Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
Knaxern

Innlegg: 51474
Knaxern
22.04.21 17:41

Aleksander Ceferin, the UEFA president, on handing out any sanctions:

"We expect everyone [ESL clubs] to realise their mistake and suffer the consequences. We will talk about it next week." [24UR]

"I think those who claim to be completely calm in this situation are not telling the truth. The situation is very complicated for them and not for the UEFA, which has 235 out of 247 clubs on its side.”

“If these clubs want to play in our competition again, they will have to get close to us and we will have to evaluate what happened, but I don’t want to go into details, as we are still talking to our legal team.”

Dette er nok ikke over. Perez, Agnelli, Gazidis, Henry, Joel og Kroenke ser nok fortsatt på mulighetene.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 17:42)

missChance

Innlegg: 58221
missChance
22.04.21 17:44
Knaxern: Perez, Agnelli, Gazidis, Henry, Joel og Kroenke ser nok fortsatt på mulighetene.

Glem det. 

Jeg er litt fjern ...

(Innlegget ble redigert 22.04.21 17:46)

DennisB

Innlegg: 18937
DennisB
22.04.21 17:52
SirOwen*MOD*: Galskap satt i system der, altså. Champions League, my a**

Men dette er jo ikke en Champions League. Det er en superliga, med helt andre prinsipper. Hvor man legger til grunn flere faktorer, som historie, størrelsen og økonomien til hver klubb.

Denne avtalen har de forresten jobbet med i tre år, så man kan jo ikke gå ut fra nåværende tabellplasseringer. Avtalene er utarbeidet og inngått med lagene som så mest ut å være en varig faktor i toppen for tre år siden (og fram til nå), med deres historie og bagasje.

Snakket om at West Ham eller Leicester er utelatt, er total skivebom. Hadde det enda vært Champions League, i regi av UEFA, så hadde man også hatt grunnverdien, som det å kvalifisere seg for noe. Det er selve hjørnesteinen i all idrett. Det har man ikke i superligaen.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 17:56)

SirOwen*MOD*

Innlegg: 60026
SirOwen*MOD*
22.04.21 17:56
DennisB: Men dette er jo ikke en Champions League. Det er en superliga, med helt andre prinsipper. Hvor man legger til grunn flere faktorer, som historie, størrelsen og økonomien til hver klubb. Denne avtalen har de forresten jobbet med i tre år, så man kan jo ikke gå ut fra nåværende tabellplasseringer. Avtalene er utarbeidet og inngått med lagene som så mest ut å være en varig faktor i toppen for tre år siden (og fram til nå), med deres historie og bagasje. Snakket om at West Ham eller Leicester er utelatt, er total skivebom. Hadde det enda vært Champions League, så hadde man også hatt grunnverdien, som det å kvalifisere seg for noe. Det har man ikke i superligaen.

Det systemet klaumb skisserte, er det nye opplegget til Champions League. Hele konseptet er i ferd med å bli en parodi, hvis lag nr 7 og 9 i England får delta.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
22.04.21 17:59
DennisB: Snakket om at West Ham eller Leicester er utelatt, er total skivebom

Lissom drepe all spenning i hjemlig liga for svært mange lag for å få noen treningskamper ute på kontinentet med "storfreserne"

Nei det ville drept all glede for min del.

DennisB

Innlegg: 18937
DennisB
22.04.21 18:05
SirOwen*MOD*: Det systemet klaumb skisserte, er det nye opplegget til Champions League. Hele konseptet er i ferd med å bli en parodi, hvis lag nr 7 og 9 i England får delta.

Ah okey. Nå har jeg bare skumlest forslaget, men ligger det der inne at Arsenal, fra sin evt. 9.plass, vil spille Champions League når dette settes i verk, uansett plasseringe året i forveien?

Dette har ikke jeg fått med meg. Kan vel umulig stemme? Det blir i såfall riv ruskende galt. Var det ikke bare et bitte lite knippe av lag som ville gå inn med UEFAs poengkoeffisienter? Arsenal er vel lengre ned på en slik liste.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 18:09)

Sukkertoppen

Innlegg: 940
Sukkertoppen
22.04.21 18:12
SirOwen*MOD*: Galskap satt i system der, altså. Champions League, my a**

Nå har da både Arsenal og Liverpool gjort seg fortjent til dette gjennom høy koeffisient gjennom mange år. Det er fortsatt 4 lag som kvalifiserer seg fra England på vanlig måte, så West Ham mister ingenting. 

Det som er dumt er at det blir enda mer komplisert for folk å få med seg hvem som får e-cup plassene, spillerne skjønner det vel ikke selv en gang, like innvikla som nations league. 

Er også helt i mot at man må utvide CL til enda flere kamper. Det blir bare enda mer belastning fra en fra før tettpakket sesong. Da må vel ligacupen bli kraftig nedprioritert. De skal altså spille mot hverandre ti ganger før åttedels, mens flere lag må ut i enda en playoff for å komme til åttedels eller EL. Helt unødvendig, men uansett er det mye bedre enn en helt urimelig superliga.

Forresten får ikke Arsenal plassen via 9.plassen, for UEFA er tydelig på at lagene må kvalifisere seg for minst Conference League for å utfylle denne kvoten. 

Hvis superligalagene klarer å utvikle en liga med opprykk/nedrykk som kan utfordre UEFA kan det være interessant, men det virker som det skal være mange kamper i en slik turnering også. 

Jeg skjønner ikke hvorfor de må endre på noe som fungerer. Hvis Perez mener det er for lite penger i fotballen, trenger han en solid wake up call, og kanskje gå i seg selv å se hvordan man driver en klubb. 

FrannyLee

Innlegg: 21533
FrannyLee
22.04.21 18:16
Sukkertoppen: Nå har da både Arsenal og Liverpool gjort seg fortjent til dette gjennom høy koeffisient gjennom mange år.

Det er jo her galskapen ligger.

På samme måte som ingen kan forlange å bli tatt ut i elveren i neste serierunde på grunnlag av det de presterte for ett eller fem år siden.

InsVerderben

Innlegg: 6831
InsVerderben
22.04.21 18:18

PapaSmurf: Selvsagt skal spillerne få ha rådgivere. Problemet er at rådgiverne har fått alt for mye makt. Og de er de mest prisdrivende i fotballsirkuset. Og om klubbene ikke lot seg presse til at milliardene flyr så hadde de sluppet å måtte fabulere frem superligaer for å kunne drifte en klubb."

Kan ikke være helt enig i dét.  Det er vel i visse klubber en struktur og mekanismer som minst like mye forklarer prisoppgangen på spillerne som agentene, som i grunn bare gjør sin jobb på best måte i forhold til sin oppdragsgiver og etterspørselen.

Floerntino Perez stilte som presidentkandidat i Real Madrid for sin 2.periode i 2009, og av hans valgløfter lovet han b.la å hente både Zlatan&Ronaldo til klubben. (tv2.no)

Han vant valget og agentene og spillerne hadde vel da alle kort på hånden, vil jeg tro....!?

Sukkertoppen

Innlegg: 940
Sukkertoppen
22.04.21 18:18
FrannyLee: Det er jo her galskapen ligger. På samme måte som ingen kan forlange å bli tatt ut i elveren i neste serierunde på grunnlag av det de presterte for ett eller fem år siden.

Er enig i at det er tullete, og at det nærmest garanterer de største klubbene å komme med hvert år. Er jo noe av sjarmen det at storheter kan misse ut et år. 

Men når sant skal sies er det fremdeles prestasjonsbasert, fordi det er pga siste fem års prestasjoner, og en 8.plass i England uten cuptrofeer holder ikke for da er man ikke en gang i Conference League. 

Det er mye mer hårreisende at Nord Makedonia kvalifiserte seg til fotball EM fordi de slo de andre lagene på laveste seedingsnivå. 

TomBrady_12

Innlegg: 4540
TomBrady_12
22.04.21 18:26

De burde kanskje fjerne nasjonspoengene ved fordeling basert på koeffisient, men det blir neppe et populært tema å ta opp.

Romlingane

Innlegg: 18540
Romlingane
22.04.21 18:26
oddvar_kjempebra: Enig at det virker som galskap, men det er jo kun et resultat av at supporterne er villige til å (samlet sett) betale så mye. Det er ingen som tvinger dem. Hvis de mener han tjener for mye så vil de jo ikke betale så mye heller. Ingen betaler mer enn det de mener produktet er verdt for dem.

Som kamerat Leonid var inne på, så er det forskjell på supportere og konsumenter.

Når oligarker og statlige fond pøser inn penger i sine klubber, driver det spillerkostnadene i været og det blir stadig dyrere å henge med i toppen, samtidig som tapet ved å falle utenfor blir stadig større. Supporterne prises ut av stadion til fordel for tilreisende konsumenter og firmaer, mens klubbene selger sitt produkt til en global kundegruppe. Dette er hverken fri konkurranse eller trickle down; det er et oligopol.

startelver

Innlegg: 74803
startelver
22.04.21 18:26

Perez er jammen meg mere ufyselig enn jeg trodde.   Håper han mister all makt snart. 

Kælighet

Innlegg: 12447
Kælighet
22.04.21 18:29

Den 50+1-regelen i Tyskland. Gjelder den ikke for å kunne spille i de nasjonale ligaene?

Hvis det blir en tilsvarende regel i England kan ikke de lagene som bryter regelen spille i Premier League. Hva er det som hindrer Glazers, Henry osv. med å lage en egen superliga?

TomBrady_12

Innlegg: 4540
TomBrady_12
22.04.21 18:33
Kælighet: Hva er det som hindrer Glazers, Henry osv. med å lage en egen superliga?

Jeg tror muligens du fikk se et spor av det denne uken?

TrondLFC

Innlegg: 5089
TrondLFC
22.04.21 18:39

Hva er det som hindrer Glazers, Henry osv. med å lage en egen superliga? "

 

At de igjen skulle gå direkte mot supporterne ? Ja du kan jo bare tenke deg....

InsVerderben

Innlegg: 6831
InsVerderben
22.04.21 18:46

Sukkertoppen: "Det som er dumt er at det blir enda mer komplisert for folk å få med seg hvem som får e-cup plassene, spillerne skjønner det vel ikke selv en gang, like innvikla som nations league. Er også helt i mot at man må utvide CL til enda flere kamper. Det blir bare enda mer belastning fra en fra før tettpakket sesong. Da må vel ligacupen bli kraftig nedprioritert. De skal altså spille mot hverandre ti ganger før åttedels, mens flere lag må ut i enda en playoff for å komme til åttedels eller EL. Helt unødvendig, men uansett er det mye bedre enn en helt urimelig superliga."

Ja, UEFA har en jobb å gjøre og må begynne å lytte til klubbene/medlemmene, for de har i lang tid klaget, kommet med innsigelser og ønsker UTEN å bli hørt.

Som du nevner blir dette mer/mindre på samme mal som Nations League (unødvendig innviklet, siderumpet) , belastningen på spillerne øker og det er en/eller flere grunner til at disse klubbene signaliserte at de har fått nok og gikk til det skrittet å skulle danne ESL.

Med det forestående CL-programmet (b.la) er det vel ikke akkurat utenkelig at det kommer nye framstøt fra "Superligaen", uansett hva man mener om akkurat den....?!

milfern

Innlegg: 73150
milfern
22.04.21 18:53

Det jeg ikke skjønner er hvordan klubbene bak lukkede dører i år og månedsvis sitter å diskuterer hvordan superligaen skal utformes og presenteres og bare timer etter annonsering har samtlige klubber plutselig trukket seg.

missChance

Innlegg: 58221
missChance
22.04.21 18:56
milfern: Det jeg ikke skjønner er hvordan klubbene bak lukkede dører i år og månedsvis sitter å diskuterer hvordan superligaen skal utformes og presenteres og bare timer etter annonsering har samtlige klubber plutselig trukket seg.

Så du linken min med artikkelen fra NYT over? 

SirOwen*MOD*

Innlegg: 60026
SirOwen*MOD*
22.04.21 18:59
DennisB: Nå har jeg bare skumlest forslaget, men ligger det der inne at Arsenal, fra sin evt. 9.plass, vil spille Champions League når dette settes i verk, uansett plasseringe året i forveien? Dette har ikke jeg fått med meg. Kan vel umulig stemme? Det blir i såfall riv ruskende galt. Var det ikke bare et bitte lite knippe av lag som ville gå inn med UEFAs poengkoeffisienter? Arsenal er vel lengre ned på en slik liste.

Tar forbehold om at klaumb kom med riktige prognoser, han pleier uansett å være temmelig nøyaktig. Men mulig Arsenal ikke kvaler, pga Conference League.

SirOwen*MOD*

Innlegg: 60026
SirOwen*MOD*
22.04.21 18:59
Sukkertoppen: Nå har da både Arsenal og Liverpool gjort seg fortjent til dette gjennom høy koeffisient gjennom mange år.

Da får vi bare være rykende uenig.

I min verden henger det ikke på greip at 7. plassert Liverpool skal spille CL.

peraleks

Innlegg: 7590
peraleks
22.04.21 19:00
milfern: Det jeg ikke skjønner er hvordan klubbene bak lukkede dører i år og månedsvis sitter å diskuterer hvordan superligaen skal utformes og presenteres og bare timer etter annonsering har samtlige klubber plutselig trukket seg.

Det ligger garantert en mega-avtale fra UEFA i bakhånd der.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
22.04.21 19:09
peraleks: Det ligger garantert en mega-avtale fra UEFA i bakhånd der.

Litt på samme måte kunne vi før de trakk seg si at de nok trolig hadde sjekket ut alle mulige scenarios med diverse toppadvokater og viktige folk, og hadde sitt på det tørre.

Det trolige er vel at man faktisk fikk kalde føtter for hva som faktisk kunne skje om det gikk skikkelig til helvete, og at de derfor trakk seg fra det.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 19:10)

missChance

Innlegg: 58221
missChance
22.04.21 19:11

Qatars makt over Fotball-Europa øker: – En katastrofe

Da Superliga-planene til tolv av de største europeiske klubbene gikk i vasken, var det én person som kunne gni seg litt ekstra i hendene.

 

 

Det er mye som står igjen!

missChance

Innlegg: 58221
missChance
22.04.21 19:14

These great clubs acting like gangsters!, sier Gary Neville om dette fra Barca.

 

"Given the public reaction that the aforementioned project has generated in many and various spheres, there is no question that FC Barcelona appreciates that a much more in-depth analysis is required into the reasons that have caused this reaction in order to reconsider, if necessary, and to the required extent, the proposal as originally formulated and resolve all those issues, always for the good of the general interest of the football world. Such in-depth analysis needs time and the necessary composure to avoid taking any rash action.

We feel it is equally important to highlight the objective fact that a Court of Justice has already granted urgent legal protection as requested, thus confirming right of the initiative on the part of the founding clubs of the Super League project. In this regard, FC Barcelona considers that it would be improper for the necessary process of reflection and debate to be established under criteria of unjustified pressure and intimidation."

 

(Innlegget ble redigert 22.04.21 19:15)

peraleks

Innlegg: 7590
peraleks
22.04.21 19:16
TrueTopRed: Litt på samme måte kunne vi før de trakk seg at de nok trolig hadde sjekket ut alle scenarios med diverse toppadvokater og viktige folk. Det trolige er vel at man faktisk fikk kalde føtter for hva som faktisk kunne skje.

Jeg kan ikke min villeste fantasi se for meg at de ikke har gått gjennom alt dette med et hav av risikoanalytikere, toppadvokater osv. sågar protestene fra supportere og diverse myndigheter på banen. 

Med tanke på Chelseas og Citys økonomiske situasjon så tror jeg nok at den innerste sirkelen var forberedt på at disse kunne få kalde føtter.

Altså forskjellen på å vinne CL og bare delta i denne turneringen var på nærmere 250 millioner euro, det er så spinnvilt mye penger at diverse eiere, presidenter og annet har nok hatt våte drømmer i lang tid nå. Derfor tror jeg også at UEFA må ha vært på banen med litt av et tilbud for at man skulle legge dette i fra seg.

 

peraleks

Innlegg: 7590
peraleks
22.04.21 19:22
missChance: Qatars makt over Fotball-Europa øker: – En katastrofe Da Superliga-planene til tolv av de største europeiske klubbene gikk i vasken, var det én person som kunne gni seg litt ekstra i hendene.     Det er mye som står igjen!

Her får man langt på vei bekreftet hvor nære bånd Bayern og PSG har til Qatar. 

Forklarer godt deres nei til SuperLeague.

Jeg merker at fotball blir mindre å mindre interessant.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
22.04.21 19:27
peraleks: Derfor tror jeg også at UEFA må ha vært på banen med litt av et tilbud for at man skulle legge dette i fra seg.

Ja du har kanskje rett i det.

Kjip situasjon nesten uansett for de av oss som faktisk liker fotball. Vanskelig å komme ut av det på en grei måte.

peraleks

Innlegg: 7590
peraleks
22.04.21 19:33
TrueTopRed: Ja du har kanskje rett i det. Kjip situasjon nesten uansett for de av oss som faktisk liker fotball. Vanskelig å komme ut av det på en grei måte.

Om de i det hele tatt har lagt dette fra seg.

TomBrady_12

Innlegg: 4540
TomBrady_12
22.04.21 19:35
peraleks: Altså forskjellen på å vinne CL og bare delta i denne turneringen var på nærmere 250 millioner euro, det er så spinnvilt mye penger at diverse eiere, presidenter og annet har nok hatt våte drømmer i lang tid nå. Derfor tror jeg også at UEFA må ha vært på banen med litt av et tilbud for at man skulle legge dette i fra seg.

Det er jo noen klubber som fortsatt nekter å gi seg da, så tilbudet er nok ikke så bra. De engelske klubbene hadde ikke noe valg i den PR-fadesen det der ble, med høyt press fra alle hold.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg