Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FIFA 20 Ultimate Team

NYTT TEMA
Giggsy11
Giggsy11Innlegg: 9189
12.11.19 09:59

Jeg synes folk her overdriver i begge ender. Det er ikke SÅ ille som dere skal ha det til, men at det er en form for "boost" til tider - det tror jeg også. 


Når det blir lagt inn pitch notes slik som det er så vil det variere. Samtidig er vi mennesker bygd slik at når vi får motgang/uflaks/urettferdighet så husker vi det mye bedre enn de gangene det gikk i vår favør. 

Har slike kamper hvor det føles at alt går imot med stangskudd og slikt samtidig som at motstanderen får stjernetreff fra 25 meter på sitt ene skuddforsøk kanskje hver tiende kamp eller noe sånt. 

Jompa
JompaInnlegg: 14338
12.11.19 10:59
Giggsy11: Jeg synes folk her overdriver i begge ender. Det er ikke SÅ ille som dere skal ha det til, men at det er en form for "boost" til tider - det tror jeg også. 
Når det blir lagt inn pitch notes slik som det er så vil det variere. Samtidig er vi mennesker bygd slik at når vi får motgang/uflaks/urettferdighet så husker vi det mye bedre enn de gangene det gikk i vår favør.  Har slike kamper hvor det føles at alt går imot med stangskudd og slikt samtidig som at motstanderen får stjernetreff fra 25 meter på sitt ene skuddforsøk kanskje hver tiende kamp eller noe sånt.

Jeg sier vel egentlig det samme som deg, men det avhenger litt hva du legger i ordet boost. Dersom siste avsnitt er det du definerer som boost er jeg enig. 


Det selges vel 10-20 millioner kopier av FIFA hvert år. Ser at de mest populære spillerne på FUT er brukt i 2,5 millioner kamper allerede, så at flere kan legge ut et youtube-klipp av at alt går i mot er bare en statistisk selvfølgelighet.


Dette er RNG. 


Alternativet, tror jeg, ville gjort spillet veldig enda mer kjedelig og forutsigbart.

Barca91
Barca91Innlegg: 86
12.11.19 11:25
Bongis: Følg med i timen. Jeg har redegjort for hva jeg mente i den diskusjonen. Les deg opp, for det har du ikke gjort.

Hva er det du snakker om? Du gav rimelig klart inntrykk av hva du mente da vi diskuterte dette. Om du har endret mening i ettertid så får du ta det på din kappe. Jeg leser ikke gjennom side på side for å se om din mening har endret seg.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
12.11.19 11:26

FIFA 10 hadde et eget momentum-meter. Når det ble fylt opp ble skuddene hardere og mer treffsikker. Spillerne kunne ikke lengre bli sliten, osv osv. Veldig mye som tyder på at de tatt dette med videre. Dessuten ble det leaket et dokument om dynamisk tilpasning av vanskelighetsgrad, som sannsynligvis tilhører EA.


Uansett så er gameplayet i FIFA altfor inkonsistent.

Barca91
Barca91Innlegg: 86
12.11.19 11:30
Pinkieez: Dessuten ble det leaket et dokument om dynamisk tilpasning av vanskelighetsgrad, som sannsynligvis tilhører EA.

EA kunne gått offentlig ut og innrømmet momentum og mange her ville fremdeles benektet at det eksisterer.

Bongis
BongisInnlegg: 10128
12.11.19 12:25
Barca91: Hva er det du snakker om? Du gav rimelig klart inntrykk av hva du mente da vi diskuterte dette. Om du har endret mening i ettertid så får du ta det på din kappe. Jeg leser ikke gjennom side på side for å se om din mening har endret seg.

Fint, du gidder ikke å lese, så da kan du slutte å pålegge meg meninger jeg ikke har. 

lok1
lok1Innlegg: 5994
12.11.19 12:42

Hvorfor står prisen på UCL Neto til 0 i futbin. Jeg har han, og vurderer å selge, men til hva? Kjøpt til 14k i går.

FUT-Player-10
FUT-Player-10Innlegg: 17109
12.11.19 12:56
lok1: Hvorfor står prisen på UCL Neto til 0 i futbin. Jeg har han, og vurderer å selge, men til hva? Kjøpt til 14k i går.

Fordi han er extinct. 

lok1
lok1Innlegg: 5994
12.11.19 13:04

Men jeg har han jo? Er han verdiløs eller går verdien opp?


 

Barca91
Barca91Innlegg: 86
12.11.19 13:18
Bongis: Fint, du gidder ikke å lese, så da kan du slutte å pålegge meg meninger jeg ikke har.

"Det er mange ting man kan klandre EA for, men kreativitet er ikke en av de. Er det en ting jeg føler EA har mestret i mange år, så er det at man kan gjøre hva man kan og vil i angrep og score. "


Jeg: "Dagens! Om man ikke ser at det er en helt tydelig meta på fifa hvert år så er man ekstremt trangsynt."                                                                        Ditt svar: "Dette er dagens!"


"Metaen ligger i hendene dine. Kontrollen."


Beklager så mye at jeg antok at du ikke mener at det er en meta i fifa. Jeg burde lest videre for å se om du bråsnudde i meningene dine. 


 


 

Bongis
BongisInnlegg: 10128
12.11.19 13:31
Barca91: "Det er mange ting man kan klandre EA for, men kreativitet er ikke en av de. Er det en ting jeg føler EA har mestret i mange år, så er det at man kan gjøre hva man kan og vil i angrep og score. "

"Pasning til kant. Vending med LB. Pasning til midtbanen. Vending med LB. Pasning til spiss. Vending med LB, LB+Pass til spissmakker. Y-pasning tilbake til spiss. Lavt skudd i hjørnet. Gol."

 

 

 

Det var dette jeg svarte på. Så kommer du med Meta pratet ditt, som har ingen sammenheng med det jeg pratet om. 

Klart det finnes meta i at det er best å bruke pace, men det er ikke pacen i seg selv som gjør at du vinner, men hvordan du bruker den, og det er her jeg mener EA er har lagt til rette på hvordan vi kan spille på en kreativ måte. 

Når du leser videre i diskusjonen, så forklarer jeg det der. Jeg gidder ikke å gjenta meg mer. 

(Innlegget ble redigert 12.11.19 13:33)

XchainsawX
XchainsawXInnlegg: 4149
12.11.19 13:58
lok1: Men jeg har han jo? Er han verdiløs eller går verdien opp?

Han selger for max pris.

TheArsenalWay
TheArsenalWayInnlegg: 2991
12.11.19 14:24

«Alle som har et seriøst forhold til dette spillet og samtidig ikke er totalt rævva i FIFA vet vel at dette bare er tull.»


Vil beklage dette utsagnet, var i overkant spydig. Et utbrudd for frustrasjon over påstander som etter min mening aldri blir støttet av fakta eller logiske argumenter.


At spillerne løper i kvikksand eller hva man vil kalle det kan vel forklares med dårlig «responsiveness» på gameplay? Dette er det største problemet for min del og det som ødelegger spillet mest.


Dette med at man kan brenne en haug 100% sjanser mens motstander limer første skudd i krysset fra 25 meter har ingenting med scripting eller momentum å gjøre. Kan forklares meget logisk med RNG eller enkel statistisk teori som forklart over her, men det er vanskelig å forstå dette dersom man tror at man får 1 sekser hver gang man triller en terning 6 ganger.

NoDabForYou
NoDabForYouInnlegg: 870
12.11.19 14:50
TheArsenalWay: Dette med at man kan brenne en haug 100% sjanser mens motstander limer første skudd i krysset fra 25 meter har ingenting med scripting eller momentum å gjøre. Kan forklares meget logisk med RNG eller enkel statistisk teori som forklart over her, men det er vanskelig å forstå dette dersom man tror at man får 1 sekser hver gang man triller en terning 6 ganger.

Det kan forklares med RNG, og det kan forklares med DDA. Man tror det man vil tro. Kan du bortforklare momentumbaren som var i fifa10 også når du først er i gang.

Jompa
JompaInnlegg: 14338
12.11.19 15:02
TheArsenalWay: Vil beklage dette utsagnet

Nå har jeg opplevd det også. En person som beklager sitt innlegg.

Godt med litt engasjement, Arsenal!

Synes at det er nok av ting å ta EA på, om man ikke skal gå etter ting som jeg mener ikke eksisterer. 

Ser noen lenger opp har skrevet om denne patenten. Jeg kan jo si at det er veldig sjeldent at EA kommenterer noe offisielt, men akkurat i dette tilfelle har de kommentert at dette aldri har vært brukt i FUT, og heller aldri vil bli brukt. 

we would never use [DDA] to advantage or disadvantage any group of players against another in any of our games

Og tenk hvilken enorm risiko de ville løpt om dette var tilfelle. 

Uansett så er det mange som ikke har tiltro til EA, så jeg forstår at de uansett ikke vil tro på noe av det de sier. Og de har også gjort en del rart oppigjennom. 

Men akkurat her har jeg ikke sett noe som ikke kan forklares.

(Innlegget ble redigert 12.11.19 15:02)

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 15033
12.11.19 15:08
TheArsenalWay: påstander som etter min mening aldri blir støttet av fakta eller logiske argumenter.

Det er nok av de, men skjønner jo kjapt at du ikke ønsker å se på dette. Uansett, er det så jævlig viktig for deg om ett av verdens største spillfirma gjør noe som er ekstremt vanlig i bransjen for å holde på flest mulige aktive spillere?


Som sagt ville det vært merkelig om EA ikke brukte dette all den tid FIFA står for så ekstremt stor del av deres omsetning. Jeg er ikke i tvil om at det er i spillet. Hvis du ikke er i tvil om at det ikke er der så får vi bare være enige om å være uenige...


No biggie

Jompa
JompaInnlegg: 14338
12.11.19 15:12
TheOpiate: Hvis du ikke er i tvil om at det ikke er der så får vi bare være enige om å være uenige...

Tror vi ender opp her ja :) 


Back to FUT

Bongis
BongisInnlegg: 10128
12.11.19 15:16
Jompa: Tror vi ender opp her ja :) 
Back to FUT

Tror det er det beste. Det som er felles i denne tråden, er at alle liker konseptet FUT. så vi kan diskutere det istedenfor :)

Jompa
JompaInnlegg: 14338
12.11.19 15:22

Får vel V. Junior i kveld. Det kan få en ganske solid påvirkning på markedet, spesielt for LW, dersom han blir billig. 


Men antageligvis blir han en litt annen prisklasse enn Vardy...


Start
Kvalifisere fra gruppespill
Vinne første kamp i 1/8
Gå videre fra 1/8
Gå videre fra kvart
Gå videre fra semi
Vinne finalen

sterrien
sterrienInnlegg: 8060
12.11.19 15:34

Trur faktisk eg ender opp med å velge base icon pack..Ingen fra Icon swaps som frister så veldig:p

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 11699
12.11.19 15:39
sterrien: Trur faktisk eg ender opp med å velge base icon pack..Ingen fra Icon swaps som frister så veldig:p

85 Litmanen er ikke veldig fristende heller. 

sterrien
sterrienInnlegg: 8060
12.11.19 15:43
AlphaBeast: 85 Litmanen er ikke veldig fristende heller.

Eller Lehmann:p

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6807
12.11.19 15:44
TheOpiate: Som sagt ville det vært merkelig om EA ikke brukte dette all den tid FIFA står for så ekstremt stor del av deres omsetning. Jeg er ikke i tvil om at det er i spillet. Hvis du ikke er i tvil om at det ikke er der så får vi bare være enige om å være uenige...

Fra ett økonomisk synspunkt, som jo er det EA jobber etter, er det vel ingen grunner til å ikke ha ett slikt system. Det er også enkelt å se når man selv får hjelp.  


Uansett så er serverne det største problemet.

Jompa
JompaInnlegg: 14338
12.11.19 15:44

Som jeg nevnte for en side eller to siden, så virker det som det er en bug, da folk får mid icon istedet. 


Som eksempelvis her


Men man ender nok opp med Litmanen uansett :p

sterrien
sterrienInnlegg: 8060
12.11.19 15:47
Jompa: Som jeg nevnte for en side eller to siden, så virker det som det er en bug, da folk får mid icon istedet.

Skal evt gi ein liten update om kven eg får om eg velge icon pack:p

lok1
lok1Innlegg: 5994
12.11.19 17:13

Sorry at jeg er noob, men bruker null tid på trading. Kan makspris stige/synke? 

Bongis
BongisInnlegg: 10128
12.11.19 17:17
lok1: Sorry at jeg er noob, men bruker null tid på trading. Kan makspris stige/synke?

Ja. EA setter en såkalt price range på spillerne. Den er det EA som setter, og kan forandre hvis det trengs. Hvordan de vurderer den vet jeg ikke mye om. 

NinjaRichard
NinjaRichardInnlegg: 47
12.11.19 17:33

Mye rart her. Den beste var han som slo fast at de som ikke tror på skripting ikke vil innse at de får hjelp til å vinne kamper... de samme menneskene kan vel snu på det og si at de som tror på skripting gjerne vil ha noe å skylde på når de taper. 

TheArsenalWay
TheArsenalWayInnlegg: 2991
12.11.19 18:14
NoDabForYou: Det kan forklares med RNG, og det kan forklares med DDA. Man tror det man vil tro. Kan du bortforklare momentumbaren som var i fifa10 også når du først er i gang.

What? Det jeg snakker om er tilfeldigheter som naturligvis skal være en del av spillet, akkurat slik det er en del av "real life" fotball. Uten RNG så ville jo et gitt skudd fra en gitt vinkel blitt mål 100% av gangene og vice versa. Det ville ikke gitt et veldig underholdende spill...


Gjorde et kjapt søk på momentumbaren i FIFA10. Viser seg at dette enkelt og greit var et instrument som var der for å måle momentum, og ikke faktisk sette det. Altså indikerte den bare om du spilte bra eller dårlig, den påvirket ikke spillet på noen som helst måte.

TheArsenalWay
TheArsenalWayInnlegg: 2991
12.11.19 18:25
TheOpiate: Det er nok av de, men skjønner jo kjapt at du ikke ønsker å se på dette. Uansett, er det så jævlig viktig for deg om ett av verdens største spillfirma gjør noe som er ekstremt vanlig i bransjen for å holde på flest mulige aktive spillere?

Det er ikke sånn at jeg lukker øynene her, jeg forstår tankegangen bak denne resonneringen, men det blir jo likevel bare synsing. Online spill i FIFA er nå designet på en slik måte at man uansett som oftest vil møte spillere som er på samme skill level pga. ulike divisjoner i Rivals og matchmaking i WL. (draft er litt annerledes, men er man veldig dårlig så spiller man gjerne ikke draft uansett?). 


Som du også nevnte så vil jo scripting i spillet påvirke flest spillere (de som ligger i midtsjiktet) negativt, så hvorfor skulle EA ønske dette?


Til syvende og sist må man jo bare gå litt etter erfaring. Jeg har spilt en drøss med kamper på dette spillet, og foregående spill, og har vunnet (og dermed ledet) de fleste av de. Dersom det var en gjennomgående faktor at spillet jobbet mot meg hver gang jeg ledet, hvordan har jeg ikke merket det?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg