jeg regner med at en del avgjørelser må tas av flertallet i denne gruppen og flertallet vil jo egentlig ikke være med.

Allikevel så har de jo tydeligvis skrevet under.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg