Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Håndballjentene frem mot VM 2019

NYTT TEMA
Hatleking
HatlekingInnlegg: 13454
06.11.19 14:53

Det er interessant å sjå kva som har skjedd dei siste åra av spelarar som har kome opp. Ting endrar seg. Før hadde me eit lass av veldig solide venstrekantar, medan berre Riegelhuth haldt internasjonal klasse av høgrekantane. Ikkje såg det spesielt lovande ut på etterveksten heller. No har me i Aune og Jacobsen det beste reine høgrekantparet i landslagshandballen. Bak der har me Hovden som er på veg opp til å bli skikkeleg god. Løken har vore skadefri ei periode og viser klasse i Molde. Vidare verkar også Abdula og Holstad (i Byåsen) som spanande prospekt.

På venstresida er det ikkje like sterkt. Berre Sanna Solberg speler på eit internasjonalt topplag utanfor Noreg. Herrem er der framleis, men ho er ikkje det ho var. Kristin Venn har sagt nei til landslaget. Wahlquist har vore skada lenge, men er heldigvis i gang igjen. Olsen er skada. Elles er det fleire talent, men ingen har teke det neste, store steget enno. Per no er det ingen soleklår arvtakar etter Herrem.

Interessant nok er det motsatt når me tenkjer bakspelarar. I årevis har me hatt eit arsenal av keivhendte backar. Mørk, som har vore verdens beste spelar i fleire sesongar, Kurtovic, Skogrand og Sulland. Me går no inn i dette meisterskapet med Skogrand som ikkje er heilt tilbake etter fødsel, Waade og Høgdahl. Det er ein heilt annan klasse enn me har vore vant med tidlegare (med unntak av førre meisterskap). Det er heller ikkje så mange talent rett under der som ser ut til å utvikle seg til å bli verdsklasse med det første.

Venstrehendte bakspelarar florerar det av. No er riktignok både Reistad og Kristiansen skada, men det er mange unge på veg opp, og som allereie er oppe på eit høgt nivå. Der me klaga over dekninga bak Oftedal og Kristiansen i mange år, byrjar det etter kvart å sjå bra ut. Me snakkar spelarar som Reistad, Fauske, Valle Dahl, Arntzen, Boge Solås, J. Kristiansen, Breistøl og Bakkerud. Alle desse er i klubbar på eit internasjonalt nivå og får også spele der. Unntaket her er sjølvsagt Boge Solås, som diverre er skada, men ho er i toppklubben Siofok. I tillegg er det fleire under der igjen, som Svele, Alver og andre.

(Innlegget ble redigert 06.11.19 14:53)

Duverden73
Duverden73Innlegg: 584
07.11.19 09:42
Hatleking: Venstrehendte bakspelarar florerar det av

Høyrehendte venstrebacker, mener du vel? ;)

the_Fishers
the_FishersInnlegg: 822
07.11.19 11:47
Hatleking: Herrem er der framleis, men ho er ikkje det ho var. Kristin Venn har sagt nei til landslaget. Wahlquist har vore skada lenge, men er heldigvis i gang igjen. Olsen er skada. Elles er det fleire talent, men ingen har teke det neste, store steget enno. Per no er det ingen soleklår arvtakar etter Herrem.

Mange nevner Næs Andersen. Helt fantastisk på sitt beste, men det er variabelt. Det gjelder også klubbvenninne Jonassen, selv om jeg synes hun er svak oftere. June Bøttger er tidvis strålende i Aarhus, men bommer fortsatt altfor mye. Jeg tror Wahlquist kunne levert mye av det samme som Herrem allerede i dette mesterskapet. Og Gossè, uten jeg skal åpne den diskusjonen igjen (jeg er enig at det er komplett urealistisk og det ville vært et underlig valg å dra henne inn igjen). 


Ellers er det et solid knippe spillere du nevner bak i banen. Lurer på om Eira Aune kan melde seg på i den ligaen etterhvert. Hun imponerer meg, og hun var vel med rekruttene i høst. 

Hatleking
HatlekingInnlegg: 13454
07.11.19 13:07
Duverden73: Høyrehendte venstrebacker, mener du vel? ;)

Hehe - dommedag kjem nok før eg klarar å ikkje surre med dei greiene der, men eg håpar at det er forståeleg likevel! Det skal ikkje vere lett! :) 


Angåande venstrevinger: Ein kan jo spekulere i kva som hadde skjedd om ikkje Wahlquist hadde hatt den langvarige skaden sin. Thorir sa iallfall no at ingen var i nærleiken av dei to som vart teke ut akkurat no. Men Wahlquist er nok ein av dei som kan ta steget opp. Næs Andersen har ekstreme kvalitetar i skotrepertoaret, men ho har ein del å gå på når det kjem til andre område. Det er ikkje krise, og så lenge Solberg er skadefri så trur eg ho kan halde på i mange, mange år til.

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2480
07.11.19 13:59
Hatleking: Angåande venstrevinger: Ein kan jo spekulere i kva som hadde skjedd om ikkje Wahlquist hadde hatt den langvarige skaden sin. Thorir sa iallfall no at ingen var i nærleiken av dei to som vart teke ut akkurat no. Men Wahlquist er nok ein av dei som kan ta steget opp. Næs Andersen har ekstreme kvalitetar i skotrepertoaret, men ho har ein del å gå på når det kjem til andre område. Det er ikkje krise, og så lenge Solberg er skadefri så trur eg ho kan halde på i mange, mange år til.

De kan jo klare seg med bare Solberg en liten stund også når Herrem legger opp. Kari Mette Johansen spilte jo alene på kanten i flere mesterskap uten problem. 

SONALBI
SONALBIInnlegg: 41
07.11.19 14:25

Jeg har et kort spørsmål når dere gjør deres analyser av spillere, tenker dere bare på mål og klokhet fremover på banen eller tenker dere at det å bygge et lag starter i mål, videre til forsvar så kommer angrepspillet, eller tar jeg helt feil?

kibby
kibbyInnlegg: 36990
07.11.19 15:03
Hatleking: Det er interessant å sjå kva som har skjedd dei siste åra av spelarar som har kome opp. Ting endrar seg. Før hadde me eit lass av veldig solide venstrekantar, medan berre Riegelhuth haldt internasjonal klasse av høgrekantane. Ikkje såg det spesielt lovande ut på etterveksten heller. No har me i Aune og Jacobsen det beste reine høgrekantparet i landslagshandballen. Bak der har me Hovden som er på veg opp til å bli skikkeleg god. Løken har vore skadefri ei periode og viser klasse i Molde. Vidare verkar også Abdula og Holstad (i Byåsen) som spanande prospekt. På venstresida er det ikkje like sterkt. Berre Sanna Solberg speler på eit internasjonalt topplag utanfor Noreg. Herrem er der framleis, men ho er ikkje det ho var. Kristin Venn har sagt nei til landslaget. Wahlquist har vore skada lenge, men er heldigvis i gang igjen. Olsen er skada. Elles er det fleire talent, men ingen har teke det neste, store steget enno. Per no er det ingen soleklår arvtakar etter Herrem.

Til stadighet glemmer du Elise Skinnehaugen. Har mye tro på henne enn f.eks en Abdulla og en Holstad. Maja Magnussen er også spennende.

Er litt uenig med den andre siden. Her er vi klart sterkere syns jeg. Gossé er god, men uaktuell. Det samme er Kristin Venn, eliteseriens beste venstrekant. Da står vi igjen med tre rene Vipers-kanter og Hege Bakken Wahlquist. Både Vilde Jonassen (i bruttotroppen til VM) og nevnte Wahlquist er 92ere, og snart er det nok for sent for dem. Jonassen er etter min mening også den svakeste blant de aktuelle.

Karoline Olsen er spennende, etter hun ble omskolert fra midtback til venstrekant, har god fart og et godt skudd. Men fortsatt ustabil. Så er det Sunniva Næs Andersen. Her er en uslepen diamant. Men hun har slitt med skader, lite spilletid og vært ustabil. Det spørs om Vipers er klubben for henne. Jeg syns det er naturlig at hun blir arvtageren til Herrem når hun gir seg før eller etter EM neste år.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 15:04)

kibby
kibbyInnlegg: 36990
07.11.19 15:07
the_Fishers: Ellers er det et solid knippe spillere du nevner bak i banen. Lurer på om Eira Aune kan melde seg på i den ligaen etterhvert. Hun imponerer meg, og hun var vel med rekruttene i høst.

Enig, Eira Aune er meget spennende. Men det er trangt om plassen på den siden der.

Hatleking
HatlekingInnlegg: 13454
07.11.19 15:51
kibby: Til stadighet glemmer du Elise Skinnehaugen. Har mye tro på henne enn f.eks en Abdulla og en Holstad. Maja Magnussen er også spennende. Er litt uenig med den andre siden. Her er vi klart sterkere syns jeg. Gossé er god, men uaktuell. Det samme er Kristin Venn, eliteseriens beste venstrekant. Da står vi igjen med tre rene Vipers-kanter og Hege Bakken Wahlquist. Både Vilde Jonassen (i bruttotroppen til VM) og nevnte Wahlquist er 92ere, og snart er det nok for sent for dem. Jonassen er etter min mening også den svakeste blant de aktuelle. Karoline Olsen er spennende, etter hun ble omskolert fra midtback til venstrekant, har god fart og et godt skudd. Men fortsatt ustabil. Så er det Sunniva Næs Andersen. Her er en uslepen diamant. Men hun har slitt med skader, lite spilletid og vært ustabil. Det spørs om Vipers er klubben for henne. Jeg syns det er naturlig at hun blir arvtageren til Herrem når hun gir seg før eller etter EM neste år.

Elise Skinnehaugen er relegert til å vere backup på både høgreving og høgreback. Hovden er eit godt steg føre no (ho scorte vel forresten 12 mål no i cupen). Eg tvilar på at den rangordninga kjem til å endre seg, så med mindre ho byter klubb blir ho nok neppe spesielt landslagsaktuell. 

 

Så til spørjemålet frå SONALBI:

Ein kan byggje eit lag på fleire måtar. Det gamle norske landslaget var bygd nettopp bakfrå. Ei god målvakt og eit sterkt forsvar som gir mange kontringsmoglegheiter framover. Noreg var kjend for kontringane, noko me framleis forsåvidt er.

I dei seinare åra har dette endra seg. Forsvarskjempene er borte, men til gjengjeld har me hatt ein bakspelartrio i Kristiansen, Oftedal og Mørk som har teke angrepsspel til ein ny dimensjon. Ekstrem fart og gjennombrotstyrke terroriserte alle landslag, og det utan voldsom skotstyrke bakfrå. Til gjengjeld vart det fleire mål bakfrå. Ingen av dei i den trioen er voldsomt gode forsvararar, og når fleire landslag gjennomfører hurtig ankomst, er det vanskeleg å byte særleg av spelarar mellom forsvar og angrep.

Fram til dette meisterskapet har nok den hurtige filosofien vore framtredande. I dette er det derimot mogleg at me får sjå eit litt anna Noreg. Ja, me har framleis Oftedal som kanskje er betre enn nokon gang. Men verken Kristiansen, Mørk, Kurtovic eller Reistad er der. No er det primært skyttarar på venstrebacken, spelarar som verken har vore gode nok eller har passa inn for det 'nye' Noreg før.

Når eg i årevis her har forsvart Sanna Solberg på venstrekanten, til dømes, så har det ikkje vore fordi ho nødvendigvis har vore den beste avsluttaren på venstrekant. Det har primært vore fordi ho passar veldig godt inn i laget gitt dei andre spelarane der.

I eit tilfelle der Noreg speler i eit 6-0-forsvar med ein playmaker som også er ein veldig god trear i forsvar og ein venstreback som er solid som toar, er den største fordelen med Solberg som venstrekant borte. Jada, akkurat no er ho moglegens også den beste avsluttaren, men poenget står likevel.

Kort sagt har me spelt med Oftedal som for Noreg ofte har stått begge vegar. Men ho er ikkje ein voldsomt god forsvarar, som kjem av reint fysiske grunnar - ho er verken veldig høg eller tung. Noreg har då flytta Solberg (som er ein veldig god forsvarar) inn som toar for å skyve ut Oftedal på einarposisjon i forsvar. Av denne grunn åleine vil Solberg vere av dei første på lista til Thorir med mindre ho er skada, sjølv om ho ikkje skulle vere i sin aller beste form.

Kort sagt er det viktig å finne ein identitet for eit lag og spele på styrkene. Både forsvar og angrep er viktig, og viss ein ikkje meistrer begge delar til ein viss grad klarar ein ikkje å konkurrere med dei beste uansett. For eit lag med ambisjonar som Noreg er det viktig å kunne ha fleire strenger å spele på. Dei skada spelarane som eg nevnte er no utilgjengelege, men dei kjem tilbake. I tillegg har me spelarar med andre eigenskapar som er på veg opp. Me kan etter kvart få eit meir komplett norsk landslag enn nokonsinne. 

(Innlegget ble redigert 07.11.19 15:51)

kibby
kibbyInnlegg: 36990
07.11.19 15:59
Hatleking: Elise Skinnehaugen er relegert til å vere backup på både høgreving og høgreback. Hovden er eit godt steg føre no (ho scorte vel forresten 12 mål no i cupen). Eg tvilar på at den rangordninga kjem til å endre seg, så med mindre ho byter klubb blir ho nok neppe spesielt landslagsaktuell.

8 av de målene kom på 7m.


Skinnehaugen var en bærebjelkene i forrige sesong for Storhamar. Og i tillegg var hun senest på rekruttlandslaget på forrige samling (sammen med nevnte Hovden). De er nok ganske likestilte på landslagsnivå, men enig at det neppe er plass til begge i samme klubb på sikt.

Duverden73
Duverden73Innlegg: 584
07.11.19 22:27
kibby: Skinnehaugen var en bærebjelkene i forrige sesong for Storhamar.

I år har hun vel i grunnen ikke bidratt med noe som helst? I alle fall ikke i de kampene jeg har sett.

kibby
kibbyInnlegg: 36990
07.11.19 23:01
Duverden73: I år har hun vel i grunnen ikke bidratt med noe som helst? I alle fall ikke i de kampene jeg har sett.

Nei, hun har kommet helt i skyggen av Hovden på kant, og heller ikke spilt spesielt mye som back heller (av de kampene jeg har sett).

Felix_25
Felix_25Innlegg: 4366
11.11.19 08:55
kibby: Karoline Olsen er spennende, etter hun ble omskolert fra midtback til venstrekant, har god fart og et godt skudd. Men fortsatt ustabil. Så er det Sunniva Næs Andersen. Her er en uslepen diamant. Men hun har slitt med skader, lite spilletid og vært ustabil. Det spørs om Vipers er klubben for henne. Jeg syns det er naturlig at hun blir arvtageren til Herrem når hun gir seg før eller etter EM neste år.

Nes Andersen må jo være fremdeles skadd? Hun fikk jo ikke et eneste minutt mot FTC?

kibby
kibbyInnlegg: 36990
11.11.19 13:47
Felix_25: Nes Andersen må jo være fremdeles skadd? Hun fikk jo ikke et eneste minutt mot FTC?

Hun var med i troppen til Ungarn i hvert fall.

Felix_25
Felix_25Innlegg: 4366
11.11.19 21:41

Snodig at hun benkes? Dårlig form?

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 3829
14.11.19 13:44

Gossè herjer for Tertnes (vel, ja, gjør det veldig bra). Jeg legger meg flat, jeg tok skammelig feil  osv osv. Lurer hva TIF Viking gjorde for å ødelegge henne.

Til saken, burde hun ikke i det minste være med i diskusjonen om å få være med i troppen nå?

kibby
kibbyInnlegg: 36990
14.11.19 14:29

^ Jeg er helt enig, men nei. Landslagsledelsen skrotet Gossé da de valgte å ta med Herrem (som hadde vært skadet hele året og spilte på rekruttlandslaget) til VM 2013 i stedet for Gossé. Gossé uttalte vel også at det var all or nothing og ble på mange måte en tredjefilolin bak Herrem og Solberg (som mesterskapsdebuterte i VM 2013) etter det, og fikk kun enkeltkamper i treningskamper ved forfall. Mye av det samme som skjedde med Kristin Venn og Thea Mørk etter det, selv om Mørk tilslutt klarte å få en meget vel fortjent plass i EM i fjor. Hege Bakken Wahlquist har også være nære enkeltkamper lenge, men blitt skadet i samme periode. Det samme ble Karoline Olsen, som skulle fått sin landslagsdebut, i sommer.


Det er mange gode spillere på flere posisjoner som har blitt forbigått i årenes løp.

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 3829
14.11.19 15:04

Jøss, nå står ikke verden til påske. Vi er jaggu enig igjen.

Duverden73
Duverden73Innlegg: 584
14.11.19 18:50

Gosse satser jo ikke lenger landslag. Først i år hun spiller elite igjen etter mange år som midtback/kant i Viking. Hun er ikke en del av landslaget nå og har ikke vært det på mange år. Så nå er hun ikke aktuell. At hun burde fått flere muligheter tidligere, kan jeg være enig i. Men Solberg er den mest allsidige og i mine øyne den som har tryggest plass sportslig. Spiller fantastisk som ener i Esbjergs 5-1 forsvar (noe jeg synes Norge også burde benytte i større grad), hun er sikker i avslutning fra kant og er rask i kontra. Og Herrem er udiskutabel på grunn av rollen i gruppen, erfaringen og det hun leverer på banen. Mange spennende unge på vei opp og frem, men Gosse er for gammel. Toget er gått for hennes del. Blir spennende å se hvem som tar plassen fremover. 

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 3829
15.11.19 05:54
Duverden73: Gosse satser jo ikke lenger landslag. Først i år hun spiller elite igjen etter mange år som midtback/kant i Viking.

Dette er jo helt urelevante ting. Er du god nok så er du god nok.

phobo
phoboInnlegg: 531
18.11.19 00:24
adasteinnes: https://www.aftenposten.no/sport/i/P9XMA7/vipers-profil-skadet-rett-foer-vm-lyver-om-jeg-sier-at-jeg-ikke-ble-nervoes
Malin Aune kan miste åpningskampen i VM

Jaja, vi stiller jo i hvert fall med en ekstra høyre bakspiller som kunne avlastet ved en krise.

Hatleking
HatlekingInnlegg: 13454
18.11.19 00:33

Malin Aune er viktig! Forhåpentlegvis har dei kontroll på dette. Om ho skulle miste meisterskapet, kan det vere dags for Hovden. Det hadde vore moro det, men la oss håpe at Aune kvittar seg med problema. Ho er topp tre høgrevinger i verda for augeblikket.

larvikognorge
larvikognorgeInnlegg: 2480
19.11.19 18:24

Guro Nestaker og Hege Bakken Wahlquist har meldt forfall til rekruttsamlingen.


Inn kommer June Bøttger og Andrea Rønning


 

kibby
kibbyInnlegg: 36990
19.11.19 20:10
Hatleking: Om ho skulle miste meisterskapet, kan det vere dags for Hovden.

Tipper Waade blir avlaster der for Røsberg. På den måten kan hun også stå bakover. I tillegg har hun bekledd den posisjonen i både Byåsen, Vipers og i landslaget tidligere.

kibby
kibbyInnlegg: 36990
19.11.19 20:11
larvikognorge: Guro Nestaker og Hege Bakken Wahlquist har meldt forfall til rekruttsamlingen.

Jøss. Visste ikke engang at den troppen var tatt ut.


Hyggelig å se Skinnehaugen inne.

Hatleking
HatlekingInnlegg: 13454
19.11.19 20:22
kibby: Tipper Waade blir avlaster der for Røsberg. På den måten kan hun også stå bakover. I tillegg har hun bekledd den posisjonen i både Byåsen, Vipers og i landslaget tidligere.

Det kan òg hende, men Hovden er på eit nivå no som gjer at ho absolutt kan slå godt frå seg i meisterskapet. I tillegg er det vel ikkje eit stort behov for at anten Enkerud eller Breistøl kjem inn i troppen. Men forhåpentlegvis er dette noko me ikkje treng å bekymre oss over uansett.

kibby
kibbyInnlegg: 36990
19.11.19 20:43

Altså, unnskyld meg. Ta en titt på instastoryen til Silje Waade. Se nøye nederst i høyre hjørne. Hvem er det som sitter på flyet ved siden av Marit Røsberg Jacobsen?


Har vi blitt lurt??

Hatleking
HatlekingInnlegg: 13454
19.11.19 21:05
kibby: Altså, unnskyld meg. Ta en titt på instastoryen til Silje Waade. Se nøye nederst i høyre hjørne. Hvem er det som sitter på flyet ved siden av Marit Røsberg Jacobsen?
Har vi blitt lurt??

For oss som ikkje har instagram - kven er det?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg