Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Western Conference Finals - Vancouver vs. San Jose

NYTT TEMA
Canucks
CanucksInnlegg: 75800
13.05.11 09:59

Da er det duket for Western Conference Final mellom Vancouver Canucks og San Jose Sharks. Det er første gang disse lagene møter hverandre i en sluttspillskamp.

Første kampen starter natt til mandag norsk tid 02:00. 

Oppsett med norske tider:

Game 1: Mandag 16. Mai klokken 02:00 (I Vancouver)
Game 2: Torsdag 19. Mai klokken 03:00 (I Vancouver)
Game 3: Lørdag 21. Mai klokken 03:00 (I San Jose)
Game 4: Søndag 22. Mai klokken 21:00 (I San Jose)
*Game 5: Onsdag 25. Mai klokken 03:00 (I Vancouver)
*Game 6: Fredag 27. Mai klokken 03:00(I San Jose)
*Game 7: Søndag 29. Mai klokken 02:00 (I Vancouver)

*Dersom serien er avgjort før, så spilles ikke disse kampene.

Det er første gang i historien at det blir et oppgjør mellom to lag fra stillehavsskysten i Western Conference-Final. Når vi er inne på kyst-oppgjør, Stanley-Cup finalen mellom Vancouver Canucks og New York Islanders var det første oppgjøret mellom et lag fra Atlanterhavsskysten og Stillehavsskysten i en SC.

Det er også første gang siden 2007 at San Jose er dårlige seedet enn sin motstander i sluttspillet! 

Vancouver Canucks har etter lock(look)-out'en ikke røket mot et lag som er dårlige seedet.

Hverken Vancouver Canucks, eller San Jose Sharks har vunnet Stanley Cup. Vancouver Canucks har i løpet av sine 40 år vært i to finaler, først hadde man en cinderella-story i 82, hvor man brutalt ble slått av et Islanders som var dominerende på den tiden, før man igjen nådde finalen i 94 i det som kanskje er en av de største og mest legendariske oppgjørene i Stanley-Cup sin historie hvor man tapte i game 7 mot New York Rangers. 

San Jose Sharks på sin side gjør ferdig sin 19. sesong nå, og har ikke kommet lenger enn til en Western Conference Final. Så skal de slå ut Vancouver Canucks så vil de nå sin første finale. Begge lagene i Eastern har vunnet finalen, så personlig, om Canucks ryker ut, så skal jeg innrømme at jeg unner Sharks det, både fordi at de har et bra lag, og ikke minst, de har ikke vunnet før. 

Veien til Western Conference Final

San Jose Sharks

San Jose Sharks møtte Los Angeles Kings i første runde, og hadde ikke veldig store problemer mot Kings, som de regelrett kontret i senk, og de vant 4-2 i series. I Western Conference Semifinals så møtte de Detroit RedWings. Det startet meget bra, og de gikk opp i 3-0 i series, før de startet å rote bort ting, og det var plutselig 3-3 i series. Før man i game 7 vant 3-2, og nådde WCF. Serien mot RedWings var jevn hele tiden, og hadde et enormt høyt tempo, og etter at de vant game 7 etter den knekken først, så blir det spennende og se hva slags boost det kan gi laget. 

Vancouver Canucks

Vancouver Canucks møtte sitt store nemesis Chicago Blackhawks i første runde, og gikk også opp i 3-0 ledelse, før man kolapset, og det var 3-3. Dette er noe som før årets sesong kun hadde skjedd 6 ganger, nå har det skjedd 8 ganger. I game 7 så det også mørkt ut når Chicago Blackhawks reduserte short-handed rett før full tid. I OT fikk også Burrows en unødvendig utvisning, men omtrent rett etter et PK, så satte han inn målet som gjorde at ikke halve Lower-Mainland i British Columbia begikk selvmord. 

I Western Conference Semifinals så hadde Canucks ikke så veldig store problemer, sånn rent bortsett fra å finne ut av Pekka Rinne, man var stort sett det beste laget i samtlige kamper, men vant 4-2 i series, og en serie som ikke er direkte ulik Sharks sin mot Kings. Så for Canucks så har det vært litt omvendt av Sharks, men de har egentlig vært gjennom en ganske lik vei for å komme seg til WCF.

Ting som kan avgjøre for hvem som skal gå videre:

*Kesler har tidevis bært Vancouver Canucks på egne skuldre, og har fremstått som en MVP-kandidat, og dersom Canucks skal vinne her, så må han fortsette, har vært langt utenpå alt og alle på Canucks, og det betyr fint lite hvem han har på sin rekke, han presterer, han har også en meget god kjemi med Higgins riktignok. Kesler må fortsette for Canucks sin del.

*Luongo mot Niemi kan bli en spennende duell, Niemi har jo trives meget godt mot Vancouver tidligere, men Luongo skal på papiret være en bedre goalie enn Niemi. Derimot så har han vært litt opp og ned i sluttspillet. Det har også Niemi vært. 

*Forsvaret til Vancouver er mye bedre enn San Jose Sharks sitt, det har vært akileshelen til Sharks, de har et forsvar som kan finne på mye rart, mens Vancouver har ligaens beste forsvar

*Thornton har i likhet med Kesler vært meget viktig for Sharks i dette sluttspillet, og har stått frem som det viktigste offensive våpnet for Sharks i dette sluttspillet. Sharks trenger han fremover. Spesielt om ikke andre toppspillere står frem.

*Resten av begge sine lags topp angrepsspillere som har vært mer "cold" kan også bli avgjørende. Marleau viste innsats i game 7 mot RedWings f.eks, dersom han og Heatley f.eks står frem, så kan det være ting som kan vippe denne serien. Sedinorna var også noe bedre i game 6 mot Predators, etter og ha vært ganske "cold" siden game 3 mot Hawks. Så hvordan disse spillerne står frem kan det bli interessant å følge med på. Begge lag er uansett fullspekket med offensiv kvalitet, Sharks muligens hakket vassere offensivt, mens Canucks er bedre bakover.

Vancouver har tradisjonelt sett slitt med San Jose Sharks, i år har man derimot vunnet 3 av 4 oppgjør. Slik gikk oppgjørene i regular season.

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 6-1
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 3-4
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 2-1(SO)
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 4-5(SO)

Vi kan nok uansett vente oss noen tøffe kamper, og serien er helt åpen.

Jeg ønsker Utvasket og evt. andre Sharks-fans lykke til. Dere har i alle fall resten av Canada sin støtte, og egentlig det meste av resten av NHL sin støtte i denne serien :-)

(Innlegget ble redigert 13.05.11 10:05)

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
13.05.11 10:07

For de som har fått noe som ligner hockey-feber av hockey-VM så er dette kamper som anbefalles. For her bør det være fartsfylt hockey i oppgjør som skal være stjernespekket med stjerner. Får håpe at det ikke blir et anti-klimaks.

Kamper kan sees på ESPN-America for de som har denne kanalen.

For de som ikke har den, så er kampene tilgjenglig via ESPN-player om man ønsker å betale, da får man god kvalitet på sin streams.

Hvis ikke så skal det også være gode stream-muligheter der ute bortsett fra det også.

 

(Innlegget ble redigert 13.05.11 10:07)

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
13.05.11 10:11

Det blir særdeles vanskelig og spå hvordan Vigneault vil kjøre rekkene i denne serien, ettersom han har skiftet meget mye fra kamp til kamp, og han skifter også i kampene med å kjøre forskjellige folk på samme rekker, så velger heller å få frem rekkene før kampstart når det begynner og bli mer klart hva slags rekker man starter med i alle fall.

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
13.05.11 10:40

Som nevnt i en annen tråd.

"According to ticketmaster, Round 3 Canucks home tickets range from $206 to $731. In Tampa, it starts at $52."

i San Jose starter de på $99 i følge ticketmaster. 

Gagne
GagneInnlegg: 3321
13.05.11 12:41

Fy faen så moro med Sharks! Er det lov å si at det var herlig å se litt fast-paced playoff hockey etter VM? Tror dette blir en heftig WCF.

Nå er Kesler virkelig i gang, så om Sedins begynner å putte kan det bli jævlig tøft for haiene. Ikke avskriv Raffi heller, hehe. Håper den går til 7!

Det blir en god del rent money hvis Nucks klarer dette. Let's go Canucks!

(Innlegget ble redigert 13.05.11 12:42)

Troillan83
Troillan83Innlegg: 4468
13.05.11 13:06

Fantastisk tråd nøkken! tjukkfingern sitter løst når den returnerer :)

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
13.05.11 19:38

Med Moose ute, så henter Canucks inn fem spillere fra Manitoba.

Tanev,Lack,Shirokov,Volpatti og Bolduc hentes alle inn. Lack var MVP for Moose i sluttspillet i AHL, men han kan vel ikke akkurat regne med mye spilletid mot Sharks.

De andre derimot, kan jeg godt se at kanskje vil bli brukt om skader skulle oppstå, eller for de som evt. har dårlige dager på jobben. 

Townshend
TownshendInnlegg: 29645
13.05.11 22:15

Elliotte Friedman Henrik Sedin w/some good lines. Why he's not skating w/team: "Coach likes me." Worried about losing foot speed w/rest: "I don't have any."

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
13.05.11 22:28

"Coach Alain Vigneault said Mikael Samuelsson is "unlikely to start the series."

"Higgins says his foot is feeling good and he will skate tomorrow. Henrik will skate as well."

Fra Canucks sin offisielle Twitter-side.

joakim_afc
joakim_afcInnlegg: 3080
14.05.11 06:44

møtte en fyr på byen som lignet noe jævlig på Sedins, svensk var han og hette faktisk Henrik! ooo

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
14.05.11 22:21

Lines at Practice:

Sedins-Burrows
Higgins-Kesler-Raymond
Torres-Lapierre-Hansen
Glass-Hodgson-Tamby/Oreskovich

Hamhuis-Bieksa
Edler-Salo
Rome-Ehrhoff
Ballard-Alberts

SuperAlmeida
SuperAlmeidaInnlegg: 9082
14.05.11 22:23

Jasså dere bruker to spillere på førsterekka :) Fordel Sharks, da de ikke er så gode bakover. ;) Hehe

(Innlegget ble redigert 14.05.11 22:23)

Troillan83
Troillan83Innlegg: 4468
14.05.11 22:24
SuperAlmeida: Jasså dere bruker to spillere på førsterekka :)

s......

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
14.05.11 22:39
SuperAlmeida: Jasså dere bruker to spillere på førsterekka :) Fordel Sharks, da de ikke er så gode bakover. ;) Hehe

Hehe, jepp :-)

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
15.05.11 07:33

Battle of the Pacific

En analyse fra CanucksCorner som det er vanskelig og si seg uenig i hva spillere gjelder. I alle fall på papiret, men nå skal nå kampene spilles også. 

Uvasket
UvasketInnlegg: 3632
15.05.11 19:50
Canucks: *Resten av begge sine lags topp angrepsspillere som har vært mer "cold" kan også bli avgjørende. Marleau viste innsats i game 7 mot RedWings f.eks, dersom han og Heatley f.eks står frem, så kan det være ting som kan vippe denne serien.

Det er vel bare Marleau og Heatley som har vært "cold", og jeg tror mange med meg har gitt opp begge - særlig Heater. Dette skal være klubbens beste sniper, men han virker å være helt ute av det. Plukket greit med poeng i og for seg, men han har til gode å vise fram potensialet han viste hos Senators.

Clowe, Pavelski, Setoguchi og Couture derimot, har vært gode, og vi er ikke avhengige av enkeltspillere i angrepet. Ja, vi har levert varene selv om Big Joe har vært svak. Når han nå virker å være på gang, så ser det bra ut.

Forsvaret har som du skriver vært svakt, men det har vært bedring å spore. Boyle har funnet formen i grevens tid, Murray har vært solid (til han å være), White har vært en meget positiv overraskelse framover på banen og heller ikke Wallin og Vlasic har gjort seg bort. Nucks har et bedre forsvar uten tvil, men jeg håper og tror at vi skal gi dem solid kamp om finaleplassen.

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
15.05.11 19:58
Uvasket: Clowe, Pavelski, Setoguchi og Couture derimot, har vært gode, og vi er ikke avhengige av enkeltspillere i angrepet. Ja, vi har levert varene selv om Big Joe har vært svak. Når han nå virker å være på gang, så ser det bra ut.

Var ikke slik jeg siktet til avhengig av enkeltspillere, men at en enkeltspiller som står ekstra frem, type Kesler,Big-Joe osv. kan være det som blir tyngden på vektskålen. 

Jevn serie tror jeg det blir, ser på denne serien som ganske åpen mellom de to lagene som var desidert best etter jul i serien. Hadde dere åpnet bedre før jul hadde dere omtrent vært rundt der vi er poengmessig også i i regular-season, tror det kun skilte et par poeng fra og med januar i hva lagene fikk, og det var en ganske grei luke ned til nr. 3 i Western om jeg husker riktig.

Uvasket
UvasketInnlegg: 3632
15.05.11 20:05

Synes det er ufattelig deilig og fortjent at nettopp disse lagene møtes i kampen om Campbell Bowl. Kampene mellom disse lagene har vært underholdende, og hvis Nucks er med på Sharks offensive spill, så kommer dette til å bli en episk serie.

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
15.05.11 20:10
Uvasket: Synes det er ufattelig deilig og fortjent at nettopp disse lagene møtes i kampen om Campbell Bowl. Kampene mellom disse lagene har vært underholdende, og hvis Nucks er med på Sharks offensive spill, så kommer dette til å bli en episk serie.

Skriver under på akkurat den der, og håper at det blir en fantastisk serie.

Ryker vi, så er det Sharks jeg håper på, rett og slett fordi at dere har fått det rykte på å feile, dere spiller morsom hockey, og dere har ikke vunnet før. Det er vår eller deres tur nå, Tampa og Boston har vært der før. 

Gagne
GagneInnlegg: 3321
16.05.11 00:07

Let's go Raffi, du vet hva jeg trenger...

Prestegård
PrestegårdInnlegg: 20759
16.05.11 00:15
Gagne: Let's go Raffi, du vet hva jeg trenger...

Kølle?

Prestegård
PrestegårdInnlegg: 20759
16.05.11 01:46

Lykke til gutter!

joakim_afc
joakim_afcInnlegg: 3080
16.05.11 02:04

reklameblokk på espnplayer er stas

Gagne
GagneInnlegg: 3321
16.05.11 02:04
Prestegård: Kølle?

Hehe, enhver 21 år gammel students ønske en sen søndags natt.

BlackenedJustice
BlackenedJusticeInnlegg: 20857
16.05.11 02:06

Blir vel å se første periode før jeg tar kvelden. Rimelig ødelagt etter gårsdagens feiring, men det skulle bare mangle.

Håper denne serien går til syv. 

W-E_Barclay
W-E_BarclayInnlegg: 320
16.05.11 02:12

Skjønner virkelig ikke hvordan Panger kan ha vært NHL-goalie! Han er jo lavere enn de 14 år gamle jentene jeg trener :P

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
16.05.11 02:15

Det er ikke mange som slår Canucks på gjennomføring av intro og nasjonalsanger.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg