Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

GET-ligaen 2017/2018

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 33361
13.01.18 20:38
clavin: I stedet for å pøse inn med nye og dyre spillere bør man heller sette hardt mot hardt til både trener og spillergruppe,

Helt enig. Det er ikke løsningen å bruke mange millioner på spillere når det ikke vil hjelpe. Dette bør de fikse selv, Pål kan ikke stå og klage over for dårlig lag, for det har han ikke. 

Siden desember 2016 har Oilers tapt flere kamper enn de har vunnet. Dette har pågått i over 1 år nå. Det til tross for at vi fikk en veldig opptur med Nystrom i januar/februar i fjor og vant en del. 

Dette løses ikke av dyre spillere, det må byttes andre steder.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33361
13.01.18 20:40
RoyHod: eg tipper at Oilers henter treneren til Kongsvinger neste sesong

Om ikke Oilers så ivertfall Stavanger hockeyen. Var Viking han spilte for. Higson kjenner han godt og har brukt han når han har speidet i USA.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15559
13.01.18 20:41
clavin: Jeg er enig her. Stallen burde vært mer enn god nok til å få langt mer ut av den enn det Gulbrandsen har klart i år. I stedet for å pøse inn med nye og dyre spillere bør man heller sette hardt mot hardt til både trener og spillergruppe, og si at dette får de løse sammen, evt. falle gjennom sammen. Å bytte trener har jeg for lengst innsett at er det riktige, men det burde vært gjort på et tidspunkt hvor ny trener fikk tid til å sette laget. Denne tiden har nok rent ut nå.

Dagens kamp er intet annet enn en fartsdump for Pål. Noen ganger sier man at man har full tillitt, for så å sparke vedkommende, det er neppe tilfellet for Pål. Styret var såpass klare i sin tale, at Pål kanskje ikke hadde de beste forutsetninger. Samtidig la de et monsterpress på Pål ved å si at nå får sjefen det han peker på, så nå forventer vi resultater.

Selv om vi mirakuløst skulle ende opp i en finale, så tror jeg Påls jobb henger i en tynn tråd. Eneste som kan redde ham er en pokal. Så lenge han ikke sier opp selv, så sitter han uansett ut sesongen. Det virker rimelig klart.

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5043
13.01.18 20:46
Bilvrag: Samtidig la de et monsterpress på Pål ved å si at nå får sjefen det han peker på, så nå forventer vi resultater.

Får de egentlig spillerne de vil ha eller må de ta til takke med 2-3-4-5 valg? Hvis de må det kan en jo ikke si at Pål har de beste forutsetningene til å prestere, så da må han jo fredes minst en sesong til slik at han kan få det laget han ønsker selv.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15559
13.01.18 20:54
RoyHod: Får de egentlig spillerne de vil ha eller må de ta til takke med 2-3-4-5 valg? Hvis de må det kan en jo ikke si at Pål har de beste forutsetningene til å prestere, så da må han jo fredes minst en sesong til slik at han kan få det laget han ønsker selv.

Man kan uansett hente fra en hylle som er minst like høy som alle andres. I GET. Bortsett fra Patrick Thoresen.

Nå har man etterhvert fått det konstatert at også andre lag betaler spillere i GET, så ALLE spiller ikke gratis. Det er ikke ALLE som jobber på Kiwi fra 07:00 til 23:00 for så å dra på trening. Noen får til og med penger til mat. Fra klubben!

Når man får nei, så betyr det forhåpentligvis at man leter på en litt for høy hylle. Det viser ambisjoner.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15559
13.01.18 21:00

3 skudd på mål altså. I tredje periode, hvor man jaget 1-3. Mot Frisk. Det er så hysterisk pinlig.

TK80
TK80Innlegg: 18
13.01.18 21:15

Ikke noe pinlig ved det. Frisk er et bra lag, åii-lars er et drittlag. Så enkelt er det bare

clavin
clavinInnlegg: 29878
13.01.18 21:36
TK80: Ikke noe pinlig ved det. Frisk er et bra lag, åii-lars er et drittlag. Så enkelt er det bare

Man skal ikke kimse av dypsindige analyser fra hockeykultureliten.

UnitedThom
UnitedThomInnlegg: 470
13.01.18 21:39
TK80: Ikke noe pinlig ved det. Frisk er et bra lag, åii-lars er et drittlag. Så enkelt er det bare

Tommel for den :-)

Må Pål med hønene sine holde på der nede i evig tid...

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41327
13.01.18 21:55
TheBracket: Utvilsomt en favorittkeeper i Stjernehallen. Virker svaksynt, drita full og forvirret der det renner inn hver gang. Vartet igjen opp med en flott kamp på torsdag, og ga seg ikke før den femte skiva duppet inn i nota. Vi setter stor pris på hjelpen.

Må være noe med lufta.

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5043
13.01.18 22:03
Bilvrag: Bortsett fra Patrick Thoresen.

Hæ? Har dere ikke råd til Patrick?? Og jeg som trodde dere kunne kjøpe hvem dere ville. Men Patrick ville ikke fullføre hos oss, han ville heller spille i rekke med Datsyuk og Kovalchuk enn å spille med Svensson og Hampus. 

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5043
13.01.18 22:04
Kristwic7: Må være noe med lufta.

Med tanke på hvordan lufta var på sola sist jeg landet der skal ikke dere klage på lufta hos andre.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15559
13.01.18 22:13
RoyHod: Hæ? Har dere ikke råd til Patrick?? Og jeg som trodde dere kunne kjøpe hvem dere ville. Men Patrick ville ikke fullføre hos oss, han ville heller spille i rekke med Datsyuk og Kovalchuk enn å spille med Svensson og Hampus.

Vi prater stadig om doping og hva det gjør med idretten. Jeg er for å tillate doping, slik at alle har like vilkår. De med mest penger vil selvsagt ha det beste pulveret, men slik er jo idrettsverden også i dag.

Mye tyder på at Storhamar har jævla mye penger. Trolig mer enn Oilers. Sviktende publikummere, svake sportslig. Oilers har nok med å betjene gjeld om dagen. Storhamar er jo en pengemaskin uten like.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41327
13.01.18 22:14
RoyHod: Med tanke på hvordan lufta var på sola sist jeg landet der skal ikke dere klage på lufta hos andre.

Var den dårlig? Aldri hatt noen problemer der. Lite folk og enkelt å finne frem i motsetning til spetakkelet på Gardermoen.

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5043
13.01.18 22:15
Kristwic7: Var den dårlig? Aldri hatt noen problemer der. Lite folk og enkelt å finne frem i motsetning til spetakkelet på Gardermoen.

Det var i mai, så luften var ikke noe særlig nei. Men bøndene hadde tydeligvis gjort jobben sin;)

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5043
13.01.18 22:16
Bilvrag: Mye tyder på at Storhamar har jævla mye penger.

Fordi vi fikk ha Patrick i noen måneder? SKA måtte betale det han hadde fått i lønn i overgangssum, men det er jo bare småpenger i forhold til det han tjener der borte uansett.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15559
13.01.18 22:23
RoyHod: Fordi vi fikk ha Patrick i noen måneder? SKA måtte betale det han hadde fått i lønn i overgangssum, men det er jo bare småpenger i forhold til det han tjener der borte uansett.

Nei, ikke så mye PT, men at man henter spillere nesten hver uke. PT er selvsagt med i ligningen, men det er jo spiller på spiller på spiller! 10 millioner løpere, og man trenger egentlig en back... Da må man ha jævla mye penger. Såfremt ikke alle spiller gratis. Som de har gjort tidligere.

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5043
13.01.18 22:40
Bilvrag: Nei, ikke så mye PT, men at man henter spillere nesten hver uke. PT er selvsagt med i ligningen, men det er jo spiller på spiller på spiller! 10 millioner løpere, og man trenger egentlig en back... Da må man ha jævla mye penger. Såfremt ikke alle spiller gratis. Som de har gjort tidligere.

Søderstrøm samler på løpere ja, og de backene han henter er jo nesten mer løper enn back. Men det har jo fungert ok så langt selv om vi har vært nede på 4-5 backer pr kamp i det siste

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15559
13.01.18 22:49
RoyHod: Søderstrøm samler på løpere ja, og de backene han henter er jo nesten mer løper enn back. Men det har jo fungert ok så langt selv om vi har vært nede på 4-5 backer pr kamp i det siste

Fungerer som bare pokker. De fleste spiller jo gratis. Regner uansett med at noen blir betalt. Selv om det eneste himmelriket finnes i ishockeyveien 1.

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5043
13.01.18 23:02
Bilvrag: Fungerer som bare pokker. De fleste spiller jo gratis. Regner uansett med at noen blir betalt. Selv om det eneste himmelriket finnes i ishockeyveien 1.

Alle får betalt, men Storhamar betaler ikke mer i lønn enn de har råd til. Storhamar har fått en voldsom opptur de siste årene og nå når gjelden er betalt eller nesten betalt så kan en konsentrere seg om å holde ett positivt regnskap og ha kontroll på økonomien. Samtidig har en truffet over all forventning på importene, Curran har feks ett sted mellom 500 og 600k i året. 

Spahob
SpahobInnlegg: 9575
14.01.18 13:02
RoyHod: Alle får betalt, men Storhamar betaler ikke mer i lønn enn de har råd til.

Det er i alle fall det vi krysser fingrene for :) Er det en ting jeg ikke stoler på, så er det økonomistyring i idrettsklubber. Med noen få hederlige unntak.

Storhamar går all inn i år. Økt blest rundt klubben har resultert i økte tilskuer- og sponsorinntekter de siste årene og de pengene ser knapt ut til å rekke å gå inn på konto før de går ut igjen. Her spares det neppe mye til en regnværsdag. Om det er sunt er jeg ikke helt sikker på, men foreløpig virker det som det i alle fall er kontrollert, og det er det viktigste.

Jeg liker at når man satser, så har man også et litt langsiktig perspektiv. Det synes jeg er litt vanskelig å finne hos Storhamar på sportslig side. Men om det krones med seriegull og bøtte, så skal ikke jeg sitte og surmule altså :)

Sånn, det var dagens kritiske blikk på egen klubb.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18012
14.01.18 13:19
Spahob: Storhamar går all inn i år. Økt blest rundt klubben har resultert i økte tilskuer- og sponsorinntekter de siste årene og de pengene ser knapt ut til å rekke å gå inn på konto før de går ut igjen. Her spares det neppe mye til en regnværsdag. Om det er sunt er jeg ikke helt sikker på, men foreløpig virker det som det i alle fall er kontrollert, og det er det viktigste.

Av ren nysgjerrighet, hvor mye ekstra penger tjener man på å vinne serie- eller NM-gull? Storhamar har jo hatt veldig mange tilskuere de siste årene. Det blir noen kroner ekstra når de går til finalen i form av billettinntekter etc, men om Storhamar vinner i år, hvor mye mer penger er det snakk om ift det året de tapte mot Oilers i finalen?

Spahob
SpahobInnlegg: 9575
14.01.18 14:27
Jorge86: Av ren nysgjerrighet, hvor mye ekstra penger tjener man på å vinne serie- eller NM-gull? Storhamar har jo hatt veldig mange tilskuere de siste årene. Det blir noen kroner ekstra når de går til finalen i form av billettinntekter etc, men om Storhamar vinner i år, hvor mye mer penger er det snakk om ift det året de tapte mot Oilers i finalen?

Jeg har ikke detaljene på dette. Vet at klubben har estimert at de tjener mellom 250-400.000 pr sluttspillkamp. Det var stinn brakke i 2015 da de spilte finaler sist, men snittet i serien var en del lavere. Det var en markant økning i tilskuere i 2016/17-sesongen, men da ble det jo litt for få sluttspillkamper....

Det er vel summen av alt som gjør at inntektene er høyere i år enn tidligere år. En betydelig økning i tilskuere de siste to sesongene, større andel av billettinntektene tilfaller klubben(kuttet billettservice), mer publikum gjør det mer attraktivt å være sponsor.

Mener å ha lest at de har økt sponsorinntektene med rundt 1mill i året hvert år de siste 4 årene. At man har avsluttet samarbeidet med billettservice mener jeg å ha lest gir omkring 20kr ekstra pr solgte billett, men de har vel nå kostnader både for utvikling og forvaltning av egen billettapp. Regnestykket er nok uansett positivt.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18012
14.01.18 14:41
Spahob: Regnestykket er nok uansett positivt.

Det er bra. Men jeg lurte egentlig på om det er noen markant pengeforskjell for Storhamar om de vinner eller taper finalene i år hvis vi tar utgangspunkt i at de spiller like mange kamper uansett utfall av finalen.

Spahob
SpahobInnlegg: 9575
14.01.18 15:38

Leste, og svarte, litt kjapt Jorge. :) Premiepenger for gull vet jeg ikke.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15559
14.01.18 16:33
Jorge86: Det er bra. Men jeg lurte egentlig på om det er noen markant pengeforskjell for Storhamar om de vinner eller taper finalene i år hvis vi tar utgangspunkt i at de spiller like mange kamper uansett utfall av finalen.

Det er ikke store pengepremier i norsk ishockey. Har man dog et stort sponsornettverk, så kan et gull utløse passe store bonuser. For Storhamar, så tipper jeg det er snakk om noen få hundretusener. Et ukvalifisert gjett. For Oilers, så er det snakk om større summer.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18012
14.01.18 16:40
Bilvrag: Det er ikke store pengepremier i norsk ishockey. Har man dog et stort sponsornettverk, så kan et gull utløse passe store bonuser. For Storhamar, så tipper jeg det er snakk om noen få hundretusener. Et ukvalifisert gjett. For Oilers, så er det snakk om større summer.

Aah, bonusutbetalinger fra sponsorer så klart. Det tenkte jeg ikke på. Jeg tenkte bare at sponsoravtalene var som de var, signert for x antall år av gangen uavhengig av resultater. Men at dersom man vinner, vil man ha bedre kort på hånda når man skal forhandle nye sponsorkontrakter.

Men ja, altså ikke store pengepremier. Så så lenge man trekker forholdsvis fulle hus uansett, vil ikke en storsatsing i form av høye utgifter på spillerlønninger som gir gull ha noen særlig avkastning.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15559
14.01.18 16:56
Jorge86: Aah, bonusutbetalinger fra sponsorer så klart. Det tenkte jeg ikke på. Jeg tenkte bare at sponsoravtalene var som de var, signert for x antall år av gangen uavhengig av resultater. Men at dersom man vinner, vil man ha bedre kort på hånda når man skal forhandle nye sponsorkontrakter. Men ja, altså ikke store pengepremier. Så så lenge man trekker forholdsvis fulle hus uansett, vil ikke en storsatsing i form av høye utgifter på spillerlønninger som gir gull ha noen særlig avkastning.

Noen avtaler med sponsorer har et eget punkt som utløses ved pokalehenting. Men selvsagt, et gull har flere ringvirkninger.

Det går på billettsalg, medieomtale, sponsorsalg, klubbeffekter, klubbrenommè osv. Det er kanskje ikke den store forskjellen hva gjelder harde cash på finaledagen, om man vinner eller taper, men det er nok snakk om større summer litt frem i tid.

elbarca86
elbarca86Innlegg: 33365
14.01.18 18:59

Snart halvspilt 3. periode på Lillehammer og MS leder 3-1. Hold on MS. 

 MS GO MS GO MS GO 

Spahob
SpahobInnlegg: 9575
14.01.18 19:15

Sett litt på kampen i Kristins Hall. Greit at M/S er slitsomme å spille mot, men det Lillehammer presterer i dag er pinlig. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg