Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Håndballjentene frem mot EM 2016

NYTT TEMA
Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 17702
20.08.16 04:05
kibby: Dette er tøv og det vet du. Lunde ble valgt med på grunn av rutinen. Solberg var klart bedre, etter min mening, enn både Lunde og Grimsbø denne sesongen. Solberg fikk til og med en plass på All Star Team i den danske ligaen denne sesongen.

Altså, hva er dette? Din mening er din mening, ikke en fasit. Grimsbø som var den beste målvakten i Champions League i år for Gyør og Lunde som har hatt en god vår for Rostov var selvsagt sterke sportslige konkurrenter. At Lunde ble valgt med til OL på grunn av rutinen kan godt være. Men det er ikke dermed sagt at Solberg var bedre sportslig. Og det er ihvertfall ikke en selvfølge at hun skal utkonkurrere Lunde fram til desember. Hvorfor skulle det ikke være en fair sportslig duell mellom de tre fram til EM? Er det dette konspirasjonstøvet ditt du farer med igjen?

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 17702
20.08.16 04:08
kibby: Det hun har levert i OL, med over 270 landskamper, 14 mesterskap og flust av medaljer, og bli sittende på benken er ikke en spiller av hennes kaliber verdig. Derfor tror jeg hun er ferdig på landslaget

Kjenner jeg Linka rett er dette en motivasjonsboost for henne, hun vil helt sikkert vise omverden at hun er bedre enn det hun har fått vist i OL. Ville ikke lignet henne å bare takket for seg og det ville ihvertfall ikke lignet Thorir og bedt henne takke for seg.

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 04:21
Rockets_AA: Men det er ikke dermed sagt at Solberg var bedre sportslig.

Men hva mer mener du en spiller skal gjøre da for å bli tatt ut da? Vært fast med i mesterskap i fire mesterskap, kåret til EMs beste keeper i 2014 og på All Star Team i den danske ligaen 2015/2016. Det burde være nok til å kunne være med i en mesterskapstropp spør du meg. Personlig ville jeg hatt med både Lunde og Solberg (fremfor Grimsbø). Men sportslig sett DENNE sesongen har nok Lunde vært svakest av de alle tre (det kan man også se på landskampene denne sesongen).

MiaWallace
MiaWallaceInnlegg: 4426
20.08.16 04:24
kibby: Igjen, les mellom linjene :) De "velger" det selv (ustad). Les: De er ikke lenger en del av fremtidsplanene. Med Koren er det i grunn soleklart syns jeg dersom spilletiden i OL er en pekepinn. Som du sier; 14 mesterskap og benkesliter nå = lover ikke akkurat godt for fremtiden.

OK, ordlegge meg litt annerledes da. Tror Linka garantert er med videre, både fordi hun selv ønsker det og fordi Thorir ønsker å ha henne med videre. Kan også snu på det og si at Thorir valgte å ta med en spiller som fødte for 8 mnd. siden, som åpenbart ikke er i toppform, til å sitte på benken i 98 % av OL turneringen, istedet for en Stine Skogrand. Som Rockets skriver, tror også jeg at Linka kommer til å finne tilbake til toppformen sin ut over høstsesongen. Blir EM i desember på henne. Ikke like sikker når det kommer til Lunde. Ledelsen vraket henne til VM 2015 og kan også gjøre det i desember igjen. 

(Innlegget ble redigert 20.08.16 04:26)

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 04:24
Rockets_AA: Hvorfor skulle det ikke være en fair sportslig duell mellom de tre fram til EM? Er det dette konspirasjonstøvet ditt du farer med igjen?

Jeg har likt Lunde i alle år - dette er absolutt ikke noe "konspirasjonstøv". Poenget er at den "sportslige duellen" som du kaller det mellom de tre ikke var fair frem mot OL, så hvorfor skal den da være det frem mot EM?

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 04:25
Rockets_AA: Ville ikke lignet henne å bare takket for seg og det ville ihvertfall ikke lignet Thorir og bedt henne takke for seg.

Neihei. Men de gjorde det altså med Karoline Dyhre Breivang.

Ikke glem at hun også fikk en oppsigelse i posten fra NHF noen år tidligere.

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 04:26
MiaWallace: Som Rockets skriver, tror også jeg at Linka kommer til å finne tilbake til toppformen sin ut over høstsesongen.

Vi får håpe det :)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 17702
20.08.16 04:40
kibby: Jeg har likt Lunde i alle år - dette er absolutt ikke noe "konspirasjonstøv". Poenget er at den "sportslige duellen" som du kaller det mellom de tre ikke var fair frem mot OL, så hvorfor skal den da være det frem mot EM?

Du legger til grunn en forutsetning som jeg ikke oppfatter som virkelig. Mats Olsson er verdens beste målvaktstrener og har et godt forhold til alle tre. Hvis han mener at det var Grimsbø og Lunde som var de to beste så må jeg si at jeg stoler på han.

Det er ingenting, annet enn dine antakelser, som tilsier at en slik duell ikke har vært fair. Det kan ikke tenkes at dine sportslige vurderinger kan ha vært feil? At Lunde og Grimsbø faktisk var de to best kvalifiserte?

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 17702
20.08.16 04:41
kibby: Neihei. Men de gjorde det altså med Karoline Dyhre Breivang. Ikke glem at hun også fikk en oppsigelse i posten fra NHF noen år tidligere.

Jeg har ikke glemt det. Og jeg tror ikke det skjer igjen. Jeg oppfatter dessuten Lunde som mye nærmere det nivået som forventes enn det Breivang var på den aktuelle tiden.

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 04:59
Rockets_AA: Det er ingenting, annet enn dine antakelser, som tilsier at en slik duell ikke har vært fair. Det kan ikke tenkes at dine sportslige vurderinger kan ha vært feil? At Lunde og Grimsbø faktisk var de to best kvalifiserte?

Ok, vi får si det sånn. Du skjønner virkelig ikke poenget.

(Innlegget ble redigert 20.08.16 04:59)

ynnory
ynnoryInnlegg: 46702
20.08.16 05:26
kibby: Ok, vi får si det sånn.

Virker som om du har litt peiling, på håndball. Denne gangen tapte vi. Ja, er det et kjempetap å bli nummer 3 eller 4?

Slik jeg så kampen feilet flere av spillerne mange ganger kampen igjennom.

Ingen topp kamp av Grimsbø. Lunde kom inn ved flere anledninger. Og reddet flere straffekast. Og så gir du henne stryk-karakter. Pussig.

Hvor lenge skal vi lete etter syndebukker?

Ja, spiller det egentlig noen rolle om vi blir nummer 3 eller 4?

excon2
excon2Innlegg: 2495
20.08.16 06:40
ynnory: Hvor lenge skal vi lete etter syndebukker?
Ja, spiller det egentlig noen rolle om vi blir nummer 3 eller 4?

¨Det ser ut til at enkelte tror at det bare er i Norge det satses på damehåndball. Vi har vært i verdenstoppen i damehåndball i 25-30 år, og har vunnet det som vinnes kan. Vi er med i hvert eneste sluttspill og som regel helt til slutten. Norge kan ikke vinne hver eneste gang. Selvsagt har man lov å bli skuffet når forventninger ikke innfris, men denne evige analyseringen og ikke minst jakt på syndebukker synes jeg er patetisk. Fasiten har man først etter kampen.

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 11:26
excon2: elvsagt har man lov å bli skuffet når forventninger ikke innfris, men denne evige analyseringen og ikke minst jakt på syndebukker synes jeg er patetisk.

Det er ingen som leter etter syndebukker. Men det må være lov å spkulerer i hva som skjer av endringer i troppen. Det gjør vi hvert år her på håndballforumet, også når det blir gull.

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 11:27
ynnory: Ja, er det et kjempetap å bli nummer 3 eller 4?

Å bli nr. 4: Ja. Å bli nummer 3: Absolutt ikke. Norge bør klare medalje!

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 11:30
ynnory: Ingen topp kamp av Grimsbø. Lunde kom inn ved flere anledninger. Og reddet flere straffekast. Og så gir du henne stryk-karakter. Pussig.

Vet ikke helt hvordan det er med dine kunnskaper om karakterer; men stryk på videregåendenivå er karakteren 1. 2 er ståkarakter. Lunde fikk en 2er av meg. Ja, hun reddet tre straffekast, men null og niks ellers (EN redning utenom straffekastene). Aalvik Grimsbø fikk en 4 av meg, hun var heller ikke god, men hadde i det minst en redningsprosent på nærmere 30. Husk, og jeg skjønner ikke at jeg må gjenta dette nok en gang: Håndball er 2 x 30 min. MEN, dette har ingenting i denne tråden å gjøre. Tilbake til topic :)

ynnory
ynnoryInnlegg: 46702
20.08.16 12:08
kibby: dine kunnskaper

Selvfølgelig er DINE kunnskaper topp og andre skjønner ingen ting. Var det slik du ønsket å høre det?

Skjønner at du er skuffet. Men la det ikke gå ut over andre!

God middag!!!

 

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3227
20.08.16 12:44
MiaWallace: Som Rockets skriver, tror også jeg at Linka kommer til å finne tilbake til toppformen sin ut over høstsesongen. Blir EM i desember på henne. Ikke like sikker når det kommer til Lunde. Ledelsen vraket henne til VM 2015 og kan også gjøre det i desember igjen.

Jeg tror ikke det kommer noen "generasjonsskifte" i det hele tatt etter OL. Løke, Koren og Lunde er alle sugen på videre landslagsatsing, og med Malm Frafjord tilbake som vår klare forsvarsjef så ser jeg ingen grunn til å begynne å snakke om et stort generasjonskifte. Oftedal, Mørk og Kristiansen begynner alle sammen og bli rutinerte også.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3227
20.08.16 12:49
kibby: Ikke glem at hun også fikk en oppsigelse i posten fra NHF noen år tidligere.

Og det trengte hun. Den høsten slo hun tilbake og var i knallform, både fremover og bakover (2011/2012 sesongen).

MiaWallace
MiaWallaceInnlegg: 4426
20.08.16 13:56
Felix_25: Jeg tror ikke det kommer noen "generasjonsskifte" i det hele tatt etter OL. Løke, Koren og Lunde er alle sugen på videre landslagsatsing, og med Malm Frafjord tilbake som vår klare forsvarsjef så ser jeg ingen grunn til å begynne å snakke om et stort generasjonskifte. Oftedal, Mørk og Kristiansen begynner alle sammen og bli rutinerte også.

?

Jeg har ikke nevnt at det kommer til å bli noe generasjonsskifte noe sted, så jeg vet ikke helt hvorfor du svarer meg på det. Jeg tror heller ikke det blir noe nevneverdig skifte på OL laget frem mot EM. Ser heller ingen grunn til å bytte ut mye på det unge laget vi har i dag, frem mot kommende mesterskap. Thorir sa før OL at Malm Frafjor har uttalt at hun ønsker å satse videre etter OL, Linka kommer garantert til å gjøre det, det samme med Løke. Det eneste bytte jeg har skrevet at jeg tror kan komme etter OL, er at Silje Solberg får sjansen igjen. Ikke fordi Lunde er for gammel, men i OL har vi hatt 2 (begge to) ujevne keeper som i enkelte matcher leverte svært svake kamper (samtidig som de også har gode keeper kamper, mot bl.a. Spania, Angola og Sverige), men siden det var såpass jevnt i følge landslagsledelsen mellom våre 3 keeper, så ser jeg ikke på det som utopisk at keeperen som ble kåret til EMs beste keeper i 2014 (Solberg) vil få en mulighet igjen i EM i desember. Derfor tror jeg Lunde ryker, hvis ikke Thorir tar med seg alle 3 i et par mesterskap, sånn Breivik gjorde med Lunde, Grimsbø og Pedersen i en årrekke. 

MiaWallace
MiaWallaceInnlegg: 4426
20.08.16 13:57
kibby: Det er ingen som leter etter syndebukker. Men det må være lov å spkulerer i hva som skjer av endringer i troppen. Det gjør vi hvert år her på håndballforumet, også når det blir gull.

x2 (støttes)

Hatleking
HatlekingInnlegg: 12774
20.08.16 14:10

Det blir spanande å sjå kva framhaldet vert. Det var eit par ting som me vart avslørt på mot Russland. Det eine er at forsvaret er ikkje det som det ein gang var. Spelarar som Oftedal og Løke er diverre ikkje heilt der når det kjem til det defensive. Samstundes er det ikkje så mange forsvarsgeneralar å stole på heller. Her er det ein jobb å gjere.

Det andre er at me diverre på diverse posisjonar ikkje har god nok breidde. På nokre posisjonar har me veldig god dekning (keeper og venstrekant) der til og med frafall frå dei to førstevala ikkje er direkte superkrise då me har gode folk i bakhand (Solberg og Sando, Wahlquist, T. Mørk).

La oss ta trioen i front (Kristiansen, Mørk og Oftedal). Ser me bak der er det veldig tynt. Når også Sulland var ute så ser ein kvar manglane var. Arntzen gjorde ikkje eit dårleg meisterskap ut frå forutsetningane, men det strekk ikkje opp til for eksempel Russland som har dobbel dekning på høgt nivå i alle posisjonar og rullerar mykje. Me har nokre spanande offensive spelarar på gang, men dei bør ta enda fleire steg for å kunne vere skikkelege bidragsytarar på det øvste internasjonale nivået.

Elles verkar det som at eg er den einaste som har sansen for Solberg her, så eg får forsvare ho litt. Venstrekanten gjorde sakene sine veldig bra i dei minutta ho fekk spele. Sågar synst eg ho hadde fortent enda fleire minutt - ikkje fordi Herrem var svak, men fordi me sleit i forsvar. Det at ho kan byte posisjon med Oftedal defensivt gjorde Noreg tryggare defensivt, noko som også kom til syne mot Russland. I tillegg synst eg ho var god og klinisk offensivt òg. Ho trampa vel eit par gongar under ein kamp, men elles var det eit steg i rett retning for hennar del.

Det at Solberg ikkje held nivået føler eg med andre ord går meir på autopilot. Med posisjonen Herrem har i stallen så tvilar eg på at eventuelle andre utfordrarar ville fått meir tillit enn det ho har fått - og den tilliten viste ho seg verdig denne gangen.

(Innlegget ble redigert 20.08.16 14:10)

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 15:54
ynnory: Skjønner at du er skuffet. Men la det ikke gå ut over andre!

Jeg er aboslutt ikke skuffet. Russland er et bedre lag og fortjener OL-gull i kveld!

Miroslava
MiroslavaInnlegg: 1240
20.08.16 19:01
kibby: Vet ikke helt hvordan det er med dine kunnskaper om karakterer; men stryk på videregåendenivå er karakteren 1. 2 er ståkarakter. Lunde fikk en 2er av meg. Ja, hun reddet tre straffekast, men null og niks ellers (EN redning utenom straffekastene). Aalvik Grimsbø fikk en 4 av meg, hun var heller ikke god, men hadde i det minst en redningsprosent på nærmere 30. Husk, og jeg skjønner ikke at jeg må gjenta dette nok en gang: Håndball er 2 x 30 min. MEN, dette har ingenting i denne tråden å gjøre. Tilbake til topic :)

Hva er toppkarakteren på videregående nå da? 10? :-P

feiekost
feiekostInnlegg: 5155
20.08.16 19:11

Katrine Lunde har jo før OL signalisert at hun ønsker å fortsette på landslaget. Spørsmålet er da om landslagsledelsen ønsker å satse med på henne fremover. Jeg mener at Lunde må heve seg voldsomt utover høsten for å forsvare en landslagsplass. Jeg er en av de som trodde på Lunde i forkant av OL, og jeg må erkjenne at hun er ikke den målvakten hun var for to år siden. Det mener at vi er flere som må.

Linn Kristin Riegelhuth tror jeg at kommer til å heve seg utover høsten i Champions League. Jeg tror hun er bankers i EM troppen.

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 19:12
Miroslava: Hva er toppkarakteren på videregående nå da? 10? :-P

Ingen snakket om toppkarakter :)

Ståkarakter derimot er faktisk et begrep. 2 er ikke stryk :P

Men la oss slutte å diskutere sånne tulleting på en dag som dette!

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 19:12
feiekost: Linn Kristin Riegelhuth tror jeg at kommer til å heve seg utover høsten i Champions League. Jeg tror hun er bankers i EM troppen.

Jeg håper du har rett :)

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 20:40

Løke vurderer landslagsfremtiden.

http://www.tv2.no/sport/8533453/

MiaWallace
MiaWallaceInnlegg: 4426
20.08.16 21:26
kibby: Løke vurderer landslagsfremtiden. http://www.tv2.no/sport/8533453/

Fast av henne å si dette etter hvert eneste mesterskap hun spiller. Deretter etterfulgt av den vante: Jeg skal fortsette.

 http://www.aftenbladet.no/100Sport/handball/Heidi-Loke-sulten-pa-mer-gull---Jeg-skal-fortsette-i-mange-ar-660557_1.snd

Mulig hun tar seg en pause i et mesterskap frem mot OL i Japan 2020 (om hun skulle ønske en familieforøkelse :-)

Joey_83
Joey_83Innlegg: 417
20.08.16 23:27

Et nytt håndball mesterskap er over å tiden mot Em 2016  i Sverige nærmer seg. 

Tror vi vil se et aldri så lite generasjonsskifte frem mot em. 

Spillere som Løke Solberg  Linka Lunde Kurtovic har langt fra vist sin beste side i dette mesterskapet. 

Tror Vi har sett det siste til Lunde på landslaget dette mesterskapet dessverre.Aldri sett henne med så lavt bunnivå som hun har vist dette mesterskapet.  hun hadde fortjent en mer verdig avslutning på landslaget etter den fantastiske karrieren hun har hatt på landslaget. Vi mangler jo ikke akkurat topp keepere har 

 klassekeepere for fremtiden i  Silje Solberg Marie Tømmerbakke  og Marie Liljegren 

Kanskje Linn Kristin Rigelhuth Koren svakeste mesterskap? Mener Hergeirsson burde ta litt av skylden når han gir null å niks av tillit til Linka enda Kurtovic gang på gang underpresterer. Hun burde ihvertfall fått prøvd seg i forsvar i begynnelsen av kampen å heller byttet med Kurtovic i angrep. Men jeg  regner som ganske sikkert at hun retter opp med en knallsesong for Larvik så hun tror jeg er mer eller mindre selvskreven til Em men man kan aldri vite i bakhånd har man jo Malin Aune som lurer i tilegg til Røsberg å Skogrand. 

Amanda Kortovic har nok en gang hatt et elendig mesterskap synd for har virkelig hatt troen på at hun kunne bli noe stort men har jo hatt mye skader burde blitt erstattet med Skogrand/Aune på kant.

Heidi Løke har virkelig hatt et ustabilt mesterskap hennes mest dårligste mesterskap?? Går rykter om hun vurdere å legge opp noe jeg i å får seg syntes egentlig er Ok er vi tjent med en strekspiller som mesterskap etter mesterskap vurderer om hun vil fortsette. Vi har jo nok av talenter i Grøtan Vilde Ingstad  Vilde Johansen mfl.

Sanna Solberg har igjen vist at hun ikke har noe å på landslaget å gjøre svak i angrep tråkker i feltet i annet hvert angrep er et aldri så lite hån når vi har spillere som Thea Mørk Kristin Venn etc man kan ta av.

 Syntes å vi bør tørre å sette spørsmålstegn ved Hergeirsson disponeringer dette mesterskapet. Aldri har vel klippekortene florert så mye som nå under hans ledelse 

stiller å stort spørsmålstegn ved Forsvar disponeringene andre året på rad Norge har et middelmådig forsvar kunne vi Vunnet OL om vi hadde vurdert Forsvaret anderledes jeg mener Ja hvorfor bruker vi Rundingsbøyer som Kortovic i forsvar når hun gang på gang viser at hun ikke duger vi har jo kanskje en av verdensbeste forsvarsspiller på hennes posisjon  i Linka hvorfor kunne han ikke brukt henne mer i forsvar Frafjord var å elendig første kampene i mesterskapet men kom seg etterhvert kunne da Mollid blitt brukt mer?? 

Dette blir bare for det meste spekulasjoner men forventer å se et bedre forsvar å  et mer stabilt keeperspill til em i Sverige 2016.

 

(Innlegget ble redigert 20.08.16 23:29)

kibby
kibbyInnlegg: 33925
20.08.16 23:32

Camilla Herrem fortsetter på landslaget i minst to år til (EM 2016 og VM 2017).

http://www.vg.no/sport/haandball/ol-2016/herrem-om-veien-tilbake-jeg-graat-hver-gang-noen-klemte-meg/a/23771644/

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg