Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FIFA 20 Ultimate Team

NYTT TEMA
Beastmod3
Beastmod3Innlegg: 785
28.10.19 23:05

Hahah, møtt litt mange som spiller fall tilbake som du ikke klarer å slå? Kjipt det der. Slår nok deg med konstant press og 10 i dybde også kompis, men jeg som alle andre smarte spillere tilpasser meg til spillet for å gjøre det best mulig.

NoDabForYou
NoDabForYouInnlegg: 727
28.10.19 23:27
Beastmod3: Hahah, møtt litt mange som spiller fall tilbake som du ikke klarer å slå? Kjipt det der. Slår nok deg med konstant press og 10 i dybde også kompis, men jeg som alle andre smarte spillere tilpasser meg til spillet for å gjøre det best mulig.

Spiller ikke WL så er ikke så viktig for meg det der, men innrømmer at fall tilbake er irriterende og ødeleggende for spillet. Har kun spilt 11 kamper for å få de 9 seirene for icon swap. Man trenger ikke være smart for å misbruke dårlig spillmekanikk btw. ;)


 

Beastmod3
Beastmod3Innlegg: 785
28.10.19 23:33

Helt enig der, foretrekker å spille mye mer offensivt jeg. Gjorde det i starten i år men funket rett og slett ikke - da må man gjøre noe endringer for å få det til å funke. Du kaller det å misbruke dårlig spillmekanikk jeg kaller det å tilpasse seg etter det som funker. Vil alltid være noen metoder som er bedre enn andre og dersom man ikke bruker den metoden selv så gir du deg selv en mindre mulighet for å lykkes.

NoDabForYou
NoDabForYouInnlegg: 727
29.10.19 00:24

Forstår at man må bruke det i WL om man vil nå lengst mulig, men at folk bruker det i rivals som burde handle om å bare ha det gøy er tåpelig. Og det stopper ikke det. Spilte mystery ball mot en som jeg tror hadde dybde 1, og så hysjet han på meg når han scoret. Makan. Enkelte er skadet i hodet. 

Son
SonInnlegg: 8459
29.10.19 00:40

Heller isteden syre i øynene enn å spille på dropback og lav dybde. Det er ingen som spiller slik og kan samtidig hevde at de spiller "offensiv" fotball. Er man kynisk nok på det området så er det nok kynisme på alle andre områder av banen også.

At man går over til å spille slik når det nærmer seg slutten eller når man blir hardt presset. Det er noe helt annet enn å gjøre det fra starten. De aller fleste profesjonelle og gode jeg har sett spille spiller på balansert på begge områdene og kanskje 4 i depth fordi de nettopp er gode nok til å forsvare seg uten ekstra hjelp av AI som er det man får ved å sende folk tilbake i forsvar. Da er det ikke tilpassing, men utnytting av en spillmekanisme for å demme opp manglende ferdigheter defensivt når man sender alle tilbake i forsvar.

Det er derfor folk gjør det fordi EA gjorde det vanskeligere. Fordi folk flest er dårlig til å forsvare seg så har dette bare blitt ført videre til en annen og blitt en slags manus for hvordan man burde spille for å ha best mulig sjanse for å vinne. 

Jeg hadde hvert fall aldri spilt slik. Spesielt ikke om jeg hadde fortrukket "offensivt" fotball. Men hver sin smak. Vinner 95% av kampene mine så det er hvert fall mer enn nok for meg.

Son
SonInnlegg: 8459
29.10.19 00:50

(Innlegget ble redigert 29.10.19 00:55)

Dasspaper
DasspaperInnlegg: 2453
29.10.19 08:34

Sjukehus at folk bruker masse spenn og tid på FIFA for å spille drop back og pælme langballer opp på raske angripere. 

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 14895
29.10.19 08:53
Son: Ny update;

Ser ut som at de prøver å knekke effekten litt på drop back i det minste


Bra!

Supercrabby
SupercrabbyInnlegg: 1558
29.10.19 09:45

Har dette laget nå. Auba har 8 i chem. Vurderer å ordne meg Øzil scream for å få han opp til 10 i chem. Hvor stor forskjell er det på 8/9/10 i chem?

SaintPablo
SaintPabloInnlegg: 17
29.10.19 10:39

Korleis e Socrates?^

Jompa
JompaInnlegg: 14085
29.10.19 10:47
Dasspaper: Sjukehus at folk bruker masse spenn og tid på FIFA for å spille drop back og pælme langballer opp på raske angripere.

Det er i hvert fall to tilnærminger til dette:


Man ønsker å gjøre det best mulig, og blir trigget av det. Da må man bruke alle spillmekanikkene til sin fordel, og da er det ofte en dominant strategi for å oppnå best resultat. Spesielt i FIFA der hver patch ofte fører med seg noe som blir veldig fordelaktig (timed finesse deler av fjoråret er et godt eksempel på dette). Man sjekker de beste youtuberne og hvordan de spiller, ser på champions channel, går inn og finjusterer player instructions etc. Marginal gains...


Alternativt; man ønsker å gjøre det bra, men må samtidig ha variasjon i spillet for ikke å gå lei. Jeg vil tro de aller fleste er her. Det er veldig få som spiller et spill bare for å bli underholdt, uten å bry seg om resultat i det hele tatt. Samtidig er de ikke interessert i å spille "den samme" kampen om og om igjen med drop back etc. 


Så finnes det selvfølgelig nyanser mellom de to.Hver sin lyst tenker jeg. 

Ayebee
AyebeeInnlegg: 12122
29.10.19 10:51
Beastmod3: Hahah, møtt litt mange som spiller fall tilbake som du ikke klarer å slå? Kjipt det der. Slår nok deg med konstant press og 10 i dybde også kompis, men jeg som alle andre smarte spillere tilpasser meg til spillet for å gjøre det best mulig.

Det er forsåvidt bare et spill.

 

Jeg spør deg så: Hva er viktigst? Å ha det gøy, eller å vinne? Eller betyr det å vinne så mye at man ønsker å kjøre "metaen" for å oppnå resultatene uansett hvor blasst og kjedelig det er?

 

Genuint spørsmål, fordi jeg undrer hvorfor så mange der ute bruker så å si eksakt samme  type lag og spiller dette spillet så mange timer. Det er noe jeg aldri hadde giddet.

 

Ville det ikke vært litt morsomt å ha litt unike lag og spillestiler, og fortsatt gjort det bra? 

Ikke meningen å "angripe" deg forsåvidt. Jeg er sikker på at du bare er et offer av spillets mechanics, men dette er noe jeg genuint lurer på.

(Innlegget ble redigert 29.10.19 10:52)

Beastmod3
Beastmod3Innlegg: 785
29.10.19 11:19
NoDabForYou: Forstår at man må bruke det i WL om man vil nå lengst mulig, men at folk bruker det i rivals som burde handle om å bare ha det gøy er tåpelig. Og det stopper ikke det. Spilte mystery ball mot en som jeg tror hadde dybde 1, og så hysjet han på meg når han scoret. Makan. Enkelte er skadet i hodet.

Da er vi på ganske lik linje tror jeg. I WL går jeg full sweat med drop back for å få best mulig resultat, rivals spiller jeg nesten ikke. Men når man møter slikt på mystery ball er det bare håpløst.

Beastmod3
Beastmod3Innlegg: 785
29.10.19 11:24
Son: Heller isteden syre i øynene enn å spille på dropback og lav dybde. Det er ingen som spiller slik og kan samtidig hevde at de spiller "offensiv" fotball. Er man kynisk nok på det området så er det nok kynisme på alle andre områder av banen også. At man går over til å spille slik når det nærmer seg slutten eller når man blir hardt presset. Det er noe helt annet enn å gjøre det fra starten. De aller fleste profesjonelle og gode jeg har sett spille spiller på balansert på begge områdene og kanskje 4 i depth fordi de nettopp er gode nok til å forsvare seg uten ekstra hjelp av AI som er det man får ved å sende folk tilbake i forsvar. Da er det ikke tilpassing, men utnytting av en spillmekanisme for å demme opp manglende ferdigheter defensivt når man sender alle tilbake i forsvar. Det er derfor folk gjør det fordi EA gjorde det vanskeligere. Fordi folk flest er dårlig til å forsvare seg så har dette bare blitt ført videre til en annen og blitt en slags manus for hvordan man burde spille for å ha best mulig sjanse for å vinne.  Jeg hadde hvert fall aldri spilt slik. Spesielt ikke om jeg hadde fortrukket "offensivt" fotball. Men hver sin smak. Vinner 95% av kampene mine så det er hvert fall mer enn nok for meg.

Hver sin smak er en god oppsummering her ja. Jeg spiller ikke "offensiv" fotball i den forstand, jeg får endel spillere inn i boksen fremme, men samtidig ligger midtbanen min litt lenger bak og enten forer med pasninger eller ligger som et bakre ledd. 

Jeg spiller slik fra start da jeg har funnet ut at det er det som funker for meg, og det er slik jeg får best mulig resultater. Jeg vil si jeg er veldig god i forsvar og stopper de fleste, men hvorfor skal jeg forsvare med 4 mann om jeg kan forsvare med 6 mann og det gir meg en større sjanse for å få tak i ballen? Mål scorer jeg jo uansett. Det er uten tvil utnytting av en spillmekanisme, der er vi enige - men jeg er ikke enig med at jeg demmer opp for manglende ferdigheter defensivt. 

Om du vinner 95% av kampene dine så regner jeg med du er i toppsjiktet i WL når du spiller det, og tilogmed lukter på topp 100 da, eller?

Jompa
JompaInnlegg: 14085
29.10.19 11:25
Ayebee: Å ha det gøy, eller å vinne?

Det er ikke nødvendigvis en motsetning mellom disse. Mange finner glede i å vinne, uansett hvordan seieren kommer på. Folk er skrudd sammen forskjellig. 


"Ville det ikke vært litt morsomt å ha litt unike lag og spillestiler, og fortsatt gjort det bra? "


De fleste velger den veien, men det er liten tvil om at man blir bedre dersom man (mis)bruker spillmekanikken til sin fordel.

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 11699
29.10.19 11:27
Ayebee: Jeg spør deg så: Hva er viktigst? Å ha det gøy, eller å vinne?

Kan kun snakke for me selv, men jeg synes det er gøy å vinne. Er sjeldent jeg tenker "Fy faen, så jævlig jeg koser meg nå!" etter 2-6 tap. Dette er tilfellet, selv om jeg skulle brukt barndomsvenners bronsekort. Som i og for seg er unikt og appellerer spesielt til meg.


Er heller ikke sånn at det er kun ett lag som funker. Jeg møter enormt stor variasjon i WL når det kommer til lag og formasjoner. I fjor møtte jeg utelukkende 4231. Tidligere versjoner av FUT har ofte hatt én formasjon som er best, noe jeg ikke føler er tilfellet i år. Møter alt fra 352, 4231, 41212(2) og 4222. Anser alle som gode formasjoner og har hatt problemer mot samtlige. 


 

Beastmod3
Beastmod3Innlegg: 785
29.10.19 11:28
Ayebee: Det er forsåvidt bare et spill.   Jeg spør deg så: Hva er viktigst? Å ha det gøy, eller å vinne? Eller betyr det å vinne så mye at man ønsker å kjøre "metaen" for å oppnå resultatene uansett hvor blasst og kjedelig det er?   Genuint spørsmål, fordi jeg undrer hvorfor så mange der ute bruker så å si eksakt samme  type lag og spiller dette spillet så mange timer. Det er noe jeg aldri hadde giddet.   Ville det ikke vært litt morsomt å ha litt unike lag og spillestiler, og fortsatt gjort det bra?  Ikke meningen å "angripe" deg forsåvidt. Jeg er sikker på at du bare er et offer av spillets mechanics, men dette er noe jeg genuint lurer på.

Helt greit å spørre, tar det ikke som noe "angrep" heller. Jeg la ut instruksene mine da jeg ble spurt om dem, men regnet med å få litt reaksjoner på drop-back noe som er helt greit.

Jeg vil si det er viktigst å ha det gøy, men jeg har det gøyest når jeg vinner. Syns heller ikke det er kjedelig å spille med drop back og 3 i dybde. Jeg gjør det for å forsvare meg best mulig, og syns fremdeles jeg har godt med muligheter når jeg får tak i ball og går frem i angrep. Har trossalt ikke "gå tilbake i forsvar" på andre enn CDM's og backene mine.

Tror mange bruker samme lag, samme spillestil etc. nettopp fordi de syns mye av gleden de får utav fifa er resultatbasert. Jeg er en av dem. Samtidig er jeg fullstendig klar over at jeg kan gjøre det "bra" med ulike lag og spillestiler, da jeg vet jeg er en over gjennomsnittet kompetent fifaspiller - men jeg bruker heller de timene på fifa til å gjøre det best mulig.

kukost
kukostInnlegg: 1436
29.10.19 12:01

Problemet med FUT er at du må gjøre det bra for å ha sjangs på å få gode spillere i pakker + coins fra plassering om du ikke er flink å trade, eller kaster bort masse penger på fifa points der du er heldig med pack pulls.

Det som er synd med drop back, er at spillere som er veldig gode i angrep og dårlig i forsvar får mange mange seire på at folk ikke greier tråkle seg igjennom et fullpakket forsvar. Synes langskudd stort sett går i spillere når man spiller mot drop back. Drop back er meta i år sålangt, derfor så skjønner jeg at folk bruker det.

NoDabForYou
NoDabForYouInnlegg: 727
29.10.19 12:24

over til noe annet. Bruker dere futbin import?

Beastmod3
Beastmod3Innlegg: 785
29.10.19 12:36
NoDabForYou: over til noe annet. Bruker dere futbin import?

Har lyst til å bruke det. Er det trygt?

NoDabForYou
NoDabForYouInnlegg: 727
29.10.19 12:41

Det var det jeg lurte på også. Brukte det på FIFA 18, men nå må man gjøre prisoppdateringer for å få tilgang. Er redd for å få kontoen min sperret.

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 5118
29.10.19 13:02
Beastmod3: Har lyst til å bruke det. Er det trygt?

Har gått helt fint her hvertfall.

kukost
kukostInnlegg: 1436
29.10.19 13:23

Jeg skjønte ikke hva man måtte gjøre for å få credits på futbin så man kunne importere


 

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 11699
29.10.19 13:39

Noen som har prøvd Cannavaro i år? Han og Capita ser veldig bra ut.

Supercrabby
SupercrabbyInnlegg: 1558
29.10.19 13:44
AlphaBeast: Noen som har prøvd Cannavaro i år? Han og Capita ser veldig bra ut.

Nei, jeg har ikke det, men har du erfaringer med Capita? Sitter og vurderer om jeg skal gå til innkjøp av han.

(Innlegget ble redigert 29.10.19 13:45)

Son
SonInnlegg: 8459
29.10.19 14:04

Skal hvert fall hente Capita selv når tiden er inne. Så får man se om det blir Koeman og Matthaus i 352 som blir partnerne hans. Kommer helt an på hva som dukker opp de neste ukene.

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 11699
29.10.19 14:48
Supercrabby: Nei, jeg har ikke det, men har du erfaringer med Capita? Sitter og vurderer om jeg skal gå til innkjøp av han.

Ikke prøvd noen av dem. Begge har høy agility, veldig gode defensive stats, reactions og akselerasjon. Er egentlig det jeg verdsetter i en stopper.

Def. awareness, standing tackle og interceptions er gull i år. Derfor jeg liker Lenglet så godt.

Ayebee
AyebeeInnlegg: 12122
29.10.19 14:51
AlphaBeast: Er heller ikke sånn at det er kun ett lag som funker. Jeg møter enormt stor variasjon i WL når det kommer til lag og formasjoner. I fjor møtte jeg utelukkende 4231. Tidligere versjoner av FUT har ofte hatt én formasjon som er best, noe jeg ikke føler er tilfellet i år. Møter alt fra 352, 4231, 41212(2) og 4222. Anser alle som gode formasjoner og har hatt problemer mot samtlige.

Da har jeg kanskje vært noe uheldig med min ene WL-erfaring. Jeg møtte utelukkende Premier League-lag, med veldig få unntak. 


Noe jeg synes er trist er dog at det å spille defensiv, kynisk fotball er det som lønner seg på et dataspill. Sånn burde det ikke være. 

Ayebee
AyebeeInnlegg: 12122
29.10.19 14:53
Jompa: Det er ikke nødvendigvis en motsetning mellom disse. Mange finner glede i å vinne, uansett hvordan seieren kommer på. Folk er skrudd sammen forskjellig. 
"Ville det ikke vært litt morsomt å ha litt unike lag og spillestiler, og fortsatt gjort det bra? "
De fleste velger den veien, men det er liten tvil om at man blir bedre dersom man (mis)bruker spillmekanikken til sin fordel.

Jeg skjønner hva du mener, men på den andre siden er min erfaring her helt anderledes. Du sier at de fleste velger veien ved å lage unike lag osv., men jeg blir svært overrasket hvis jeg møter lag som ikke prøver å "abuse metaen". Enten det er laguttak, formasjon, custom tactics eller spillestil.

Ayebee
AyebeeInnlegg: 12122
29.10.19 14:55
Beastmod3: Helt greit å spørre, tar det ikke som noe "angrep" heller. Jeg la ut instruksene mine da jeg ble spurt om dem, men regnet med å få litt reaksjoner på drop-back noe som er helt greit. Jeg vil si det er viktigst å ha det gøy, men jeg har det gøyest når jeg vinner. Syns heller ikke det er kjedelig å spille med drop back og 3 i dybde. Jeg gjør det for å forsvare meg best mulig, og syns fremdeles jeg har godt med muligheter når jeg får tak i ball og går frem i angrep. Har trossalt ikke "gå tilbake i forsvar" på andre enn CDM's og backene mine. Tror mange bruker samme lag, samme spillestil etc. nettopp fordi de syns mye av gleden de får utav fifa er resultatbasert. Jeg er en av dem. Samtidig er jeg fullstendig klar over at jeg kan gjøre det "bra" med ulike lag og spillestiler, da jeg vet jeg er en over gjennomsnittet kompetent fifaspiller - men jeg bruker heller de timene på fifa til å gjøre det best mulig.

Greit nok. Jeg skjønner det, og jeg er helt enig til en viss grad. Altså, jeg spiller jo FIFA for å prøve å vinne de kampene jeg spiller, men jeg er nok en av dem som heller prøver å vinne med et unikt lag og dersom jeg ikke lykkes i det hele tatt (som for eksempel FIFA 18) slutter jeg å spille FUT.

Trippelpost. Får bare beklage.

 

(Innlegget ble redigert 29.10.19 14:56)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg