Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NHL - Sesongtråd - 2018/2019

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 38125
25.02.19 22:28

Flere trades står i kø for å bli offentliggjort.

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34217
25.02.19 22:30

Tipper det er så enkelt at Vegas presset Ottawa mot deadline her. Mulig Ottawa har skremt bort andre og var i ferd med å stå igjen med Stone i tre måneder og ingenting igjen. Brannstrøm har god verdi. 

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34217
25.02.19 22:32

Flames står mer eller mindre rolig i dag. 

West blir artig å følge igjen i sluttspill.  

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38125
25.02.19 22:42
elbarca86: Tipper det er så enkelt at Vegas presset Ottawa mot deadline her. Mulig Ottawa har skremt bort andre og var i ferd med å stå igjen med Stone i tre måneder og ingenting igjen. Brannstrøm har god verdi.

Godt mulig det. I forhold til Jets så ble det nevnt 2 1.runde valg pluss flere prospects for å hente Stone. Da forstår jeg at Jets bakker ut. Blir spennende med Vegas da. Stone er vanvittig god. Skal bli interessant å se han for et langt bedre lag enn han har spilt for.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 19038
25.02.19 22:44
TAdams6: Skal bli interessant å se han for et langt bedre lag enn han har spilt for.

Ottawa er dårlige, men han har spilt mye av sesongen med Duchene og Dzingel/Ryan. Det gir en spiller bedre forutsetninger for å levere enn hvis han spiller i for eksempel andrerekka til Calgary, selv om Flames er et mye bedre lag enn Sens.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38125
25.02.19 22:48
Jorge86: Ottawa er dårlige, men han har spilt mye av sesongen med Duchene og Dzingel/Ryan. Det gir en spiller bedre forutsetninger for å levere enn hvis han spiller i for eksempel andrerekka til Calgary, selv om Flames er et mye bedre lag enn Sens.

Ja, det er sant det. Jeg er egentlig spent på å se hvem som leverer best av disse når de reiser videre. Hvem har gjort de andre gode. For noen har den evnen å gjøre andre gode. Men det var en knakende god rekke det der.

Etter hva jeg har lest og forstått så er Stone en lederfigur som tok over lederrollen i Ottawa når Karlsson reiste videre.

Sevens7ar
Sevens7arInnlegg: 925
25.02.19 22:55
Jorge86: Ottawa blir pissa på i studio. Altfor lite retur. Ikke et 1st round pick en gang. Brännström ble riktignok tatt i første runde av Vegas i 2017 (15th overall), men allikevel. Bobby Ryan kan bli bra i golf de neste åra.

Hvis man ser hva de sitter igjen med total for Karlsson, Duchene, Stone og Dzingel så er det ikke veldig imponerende utbytte på å tømme laget for kvalitetsspillere.

Pittsburgh har for øvrig byttet Tanner Pearson mot Erik Gudbranson og Jean-Sebastien Dea for Chris Wideman. Åpenbart bytter man ikke ønsket å gjøre, men som ble tvunget frem av skader på både Dumoulin og Letang i kampen mot Philadelphia.

Canucks
CanucksInnlegg: 75842
25.02.19 22:59

Vii er kvitt ligaens mest ubrukelige back. Takk pens. Bryr meg fint lite om TP  men Guddy gone. Woho  

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 4397
03.03.19 04:27

3-1 scoringen til Arizona mot Detroit burde vel strengt tatt ikke ha blitt godkjent!


I motsatt fall må de kutte ut sirenen og lyssettingen ved "skåret mål" som måldommerne bak glasset setter i gang, uten at målet ble godkjent/anvist av dommerne på isen...!


Flaut, dette her!

Jorge86
Jorge86Innlegg: 19038
06.03.19 13:43

Med en drøy måned og 16-17 kamper igjen for de fleste lag kan vi jo ta en liten oppsummering.

EAST

Atlantic:
Lightning har gjort kort prosess. 17 poeng mer enn neste lag i ligaen og virker fryktelig sterke. Boston og Toronto følger på og har henholdsvis 17 og 20 poeng mindre enn Lightning og 10 og 7 poeng mer enn Montreal. Bruins-Leafs i første runde virker ganske klar allerede, og den blir nok veldig tett og jevn. Boston har overrasket positivt og Leafs har dessverre sett mer ut som det Leafs vi kjenner fra tidligere enn forventningene i år skulle tilsi. Buffalo har 11 poeng opp til playoff nå, det er trolig for mye. Så bortsett fra Lightning, Bruins og Leafs er det sannsynligvis bare Canadiens som kan klare å kommer seg til playoff fra Atlantic.

Metropolitan:
Bare 6 poeng skiller top seed i Metro og golfsesong i april. Islanders og Capitals har 83 poeng, Carolina og Pittsburgh har 79 poeng og CBJ har 77. Flyers lurer i kulissene med sine 72, men etter at de ofra Simmonds ved TD spørs det om de i det hele tatt har så stor interesse av å karre til seg en WC-plass. Uansett hvem som blir nummer 1, 2 og 3 i Metro vil de sammen med det laget som tar første WC-plass være i en helt åpen kamp om å gå til ECF. I min bok den mest åpne divisjonen, og det er veldig stor forskjell på om man blir WC1 og møter lagene fra Metro og WC2 og må opp mot Tampa (og deretter Boston/Toronto hvis man skulle klare å slå ut Lightning.) Islanders er nok de jeg gir minst muligheter for å vinne første runde uansett motstander, men jeg hadde heller ikke trodd at de skulle henge så godt med så sent i sesongen.

Oppsummering:
Tampa, Toronto, Boston og Washington ligger som forventa bra an. Jeg hadde trodde at Capitals sammen med Penguins skulle ha et lite forsprang i Metro, men de risikerer fortsatt å misse playoff. Det gjør de nok ikke, og da er dette to lag med plenty av PO-erfaring som man ikke kan avskrive mot noen. Carolina fortsetter å dominere kamper, og selv om keeperproblemet på ingen måte er løst kan det se ut til at det holder til playoff. Islanders har overrasket veldig positivt etter at de mista Tavares i fjor uten å erstatte han med et stort navn. Jeg sa før sesongen at Devils ville være avhengige av en Taylor Hall i storform for å komme seg til playoff, men han har dessverre vært mye skada og Devils har betalt prisen for det. Montreal har imponert i forhold til forventningene, mens CBJ har underprestert noe. Særlig når man ser resultatene de siste ukene etter alt de ga bort ved TD for å forsterke. Flyers har også vært svakere enn antatt. Buffalo åpna bra, men har falt mer og mer av. Jeg hadde også forventa at Florida skulle være mer med i kampen om en WC-plass, mens Ottawa, Detroit og Rangers er omtrent så dårlige som jeg regna med.WEST

Central:
Det er ikke særlig overraskende at 1st seed i Central står mellom Nashville og Winnipeg. Preds har i skrivende stund 1 poeng mer enn Jets, men de har også tre kamper mer spilt, så her er det fordel Winnipeg. Blues starta sesongen fryktelig, men har kriga seg oppover og har pr i dag 3rd seed i Central og "bare" 9 poeng opp til Nashville med fire kamper mindre spilt. Dallas og Minnesota følger 1 og 2 poeng bak Blues og innehar WC-plassene akkurat nå. 2 poeng bak Wild igjen er Colorado som også har god heng på playoffracet.

Pacific:
Calgary har vært gode og leder hele west med sine 89 poeng. Sharks følger på med 86 og Vegas bak der igjen med 77. Neste lag fra Pacific er Arizona med 69, og det er lite som tyder på at Vegas gir fra seg det forspranget i løpet av kampene som gjenstår. 

Oppsummering:
Flames er den mest positive overraskelsen i west. Jeg sa før sesongen at jeg synes at de (og Avalanche) så tynne ut bak førsterekka, noe som forsåvidt ikke har vist seg å være veldig feil. Men Gaudreau-Monahan-Lindholm (og Rantanen+MacKinnon) har vært dominerende, og sammen med solide backer og Smith og Rittich med hver sin periode i flytsonen har Flames fått toget til å rulle. Jets, Preds og Sharks er med i toppen som spådd. Vegas har fortsatt i nogenlunde samme spor som i fjor. St.Louis, Dallas, Minnesota og Colorado sloss som forventa om playoff hele veien inn (sannsynligvis.) McDavid og Draisaitl har levert, men resten av Oilers er ikke i nærheten. Kings og Blackhawks har vært like dårlige som jeg trodde, mens Ducks har vært en stor skuffelse. Arizona har vært et lite hakk bedre enn forventa, men ikke nok til å klare sluttspill. Canucks vaker nedi sumpa i år igjen.

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34217
06.03.19 13:55

Noen som fikk med seg Marchands mening om Marners neste kontrakt? Torontofansen og Canadisk media fikk i hvertfall vann på mølla. 


NHL tweetet ut noen Marnerstats og deretter svarte Marchand med at han ikke kunne vente med å se hans neste kontrakt, 12M AAV? Better be.


Marchand, the troll master.   

Jorge86
Jorge86Innlegg: 19038
06.03.19 14:12
elbarca86: 12M AAV? Better be.

Den kontrakta til Matthews var ganske rævva for Leafs. Ganske dyr og altfor kort. Og de må jo ha skjønt at det vil presse prisen til Marner opp også.

Her må Dubas jobbe.

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34217
06.03.19 14:16
Jorge86: Ganske dyr og altfor kort.

Til den prisen var den for kort ja. 


Personlig synes jeg også Nylander sin kontrakt var for dyr også. Ikke med mye, men noe i hvertfall. Men der kom jo bråkete forhandlinger også inn i bildet. 


Dubas kan avlyse sommerferien i hvertfall. 

Jorge86
Jorge86Innlegg: 19038
06.03.19 15:00
elbarca86: Personlig synes jeg også Nylander sin kontrakt var for dyr også. Ikke med mye, men noe i hvertfall. Men der kom jo bråkete forhandlinger også inn i bildet.

Den har vært altfor dyr denne sesongen i hvert fall. Han har jo stinka. Men av hva han har vist i de foregående sesongene synes jeg den var grei nok. Kunne vært litt billigere, men han har hatt kjemi med Matthews tidligere og levert nok til at den kontrakten han endte opp med ikke nødvendigvis blir så ille for Leafs. Men så spørs det jo om de ikke prøver å shoppe han til sommeren da. Mulig de må det hvis de skal få plass til Marner.

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34217
06.03.19 15:42

Toronto blir noe å følge med på ja. De har Kapanen der også som skal ha ny kontrakt. Gardiner regner jeg med at de lar gå. 


Ellers så er vel Marleau sin kontrakt bygd opp for å trades siste året. Mesteparten av kontrakta siste året blir utbetalt 1. juli. Men den kommer jo med en NMC så her styrer spilleren det selv. 


Brett opp ermene Dubas. 

Jorge86
Jorge86Innlegg: 19038
06.03.19 16:33
elbarca86: Toronto blir noe å følge med på ja. De har Kapanen der også som skal ha ny kontrakt. Gardiner regner jeg med at de lar gå. 
Ellers så er vel Marleau sin kontrakt bygd opp for å trades siste året. Mesteparten av kontrakta siste året blir utbetalt 1. juli. Men den kommer jo med en NMC så her styrer spilleren det selv. 
Brett opp ermene Dubas.

Ja. Gardiner har vært så dårlig i år at han har blitt bua på av Leafs-fansen i noen matcher, så med mindre han vinner Conn Smythe eller i det minste bidrar sterkt i sluttspillet er han ferdig.

Marleau går også, som vi snakka om for 2 år siden når han signerte. Det har vært åpenbart siden kontrakten ble klar. Litt rart at han fikk full NMC, men jeg tror ikke han stikker kjepper i hjula for Leafs. Han gjør det riktige og trades til Yotes eller no. Evt at han bare legger opp.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38125
08.03.19 12:11

Minnesota Wild har hatt meget godt tak på Winnipeg Jets denne sesongen. I natt slo de også Tampa Bay Lightning 3-0. Imponerende av Wild enkelt og greit. 


De har nå en Wild card plass til sluttspillet. Kan de bli en joker i et sluttspill? Det virker som om de har godt tak på noen av de beste laga. Hva er grunnen?

Ducks9
Ducks9Innlegg: 883
09.03.19 21:56
TAdams6: Minnesota Wild har hatt meget godt tak på Winnipeg Jets denne sesongen. I natt slo de også Tampa Bay Lightning 3-0. Imponerende av Wild enkelt og greit. 
De har nå en Wild card plass til sluttspillet. Kan de bli en joker i et sluttspill? Det virker som om de har godt tak på noen av de beste laga. Hva er grunnen?

Med Bruce Boudreau som coach går man til playoff.
Siden han ble head coach for Caps i 07-08 sesongen er det kun en gang han ikke har nådd playoff og det var 11-12 sesongen da han ble sparket av Caps, overtok et strevende Ducks og havnet på 5 i pacific.
Problemet er at Boudreau har fått et rykte på seg til å ikke levere i playoff. 
Nådde conference finalen med Ducks i 2015 som sitt beste resultat.


Og ble sparket året etter da han greide å tape i kamp 7 på hjemmeis for 4 gang på rad.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38125
09.03.19 22:01
Ducks9: Med Bruce Boudreau som coach går man til playoff.

Har lagt ekstra merke til Wild pga at de har hatt en del kamper mot Jets som jeg har lagt ekstra merke til. Jets slo de "enkelt" i sluttspilet forrige sesong. Men tar jeg ikke feil så har Jets tapt alle kampene mot Wild denne sesongen. De slo Tampa 3-0 nå sist og er det laget som har best form i Central. 


De imponerer meg og har vist seg som ei hard nøtt for de beste laga. Har de som en liten outsider. Så får vi se om Boudreau får det til i sluttspillet. Jeg ønsker ivertfall ikke at Jets skal møte de

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38125
09.03.19 22:14
Ducks9: coach går man til playoff.

Det er veldig mange her med ekstremt mye kunnskap. 

Kan dere rangere de beste trenerne i NHL?

(Innlegget ble redigert 09.03.19 22:15)

Ducks9
Ducks9Innlegg: 883
09.03.19 22:30
TAdams6: Så får vi se om Boudreau får det til i sluttspillet. Jeg ønsker ivertfall ikke at Jets skal møte de

I sine 2 sesonger som Wild head coach har Boudreau rykket ut i 1 runde.
Tror ikke det blir noe annerledes hvis de møter Jets i 1 runde i år.  Jeg tror du kan ta det med ro...

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38125
09.03.19 22:45
Ducks9: Jeg tror du kan ta det med ro...

Jets topper Conference og har tidenes beste sesong for Jets. Allikevel er denne sesongen litt annerledes enn forrige. Forrige sesong var en fest. Mange rekorder ble slått og de ble bare bedre og bedre utover sesongen. Denne sesongen har de kjempet med Nashville Predators om 1.plassen i sin avdeling og vært foran store deler av sesongen. Allikevel har det gått mye opp og ned. Lite som har fungert slik det bør når Jets er virkelig gode. 

Leser mye av innleggene fra supportere på ulike sosiale medier og ingen tvil, Jets supportere, meg selv inkludert har blitt mer kravstore. For bare 2 år siden hadde vi jublet, nå er vi litt kritiske. Viser hvor langt Jets har kommet de 2 siste årene og det at Jets er at av de yngste lagene i ligaen viser bare at vi er kommet for å bli i en god del år framover.

Det som er kjekt er at spillere velger bort Winnipeg pga beliggenhet og vær. Det var -52 grader i ei hel uke for 3-4- uker siden. Bussene gikk ikke. Har slekt der og de lag ut på Facebook at i dag går ikke bussene pga kulden. Syke greier. Winnipeg er ikke verdens navle. Derfor ekstra deilig når de får fram et så godt lag. Kanskje kan det også føre til at de greier å hente et par klassespillere utenfra for å komplementere laget og ta det siste steget som trengs.

(Innlegget ble redigert 09.03.19 22:45)

Ducks9
Ducks9Innlegg: 883
09.03.19 22:51
TAdams6: Det som er kjekt er at spillere velger bort Winnipeg pga beliggenhet og vær. Det var -52 grader i ei hel uke for 3-4- uker siden.

Er nok noen flere UFA`er som muligens ønsker seg til California ja. En liten fordel der. :-)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38125
09.03.19 23:08
Ducks9: Er nok noen flere UFA`er som muligens ønsker seg til California ja. En liten fordel der. :-)

Er nok en stor fordel det ja. Men et godt hockey lag som du vet kjemper om Stanley Cup pokalen kan kanskje gjøre at det blir lettere å få gode spillere. 

Jeg har fortalt mine unger at når, ikke hvis, men når de blir proffer i fotball så vil jeg til Spania, Italia eller Frankrike. God mat og vin og fin temperatur.  Jeg skal selvfølgelig bare leve livet mens de tjener penger ;-) 

Beliggenhet spiller alltid en stor rolle, det er mennesker det er snakk om.

(Innlegget ble redigert 09.03.19 23:08)

Sevens7ar
Sevens7arInnlegg: 925
10.03.19 14:44

Nikita Kutsjerov er oppe i 110 poeng og har med det satt ny rekord for flest poeng på en sesong i Tampa Bay Lightning. Vincent Lecavalier hadde den gamle rekorden på 108 poeng i 2006/2007-sesongen. Det skal vel godt gjøres å gi Hart til noen andre enn Kutsjerov i år. Tampa Bay ble samtidig det første laget som er klare for playoff, etter kun 68 kamper.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
19.03.19 21:06

Det nærmer seg Playoff 2019.
For min del så håper jeg Islanders karrer seg videre.
Det ser ganske bra ut. Det hadde jo vært moro og litt overraskende. 
Tabell og kamper


Slik var sluttspillet 2018.


NHL Western 

Nashville vs Colorado
Winnipeg vs Minnesota
Las Vegas vs L.A Kings
Anaheim vs San Jose

NHL Eastern 

Tampa Bay vs New Jersey
Boston vs Toronto
Washington vs Columbus
Pittsburg vs Philadelphia

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18149
19.03.19 21:59
CapoConsigliere: Det nærmer seg Playoff 2019.

Western Conferance ser jo spenstig ut, med tanke på kampen om Wild Card. Kort vei fra Play-off til man ligger utenfor kampen om Wild Cardet, spesielt Central Division er det nokså tett. 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
19.03.19 22:08
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:47)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18149
20.03.19 22:14
TheUnitedWay: Passelig å jobbe nattevakt da:)

Noen som har det.

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
21.03.19 03:22

To herlige kamper mellom Tampa og Washington de siste dagene. Kuznetzov helt fantastisk i nattens kamp, for en spiller. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg