Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Neymar og rulle

NYTT TEMA
lsklars
lsklarsInnlegg: 88361
29.06.18 08:56

Hva tenker dere om at en så flink fotballsparker filmer så mye som han gjør på gressmatta? Ubeskrivelig rulle

Er det vakkert? Er det endel av fotballen? Usmakelig? 

La oss diskutere Neimar på denne VM-fridagen 

jback
jbackInnlegg: 18123
29.06.18 09:01

Spillere som prøver gang på gang å fremprovosere og lure dommeren burde blitt strengere straffet. Problemet er at det er vanskelig å bevise/motbevise ting og tang i kampens hete og atletico madrid hadde måttet legge ned fotballklubben. 

Hansaguden
HansagudenInnlegg: 6023
29.06.18 09:15

Dette er etter min mening en av de verste:  

I 2002 møtte Brasil Tyrkia i semifinalen i VM. Rivaldo var klar til å ta et hjørnespark, da den tyrkiske spilleren Hakan Unsal sparket ballen i Rivaldos lår.

Brasilianeren gikk "selvfølgelig" over ende og rullet rundt på gresset, samtidig som han holdt seg til... ansiktet.

Alle, utenom dommeren og linjemannen, hadde fått med seg skuespillet. Dommeren ga derfor Unsal rødt kort og Brasil seilet videre til finalen, som de til slutt vant.

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 57794
29.06.18 09:31
lsklars: Hva tenker dere

Jeg klarer ikke bry meg. La han rulle om han vil.

kromkaka
kromkakaInnlegg: 5185
29.06.18 09:52
lsklars: La oss diskutere Neimar på denne VM-fridagen

Det er et megaproblem (fotballens kreftsvulst) , og dessverre noe som ikke bare Neimar driver mer.  Veldig enkelt å bli kvitt - men ingen som tar tak. Selv kommentatorene "later som" spillere blir skadet selv med den minste berøring.

knut_m
knut_mInnlegg: 2080
29.06.18 14:33

Jeg ser egentlig ingen grunn til å kritisere Neymar spesielt. Det er mulig at han ruller mer enn andre, men problemet her er ikke spillerene, men reglene og håndhevingen av dem. Hvis du søker på youtube: "messi dives", "ronaldo dives", "griezmann dives", "harry kane dives", får du en del treff og hvis du ser igjennom videoene, ser du en del slik ufyselig oppførsel, nærmest uansett hvilken spiller du søker på. 

Problemet er rett og slett at uavhengig av om man faktisk blir felt eller ikke, så er sjansen mye større for å få straffespark eller frispark dersom man "viser" dommeren at man ble tatt. Jo tydeligere man viser dette, jo vanskeligere er det for dommeren å ignorere det. I en av kampene Danmark spilte (husker dessverre ikke om det var mot Australia eller Frankrike), ble en danske klart og tydelig sparket innenfor feltet. Men dansken kjempet for å holde seg på bena og greide det, og dommeren blåste ikke. Det ble aldri farlig, ettersom han var på vei ut på siden da det skjedde, men hadde han kastet seg i bakken i riktig øyeblikk, er det gode muligheter for at han ville fått straffe, enten av dommeren der og da, eller ved at VAR-teamet sa ifra om at dommeren burde undersøke. Da ville han sett at det var kontakt, akkurat som da Frankrike fikk straffe mot Australia, hvor Griezmann åpenbart hjalp til med å falle da han kjente det var kontakt. All ære til dansken for å være fair i den situasjonen istedenfor å kaste seg i bakken, men på fotballbanen får han ingen belønning for det, tvert imot!

Konklusjonen er at det lønner seg å filme. Man vinner fotballkamper på den måten. Det er den eneste grunnen til at det skjer i så stor utstrekning som det gjør.

sharpix
sharpixInnlegg: 8650
29.06.18 14:50

Det er på en måte noe Forrest Gump over det hele.

Man er god for mange millioner, men velger likevel å rulle over gresset.

jonas
jonasInnlegg: 33966
29.06.18 18:24
Hansaguden: I 2002 møtte Brasil Tyrkia i semifinalen i VM.

Det stemmer at de møttes i semifinalen, men filme-episoden skjedde da de møttes i første gruppespillkamp. Og tyrkeren fikk vel sitt andre gule kort, ikke direkte rødt.

Men så altså, filming har vært et problem i over 20 år. Jeg sliter med å se at det har blitt noe verre enn før. Det kommer ikke til å bli bedre. Det er og forblir en del av spillet. 

Rexwiller
RexwillerInnlegg: 10562
30.06.18 10:31

Er da ikke noe problem. Finner det ganske morsomt egentlig.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
30.06.18 11:11

Ser ikke problemet jeg heller. Det er jo sykt digg å rulle så jeg skjønner at han gjør det.

(Innlegget ble redigert 30.06.18 11:12)

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
30.06.18 11:28

Jeg skjønner ikke helt hvorfor dette får et så stort fokus. Altså Neymar er jo en stor fitte, men det er jo veldokumentert. Dessuten så blir han faktisk tatt, og slike taklinger kan være farlige. Filming som skaper situasjoner som ikke er der, er jo en uting, men at overspilling liksom er en kreft for fotballen er en merkelig holdning.

Det er jo forsåvidt bedre at spillere overspiller for å bli mindre taklet, enn at spillere må overspiller mindre for å bli taklet mer.

knut_m
knut_mInnlegg: 2080
02.07.18 12:50
jonas: Det stemmer at de møttes i semifinalen, men filme-episoden skjedde da de møttes i første gruppespillkamp. Og tyrkeren fikk vel sitt andre gule kort, ikke direkte rødt.

En annen ting er at uavhengig av om Rivaldo ble truffet i ansiktet eller et annet sted, så sparket tyrkeren ballen på ham med vilje og fortjente det gule kortet.

Rivaldos overspill sørget for å trekke oppmerksomheten mot at han ble truffet av ballen og han og laget hans tjente på dette. Det er det veldig mange tilsynelatende ser bort fra. De kritiserer oppførselen til enkeltspillere til tross for at denne oppførselen gavner laget. Da må man slutte å kritisere spillerne og heller ta tak i reglene. Spillerne vil garantert tilpasse seg reglene for å optimalisere egne vinnersjanser. De driter i om noen synes det er usportslig å kaste seg i bakken, og jeg utfordrer alle her til å nevne navnet på 5 profilerte angrepsspillere som aldri har kastet seg i bakken.

Referee799
Referee799Innlegg: 7403
02.07.18 13:20
jonas: Og tyrkeren fikk vel sitt andre gule kort, ikke direkte rødt.

Og det skulle han vel antakelig hatt uavhengig av Rivaldos rulling eller ei...

Referee799
Referee799Innlegg: 7403
02.07.18 13:23
Bleke: Det er jo forsåvidt bedre at spillere overspiller for å bli mindre taklet, enn at spillere må overspiller mindre for å bli taklet mer.

Med en avatar fra spansk liga, så kom jo den der som et sjokk - NOT. De blir ikke taklet lettere eller færre ganger av at de ruller rundt som en dressert bikkje. Det er "ulv- ulv"-roping, som til slutt vil medføre at de får færre frispark og blir de faktisk skadet, så blir det ikke gjort noe stopp i spillet fra motstandernes side i hvert fall. Se på Suarez i deres siste kamp. Holder seg til bakhodet etter å ha fått en "smell" i ryggen - LATTERLIG!

(Innlegget ble redigert 02.07.18 13:28)

_roffe_
_roffe_Innlegg: 7465
Referee799
Referee799Innlegg: 7403
02.07.18 13:35
knut_m: Da må man slutte å kritisere spillerne og heller ta tak i reglene. Spillerne vil garantert tilpasse seg reglene for å optimalisere egne vinnersjanser.

Det er jo nettopp det spillerne ikke gjør! For noen år siden vedtok man at en del usportsligheter som man så en økende tendens til skulle belønnes med gule kort. Og hva skjer? Jo det bare fortsetter å øke. Det florerer med gule kort pga kjefting på dommere og spillere som "tar en for laget" og stopper motstanderne på en ufin måte. Og det verste er at de som "tar en for laget" roses av kommentatorer og andre! Og det som er rart er når spillere som ønsker at usportsligheter skal straffes selv er synderen, så er det ikke så farlig. Når ledere og supportere som har forbannet motstanderen usportsligheter plutselig forsvarer sine spillere og kritiserer alle andre for at det er for lett å få gule kort, ja så står i verden til påske. Og hva gjør FIFA, UEFA og nasjonale forbund? Jo, de endre reglene for soning av gule kort slik at det trengs flere kort eller at kort blir slettet etter hvert! Gratulerer!

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
02.07.18 13:45

I går ble Knudsen taklet i 16-meteren av en kroat, men valgte å stå på beina. Danmark fikk "kun" hjørnespark ut av det hele. En Neymar/Robben m.fl. ville kastet seg på bakken i den situasjonen og mest sannsynlig fått straffe. 

Danmark er nå hjemme, mens Kroatia i kvartfinalen. Med andre ord lønner det seg å overdrive og derfor velger så og si alle å kaste seg eller rulle for den saks skyld. Velger man å ta det som en mann får man en klapp skuldrene og blir "hyllet" av tre stk. i sosiale medier i etterkant. 

Referee799
Referee799Innlegg: 7403
02.07.18 13:50
PerryAnnunziata: Velger man å ta det som en mann får man en klapp skuldrene og blir "hyllet" av tre stk. i sosiale medier i etterkant.

Bedre det, enn at titusener hyller overbetalte og skuespillende primadonnaer, hvis eneste "selvransakelse" består i å kikke i speilet hver morgen...

Number1Fan
Number1FanInnlegg: 73
02.07.18 17:28

Nå er han i gang igjen 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
02.07.18 19:17
Referee799: Med en avatar fra spansk liga, så kom jo den der som et sjokk - NOT. De blir ikke taklet lettere eller færre ganger av at de ruller rundt som en dressert bikkje. Det er "ulv- ulv"-roping, som til slutt vil medføre at de får færre frispark og blir de faktisk skadet, så blir det ikke gjort noe stopp i spillet fra motstandernes side i hvert fall. Se på Suarez i deres siste kamp. Holder seg til bakhodet etter å ha fått en "smell" i ryggen - LATTERLIG!

Helt klart jeg har jo en skitten latinsk holdning til spillet. En form for amoral holdning hvor jeg i det lengste er nesten der at filming ikke er så ille. Det er i alle fall ikke noe som dreper fotballen. Det er liksom på lik linje som skitne triks som ikke blir oppdaget, en del av spillet, noe oversees, noe blir tatt. Men Neymar filmer ikke i den situasjonen der, og blir tatt ganske kraftig. Det er hele poenget mitt. Det er frispark, og det blir ikke noe mer eller mindre frispark ved at Neymar ruller eller ikke ruller.

Suarez gjør det åpenbart for å bryte spillet, men blir oversett, og følgelig tjener ikke så mye på det.

(Innlegget ble redigert 02.07.18 19:18)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.07.18 19:20

Haha. Pinlig av trådstarter igjen. 

Overgår helt klart denne tråden

(Innlegget ble redigert 02.07.18 19:24)

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
02.07.18 19:23
Royu: Haha. Pinlig av trådstarter igjen.

Det pinlige er da vitterlig denne bortskjemte guttungen med gul drakt og Nr 10 på ryggen. 

Eller finner du noen som helst slags grunn til å rulle slik den dusten gjør?

Rusten
RustenInnlegg: 1821
02.07.18 19:24
lsklars: Hva tenker dere om at en så flink fotballsparker filmer så mye som han gjør på gressmatta? Ubeskrivelig rulle Er det vakkert? Er det endel av fotballen? Usmakelig?  La oss diskutere Neimar på denne VM-fridagen

Neymar sitt ekstreme skuespill/juks har et blitt et så stort irritasjonsmoment i dette VM at jeg håper mannen og laget ryker ut. 

Han setter også andre spillere i fare for å bli feildømt, men sin kvalme måte og opptre på.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.07.18 19:30
Rusten: Han setter også andre spillere i fare for å bli feildømt, men sin kvalme måte og opptre på.

Hahahha. 

Hvem slipper mest unna? De som skader Neymar?
Eller Neymar som kanskje overbeviser dommeren om at spilleren har gjort noe ulovlig? 

VGD ass.

Rusten
RustenInnlegg: 1821
02.07.18 19:37
Royu: Hvem slipper mest unna? De som skader Neymar?
Eller Neymar som kanskje overbeviser dommeren om at spilleren har gjort noe ulovlig?

Det er da ingen tvil om at det er Neymar som slipper unna i de aller fleste tilfeller hvor han skulle hatt kort for filming;)

Rusten
RustenInnlegg: 1821
02.07.18 19:38
Royu: VGD ass.

Stedet du vanker?

Tinkler
TinklerInnlegg: 13514
02.07.18 19:39

Neymar er et pinlig skue.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
02.07.18 19:40
Royu: Hvem slipper mest unna? De som skader Neymar?

Skader Neymar? 

Vel, den som potensielt påfører Neymar størst skade i de situasjonene er vel Neymar selv. Ikke godt å vite hva han kan finne på å treffe der i gresset. 
Med hans smerteterskel, så vil ethvert gresstrå nok føles som om han er gjennomboret av en sabel, noe som vil kunne si en halv million sabler i løpet av en normal rullesceanse fra den fjotten. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.07.18 19:43
Rusten: Det er da ingen tvil om at det er Neymar som slipper unna i de aller fleste tilfeller hvor han skulle hatt kort for filming;)

Har du statistikk på dette siden det er "ingen tvil". 

Hva det derimot er ingen tvil om er at du ikke har fått med deg mange kamper av Neymar. Hadde du hatt det så hadde du virkelig visst hva som var sant :)

Rusten
RustenInnlegg: 1821
02.07.18 19:50
Royu: Hva det derimot er ingen tvil om er at du ikke har fått med deg mange kamper av Neymar. Hadde du hatt det så hadde du virkelig visst hva som var sant :)

Du kan da umulig ha sett mange kamper med Neymar hvis du mener han har fått utdelt flere kort for filming, enn de kortene motspiller har fått for felling ;)

(Innlegget ble redigert 02.07.18 19:54)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg