Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Fantasy Premier League 19/20***

NYTT TEMA
BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1961
13.08.19 17:40

Men det er jo merkelig at man skal behøve å bytte allerede etter GW1 med mindre det er snakk om skader eller suspensjoner. Det blir jo definisjonen av point chasing.

Threewheeler
ThreewheelerInnlegg: 1790
13.08.19 17:47

Ikke nødvendigvis... kan også være man har sett gode bytter runde for runde ift fixtures... 

FinnHenning
FinnHenningInnlegg: 1501
13.08.19 17:47

Ikke no regel som sier at man ikke kan bytte nå. Hvis du vet at en transfer vil gi deg mer poeng så kjør på. Men å basere bytte på at han var ikke så god alikevel etter en kamp er etter min mening ikke smart.  

Astonstian
AstonstianInnlegg: 4181
13.08.19 17:51

Ingen regel at man ikke kan ta 15 hits heller.

Sørlig
SørligInnlegg: 253
13.08.19 17:53

Vanskelig å vite hvor tålmodig man skal være. F.eks som med Delofeu, som tydeligvis ikke er helt i kampform (etter en skade man ikke hadde fått med seg...). Sitter man long, eller tar man et bytte med potensiell kjapp oppside? Spør for en venn.

Astonstian
AstonstianInnlegg: 4181
13.08.19 17:54
BlueRaptor: Men det er jo merkelig at man skal behøve å bytte allerede etter GW1

Eneste som frister er Unitedspillerene Rashford og Martial. Jeg visste ikke at Rashford var på straffer eller at Martial kom til å bli midtspiss.


Nå er det kanskje likevell Pogba som tar straffer da, og da er ikke Rashford like aktuell. Får se an Martial, men mest sannsynlig ikke før borte mot Wolves.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14776
13.08.19 18:01
pompel123: Bare å ta livet med ro. Prioriter å gå inn i GW3 med to bytter.

Det frister veldig det ja, og dersom jeg tenker lenger enn 1 uke er nok det mest fornuftig

Spørsmålet da blir hvem av Hayden og Kelly jeg skal putte inn. Hayden med bortekamp mot Norwich, som har Pukki som fort blir å putte, mens Kelly har Sheffield Utd borte, som jeg ikke kjenner så altfor godt til. Eller så kan jeg jo også riske med å beholde Anderson på banen

På papiret burde det kanskje egnet seg best med Kelly

(Innlegget ble redigert 13.08.19 18:03)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 21916
13.08.19 18:03

Kane til Auba blir denne ukens bytte.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
13.08.19 18:03
Ertasik: Syntes Chelsea så shaky ut bakover og kan fort bli ett par mål til Leicester gutta.

Leicester hadde 70% ball og ett skudd på mål hjemme mot Wolves. Det kom i det 83. minutt. Kun Newcastle med lavere xG i første runde.


Fryktelig svakt...

keyser1
keyser1Innlegg: 16802
13.08.19 18:09
Crabsen: Spørsmålet da blir hvem av Hayden og Kelly jeg skal putte inn. Hayden med bortekamp mot Norwich, som har Pukki som fort blir å putte

Om så Pukki putter fem, så koster det ikke Hayden mer enn 1p ettersom han er midtbanespiller, så akkurat det bør vel ikke veie tyngst.


No er eg ikke overbevisst om at Hayden kommer til å sanke djævelsk med offensive poeng heller denne sesongen, men eg bruker han sjøl inn fra benken i denne (sammen med Lundstram som møter Kelly) istedenfor spillere som Lucas Moura, Pérez og Manquillo. Det Norwich-forsvaret har endel å jobbe med fremover (eller aller helst physioene, som bør jobbe med å stable de høyere i pecking-order på beina igjen for dem), så greit realistisk at Hayden kan rote med seg noe i denne i mine øyne.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5657
13.08.19 18:12

Rudiger tilbake i troppen til Chelsea i Supercupen, for de som var like dum som meg og oppgraderte en 4,5-stopper til Kurt ''Beckenbauer'' Zouma.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1961
13.08.19 18:40

Selvfølgelig ingen regel, men jeg forstår ikke tankegangen. Jeg mener det er veldig risikabelt å basere seg på bytter fra runde til runde. I tillegg mener jeg man ikke gjort et veloverveid valg om en spiller plutselig ikke var god nok. Du har jo ingen garanti for at han du tok ut plutselig presterer, og han du tar inn blanker. Man har tross alt gjort vurderingene av en grunn, og burde kanskje stole mer på det :-)

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
13.08.19 18:44
BlueRaptor: Selvfølgelig ingen regel, men jeg forstår ikke tankegangen. Jeg mener det er veldig risikabelt å basere seg på bytter fra runde til runde. I tillegg mener jeg man ikke gjort et veloverveid valg om en spiller plutselig ikke var god nok. Du har jo ingen garanti for at han du tok ut plutselig presterer, og han du tar inn blanker. Man har tross alt gjort vurderingene av en grunn, og burde kanskje stole mer på det :-)

Jeg hadde f.eks ikke sett for meg at Taylor(Burnley) var skadet i 1.runde. Det var ikke meldt på fantasy-siden, eller PL injuries siden. 

 

Brighton vant 3-0 borte mot Watford i første kamp. Et naturlig valg er å bytte han ut med Dunk til samme pris. Brighton har to fine hjemmekamper på rad nå. Hvorfor skal jeg sitte på en skadet Taylor som jeg ikke vet når returnerer? Og som i tillegg har Arsenal og Liverpool innen GW4. 

 

Holebas settes da på benken med en grusom seriestart, selvom de har fine fixtures. Så får jeg se an om Watford bedrer seg. 

 

Å gjøre to bytter hjelper ikke for å få inn spillere jeg virkelig trenger likevel. Da må man uansett kjøre WC. Derfor har jeg litt mer tro på de jeg har kjørt på som mine tre beste. De Bruyne, Pepe og Aguero. 

Hjalp ikke i Strikers Walk, men hadde ikke sett for meg at en poengsum på 51 skulle være så ille etter én runde. 

(Innlegget ble redigert 13.08.19 18:46)

weakenedpremiershipsides
weakenedpremiershipsidesInnlegg: 1179
13.08.19 18:45
BlueRaptor: I tillegg mener jeg man ikke gjort et veloverveid valg om en spiller plutselig ikke var god nok.

Dette er helt situasjonsbetinget, og det er veldig farlig og alt for vanlig å gå seg vill i en sånn prinsipielt orientert tankegang. Det er fint mulig at det i løpet av en serierunde blir tydelig at man har valgt galt og burde gått for spiller B heller enn spiller A. Da kommer man fort skjevt ut hvis man sitter på gjerdet og venter på at ting skal bli overtydelig.


Så er det selvfølgelig enda mye flere tilfeller av triggerhappy folk som gjør lite veloverveide valg, men det betyr ikke at man bør bli overdrevent redd for å gjøre endringer hvis man tilfeldigvis er et rasjonelt menneske som kan observere, tenke og gjøre vurderinger helt på egen hånd.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1961
13.08.19 18:56

Skader er en helt legitim grunn for å gjøre bytter.

Kan man egentlig si etter en enkelt GW at man tydelig har valgt feil? Jeg er helt enig etter 3-4-5 runder, men etter kun en runde stoler jeg heller på undersøkelsene og vurderingene jeg har gjort før GW1.

Problemet mitt med alle disse byttene er jo at det ødelegger økonomien totalt i spillet.

(Innlegget ble redigert 13.08.19 18:56)

Zarico
ZaricoInnlegg: 1895
13.08.19 18:57
MarcoMauritz: Hvorfor skal jeg sitte på en skadet Taylor som jeg ikke vet når returnerer?

Det er ikke snakk om skader og suspensjoner. Da må man selvsagt bytte. 

weakenedpremiershipsides
weakenedpremiershipsidesInnlegg: 1179
13.08.19 19:04
BlueRaptor: Kan man egentlig si etter en enkelt GW at man tydelig har valgt feil?

Som sagt, det er situasjonsbetinget.


Et eksempel fra i fjor da mange valgte enten Jota eller Richarlison. Var fullt mulig å se etter første runde at Jota, på tross av å ha vært god i Championship, kanskje ikke var helt klar for PL enda. Mens Richarlison føk ut av startblokkene som tydelig main man for Everton.


Etter min mening var det en dårlig vurdering i det tilfellet å være tålmodig med Jota. For eksempel.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14776
13.08.19 19:05
keyser1: (sammen med Lundstram som møter Kelly)

Fikk du sett noe av hva Sheffield har å tilby offensivt? 

Takker for god respons, heller mer mot Hayden nå. Men er Sheffield shaky offensivt kan en sanke et par fine poeng med Kelly i Palace forsvaret

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
13.08.19 19:18

Å ta en transfer nå handler jo mye om man ønsker en langsiktig eller kortsiktig spillestil. Bruker man byttene hele tiden, så er man jo avhengig av å treffe samtidig som man kan bli straffet fordi man må ta nødvendige hits ift skader eller lignende. Ser man derimot på de som regelmessig havner i toppen, så er det ofte planlagt godt samtidig som det unngås hits så langt det lar seg gjøre. Spare to bytter til gw3 er nok innenfor tankegangen til de fleste av disse. 


Å bruke to bytter til gw3 kan jo også være fornuftig rett og slett fordi man har mye mer informasjon enn i pre-season og kan gjøre en liten omrokkering i laget. Tror mange håper på å finne en ekstra enabler nå som alle premiumene leverer kanonbra.


 

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1961
13.08.19 19:19

Uansett spennende å diskutere dette :)

weakenedpremiershipsides
weakenedpremiershipsidesInnlegg: 1179
13.08.19 19:25
LaVecchiaSignora: Å ta en transfer nå handler jo mye om man ønsker en langsiktig eller kortsiktig spillestil.

Ikke nødvendigvis enig i dette heller. Men enig i resten av det du skriver.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
13.08.19 19:33

Det finnes unntak, eksempelvis med Alisson fra gw1. Men har man valgt tilsvarende Jota fra 17/18, så har man jo tatt en råsjans som i min bok er kortsiktig fordi man egentlig har døren åpen for å bytte etter gw1. Det er jo ingen fasit, men de fleste har jo slike spillere på «vent å se» for å unngå nettopp slike transfere skal nærmest være nødvendige. 

keyser1
keyser1Innlegg: 16802
13.08.19 19:33
Crabsen: Fikk du sett noe av hva Sheffield har å tilby offensivt?

Sheffield ikke like oppløftende som f eks Norwich offensivt, men de skapte flere gode sjanser (og Lundstram kunne med litt flaks/dyktighet i avslutningene til og med ha hadd ett par assists). Problemet deres er jo at foruten Sharp så har de ingen spillere man kan stole på å levere noenlunde jevnt, så det vil nok bli endel rykk og napp på uttellingen deres.


I likhet med Hayden-punten, så er dog spillingen min av Lundstram i denne situasjonesbetont, og første hjemmekamp i PL på år og dag, mot ett såpass begrenset lag som Palace.... Eg tviler sterkt på at ett shady Palace-forsvar holder dem stagget i den, og såfremt Zaha ikke tar kvantesteg fysisk i løpet av uka så spiller han heller neppe 90 her, noe som jo øker sjansene for CS for ett solid defensivt SheffieldU-lag. Langtfra sikkert Lundstram igjen drar frem ett par av de pasningene han hadde mot Cherries (som var imponerende utfra hva eg forventet fra den kanten), men i kombinasjon med CS-muligheten så stiller eg lett med han fremfor de tidligere nevnte som eg benker i denne.

fpl101
fpl101Innlegg: 96
13.08.19 19:50
keyser1: Sheffield ikke like oppløftende som f eks Norwich offensivt, men de skapte flere gode sjanser (og Lundstram kunne med litt flaks/dyktighet i avslutningene til og med ha hadd ett par assists). Problemet deres er jo at foruten Sharp så har de ingen spillere man kan stole på å levere noenlunde jevnt, så det vil nok bli endel rykk og napp på uttellingen deres.
I likhet med Hayden-punten, så er dog spillingen min av Lundstram i denne situasjonesbetont, og første hjemmekamp i PL på år og dag, mot ett såpass begrenset lag som Palace.... Eg tviler sterkt på at ett shady Palace-forsvar holder dem stagget i den, og såfremt Zaha ikke tar kvantesteg fysisk i løpet av uka så spiller han heller neppe 90 her, noe som jo øker sjansene for CS for ett solid defensivt SheffieldU-lag. Langtfra sikkert Lundstram igjen drar frem ett par av de pasningene han hadde mot Cherries (som var imponerende utfra hva eg forventet fra den kanten), men i kombinasjon med CS-muligheten så stiller eg lett med han fremfor de tidligere nevnte som eg benker i denne.

Er ikke sikkert Lundstram starter da. De fleste SU supporterene ønsker vel helst å se ham på benken. Besic er en spiller de har henta som skal inn i hans rolle på midtbanen.

keyser1
keyser1Innlegg: 16802
13.08.19 20:15
fpl101: Er ikke sikkert Lundstram starter da. De fleste SU supporterene ønsker vel helst å se ham på benken. Besic er en spiller de har henta som skal inn i hans rolle på midtbanen.

Lundstram spilte en veldig bra kamp sist, og Besic kom ikke inn engang i det hele. Lundstram kjenner også klubben og systemet, og selv om Besic helt sikkert kommer til å ta over plassen på sikt (om Lundstram mot formodning ikke skulle fortsette som i kamp en da), så tviler eg sterkt på at den forandringer skjer allerede no. Lundstram var kanskje ikke instrumental i fjor, men han spilte mye året før og første hjemmekamp i PL no. De fleste managerne vil heller stole på det kjente og den ekstra motivasjonen spillerne som har vært med å kjempet for opprykket kommer inn i kampen med, enn å kaste innpå en leiesoldat som ikke er god nok til å være i Everton's planer for året...


Ingen garanti selvfølgelig, men som 11th mann funker det godt nok for min del.

martinlucu
martinlucuInnlegg: 670
13.08.19 20:31

Eierandelen på keita er vel ikke voldsom, men leste en plass at han har pådratt seg en skade for de som måtte være interessert. En halv % eierandelser jeg  så stryk dette innspillet. Måtte være påvirkningen det har på andre spillere isåfall.

(Innlegget ble redigert 13.08.19 20:33)

Librarian
LibrarianInnlegg: 614
13.08.19 20:48

Burde sikkert ikke, men klarer ikke helt slippe tanken om Fraser til Martial. Har King også... 

Threewheeler
ThreewheelerInnlegg: 1790
13.08.19 20:53

Hvordan er det disse survivor ligaene virker?

guru
guruInnlegg: 12172
13.08.19 21:25
Librarian: Burde sikkert ikke, men klarer ikke helt slippe tanken om Fraser til Martial. Har King også...

Tenker akkurat det samme, samtidig tror jeg United får slite borte mot Wolves, og har lyst til å se Fraser i en kamp til. Men Martial øker nok i pris før GW2....

Nevi
NeviInnlegg: 9272
13.08.19 21:28

Jeg fikk ikke sett United - Chelsea.

Men dersom man skal fase inn en spiller offensivt fra United. Virker som Matrial er mer hot enn Rashford. Selv om Matrial spiller spiss og Rashford på kanten regner jeg med at franskmannen er mer utsatt til om Sanches skulle kommer tilbake, eller om Mata får sjansen.

Men viste Matrial så mye at han bør være bankers de neste kampene for United.


Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg