Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
Everenga

Innlegg: 8426
Everenga
05.05.21 11:34
PapaSmurf *MOD*: Enig i det du skriver ellers, men 30 år er vel en liten underdrivelse. Var jo stort også før 1990. 
Tenk på Guds hånd i 86, Norge - England 1981, Super-Leeds på 70-tallet osv. Det er en grunn til at mange middelaldrende menn er fans av Leeds og Nottingham Forest i dag.

Tja, hvis man ser på tilskuertallene både i England og Norge var de ganske mye mindre gjennom hele 80 tallet enn de er i dag. Bunnpunktet var 1987, en sesong jeg vil tro du husker ;)

På 60 tallet var det mye folk på tribunene men det var før TV og da gikk folk på alt mulig. Stinn brakke hvert skøyteløp på Bislet f.eks. 

I tillegg var det mye mer segmentert. Store deler av samfunnet så på fotball som noe folk uten utdannelse synes var morsomt. Jeg vokste selv opp i en familie der fotball var sett ned på som sylharry og for udannet subb. 

I England kom snuoperasjonen med Italia 90, der hadde man gått skikkelig i kjelleren etter Heysel før man etter Hillsborough følte at man enten måtte legge ned hele greia eller gjøre produktet mer strømlinjeformet for å trekke til seg en ny gruppe fans. Før 90tallet var det der en ren arbeiderklassegreie.

(Innlegget ble redigert 05.05.21 11:35)

missChance

Innlegg: 58219
missChance
05.05.21 11:44
Everenga: Selvfølgelig er det hold i at unge ikke er like fotballinteressert som før. Det gjør faktisk superligaen enda teitere. "Hva gjør vi'a gutta, det er ingen under 30 som ser på lenger?" "Det fikser vi greit, vi setter i gang en ny turnering der de lagene som allerede er mest overeksponert og har fått ungdommen til å synes dette er dritkjedelig spiller mot hverandre sesong ut og sesong inn i et skikkelig langt seriespill." Er det så fryktelig farlig at ungdommen ikke ser fotball som før? T

Det som er "farlig" er at de mister en generasjon eller to. 

En del av det kunne sikkert løses ved å gjøre fotballen mer tilgjengelig for barn og unge slik at de hadde råd til å være fotballsupportere. For eksempel at man ikke ble priset ut av tv-sendingene. Drakter koster en liten formue, osv. I England er det jo også ganske dyrt med sesongkort, og man har kanskje ikke råd til å ta med seg barna. 

Amnon

Innlegg: 20409
Amnon
05.05.21 11:45
Folkflesk: "Rovdrift" er en malplassert uttrykk for folk som tjener flere titalls millioner i året. Det er opp til klubbene å sikre brede nok staller, rullere spillere og prioritere turneringer. Det er vel derfor ingen lenge gidder å prioritere f.eks. ligacupen, men heller stiller med b-lagene sine. De største klubbene vil ha mest mulig kontroll og starter derfor sutrekampanjer om kamp-datoer og inntekter - og nå sist et forsøk på å overta hele agendaen selv gjennom "superligaen". Kjøper ikke de såkalte bekymringene til folk som Perez og Agnelli.

Jeg tror ikke du ser helt problemstillingen og omfanget. Klubben, i dette tilfellet eierne, ønsker flere kamper. Det er trenere, apparat og kanskje også mange av spillerne som ønsker færre kamper - eller i det minste ikke flere. Så når Klopp «sutrer» som du så fint kaller det så er det et spark til både forbundene, media og ledelsen i egen klubb som driver denne utviklingen. Og vi er nok alle enige i at eierne av disse klubbene og andre såkalte «stakeholders» er ganske kjipe folk som ikke akkurat har sportens beste interesser som prioritet.

Det er kostelig å se den kampanjen UEFA med Ceferin i spissen har kjørt mot de aktuelle klubbene når de i praksis ønsker akkurat det samme. Flere kamper og enklere kvalifisering for de største klubbene i de største ligaene. Forskjellen her er at klubbene ønsket den fulle regien og alle pengene, noe UEFA selvfølgelig ikke likte. 

Klopp, OGS eller andre trenere med vett og integritet ønsker nok hverken utvider CL, utvidet klubb-VM eller helt nye turneringer med enda større belastning på spillerne.

Jeg aner forøvrig ikke hvordan jeg klarte å gi deg tommel på det siterte innlegget, det var selvfølgelig ikke meningen.

(Innlegget ble redigert 05.05.21 11:48)

mcdermott

Innlegg: 67690
mcdermott
05.05.21 11:51
Amnon: Det er kostelig å se den kampanjen UEFA med Ceferin i spissen har kjørt mot de aktuelle klubbene når de i praksis ønsker akkurat det samme.
PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45734
PapaSmurf *MOD*
05.05.21 12:05
Everenga: Tja, hvis man ser på tilskuertallene både i England og Norge var de ganske mye mindre gjennom hele 80 tallet enn de er i dag. Bunnpunktet var 1987, en sesong jeg vil tro du husker ;)

Ja, du har nok rett. Jeg begynte å gå fast på kamp i den perioden og det eneste jeg husker er folkehavet i Molde under seriefinalen i 87. Det offisielle tallet er vel 14.000, men man tror det var rundt 17.000 tilstede. Men det var neppe representativt. Hehe. 

Det er nok mange måter å vekke interessen på, men å lage en liga uten reell konkurranse tror jeg vil virke mot sin hensikt. Man må vel på ett eller annet vis føre fotballen tilbake til folket. I større grad enn nå i allefall. Men merker det her i huset også at ungdommen begynner å miste interesse.

Everenga

Innlegg: 8426
Everenga
05.05.21 12:09
missChance: Det som er "farlig" er at de mister en generasjon eller to.

Ja men det som er poenget mitt er gjør egentlig det noe? Om unge slutter å bli leger, lærere eller annet samfunnsnyttig er jo det et problem.

Om de slutter og følge med på fotball og i stedet driver med noe annet de finner meningsfullt er jo ingen katastrofe.

Det er vel få som egentlig savner de dager der alle var opptatt av romersk vognkjøring, eller ridderturneringer, eller skøyteløp for å gå gjennom noen epoker. 

missChance

Innlegg: 58219
missChance
05.05.21 12:12
Everenga: Ja men det som er poenget mitt er gjør egentlig det noe? Om unge slutter å bli leger, lærere eller annet samfunnsnyttig er jo det et problem. Om de slutter og følge med på fotball og i stedet driver med noe annet de finner meningsfullt er jo ingen katastrofe.

Det er jo et problem for klubbene hvis de mister de generasjonene som kommer etter de som går på kamp nå. Da mister de grunnlaget for sin eksistens til slutt.

Everenga

Innlegg: 8426
Everenga
05.05.21 12:22
missChance: Det er jo et problem for klubbene hvis de mister de generasjonene som kommer etter de som går på kamp nå. Da mister de grunnlaget for sin eksistens til slutt.

Ja for de som ikke ser tegninga tidlig nok og tror de kan gjøre om på en ungdomskultur som blir stadig mer flersporet er det krise. Men så er jo igjen spørsmålet, gjør det noe? 

Folkflesk

Innlegg: 31332
Folkflesk
05.05.21 12:23
missChance: Det er jo et problem for klubbene hvis de mister de generasjonene som kommer etter de som går på kamp nå. Da mister de grunnlaget for sin eksistens til slutt.

Når det gjelder Premier League-klubbene så har de jo i stadig større grad erstattet sine lokale publikum med tilreisende nordmenn, japanere og arabere som kan betale for uprisene. Sånn sett har ikke den eksploderende globale interessen ført til noe annet enn kommersialisering og stadig mer penger i fotballen, mens den lokale forankringen til klubbene nærmest har blitt redusert til en vits. Det er dette Perez & co ønsker enda mer av, selv om det forlengst har blitt uspiselig. 

Kanskje trenger ikke dalende interesse å være så ille når vi har sett hva økende interesse har ført til?  

(Innlegget ble redigert 05.05.21 12:27)

return_of_drakkar

Innlegg: 30023
return_of_drakkar
05.05.21 12:25
Everenga: Om unge slutter å bli leger,

For 5 år siden i alle fall (vet ikke nå), så, men mener å ha fanget opp at denne er trenden nå.

https://www.dagensmedisin.no/artikler/2016/01/14/mer-enn-70-prosent-kvinnelige-medisinstudenter-ved-siste-opptak/

return_of_drakkar

Innlegg: 30023
return_of_drakkar
05.05.21 12:44
missChance: I England er det jo også ganske dyrt med sesongkort, og man har kanskje ikke råd til å ta med seg barna.
missChance

Innlegg: 58219
missChance
05.05.21 12:47
Everenga: Ja for de som ikke ser tegninga tidlig nok og tror de kan gjøre om på en ungdomskultur som blir stadig mer flersporet er det krise. Men så er jo igjen spørsmålet, gjør det noe?

Ikke for deg kanskje. Men for fotballklubbenes overlevelse og de som fortsatt ser fotball, kan det gjøre noe.

 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27974
oddvar_kjempebra
05.05.21 12:49
missChance: I England er det jo også ganske dyrt med sesongkort, og man har kanskje ikke råd til å ta med seg barna.

Har man ikke råd til sesongkort for hele familien så må man jobbe hardere!

TomBrady_12

Innlegg: 4539
TomBrady_12
05.05.21 15:34

Priser og overeksponering er noe de kan starte å se på. Det er også en ekstrem skjevfordeling i konkurransekraft som ikke bidrar til å styrke produktet.

Mc_lovin

Innlegg: 8907
Mc_lovin
05.05.21 19:01
Hala_Madrid: Superligaen er kanskje ikke veien, men kanksje Peréz og co har noe hold i deres uttalelser angående de unge og deres interesse for dagens fotball?

Ikke merkelig at den gjennomsnittlige seer er over 29 år når månedsprisen for Sumo er 700 kr. Her kan TV-kanalene skylde på seg selv hvis de frykter at ungdommen mister interessen. 

Bongis

Innlegg: 10994
Bongis
05.05.21 23:40
Mc_lovin: Ikke merkelig at den gjennomsnittlige seer er over 29 år når månedsprisen for Sumo er 700 kr.

Betalte 5000 kr for et år. Du tenker på tv prisene. Men jo.. poenget ditt står. 

missChance

Innlegg: 58219
missChance
06.05.21 16:25
Hala_Madrid: Superligaen er kanskje ikke veien, men kanksje Peréz og co har noe hold i deres uttalelser angående de unge og deres interesse for dagens fotball?

Apropos det ...

'Faktisk er det fotball går til når de jeg mister oppmerksomheten deres i timene. At de ikke ser hele kamper er av samme grunn som at de ikke spiser lunsj på slottet.

De ikke har tilgang.'

 

(Innlegget ble redigert 06.05.21 16:26)

Nødutgang

Innlegg: 19694
Nødutgang
06.05.21 20:30

UEFA og rikingenes motstand mot Superligaen har fått meg til å lese meg litt opp om CL, opprettelsen av PL osv. At penger var viktig er naturligvis ingen hemmelighet men det virker til å være drivkraften over alle drivkrefter. Legg til utvidelsen av EM og VM i Qatar og det blir bare for mye. Min interesse for spillet har sunket med årene og dette kan være et greit sted å mer eller mindre kutte ut toppfotballen.

 Markedskreftene har for mye innflytelse og det hele virker nesten rigget. Kvaliteten er bedre enn noensinne men det er bare ikke gøy lenger. 

 Derimot har jeg på nytt blitt interessert i lokalfotball. Den representerer noe ekte, noe opprinnelig. Gutta fra hjembyen min som møter gutta fra øyene utenfor. De betaler for å spille. Kvaliteten er elendig men lidenskapen er det lite i veien med.

 Farvel toppfotball.

missChance

Innlegg: 58219
missChance
07.05.21 19:09

Romano:

Official: 9 of the 12 #SuperLeague clubs formally renounce the breakaway to UEFA, they will have 5% of their European competition revenue lost for 1 season. The 3 remaining rebel clubs now face disciplinary action from UEFA: Juventus, Barcelona, Real Madrid.

(Innlegget ble redigert 07.05.21 19:09)

Sukkertoppen

Innlegg: 884
Sukkertoppen
07.05.21 20:17

Blir juve, real og barca utestengt? 

missChance

Innlegg: 58219
missChance
07.05.21 20:20

UEFA approves reintegration measures for nine clubs involved in the Super League

Barcelona, Real Madrid and Juventus are the only three founding Super League clubs not to acknowledge and accept that the Super League project was a mistake and apologise to fans, according to UEFA.

The nine clubs other clubs, one of which is Manchester United, have all pledged to:

Unreservedly acknowledge and accept the binding nature of the UEFA Statutes

Remain committed to and will participate in any UEFA Club Competitions each season for which that club qualifies on sporting merit

Rejoin the European Club Association, which is the only representative body for clubs that UEFA recognises

Take all steps within their power with a view to terminate their involvement in the company established to form and operate the Super League and cease any existing related legal actions

As a gesture of goodwill, and together with the other clubs, will make a donation totalling an aggregate of €15 million, to be used for the benefit of children, youth and grassroots football in local communities across Europe, including the UK

Will be subject to the withholding of 5% of the revenues they would have received from UEFA club competitions for one season, which will be redistributed

Agree to have substantial fines imposed if they seek to play in such an unauthorised competition (€100 million) or if they breach any other commitment they have entered into in the Club Commitment Declaration (€50 million)

Will provide individual commitments to UEFA in which all the principles and values set out in the 2019 Memorandum of Understanding between UEFA and the European Club Association are accepted (MEN live)

(Innlegget ble redigert 07.05.21 20:21)

Knaxern

Innlegg: 51450
Knaxern
07.05.21 20:22
missChance: Official: 9 of the 12 #SuperLeague clubs formally renounce the breakaway to UEFA, they will have 5% of their European competition revenue lost for 1 season.

Julekveld for Man City og Chelsea. De andre konkurrentene straffes økonomisk, mens de ikke merker det selv.

Sukkertoppen

Innlegg: 884
Sukkertoppen
07.05.21 20:28
missChance: Official: 9 of the 12 #SuperLeague clubs formally renounce the breakaway to UEFA, they will have 5% of their European competition revenue lost for 1 season

Betyr det at siden Arsenal mest sannsynlig ikke deltar i europa neste sesong at de slipper unna denne boten, eller vil den aktiveres neste gang de deltar?

missChance

Innlegg: 58219
missChance
07.05.21 20:29
Sukkertoppen: Betyr det at siden Arsenal mest sannsynlig ikke deltar i europa neste sesong at de slipper unna denne boten, eller vil den aktiveres neste gang de deltar?

Virker jo som om den blir aktivert neste gang. De sier ikke neste sesong, men én sesong.

(Innlegget ble redigert 07.05.21 20:30)

Sukkertoppen

Innlegg: 884
Sukkertoppen
07.05.21 20:31
missChance: Virker jo som om den blir aktivert neste gang. De sier ikke neste sesong, men én sesong.

Nei, ikke i det du siterte, men jeg fant dette:

Confirmed by Uefa: no competition ban for 9 of 12 rebel ESL clubs (excluding Real Madrid, Barca, Juve). Nine clubs will make collective €15m donation to good causes; lose 5% of Uefa comp revenues next season

Utifra det jeg siterer her, betyr det at UEFA gir en donasjon på 15 mill euro til gode formål, og det tas av inntektene klubbene får fra UEFA, eller er det to forskjellige bøter? 

(Innlegget ble redigert 07.05.21 20:33)

missChance

Innlegg: 58219
missChance
07.05.21 20:44
Sukkertoppen: Utifra det jeg siterer her, betyr det at UEFA gir en donasjon på 15 mill euro til gode formål, og det tas av inntektene klubbene får fra UEFA, eller er det to forskjellige bøter?

Det er to forskjellige, ifølge MEN. 

The nine clubs will make a donation to benefit grassroots and youth football in Europe to the total of €15m

Clubs will also see five per cent of their UEFA revenues for one season withheld and redistributed, with 'substantial fines' of €100m should they try to play in an unauthorised competition.

Sukkertoppen

Innlegg: 884
Sukkertoppen
07.05.21 20:47
missChance: 100m should they try to play in an unauthorised competition.

Så et nytt stunt vil gi denne saftige boten? 

missChance

Innlegg: 58219
missChance
07.05.21 21:04
Sukkertoppen: Så et nytt stunt vil gi denne saftige boten?

Ser sånn ut.

Anelka2

Innlegg: 20439
Anelka2
07.05.21 21:30
Knaxern: Julekveld for Man City og Chelsea. De andre konkurrentene straffes økonomisk, mens de ikke merker det selv.

God jul og bedring til deg.

real-_-

Innlegg: 12439
real-_-
08.05.21 13:43

Ærlig intervju fra Peter Lim, eier i både Valencia og Salford. Valencia delen er en helt egen historie, men Salford hvor han er medeier sammen med Gary Neville som har gått veldig sterkt ut mot slike som Lim og hans tankesett er jo litt interessant. Mye klokt i det Neville har sagt ang Superligaen osv, men når man ser at han selv er en del av problemet så mister jo mannen enormt med troverdighet.

Bruk det øverste søket om ikke linken fungerer.

(Innlegget ble redigert 08.05.21 13:44)

Klikk for å gå tilbake til toppen