Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

**SCF–2011 – Vancouver Canucks vs Boston Bruins**

NYTT TEMA
Canucks
CanucksInnlegg: 75800
28.05.11 10:53

Da er det duket for Stanley Cup-finalespill mellom Vancouver Canucks og Boston Bruins. Dette er første gang at disse to lagene møter hverandre i en finale. I serien møtte de hverandre kun en gang denne sesongen, den vant Boston Bruins 3-1 i Vancouver. En kamp hvor Thomas var forskjellen på lagene.

Oppsett med norske tider

Torsdag 2. Juni klokken 02:00 (I Vancouver)
Søndag 5. Juni klokken 02:00 (I Vancouver)
Tirsdag 7. Juni klokken 02:00 (I Boston)
Torsdag 9. Juni klokken 02:00 (I Boston)
*Lørdag 11. Juni klokken 02:00 (I Vancouver)
*Tirsdag 14. Juni klokken 02:00 (I Boston)
*Torsdag 16. Juni klokken 02:00 (I Vancouver)

*Dersom serien ikke er avgjort spilles disse

Oppsettet med amerikanske tidspunkt, samt hvem som viser kampene.

Billettene er også lagt ut for kampene, og billettene, og i Vancouver så sprenges alle rekorder når det gjelder billettpriser for en finale-serie. Hadde kampene vært i Tampa, så hadde det vært billigere for Vancouver-fansen å reise til Tampa med fly, overnatte, og se kampene der, kontra prisen i Vancouver. Forventingene i Lower-Mainland,BC har aldri vært større noensinne. Også i Boston er det stor interesse, og billettene der er også relativt dyre, selv om man ikke kan opp på nivået som man har i Vancouver.

Om Vancouver Canucks sluttspillshistorie

Det er 3. gang at Vancouver Canucks spiller en Stanley Cup-finale, og første gang siden 1994. Man tapte begge seriene. Den første serien tapte man 4-0 mot New York Islanders i 1982. Det var første gang i historien at man hadde et Atlantic/Pacific oppgjør i historien. I 1982 hadde Canucks et ordentlig cinderella-run som ble brått stoppet mot datidens meget suverene Islanders. Det var også i 1982, at tradisjonen med Towel Power oppstod i Vancouver. 

Det tok 12 år før neste gang Vancouver Canucks kom til finalen. Det var i 1994. Da var det nok et New York lag på andre siden, New York Rangers som ikke hadde vunnet Stanley Cup siden 1940 når de tok i mot Vancouver. Denne serien er sett på som en av de mest legendariske seriene i Stanley Cup sin historie, og er en av de virkelig store seriene. Serien gikk til game 7, hvor Rangers trakk det lengste strået. Da ble det for mye for Vancouver-fansen, og det ble store opptøyer i Vancouver, og noe av det verste bråket, og største skyggesidene som man har sett i hockey noensinne.

Nå 17 år senere er Vancouver igjen i en finale, dette er første gang at man av oddsmakerne blir sett på som favoritter, i 82 var det ingen som forventet noe som helst, og Rangers var også favoritter i 94, i år holder ekspertene Vancouver som favoritter på papiret. Kan bøtta omsider havne i Vancouver? Vancouver Canucks er inne i sin 40. sesong, og har enda til gode å vinne. Det er kun Los Angeles Kings, St. Louis Blues, og Toronto Mapple Leafs som har ventet lenger. Leafs vant riktignok i 67, de to andre har heller ikke vunnet.

Vancouver Canucks kan også bli det første canadiske laget siden 1993 som vinner Stanley Cup, da vant Montreal Canadiens finalen, siden den tid har flere canadiske lag prøvd i tur og orden på finalen, Vancouver som nevnt i 1994, i tillegg så har Edmonton Oilers,Calgary Flames og Ottawa Senators også nådd finalen etter dette, og alle har tapt i finalen. Derfor er man nå inne i en ganske lang streak med amerikanske seiere i Stanley Cup også.

Veien til finalen

Vancouver Canucks slo ut Chicago Blackhawks i 1. runde med 4-3
Vancouver Canucks slo ut Nashville Predators i 2. runde med 4-2
Vancouver Canucks slo ut San Jose Sharks i 3. runde med 4-1

Om Boston Bruins sluttspillshistorie

Boston Bruins som er et original six team har vært i hele 17 finaler før denne, dette blir deres 18. finale. Man har vunnet Stanley Cup 5 ganger, men tapt finalen hele 12 ganger tidligere. Bruins hadde sin siste storhetsperiode under 70-tallet, og var i flere finaler på den tiden, dessverre hadde også deres argeste rival Montreal Canadiens deres storhetstid, og tok de fleste titlene. Bruins fikk derimot med seg Stanley Cup-seieren i 1970, og 1972. Det begynner altså og bli en god stund siden Boston Bruins vant den også, og man begynner og bli ganske utålmodig i Boston også.

Selv om Boston har vært i 17 finaler tidligere, så har det vært et ganske stort opphold mellom deres finaler nå, fra å være nesten fast i finaler på 70-tallet, så ble det mindre og mindre finaler utover, og deres siste finale var i 1990, så det har gått 21 år siden sist Boston Bruins var i en finale. Da tapte Boston Bruins 4-1 i series mot Edmonton Oilers.

Så vil Bruins omsider få bøtta tilbake til Boston? Eller vil de fortsette å vente på den?

Veien til finalen

Boston Bruins slo ut Montreal Canadiens i 1. runde med 4-3 i series
Boston Bruins slo ut Philadelphia Flyers i 2. runde med 4-0 i series
Boston Bruins slo ut Tampa Bay Lightning i 3. runde med 4-3 i series

Skadesituasjonen for lagene:

Boston Bruins mangler kun Savard, som kanskje er ferdig for godt. For Canucks sin del så er Mikael Samuelsson definitivt ute for denne serien. Aaron Rome og Christian Ehrhoff som begge var skadet i de siste to kampene mot Sharks er tilbake. Canucks har i tillegg Malhotra, som visse rapporter gir håp om å kunne komme tilbake, men dette er høyst usikkert.

Vurdering av lagene

Goalies

Tim Thomas vs. Roberto Luongo

Denne tar Boston Bruins på papiret, Tim Thomas har vært denne sesongens klart beste goalie, Roberto Luongo har også vært meget god, men det står skrevet Vezina over Tim Thomas denne sesongen, begge to er nominert, men Thomas er favoritten, det er uansett to av ligaens beste goalies, noe som kan bli meget avgjørende i denne serien her. Det laget som finner ut av det andre laget sin målvakt blir fort det laget som vinner. Begge lag sitter også med det som er muligens ligaens beste backup goalies i Tuuka Rask og Cory Schneider, så om en av hovedmålvaktene skulle svikte, så har begge lag meget gode reserver i ermet.

Defence

Zdeno Chara er nok den beste enkeltforsvarsspilleren i denne serien, mens Canucks har den beste dybden i forsvaret sitt etter min mening, med Ehrhoff,Edler,Bieksa,Salo og Hamhuis, så Canucks er fullspekket med defensiv dybde i sitt forsvar, men begge lag har meget gode forsvar, og var av lagene som slapp inn minst mål i regular season. Canucks slapp inn kun 185 mål, mens Bruins slapp inn 195 mål. Canucks slapp inn minst av samtlige, Bruins 3. minst av samtlige, Predators skillet disse to lagene på det området.

Forwards

Canucks har de største stjernene offensivt, med Sedinorna, og Kesler som de helt klart største offensive profilene, mens dybden derimot, er langt mer jevn, så er Vancouver muligens hakket vassere offensivt på papiret, men vi så jo at Sedinorna ble tatt ut rimelig mot defensivt sterke lag som Predators, samt også store deler av serien mot Hawks. De våknet derimot opp mot langt svakere defensive San Jose Sharks. For Bruins del, så har Bergeron vært kanskje deres viktigste offensive våpen, men de har flere spillere som kan skåre de også.

Coaching

Denne velger jeg og gi uavgjort på, både Julien og Vigneault har begge hatt kniven på strupen før denne sesongen, og spesielt sluttspillet. Ingen av de har vært i en Stanley Cup finale før med noen lag, begge har trent Montreal Canadiens, og begge er fra Quebec, begge har stort sett kommet til sluttspillet, men røket i 1. eller 2. runde gang etter gang. Så begge har noe å bevise.

Special Team

Bruins store svakhet i dette sluttspillet har vært et mildt sagt håpløst PP, Canucks på sin side har vært meget dyktige i PP, etter litt starvansker, og er av de lagene som gikk videre fra 1. runde laget med best PP. Canucks har derimot sluppet inn hele 3 SHG i PP selv, så de har vært rufsete på det. Canucks har altså sluppet inn flere SHG i sluttspillet enn man gjorde i hele regular season, Canucks har også skåret flere 5 on 3 goals i sluttspillet enn i hele regular season, man skåret altså kun 1 eneste 5 on 3 i regular season, til tross for ligaens beste PP. Det er kun Edmonton Oilers som kan svare til like dårlige tall i regular season i 5 on 3.

I PK så har lagene vært omtrent jevngode, Canucks savner Malhotra, det verser derimot visse rykter om at Malhotra kanskje kan komme tilbake for Canucks, det vil gi Canucks en fordel i PK, og i Face-Offs også, dersom Manny er helt fit, og klarer ting, men dette vet vi ikke noe om enda. Det er noe som vi vil følge i dagene fremover.

Konklusjonen:

På papiret så så er Canucks hakket vassere, men nå er det ingen garanti for at papiret avgjør, som vi har sett så mange ganger før, det er mange faktorer som spiller inn, enkeltspillere som må stå frem, stjerner som kan svikte i avgjørende øyeblikk osv.

Nøkkelen for Vancouver Canucks til å vinne:

*Ikke la dette bli en for fysisk kamp, blir det her bare muskler, så vinner Bruins dette lett, siden Big Bad Bruins vil utkonkurere Canucks, selv om vi har spillere som Torres, så er det langt fra like mye muskler i Canucks.

*Viktige offensive spillere må virkelig stå frem, enten Sedinorna, eller Kesler trenger og stå frem i denne serien også, for 3. og 4. rekken er der stort sett for og gi pusterom, nå har de gjort jobben sin så langt, men disse produserer ikke mange poeng. Det til tross for at spillere som Hansen og Lapierre har vært meget gode i den jobben de er satt til.

*Luongo må være skjerpet, og fortsette som mot Sharks.

*Vi må fremstå som disiplinerte, for selv om Bruins har slitt i PP, så har de farlige spillere som vet hvor målet står i PP, f.eks Chara.

Nøkkelen for Boston Bruins til å vinne:

*Egentlig alt det motsatte av Vancouver, kjøre Canucks ut av stil, spille en fysisk kamp, satse på at det blir low-scoring games, og Tim Thomas må stå som han har gjort, da blir det svært vanskelig for Canucks.

Min prediction:

Jeg tror personlig at Boston vinner dette i game 6, og Vancouver vil fortsette ventetiden sin, og Boston sin ventetid er over. Canada vil fortsatt stå uten bøtta, men det er en åpen serie, hvor alt kan skje. Selv om Canucks har lenger hvile, så er det lenge frem til Onsdag(Torsdag norsk tid) så Bruins vil også få noen dager til å forberede seg. 

Da ønsker jeg alle sammen lykke til, både Bruins og Canucks-fans.

fyfaenass
fyfaenassInnlegg: 5761
28.05.11 10:59

Lykke til Nucks og Bruins fans. Go Nucks :P

SuperAlmeida
SuperAlmeidaInnlegg: 9082
28.05.11 12:10

Lykke til for de innvolverte parter. :)

Gagne
GagneInnlegg: 3321
28.05.11 12:24

Helvete, har eksamen dagen derpå tre kamper. Får håpe denne går til syv. Lykke til boys.

Har for øvrig troen på Canucks. Virker som om de har spilt på seg selvtillit, og kan vinne kamper uten å føre. Luongo må stå bra, og det kan fort bli en ren målvaktsduell som avgjør det kamp for kamp. Synes allikevel at Nucks er overlegne offensivt, og kommer til å ta dette, enten i seks eller syv kamper.

(Innlegget ble redigert 28.05.11 12:26)

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34172
28.05.11 12:25

Flott innlegg Canucks. Skal komme med en vurderinger før det braker løs jeg også. Blir neppe i dag etter jeg er helt kjørt av nattas kamp. :P

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
28.05.11 12:34
elbarca86: Flott innlegg Canucks. Skal komme med en vurderinger før det braker løs jeg også. Blir neppe i dag etter jeg er helt kjørt av nattas kamp. :P

Vi har noen dager på oss nå, godt å kunne ha nervene litt i ro en stund, før det braker løs.

Prestegård
PrestegårdInnlegg: 20759
28.05.11 12:50
Gagne: Helvete, har eksamen dagen derpå tre kamper. Får håpe denne går til syv. Lykke til boys.

Haha. Jeg duppet av under en eksamen i forrige uke, natten i forveien hadde blitt vel lang.

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
28.05.11 12:51
Gagne: Helvete, har eksamen dagen derpå tre kamper. Får håpe denne går til syv. Lykke til boys.

Siste eksamen her er på tirsdag! Jada! det kaller vi bra timing :)

(Innlegget ble redigert 28.05.11 12:52)

Uvasket
UvasketInnlegg: 3632
28.05.11 20:35

Håper Boston Bruins vinner dette - etter masse flaks og klare dommerfeil i deres favør, gjerne i fjerde OT i game 7, med noen sekunder igjen på klokka.

 

 

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
28.05.11 21:22
Uvasket: Håper Boston Bruins vinner dette - etter masse flaks og klare dommerfeil i deres favør, gjerne i fjerde OT i game 7, med noen sekunder igjen på klokka.

Du er fortsatt bitter ja.

Troillan83
Troillan83Innlegg: 4468
28.05.11 21:41
Canucks: Du er fortsatt bitter ja.

Ikke bare litt heller det virker det som o.O Jøss ! Tilogmed JEG er ikke så ille. hehe

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
Canucks
CanucksInnlegg: 75800
28.05.11 22:49

Her er konferansen med Manny også.

Fantastiske nyheter om han spiller.

Talbot25
Talbot25Innlegg: 4362
28.05.11 23:06

Det er helt rått.

Det var dårlig nytt for det dødelige PP'et til Bruins.

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
28.05.11 23:30

Mer Manny

Dersom Manny er fit, så må jeg innrømme at jeg i alle fall får et lite håp her om at det er mulig.

TheSunshineState
TheSunshineStateInnlegg: 4133
28.05.11 23:52

Holder vel med Bruins her. Lykke til begge parter!

Ducks9
Ducks9Innlegg: 881
29.05.11 00:30

Lykke til til begge lags fans her inne:-)

Er nøytral i denne serien men håper på mye bra hockey og at det går til game 7 og gjerne O.T Tror dog at det blir avgjort før.

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34172
29.05.11 01:45
Canucks: Her er konferansen med Manny også. Fantastiske nyheter om han spiller.

Dette knuser nok vårt enorme powerplay :(

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
29.05.11 08:11
elbarca86: Dette knuser nok vårt enorme powerplay :(

Hehe, deres PP har jo hatt fremgang etter round 1, så en Manny tilbake kan være utrolig viktig for vårt PK.

Samt også at han tar utrolig mange defensive FO, og om han er like skarp på det, så vil det også minimere deres sjanser for å skåre rett etter en drop i offensiv sone, siden forskjellen på Manny i dette er ganske så stor.

Men nå forutsetter jo dette at man får tilbake Manny, og i den formen som han hadde før skaden. Manny var en av våres 3-4 viktigste spillere, og nesten like viktig som Sedinorna, og Kesler, og vel så viktig som Luongo i regular season. Så en Manny tilbake i form gir meg i alle fall noe håp om at bøtta kan havne i Vancouver, selv om det er en lang vei frem til det.

(Innlegget ble redigert 29.05.11 08:13)

Uvasket
UvasketInnlegg: 3632
29.05.11 11:34
Troillan83: Tilogmed JEG er ikke så ille. hehe

Dere tapte for et bedre lag, vi tapte mot trekløveret Canucks, dommere og uflaks.

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
29.05.11 11:36
Uvasket: Dere tapte for et bedre lag, vi tapte mot trekløveret Canucks, dommere og uflaks.

Dere tapte 4-1 i series mot et bedre lag er vel det riktige og si, samt udyktighet, men det her blir vi neppe enig om uansett, og det har vi diskutert rimelig ut i WCF-tråden. 

 

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
29.05.11 12:08

Morsom video fra når Canucks skårte for åg gå inn i OT mot Sharks.

:-)

Og denne med seier.

Et kamera fra Yaletown som fanger opp lyden som plutslig kommer.

(Innlegget ble redigert 29.05.11 12:09)

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
29.05.11 18:16

Hvem holder egentlig de "nøytrale" her med? Uvasket har blitt en Anything But Canucks, og har joinet Town og AvsSioux der, hva med resten? 

Old_School
Old_SchoolInnlegg: 7164
29.05.11 18:18

Jeg er en Red Wings-faen. Men har alltid vært svak for Canucks.

Så det er ingen tvil om hvilket lag jeg skal holde med.:)

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34172
29.05.11 18:22
Canucks: Uvasket har blitt en Anything But Canucks

ah... hockeyns ABC der ja. :)

 

Tror du har med deg Bolts gjengen i hvertfall :)

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
29.05.11 18:28
elbarca86: ah... hockeyns ABC der ja. :)

Hehe, definitivt.

på Hfboards så er det definitivt slikt, samt ABB, så mange som lider med at det er Canucks mot Bruins i finalen, to av de mest mislikte lagene som er der ute i Nord-Amerika :-)

Selv om det nok ikke gjelder like mye her inne, her er det vel Anything But Traps som står høyest.

(Innlegget ble redigert 29.05.11 18:30)

Talbot25
Talbot25Innlegg: 4362
29.05.11 18:33

Bruins. Lett. For mange korver på Canucks rett og slett.

Canucks
CanucksInnlegg: 75800
29.05.11 18:38

De gode nyhetene rundt Manny bare fortsetter å komme.

Denne her er også flott.

Med Manny tilbake vil det også frigjøre arbeidsoppgaver for Kesler, noe som også helt klart kan hjelpe, og styrker Nucks sine sjanser. Samt hans PK-kvaliteter, og egenskaper i FO.

(Innlegget ble redigert 29.05.11 18:39)

Klikk for å gå tilbake til toppen