Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Fantasy Premier League 17/18***

NYTT TEMA
Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 12129
03.09.17 12:43

Salah har ingen skade likevel.

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 7279
03.09.17 13:38

De Gea 

Valencia - Mensah - Dawson 

Eriksen - Mane - Pogba - Redmond

Mounie - Aguero - Firmino

Ett bytte, tips? En mill i banken 

Threewheeler
ThreewheelerInnlegg: 500
03.09.17 13:44

Dere som dybdeanalyserer - hvem er beste Captein neste runde av Kane, Lukaku, Pogba, Eriksen, Salah eller Alonso? 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 7279
03.09.17 13:47

Vurderer sterkt Mane som kaptein denne runden. 

Diomedes
DiomedesInnlegg: 203
03.09.17 14:03

Selv om jeg nylig gikk på en smell når det gjelder å undervurdere Liverpool (og overvurdere Arsenal), gjør jeg et nytt forsøk på å få de litt ned på jorda igjen, selv om det sikkert kan falle tilbake på meg nok en gang. Jeg var blant de som gjorde blunderen at jeg hadde Firmino i GW1, men tok han ut før Arsenal-kampen etter at han gjorde en heller begredelig forestilling mot Crystal Palace i GW2. Nå er det veldig mange som mener at Firmino bør være i laget på FPL, og jeg skal, igjen, ta en risk og si at jeg ikke er fullstendig overbevist. Firmino har tatt tosifret med poeng i de to kampene han har spilt spiss, som gjør han til meget god verdi til 8.6, men er han virkelig sikret å spille spiss i det tette kamprogrammet som følger de neste månedene? Hvis Sturridge holder seg skadefri, som er et stort hvis, så må han vel gå inn som spiss i en del kamper fremover når Liverpool skal ut i CL. Dette vil enten skyve Firmino ut på en av kantene eller på benken, som jeg tror vil skje i en del kamper nå etter landslagspausen. Selv om han er meget god i kamper der laget har rom til å boltre seg på, blir han, slik jeg ser det, fort usynlig og en ganske frustrerende spiller når motstanderen er defensivt innstilt.

Straffeansvaret og den lave prisen til Firmino sett opp mot de andre offensive i Liverpool gjør han tiltrekkende, men jeg mener likevel at Mané, som er Liverpools beste spiller og kan skape sjanser i alle typer kampscenarioer, er det beste valget fra Liverpool. Han har ikke tatt bonuspoeng til nå, men er det virkelig noen som tror at det kommer til å fortsette? Nå lønte det seg å doble opp med Liverpool-spillere på starten av sesongen i fjor, og det har også lønt seg så langt denne sesongen, men jeg blir meget overrasket om en slik tilnærming fortsatt er fruktbar nå som Liverpool også skal spille CL. Mine tanker er hvert fall at Mané er spilleren man bør ha fra Liverpool. Grunnen til at jeg tok ut Firmino i utgangspunktet var for å overføre en større del av budsjettet til midtbanen, og jeg tenker at det er andre spisser, som tar opp store deler av budsjettet, som har et større potensiale enn Firmino. Til nå har det fungert ganske dårlig (les Harry Kane), men jeg holder meg til planen og håper at den betaler seg fortløpende.

(Innlegget ble redigert 03.09.17 14:04)

Bibelnissen
BibelnissenInnlegg: 24648
03.09.17 15:00
Diomedes: Hvis Sturridge holder seg skadefri, som er et stort hvis, så må han vel gå inn som spiss i en del kamper fremover når Liverpool skal ut i CL.

Liverpool har jo allerede vært ute i CL, og Firmino har spilt spiss dag inn og dag ut. Klopp verdsetter noen sider ved Firminos spill som bare ikke eksisterer hos Sturridge i det hele tatt. Jeg tror du prøver for hardt å lage en case for å rettferdiggjøre det at du tok ut Firmino, dessverre.

Ang Mane og bonuspoeng, ja; jeg tror absolutt det vil fortsette. Vi så den samme tendensen i fjor også. Først når han scorer to mål, er han med i ebbinga om bonuspoeng. Grunnen er at spillestilen hans tar seg dårlig ut på BPS-målingene. Mislykkede driblinger/balltap/det å bli taklet gir særlig negativt utslag, og når Mane setter fart så kommer det ofte inn en susende takling fra motstander (at dette skal gi minus på BPS-målingene er jo selvfølgelig helt rusk, men sånn er det nå).

Mane har gjennom tre sesonger i PL aldri fått mer enn 16 bonuspoeng over en hel sesong. Sammenlign det med Eriksen som på fire sesonger aldri har fått mindre enn 20, så ser vi en klar tendens. Forrige sesong fikk Mane stusselige 14 - like mange som Pogba som stod med 8 færre mål og 3 færre assists.

weakenedpremiershipsides
weakenedpremiershipsidesInnlegg: 802
03.09.17 15:11
Bibelnissen: Grunnen er at spillestilen hans tar seg dårlig ut på BPS-målingene

Noen ide om hvor man kan finne en fullstendig oversikt over hva som gir og tar BPS-poeng?

Rev meg litt i håret over at Salah endte opp uten noen i forrige runde, på tross av et mål og en assist. Det hadde vel kanskje med sjanser brent å gjøre.

Forøvrig: Når du har satt WC-laget ditt til neste runde og eventuelt ender på

Alonso/5.0/5.0/4.5/Mbemba

Tottenham/Liverpool/United/United/x

Kane/Firmino/x

ref. tankene du luftet for et par innlegg siden

 

så vil jeg bare ha sagt i forkant at dette kom jeg på helt av meg selv for en snau uke siden! Så alle påstander om plagiat kommer til å prelle av som vann på gåsa.

Tenkte bare å sikre meg siden den ene av versjonene dine var så veldig lik det jeg ser ut til å ende opp med.

sMertesacker
sMertesackerInnlegg: 208
03.09.17 15:15
weakenedpremiershipsides: Noen ide om hvor man kan finne en fullstendig oversikt over hva som gir og tar BPS-poeng?

https://www.premierleague.com/news/106533

Diomedes
DiomedesInnlegg: 203
03.09.17 15:18
Bibelnissen: Liverpool har jo allerede vært ute i CL, og Firmino har spilt spiss dag inn og dag ut.

Han har ikke spilt spiss dag ut og dag inn, han har spilt spiss i CL-kampene, som jeg forventer at han fortsatt vil gjøre, borte mot Watford og hjemme mot Arsenal. Men ikke hjemme mot Palace, som faktisk er en type kamp i PL man forventer at offensive spillere skal ta poeng i. Man kan selvsagt fortsette å tro at Liverpool skal score 2, 3 og 4 mål mot sterk motstand, og det kommer en del av disse kampene fremover for Liverpool sin del, og her vil Firmino helt klart spille spiss fra start om han er skadefri. Men jeg nekter å godta at Liverpool skal score så mye :)

Og ja, du har kanskje rett i at jeg prøver å konstruere et scenario for å rettferdiggjøre at jeg tok ut Firmino. Men har han virkelig vært så god som FPL-spiller i tidligere sesonger? Jeg synes i hvert fall ikke det. Jeg står for Mané over Firmino, og tar heller 6-8 poeng i mange kamper enn sporadiske 11-12 poeng som Firmino sikkert vil få, men som vil være vanskelige å forutse.  

Bibelnissen
BibelnissenInnlegg: 24648
03.09.17 15:42
EspenAndreassen: Veldig synd at Abraham ikke er spikret til 5.5m.

Jeg tror nå han er det jeg da, i alle fall en god stund fremover. Bony har jo ikke vært matchfit på flere år, så jeg sliter med å se at han skal gå rett inn på topp der. Dessuten har Clement spilt med to spisser flere ganger denne sesongen allerede, og det kan virke mer nærliggende at Ayew ryker dersom Bony skal inn, enn at Abraham gjør det.

Jeg vurderer absolutt Abraham.

Bibelnissen
BibelnissenInnlegg: 24648
03.09.17 15:45
weakenedpremiershipsides: så vil jeg bare ha sagt i forkant at dette kom jeg på helt av meg selv for en snau uke siden! Så alle påstander om plagiat kommer til å prelle av som vann på gåsa. Tenkte bare å sikre meg siden den ene av versjonene dine var så veldig lik det jeg ser ut til å ende opp med.

Tror de aller fleste som er på WC nå har en god del like drafts. Jeg har selv hentet noe inspirasjon fra Mark Sutherns, men så er det andre vurderinger han har gjort som jeg ikke er like fan av og ser andre veier.

Bibelnissen
BibelnissenInnlegg: 24648
03.09.17 15:47
Diomedes: Men ikke hjemme mot Palace

Det har du selvsagt rett i, og det er et poeng at han er lite forutsigbar. Ikke en fyr jeg tør cappe i en enkel hjemmekamp f eks. Likevel mener jeg han er et fantastisk godt pick til en fin pris.

Jeg har jo en WC-variant som ikke innebærer Firmino, skal sies.

EspenAndreassen
EspenAndreassenInnlegg: 11233
03.09.17 16:45
Bibelnissen: Jeg vurderer absolutt Abraham.

Hmm, problemet er bare om han mister plassen så sitter man i en knipe da det ikke er noe særlig med alternativer i samme prisklasse.

Her har jeg komponert et kjapt eksempel om han kommer inn for Chicharito. Måtte kjøre disse byttene i tillegg:

Eriksen --> Alli
Mané --> Salah
Löwe --> Wimmer

Og da ble det også Ritchie til Mkhitaryan, og laget ser slik ut.

Foster - Elliot
Alonso - Cédric - Mee/4.5m - Suttner/4.5m - Wimmer
Alli - Salah - Pogba - Mkhitaryan - RLC/4.5m
Kane - Firmino - Abraham

Noen 4.5m alternativer som ikke er bestemt, så bare et kjapt eksempel på hva som måtte til for å få inn Mkhitaryan for Ritchie.

ElskerPL
ElskerPLInnlegg: 1601
03.09.17 17:28
Diomedes: en ikke hjemme mot Palace, som faktisk er en type kamp i PL man forventer at offensive spillere skal ta poeng i

Synes du er litt vel krass i Firmino-kritikken i hjemmekampen mot Palace.

- 6 touch innenfor 16m
- 5 avslutninger
- 17.6 min per sjanse. (NestBest den runden av spissene som startet kampen)
- 2 sjanser skapt. (TredjeHøyest den runden, sammen med 4-5 andre.)

Det at Firmino stod uten målpoeng i Palace-kampen, var like mye tilfeldigheter, som udyktighet.

Til 8.5 er han bankers. Han er i tillegg på straffer, og spillertypene Liverpool har tilsier at det blir noen straffer i år.  

Bibelnissen
BibelnissenInnlegg: 24648
03.09.17 17:43
EspenAndreassen: Hmm, problemet er bare om han mister plassen så sitter man i en knipe da det ikke er noe særlig med alternativer i samme prisklasse.

Jepp, det er haken. Men oppsiden er også veldig stor når vi trekker inn hva han enabler og kommende fixtures (har som sagt liten tro på at Bony bare spaserer inn på laget basert på det han har vist siden han var i Swansea sist). Jeg tror heller ikke Chelsea har lånt han ut uten noen indikasjoner på at han vil bli satset på. Da hadde det vært bedre med en sesong til i Championship eller i Nederland.

Skulle han miste plassen så er det gode muligheter for at det har åpenbart seg en budsjettmidt innen den tid, som vi kanskje har tatt inn for den av United-midsene som kanskje ikke leverte som forventet, og dermed har penger i bank til å oppgradere Tammy. Mange variabler her, men jeg tror det kan være gunstig å sitte med Abraham i en periode fremover nå.

Det laget jeg lener mot per nå er veldig likt det du har skissert her, forresten. Forskjellen er at jeg per nå har Jones/Mbemba i stedet for 2x4.5, men det er jo betydelig mer risikofylt. Både fordi de begge er noe utsatt, og fordi jeg med tre United-spillere vil være veldig låst hva gjelder Lukaku senere.

Ludvig1710
Ludvig1710Innlegg: 802
03.09.17 18:23

Vurderte å bruke WC før landslagspausen med tanke på prisendringene, glad jeg ikke gjorde det med tanke på at bare noen få spillere har gått opp i pris.

TommyLee32
TommyLee32Innlegg: 16921
03.09.17 18:26

Hoedt fra start for Nederland i kveld.

Blir spennende å se hva Pellegrino gjør med han til helgen.

philliplive
phillipliveInnlegg: 149
03.09.17 19:08

Erstatning til Danilo? Sitter med 5,7 

gilean
gileanInnlegg: 591
03.09.17 19:19
philliplive: Erstatning til Danilo? Sitter med 5,7

Ben Davies? Står på FPL at Rose er forventet tilbake 9 september, men han har vært rett rundt hjørnet i et halvt år nå, og går uansett ikke rett inn på laget etter så lang tid ute. 

philliplive
phillipliveInnlegg: 149
03.09.17 19:25
gilean: Ben Davies?

Har vært innom han selv, når tror du rose for sin første kamp?

gilean
gileanInnlegg: 591
03.09.17 20:17

Er vel minimum en kamp til med Davies, men etter det er det vanskelig å si. Ellers har du Bertrand for 5,5 som er naila. Finnes flere alternativer rundt 5 mill, avhengig av hvilke andre forsvarere du har. Cedric eller Jones. 

xytheon
xytheonInnlegg: 17843
03.09.17 20:22
Jorge86: Har du to forsvarsspillere som ikke spiller? Hvis ikke vil det jo koste deg -4 selv om Stephens vrakes. Du ville jo i så fall fått poengene for første forsvarsspiller på benken.

Davies, Stephens, Danilo, Mee og Rosenior er rekka mi, så jeg vil si at sjansene er til stede for at bare to spiller. Jeg er omtrent 100 % sikker på at Danilo sitter på benken, men føler egentlig at Stephens kommer til å starte. Føler den er litt 50-50. 

Høres ut som en bra WC-plan det der. Man må alltid ha en plan for hvordan Kane skal komme inn i miksen dersom han blir få-det-på. 

keyser1
keyser1Innlegg: 13998
03.09.17 20:27
philliplive: Har vært innom han selv, når tror du rose for sin første kamp?

Helt umulig å spå. Er plenty av Spurs-fans som gjerne ser at Rose har spilt sin siste kamp i trøya, men sannsynligvis fryses han nok ikke helt ut av Poch. Til det er programmet for hardt med CL, og Spurs har tre naturlige for motsatt side mens kun Davies og Rose er det for venstre.

Tror dog at Davies er førstevalg en stund, men det kan jo like gjerne bety at han prioriteres for endel CL-kamper som slipper til Rose for PL og FPL...

Davies er nok uansett beste vei inn i Spurs-forsvaret enn så lenge, men klart det er en viss risk innvolvert.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 17862
03.09.17 20:54
xytheon: Høres ut som en bra WC-plan det der. Man må alltid ha en plan for hvordan Kane skal komme inn i miksen dersom han blir få-det-på.

Dette ligger an til å bli den første sesongen på noen år hvor no-ManUtd-policyen min kan koste dyrt. På grunn av den elendige sesongen de hadde i fjor er de prisa mye lavere enn hva man kan forvente, og derfor er det mye value-for-the-money der i år. Først og fremst i Mkhitaryan, Pogba og Jones, som er hestehoder foran de andre spillerne til samme pris i sine posisjoner.

Jeg skal alltid klare å finne plass til Kane hvis det blir nødvendig, men med Morata, Jesus og Firmino (i tillegg til outsidere som Eriksen/Alli, Mané og Alonso) føler jeg at jeg er ganske godt dekka ift kapteinsvalg.

Et problem med å ha Kane i hvert fall for min egen del er at jeg føler at jeg MÅ ta han som kaptein i de ålreite kampene selv om andre kanskje kan være vel så interessante valg. Jeg blir litt låst rett og slett. Det er klart risikoen er større for å bomme når man ikke har et klink valg, men samtidig er oppsiden stor når man treffer. Tidligere år har jeg henta en del poeng på kapteiner som ikke så veldig mange andre har. Kane som kaptein føler jeg er viktigere når jeg forsvarer en ledelse mot slutten av sesongen, så får det heller briste eller bære nå i starten.

xytheon
xytheonInnlegg: 17843
03.09.17 21:25
Jorge86: Dette ligger an til å bli den første sesongen på noen år hvor no-ManUtd-policyen min kan koste dyrt. På grunn av den elendige sesongen de hadde i fjor er de prisa mye lavere enn hva man kan forvente, og derfor er det mye value-for-the-money der i år. Først og fremst i Mkhitaryan, Pogba og Jones, som er hestehoder foran de andre spillerne til samme pris i sine posisjoner.

Tro meg, jeg kan relatere. I fjor startet jeg sesongen med en no-top-6-club-policy (utenom Chelsea). Den policyen forsvant da WC ble aktivert før GW6. Tok kun inn Firmino som et prøveprosjekt, og fylte gradvis på med spillere etter det. Ikke en ideell start mtp. at Chelsea bare plukket 10 poeng på de seks første rundene og lå som nr. 8 i PL. 

Valgte fritt blant alle spillere frem til GW25 eller noe sånt. Dette var runden der Lukaku scoret fire og Chelsea slo Arsenal 3-1 på brua. Jeg satt og var deppet pga. at så mange satt med Kaku-cap på en dag hvor Chelsea hadde tatt et stort steg mot ligagull. Uakseptabelt. Derfor slo jeg i bordet med WC og gikk tilbake til min opprinnelige policy. En policy jeg forlot to runder senere :p

Ah, fun times. FPL skaper rett og slett problematiske interessekonflikter for meg. Det blir nesten som å sette pengebeløp på at Chelseas rivaler skal gjøre det bra hver runde.

I år kommer dog ikke meltdownen (håper jeg). 

Men ja, både Jones, Mkhi og Pogba ser ut som gode alternativer i år. Hadde Jones i laget veldig sent opp mot GW1 deadline, men valgte han vekk i siste liten. Angrer på det. 

Jeg er usikker på Mkhis spilletid fremover. Pogba spiller vel alt, og jeg tror kanskje at han er den egentlige straffetakeren til United. Vurderer han inn til GW4 i stor grad pga. det.

Med kapteinsvalg kjører jeg bare safe hele sesongen. Kjedelig, men effektivt. Det kommer alltids en runde eller to der valget ikke er åpenbart, og da kan jeg i så fall vurdere å finne på noe, men dette skjer oftere i ESF enn i FPL, for å si det sånn.

(Innlegget ble redigert 03.09.17 21:27)

ElskerPL
ElskerPLInnlegg: 1601
03.09.17 21:44

Er det noen som vurderer Øzil eller Lacazette?

EspenAndreassen
EspenAndreassenInnlegg: 11233
03.09.17 21:47

Jeg står mellom to utkast for øyeblikket. Noen som vil gi deres tanker? Noe dere ville endret? Hvilket alternativ ville du/dere gått for?

A)

Foster - Elliot
Alonso - Cédric - Mee/4.5m - Suttner/4.5m - Wimmer
Alli - Salah - Pogba - Mkhitaryan - RLC/4.5m
Kane - Firmino - Abraham

B)

Foster - Elliot
Alonso - Cédric - Mee/4.5m - Suttner/4.5m - Löwe/4.5m
Eriksen - Mané - Pogba - Ritchie - RLC/4.5m
Kane - Firmino - Chicharito

Som nevnt tidligere kan det være at en del av 4.5m alternativene i forsvaret endres.

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12469
03.09.17 21:52
ElskerPL: Er det noen som vurderer Øzil eller Lacazette?

Ozil har virkelig startet sesongen bra med sine xA-tall, så du kan komme resten av bermen i forkjøpet der. Ytterst få følger jo med på slike tall. Men selv er jeg fornøyd med mine dyre alternativer på midtbanen. Hvis Ozil holder det oppe og jeg trenger å bytte er han absolutt helt der oppe blant alternativene.

(Innlegget ble redigert 03.09.17 21:53)

JogaBonito
JogaBonitoInnlegg: 466
03.09.17 21:57

Vurderer Sanchez, jeg.

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12469
03.09.17 21:59
JogaBonito: Vurderer Sanchez, jeg.

Det blir argusøyne på han og Hazard nå. Coutinho tror jeg ikke er aktuell med så hard konkurranse fra hans egne lagkamerater, men skal ikke utelukke han heller.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg