Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Fantasy Premier League 17/18***

NYTT TEMA
Royu
RoyuInnlegg: 7415
13.01.18 21:07
F.R.O.G: At noen vurderer Kane ut forstår jeg bare ikke, hva baserer dere dette på?

Kane har vel ikke puttet mot noen av topplagene annet enn Liverpool i ligaen i år? 

Nå kommer Southampton. Stiller nok toppet, blir sikkert 0 eller 2 mål.
Newport /FA CUP (B laget, Kane spiller vel neppe)
Så er det United(H), Liverpool(B), Arsenal(H), før de møter Juventus på bortebane i CL. Skal Kane spille 4 strake toppkamper på rad på 13 dager? Hørtes tøft ut i mine hører, spesielt når han ikke får et minutt hvile selv etter at de har avgjort kampene som den i dag. Men jeg blir ikke overrasket om Poch finner ut at han skal ta ut Kane i enkelte kamper som de ikke har avgjort(litt ironisk)

Så er det bortebane mot Palace og hjemme mot Hudders før det Juventus igjen. Kane spiller vel neppe begge de to kampene i ligaen(Kan jo tross alt gjøre det i følge Keyser, da han er i "form", så da blir han ikke skadet). Noe som betyr at det blir usikkerhet, spiller Kane? Om han gjør det så hvor lenge? 90?60?ingenting?. I en normal runde ville det vært et kapteinsvalg, men så blir det den usikkerheten. Samme usikkerheten folk valgte å overse når de smelte TC i bordet til tross for at det kom nyheter om at han var syk?

Kan forsvares.

LordBendtner00
LordBendtner00Innlegg: 2135
13.01.18 21:08

Tja, pass på å ikke dra alle under samme kam. Jeg fikk inn Sanchez, noe vi kan være enige om at hadde vært vanskelig uten å droppe Kane.

AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 12222
13.01.18 21:13
F.R.O.G: Sterling som er utsatt for rotasjon kan ofres

Sterling er i startelleveren til Guardiola så lenge det er forsvarlig med tanke på belastning. Eneste grunnen til at ble hvilt oftere tidligere i sesongen var fordi han slet med en liten skade. Du kan regne Sterling som bankers i et toppa City-mannskap. Han kommer til å bli hvilt, selvsagt, men at han er 'utsatt for rotasjon' er ikke et argument for å ikke ha han i laget pr. i dag. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 10445
13.01.18 21:15
JackNapier: Hvorfor i all verden tok du ut to formspillere og hvem i all verden tok du dem ut for...?!

Sterllng og Lindgard.

Royu
RoyuInnlegg: 7415
13.01.18 21:19
Diomedes: Nå må du gi deg. Kan du ikke bare innrømme at du tok en sjanse uten Kane, men at det over juleprogrammet har vist seg å være en tabbe? For det har faktisk vært det. Å ta den sjansen kan helt klart forsvares, en av verdens aller beste FPL-spillere (Egersdorff) gjorde det samme. Men han har innrømmet etterpå at det var en kjempetabbe, og hadde han holdt på Kane hadde han faktisk vært oppe på top 10 overall for noen runder siden.  Disse eksemplene du kommer med som liksom viser hvilke spillere du har fått inn fordi du ikke har Kane, og denne poengdifferansen dette har ført med seg, er bare tull. Det er ikke sånn at det å ha Kane gjør at du ikke kunne ha noen av disse spillerne. Mange har funnet løsninger med både Sterling, Salah, Alonso, Son, Arnautovic eller hvem det måtte være, samtidig som de også har Kane.  Om man skal bli tatt seriøst må det være mulig å innrømme at man har gjort feil. Å ikke sitte med Kane de siste 5 rundene har vært en stor en. Vær mann nok til å innrømme det.

Tabbe? Hva i all verden, jeg har tatt mye mer poeng uten Kane enn jeg ville gjort med han. Jeg har avansert fra en forferdelig start til en helt grei plassering nå og du snakker om at det var en tabbe? Unnskyld, men LOL.


For han var det en kjempetabbe fordi han bommet på byttene(var noe uheldig også) Han brukte f.eks mye av midlene til å hente KDB om jeg ikke husker feil. Ikke akkurat en value spiller heller. Skal man tjene på noe slikt så må man spre midlene mye mer.

Kan helt fint inrømme at jeg har tatt "feil" om Kane putter rundt 20 mål til mens resten av laget mitt slutter å levere. 

keyser1
keyser1Innlegg: 14234
13.01.18 21:30
Royu: Fortsatt ikke value atm. Skal han begynne å score mot topplagene evt mye mer jevnt så kan han bli det. Men akkurat nå så er han ikke så veldig det. Neivel, hvordan har jeg like mye poeng som de som ligger innenfor top10k da?

For å ta det siste først; de poengan dine på FPL er vel kun hakket mer realitstiske enn de pengene du håver inn på oddsen (inntil man ser noe som tyder på det motsatte, begge steder...).

Forøvrig har eg enda ikke sagt at det er umulig å gjøre det bedre uten Kane, ei heller at han er ett must (dog er det så få spisser som leverer godt, så den kan sikkert diskuteres...), men at han er value er det ingen tvil om, og det er der du bommer så grovt at det er en skam.

Han er toppscorer i PL for tredje strake året (og det enda alle noenlunde seriøse FPL-spillere vet at de kan avvente han i de første rundene av sesongen for å se om han knekker August-spøkelset). Det er ingen som er i nærheten av å levere det målsnittet han leverer, og at han ikke leverer like aktivt mot topplagene som mot de resterende gjør jo bare saken bedre; da kan du enkelt heller gamble litt med kampteinsbindet blandt dine 10 andre startende i de rundene han møter topplag, samt med god samvittig Cappe han med meget gode brace/hat-trick muligheter når han møter røkla. Er jo win-win for FPL, og det er da vitterlig det vi diskuterer her?

Om sjansene for skader øker med at han spiller 90 min, så skal jo ikke du som FPL-spiller snakke ned Kane/Poch av den grunn. Du skal takke din frelser for at du slipper å sitte som Hazard-spillerne som ser han luntre av banen etter 57 min på 0-0 hjemme mot Leicester....

Og som JackNapier sier; man får ikke flere poeng av å score mot topplagene enn det man gjør mot bunnlagene i FPL.... Hvordan du i det hele klarer å komme å trekke med manglende leveranser mot topplag som ett argument mot Kane som FPL-value er helt hinsides. Å spille uten Kane betyr at 85 % av rundene blir vanskelige verdi-valg for Cap. Å spille med Kane betyr at 60 % av rundene er auto-cap med enorm forventet verdi, og så kan man de resterende 40 %'ene holde seg til de samme spillerne som ikke-Kane gruppen bruker i de rundene (for det er ikke vanskelig å prioritere seg til å sitte med endel av de og, selv om man sitter med Kane. Er tross alt flere hundre tusen--hvorav mange, mange tusen gjør det veldig godt, også målt opp mot eliten--som klarer det mer eller mindre greit, selv om du tydeligvis sliter med å summere sammen ett noenlunde fornuftig verdi-lag med den inngangen).

Også er det ett finurlig konsept med at en spiller kan ha veldig god verdi, selv om en annen har bedre verdi. Når du er låst til å ha minst 3 spisser i stallen og max 3 spillere fra hvert lag, så er det uansett umulig å komme frem til en fremstilling som tilsier at Kane ikke har verdi.... Og det er de kalde fakta, om du liker det eller ei.

14/15 21 Mål og 191 FPL poeng, i gjennombrudds-sesongen hvor han var andrevalget fra starten av sesongen)
15/16 25 mål og 211 FPL-poeng
16/17 29 mål og 224 FPL-poeng
17/18 20 mål og 144 FPL-poeng (etter 23 runder...)

Du kan stikke 10-12 mål til i baklomma allerede med god samvittighet, og eg har før sesongen spådd at han bryter 35-barrieren i år.... Da kan du i så fall stikke ytterligere 80+ FPL-poeng i lomma (og gjerne 120 om min spådom er noenlunde innen rekkevidde), og multiplisere MANGE av de med 2 for alle som sitter med han. Tror ikke du skal fantasere om at Agüero, Salah eller Sterling skal opprettholde steamen nok til å matche det, samtidig som du treffer godt nok på kapteinsvalgene mellom de runde for runde...

AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 12222
13.01.18 21:37
Royu: Tabbe? Hva i all verden, jeg har tatt mye mer poeng uten Kane enn jeg ville gjort med han. Jeg har avansert fra en forferdelig start til en helt grei plassering nå og du snakker om at det var en tabbe? Unnskyld, men LOL.

Problemet er jo at du til stadighet sier at det ikke er verdi i Kane og det er jo bare pisspreik. Han er den spissen med desidert flest poeng. Klart han har stor verdi. Personlig har jeg ikke hatt Kane i mer enn to runder i år (forsvinner trolig til neste GW) og jeg er enig med deg i at det ikke er gitt at det beste er å sitte med Kane, men du må klare å skille mellom "ingen value" og "alternative løsninger".

Knertn
KnertnInnlegg: 466
13.01.18 21:38

62 p på 5 spelarar må vera godkjend. Endeleg grøne piler og meir å gleda seg til.

TommyLee32
TommyLee32Innlegg: 16989
13.01.18 21:43

50p på Kane de 4 siste rundene, sier vel det meste :) 

Kælighet
KælighetInnlegg: 10012
13.01.18 21:48

Kanskje vi bare skal la Royu være i fred og heller la oss inspirere av alle triumfene i livet. Odds-millionær, tippeligaspiller, eiendomsmekler, Fantasy-bedreviteren osv. Jeg tar av meg hatten.

chelsea8
chelsea8Innlegg: 28856
13.01.18 21:51

Bonuspoeng: Kane 3p, Son 2p og Eriksen 1p. Ikke ofte jeg tar med meg alle bonuspoengene i en kamp.

sodajr
sodajrInnlegg: 10859
13.01.18 21:55

65p med 5 spillere igjen, lov til å håpe på en araber runde?

OlM
OlMInnlegg: 16
13.01.18 21:56

Blei wildcard nå da jeg ikke orker Hazard lenger. Tanker om laget? Har valgt å beholde Morata da det må løsne snart

Pope/Adrian

Alonso/Stones/(Moreno/Kenny/Dummet)

Arnatouvic/Sterling/Lindgard/Mahrez/Son

Aguero/Morata(Ayew)

 

Giggsy11
Giggsy11Innlegg: 5875
13.01.18 21:57
OlM: Har valgt å beholde Morata da det må løsne snart

Løsne for en spiller som vel ikke hadde en eneste avslutning såvidt jeg registrerte i dagens kamp? Nåvel..

I tillegg faller han vel garantert i verdi frem til neste helg, så hadde tatt han ut for så å sette han inn igjen på lørdag isåfall.

(Innlegget ble redigert 13.01.18 21:57)

eppaen
eppaenInnlegg: 22959
13.01.18 22:04

53 poeng på tre spillere. Bare synd resten ikke fulgte opp. 

OlM
OlMInnlegg: 16
13.01.18 22:07

Joda dagens kamp er så, men regner med du så forrige kamp også. Skulle det løsne vil det utgjøre en diff i mine ligaer. 

Giggsy11
Giggsy11Innlegg: 5875
13.01.18 22:08
OlM: Joda dagens kamp er så, men regner med du så forrige kamp også. Skulle det løsne vil det utgjøre en diff i mine ligaer.

Dagens kamp er vel mer likt det kampbildet som vil møte Morata, kontra det som var i midtuken. Men for all del, det kan "løsne". Dog ingenting som tydet på det idag. For dine konkurrenter er det vel da Kane som er en diff mot deg. Jeg vet hvem jeg ville valgt av de to hvertfall..

robins
robinsInnlegg: 6784
13.01.18 22:09
keyser1: gamble litt med kampteinsbindet blandt dine 10 andre startende i de rundene han møter topplag, samt med god samvittig Cappe han med meget gode brace/hat-trick muligheter når han møter røkla. Er jo win-win for FPL, og det er da vitterlig det vi diskuterer her

Her ligger mye av essensen for min del.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 7954
13.01.18 22:11
AalesundsFK: Sterling er i startelleveren til Guardiola så lenge det er forsvarlig med tanke på belastning. Eneste grunnen til at ble hvilt oftere tidligere i sesongen var fordi han slet med en liten skade. Du kan regne Sterling som bankers i et toppa City-mannskap. Han kommer til å bli hvilt, selvsagt, men at han er 'utsatt for rotasjon' er ikke et argument for å ikke ha han i laget pr. i dag.

Pr idag teller ikke en dritt, det er i ukene og mnd som kommer alt avgjøres, og et City som er med i det aller meste slik det er nå vil rotere helt vilt fremover når PL, CL, FA Cup og ligacup smeller løs for alvor, det er på den bakgrunn jeg vurderer dette. Spesielt i vårt spill som heter PL, der City nærmest har vunnet alt allerede, her kommer det rotasjoner så det holder i februar og utover tipper jeg.

Royu
RoyuInnlegg: 7415
13.01.18 22:11
keyser1: Du

Spenstig å hente historikken til Kane, når det er fullstendig likegydlig da han ikke kostet så mye som han gjør nå som er hele poenget med at han ikke gir så høy PPM nå.

Samtidig evner du å hevde at Aguero ikke vil opprettholde poengfangsten(til tross for at han også har levert rundt 175p+ poeng de sesongen han har vært frisk. Forstå det de som kan, er ikke som om Aguero spiller på kanskje en av tidenes mest overlegne PL lag om dagen.

Resten av hva du sa kunne du like greit droppet. Kane har ikke høy PPM, så om jeg jeg kan få flere inn for prisen av Kane som vil ta mer poeng enn Kane så er det en no brainer. Det fungerte og da kan du og enkelte andre ikke sitte her å si at det var en "tabbe". Dere ser bare på målene/poengene men klarer ikke å se den store sammenhengen. 

Noe som er helt greit for meg, jo færre som gjør det samme som meg jo bedre er det for meg når det går bra. Noe det har gjort i veldig mange runder nå. 
Så hvorfor klager du? Kane er ikke value, han leverer det man forventer av han. En spiller som er value er en som gir mer uvanlig mye poeng enn hva de ble prisatt til. F.eks Mahrez for noen sesonger siden. I år har man rekke spillere til 6-8 mill som leverer veldig bra.  

Det betyr som du sikkert kan forstå at jeg kan få flere på plass enn f.eks en som har Kane på laget. Noe jeg absolutt har gjort i denne perioden og til tross for at Kane har levert som forventet så har jeg fortsatt fått mer poeng enn jeg ville med han på laget samt mer squadvalue pga nettopp av at value spillerne går opp så mye.


Men samme for meg, så lenge det går bra for meg og oppover på lista så er det eneste som betyr for meg.

Men det burde kanskje gi en pekepinne når top10k har 44p, snittet har under 5 spillere igjen(usikker på hvor mange som har cap igjen) 
Mens jeg har 43p, 7 spillere og cap igjen.

Dette på en runde hvor Kane tar 13p hvor jeg vil tro at de fleste i top10k har Kane? Som igjen er et bevis på at man klarer seg veldig bra uten han.


F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 7954
13.01.18 22:13
sodajr: 65p med 5 spillere igjen, lov til å håpe på en araber runde?

Det er meget bra så langt, araberrunde er noe helt annet, da trenger du maks uttelling i morgen,tipper du sitter med spillere fra City og Liverpool igjen, og det kan gå alle veier. 

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 7954
13.01.18 22:17
Royu: Samtidig evner du å hevde at Aguero ikke vil opprettholde poengfangsten(til tross for at han også har levert rundt 175p+ poeng de sesongen han har vært frisk. Forstå det de som kan, er ikke som om Aguero spiller på kanskje en av tidenes mest overlegne PL lag om dagen.

Det er ikke så lett å hevde at Aguero klarer å levere stort fordi han har gjort det tidligere, i City er det så mange spillere som kan levere hele tiden, det er ikke slik at det bare er spissene som skårer målene. Sterling, Sane og KDB, og diverse andre leverer også, og da ofte på bekostning av Aguero. Men så lenge rulleringen av Aguero uteblir fordi Jesus er skadet er det viktig å ha med Aguero slik jeg vurderer det.

Royu
RoyuInnlegg: 7415
13.01.18 22:30
AalesundsFK: du må klare å skille mellom "ingen value"

Kane er ikke value. 

Value er når man får valuta for pengene. Altså mer poeng enn hva spilleren koster. 

Kommer Kane til å ta mer poeng enn hva han er verdt, så kommer han til å koste mer neste sesong. Kommer han til å koste 13 millioner? Isåfall gjør det bare lettere å droppe han neste sesong.

Men vil ha rundt det samme så har han ikke overprestert, han har levert som "forventet" med andre ord kan man ikke si at han er value.knthz
knthzInnlegg: 2926
13.01.18 22:31

63p da etter bonusen. 5 spillere igjen. Kan bli en av de beste rundene jeg har hatt i år. Men da må nok Jones og de Gea får CS, mens Firmino helst lager trøbbel for City.

LordBendtner00
LordBendtner00Innlegg: 2135
13.01.18 22:32

FPL har flere nyanser enn PPM; 

- Du kan kun stille 11 av 15 spillere hver runde

- Budsjettet er ikke på £100m, fordi det kreves 15 spillere. Hvis vi tar utgangspunkt i prisene ved sesongstart er det billigste laget £56m, mao. det reelle budsjettet er på £44m.

- Kapteinspoengene teller dobbelt

Punkt 3 er det som gjør Kane verdt £12.9m. Vi kan være enige i én ting, Geers: Kane er ikke verdt £12.9 med mindre han cappes.

Det var derfor jeg kvittet meg med han før City-kampen. Tanken var at Alexis skulle plukke mer enn Kane over de 4 kampene. Jeg er fornøyd med både resultatet og vurderingen.

Tjente faktisk 2p og da har jeg selvfølgelig tatt det som en selvfølge at jeg hadde cappet Kane mot Southampton og medregnet -8 i hits for å få han inn igjen óg. Cappet Alexis hjemme mot Newcastle hvor han blanket og b.la Hazard og Salah leverte. Har tatt med det i utregningen også. Hadde jeg hatt litt bedre timing (flaks) på kapteinsvalget hadde jeg endt i pluss så det synger. 

(Innlegget ble redigert 13.01.18 22:38)

LordBendtner00
LordBendtner00Innlegg: 2135
13.01.18 22:37

En liten funfact angående Kane:

Granville fra FFS har faktisk IKKE Kane.

AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 12222
13.01.18 22:38
F.R.O.G: Pr idag teller ikke en dritt, det er i ukene og mnd som kommer alt avgjøres, og et City som er med i det aller meste slik det er nå vil rotere helt vilt fremover når PL, CL, FA Cup og ligacup smeller løs for alvor, det er på den bakgrunn jeg vurderer dette. Spesielt i vårt spill som heter PL, der City nærmest har vunnet alt allerede, her kommer det rotasjoner så det holder i februar og utover tipper jeg.

Og du tenker på å hente en skadeplaget og mindre fit Aguero(enn Sterling) fordi du er redd for at Sterling roteres? Det er spesielt. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 10445
13.01.18 22:48
AalesundsFK: Og du tenker på å hente en skadeplaget og mindre fit Aguero(enn Sterling) fordi du er redd for at Sterling roteres? Det er spesielt.

Sterling har jo visst seg som en subersub for City også, så at han starter på benken betyr jo lite i så måte også. 

Royu
RoyuInnlegg: 7415
13.01.18 22:49
LordBendtner00: Kane er ikke verdt £12.9 med mindre han cappes.

Så da blir jo cluet. Skal folk cappe han mot United, Liverpool og Arsenal? Om ikke så kan man jo ta han ut(ref til noen som var inne på tanken for en eller 2 sider siden). 

Innen disse rundene + Southampton som er neste så er vi i runde 28. Da begynner det vel å kuke seg til med DGW, blanks og WC kjør. I denne perioden er det også 2 lette kamper for Tottenham før de skal ut mot Juventus igjen(jeg tror aldri i verden at Kane spiller fullt i begge to) 2x60, 90+60 eller 60/90+0. 

Så da blir det, skal man ha Kane på laget etter Southampton når han er en "kinky" kapteinsvalg i 4/5 kamper?
Derfor synes jeg Aguero frister mer, fordi de har ikke tøff program de neste runde samt at de har CL match mot Basel som kan bli avgjort på 45 min om City virkelig er skrudd på. Det samme klarer vel neppe Tottenham mot Juventus.

Så er det sikkert noen som skal ha Kane OG Aguero på laget. Det kan jo fungere selvom jeg ikke har noe særlig tro på at resten av laget vil være optimalt. 

Nå skal det jo sies at Aguero ikke er såå optimal som man først trodde. Fordi Jesus er tilbake tidligere(antatt) og de vant ikke så overlegent som man hadde trodd mot Bristol.

(Innlegget ble redigert 13.01.18 22:51)

Astonstian
AstonstianInnlegg: 2571
13.01.18 22:50

Skal jeg gjøre DCL til Ayew, Quaner, McBournie eller spare byttet? Har 0 itb, og det er kun for å tjene inn litt i banken til neste bytter.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg