Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tyskland-Italia

NYTT TEMA
Helena_M
Helena_MInnlegg: 9646
02.07.16 01:55

Spilles på Stade de Bordeau lørdag klokken 21:00 på TV 2.

Nytt gigantoppgjør med et stort finalepreg over seg. Jeg sier som Low sa det tidligere i dag, at vinneren av denne bataljen mest sannsynlig vinner mesterskapet om ikke noe overraskende skjer.

Vinneren av denne kampen møter vinneren av Frankrike-Island som spilles søndag. Fra før vet vi at Wales og Portugal møtes i den andre semifinalen.

Tyskland tok en komfortabel 3-0 seier mot Slovakia, mens Italia imponerte en hel verden med sin 2-0 seier over de regjerende mesterne fra Spania i forrige utslagsrunde.

Tyskerne har aldri slått Italia i en tellende fotballkamp, men har riktig nok vunnet noen av treningskampene. Senest i mars vant Tyskland 4-1 mot et eksperimenterende Italia, Contes største tap som Italiasjef. Og han er innstilt på å rette på det.

Det som nok fortsatt svir for Tyskerne er semifinaletapet i deres eget mesterskap i 2006 da Grande Grosso og Del Piero sendte Italia til finalen med scoringer i det 119. og 120. minutt. De møttes i semifinale i forrige europamesterskap også, den gang senket Balotelli Tyskland i en kamp Italia vant 2-1.

Italia har noen (!!!) problemer med både skader og karanteneutsatte spillerne. Candreva er fortsatt skadet og er tidligst tilbake i en eventuell finale, mens De Rossi hinket av banen mot Spania. Han sto over fredagens formiddagstrening, men deltok i følge italienske medier på ettermiddagstreningen. Conte er veldig usikker på om han rekker kampen, og sa i kveld at han er avhengig av at samtlige spillere kan yte 100% og enda litt til i denne kampen. Det er nok trygt å si at han i alle fall blir med på benken. 

Når det gjelder karanteneutsatte spillere gjelder det hele sentrallinjen. Thiago Motta er suspendert, men Buffon, Bonucci, Barzagli, Chiellini, De Rossi, De Sciglio, Eder, Insigne, Pelle, Sirigu og Zaza står alle i fare for å måtte stå over en semifinale. Med andre ord er 7 av de som sannsynlig starter i fare for karantene (8 med De Rossi).

Tyskland er langt mer heldige som har en skadefri tropp tilgjengelig. Men Øzil, Kimmich, Hummels, Khedira og Boateng er i faresonen for karantene.

Gazzetta dello Sport meldte senest i kveld at lagene stiller slik:

Neuer; Kimmich, Boateng, Hummels, Hector; Kroos, Khedira; Müller, Özil, Draxler; Gomez

Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Florenzi, Parolo, Sturaro, Giaccherini, De Sciglio; Eder, Pellè

Det er den ungarske dommeren Viktor Kassai skal løpe rundt og blåse.

Nok en fantastisk kamp i vente som blir tett, jevn og tøff.

Kamptips: Tyskland 0-1 Italia

Forza Italia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ParadiseDK
ParadiseDKInnlegg: 4940
02.07.16 10:45

2-1 Tyskland ;) håper dog at Höwedes kommer inn for Hector på venstreback, for Hector har ikke imponert så veldig i dette EM. Höwedes har jo også erfaring fra venstrebacken (VM 2014 hvor han spilte alle minuttene som venstreback)

Bacary
BacaryInnlegg: 17824
02.07.16 10:46
Helena_M: Nytt gigantoppgjør med et stort finalepreg over seg. Jeg sier som Low sa det tidligere i dag, at vinneren av denne bataljen mest sannsynlig vinner mesterskapet om ikke noe overraskende skjer.

Nja, Frankrike har enda ikke fått målt krefter mot en virkelig stornasjon, og vil heller ikke få gjort det før i en eventuell semi. Italia har en tendens til å snuble mot litt svak motstand, men heve seg mot kanonene. Så vi vet ikke hvordan Italia ville gjort det mot Island, eller et Irland der Italia hadde noe å spille for. Synes du Frankrike er en mindre favoritt nå enn før EM?

Hva er forresten best? Å gamble med en småskadet de Rossi eller å gamble med en urutinert Stuaro i slike kamper? "Gambling" blir det jo uansett så man kan velge mellom to onder. 

kansas00
kansas00Innlegg: 19761
02.07.16 10:56

Tipper dette holder hele veien inn til en straffesparkkonkuranse.. Gjør det ikke det, så er det fordi italia har fått 1-0-målet i løpet av kampen. Tyskerne skal nok få merke at italia er andre "boller" enn Ukraina, Slovakia etc. Hadde egentlig vært enda mer moro om man fikk en reprise av 2006-VM-semifinalen. 

Historien om tyskland-italia i mesterskap forteller nå iallefall alt. Er vel ikke noen andre land tyskland har en slik dårlig statistikk mot i mesterskap (?). 

 

(Innlegget ble redigert 02.07.16 11:07)

HJuve
HJuveInnlegg: 378
02.07.16 11:28
Bacary: gamble med en urutinert Stuaro i slike kamper?

Selv om Sturaro er ung og mindre rutinert enn De Rossi, så skal det sies at Sturaro har hatt sine beste kamper for Juventus nettopp mot gigantmotstandere. Bayern München-kampene i Champions League iår, og mot Real Madrid i semifinalen ifjor. Han kan fort lage et lite helvete for Tyskland på midten.

Sier likevel ikke at De Rossi ikke er å foretrekke, spesielt med tanke på hvor bra han har spilt på midtbanen til Italia. Men Sturaro er en spiller som Conte digger, hardtarbeidene som få. Så jeg tror ikke han vil gjøre seg bort selv mot Tyskland. Kampplanen til Conte er viktigere enn laguttaket.

bernt007
bernt007Innlegg: 21893
02.07.16 11:44
kansas00: Historien om tyskland-italia i mesterskap forteller nå iallefall alt

Italia har jerngrep på Tyskland i mesterskap, ja. 0-0-kampen i 96-EM er det nærmeste man kommer en tysk seier. Resultatet sendte Tyskland videre fra gruppespillet, mens italienerne måtte reise hjem.

Ultima
UltimaInnlegg: 17939
02.07.16 12:15

Den egentlige finalen.

En seier for Europeisk fotball at de lagene som satser mest på egne spillere er best. Det samme kan man si om Spania, egentlig.

Motstykket er Frankrike, England og de lagene som ikke ser europeiske ut.

Wuascht
WuaschtInnlegg: 1026
02.07.16 12:46
Ultima: En seier for Europeisk fotball at de lagene som satser mest på egne spillere er best.

Skjønte lite av hva du mener her. Alle landslagene satser vel på egne spillere? Eller mener du lagene i de nasjonale ligaene som satser mest på egne spillere?

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 7448
02.07.16 12:50

Ultima/Fabulator er en litt begrenset debattant, så han tenker nok på andelen ikke-etniske Europeere i troppen.. 

Ultima
UltimaInnlegg: 17939
02.07.16 12:52
Wuascht: Skjønte lite av hva du mener her. Alle landslagene satser vel på egne spillere? Eller mener du lagene i de nasjonale ligaene som satser mest på egne spillere?

Ville du vært stolt om et lag som så ut som de kom fra Afrika, representerte Norge? Som i tilfellet "Frankrike".

Tyskland og Italia er europeiske lag, og de er best.

zephyrus
zephyrusInnlegg: 2659
02.07.16 13:00

Laget som vinner denne kampen, vinner hele turneringen.

Tipper på 0-0 etter ekstraomganger, og Tyskland vinner på straffekonkurranse.

HEIA TYSKLAND!

Bevegelse
BevegelseInnlegg: 3504
02.07.16 13:02
zephyrus: Laget som vinner denne kampen, vinner hele turneringen.

Eller blir totalt utslitt etterpå og tryner i semin:)

Frankrike ville jeg ikkje undervurdere her, og virker nesten som om du har glemt dem:)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 10079
02.07.16 13:03

Tyskland, Italia eller Frankrike vinner med 90% sannsynlighet EM, i prioritert rekkefølge etter sannsynlighet. Slenger man på Portugal er man oppe i 99,9%.

(Innlegget ble redigert 02.07.16 13:04)

lsklars
lsklarsInnlegg: 61131
02.07.16 13:04

Denne tror jeg faktisk Italia tar. 

2-1. 

Wuascht
WuaschtInnlegg: 1026
02.07.16 13:09
Ultima: Tyskland og Italia er europeiske lag, og de er best.

Sjefen i forsvaret til Bayern og Tyskland er da fargede Jerome Boateng, hvor broren spiller for Ghana. Mesut Özil er største stjerna på midten og en av de beste midtbanespillerne i verden, og av tyrkisk etnisitet. Khedira har også tunisisk statsborgerskap. Ellers kommer Rudiger, Mustafi, Can, Tah og Sane samt en Gundogan som ville spilt hvis han ikke var skadet.

Stikk nå heller tilbake til politikk-forumet med rasismen din.

zephyrus
zephyrusInnlegg: 2659
02.07.16 13:13
Ultima: Ville du vært stolt om et lag som så ut som de kom fra Afrika, representerte Norge?

Hadde det ikke vært for at han er død, ville jeg trodd at dette innlegget var skrevet av Arne Myrdal.

kansas00
kansas00Innlegg: 19761
02.07.16 13:13
bernt007: Italia har jerngrep på Tyskland i mesterskap, ja. 0-0-kampen i 96-EM er det nærmeste man kommer en tysk seier. Resultatet sendte Tyskland videre fra gruppespillet, mens italienerne måtte reise hjem.

Jerngrep i kamper mellom disse 2 landene.. Hvis det var vanskelig å forstå. Dette i dag dreier seg nå om kampen.. ikke om hvem som vinner hvilke mesterskap. 8 mesterskapskamper.. ikke en eneste av dem har tyskerne slått italia.. 

(Innlegget ble redigert 02.07.16 13:15)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 10079
02.07.16 13:16
Ultima: Ville du vært stolt om et lag som så ut som de kom fra Afrika, representerte Norge? Som i tilfellet "Frankrike".

Den er jo litt begredelig å se at du kommer trekkende over fra innvandringsforumet med den lugubre ballasten din. Folk her vil stort sett diskutere fotball og ha det gøy, men nå har det visst kommet en skygge for sola.

Bevegelse
BevegelseInnlegg: 3504
02.07.16 13:16
Wuascht: Sjefen i forsvaret til Bayern og Tyskland er da fargede Jerome Boateng, hvor broren spiller for Ghana. Mesut Özil er største stjerna på midten og en av de beste midtbanespillerne i verden, og av tyrkisk etnisitet. Khedira har også tunisisk statsborgerskap. Ellers kommer Rudiger, Mustafi, Can, Tah og Sane samt en Gundogan som ville spilt hvis han ikke var skadet.

Så du heier på draktene?

Samme for deg om et land ikkje lenger har en eneste som er født i landet?

Hvor langt skal man gå før man kan sette spørsmåltegn ved landslagsfotballen?

At et land som feks sverige gir en friidrettsutøver statsborgerskap, og som knapt vet hvor sverige er, ikkje bor der eller trener der, snakker svensk osv.

Slikt kan da fint skje i fotball også, og er vel i gang.

Svenske U21 landslaget hadde vel i en kamp i siste mesterskap kun en eller to etniske svensker på laget.

Du kan godt dra rasismekortet mot de som undrer seg, men blir for enkelt om man ikkje ser en problemstilling med landslagsfotball og hvem som egentlig representerer de ulike land.

 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 10079
02.07.16 13:18
kansas00: 8 mesterskapskamper.. ikke en eneste av dem har tyskerne slått italia..

Trodde det var 4-3-0? Uansett, tyskerne har en historisk barriere å prøve å nedkjempe i dag.

Bacary
BacaryInnlegg: 17824
02.07.16 13:20
Folkflesk: Tyskland, Italia eller Frankrike vinner med 90% sannsynlighet EM, i prioritert rekkefølge etter sannsynlighet. Slenger man på Portugal er man oppe i 99,9%.

Slenger man på Island og Wales er man på 100%

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 10079
02.07.16 13:22
Bacary: Slenger man på Island og Wales er man på 100%

Alternativt kan man nøye seg med å slenge på Wales. Da får man 99,9999998%.

Bacary
BacaryInnlegg: 17824
02.07.16 13:25
Bevegelse: Samme for deg om et land ikkje lenger har en eneste som er født i landet?

Men det trollet og rasisten Ultima prøvde å få frem var ikke dette poenget, men hvilken farge de hadde på huden. Utrolig at du prøver å glatte over slike innlegg istedet for å ta denne debatten i en annen setting. 

KongBob
KongBobInnlegg: 37469
02.07.16 13:27

Det er fordi de er to alen av samme stykke...

jback
jbackInnlegg: 16152
02.07.16 13:28

Man burde delt inn fotball-lag utifra hvilken religion man representerer.  

Bacary
BacaryInnlegg: 17824
02.07.16 13:29
Folkflesk: Alternativt kan man nøye seg med å slenge på Wales. Da får man 99,9999998%.

Man sa sikkert det samme om Danmark i 92, Hellas i 04, Leicester i PL 2015/16 osv osv...

Alle lag som er i kvart/semi er knallgode lag uansett hvordan man vil at det skal være. Wales slo ut Belgia, vant gruppa foran England. Island kom foran Portugal i gruppe, slo ut Østerrike og England. 

Begge lag er taktisk meget dyktige kombinert med god innsats som de kommer langt med. Dyktige foballspillere er det i begge leir også. Hadde de samme typene spilt for større fotballand som England eller Nederland ville folk ikke hevet øyenbrynene om at de kunne vinne. Man lar seg for ofte lure av tradisjonelle storheter fremfor faktisk spillermateriale og resultater. 

Bevegelse
BevegelseInnlegg: 3504
02.07.16 13:29
Bacary: Men det trollet og rasisten Ultima prøvde å få frem var ikke dette poenget, men hvilken farge de hadde på huden. Utrolig at du prøver å glatte over slike innlegg istedet for å ta denne debatten i en annen setting.

Du som mener han drar inn hudfarge som stigmata og da rasisme da han stiller spørsmåltegn ved europeisk utseende ang hvem de er!

Selv kunne du besvart mine spørsmål og oppeholdt temaet du selv var med på å dra inn der du svarte den brukeren.

For vi er faktisk ikkje langt unna dette, vi ser flere spillere bytte statsborgerskap alt for enkelt i disse dager!

 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 10267
02.07.16 13:29
Ultima: Motstykket er Frankrike, England og de lagene som ikke ser europeiske ut.

På hvilken måte ser ikke England europeiske ut?

Er det Joe Hart som ikke ser europeisk ut? Wayne Rooney? Jordan Henderson? Gary Cahill? James Milner? Harry Kane? Fraser Forster? Eric Dier? John Stones? Ross Barkley? Adam Lallana? Jack Wilshere? Jamie Vardy? 

På hvilken måte er disse uansett mer engelske enn spillere som Delle Alli, Sturridge, Sterling, Smalling, Clyne, Rose, Rashford og Walker?

Slutt å drit deg ut i hver eneste diskusjon du blander deg inn i..

upforgrabs
upforgrabsInnlegg: 7451
02.07.16 13:31

Ser ut som noen har rotet seg inn i feil forum.

Bevegelse
BevegelseInnlegg: 3504
02.07.16 13:32
KongBob: Det er fordi de er to alen av samme stykke...

Feiler det deg noe?

Jeg snakker om kjøpelag, utvanning av landslag, og du forsøker stemple meg som rasist?

 

Klikk for å gå tilbake til toppen