Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
fugletitteren

Innlegg: 12578
fugletitteren
19.04.21 09:55

Facinerende at klubbene i sin felles presseuttalelse sier de føler et solidarisk ansvar ovenfor fansen til å levere disse toppkampene. De kampene eksisterer allerede, og heter pre season, ICC og en drøss andre jallanavn. Dette er luft, uinteressant.

Utifra hva man leser er det jo nærmest ingen fans som vil ha denne superliagen. Dette er for eierne og spillerne, som får feitere lommebøker...

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 09:56
fugletitteren: Kommer aldri til å skje. Og da har de jo på mange måter allerede marginalisert seg selv. Dette kommer sikkert til å ende i en eller annen form for forlik, hvor man enes om en felles vei videre, som selvsagt er i massiv favør disse største klubbene. Synd i såfall, selvom Uefa kan takke seg selv. Gjennomkorrupt og handlingslammet som de har vært i åresvis.

Ja, som jeg nevnte så ender det nok fort med at Superligaen blir inkorporert i CL med faste plasser eller noe i den duren og man sitter igjen med en enda kjedeligere e-cup.

Ja, UEFA kan til mye av dette fra før. De har latt storklubbene herje som de vil, de har unnlatt å demokratisere organisasjonen enda mer og grepene som endte med CL gjorde også sitt til at denne økonomiske overklassen i klubbfotballen stakk fra resten og nå kan sitte og diktere premissene.

Nok en grunn å påstå at opprettelsen av CL var noe forbanna dritt som ødela e-cupen(e).

GoingKronos

Innlegg: 52380
GoingKronos
19.04.21 09:56
CrimsonK: Vi kan jo kjøre en tippekonkurranse på hva månedsprisen blir for å se dette gildet på TV. Jeg starter med 499,-

Jeg tror 49,90 - det er ingen selvfølge at en superliga vil være veldig interessant for folk. Det fremstår jo ikke veldig attraktivt med masse betydningsløse kamper mot de samme lagene som er der uavhengig av sportslig kvalitet. Og det er jo ikke slik at det å vinne en turnering automatisk gir status, hvem bryr seg om hvem som vinner VM for klubblag f.eks? 

Jeg tror generelt at mange, inkludert eierne, er for optimistisk hvor lett det er å få folk interessert i en ny konstruksjon som de lager for å tjene penger. Og selv om fotballen er kommersialisert så ligger det mye identitet og patriotisme i bunn, og det er fullt mulig at denne krigen vil endre hierarkiet i fotballverden. Mange sier at folk ikke betaler masse for å se på Aston Villa mot Southampton, men det er ingen naturlov og det er ingenting i veien for at de kan ta over rollen som norske supportere sitt favorittlag. Men alle kriger koster, men noen kriger er man bare nødt til å ta og dette er sannsynligvis et slikt tilfelle. Og så skal man ikke ha noen illusjoner om at man vet hvordan ting ser ut når kruttrøyken har lagt seg.

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 09:57
Lew_Ashby: ''Overraskende'' nok er det nå bekreftet at krimsyndikatet JP Morgan skal sponse denne turneringen.

Mangler bare George Soros og IS nå.

LaGoeba

Innlegg: 24912
LaGoeba
19.04.21 09:57

Det ironiske her er jo at feks Det spanske forbundet endret på cupoppsettet blant annet, fordi folk ble lei av fem El clasicoer hvert eneste år.

Og nå får vi dette. 

missChance

Innlegg: 58221
missChance
19.04.21 09:58
Lew_Ashby: ''Overraskende'' nok er det nå bekreftet at krimsyndikatet JP Morgan skal sponse denne turneringen.

Glazernes gamle "partners in crime" - absolutt ikke overraskende.

bobjim37

Innlegg: 3740
bobjim37
19.04.21 09:59
LaGoeba: Men de har jo x antall storkamper å se frem til!

Glorifiserte treningskamper, omtrent som disse sommerturneringene de driver med

(Innlegget ble redigert 19.04.21 10:00)

Folkflesk

Innlegg: 31363
Folkflesk
19.04.21 09:59
Lew_Ashby: ''Overraskende'' nok er det nå bekreftet at krimsyndikatet JP Morgan skal sponse denne turneringen.

Samme gjengen som hjalp Glazerne med finansering til å overta Man Utd i første omgang. Hele dette samkvemmet er så mafia at man får brekninger.

-Mastermind

Innlegg: 2038
-Mastermind
19.04.21 10:00

Håper dere står for deres uttalelser da. Ikke kom krypende tilbake når Superligaen er igang. 

Bagley-Towns

Innlegg: 2213
Bagley-Towns
19.04.21 10:00
Slikkepott: Fantastiske nyheter.  Moralens høyborg, FIFA, PL og UEFA, er selvsagt i harnisk.

Tenker det samme.

Synes tanken om superliga er noe dritt, men at FIFA, UEFA og PL skal bruke ord som umoralsk og kynisk om noen andre er fullstendig ko-ko. 

missChance

Innlegg: 58221
missChance
19.04.21 10:00
fugletitteren: Dette er for eierne og spillerne, som får feitere lommebøker..

Selvfølgelig er det pengene som ligger bak her. Dette er det Glazerne planla hele veien. Det er ikke penger som nødvendigvis kommer klubbene til gode, men havner i eiernes lommer.

Bare vent - det kommer til å bli reklamepause midt i hver omgang etter hvert ...

LaGoeba

Innlegg: 24912
LaGoeba
19.04.21 10:02

Perez ønsker visst å starte ligaen allerede i august, i følge Sky Italy.

Everenga

Innlegg: 8439
Everenga
19.04.21 10:03
GoingKronos: Mange sier at folk ikke betaler masse for å se på Aston Villa mot Southampton, men det er ingen naturlov og det er ingenting i veien for at de kan ta over rollen som norske supportere sitt favorittlag. Men alle kriger koster, men noen kriger er man bare nødt til å ta og dette er sannsynligvis et slikt tilfelle. Og så skal man ikke ha noen illusjoner om at man vet hvordan ting ser ut når kruttrøyken har lagt seg.

Dette er det mest fornuftige som har blitt sagt om dette så langt. 

Dette kommer også til å balle på seg politisk. Storbritannia har en ultrapopulistisk regjering som nettopp har fått en gavepakke i fanget. Derfra tror jeg det kan komme mye artig. Dette er en kjempemulighet for Boris til å solidifisere støtten han har tatt i det gamle "røde nord" uten å løpe noen større risiko. 

Lew_Ashby

Innlegg: 9991
Lew_Ashby
19.04.21 10:04
Folkflesk: Samme gjengen som hjalp Glazerne med finansering til å overta Man Utd i første omgang. Hele dette samkvemmet er så mafia at man får brekninger.

Så en tweet om dette i går kveld. United var gjeldsfri og med masse penger på bok da tidligere JP Morgan-topp Woodward kom inn. Etter dette har klubben i snitt hatt en halv milliard pund i gjeld, og har til sammen betalt mer enn 800 millioner pund i renter. 

Jobber i samme sektor selv, og ser jo daglig hvordan samfunnet fungerer. Det er rimelig skittent. 

(Innlegget ble redigert 19.04.21 10:07)

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 10:05

En annen ting som er skikkelig utspekulert av klubbene er hvordan de utnytter praktiske forhold rundt pandemien for å initiere dette. Ikke er det supportere på stadion som kan vise sin misnøye og de fleste storbyer i Europa har fortsatt strenge restriksjoner som skal avverge at folk samles for å protestere. Og på toppen av det hele kan de bruke de økonomiske konsekvensene av pandemien for å forsvare denne ligaen.

Everenga

Innlegg: 8439
Everenga
19.04.21 10:06
LaGoeba: Perez ønsker visst å starte ligaen allerede i august, i følge Sky Italy.

Flott, like greit å ta konfrontasjonen mens engasjementet er stort.

Pælm de 12 ut.

Løken kan ta med seg kompisene sine i august og leke i sin nye sandkasse så kan resten av oss bry oss om skikkelig fotball. 

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 10:07

Og kan man se klubbdannelser som følge av denne ligaen, type Lisboa FC, Berlin FC, Paris FC etc?

caliblue

Innlegg: 15409
caliblue
19.04.21 10:09
bobjim37: Glorifiserte treningskamper, omtrent som disse sommerturneringene de driver med

Nettopp. Hvert lag skal spille 18 ligakamper for å finne ut hvilke 10 av 20 lag som skal gå videre til sluttspillet. Det kommer til å bli så mye meningsløse kamper, rotering på lagene og byttebonanza at det overhodet ikke kommer til å ligne på fotballen slik vi kjenner den.

Dette før krokodilletårene om høy kampbelastning og player welfare har tørket.

TheOpiate

Innlegg: 16093
TheOpiate
19.04.21 10:10
GiPazzini_85: Og kan man se klubbdannelser som følge av denne ligaen, type Lisboa FC, Berlin FC, Paris FC etc?

Skulle ikke forundre meg om man i denne superligaen åpner opp for at selskaper skal kunne kjøpe seg inn med sine nyopprettede franchiser ala det vi ser i USA. 

Everenga

Innlegg: 8439
Everenga
19.04.21 10:10
GiPazzini_85: Og kan man se klubbdannelser som følge av denne ligaen, type Lisboa FC, Berlin FC, Paris FC etc?

Det er faktisk en mulighet hvis det hele strander. Ny klubber som ikke er underlagt UEFA eller bundet til eksisterende avtaler. Good luck to them. Det har null sjans til å lykkes over tid. 

missChance

Innlegg: 58221
missChance
19.04.21 10:10

Because make no mistake: this is an idea that could only have been devised by someone who truly hates football to its bones. Who hates football so much that they want to prune it, gut it, dismember it, from the grassroots game to the World Cup. Who finds the very idea of competitive sport offensive, an unhealthy distraction from the main objective, which in a way has always been capitalism’s main objective.

...

Den tragiske sannheten:

At which point, it is worth pointing out an uncomfortable truth: this is what a lot of people actually want. Maybe not you or the stalwart season-ticket holders or the ultras in the Curva Sud, but certainly millions around the world with no particular historical attachment to the game, and for whom the idea of keeping the elite teams apart for the sake of tradition seems as perverse as shelving the Godzilla vs Kong movie on the basis that they still need to face all the smaller monsters first.

Folkflesk

Innlegg: 31363
Folkflesk
19.04.21 10:10

Nå kan like gjerne PSG vinne CL for min skyld. Da kan man i det minste si at den såkalte superligaen starter uten de to siste års CL-vinnere. Som om denne amerikanske mafiaen bryr seg om sportslige prestasjoner.

LaGoeba

Innlegg: 24912
LaGoeba
19.04.21 10:11

Klubbene ønsker jo også å bli i ligaene sine, men hvordan har de tenkt at dette skal fungere? De har jo ødelagt alt av oppsett med dette formatet. 

LaGoeba

Innlegg: 24912
LaGoeba
19.04.21 10:13
GiPazzini_85: Og kan man se klubbdannelser som følge av denne ligaen, type Lisboa FC, Berlin FC, Paris FC etc?

Endelig sitter PES på navnerettighetene.

HenryLegend

Innlegg: 10781
HenryLegend
19.04.21 10:13
LaGoeba: Klubbene ønsker jo også å bli i ligaene sine, men hvordan har de tenkt at dette skal fungere? De har jo ødelagt alt av oppsett med dette formatet.

Får jo så mye penger at de kan kjøpe 3 nye lag, ha gigantiske tropper å rotere med.

missChance

Innlegg: 58221
missChance
19.04.21 10:13
LaGoeba: Klubbene ønsker jo også å bli i ligaene sine, men hvordan har de tenkt at dette skal fungere? De har jo ødelagt alt av oppsett med dette formatet.

Skal det da være lagene fra 5-8 plass - ev. 9, 10 (hvis noen av grunnleggerlagene havner på 5-8. plass) osv. som får CL?

missChance

Innlegg: 58221
missChance
19.04.21 10:14
Lew_Ashby: Dejan Lovren første spiller jeg har sett som kommer ut og er klart i mot.

De som er involvert har vel kanskje litt mer problemer med å gå offentlig ut mot arbeidsgiveren sin.

Everenga

Innlegg: 8439
Everenga
19.04.21 10:16
missChance: De som er involvert har vel kanskje litt mer problemer med å gå offentlig ut mot arbeidsgiveren sin.

I tillegg til at de ikke akkurat er kjent som den mest samfunnsengasjerte gjengen til å begynne med. Med noen hederlige unntak. 

fugletitteren

Innlegg: 12578
fugletitteren
19.04.21 10:16
missChance: Det er ikke penger som nødvendigvis kommer klubbene til gode, men havner i eiernes lommer.

I hvert fall for de klubbene som er eid av blodigler...

Isolert sett er det nok de spanske lagene som tjener mest på dette, all den tid de, spesielt Barca, sliter økonomisk. 

Nå vil de få helt andre økonomiske forhold, og med tanke på at Spania for de fleste er et langt mer attraktivt sted å bo enn England f.eks så vil de nok enklere tiltrekke de beste spillerne. 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg