Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
fugletitteren

Innlegg: 12578
fugletitteren
19.04.21 10:36

Jeg har sett to fans til nå som er positive til dette, begge Arsenal supportere. Det sier sitt. De er jo de eneste, sammen med Spurs, som kan føle at de har trukket et gullodd. All den tid deres deltagelse i det ypperste selskap virkelig har blitt konkurranseutsatt den seneste tid. 

 

missChance

Innlegg: 58221
missChance
19.04.21 10:36
Tangsprell: Kan bli halve sesonger der storklubber behandler Premier League som Ligacupen.

Og det blir det som avgjør hvem som vinner ligaen, og får CL-spill (hvis CL da eksisterer).

Det er jo helt uholdbart. Da må faktisk disse klubbene ut av ligasystemet.

Tangsprell

Innlegg: 7999
Tangsprell
19.04.21 10:36

Morsomt å se eksperter på Sky og Tv2 slakte denne grådigheten samtidig som de jobber for kanaler der eneste mål er å tyne maksimalt med penger ut av supporterne.

Juventuss

Innlegg: 3384
Juventuss
19.04.21 10:37
Folkflesk: Du kan umulig ha noen som helst interesse for fotball.

Jeg ser det fra de store klubbene sin side og at de vil ha enda mer av kaken fordi de mener det er de som genererer mesteparten av inntektene.

Har aldri sagt at jeg er enig i avgjørelsen. Det er som alltid slik at de som har mye vil ha enda mer. Spesielt når de antakelig føler de får mye mindre betalt enn det de er verdt i systemet som er nå.

busnissclass

Innlegg: 6286
busnissclass
19.04.21 10:37
ermathi: Inntil videre forholder jeg meg til at dette er et spill og at storklubbene vil ha mer penger og makt men noen SL i den formen som nå varsles har jeg veldig liten tro på faktisk.

Disse er ikke bakgårds fotballklubber, de har tenkt på alt før de gikk ut med det. De er seriøse, har egen hjemmeside, sagt opp jobbene sine osv.

laffano *MOD*

Innlegg: 27523
laffano *MOD*
19.04.21 10:38

Kroken på døra som United supporter om dette makkverk superliga blir organisert da blir det Salford for alle penga

fugletitteren

Innlegg: 12578
fugletitteren
19.04.21 10:38
Jack_Daniels: This persistent self-interest of a few has been going on for too long. Enough is enough.

Litt ironisk at det gjennomkorrupte gubbevelde Uefa kommer med denne setningen. For all del, status quo er bedre enn denne glorifiserte versjonen av Royal League, men at de plutselig skal fremstå så skinnhellig blir patetisk. De har absolutt bidratt til at ting er blitt som de har blitt. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45801
PapaSmurf *MOD*
19.04.21 10:38

Det er så skammelig. 

Og om Solskjær og Klopp bare godtar dette og svarer unnvikende nå så er de med på å drepe idretten. 

Det er ikke lenger en konkurranse eller idrett, men en pengemaskin. 

Dette MÅ stoppes! Amerikanerne må kjeppjages. 

laffano *MOD*

Innlegg: 27523
laffano *MOD*
19.04.21 10:39
Tangsprell: maksimalt

Dobbelmoral lenge leve

HenryLegend

Innlegg: 10781
HenryLegend
19.04.21 10:40
Tangsprell: Og dette kommer til å skje hver sesong når klubber kommer i en posisjon der de er hektet av gullet. Kan bli halve sesonger der storklubber behandler Premier League som Ligacupen.

Jepp, kan jo like gjerne rykke ned da. PL vil ikke bety noen ting lengre for disse 6 klubbene. Tjener uansett svært godt i superligaen. 35 milliarder bare for å si ja, helt utrolig.

busnissclass

Innlegg: 6286
busnissclass
19.04.21 10:40
PapaSmurf *MOD*: Og om Solskjær og Klopp bare godtar dette og svarer unnvikende nå så er de med på å drepe idretten.

Hva kan managere gjøre? Er de imot så for de bare sparken.

Lew_Ashby

Innlegg: 9991
Lew_Ashby
19.04.21 10:42
busnissclass: Hva kan managere gjøre? Er de imot så for de bare sparken.

Det er rimelig ellevilt av noen å tro at managere skal gå ut mot egen arbeidsgiver vedrørende dette, og særlig før noe som helst er avklart. 

jonas

Innlegg: 37096
jonas
19.04.21 10:42
Tangsprell: Morsomt å se eksperter på Sky og Tv2 slakte denne grådigheten samtidig som de jobber for kanaler der eneste mål er å tyne maksimalt med penger ut av supporterne.

TV2 kommer til å være kritiske helt inntil de får rettighetene selv. Da blir det hype for full maskin. Iallefall når Liverpool og ManU skal spille. 

(Innlegget ble redigert 19.04.21 10:43)

annonaki

Innlegg: 8149
annonaki
19.04.21 10:43
GiPazzini_85: Har ligaene noe juridisk eierskap til kontrakter? Eller kan de f.eks annullere kontrakter ved spesielle regelbrudd? Er vel FIFA som må inn ved kontraktskonflikter? Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har oversikt over jussen her.

Eneste som er sikkert er at hvis vilkårene endrer seg radikalt i en arbeidskontrakt så er det vel nærmest en menneskerett og kunne avbryte den. Tviler på at FIFA, UEFA og sivile rettsinstanser hadde tvunget spillere og fullføre sine kontrakter om laget de spiller for blir kastet ut av nasjonale turneringer og turneringer i regi av UEFA/FIFA.

Men jeg kjenner ikke jussen her jeg heller bare så det er sagt. Men klarer ikke helt å se det fra en annen vinkel om en så ekstrem situasjon skulle bli realitet.

GreySerpent

Innlegg: 30501
GreySerpent
19.04.21 10:43

Skal de helvetes amerikanerne begynne å flytte klubber også?

Mistet interessen for NHL pga det tåpelige ligasystemet deres. Kan ikke rykke ned. Hva faen, liksom. 

Kapitalisme er elsk!

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45801
PapaSmurf *MOD*
19.04.21 10:43
Lew_Ashby: Videre får vi litt innblikk i hvordan disse eierne ser på fotballfans - som helt vanlige forbrukere. Man bryr seg ikke i særlig grad om de tradisjonelle fotballsupporterne, man ønsker seg ''framtidens fotballsupportere.'' Man ønsker seg gaming-fansen

Dette er det viktigste med hele greia. Rikingene vil stjele sporten vår for å bli enda rikere. 

Det er bare en ting å gjøre. Nå må fansen samle seg og gi dem et helvete uten sidestykke. Nå er det krig!

 

busnissclass

Innlegg: 6286
busnissclass
19.04.21 10:43
fugletitteren: Litt ironisk at det gjennomkorrupte gubbevelde Uefa kommer med denne setningen. For all del, status quo er bedre enn denne glorifiserte versjonen av Royal League, men at de plutselig skal fremstå så skinnhellig blir patetisk. De har absolutt bidratt til at ting er blitt som de har blitt.

Men UEFA eier ikke klubbene. Nå kommer eierne av disse klubbene til å sitte i styret og bestemme alt selv. Hva slags konkurranse er dette?

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28011
oddvar_kjempebra
19.04.21 10:44
GiPazzini_85: Mangler bare George Soros og IS nå.

Jeg mener dette er ulven sin skyld.

GreySerpent

Innlegg: 30501
GreySerpent
19.04.21 10:44
Lew_Ashby: Det er rimelig ellevilt av noen å tro at managere skal gå ut mot egen arbeidsgiver vedrørende dette, og særlig før noe som helst er avklart.

Jeg hadde gjort det. Og Ole er jo oppriktig glad i klubben. Nå pisser de helvetes amerikanerne på hundre år med historie! 

 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45801
PapaSmurf *MOD*
19.04.21 10:45
busnissclass: Hva kan managere gjøre? Er de imot så for de bare sparken.

Noen må våge å ofre seg for saken. Om alle skal gå rundt og tenke mer på seg selv enn alt annet vil bøllene alltid vinne. 

Den som står rakt opp og sier NEI! De vil få en legendestatus innen fotball. 

Fotballen som vi kjenner den er under angrep. Og om man bare sitter og ser på så vil alt vi er glade i ødelegges. 

(Innlegget ble redigert 19.04.21 10:46)

caliblue

Innlegg: 15409
caliblue
19.04.21 10:45
Juventuss: PL sin tv avtale er jo jevnt fordelt, men 90% av de som ser er jo interessert i 1 av 6 lagene som er med på avtalen. Så lag som Manchester United Arsenal, Liverpool osv sponser jo i teorien de øvrige klubbene på at rettigheter selges samlet og gjør de mer konkurransedyktige og gjør at kampen om plasser i Europa blir mye jevnere og storklubbene taper enda mer penger når de mister spill i Europa.

At PLs inntekter er jevnt fordelt er en myte. Topplagene har hele veien jobbet for en stadig mindre solidarisk fordeling av tv-pengene. Hvilket forsåvidt er greit. Alle beskytter sine interesser.

Når det gjelder PL og hva folk vil se, tar du ganske sikkert feil. Eller det stemmer kanskje for et snapshot av 2021, men det har ikke alltid vært slik. Superligaen er designet for at det kun er de samme lagene som tiltrekke seg seere også om 10, 20 og 50 år.

Spurs er f.eks. ikke noen stor klubb med massiv interesse. De har vært gode en liten periode som nå virker å være over. De har ikke vunnet serien på 60 år og har flere tap enn Crystal Palace i 2021.

Arsenal er ikke nødvendigvis noen gigant. De var fantastiske en periode, men den tiden er forlengst forbi. De er EL-lag denne sesongen som er avhengig av å vinne EL om de skal spille i Europa neste sesong. Det er ikke mange timene siden de jublet over å spille 1-1 hjemme mot nedrykkslaget Fulham.

Slik tabellen ser ut nå, kvalifiserer heller hverken Liverpool eller Chelsea seg for CL-spill neste sesong. På tross av sin vanvittige pengebruk.
 
Når man ikke takler konkurransen, så må man endre konkurransen.

Juventus virker jo å ha mer enn nok med å kvalifisere seg til CL neste sesong. Men det er kanskje like greit. Etter at de sine tre siste sesonger har blitt slått ut av Ajax, Lyon og Porto. Da er det bedre å skape sin egen turnering. Hvor det ikke er plass til lag som Ajax, Lyon og Porto. Har man bæsja på leggen nok ganger er det like greit å kappe av seg beinet.

annonaki

Innlegg: 8149
annonaki
19.04.21 10:46
busnissclass: Hva kan managere gjøre? Er de imot så for de bare sparken.

Og så? Tror hverken Solskjær eller Pep frykter for å få sparken. Hvorfor skulle de det?

Om de ikke sier noe, så er det fordi de er like grådig som de som satte disse ideéne til live

Tangsprell

Innlegg: 7999
Tangsprell
19.04.21 10:46

Dette startet med Abramovich sitt inntog i PL og fortsatte med PSG og City. Når klubber for ubegrenset med midler brer panikken seg i de tradisjonelt store klubbene.

Også et svik av de gamle eierne av Liverpool, United og Arsenal å selge til amerikanske forretningsfolk som knapt nok vet hva fotball er. 

Og til slutt UEFA og FA som innførte FFP, men som ikke gjør en dritt for å håndheve reglene.

GreySerpent

Innlegg: 30501
GreySerpent
19.04.21 10:46
Lew_Ashby: Superligaen har sendt varsel om søksmål til ledere i UEFA og FIFA med funksjon å blokkere eventuelle sanksjoner mot klubbene som er med i Superliga-initiativet. Men posisjonerer seg. Videre får vi litt innblikk i hvordan disse eierne ser på fotballfans - som helt vanlige forbrukere. Man bryr seg ikke i særlig grad om de tradisjonelle fotballsupporterne, man ønsker seg ''framtidens fotballsupportere.'' Man ønsker seg gaming-fansen.

Litt sånn som MCU var for min del. Flere karakterer har blitt ødelagt, og de satser på unge, nye fans som ikke har lest Marvel i 40 år.

Lew_Ashby

Innlegg: 9991
Lew_Ashby
19.04.21 10:46

Aksjonærene i Juve er nok fornøyde. Aksjen opp 10 % tilsynelatende utelukkende pga Superliga-nyhetene. 

HenryLegend

Innlegg: 10781
HenryLegend
19.04.21 10:47

Om disse managerne ville fått sparken for å si noe stygt om dette, så har de ny jobb neste dag uansett. Samtidig som de blir helter for folket, ofrer seg for en god sak osv.

Everenga

Innlegg: 8439
Everenga
19.04.21 10:47
caliblue: Har man bæsja på leggen nok ganger er det like greit å kappe av seg beinet.

Ser gjerne at Norges neste konge kjører den som motto. Hadde gjort seg på 20 kroningen :)

 

 

busnissclass

Innlegg: 6286
busnissclass
19.04.21 10:47
GreySerpent: Skal de helvetes amerikanerne begynne å flytte klubber også?

Dette blir garanter det neste. Ta et eksempel hvis de for mange tv seere i Usa, Asia og midt-østem så vil de garantert spille noen kamper der også.

Rikssynseren2013

Innlegg: 1094
Rikssynseren2013
19.04.21 10:48
jonas: TV2 kommer til å være kritiske helt inntil de får rettighetene selv. Da blir det hype for full maskin. Iallefall når Liverpool og ManU skal spille.

Kommer ikke til å bli noe av. Dette er en maktkamp. Uefa må gjøre kompromiss, gi klubbene mer penger, flere toppkamper flere lag fra de store ligaene. Blir fort 2 gruppespill igjen og 6 lag fra England, det er min spådom

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg