Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Fantasy Premier League 17/18***

NYTT TEMA
EspenAndreassen
EspenAndreassenInnlegg: 11238
08.09.17 13:09
Tomsen1983: Jeg har pt dobbel fra begge, men er på WC og kommer til å få ut enten Hegazi eller Yoshida.

Angående denne. Om jeg var på WC hadde jeg nok tatt ut Yoshida pga. usikkerheten. Det kan fort være at vi får se en 3-backslinje fra Southampton, men usikkerheten rundt midtforsvaret hos Southampton er rett og slett for stort for meg.

Hegazi er jeg mer usikker på. Om du hentet han til 4.5m ville jeg muligens beholdt han. Om du hentet han relativt seint ville jeg helt klart vurdert å ta han ut. Dawson mener jeg er et sikrere valg og kommer til å ta mer poeng i løpet av sesongen. Når det er sagt mener jeg ikke Hegazi er noe dårlig valg heller.

Tomsen1983
Tomsen1983Innlegg: 27
08.09.17 13:14
EspenAndreassen: Angående denne. Om jeg var på WC hadde jeg nok tatt ut Yoshida pga. usikkerheten. Det kan fort være at vi får se en 3-backslinje fra Southampton, men usikkerheten rundt midtforsvaret hos Southampton er rett og slett for stort for meg. Hegazi er jeg mer usikker på. Om du hentet han til 4.5m ville jeg muligens beholdt han. Om du hentet han relativt seint ville jeg helt klart vurdert å ta han ut. Dawson mener jeg er et sikrere valg og kommer til å ta mer poeng i løpet av sesongen. Når det er sagt mener jeg ikke Hegazi er noe dårlig valg heller

Hentet Hegazi til 4.7 så håper å kunne hente 0.1 der.

Yoshida skal ut pga usikkerheten du nevner.

Vet ikke hvilke to jeg skal ha inn. Ønsker å ha 0.8 i banken for å kunne bytte Lukaku til Kane etter denne runden.

Forslag?

 

Laget:

 

Foster-Myhill

 

Mbemba-Kiko F-Bertrand-Hegazi-Yoshida

 

RLC - Eriksen-Salah-Mikky-Mooy

 

Firmino - Lukaku - Morata

 

Mooy>Atsu vurderes som 4.midt.

Splittet
SplittetInnlegg: 2046
08.09.17 13:19
Up-The-Villa: Jeg tar heller forsvarer som slipper til 50x0.2 "xG-skudd" enn Pool som slipper til 20x0.5-xG-skudd. For å ta et eksempel på hva jeg forsøker å formidle.

Ja, men det er jo ikke rasjonelt... Forventningen er den samme. Men nå høres det ut som jeg synes Liverpool er kjempebra bakover, noe jeg ikke synes. Det jeg reagerer på er svartmalingen. I min egen modell har jeg en forventning på at Liverpool skal slippe inn 1,03 mål per kamp (og at de holder nullen i 36 % av kampene), mens de slapp inn 1,11 i fjor (CS i 32 % av kampene) - det er liksom ikke snakk om kjempeforskjeller. (Liverpool har ligget på 1,15 xGA per kamp i år, som du riktig påpeker. Avviket er svært lite fra tidligere, og lite informativt.)

For å si det sånn, jeg velger ikke Matip for CS-potensialet - ifølge mine analyser er den offensive trusselen hans verdt ett ekstra Fantasy-poeng per kamp i forventning. Det er meget mulig jeg er på bærtur, men historikken hans i Bundesliga peker mot at jeg kan være inne på noe. Når det gjelder Clark og avslutter-egenskaper... Å tro at han skal underprestere xG mer enn 20 % i forventning, ville jeg tenke meg må være urealistisk - og da er han farlig uansett, særlig sett i forhold til andre spillere til den prisen.

Christoffer
ChristofferInnlegg: 111
08.09.17 13:19

Sikret meg Van Dijk og Zappacosta på draft laget denne runden. Mulighet for at noen av dem starter i helga? Sikrere å sette begge to på benken til å begynne med? har Daniels og Monreal som alternativer.

iChris
iChrisInnlegg: 1330
08.09.17 13:37

Alli risikerer å miste de neste 3 kampene med England.

Ettersom han også er borte de neste 3 CL-kampene så lukter det 90 min hver PL-kamp ut året på Alli.

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12559
08.09.17 13:38
Christoffer: Sikret meg Van Dijk og Zappacosta på draft laget denne runden. Mulighet for at noen av dem starter i helga? Sikrere å sette begge to på benken til å begynne med? har Daniels og Monreal som alternativer.

Van Dijk spiller ikke denne. Vet ikke om Monreal spiller heller, da må det nesten bli 3 bak. Mange ønsker 4 bak nå, hva Wenger tenker er ikke godt å si. Med 4 bak regner jeg med Kolasinac danker ut Monreal. Og Daniels kommer neppe til å holde CS, selv om krisen er aldri så stor i Arsenal scorer de på Emirates mot Bournemouth. Aner ikke med Zappacosta, men dette ser ikke bra ut for denne runden. Byttene du har gjort kan definitivt betale seg på sikt som jo er viktig i draft. Jeg ville gjerne satt Monreal inn da han har fin sjans på CS, men sjansen er også til stede for at han settes inn som et defensivt bytte på slutten av kampen og plukker 1 poeng.

(Innlegget ble redigert 08.09.17 13:41)

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12559
08.09.17 13:39
iChris: Alli risikerer å miste de neste 3 kampene med England. Ettersom han også er borte de neste 3 CL-kampene så lukter det 90 min hver PL-kamp ut året på Alli.

Ja, eller kanskje Poch dreper han for å være så idiot, sånn som han har truet Aurier med å gjøre om han fortsetter å være en kødd.

Up-The-Villa
Up-The-VillaInnlegg: 5156
08.09.17 13:48
EspenAndreassen: Dette er min Twitter. Men nei, jeg har ikke Twitter. Dessverre aldri vært en fan av dette sosiale mediet. Usikker på hvorfor egentlig. Om du har mulighet kan du gjerne komme med dine tanker på problemstillingene over. Så for øvrig akkurat GW-sendingen du deltok i. Som alltid gjør du en god figur ;)

Det er lov. Denne siden er ypperlig.

Men aktiver og send meg en melding her, så kan jeg sende deg noe jeg ikke får overført her.

Så kan du eventuelt deaktivere igjen etterpå.

Takk for godordene, forresten :)

Christoffer
ChristofferInnlegg: 111
08.09.17 14:01
TheUntouchable: Byttene du har gjort kan definitivt betale seg på sikt som jo er viktig i draf

Takk for tilbakemelding! Tenkte langsiktig når jeg gjorde disse byttene ja. Fikk de inn for Yoshida og Van Anholt. Hadde forøvrig Aurier som førstevalg men han ble tatt :) 

Trodde Monreal var ganske spikret i forsvaret til Arsenal jeg, men dette stemmer kanskje ikke lengre? Arsenal har overhodet ikke imponert meg så kan også kjøre ut Monreal på free agent. Ender nok med å benke både Van Dijk og Zappacosta i alle fall. 

Har også et dilemma i classic fpl hvor jeg gjerne vil få inn Firmino men har kun ett gratis bytte og vil få ut Danilo, Willian og Gabbiadini i løpet av de neste rundene... 0.9 i banken.

Har hørt mye bra om Robbie Brady på Burnley fra et par podcaster (FML FPL, Always Cheating) jeg hører på så lurer på å ta en hit for å gjøre Willian --> brady og Gabbiadini --> Firmino. Danilo ryker da neste runde for Jones kanskje. Hva tenker du om dette? :)

 

EspenAndreassen
EspenAndreassenInnlegg: 11238
08.09.17 14:04
Up-The-Villa: Men aktiver og send meg en melding her, så kan jeg sende deg noe jeg ikke får overført her. Så kan du eventuelt deaktivere igjen etterpå.

Hehe, satte opp en konto kjapt og sendte deg en melding nå.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 10397
08.09.17 14:05
klaumb: Det hadde Liverpool i 2013/14 også, der Martin Skrtel blant annet scoret 7 mål, men det var tilbake til normalen sesongen etter med samme folk i begge ender.  Selvfølgelig vil man ha slike sesonger med flyt, men det var unaturlig høye tall for Liverpool sin del. Uten at jeg kjenner tallene bak hos Real Madrid, så er jo ikke 22 mål etter dødball så vanvittige tall over en sesong for et lag som scoret 106 mål. Over normalen, ja, men ikke mer enn at det antageligvis vil korrigere seg noe denne sesongen. Barcelona scoret til sammenligning 19 dødballmål i samme sesong uten at de bruker veldig mye tid på det og har et spesielt fysisk lag. De scoret riktignok flere mål enn Real Madrid, så prosentandelen av målene etter dødball var riktignok lavere, men allikevel.  Om noe bekrefter jo bare dette at å bruke tid på, eller ha et lag rigget for dødballer, og da spesielt cornere, utgjør liten forskjell. Det vil preges av tilfeldigheter, selv om Sergio Ramos har vist en ekstrem evne til å være sist på ballen i slike situasjoner.  Det er altså greit å gå etter de som tar mange dødballer, da de med bakgrunn i tilfeldighetene på dødball vil få en del assist og være involvert i mange mål i løpet av en sesong. Lagene scorer jo stort sett over 10% av målene sine på denne måten, da det jo er mange slike situasjoner i løpet av en kamp. Men, hvem som er i enden av cornerne er ofte litt mer tilfeldig. Patrice Evra hadde jo til og med en sesong der han scoret 4-5 mål på corner.

Men man må jo se litt på hvor mange corrnere som laget også har underveis i kampene, ikke bare opp mot scorede mål på slutten av sesongen. K9b hadde dette innlegget fra mars i kamptråden mellom WBA mot Arsenal hvor de slapp inn tre(?) dødballmål.

 

"Dødballmål står for å gjennomsnitt mellom 25 og 30% av alle målene som blir scoret ila en sesong. De fleste lag bruker omtrent 10-15 minutt på å trene på det.... i uken (!!!). Det er helt på trynet. Det er ikke rart big Tony klarer å prestere godkjent+ hver eneste sesong, uten unntak. Det er en edge der som ingen andre gidder å ta omtrent.

Real Madrid har denne sesongen scoret på hver 6.5 corner. Det er en enorm fordel kontra de lagene som omtrent ikke scorer på dette."

Nå ble dette som sagt skrevet i mars, så vet ikke hva dem endte på til slutt. Skal også nevnes at Real avgjorde kampen sin samme dag på nettopp en corner. Men når man går nesten en hel sesong og scorer på ca hver 6-7 corner, så er det enorme tall som gir en ganske stor fordel i løpet av en sesong. 

ModernMan
ModernManInnlegg: 9885
08.09.17 14:08
ModernMan: Mbemba er en dust. Nå må jeg velge død femteforsvarer eller en degradering andre steder. Enten Chicharito ut for Mounie eller David Silva ut for Ramsey eller annet. Firmino, Kane, Mané, Hazard og Pogba skal forbli på laget. Hvem skal degraderes? Mest fornuftig med David Silva ut kanskje, men jeg var så fornøyd med 4*krutt på midtbanen.

Står fast her ennå, jeg.

Hvem ville dere degradert? Chicharito eller David Silva? 

 

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12559
08.09.17 14:09
Christoffer: Trodde Monreal var ganske spikret i forsvaret til Arsenal jeg, men dette stemmer kanskje ikke lengre? Arsenal har overhodet ikke imponert meg så kan også kjøre ut Monreal på free agent. Ender nok med å benke både Van Dijk og Zappacosta i alle fall.

Monreal er nok safe som midtstopper enn så lenge hvis Wenger fortsetter med 3 bak. Om han gjør det eller ikke er 50/50 vil jeg si. Som breddeholder på venstresiden tror jeg Kolasinac kommer til å sette Monreal ut av laget.

På vanlig fpl synes jeg det er gode bytter og det er gjerne verdt en hit når du jo sier du har et ytterligere bytte du venter med. Da er det greit å få litt fortgang med en hit. Gode argumenter for å ta ut både Willian og Gabbiadini, og gode argumenter for å ta inn Brady og Firmino. Du får ut to spillere som fort kan befinne seg på benken og får inn to nailed spillere som er i form. Har selv byttet ut Gabbiadini for Firmino ved å gå ned i pris på midtbanen. Da var det Ramsey som røk for Ritchie.

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12559
08.09.17 14:11
ModernMan: Står fast her ennå, jeg. Hvem ville dere degradert? Chicharito eller David Silva?

David Silva ut, Cesc inn?

Up-The-Villa
Up-The-VillaInnlegg: 5156
08.09.17 14:12
Splittet: Ja, men det er jo ikke rasjonelt... Forventningen er den samme. Men nå høres det ut som jeg synes Liverpool er kjempebra bakover, noe jeg ikke synes. Det jeg reagerer på er svartmalingen. I min egen modell har jeg en forventning på at Liverpool skal slippe inn 1,03 mål per kamp (og at de holder nullen i 36 % av kampene), mens de slapp inn 1,11 i fjor (CS i 32 % av kampene) - det er liksom ikke snakk om kjempeforskjeller. (Liverpool har ligget på 1,15 xGA per kamp i år, som du riktig påpeker. Avviket er svært lite fra tidligere, og lite informativt.) For å si det sånn, jeg velger ikke Matip for CS-potensialet - ifølge mine analyser er den offensive trusselen hans verdt ett ekstra Fantasy-poeng per kamp i forventning. Det er meget mulig jeg er på bærtur, men historikken hans i Bundesliga peker mot at jeg kan være inne på noe. Når det gjelder Clark og avslutter-egenskaper... Å tro at han skal underprestere xG mer enn 20 % i forventning, ville jeg tenke meg må være urealistisk - og da er han farlig uansett, særlig sett i forhold til andre spillere til den prisen.

Jo, det er rasjonelt fordi vi sitter bare med spillere i perioder, ikke hele sesonger.

Lag som slipper til 50x0.2 "xG-skudd" over en periode, gir, i de fleste tilfeller, mer forutsigbarhet enn lag som slipper til 20x0.5-xG-skudd over en gitt periode.

Derfor kan man med større trygghet plukke spillere fra det laget i det de går inn i et fint kampprogram - generelt sett. Det finnes naturligvis unntak, og mange variabler her.

I tillegg mener jeg du må se mer bak tallene. Pool med CS i 32% av kampene i fjor, men 5 av 12 CS kom i de siste seks kampene.

Samtlige kamper var mot lag som var ferdigspilt for sesongen, i det Pool jaktet CL. Har ikke gått i dybden på dette, fordi jeg ikke vurderer Matip i så stor grad, men verdt å merke seg.

Clark og Matip kan selvsagt være kapable til å skåre mål, bare uttrykker en skepsis. Ingen svartmaling.

(Innlegget ble redigert 08.09.17 14:14)

slappavkis
slappavkisInnlegg: 52
08.09.17 14:13

Er ikke Bony til 6.0m noe å se nærmere på? Herjet i Swansea før han. Jeg for min del har en tredje spiss som har budsjett på 6 mill. Da er Mounie/Abraham/Bony et dilemma for meg

ModernMan
ModernManInnlegg: 9885
08.09.17 14:14
TheUntouchable: David Silva ut, Cesc inn?

Gikk litt hardere til verks da jeg savnet litt midler i forsvar. Gikk for Ritchie inn for David Silva og Kolasinac inn for Mbemba.

...og da står jeg plutselig med en 433-variant til kommende runde med Ritchie på benken. Bør kanskje benke Naughton og hive inn Ritchie?

(Innlegget ble redigert 08.09.17 14:15)

EspenAndreassen
EspenAndreassenInnlegg: 11238
08.09.17 14:15
slappavkis: Er ikke Bony til 6.0m noe å se nærmere på? Herjet i Swansea før han. Jeg for min del har en tredje spiss som har budsjett på 6 mill. Da er Mounie/Abraham/Bony et dilemma for meg

Kanskje etter hvert, men er nok usikkert om han er klar enda. Spilles nok inn i troppen gradvis.

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12559
08.09.17 14:15
ModernMan: Gikk litt hardere til verks da jeg savnet litt midler i forsvar. Gikk for Ritchie inn for David Silva og Kolasinac inn for Mbemba. ...og da står jeg plutselig med en 433-variant til kommende runde med Ritchie på benken.

Sikkert ikke så dumt det. Arsenal er totalt shambles, men Kolasinac har jeg så stor tro på offensivt. Og Ritchie er vel solid. Håper i hvert fall det, har han jo selv (starter denne kampen).

(Innlegget ble redigert 08.09.17 14:16)

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12559
08.09.17 14:17
ModernMan: Bør kanskje benke Naughton og hive inn Ritchie?

Jeg synes det ja. Likte det jeg så av Newcastle forrige match. De jobber og står på med hardt press over hele banen. Det kan betale seg mot Swansealona som ikke er helt det de var i velmaktsdagene.

(Innlegget ble redigert 08.09.17 14:18)

Tomsen1983
Tomsen1983Innlegg: 27
08.09.17 14:20

Er på WC. Noen forslag?

 

Laget:

 

Foster-Myhill

 

Mbemba-Kiko F-Bertrand-Hegazi-Yoshida

 

RLC - Eriksen-Salah-Mikky-Mooy

 

Firmino - Lukaku - Morata

VestreStaa
VestreStaaInnlegg: 2372
08.09.17 14:25
ModernMan: Bør kanskje benke Naughton og hive inn Ritchie?

Jeg skal iallfall ha Naughton på laget. 

Swansea har kun tapt en kamp, og det var mot United. I de to andre kampene har Swansea holdt nullen, en uavgjort og en seier.

 

ModernMan
ModernManInnlegg: 9885
08.09.17 14:26
TheUntouchable: Jeg synes det ja. Likte det jeg så av Newcastle forrige match. De jobber og står på med hardt press over hele banen. Det kan betale seg mot Swansealona som ikke er helt det de var i velmaktsdagene.

Enig! Da er WC-laget satt:

 

Foster (Elliott)
Kolasinac, Cedric, Mee (Naughton, Löwe)
Hazard, Pogba, Mané, Ritchie (Loftus-Cheek)
Kane, Firmino, Chicharito

sodajr
sodajrInnlegg: 10856
08.09.17 14:27
VestreStaa: Jeg skal iallfall ha Naughton på laget.

Enig! jeg kjører dobbel Swansea defensivt denne runda!

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12559
08.09.17 14:30
ModernMan: Enig! Da er WC-laget satt:

Et meget rasjonelt lag.

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12559
08.09.17 14:31
Tomsen1983: Kiko

Ryker visst ut av laget leste jeg. Yoshida bør nok ikke sjanses på han heller på et WC. Ta heller Cedric bare. Og i mål kan du like godt ta Elliot.

(Innlegget ble redigert 08.09.17 14:32)

ModernMan
ModernManInnlegg: 9885
08.09.17 14:36
TheUntouchable: Et meget rasjonelt lag.

Ja, det er det eneste som irriterer meg.

managermaster
managermasterInnlegg: 1053
08.09.17 14:38
Tomsen1983: Mooy

Skjønner ikke helt hvorfor så mange henter han. Greit, så har han levert to målpoeng på 3 kamper, men dette kommer garantert ikke til å fortsette. I Championship forrige sesong var han involvert i form av målpoeng i totalt 11 av 56 mål. Var forsåvidt helt grei priset til 5.5m, men til 5.7m begynner han å bli litt for dyr. Ser han ikke få tosifret med målpoeng denne sesongen. I tillegg er det veldig sannsynlig at Huddersfield er det laget som scorer færrest mål etter 38 spilte kamper.

 

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12559
08.09.17 14:38

"Team News: Good news on the injury front as Ruben Loftus Cheek returns to the squad for the game this weekend."

Lol. Gratulerer til alle som har solgt denne 3-4-3-angriperen.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 3994
08.09.17 14:40

Starter Carroll for Swansea?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg