Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Håndballjentene frem mot EM 2016

NYTT TEMA
kibby
kibbyInnlegg: 33897
28.11.16 14:23
Hatleking: Eg håpar at Thorir rullerar når han kan slik at heile laget er klårt til dei avgjerande cup-kampane i tillegg til at færrast mogleg er sletne. Russland - med stor rullering i kampane - verka å ha meir energi i OL-semifinalen enn det Noreg hadde, og det var akkurat nok. La oss håpe at Noreg lærar av det!

Det håper jeg også, men har mine tvil. I går da Ingstad kom inn i det 43. minutt tenkte jeg - så bra, nå får hun i hvert fall 16 minutter å vise seg frem på. Men nei da, Frafjord kom tilbake igjen bare 7-8 minutter senere. Så jeg har ikke helt troen på så mye bytting. Og i et EM kommer ikke kampene hver dag, og da tror jeg heller ikke spillerne blir altfor slitne heller.

Lazzie
LazzieInnlegg: 333
28.11.16 14:33
kibby: Så jeg har ikke helt troen på så mye bytting.

Enig, blir nok disse 8 90-95% av tiden.

Grimsbø - Herrem - Kristiansen - Oftedal - Mørk/Waade - Kurtovic - Frafjord

kibby
kibbyInnlegg: 33897
28.11.16 15:16
Lazzie: Enig, blir nok disse 8 90-95% av tiden. Grimsbø - Herrem - Kristiansen - Oftedal - Mørk/Waade - Kurtovic - Frafjord

Jepp. Enig.

Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 877
28.11.16 17:12

Jeg syntes Waade gjør det helt greit husk at hun ikke har mange landskamper og debuterte i Golden Leauge når det gjelder Kurtovic så syntes jeg at hun gjør mye rart og har noen feil virker også som hun er litt knytt(skuddvegring) når hun får muligheten til å spille høyere bak noe hun gjør i Larvik men ikke så mye på landslaget!

Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 877
28.11.16 17:20

Tror nok vi vil se en del til Aune også,itillegg kan bade Silje Waade og Stine Skogrand spille høyre kant eneste rene høyre kantspilleren er Aune resten er flerposisjonsspillere både Skogrand,Waade og Kurtovic spiller bak på banen!

Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 877
28.11.16 17:25

Tror nok Solås er først og fremst er tiltenkt en forsvarsrolle i laget ved dags dato mulig hun får noen perioder i angrep også!Vi trenger å få tetta rommet mellom 1 og 2 bedre en det vi har gjordt til nå og kantene må jobbe mer oppunder,men dette tror jeg nok Thorir har tatt med jentene allerede!

Hatleking
HatlekingInnlegg: 12773
29.11.16 02:04
kibby: Det håper jeg også, men har mine tvil.

Det er nok meir håp enn sterk tru for min del òg, men eg trur iallfall at det kan bli noko meir. No hugsar eg ikkje heilt korleis han har gjort det med rullering i tidlegare versjonar av denne turneringa, men stort sett synst eg han har gitt fleire bra med speletid.

Sanna Solberg har til dømes fått spele ein del her og lenken hennar med Oftedal i forsvar er sjølvsagt spanande. Det har til og med blitt nytta som anna enn berre eit brannslukkingsgrep. Håpet om fleire rulleringar er der absolutt!

Eg er òg ein av dei som ikkje meiner at det er grunn til å hakke noko spesielt på Waade. Eg synst ho stort sett har gjort eit bra inntrykk. Det er nok helst litt relasjonelle ting som må ordnast på, noko eg trur kan skje fram mot - og i løpet av - meisterskapet. Boge Solås var heilt klårt betre i den siste kampen, ja - men Waade har den fordelen av at ho er venstrehendt. Det gjer at ho har meir å fare med i ankomstspelet. Så spørs det om vert noko spel i forsvar som venstre toar for Boge Solås. Viss ikkje trur eg ho fortsatt kan kjempe seg til speletid på den høgre.

Det spørs om det vert noko spesielt spel offensivt for Boge Solås, men ein kan jo håpe. Me treng alternativ på venstre bakspelarplass både på kort og lang sikt. I den sentrale rolla har ein trass alt Oftedal og Tomac i troppen. Hegh Arntzen likar eg eigentleg best sentralt òg, og Kristiansen spelar der på klubblaget. Håpar at Solås veks på dette og kan vere ein seriøs utfordrar der snart saman med Breistøl.

Det er kjekt at Byåsen skal spele gruppespel i Europa. Om dei får det til å klaffe så byrjar dei å få eit veldig bra førstelag. Pedersen verkar å vere fjerdekeeper på landslaget og står for rekruttane. Venn er eit sterkt femteval på venstrekant. Jacobsen kom akkurat ikkje med til EM og er førsteval for rekruttane. Waade og Hegh Arntzen er på landslaget, medan Alstad har mykje erfaring derfrå. Så gjeld det då å få ut potensialet i kampar i tillegg til å få fleire opp mot det nivået.

kibby
kibbyInnlegg: 33897
29.11.16 02:46
Hatleking: Det er kjekt at Byåsen skal spele gruppespel i Europa. Om dei får det til å klaffe så byrjar dei å få eit veldig bra førstelag. Pedersen verkar å vere fjerdekeeper på landslaget og står for rekruttane. Venn er eit sterkt femteval på venstrekant. Jacobsen kom akkurat ikkje med til EM og er førsteval for rekruttane. Waade og Hegh Arntzen er på landslaget, medan Alstad har mykje erfaring derfrå. Så gjeld det då å få ut potensialet i kampar i tillegg til å få fleire opp mot det nivået.

I tillegg var både Hjertner og Högdahl med for rekruttene denne gangen.

the_Fishers
the_FishersInnlegg: 673
29.11.16 12:52
Hatleking: Sanna Solberg har til dømes fått spele ein del her og lenken hennar med Oftedal i forsvar er sjølvsagt spanande. Det har til og med blitt nytta som anna enn berre eit brannslukkingsgrep. Håpet om fleire rulleringar er der absolutt! Eg er òg ein av dei som ikkje meiner at det er grunn til å hakke noko spesielt på Waade. Eg synst ho stort sett har gjort eit bra inntrykk. Det er nok helst litt relasjonelle ting som må ordnast på, noko eg trur kan skje fram mot - og i løpet av - meisterskapet. Boge Solås var heilt klårt betre i den siste kampen, ja - men Waade har den fordelen av at ho er venstrehendt. Det gjer at ho har meir å fare med i ankomstspelet. Så spørs det om vert noko spel i forsvar som venstre toar for Boge Solås. Viss ikkje trur eg ho fortsatt kan kjempe seg til speletid på den høgre. Det spørs om det vert noko spesielt spel offensivt for Boge Solås, men ein kan jo håpe. Me treng alternativ på venstre bakspelarplass både på kort og lang sikt. I den sentrale rolla har ein trass alt Oftedal og Tomac i troppen. Hegh Arntzen likar eg eigentleg best sentralt òg, og Kristiansen spelar der på klubblaget. Håpar at Solås veks på dette og kan vere ein seriøs utfordrar der snart saman med Breistøl.

Du sier så mye bra! Jeg synes det var gledelig å se at Sanna Solberg faktisk blir brukt som noe mer enn en avlastningsspiller for Camilla Herrem. Det forklarer og forsvarer at hun ble foretrukket fremfor Thea Mørk. Selv om Solberg offensivt er noe svakere enn Mørk for tiden, så høster man frukter av å ha et så stabilt førstevalg i Herrem. 

Boge Solås er like lovende som Sander Sagosen var/er, jeg tror vi vil se henne mer på banen i EM enn man hadde trodde da hun ble tatt ut - dvs. noen minutter i hver kamp. Om ti år er hun blant verdens beste spillere, det er jeg sikker på.  

Da Tomac ble tatt ut tenkte jeg at hun ikke tilføyer laget noe særlig. Jeg tror jeg tok feil. I forhold til Bredal Oftedal spiller hun jo litt tungt og tregt. Men hun er god til å utnytte at hun er litt undervurdert, og spiller seg stille og rolig til låvedører av noen luker. 

Det er lett å kritisere enkeltuttak og disponeringer, men i det store og det hele er Hergeirsson og co. fremragende. Det kryr av lag med vel så gode spillere som Norge, men merittene kommer først når man har en ledelse som treffer med uttak, disponeringer og balanse mellom umiddelbare og langsiktige resultater. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg