Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VM-finale 2018: France - Hrvatska

NYTT TEMA
Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 2672
16.07.18 20:56

Er lagt ut en video på denne siden av selve straffesparksituasjonen. Legg merke til hvordan franskmannen foran kroaten hopper opp. Han løfter armene opp og ut fra kroppen i satsen og under selve hoppet. Et helt sedvanlig hopp, hvor hendene først brukes aktivt for å skaffe luft og høyde, deretter for balansen.

Ballen traff ikke hendene til franskmannen som ser ballbanen, men den traff ved et uhell hendene til kroaten som ikke kunne se ballbanen. At dette er straffe er bare dumt. Kroaten bruker i sitt opphopp hendene like aktivt som franskmannen, for å skaffe høyde og deretter balanse i lufta. Det uheldige er at ballen treffer handen, og derved er mye av finalen ødelagt.

 

(Innlegget ble redigert 16.07.18 20:57)

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 2672
16.07.18 21:14

God video du har lagt ut. Se nøye på videoen du. Hvordan hopper den franske spilleren opp ? Hvor holder han hendene i svevet, og i det han lander ? Jo nøyaktig som kroaten. I satsen/tilløpet går hendene naturlig opp over hodet, deretter går hendene ned og ut i svevet og i landingen av balansehensyn, som en skihopper rett før og under landing.

Jeg regner med at du er kapabel til å se handbevegelsene til franskmannen. De er helt lik bevegelsene til kroaten, bare om mulig enda mindre kontrollerte. Det er to forskjeller. Franskmannen ser ballbanen. Kroaten ser ikke ballbanen og ballen før det er for sent. Det er det ene. Det andre er at ballen ved et rent uhell treffer kroatens hånd. Som nevnt flere ganger, skal dette være praksisen i fotballen i fremtiden, også i norsk fotball, får dommere nok å gjøre. I tillegg må forsvarsspillere i hodedueller lære seg å hoppe opp med hendene ned langs kroppen. Det vil gi angriper, hvis hands er mindre skjebnesvanger, et komparativt fortrinn. Vanskelige ord for deg, men bruk ordbok.

(Innlegget ble redigert 16.07.18 21:15)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 16052
16.07.18 21:52
Hunkpapa: God video du har lagt ut. Se nøye på videoen du. Hvordan hopper den franske spilleren opp ? Hvor holder han hendene i svevet, og i det han lander ? Jo nøyaktig som kroaten. I satsen/tilløpet går hendene naturlig opp over hodet, deretter går hendene ned og ut i svevet og i landingen av balansehensyn, som en skihopper rett før og under landing. Jeg regner med at du er kapabel til å se handbevegelsene til franskmannen. De er helt lik bevegelsene til kroaten, bare om mulig enda mindre kontrollerte. Det er to forskjeller. Franskmannen ser ballbanen. Kroaten ser ikke ballbanen og ballen før det er for sent. Det er det ene. Det andre er at ballen ved et rent uhell treffer kroatens hånd. Som nevnt flere ganger, skal dette være praksisen i fotballen i fremtiden, også i norsk fotball, får dommere nok å gjøre. I tillegg må forsvarsspillere i hodedueller lære seg å hoppe opp med hendene ned langs kroppen. Det vil gi angriper, hvis hands er mindre skjebnesvanger, et komparativt fortrinn. Vanskelige ord for deg, men bruk ordbok.

Føler med deg. 

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 2672
16.07.18 23:21
GreySerpent: Føler med deg.

Tusen takk. Det var fint skrevet. Jeg kjenner deg jo ikke, men jeg føler at vi egentlig tenker ganske så likt. Selv om vi av og til er rykende uenig, føler jeg at vi har gjensidig respekt for hverandres argumenter. Det synes og føler jeg er flott. Det er jo viktig å skille sak og person. Jeg har lest et sted at politikere i regjeringen kan være helt uenige og krasse mot hverandre, for så rett etter å dele en øl i Stortingsrestauranten. Det er demokratifrihet på sitt beste, som dette er ytringsdemokrati på sitt aller beste.

(Innlegget ble redigert 16.07.18 23:23)

Enzino
EnzinoInnlegg: 34197
17.07.18 00:10
AFCN5: Jeg er 99,9% sikker på at konklusjonen blir slik: «Hands comes down to meet the ball» = anses som en forsettlig handling = straffbar hands = straffespark når det skjer i feltet».

Dommerens vurdering har veldig mange flere vurderingstema enn det du beskriver her. 

Du kan begynne med å lese regelen. Jeg har postet den to ganger tidligere i tråden.

Morsomt hvordan så mange ønsker å forenkle handsregelen. Den er ikke enkel, og det er mange hensyn som skal veies imot hverandre.

startelver
startelverInnlegg: 47498
17.07.18 13:16

Har nå sett samtllige VM-finaler i reprise siden 1990 og tør påstå dette er den beste. 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Andre tjenester