Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FIFA17: Career Mode

NYTT TEMA
Alekseve
AlekseveInnlegg: 1808
27.05.16 15:44

Velkommen til denne karrieretråden! Fotballsesongen er over i de største ligaene og da er det på tide at vi ser frem til den neste utgaven av spillet. De fleste, meg selv inkludert, begynner nok å bli lei av årets utgave og gleder seg nok veldig til midten av september.

Det er mange mangler på karrieremodusen og det vil det trolig være i noen år fremover. Ultimate Team blir prioritert foran oss karrierespillere, og det er forståelig ettersom de tjener latterlig mye penger på det. PES har tatt opp kampen om oss karrierespillere og det kan være svært positivt for utviklingen av spillet. EA må følge med i timen ellers kommer de trolig til å miste mange av oss som spiller CM. EA tjener som nevnt fett på UT, men de har ikke råd til å miste oss som spiller CM.

I hver utgave kommer det som regel noe nytt, men det er sjeldent mer enn tre ting. Treningsmodusen og preseason-turneringen var gode innslag på årets utgave. Spesielt den sistnevnte funksjonen har gjort det gøyere å spille med lag som Portsmouth og andre lag ned i divisjonene. Nå er det viktig at EA bygger videre på dette og ikke bare finner en lettvint løsning.


Jeg gleder meg veldig mye til å lese fantastiske oppdateringer fra dere i denne tråden! Tidligere år har det vært mye krangling og trolling, men jeg føler vi er en utrolig fin gjeng nå. Og det må vi fortsette med i denne tråden også!


Ønskeliste
- Akkurat som at man kan lage en Be a Pro-spiller, så burde det gå an å lage ansiktet og kvalitetene til en manager. Det hadde vært utrolig gøy om det var mulig å få «Real face» på managere også. Når man lager en BaP-spiller kan man laste opp bilde av seg selv, så det hadde vært utrolig gøy om man kunne gjort det. Da kunne man hatt seg selv, Mourinho, Pep eller hvem du villa ha på sidelinja. Da hadde ting blitt mye mer realistisk. På denne utgaven står det bare en kjedelig gammel gubbe nede på sidelinja.

- Muligheten til å bytte posisjon på spillere inne på karrieremodusen.

- Kontraktsforhandlingene må forbedres. Enten godtar spilleren kontrakten eller så griner han i tre måneder og ender til slutt opp med å bli i klubben eller tvinger gjennom en overgang.

- Kommunikasjon med spillerne dine. Ha muligheten til å snakke med spillerne dine og fortelle dem om du er fornøyd, hva de må forbedre osv. Noe ala det som er på FM. Når en spiller sender deg en e-mail om at de vil spille den kommende kampen eller at han er misfornøyd med spilletiden, så burde det gå an å svare.

- Teamtalk før, under og etter kampene.

- En bedre statistikk over de spillerne som er utlånte. Man burde ha mulighet til å se detaljert hvordan de gjør det på lån. La oss si at du leier ut en spiller til Championship. Du er usikker på om han holder nivået i PL og leier han dermed ut. Du burde ha muligheten til å se antall kamper, mål, assist og spillerrangering. Når en spiller kommer tilbake fra utlån burde det væremulig å få en slags speiderrapport.

- Pressekonferanser som faktisk betyr noe. Om man sier noe positivt så liker spillerne og fansen deg litt bedre, og visst du sier noe negativt så får det en negativ effekt. Husker ikke på hvilken utgave det var på, men jeg mener det var sånn før på FIFA?

- Cut scenes. EA har mye å lære av PES her. Enten om det er en manager som signerer eller en spiller, så blir de presentert på en pressekonferanse. Hvor kult hadde det ikke vært om dette ble en realitet? Som nyansatt manager blir du presentert på pressekonferansen og du må sitte der å svare på spørsmål. Dette kommer sikkert ikke til å skje på mange år, men det hadde vært helt rått.

- Om en klubb legger inn et bud på en av dine spillere så hadde det vært gøy om man kunne fått en av deres spillere i retur. Nå er det kun mulig å ha egne spillere inkludert i overganger for spillere du vil kjøpe.

- Publikum må bli bedre. Det er kult at det synges sanger under kampene, men det blir litt ensformig når den samme sangen går på repeat gang etter gang.

- Når man rykker opp divisjonene så burde draktnummeret og ligalogoen endres automatisk. Nå vet jeg ikke om dette har noe med lisensene å gjøre, men det blir ikke så realistisk.

- Lage egne drakter. Jeg skjønner at dette kan bli vanskelig pga lisenser, men det må da være mulig å designe en ny drakt med de samme sponsorene som er på drakta?

- Ørna og ikke minst cheerleaderene til Crystal Palace må med!


Hvilke endringer har dere på ønskelista?

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 34545
27.05.16 16:48

- Det viktigste for min del har med spillmotorikken å gjøre. Jeg savner intensitet og guts inne i 16-meteten når man angriper. Altså, på ordentlig er det alltid klabb og babb, og klareringer, blokkeringer etc når motstanderlaget nærmer seg eller er i 16meteren. På FIFA er det så falskt og enkelt. Man kan bare spasere inn.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 16699
27.05.16 16:58

La meg få en karrieremodus der du kan spille online med venner. De har jo det på Madden, så hvorfor ikke på FIFA? 

wingswest
wingswestInnlegg: 10939
27.05.16 17:19

Bra tråd! 

Det med pressekonferanser savner jeg også, var det Fifa07 som hadde dette? 

Det skulle også vært flere muligheter for kommunikasjon med spillere. F. eks. en spiller griner etter å spille, du har en sekspoenger mellom 1. og 2. plass i ligaen i neste kamp. Selvsagt får ikke en langt nede på lista spille den. Da skulle det vært mulig og fortelle at "det kommer en ligacup, og et par greie innhopp i ligaen ila. de neste tre ukene", slik som det er IRL. 

Jeg håper også de klarer å fikse det med drakttrykk, slik at klubber som rykker opp fra Championship til PL ikke spiller PL med nPower-trykk. 

wingswest
wingswestInnlegg: 10939
27.05.16 17:20
Jordbæryoghurt: La meg få en karrieremodus der du kan spille online med venner. De har jo det på Madden, så hvorfor ikke på FIFA?

Hvordan funker dette? Du spiller med ditt lag og en random som er online spiller motstanderlagene?

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 34545
27.05.16 17:23

Ønsker også en mer interaktiv sesong. Det føles så flatt og endimensjonalt, at alt omhandler din klubb. FIFA har så mye å lære av FM her.

Kåringer som Balon d'Or, skape hype og sånt rundt EM, VM, finaler. Klausuler. Moderklubber. Utfordring finansielt= fattige klubber må selge, betale gjeld.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 34545
27.05.16 17:24

wing: online med venner vil si at du og en kompis starter en karriere i "samme univers" og konkurrerer med hvert sitt lag om å hente spillere osv. bare online. 

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 16699
27.05.16 17:26
wingswest: Hvordan funker dette? Du spiller med ditt lag og en random som er online spiller motstanderlagene?

Nei, f.eks at jeg og noen kompiser bestemmer oss for å spille sammen, så velger vi oss noen forskjellige lag i PL. Så kan vi konkurrere om de samme spillerene på overgangsmarkedet, men når det kommer til selve spillinga spiller du mot AI så lenge du ikke møter lagene kompisene dine er :p

(Innlegget ble redigert 27.05.16 17:27)

Jon-Snow
Jon-SnowInnlegg: 2493
27.05.16 22:24

Fifa har innført trening, kult. Kan trene spelarar.

No må dei innføre trenarnivå, som må trekke løn på same måte som sjølve spelarane. Då kan ein velge å investere i trenarapparat, som kan hjelpe dei unge spelarane å bli betre. Eller så kan du drite i trening, og bruke auka lønsutgifter til å kjøpe spelarar.

AFC Wimbledon har ikkje like gode trenarar som Man City, kvifor skal treningsøktene vere like effektive? Ein burde og kunne velje mellom keepertrenerar, forsvar, midtbane og angrep. Er du ein dritklubb, men som er heldig å ha eit supertalent i forsvar, kan du prioritere forsvarstrening.

Dette vil gi karrieremodusen langt større taktisk preg, på trenarsida.

 

Jon-Snow
Jon-SnowInnlegg: 2493
27.05.16 22:25

Anna ting:

Overgangslista på Fifa: +/- 60 OVR spelarar som er heilt ubrukelige. Nesten kvar klubb IRL har ein spelar eller to dei vil kvitte seg med av ulike grunnar. Sett dei på overgangslista ffs... Heilt øydelagt.

wingswest
wingswestInnlegg: 10939
28.05.16 17:02
Jordbæryoghurt: Nei, f.eks at jeg og noen kompiser bestemmer oss for å spille sammen, så velger vi oss noen forskjellige lag i PL. Så kan vi konkurrere om de samme spillerene på overgangsmarkedet, men når det kommer til selve spillinga spiller du mot AI så lenge du ikke møter lagene kompisene dine er :p

Hvordan funker dette om den ene kompisen spiller hver dag mens den andre bare spiller tre ganger i måneden?

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 16699
28.05.16 17:12
wingswest: Hvordan funker dette om den ene kompisen spiller hver dag mens den andre bare spiller tre ganger i måneden?

Må ha tidspunkt der dere spille samtidig. 

Loddo
LoddoInnlegg: 2457
28.05.16 17:12
Alekseve: - Kontraktsforhandlingene må forbedres. Enten godtar spilleren kontrakten eller så griner han i tre måneder og ender til slutt opp med å bli i klubben eller tvinger gjennom en overgang.

Flott innlegg, men er trolig en bug som gjør at spilleren godtar det andre forsøket uansett, bare gi det spilleren krever.

Loddo
LoddoInnlegg: 2457
28.05.16 17:31

Leste litt om PES17, der skal de innføre en AI som tilpasser spillet etter hvordan du spiller. Håper FIFA kommer med noe lignende, for det blir for ensidig å spille minst 38 kamper med Van Gaal som motstander.

"For the first time in a football game, the AI will learn how you play! Player and team behavior has always been a staple of the PES series, and for PES 2017 Adaptive AI will change sports games forever."

 

(Innlegget ble redigert 28.05.16 17:31)

LaRedoutee
LaRedouteeInnlegg: 1435
30.05.16 19:47

Veldig spent til 12.juni kl 22:00 (tror det er da EA skal snakkes på E3).  På tide med litt trail/info om årets utgave.

 

Savner stort bedre statistikker på spillere. Har du hatt en spiller i 5år. Så kunne ha mulighet til å gå tilbake å se hvordan han gjorde det. Cut-scene, økonomien, sponsor. Håper også at de beholder alt som er nå på CM og bygger på med noe nytt. Ikke fjerner 1-2 ting og legger til 2-3 nye ting. 

LaRedoutee
LaRedouteeInnlegg: 1435
06.06.16 21:09

Ny trail!

 

Har frostbite alltid vært med i Fifa seriene ? 

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 34545
06.06.16 21:33

Hype! Rååått. Dette stillbildet gir meg forhåpninger.

anderson_8
anderson_8Innlegg: 701
06.06.16 21:41
LaRedoutee: frostbite

FIFA 17 blir vel første

LaRedoutee
LaRedouteeInnlegg: 1435
06.06.16 22:41
anderson_8: FIFA 17 blir vel første

Kan love godt det med ny og kanskje bedre gameplay! 6 dager til nå så kommer det et drøss med info ut om Fifa 17..! 

LaRedoutee
LaRedouteeInnlegg: 1435
06.06.16 22:42
ragnarMadrid: gir meg forhåpninger.

Enig! c",)

Gardio
GardioInnlegg: 8749
07.06.16 18:20

Vet ikke med dere, men jeg vil ha bort det treningsopplegget hvor spillerne blir bedre. Føler det har vært mye mer "naturlig" utvikling tidligere.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 34545
07.06.16 19:40
Gardio: Vet ikke med dere, men jeg vil ha bort det treningsopplegget hvor spillerne blir bedre. Føler det har vært mye mer "naturlig" utvikling tidligere.

Agreed. Burde heller være slik at man kan oppgradere treningsfasilitetene og akademiet (samt andre ting sånn som stadion (etter en viss periode), støtteapparat m/ fysio, sponsoravtaler +) og jo bedre fasilitetene/trenerne er- jo bedre utvikling får spillerne.

Men tror kanskje mitt største ønske er at de utvider lengden på karrierene. 13-14-15 sesonger er ingen verdens ting.

LaRedoutee
LaRedouteeInnlegg: 1435
08.06.16 10:51
Gardio: Føler det har vært mye mer "naturlig" utvikling tidligere.

Ja de sliter nok med å finne en balanse mellom dette. På Fifa 15 der var det stor forskjell fra save til save. Leste hva mange folk fikk spillerne til å bli. Der andre brukte samme spillere å lå på typ samme stats. Noe gikk på +4 på 1 sesong mens kanskje andre fikk +2 på 2 sesonger. Noen stoppet helt opp selv med god stats over flere sesonger. 

 

Men enig i det du sier. Kanskje dem kommer på en ny måte denne gang. Eller en annen måte å dele ut ferdighetspoeng på. Får vente å se på Søndag :)

Alekseve
AlekseveInnlegg: 1808
08.06.16 12:19

Jeg syns ikke de skal kvitte seg med treningsmodusen, men de kan godt gjøre det sånn at man kun kan velge en trening per spiller. Nå kan man trene en spiller på alle fem treningene og da er det lett å misbruke det. Syns også de kan gjøre det sånn at det tar lengre tid for en spiller å trene seg opp en ovr på f.eks dribling. 

Den teaseren de har lagt ut ser veldig lovende ut!

Laurb
LaurbInnlegg: 1352
08.06.16 12:44

Én ting spesielt som jeg savner fra iallefall player career mode er faktiske kontrakter der. Jeg pleier som regel å ha én player career mode i løpet av en fifa-sesong, og det er ufattelig irriterende at når du skriver under for en klubb er du der til evig tid med mindre du blir solgt.

 

Jeg kunne tenkt meg å skrive under en f.eks treårskontrakt hvor jeg kan gå gratis videre etterpå. Har opplevd at spilleren min er så mye verdt at det kun er Barcelona eller Real Madrid som viser interesse uansett hva jeg gjør, fordi ingen andre har råd.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 34545
10.06.16 23:49

To ting.

- De må roe seg ned med tifoene. Det er jo faen meg ikke tifo hver kamp.

- Etter ti år så har de fortsatt ikke klart å fiksa kalenderen i karrieremodus. Tydeligvis starter uken på søndag og avsluttes på lørdag. Helt hjerneskada og kanskje det letteste å fikse.

Stabækfan
StabækfanInnlegg: 1086
Willian
WillianInnlegg: 826
12.06.16 21:22

Ser spennende ut. Håper bare det ikke er sånn som på nba2k16 at det er en historie som skjer uansett, også skjer det ikke noe når den er ferdig. Men bra de endelig gjør noe med be a player. Vært kjedelig i mange år nå.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 16699
12.06.16 23:05

Hm, trodde du kunne lage din egen spiller først, men det kan du tydeligvis ikke.

(Innlegget ble redigert 12.06.16 23:05)

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 34545
12.06.16 23:15
Willian: Men bra de endelig gjør noe med be a player. Vært kjedelig i mange år nå.

Enig. Trenger en bedre ramme rundt det hele, alt føles veldig sentrert rundt sin egen spiller. Men istedet for de greiene vi får nå skulle jeg foretrukket en mellomting, ikke noe Sims-opplegg

(Innlegget ble redigert 12.06.16 23:15)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg