Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Håndballjentene frem mot EM 2016

NYTT TEMA
Duverden73
Duverden73Innlegg: 314
08.11.16 12:15
the_Fishers: Landslagsledelsen har alltid vært begeistret for henne.

Pga forsvarskvaliteter må det være, for angrepsmessig er hun jo ikke i nærheten av MRJ.

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2196
08.11.16 12:19

Synes også valget mellom Sanna Solberg og Thea Mørk skulle vært annerledes. Med tanke på at førstnevnte har spilt 1 kamp på et par måneder. Så mye rutine mister vi ikke om Sanna hadde blitt igjen hjemme. 

For all del en god spiller og viktig bakover, men med tanke på hva som har blitt vist de siste månedene så hadde nok Thea vært et mer riktig valg. 

Spennende med de tre nye. Spesielt Silje Waade, fikk skikkelig sansen for henne under Golden Leauge :)

kibby
kibbyInnlegg: 34143
08.11.16 12:25
the_Fishers: Jeg hadde gjerne sett Linka og Røsberg Jacobsen ta plassen til hhv. Aune og Kurtovic (særlig sistnevnte), men jeg tror Aune kommer til å gjøre det bra. Landslagsledelsen har alltid vært begeistret for henne.

Enig. Hun debuterte jo allerede i mars 2015. De har vært begeistret for henne lenge. Hun var jo også en del av dette 94/95-landslaget sammen med bl.a Hegh Arntzen, Waade, Røsberg Jacobsen, Ingstad, Grøtan, Hernes.

kibby
kibbyInnlegg: 34143
08.11.16 12:25
the_Fishers: Utrolig kjekt at Boge Solås er med, men leit at Breistøl ikke får sjansen. Jeg hadde vel kanskje holdt Tomac hjemme og tatt med Solås og Breistøl. Både Kristiansen og Hegh Arntzen kan trå til i midten, og Breistøl sitt skudd hadde vært kjekt å ha. Jaja.  Ingenting å si på at Sanna Solberg er med, der spiller vel Herrem 85% av tiden uansett. Men hadde unektelig vært kjekt å se Thea Mørk der.  Bortsett fra noen enkeltspillere her og der synes jeg det er et spennende og "riktig" lag - god miks av rutine og nytt blod. Trinn 1 mot OL 2020.

Enig i alt dette også! :)

kibby
kibbyInnlegg: 34143
08.11.16 12:27
larvikognorge: Synes også valget mellom Sanna Solberg og Thea Mørk skulle vært annerledes. Med tanke på at førstnevnte har spilt 1 kamp på et par måneder. Så mye rutine mister vi ikke om Sanna hadde blitt igjen hjemme.  For all del en god spiller og viktig bakover, men med tanke på hva som har blitt vist de siste månedene så hadde nok Thea vært et mer riktig valg.  Spennende med de tre nye. Spesielt Silje Waade, fikk skikkelig sansen for henne under Golden Leauge :)

Enig at Thea Mørk hadde fortjent sjansen nå. Solberg har ikke spilt mye de siste ukene, og heller ikke vært spesielt god heller.

Waade har jeg digget i flere år - veldig gøy med henne. Også syns jeg det er gøy med Boge Solås. 18 år. Yngre i en mesterskapstropp enn Snorroeggen, Mørk, Bredal Oftedal, Riegelhuth Koren og Suvdal.

Duverden73
Duverden73Innlegg: 314
08.11.16 12:28
kibby: Hernes.

? Hun er 96. Du mente kanskje Venn?

kibby
kibbyInnlegg: 34143
08.11.16 12:31
Duverden73: ? Hun er 96. Du mente kanskje Venn?

Ja, sorry. Mente Venn.

Ocean85
Ocean85Innlegg: 73
08.11.16 12:37

Noen overraskelser i uttaket, som var mer nyskapende enn vi er vant med fra landslagssjefen.

Alstad og Molid ute var ikke noen bombe, men det stiller forsvaret ovenfor noen nye utfordringer. Nå har vi ikke med oss noen rene forsvarsspillere, og det må väre förste gang på hvertfall 10 år (siden Tonje Larsen fikk kneproblemer og bare spilte forsvar).

LinKa ut fremstår som en rar beslutning for meg. Hvorfor hun tas med til OL, med veldig liten matchtrening, spiller seg godt opp denne hösten og absolutt ikke burde spilt seg ut av troppen, har värt på landslaget siden 2003 og er såvidt over 30, men vrakes til EM noen måneder etter OL .. Snålt.

Kurtovic prioriteres som alltid, og med henne og Aune på höyrekanten, er jeg mer skeptisk enn vanlig på dette tidspunktet. Det kan bli veldig bra, men det fremstår som unödvendig gambling. Det samme med Sanna Solberg. Med all respekt, vi har bedre spillere på den kanten, og skal man basere seg på prestasjoner i 2016, er det urettferdig at hun tas ut på bekostning av langt bedre presterende spillere. Herrem kunne med letthet bekledd den plassen solo, som hun vanligvis gjör uansett.

Målvaktene var ikke overraskende. Lunde er 36 og bör fremstå som den klart sterkeste om hun skal väre med landslaget videre. Det gjör hun ikke pr idag. Derimot er jeg litt uenig i fremhevingen av Grimsbö konstant. Hun spiller ofte veldig godt i Györ, men det gjör også Lunde i Rostov-Don (med minus for kampen forrige uke, men ingen vektes på en kamps resultat), som ikke står spesielt tilbake for nivået i Györ. Som jeg ser det, basert på prestasjonene etter OL, er ikke Solberg sterkere enn Lunde, men når de vektes ganske likt, blir alder utslagsgivende, og det er en fordel med en landslagskeeper med ett lengre perspektiv videre.

Waade og Boge Solås er spennende, sammen med Hegh Arntzen utgjör de en veldig ung bakspillertrio. Det kan bli litt av alt.

Mesterskap er spesielt. Nerver, rutine, topp motstand... Åh, nå gleder jeg meg til EM!

(Innlegget ble redigert 08.11.16 12:42)

Duverden73
Duverden73Innlegg: 314
08.11.16 12:42
Ocean85: Waade

Det ble vel sagt på pressekonferansen at Waade primært er med som forsvarsspiller.

Hatleking
HatlekingInnlegg: 12790
08.11.16 12:44

Det meste er vel sagt her. Noko eg ser når eg ser denne troppen, er at det er heilt tydeleg at det som vart gjort i Golden League hadde stor betydning. MRJ har vore god i lang tid, men det vart ikkje heilt klaff i desse kampane. Då imponerte Aune meir. I tillegg har ein jo Waade som der fekk mykje speletid med stor suksess som forsvarsspelar. Det var òg der Solås fekk vist seg fram for fullt. Silje Solberg stod som ein vegg i kampane ho fekk der også. Brattset bomma mykje medan Ingstad gjorde det bra.

Alt i alt eit spanande uttak, men med sjølvsagt kontroversielle val. Eg ville gjerne ha sett Linka og MRJ, men eg vil tru at Aune og også Kurtovic kjem til å slå greitt frå seg. Eg er der litt spent på om Skogrand vert nytta som kant då Mørk nok er fus og fast som bakspelar. I det minste har ein iallfall litt alternativ bak Mørk når ho surrar og/eller treng kvile. Det har me ikkje hatt i dei siste meisterskapa.

Det var nok litt som eg trudde med Breistøl. Ho er for ujamn. I nokre kampar dunkar ho inn mål etter mål og i andre gjer ho ikkje anna enn å bomme. I ei jokerrolle hadde ho nok uansett vore litt spanande då ho har andre eigenskapar enn alternativa. Ho må uansett berre stå på vidare, for viss ho får ut potensialet sitt vert ho sjølvskriven.

Eg synst òg at det er litt rart at ein har Tomac med. Det er såpass mange gode og rett og slett betre alternativ i playmakerrolla. Det er ikkje slik at ho har herja som venstre bakspelar i dei seinare tider.

Elles viser dette at me no har ei svært god breidde. I nokre posisjonar betre enn andre (venstrekant, målvakt), men generelt er det hard kniving. Ein kan nok setje opp ein god 16-mannstropp av dei som ikkje fekk bli med. Det viser at me er den beste nasjonen på kvinnesida og me blir absolutt å rekne med i lang tid framover.

the_Fishers
the_FishersInnlegg: 682
08.11.16 12:48
kibby: Hun debuterte jo allerede i mars 2015. De har vært begeistret for henne lenge.

Allikevel en spiller jeg til stadighet glemmer. Synes ikke hun har gjort så mye vesen av seg verken her eller der. Når det er sagt har hun laget 21 spillemål på 6 kamper for Oppsal, det er jo helt ok. MRJ har 30 på 7 kamper. Jeg kan ikke nok om disse spillernes forsvarskvaliteter, men om Aune er bedre enn MRJ der så kan jo det være forklaringen. Jeg tror uansett ikke Aune er et dårlig alternativ, det bare føles som at den plassen burde vært MRJs. 

 

Jeg følger ellers resonnementet om èn rutinert og en fersking på den kanten, men den rutinerte burde ikke vært Kurtovic. Jeg er litt indignert på Linka sine vegne, danket ut av en spiller som ikke har prestert på lenge og som er ute av trening i posisjonen hun trolig vil spille mest på. Kanskje vi får se Skogrand og Mørk i angrep fra start? 

Ocean85
Ocean85Innlegg: 73
08.11.16 12:57
Hatleking: Elles viser dette at me no har ei svært god breidde. I nokre posisjonar betre enn andre (venstrekant, målvakt), men generelt er det hard kniving. Ein kan nok setje opp ein god 16-mannstropp av dei som ikkje fekk bli med. Det viser at me er den beste nasjonen på kvinnesida og me blir absolutt å rekne med i lang tid framover.

Norge 2

Målvakter:

Katrine Lunde

Emily Stang Sando

 

V. kant:

Thea Mörk

Hege Wahlquist

 

Bakspillere:

Betina Riegelhuth

Ida Alstad

Mari Molid

Kristine Breistöl

Ida Björndalen Karlsson

Tonje Nöstvold

 

H.kant:

LinKa Riegelhuth

Marit R.Jacobsen

 

Linje:

Pernille Wibe

Kari Brattset

 

Til og med et Norge 2 hadde värt sterkt, og her er bare 14 av de som kunne blitt brukt, blandet av rutine, nytt, aktuelt og kanskje mindre aktuelt.

Det er ikke lett å ta ut en norsk mesterskapstropp - det er definitivt mange bra spillere å velge mellom.

Duverden73
Duverden73Innlegg: 314
08.11.16 12:59
the_Fishers: Jeg tror uansett ikke Aune er et dårlig alternativ, det bare føles som at den plassen burde vært MRJs.

Støttes fullt ut. MRJ har all grunn til å være skuffet i dag. Hun har prestert på et høyt nivå gjennom hele 2016. Hun burde ha fått plassen.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22786
08.11.16 12:59
kibby: Ung tropp i år - kun Frafjord og Herrem er født på 80-tallet!

Grimsbø er født midt på åttitallet.

Ocean85
Ocean85Innlegg: 73
08.11.16 13:00
the_Fishers: Jeg er litt indignert på Linka sine vegne, danket ut av en spiller som ikke har prestert på lenge og som er ute av trening i posisjonen hun trolig vil spille mest på.

Sitter med nøyaktig den samme følelsen. Det virker, som Randi Gustad sier, irrasjonelt å ta henne med til OL, for så å vrake henne til EM rett etterpå, når hun er langt bedre nå enn hun var i sommer, og de andre alternativene absolutt ikke er bedre enn henne.

Det kan evt. være noe hun har formidlet til landslagssjefen selv, at hun vil være hjemme i år (barn osv), for basert på merittene og tidligere uttak/uttalelser, er det ikke logisk.

Hatleking
HatlekingInnlegg: 12790
08.11.16 13:11
Ocean85: Bakspillere: Betina Riegelhuth Ida Alstad Mari Molid Kristine Breistöl Ida Björndalen Karlsson Tonje Nöstvold

Vurderte å setje opp ein tropp sjølv, men kom fram til at det hadde vorte for tidkrevjande å få satt opp dei riktige bakspelarane. Hugs at me har spelarar som Holta, Løseth, H. Oftedal, J. Kristiansen og så vidare. I tillegg har me fleire som er ute med graviditet/skade. Men ja - det viser at me har mykje å ta av.

Det eg er litt spent på er korleis me klarar oss utan Løke. Ho har vore verdas klårt beste linjespelar i ei årrekke no. Alternativa er langt frå på same nivå. Likevel innbillar eg meg at me no ikkje er fullt så avhengige av Løke som tidlegare. Det var svært gode taker i Golden League og Frafjord imponerte ganske bra der. I tillegg har me no eit så høgt nivå på andre plassar at Løke ikkje i like stor grad treng å 'redde' oss.

Det er ikkje slik at t.d Russland har noko særleg nivå på verken linjespelet eller keeper heller.

Så til slutt ein kanskje til dels kontroversiell kommentar. Eg meiner at me fortsatt er det beste landslaget. Me tapte i OL-semifinalen mot Russland. Det er fleire faktorar i spel der og eg seier ikkje at det var ufortent at Russland tok seg vidare frå den kampen. Russland roterte mykje på laget som gjorde at dei nok hadde litt meir krefter og energi enn Noreg som køyrde mykje det same heile tida. No har me i Skogrand eit anna alternativ som kan få bra med speletid til dømes.

Viss ein ser på dei resterande kampane så synst eg ikkje Russland imponerte voldsomt. Det var i kampen mot oss dei var på sitt aller beste medan me sleit litt frå starten av. 

Det eg seier er ikkje at Russland ikkje var verdige OL-vinnarar, men at me bør ha grunn til å ha revansjelyst i dette meisterskapet. Eg ser på Noreg som hovudfavorittar her - også utan Løke. Det betyr ikkje at ting blir lett. Eg trur dette kan bli akkurat like spanande og nervepirrande som før, men ein har all grunn til å ha forhåpningar til dette laget.

Miroslava
MiroslavaInnlegg: 1247
08.11.16 13:55
larvikognorge: For min del er det helt på tryne at Amanda Kurtovic kommer med. Sorry, hun har ikke prestert godt nok til å være med i en EM tropp.  Da ville jeg heller hatt Marit Røsberg Jackobsen..

Sånn blir det når faren er venn med sentrale i NHF...

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
08.11.16 14:34

Spennende tropp men jeg synes det er katastrofe å eliminere Linka fra en EM-tropp. Hun har spilt seg stort opp og har prestert vesentlig bedre enn Malin Aune.

Når det gjelder Kurtovic så har jeg ingen kommentar. Har Thorir sett henne denne høsten? Hun har virket helt ute av drift. Setter et stort spm.tegn bak denne avgjørelsen.

Herlig å se Ingstad i troppen. Har sansen for henne, og tror sammen med Frafjord, at vi skal få et skikkelig strek-par som utfyller hverandre godt.

Ellers er jeg enig med Thorir angående Breistøl. Hun presterer i mine øyne, svært ustabile kamper pr.dags dato.

Så får vi håpe at spillere som Lunde, Solberg, søstrene Riegehuth, Thea Mørk, Breistøl, Sulland, Molid etc ikke lar seg bli demotivert av dette og bruker dette heller til inspirasjon og motivasjon til å komme tilbake.

 

Ocean85
Ocean85Innlegg: 73
08.11.16 15:03
Felix_25: Spennende tropp men jeg synes det er katastrofe å eliminere Linka fra en EM-tropp. Hun har spilt seg stort opp og har prestert vesentlig bedre enn Malin Aune. Når det gjelder Kurtovic så har jeg ingen kommentar. Har Thorir sett henne denne høsten? Hun har virket helt ute av drift. Setter et stort spm.tegn bak denne avgjørelsen. Herlig å se Ingstad i troppen. Har sansen for henne, og tror sammen med Frafjord, at vi skal få et skikkelig strek-par som utfyller hverandre godt. Ellers er jeg enig med Thorir angående Breistøl. Hun presterer i mine øyne, svært ustabile kamper pr.dags dato. Så får vi håpe at spillere som Lunde, Solberg, søstrene Riegehuth, Thea Mørk, Breistøl, Sulland, Molid etc ikke lar seg bli demotivert av dette og bruker dette heller til inspirasjon og motivasjon til å komme tilbake.

Støttes fullt ut.

Erfaringsmessig er første EM etter OL alltid den beste muligheten til å prøve litt nytt, og Thorir har gjort dette før. I 2012 kom Karoline Mamelund (tidl. Næss), Linn Gossé, Maja Jakobsen og Ida Bjørndalen inn. I VM året etter var alle 4 ute igjen. Det er det riktige mesterskapet å prøve ut nye spillere som er lovende, og som kan tenkes å bidra fremover mot VM og et nytt OL noen år frem.

Så nettopp presentasjonsfilmen fra pressekonferansen tidligere i dag. Det var smått ironisk at selv i den, hvor de burde klare å vise hver spiller med optimale klipp, klarte de ikke å finne et mål Sanna Solberg gjør uten å stå med føttene i målgården før hun slipper ballen.

Argh!

Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 888
08.11.16 15:36

Spennende tropp med noen ferske fjes men også noen kjenninger, syntes det er rart at Thorir velger å velge bort Linka som har vært god i CL og er topscorer der også. Han begrunner det med at han tenker fremtid og derfor har valgt Malin Aune syntes han og landslagsledelsen går litt mot seg selv når de sier at spillerne må prestere i klubblag for å komme med på landslaget. Sytes da Thea Mørk har prestert bedere på klubblag enn Sanna Solberg og syntes derfor at Thea Mørk hadde fortjent å få en EM plass. Ellers er det en spennende tropp og det blir moro og se hvor langt de kommer. Tror desverre at både Lunde og Alstad er ute av landslaget for gått ogjeg er også usikker på Linka`s landslags fremtid!

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
08.11.16 15:40
Ocean85: Så nettopp presentasjonsfilmen fra pressekonferansen tidligere i dag. Det var smått ironisk at selv i den, hvor de burde klare å vise hver spiller med optimale klipp, klarte de ikke å finne et mål Sanna Solberg gjør uten å stå med føttene i målgården før hun slipper ballen.

Sanna "Tramp" Solberg!

Må være ekstremt skuffende for Thea Mørk. Hun blir stående på utsiden nok en gang slik Linn Gosse har gjort, mesterskap etter mesterskap.

the_Fishers
the_FishersInnlegg: 682
08.11.16 15:42
Felix_25: Så får vi håpe at spillere som Lunde, Solberg, søstrene Riegehuth, Thea Mørk, Breistøl, Sulland, Molid etc ikke lar seg bli demotivert av dette og bruker dette heller til inspirasjon og motivasjon til å komme tilbake.

Solberg bør gå i seg selv hvis hun blir demotivert av dette uttaket ;) 

Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 888
08.11.16 15:54

Helt enig i tilegg så har Sanna Solberg omtrent ikke spilt for Larvik p.g.a skade men håper at dette bare motiverer Thea til å spille enda bedre for Larvik og vise landslagsledelsen at hun burde ha fått en EM bilett!

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
08.11.16 15:57
the_Fishers: Solberg bør gå i seg selv hvis hun blir demotivert av dette uttaket ;)

Haha!! Godt engasjert og ble litt surr i det innlegget der! :)

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
08.11.16 15:57
Krepsen76: Helt enig i tilegg så har Sanna Solberg omtrent ikke spilt for Larvik p.g.a skade men håper at dette bare motiverer Thea til å spille enda bedre for Larvik og vise landslagsledelsen at hun burde ha fått en EM bilett!

Slik Sulland gjorde det i 2009/2010 da hun skulle ha blitt med til Kina. Hun slo kraftig tilbake og storspilte for Larvik.

kibby
kibbyInnlegg: 34143
08.11.16 16:46
the_Fishers: Jeg tror uansett ikke Aune er et dårlig alternativ, det bare føles som at den plassen burde vært MRJs.

Helt enig.

kibby
kibbyInnlegg: 34143
08.11.16 16:46
Eksberten: Grimsbø er født midt på åttitallet.

Haha, glemte Grimsbø i farta :)

kibby
kibbyInnlegg: 34143
08.11.16 16:48
Felix_25: Herlig å se Ingstad i troppen. Har sansen for henne, og tror sammen med Frafjord, at vi skal få et skikkelig strek-par som utfyller hverandre godt.

Enig ;)

kibby
kibbyInnlegg: 34143
08.11.16 16:49
Ocean85: Så nettopp presentasjonsfilmen fra pressekonferansen tidligere i dag. Det var smått ironisk at selv i den, hvor de burde klare å vise hver spiller med optimale klipp, klarte de ikke å finne et mål Sanna Solberg gjør uten å stå med føttene i målgården før hun slipper ballen. Argh!

Haha, tell me about it. Hadde såååå et håp om Thea Mørk denne gangen, men jeg forventet det overhodet ikke.

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2196
08.11.16 17:24

Linka har uttalt seg:  https://www.nrk.no/sport/_linka_-om-vrakingen_-_-jeg-er-ikke-for-gammel-1.13217646

''«Linka» innrømmer at hun ser mørkt på mulighetene til å komme seg med i landslagstroppen igjen. – Jeg blir ikke yngre, og hvis argumentasjonen er at jeg er for gammel kommer jeg ikke noen vei.''

(Innlegget ble redigert 08.11.16 17:24)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg