Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Grundigligaen kvinner 2017/2018

NYTT TEMA
Rumpegass
RumpegassInnlegg: 254
30.05.17 21:07

Er svært spent på hvem disse "storfiskene" som daglig leder i Sola viser til. Vet de satser på å hente hjem lokale stjerner. Eneste jeg kommer på er Siri Seglem som er fra Rogalandstraktene, men hun er vel ikke aktiv lenger? Er vel primært en bakspiller, strek og keeper de jakter? Kanskje Herrem lokker med seg Damjanovic, Pessoa, og Althaus fra Vardar? Nei, vi får vente og se. 

kibby
kibbyInnlegg: 34147
30.05.17 22:19
Rumpegass: Eneste jeg kommer på er Siri Seglem som er fra Rogalandstraktene, men hun er vel ikke aktiv lenger?

Hun gjorde comeback for Viborg etter fødsel i vinter, men så vidt jeg vet har hun ikke fått forlenget kontrakten der.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
31.05.17 09:14
Joey: Camilla Herrem vs Heidi Løke (forutsatt at hun er klar) starter neste sesongs kamper på TV2 den 30. august. http://www.bt.no/100Sport/ballsport/Herrem-og-Loke-apner-sesongen-i-TV-duell-236521b.html

Heidi Løke er garantert tilbake! :)

Blir iallefall en meget spennende start. Storhamar og Sola kan jo fort bli "dark horses", selv om jeg tror fort Vipers og Larvik blir hakket vassere neste sesong.

Registrerte at Liden legger opp pga et dårlig kontraktsforslag. Det er et skjær i sjøen for Storhamar i mine øyne. Hun er en meget solid keeper.

kibby
kibbyInnlegg: 34147
16.06.17 21:37
otzy: Byåsen må klare seg uten Ida Alstad store deler av kommende sesong

Var ikke noen bombe akkurat, men dårlige nyheter for Byåsen som fra før av har mistet Marie Henriksen og Emilie Hegh Arntzen.

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2196
16.06.17 22:54

Får ikke opp artikkelen om Ida. Men siden det står "2 blir til 3" på insta så regner jeg med at ho er gravid?? 

kibby
kibbyInnlegg: 34147
17.06.17 02:01
larvikognorge: Får ikke opp artikkelen om Ida. Men siden det står "2 blir til 3" på insta så regner jeg med at ho er gravid??

Jepp.

kibby
kibbyInnlegg: 34147
Rumpegass
RumpegassInnlegg: 254
13.07.17 10:26

Slik går det med din klubb i Grundigligaen

VG kan ikke ha mye å skrive om nå til dagen når dette blir lagt ut over halvannen måned før første kamp. En spiller fra eller til kan fort være den store forskjellen, og jeg tviler alle klubber er ferdighandlet.

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2508
13.07.17 12:53
Rumpegass: VG kan ikke ha mye å skrive om nå til dagen når dette blir lagt ut over halvannen måned før første kamp.

Ikke nok med det, VG vil ha betalt for det også. 
Kommer ikke å skje.

mikkim
mikkimInnlegg: 428
13.07.17 14:05

Noen som har skjermdump og kan legge ut med link til?

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:21
mikkim: Noen som har skjermdump og kan legge ut med link til?

Ser via Gjerpen sine facebooksider at VG har dem på en 7.plass med følgende tekst:

Inn: Annick Lipman, Anamaria Gugi, Madeleine Østlund, Olgica Andrijasevic og Thea Øby Olsen.

Ut: Sunniva Andersen, Maren Tollefsen, Susanne Nybo, Hanne Aasgaard, Martine Turøy og Helene Glemming.

Ser styrket ut, selv om de mister sin toppscorer Sunniva Andersen. Nå ser Arntzen ut til å disponere en bedre keeper, og styrker laget med kroatiske Gugi og erfarne Østlund fra Sverige. Det kan gi sluttspill-plass.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:24
12. Glassverket

Trener: Espen Rødevand.

Ut: Guro Rundbråten (Larvik), Mathilde Rivas Toft (Larvik) og Martine Wolff (Larvik), Marianne Iversen (Flint), Line Bjørnsen (København), Ane Hovland (Stabæk), Tiril Merg (Nykøbing Falster), Birna B. Haraldsdottir, Mette Leipart (Oppsal), Emilie Christensen (Larvik).

Inn: Rikke Klausen (Stabæk), Renate Saastad Sømme (Stabæk), Renate Holm (Vikersund), Emilie Sjøgren (Skrim) og Mette Fingenschau (Reistad).

28-årige Espen Rødevand har fått den tøffe oppgaven med sette sammen det knuste Glassverket etter spillerflukten. Glassverket spilte i Champions League og tok seriebronse før alle spillerne ble fristilt. I tillegg til alle som har gått er også fremtiden til skadde June Andenæs høyst usikker. Glassverket fyller på med lokale spillere og talenter som Ronny Deilas tvillingdøtre Live og Thale (17). Mange vil bli overrasket om klubben berger plassen. Skal ubarmhjertig nok også spille europacup.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:25
11. Stabæk

Trener: Pål Oldrup Jensen.

Inn: Marthe Diskerud (Follo) og Ane Hovland (Glassverket).

Ut: Helene Gigstad Fauske (Midtjylland), Jenny Græsholt, Rikke Klausen (Glassverket), Renate Saastad Sømme (Glassverket).

Har mistet toppscorer og landslagsdebutant, Helene Gigstad Fauske, til Danmark. Hun er ikke erstattet. Stabæk kommer fra en tøff sesong som startet med tre minuspoeng på grunn av økonomien og sluttet med at plassen ble reddet i kvalik. Nå har erfarne Pål Oldrup Jensen tatt over som trener. Men har den førte tiden slitt med mange spiller skadet. Den situasjonen må snus om det ikke skal bli en ny kamp for å overleve.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:26
10. Molde

Trener: Magnus Johansson.

Inn: Caroline Martins (Dinamo Bucuresti), Sandra Wrede (Skuru), Katsiaryna Silitskaya (Minsk), Iryna Tryzno (Kispest), Hanne Andve (Vipers) og Lærke Tandrup Sørensen (Aarhus).

Ut: Anca Stoica, Ivana Gakidova og Lina Rypdal.

Rykket rett opp igjen etter ett år i 1. divisjon – ble nummer to bak Fredrikstad. Har hentet hele fem spillere fra utlandet og trener Magnus Johansen får en krevende jobb med å sette sammen et nesten nytt lag. Anniken Obaidli og Rikke Østigård kommer tilbake etter korsbåndskader. Dermed skal Anniken spille sammen med sine to søstre, Sherin og Mona. Den østerrikske landslagsspilleren, Kristina Logvin, blir viktig for å redde plassen.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:26
9. Fredrikstad

Trener: Christer Karlsson.

Ut: Ingen. Inn: Martine Moen (Randers), Marthe Berger (Bjerringbro), Nora Thulin (Halden) og Hedda Thulin (Halden).

Klart forsterket etter ligatriumfen i 1. divisjon. Med den litauiske skytteren Brigita Ivanauskaite og flere spillere med tilknytning til Østfold. Jobber med å skaffe en ny førstekeeper. Mistet i 2015 både plassen i eliten og det lokale hegemoniet til Halden. Har bygd seg opp igjen med Christer Karlsson som trener og har klar ambisjoner om å bite seg fast på øverste nivå.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:27
8. Oppsal

Trener: Børge Brown.

Inn: Mette Leipart (Glassverket), Mette Welfler (Aker), Rikke Marie Granlund (Halden), Eira Aune (Fjellhammer), Eli Marie Raasok (Fjellhammer).

Ut: Malin Aune (Vipers), June Bøttger (Aarhus U.), Marie Tømmerbakke (København), Anne Kjersti Suvdal (Storhamar) og Christine Homme.

Har mistet flere av sine mest toneangivende spillere – inkludert landslagets Malin Aune.  Oslos eneste eliteserieklubb på kvinnesiden har hentet en brukbar gjeng med erstattere, men ser ikke slettes ikke ut til æ være styrket. Pilen har pekt svakt nedover for Oppsal siden klubben snuste på medaljer i 2013/14-sesongen. Trener Børge Brown har en jobb å gjøre.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:28
6. Sola

Trener: Knut Ove Joa.

Inn: Camilla Herrem (Vardar) og Eline Osland (Hinna).

Ut: Ingen.

Har hentet Herrem hjem fra Makedonia og jobber med ytterligere to-tre forsterkninger hentet utenfor landets grenser. Håper på en aldri så liten Herrem-effekt når venstrekanten vender hjem etter 11 år for blant annet å spille med eliteseriens toppscorer sist sesong, Tonje Nøstvold. Vil være en skuffelse om Rogalands beste klubb ikke løfter seg høyere på tabellen enn 8.-plassen fra i vår.

 

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:28
5. Tertnes

Trener: Tore Johannessen

Inn: Vilde Ingeborg Johansen (Larvik) og Thea Stankiewicz (Fana) og Josefine Gundersen Lien (Fana).

Ut: Birgitte Karlsen Hagen (Silkeborg-Voel) og Maren Roll Lied.

Mister sine to beste målscorere i Karlsen Hagen og kapteinen Roll Lied. Får inn den lovende 19-åringen Stankiewicz og Larvik-streken Johansen. Havner likevel i minus. Super-erfarne Tore Johannessen har vært hovedtrener i 12 år og har fortsatt spillere som Kjerstin Boge Solås. Er ekspert på å utvikle stadig nye spillere og lag. Men nå blir det – uten ytterligere forsterkninger – krevende å kopiere en prestasjon som den gode cupfinalen mot Larvik sist sesong.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:29
4. Byåsen

Trener: Arne Høgdahl.

Inn: Helena Rut Orvarsdottir (Stjarnan), Astrid Holstad (Storhamar) og Mathilde Caroline Holck (Utleira).

Ut: Emilie Hegh Arntzen (Vipers) og Maria Hjertner (Larvik).

Ida Alstad er gravid og det er ingen tvil om at Trondheim-klubben er svekket på papiret etter at Emilie Hegh Arntzen valgte Vipers og Maria Hjertner gikk til Larvik. Har fortsatt et lag som kan slå fra seg, med den skadeutsatte landslagsspilleren Silje Waade i spissen. Ingen selvfølge at trener Arne Høgdahl klarer å trylle frem medaljer etter 4.-plassen sist sesong, men klubben utvikler som alltid unge spillere. Vil henge med.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:29
3. Storhamar

Trener: Arne Senstad.

Inn: Heidi Løke (Györ), Alma Hasanic Grizovic (Larvik), Andrea Næss (Glassverket), Inga Presker (Grane), Anne Kjersti Suvdal (Oppsal), Aleksandra Zimny (Szczecin).

Ut: Stine Lidén, Astrid Holstad (Byåsen), Emma Skinnehaugen, Line Binger, Linn Marie Birkeland og Marie Aarstad.

Forsterker med Heidi Løke, som nettopp fikk barn nummer to. Verdens beste strekspiller gjennom en årrekke har ambisjoner om å bli klar til seriestart. Storhamar uansett godt forsterket og klare til å kjempe om medaljer. Hasanic fyller hullet etter mangeårige Storhamar-keeper Lidén og Anne Kjersti Suvdal gjør comeback etter å ha blitt mor.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:30
2. Larvik

Trener: Tor Odvar Moen.

Inn: Cassandra Tollbring (Höör), Mari Finstad Bergum (Gjøvik), Maria Hjertner (Byåsen), Tamires Morena Lima (Dijon), Guro Rundbråten (Glassverket), Mathilde Rivas Toft (Glassverket), Martine Wolff (Glassverket), Tonje Berglie (Aker) og Emilie Christensen (Glassverket).

Ut: Marit Malm Frafjord (Bucuresti), Amanda Kurtovic (Bucuresti), Sandra Toft Galsgaard, Sanna Solberg (Esbjerg), Vilde Johansen (Tertnes) Alma Hasanic Grizovic (Storhamar), Alina Wojtas (Lubin), Gro Hammerseng-Edin, Anja Hammerseng-Edin og Karoline Dyhre Breivang.

Ekstreme forandringer etter 15 år med total dominans. Larvik har hentet åtte nye spillere og skal sette sammen et nytt lag. Har i tillegg til tre spillere også hentet trener Geir Oustorp fra Glassverket. Dermed blir det mange gode krefter samlet på en benk som også inneholder hovedtrener Tor Odvar Moen og keepertrener Lene Rantala. Kanskje klubbens største styrke. De hjemlige turneringene kan for første gang på lenge bli viktigere enn Champions League.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:31
1. Vipers

Trener: Kenneth Gabrielsen.

Inn: Katrine Lunde (Rostov-Don), Emilie Hegh Arntzen (Byåsen), Malin Aune (Oppsal), Pernille Wang Skaug (Halden) og Eline Fagerheim (Gjøvik).

Ut: Thorey Rosa Stefansdottir, Elisabeth Rosenvold (Grane), Anne Charlotte Rosenvold (Grane), Annick Lipman (Gjerpen), Sanne Bak-Pedersen (Grane Arendal), Mona Bruskeland, Ulrika Olsson og Hanne Andve (Molde).

Utvilsomt styrket med fire kvalitetsspillere. Få klubber i Europa kan matche keeperduoen Katrine Lunde/Sakura Hauge. Kristine Lunde Borgersen gjør comeback i Marta Tomacs skadefravær. Det kan styrke forsvarsspillet. Er godt forspent på de fleste plasser og har en god hjemmebane i Aquarama. Kenneth Gabrielsens byggverk bør holde til gull hjemme i Norge og avansement i Champions League.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 3286
14.07.17 09:33

Litt tidlig kanskje av VG å spå tabellen når ikke alle overganger er klare (tenker da kanskje spesielt på Sola). Selv om jeg tviler sterkt at Tertnes klarer å havne foran Sola uansett.

 

monspons
monsponsInnlegg: 55
14.07.17 15:44

Spent på duellen Larvik-vipers. Det store spørsmålet blir vel hvor stabile vipers klarer å være gjennom en hel sesong med europaspill og seriespill, spesielt uten Tomac. Arntzen er altfor oppskrytt i mine øyne. 

the_Fishers
the_FishersInnlegg: 682
17.07.17 11:24
Felix_25: Litt tidlig kanskje av VG å spå tabellen når ikke alle overganger er klare (tenker da kanskje spesielt på Sola). Selv om jeg tviler sterkt at Tertnes klarer å havne foran Sola uansett.

Jeg liker godt at VG har laget en såpass omfattende sak på årets Grundigliga. Så får det heller være at den kommer tidlig, den kan gjenbrukes når det nærmer seg. Kanskje det kan gjøre sitt for et hakk opp på interesseskalaen? 

 

Jeg tror også Tertnes er spådd høyt, selv om Johannessen har gjort gull (brone da) av gråstein tidligere. De mister to av tre av fjorårets viktigste spillere. Forhåpentligvis er dette sesongen der Boge Solås og Sivertsen stabiliserer spillet sitt, det kan hjelpe. Og så er jeg skikkelig spent på Stankiewiz.   

the_Fishers
the_FishersInnlegg: 682
17.07.17 11:25
Felix_25: Få klubber i Europa kan matche keeperduoen Katrine Lunde/Sakura Hauge

Fint å se at Sakura Hauge anerkjennes på denne måten. 

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2508
28.07.17 16:52

Jaja, får se hvor lenge dèt holder.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg