Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Håndballjentene frem mot EM 2016

NYTT TEMA
Hatleking
HatlekingInnlegg: 12774
09.10.16 16:52

Dette er imponerande. Sjølvsagt er det eit desillusjonert dansk lag, men likevel. Me har knapt hatt OL-spelarar på bana denne omgangen. Kjekt at Sando får stå, og ho gjer det greitt. Ikkje Solberg-nivå, men det kan ein heller ikkje forvente.

Det er mykje spanande i angrep, men spesielt forsvaret er veldig interessant. Det er jo der eit toppa lag har slitt til no. Waade/Solås verkar å vere fleire steg opp frå Oftedal/Løke. Så må ein sjølvsagt finne den rette balansen, men likevel. Får håpe på meir speletid for dei nye. Vil gjerne sjå Røsberg på høgrekanten.

(Innlegget ble redigert 09.10.16 17:00)

kibby
kibbyInnlegg: 33938
09.10.16 16:57
Hatleking: Taugbøl

?

Hatleking
HatlekingInnlegg: 12774
09.10.16 17:00
kibby: ?

Hehe, eg blandar namna då det er ein langrennssprintar som heiter Håvard Solås Taugbøl. Retta det opp no.

kibby
kibbyInnlegg: 33938
09.10.16 17:27

Thea Mørk :)

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2182
09.10.16 17:30

Morro for Thea! Hadde vært så morro å sett henne i EM! 

sambasamba
sambasambaInnlegg: 14901
09.10.16 17:33

HEEEEII!

Nå står den fineste målvakta vår i mål :-)
Hun burde egentlig alltid vært i troppen

 

(Innlegget ble redigert 09.10.16 17:36)

kibby
kibbyInnlegg: 33938
09.10.16 17:46

Slutt: Danmark - Norge 19-31

Fantastisk kamp av "nye" Norge, som manglet 11 av 14 OL-spillere. Stakkars Danmark, syns synd på dem. De må virkelig kvitte seg med Bruun-Jørgensen. Mange gode hos Norge, men syns Boge Solås var den aller beste. Ellers imponerte både Sando, Skogrand, Waade, Herrem, Frafjord, Tomac, Kristiansen og Ingstad. Thea Mørk gjorde også et flott innhopp og fikk scoret sine to første landslagsmål i sin andre landskamp. Kjipt Røsberg Jacobsen forble arbeidsledig på høyrekanten, men fikk i hvertfall inn en flott assists til Frafjord på linja.

PS: Waade, Herrem og Kristiansen på All Star Team :)

(Innlegget ble redigert 09.10.16 17:46)

kibby
kibbyInnlegg: 33938
09.10.16 17:54

Selv om jeg skulle ønske vi kunne dra til EM med en ren høyrekant (Røsberg Jacobsen, Aune eller Koren) tror jeg alle de fire venstrehendte (dersom det blir fire) som får en plass i EM-troppen er flerposisjonsspillere. Som jeg spådde i åpningsinnlegget tror jeg også flere fra OL-troppen blir "spart" i EM-troppen. De som lever mest farlig (som beskrevet i åpningsinnlegget) tror jeg er Katrine Lunde, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Ida Alstad. Pr. dags dato tror jeg disse spillerne ligger nærmest en EM-plass.

Målvakter:
Kari Aalvik Grimsbø
Silje Solberg

Bakspillere:
Nora Mørk
Stine Bredal Oftedal
Veronica Kristiansen
Emilie Hegh Arntzen
Kristine Breistøl
Kjerstin Boge Solås
Marta Tomac/Mari Molid

Flerposisjonsspillere:
Amanda Kurtovic
Stine Skogrand
Silje Waade

Kantspillere:
Camilla Herrem
Sanna Solberg

Strekspillere:
Heidi Løke
Marit Malm Frafjord

(Innlegget ble redigert 09.10.16 17:56)

kibby
kibbyInnlegg: 33938
09.10.16 17:58
larvikognorge: Morro for Thea! Hadde vært så morro å sett henne i EM!

Enig, men tror ikke det skjer.

Hatleking
HatlekingInnlegg: 12774
09.10.16 18:11
kibby: Pr. dags dato tror jeg disse spillerne ligger nærmest en EM-plass.

No var Tomac god i dag, men det er nesten vanskeleg å ta så veldig mykje ut av denne kampen sånn sett. Det meste stemte. Eg trur òg at det nok blir eit meisterskap utan rein høgreving. Skogrand synst eg spelte seg veldig opp gjennom meisterskapet og verkar som eit soleklårt medlem i troppen. Spesielt då Sulland nok neppe rekk å kome skikkeleg tilbake før EM.

Waade og Solås er nok dei to store 'overraskingane'. Førstnemnde fekk mykje speletid gjennom meisterskapet og kan både ta plass på høgrekant og høgre bakspelarposisjon. I tillegg er ho ein god forsvarar. Grunna anvendelegheita til resten av dei venstrehendte så blir ho nok likevel vurdert som ein rein forsvarsspelar. Då spørs det om det er andre der som vert vurdert som betre i forsvar. Eg har ikkje full kontroll på alle alternativ, men verken Alstad eller Molid har vore kjempeimponerande. Så Waade kan absolutt ha ein god sjanse!

Eg trur nok absolutt at Hegh Arntzen har vunne duellen med Tomac om å vere andrevalet bak Oftedal. Så spørs det då om det er plass til Tomac. No er det sjølvsagt meir å gå på då ein har større tropp her enn i OL.

Kven som skal konkurrere med Kristiansen på venstre bakspelarposisjon har vore eit problem i lang tid. Alternativ i det heile til den faste bakspelartrioen vår har det generelt vore lite av. No har me spelarar på veg opp. Solås verkar som ein spelar som kan bidra frå starten av. Uredd og gjer smarte val. God i forsvar, spelar andre opp og har eit bra skot. Sidan Stange/Riegelhuth med fleire har trøbla dei gongane dei har fått prøve seg, så er det liten grunn til å ikkje satse på ungjenta.

Breistøl tilfører det Noreg treng absolutt mest offensivt - gode langskot. Ho har dog mykje å gå på i alle andre fasar. Det kan gå treigt og ho har slete med skadar. Klarar ho å få opp frekvensen litt så kan ho bli ein knallspelar for Noreg. Enn så lenge kan ho sjølvsagt vere ein jokerspelar som får småminutt her og der for å bryte opp kampar. Potensiell storspelar, men ho har framleis ein del å gå på.

(Innlegget ble redigert 09.10.16 18:15)

Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 878
09.10.16 18:12

Det blir uansett ett spennende uttak 8 November som Mia sier så legger de også til hvordan spillerne gjør det på klubblage sitt! Jeg er enig med deg bortsett fra at jeg tror Waade blir med som høyre bakspiller og Linka som kant. Jeg tror det står mellom Molid/Tomac Linka/Kurtovic . Det betyr sånn jeg ser det at både Lunde og Alstad er ute blir uansett tøff kamp om de resterende plassene. Maja Jacobsen ser jeg ikke noe plass på landslaget ved nåværende tidspunkt!Hun er en god spiller men jeg syntes ikke hun har vist seg frem i Golden Leauge!

Hatleking
HatlekingInnlegg: 12774
09.10.16 18:14
larvikognorge: Morro for Thea! Hadde vært så morro å sett henne i EM!

Herrem er ein veldig god spelar, men kvifor ho blir brukt så mykje i absolutt alle kampar synst eg er rart. I OL synst eg Solberg var veldig god i dei innhoppa ho fekk, men ho fekk framleis veldig få minutt. Herrem var fantastisk i VM, men ikkje uangripeleg i OL. I ein turnering som dette hadde eg faktisk rekna med at Mørk hadde fått bra med speletid. No vart det vel berre knapt ein halvtime totalt, noko som må vere litt skuffande. Spesielt sidan det vart rotert såpass godt i andre posisjonar.

kibby
kibbyInnlegg: 33938
09.10.16 18:15
Krepsen76: Maja Jacobsen ser jeg ikke noe plass på landslaget ved nåværende tidspunkt!Hun er en god spiller men jeg syntes ikke hun har vist seg frem i Golden Leauge!

Helt enig!

kibby
kibbyInnlegg: 33938
09.10.16 18:17
Hatleking: I ein turnering som dette hadde eg faktisk rekna med at Mørk hadde fått bra med speletid. No vart det vel berre knapt ein halvtime totalt, noko som må vere litt skuffande. Spesielt sidan det vart rotert såpass godt i andre posisjonar.

Enig. I tillegg ble ikke Mørk engang hentet inn før gårsdagens kamp. I dag f.eks trodde jeg Mørk skulle få hele 2.omgangen, slik Røsberg Jacobsen fikk.

sambasamba
sambasambaInnlegg: 14901
09.10.16 18:45

Emily må med

Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 878
09.10.16 21:11

Jeg syntes også at Thea Mørk fikk for lite spille til i Golden Leauge og trodde da at denne turneringen skulle brukes til å prøve nye spillere.Camilla Herrem spiller omtrent hele turneringen på kanten sin og da blir det vannskelig for Thea Mørk å vise seg fram.

ttf
ttfInnlegg: 2
12.10.16 12:48

Håper det blir en del debutanter i EM, ta heller noen tap i EM og VM fremover for å få spilt inn nye til OL i Tokyo. Norge viste jo gode takter under Golden League, gror godt med fremadstormende, sultne, unge spillere som kan gjøre en god jobb i forsvar hvor Norge virkelig trenger en forsterkning. Må få opp en alternativ bakspillerrekke som et alternativ til Mørk, Kristiansen og Oftedal som kan bringe en annen dimensjon til angrepsspillet. Blir utrolig spennende å følge med fremover!!

Krepsen76
Krepsen76Innlegg: 878
15.10.16 13:13

Danmark må klare seg uten Line Anna Jørgensen da skaden i hånden hennes er verre enn antatt (noe med den ene knoken også har hun røket ett leddbånd) så hun må igjenom en operasjon og er derfor ikke aktuel til EM 

Hatleking
HatlekingInnlegg: 12774
21.10.16 15:24

Lunde er førstemålvakt for Rostov. Grimsbø er førstemålvakt for Györ. Til og med Sando står fast i CL for Esbjerg. Då er spørjemålet: Kor lenge skal Solberg (i tillegg til Oftedal) vere i Issy Paris? Dette er ein eit lag som ikkje er svakt, men heller ikkje veldig imponerande. Metz og Fleury verkar som betre lag, og CL-deltaking blir neppe veldig ofte i åra som kjem med mindre laget forsterkar godt.

No tapte Issy Paris mot Erd i EHF-cupen òg. Solberg er god nok til å stå for ein storklubb, og også Oftedal er god nok for å spele på det høgaste nivået. Solberg er på veg mot å bli landslagets førstemålvakt - noko ho blir før eller seinare - og då er det viktig at ho får spele mot dei beste så ofte som mogleg. Det er synd at slike spelarar kan bli 'gøymd' vekk i ein halvgod fransk klubb.

No er Solberg ny i laget medan Oftedal har vore der i mange år. Kanskje tek Solberg opp hansken etter Lunde i Rostov dersom sistnemnde returnerar til Noreg og Vipers? Kanskje kan Oftedal fare til ein klubb som t.d Vardar?

feiekost
feiekostInnlegg: 5155
23.10.16 14:51
Hatleking: No tapte Issy Paris mot Erd i EHF-cupen òg. Solberg er god nok til å stå for ein storklubb, og også Oftedal er god nok for å spele på det høgaste nivået. Solberg er på veg mot å bli landslagets førstemålvakt - noko ho blir før eller seinare - og då er det viktig at ho får spele mot dei beste så ofte som mogleg. Det er synd at slike spelarar kan bli 'gøymd' vekk i ein halvgod fransk klubb.

Sant det. Jeg mener at Solberg er Norges beste målvakt, bedre enn Lunde og Grimsbø. Så jeg forstår ikke hennes valg av klubb.

feiekost
feiekostInnlegg: 5155
23.10.16 21:10
kibby: Men hva mer mener du en spiller skal gjøre da for å bli tatt ut da? Vært fast med i mesterskap i fire mesterskap, kåret til EMs beste keeper i 2014 og på All Star Team i den danske ligaen 2015/2016. Det burde være nok til å kunne være med i en mesterskapstropp spør du meg. Personlig ville jeg hatt med både Lunde og Solberg (fremfor Grimsbø). Men sportslig sett DENNE sesongen har nok Lunde vært svakest av de alle tre (det kan man også se på landskampene denne sesongen).

Støttes fullt ut! Katrine Lunde har vært en fantastisk keeper for Norge og klubblagene sine i mange år. Men etter at hun kom tilbake fra fødsel har hun ikke funnet tilbake til 2014 nivået hvor hun var på topp for Gyør i Champions League. Jeg er ikke like sikker lenger på at hun kommer opp igjen selv om hun leverte helt ok for Rostov mot Gyør i helgen. Jeg foretrekker Solberg som har vært den mest fremadstormende målvakten de siste årene. Hun var fantastisk i Golden League, og vært solid for Norge. Og kibby, du fikk redd i 2011 da du sa til meg at den neste toppkeeperen til Norge heter Silje Solberg :). Nå er hun Norges beste keeper, og faktisk bedre enn Katrine Lunde da Lunde var like gammel som Solberg er nå.

kibby
kibbyInnlegg: 33938
26.10.16 09:43

15 av 16 bruttotropper til EM er nå tatt ut og publisert, men Norge har fått lov å drøye med sin publisering til etter EM-uttaket 8.november. Tåpelig spør du meg.

http://www.klassekampen.no/article/20161026/NTBS/895617990

the_Fishers
the_FishersInnlegg: 673
26.10.16 10:01

Nei, Norge fikk ikke drøye sin publisering

Her ligger også Norges bruttotropp. 

 

 

the_Fishers
the_FishersInnlegg: 673
26.10.16 10:04

Ingen Tonje Løseth, det var skuffende. Kari Brattset er heller ikke i troppen. 

kibby
kibbyInnlegg: 33938
26.10.16 10:11
the_Fishers: Ingen Tonje Løseth, det var skuffende. Kari Brattset er heller ikke i troppen.

Veldig skuffende. Spesielt Brattset.

kibby
kibbyInnlegg: 33938
26.10.16 10:15

Heller ingen Tine Stange og Maja Jakobsen.

Men Pernille Wibe, Betina Riegelhuth, Hege Bakken Wahlquist, Malin Aune og Marit Røsberg Jacobsen er med.

kibby
kibbyInnlegg: 33938
26.10.16 10:17

Og som ventet ingen Linn Sulland.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3229
26.10.16 10:51
kibby: Og som ventet ingen Linn Sulland.

EM kommer for tidlig for henne. Hun har vel ingen kamptrening hittil i sesongen. Blir spennende å se hvordan hun fungerer i dette Vipers laget.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3229
26.10.16 10:54
kibby: Veldig skuffende. Spesielt Brattset.

Jeg er stor fan av Brattset. Sterk og god begge veier. Scorer mye mål også.

Ellers synes jeg Frafjord skal ha for å ha kommet sterkt tilbake. Jeg synes hun var under pari i 2015/2016 for Larvik, men comebacket på landslaget har virkelig gitt henne en ny vår.

Gledelig å se at Koren fremdeles kniver om en plass. Synes hun har vist stigning i høst. Mangler fremdeles det siste lille når det gjelder skuddplassering. Hun skyter fremdeles veldig ofte midt på keeper.

Ellers så er det vel ingen store bomber her. Blir mest spennende å se hvem av keeperne som kommer med. Jeg tipper Grimsbø/Solberg slik ståa er pr dags dato. Men du vet aldri med Lunde..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg