Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Håndballjentene frem mot EM 2016

NYTT TEMA
kibby
kibbyInnlegg: 34132
20.08.16 23:33
Joey_83: Marie Liljegren

Hun var strekspiller og har lagt opp :) Du tenker på Marie Davidsen? ;)

kibby
kibbyInnlegg: 34132
20.08.16 23:34
Joey_83: Aldri har vel klippekortene florert så mye som nå under hans ledelse

Akkurat. Mens Russland gjorde det motsatte og fikk brukt mange spillere.

Joey_83
Joey_83Innlegg: 417
21.08.16 00:05

Mente selvfølgelig Marie Davidsen tenkte feil he he får ikke sitert det du skriver kibby  er på iPad. 

joern93
joern93Innlegg: 5
21.08.16 00:11

Håper på at Norge kommer til å satse på mye nytt nå i desember. Vi trenger et generasjonskifte og sultene spillere. Selv om mesterskapet skulle gå i dass, vil mange få internasjonal erfaring. To ting vi manglet i dette meterskapet var forsvarspillet og bredden i bakspillerposisjonene. Russland kunne rullere mye mer enn det vi kunne og dro nytte av det i ekstraomganene. Synes at keeperspillet til Grimsbø har blitt alt for mye hauset opp. Når Norge møter lag som plasser ballen mye bedre, så får vi ikke de ekstra redningene som vi trenger for å vinne tette kamper. 

Eastbooh
EastboohInnlegg: 642
21.08.16 00:27
Hatleking: La oss ta trioen i front (Kristiansen, Mørk og Oftedal). Ser me bak der er det veldig tynt. Når også Sulland var ute så ser ein kvar manglane var. Arntzen gjorde ikkje eit dårleg meisterskap ut frå forutsetningane, men det strekk ikkje opp til for eksempel Russland som har dobbel dekning på høgt nivå i alle posisjonar og rullerar mykje.

Enig i dette. De siste mesterskapene har Norge spilt med stort sett de samme spillerne gjennom hele kampene. Det samme gjentok seg under OL: Heidi Løke, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen står på banen i forsvar så vel som i angrep, mens Nora Mørk bytter forsvar/angrep. Spillerne er godt trente, de ønsker nok å spille hele kampene og det har fungert bra i mesterskapene til nå, men likevel sier det noe om bredden i troppen. Hva gjør Norge hvis to av disse bakspillerne mangler i en viktig kamp?

I OL spilte bakspiller-rekken nesten alt, selv om Norge ledet komfortabelt. 14 spillere gir naturligvis begrenset med muligheter, men i etterpåklokskapens lys må man vel si at troppen ble litt ubalansert etter Sullands skade. Bakspillerne + Løke spiller alt. Legg til to keepere og fire kantspillere, og man har fire kort (spillere) igjen å bruke. Når tre av disse (Molid, Alstad og Malm Frafjord) nesten utelukkende bidrar defensivt så var altså Hegh Arntzen det eneste alternativet på backplass. Denne ubalansen ble selvfølgelig forsterket av at Sulland ble erstattet av Frafjord, men likevel.

Kurtovic hadde et ganske godt mesterskap. Derfor synes jeg det var rart at hun ikke fikk avlaste Mørk mer som bakspiller. Og har Norge per i dag et reellt alternativ til Kristiansen på høyreback, hvis man regner Hegh Arntzen som midtback? Er Breistøl klar, eller må Stange eller noen andre inn i de neste troppene.

Spillere som Hegh Arntzen, Breistøl og Marta Tomac vil i hvert fall gi laget mer fysikk og høyde begge veier. Som Stig Nygård er inne på i dette innlegget: Spillere som Heidi Løke og Stine bredal Oftedal fikk ikke spille forsvar på landslaget før. Norges førsterekke har få fullverdige toveisspillere, godt illustrert ved at Oftedal skyves ut på vingen defensivt så fort kantspiller Sanna Solberg er på banen.

Et annet alternativ er kanskje å skrote 6:0-forsvaret og utvikle en mer offensiv forsvarsformasjon, hvor de rappe føttene og aggressiviteten til Mørk, Oftedal, Kristiansen og de andre kan utnyttes bedre. Det er ikke sikkert Norges forsvarsframtid består av en høy midtblokk og flate toere, men Høye Jenter-prosjektet indikerer kanskje at Thorir og Norge fortsatt ønsker det.

Det blir uansett spennende å følge med i årene som kommer.

 

(Innlegget ble redigert 21.08.16 00:32)

joern93
joern93Innlegg: 5
21.08.16 00:32

Det er det som er problemet til Norge nå for tiden. Forsvarspillet er ikke som i gamledager. Selv om angrepspillet til Norge har utviklet seg trenger vi fortsatt et godt forsvar for å kunne vinne meterskap framover hvis Russland fortsetter framgangen sin

kibby
kibbyInnlegg: 34132
21.08.16 00:38
Eastbooh: Og har Norge per i dag et reellt alternativ til Kristiansen på høyreback, hvis man regner Hegh Arntzen som midtback? Er Breistøl klar, eller må Stange eller noen andre inn i de neste troppene.

Venstreback. Jeg tror vi bør satse på Hegh Arntzen på venstre og få opp Breistøl eller Bakkerud når hun blir skadefri. Gode midtbacker er det flust av, men dessverre er de fleste langtidsskadet (Obaidli, Henriksen og Nåmo Rønning, sistnevnte er snart tilbake). I tillegg har vi Tomac. På venstrebacken syns jeg ikke vi skal fortsette å satse på spillere som Stange og Riegelhuth.

(Innlegget ble redigert 21.08.16 00:41)

kibby
kibbyInnlegg: 34132
21.08.16 00:41
Eastbooh: Kurtovic hadde et ganske godt mesterskap.

Enig at hun hun spilte seg opp de siste kampene, men syns det kun ender på godkjent totalt. På høyresiden har vi mange spennende typer som også burde få en sjanse eller to; Skogrand (som også er noe som en solid venstrehendt forsvarsspiller) f.eks. I tillegg syns jeg vi til neste gang bør ha med en ren høyrekant (Koren/Røsberg Jacobsen/Aune). Så spørs det jo hva som skjer med Sulland.

Eastbooh
EastboohInnlegg: 642
21.08.16 00:59
kibby: Venstreback. Jeg tror vi bør satse på Hegh Arntzen på venstre og få opp Breistøl eller Bakkerud når hun blir skadefri

Mente naturligvis venstreback, ja. Høyre hånd - venstre back. Synes også Hegh Arntzen viste tilstrekkelige kvaliteter til at hun bør dyrkes som skytter/back - spesielt hvis dekningen allerede er solid i playmakerrollen.

kibby
kibbyInnlegg: 34132
21.08.16 01:10
Eastbooh: Mente naturligvis venstreback, ja. Høyre hånd - venstre back. Synes også Hegh Arntzen viste tilstrekkelige kvaliteter til at hun bør dyrkes som skytter/back - spesielt hvis dekningen allerede er solid i playmakerrollen.

Ja, Tomac var det naturlige valget i VM. Og rett før Tomac fikk norsk pass var det Obaidli som var fast innsalg i troppene. Så jeg er mer usikker på venstre. Syns Hegh Arntzen fra 0 mål og lite spilletid i EM 2014 til 13 mål og en god del spilletid i OL 2016 virkelig har grepet sjansen (også i oppkjøringen) og vist at hun er på gang og en det bør satses på. Likevel føler jeg vi bør ha med enda en. Breistøl storspilte i enkeltkamper for Larvik ifjor (også i CL), mens Bakkerud har vært stabilt god over lenger tid (men slitt med flere stygge skader, spesielt den seneste sesongen).

(Innlegget ble redigert 21.08.16 01:10)

MiaWallace
MiaWallaceInnlegg: 4427
21.08.16 01:25
kibby: På venstrebacken syns jeg ikke vi skal fortsette å satse på spillere som Stange

Stange har jeg null tro på at kommer til å få mer enn de 2 mesterskapene hun har for Norge (VM 2009 & EM 2010). Hun har aldri vært en spiller landslaget har "satset på", aldri hatt noen viktig rolle i laget, utover noen gode enkeltkamper. som lærejente. En ting er å hente inn 30+ spillere i Linka og Malm Frafjord, men det vil være noe helt annet å hente inn 30+ spiller Stange, som sist hadde en minimal rolle i et mesterskap for 6 år siden. Tine Stange fikk dessverre sin potensielle landslagskarrière spolert av alt for mange skader. 

kibby
kibbyInnlegg: 34132
21.08.16 01:37
MiaWallace: Stange har jeg null tro på at kommer til å få mer enn de 2 mesterskapene hun har for Norge (VM 2009 & EM 2010). Hun har aldri vært en spiller landslaget har "satset på", aldri hatt noen viktig rolle i laget, utover noen gode enkeltkamper. som lærejente. En ting er å hente inn 30+ spillere i Linka og Malm Frafjord, men det vil være noe helt annet å hente inn 30+ spiller Stange, som sist hadde en minimal rolle i et mesterskap for 6 år siden. Tine Stange fikk dessverre sin potensielle landslagskarrière spolert av alt for mange skader.

Helt enig.

kibby
kibbyInnlegg: 34132
Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 888
21.08.16 12:23

Leste det jeg også,det spørs jo hvordan hun gjør det som bakspiller for Larvik under sesongen. Hun vil jo da måtte slåss om bakspiller plassen mot Sulland og Skogrand. Mørk er 1 valget på den høyre bakspiller plassen på landslaget så lenge hun er skade fri og gjør det godt på klubblag. Når det gjelder EM i Desember så blir det spennende å se hvem spillere Thorir velger,er mulig det vil komme inn noen nye spillere og jeg tenker at både Sanna Solberg og Lunde vil bli byttet ut til EM. Tror ikke Thorir vraker Silje Solberg til nok ett mesterskap men det spørs jo hvordan hun gjør det i Paris i høstsesongen. Tror vi fort kan se Thea Mørk på venstre kanten for Norge og mulig allerede i EM,om hun presterer for Larvik i høst sesongen. Selfølgelig så kommer det jo an på hvordan Solberg gjør det også!

 

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2194
21.08.16 17:03
kibby: og jeg tror vi har sett det siste av Katrine Lunde og Linn-Kristin Riegelhuth Koren på landslaget.

Jeg håper virkelig ikke at Linka får dette som avslutning på sin fantastiske karriere. Synes ikke det er verdig! 

Hadde nesten vært bedre at Thorir ikke hadde tatt med seg Linka til OL, og at hun heller hadde fått jobbet seg opp mot et EM. Synes det er latterlig hvordan han har latt henne bli sittende på benken gang på gang. Også når Amanda ikke har prestert! Blant annet mot Brasil da hun scoret 2 mål og var god, men fikk kun 8 minutter på banen. Hvor mye har hun spilt i dette mesterskapet? 1 time tilsammen? Er vel ikke det en gang.

Katrine Lunde har ihvertfall fått en mer fair sjanse og ikke prestert.

Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 888
21.08.16 17:32

Tror nok ikke dette er det siste vi har sett av Linka på landslaget,Amanda blir nok brukt som høyre bak i Larvik og kommer vel ikke til å spille kant. Tror mye er opp til Linka selv og hva hun presterer i høstsesongen for Larvik man må heller ikke glemme de andre kantene som f.eks Marit Røsberg Jacobsen og Malin Aune. Når det gjelder Lunde er jeg mer usikker på hva som skjer der,tror vi også vil se noen nye spillere på Landslaget allerede til EM. Nå skal jo Thorir ha en evaluering av OL og prestasjonene og de tror jeg han begynner med fortest mulig,er vel mulig at par av de som spilte OL ikke blir å finne i en EM tropp men det kommer jo an på prestasjonene deres også.

feiekost
feiekostInnlegg: 5160
21.08.16 21:34
Hatleking: Elles verkar det som at eg er den einaste som har sansen for Solberg her, så eg får forsvare ho litt. Venstrekanten gjorde sakene sine veldig bra i dei minutta ho fekk spele. Sågar synst eg ho hadde fortent enda fleire minutt - ikkje fordi Herrem var svak, men fordi me sleit i forsvar. Det at ho kan byte posisjon med Oftedal defensivt gjorde Noreg tryggare defensivt, noko som også kom til syne mot Russland. I tillegg synst eg ho var god og klinisk offensivt òg. Ho trampa vel eit par gongar under ein kamp, men elles var det eit steg i rett retning for hennar del.

Sanna Solberg skulle hatt mer spilletid mot Russland. I den perioden hun var på venstre toer i forsvaret hadde vi litt bedre tak på russerne. Itillegg satte hun sjansen hun fikk i angrepet. Hun er en bedre kantspiller enn mange skal ha det til.

Miroslava
MiroslavaInnlegg: 1247
21.08.16 22:13
feiekost: Sanna Solberg skulle hatt mer spilletid mot Russland. I den perioden hun var på venstre toer i forsvaret hadde vi litt bedre tak på russerne. Itillegg satte hun sjansen hun fikk i angrepet. Hun er en bedre kantspiller enn mange skal ha det til.

Problemet hennes er at hun tramper alt for ofte...

kibby
kibbyInnlegg: 34132
22.08.16 00:39
larvikognorge: Hvor mye har hun spilt i dette mesterskapet? 1 time tilsammen? Er vel ikke det en gang.

Ikke mye. 1 time og 41 minutter. Tredje minst spilletid, kun Mari Molid (1 time og 36 minutter) og Ida Alstad (1 time og 32 minutter) spilte mindre.

kibby
kibbyInnlegg: 34132
22.08.16 00:45
Miroslava: Problemet hennes er at hun tramper alt for ofte...

Enig. I tillegg syns jeg ikke hun er like sikker heller. Spesielt ikke i etablert angrep, fra kanten. I forsvar er hun mer enn god nok, men det er grunn til at hun ble utkonkurrert av Thea Mørk i Larvik ifjor høst. Mørk er også solid i forsvar, og leverer stort sett "alltid" i angrep. Den ene CL-kampen hennes (mot Baia Mare) var helt syk. Aldri sett henne bedre. Tror hun scoret på 9/10. Både i kontra og i etablert angrep. Ble belønnet med tre stjerner av EHF i den runden.

https://www.youtube.com/watch?v=4ixa7MByaFE

I år har det vært minst to bedre venstrekanter i Grundigligaen enn Sanna Solberg. Men klippekortet på landslaget er som sagt ikke truet. Det blir nok ikke noen plass på Thea Mørk, Hege Bakken Wahlquist eller Kristin Venn før den dagen Camilla Herrem gir seg på landslaget.

(Innlegget ble redigert 22.08.16 00:48)

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2194
22.08.16 01:31
kibby: Ikke mye. 1 time og 41 minutter. Tredje minst spilletid, kun Mari Molid (1 time og 36 minutter) og Ida Alstad (1 time og 32 minutter) spilte mindre.

Så det.. 
Litt kontraster til forrige OL da hun spilte mer eller mindre 6 timer! 

Ida Alstad var vel også en av Norges viktigste spillere i forrige OL. Rart at hun ikke har fått mer tillit. Blir spennende å se hva som skjer frem mot EM nå. 

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2194
22.08.16 01:35
kibby: Thea Mørk

Synes hun har bevist at hun fortjener en sjanse. Var solid for Larvik i fjor og hadde flere gode kamper i Champions League. Hadde vært morro å sett henne og Nora sammen for Norge!!

Men som du sier så skjer vel det først når Camilla gir seg. Det vil vel mest sannsynlig være om 2/3 år. Da har Thea blitt 28/29, og er vel for ''gammel''. 
Hadde det ikke vært for skadene til Thea hadde hun nok fått sjansen tidligere. Blir vel som med Sara Breistøl i sin tid som også fikk karrieren ødelagt pga skader. 

kibby
kibbyInnlegg: 34132
22.08.16 01:52
larvikognorge: Men som du sier så skjer vel det først når Camilla gir seg. Det vil vel mest sannsynlig være om 2/3 år. Da har Thea blitt 28/29, og er vel for ''gammel''. 
Hadde det ikke vært for skadene til Thea hadde hun nok fått sjansen tidligere. Blir vel som med Sara Breistøl i sin tid som også fikk karrieren ødelagt pga skader.

Tja, Herrem har kontrakt med Vardar ut 2017/2018-sesongen. Etter det har hun signalisert at hun vil hjem til Sola. På det tidspunktet er Thea Mørk 27, men kan likevel bli en late bloomer på landslaget. Løke fylte 26 samme måned som hun deltok i sitt første mesterskap. Riegelhuth (altså Betina) var 27. MEN, jeg tror du har rett. Mye skader, og det faktum at hun allerede er 25 taler i mot. Tror nok landslaget sikter mot en litt yngre som kan være med over flere år, og da er nok kanskje en Kristin Venn (94-årgang) den fremste i køen.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 18089
22.08.16 01:59

Jeg tror Thea Mørk kan ha mulighet til å slå seg inn i troppen allerede nå i høst. Alt handler om hvor bra hun presterer i høst kontra de to andre. Herrem blir nok vanskelig å danke ut, men Solberg er jo ikke umulig å rikke på. Plutselig blir noen skadet eller gravid også.

(Innlegget ble redigert 22.08.16 01:59)

kibby
kibbyInnlegg: 34132
22.08.16 02:29
Rockets_AA: Jeg tror Thea Mørk kan ha mulighet til å slå seg inn i troppen allerede nå i høst.

Håper du har rett! :)

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2194
22.08.16 03:03

Ja 27 blir hun vel. Tenkte at Mørk tvillingene var 90-modeller, men de er jo 91!

Hadde uansett vært morro om hun danket ut Sanna eventuelt. Thea fikk vel mer spilletid enn henne for Larvik forrige sesong. Håper ihvertfall hun får en sjanse til å vise seg frem på landslaget i løpet av høsten :) 

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3284
22.08.16 09:35
MiaWallace: ? Jeg har ikke nevnt at det kommer til å bli noe generasjonsskifte noe sted, så jeg vet ikke helt hvorfor du svarer meg på det. Jeg tror heller ikke det blir noe nevneverdig skifte på OL laget frem mot EM. Ser heller ingen grunn til å bytte ut mye på det unge laget vi har i dag, frem mot kommende mesterskap. Thorir sa før OL at Malm Frafjor har uttalt at hun ønsker å satse videre etter OL, Linka kommer garantert til å gjøre det, det samme med Løke. Det eneste bytte jeg har skrevet at jeg tror kan komme etter OL, er at Silje Solberg får sjansen igjen. Ikke fordi Lunde er for gammel, men i OL har vi hatt 2 (begge to) ujevne keeper som i enkelte matcher leverte svært svake kamper (samtidig som de også har gode keeper kamper, mot bl.a. Spania, Angola og Sverige), men siden det var såpass jevnt i følge landslagsledelsen mellom våre 3 keeper, så ser jeg ikke på det som utopisk at keeperen som ble kåret til EMs beste keeper i 2014 (Solberg) vil få en mulighet igjen i EM i desember. Derfor tror jeg Lunde ryker, hvis ikke Thorir tar med seg alle 3 i et par mesterskap, sånn Breivik gjorde med Lunde, Grimsbø og Pedersen i en årrekke.

Var et svar til Kibby, ikke deg ;) Deler dine tanker!

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3284
22.08.16 16:06

Til EM så har vi vel med 16 jenter, altså 2 ekstra i forhold til OL stemmer ikke det? Jeg tror vi får se en ganske så lik tropp som den i OL. Samtlige av disse jentene er nok sugne på videre landslagspill. Jeg deler bekymringen som flere av dere ytrer her om at det er tynt etter vår faste backrekke. Thorir gjør seg selv en bjørnetjeneste med å gi de jentene såpass mye spillertid, selv når laget leder med 10 mål og seieren er sikret. En Sulland i form og skadefri vil være selvskreven i EM-troppen (tipper hun også er revansjelysten etter skaden). Jeg sitter også med en uggen følelse av at Stine Skogrand blir vraket til fordel for Kurtovic og Koren. Jeg kan heller ikke fatte at Mørk spiller såpass mye som hun gjør med tanke på kne-historikken hennes. Kurtovic og Koren har begge mestret back-rollen tidligere så de kan fint avlaste Mørk i tillegg til Sulland. Hvis Løke og Frafjord holder sin personlige avtale dem i mellom så skal begge to satse mot Tokyo i 2018. Frafjord viste nå i OL at hun er den ubestridte forsvarsjefen vår. Deilig at hun er tilbake bak der. Kristiansen har perioder hvor hun virkelig viser klasse, men jeg synes hun er fortsatt ujevn etter såpass mange mesterskap. Hegh Arntzen viser tegn til at hun er på gang, og kan bli en skikkelig storskytter med litt tid og trygghet. Herrem gjør nok en gang et solid mesterskap og er vårt soleklare 1.valg på venstrekant. Jeg håper dog Thea Mørk får sjansen hvis hun leverer hos Larvik i høst. Sanna Solberg imponerer meg ikke, spesielt fremover. Thorirs største nøtt blir keeperplassen. Grimsbø blir mer og mer stabil, og har et ganske så imponerende toppnivå nå. Lunde er preget av at hun får liten spilletid, og hennes spill er til tider ganske passivt. Så vi får se hva høster bringer :) Spennende blir det iallefall!

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 18089
22.08.16 16:11

Tokyo 2020.

Jeg har fullforståelse for at Thorir går hardt på de tre bakspillerne, nivåforskjellen til de bak er ganske stort. Det har dessuten ikke vært flust av kamper i OL hvor man kunne rullere uten å ta hensyn til resultatet.

Ocean85
Ocean85Innlegg: 73
23.08.16 03:48

Slik jeg ser det, blir det ikke noe voldsomt generasjonsskifte på landslaget. Det er ikke behov for det, og vi har ikke tradisjon for å løse naturlige utskiftninger i store bølger. Kontinuitet er nøkkelordet for det norske landslaget, og jeg tror oppsummeringen du starter med, legger litt feil premisser, da den er ganske kraftig farget av hvilke spillere du selv verdsetter over andre, Kibby :)

Jeg tror ikke Kathrine Lunde er ferdig. For det første, dette med alder er mindre relevant for en målvakt, så vi trenger ikke påpeke det i hvert eneste innlegg som refererer henne. Hun kom ikke helt inn i dette mesterskapet, men med all respekt, det var det mange som ikke gjorde. Hadde det ikke vært for et par veldig sterke kamper av noen nøkkelspillere, ville det gått langt verre.

Kari Aalvik gjorde visse spådommer til skamme og viste at hun er vår førstemålvakt for tiden. Selv om jeg mener, ut fra spillet i Rostov og Györ, at Katrine Lunde er minst like kapabel, fikk Kari ut mer i dette mesterskapet. Sånn er det alltid, og det er ikke det som gjør at noen går inn eller ut av en landslagstropp.

Jeg tror det kun er 1 person som går ut av landslaget, muligens allerede nå, og det er Ida Alstad. Jeg klarer ikke helt å se rollen hennes lengre, når Malm Frafjord er tilbake og gjør en veldig god forsvarsjobb, og Mari Molid er kapabel til å fylle en rolle som en ren forsvarsspiller. Det er begrenset hvor mange vi er i stand til å ta med som rendyrkere forsvarsspillere.

Med Alstad ute, vil det være plass til Tomac i troppen, sammen med en Linn Jørum, som garantert kommer tilbake.

Løke har allerede gjort det klart at hun ikke gir seg på landslaget med det første, og med Nora som drivende kraft, ser jeg ikke bort i fra at hun setter punktum etter Tokyo i 2020.

Linka Riegelhuth-K kommer ikke til å gi seg på landslaget med det første. Dette mesterskapet kom for tidlig for henne, det ble klart underveis, men hun var istand til å fylle en rolle på sidelinjen som støtte for Kurtovic, som vokste underveis.

Den rollen kan aldri undervurderes på et landslag.

I en EM-tropp tror jeg derfor Alstad går ut, og Tomac, Skogrand og Sulland går inn. Litt avhengig av hvordan høsten går, tror jeg det blir Lunde som blir med, sammen med Aalvik Grimsbø, og at Solberg står utenfor, men akkurat den plassen er kanskje den minst sikre, denne høsten som de siste årene.

Vi har et utrolig godt luksusproblem med mange av de aller beste målvaktene i verden. Som målvakt på et litt lavere nivå selv, vet jeg hvor viktig det er og har vært for motivasjon og utvikling. Det er nok derfor vi fortsetter å skape nye ;)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg