Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

GET-ligaen 2018/2019

NYTT TEMA
elbarca86
elbarca86Innlegg: 34152
17.02.19 22:08
norball: Eneste argumentet du hører er "det forebygger skader"

Tror det forekommer langt flere skader av taklinger bakfra, mot hodet, fra blindsiden osv enn ved fights. Fights kan brukes som et element for å holde de andre i sjakk om de vet at de må stå til ansvar for sine handlinger.  

Bare for å ikke ha noen vrangforestillinger her, jeg mener da en fight mellom to som var villige fra start. Det er den eneste formen av det jeg vil se. 

Men i dag så sitter vi med et regelverk som beskytter feige handlinger som 3. mann inn i situasjoner og taklinger mot hodet i langt større grad enn det som burde vært nødvendig.  

Gårsdagens hendelser er nothing. Ene laget bydde opp, de andre avsluttet det. No harm done. Vet at alle ikke er enige, men jeg kunne ikke brydd meg mindre. 

Gi meg lillehammer i sluttspill for faen. 

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18979
17.02.19 22:20
norball: Finnes null grunner til å ha slossing i hockey.

Tja.. Det Talbot gjorde her vant kampen for Penguins. Det er noe som heter momentum. Det kan snu totalt med en scrap som fyrer opp laget.

Men som jeg sa tidligere fungerer det greit i GET-ligaen og internasjonal hockey med de reglene som er. Men å fjerne fighting fra NHL vil forandre altfor mye. Det er også med på å beskytte de beste spillerne. Det er ikke bare å kjøre over Crosby eller McDavid og tro at man bare kan spille videre.

arkles
arklesInnlegg: 7591
17.02.19 22:26

la meg se; lillehammer  vinner i sudden, jubler foran sparta boksen og danielsen klinker til didrik; deretter syter han fordi han får juling..

Det er sikkert 100 grunner til at sparta skal gi beskjed til didrik at nok er nok, og finn deg noe annet å gjøre.. Gårsdagen er ikke en av de

Lillehammer sliter nok litt med konseptet siden de har storbønder og leilendinger. i  sarp står vi opp for hverandre og ingen er mer/mindre verdt, og didrik gjorde akkurat det

 

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34152
17.02.19 22:46

BTW, hvis dette hadde vært en annen enn Didrik, hadde det blitt det hysteriet rundt det? Aldri i verden. 

norball
norballInnlegg: 4028
17.02.19 23:12
elbarca86: Tror det forekommer langt flere skader av taklinger bakfra, mot hodet, fra blindsiden osv enn ved fights. Fights kan brukes som et element for å holde de andre i sjakk om de vet at de må stå til ansvar for sine handlinger.

Mulig det forebygger. Litt småknuffing og å sette folk på plass bør være lov. Å droppe hanskene blir litt som wrestling for min del. Funker kanskje i NHL, for å få litt momentum (som Jorge er inne på). Men må si jeg aldri har fått den følelsen utenfor the big show.

norball
norballInnlegg: 4028
17.02.19 23:13
elbarca86: BTW, hvis dette hadde vært en annen enn Didrik, hadde det blitt det hysteriet rundt det? Aldri i verden.

kanskje han ville ha tidlig sommerferie? :P

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16376
18.02.19 13:19
elbarca86: Tror det forekommer langt flere skader av taklinger bakfra, mot hodet, fra blindsiden osv enn ved fights.

Når det kommer til hjernerystelser innenfor hockeyen, som blant annet Crosby har slitt mye med, så er det taklingene som er den store, stygge ulven. Det var en grunn til at Gretzky skulle ha med seg Marty McSorley når han ble transfered til LA Kings. 

Det er ca kun 5% av hjernerystelsene i NHL som kommer av fights. Mye av dette er nok på grunn av alle kodeksene som egentlig er rundt en fight. Spesielt før fighten bryter ut, men også etter. Selv om man kan si at det er forskjell på når to enforcere brøyt ut i kamp, og to lag som ikke liker hverandre. Den æreskodeksen mellom to enforcere er det noe utrolig fascinerende over. 

Tempoet og spesielt utstyret er det som er hovedårsakene til skadene i NHL. Man kan også godt si at det er dommerne som skal løse dette, men det viser seg jo ganske ofte at de også bommer på situasjoner, og da er det vel få ting som er bedre enn indre justis ute på isen? Nå kan man jo kjøre over stjerna til motstanderne, ofte helt uten konsekvenser. The instigator rule er jo en regel som skulle stoppe fightingen, men har endt opp med å være ganske forhatt blant store deler av hockeyfansen, fordi det blir gitt for lite konsekvenser av de stygge smellene. Er det nødvendigvis en bedre retning å gå? 

Uansett, Ice Guardianser en veldig spennende dokumentar rundt akkurat dette.

 

norball
norballInnlegg: 4028
18.02.19 14:20
LaGoeba: Det er ca kun 5% av hjernerystelsene i NHL som kommer av fights. Mye av dette er nok på grunn av alle kodeksene som egentlig er rundt en fight. Spesielt før fighten bryter ut, men også etter. Selv om man kan si at det er forskjell på når to enforcere brøyt ut i kamp, og to lag som ikke liker hverandre. Den æreskodeksen mellom to enforcere er det noe utrolig fascinerende over.  Tempoet og spesielt utstyret er det som er hovedårsakene til skadene i NHL. Man kan også godt si at det er dommerne som skal løse dette, men det viser seg jo ganske ofte at de også bommer på situasjoner, og da er det vel få ting som er bedre enn indre justis ute på isen? Nå kan man jo kjøre over stjerna til motstanderne, ofte helt uten konsekvenser. The instigator rule er jo en regel som skulle stoppe fightingen, men har endt opp med å være ganske forhatt blant store deler av hockeyfansen, fordi det blir gitt for lite konsekvenser av de stygge smellene. Er det nødvendigvis en bedre retning å gå?

Det er verdt å nevne de andre konsekvensene av fighting og enforcerkulturen. Det har gått helt forjævlig galt for mange ganger (Boogaard og Rypien, blant annet). 

Heldigvis er den kulturen nesten borte fra NHL nå. De fightene du ser i dag er ofte parodiske. Tipper fighting er borte fra NHL om noen år

barba
barbaInnlegg: 3392
18.02.19 18:43
norball: Det er verdt å nevne de andre konsekvensene av fighting og enforcerkulturen. Det har gått helt forjævlig galt for mange ganger (Boogaard og Rypien, blant annet).

Vet ikke om det er det samme, men et greit innblikk i "The last gladiators" også. Ingen god skjebne for Chris Nilan f eks.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18979
18.02.19 19:51
norball: Det er verdt å nevne de andre konsekvensene av fighting og enforcerkulturen. Det har gått helt forjævlig galt for mange ganger (Boogaard og Rypien, blant annet).  Heldigvis er den kulturen nesten borte fra NHL nå. De fightene du ser i dag er ofte parodiske. Tipper fighting er borte fra NHL om noen år

Rene fightere har omtrent utdødd, ja. Nå må man kunne spille hockey i tillegg, og det kommer ikke til å snu igjen. Jeg husker at jeg leste en artikkel om Matt Hendricks for mange år siden. Han var ganske bra, men akkurat ikke ferdighetsmessig god nok for NHL. Så var det noen som sa til han at hvis han skulle klare å spille seg inn i NHL måtte han begynne å fighte. Det gjorde han, og nå har han 603 kamper and counting.

De gutta du nevner som det dessverre gikk ille med var utelukkende fightere. De var egentlig boksere på skøyter som bare skulle sloss hvis noen på det andre laget gjorde noe ugreit eller for å fyre opp resten av laget, og sånne spillertyper finnes ikke i NHL lenger heller. 

Jeg tviler veldig på at fighting blir helt borte. Amerikanerne elsker det for mye. Og det fungerer ofte veldig bra som en wakeup-call, tempoet fra et eller begge lagene blir gjerne skrudd opp etter en scrap. Når man i tillegg ser hvor sjeldent det faktisk går galt i form av skader ser jeg ingen god grunn til å fjerne det heller. Det skal være litt temperatur utpå der.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
18.02.19 19:57
Jorge86: Jeg tviler veldig på at fighting blir helt borte. Amerikanerne elsker det for mye. Og det fungerer ofte veldig bra som en wakeup-call, tempoet fra et eller begge lagene blir gjerne skrudd opp etter en scrap. Når man i tillegg ser hvor sjeldent det faktisk går galt i form av skader ser jeg ingen god grunn til å fjerne det heller. Det skal være litt temperatur utpå der.

Jeg føler det er mer kontrollert av både spillere og dommere i NHL enn i Get ligaen. I Get ligaen framstår det nesten som om det er 2 fulle fyrer på byen som begynner å slåss. Mens i NHL har de regler de følger.

Synes den siste med Sparta og Lillehammer blir for brutal. Å gyve løs når en mann ligger nede uten hjelm har jeg ikke sansen for. 

Tror heller ikke det blir helt borte og det er greit så lenge det er kontrollert. Ligger en liten match mellom Malkin og Wheeler på Instagram. Malkin er stygg og tar Wheeler bakfra med kølla. Ondt blod oppstår og Wheeler tar seg av Malkin med nevene. Men ikke noe stygt, men klar seier. Disse kampene er med og setter momentum i kampene. Dette synes jeg er helt greit. Når jeg omtrent må snu meg bort fordi det blir for brutalt, da må noen sette foten ned.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22652
18.02.19 19:58
Jorge86: Jeg tviler veldig på at fighting blir helt borte. Amerikanerne elsker det for mye. Og det fungerer ofte veldig bra som en wakeup-call, tempoet fra et eller begge lagene blir gjerne skrudd opp etter en scrap. Når man i tillegg ser hvor sjeldent det faktisk går galt i form av skader ser jeg ingen god grunn til å fjerne det heller. Det skal være litt temperatur utpå der.

Enig.

barba
barbaInnlegg: 3392
18.02.19 20:17

Spesielt Svendsen, men også Tommy til tider mangler fullstendig et forhold til respekt og kodeks. Det blir så voldsomt at det blir for å skade. En liten redd gutt I altfor stor og sterk kropp gjør slikt.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18979
18.02.19 20:31
TAdams6: Synes den siste med Sparta og Lillehammer blir for brutal. Å gyve løs når en mann ligger nede uten hjelm har jeg ikke sansen for.

Jeg har ikke sett dette og snakker på et generelt grunnlag mot de som mener at fighting ikke hører hjemme i hockey.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
18.02.19 20:34
barba: Spesielt Svendsen, men også Tommy til tider mangler fullstendig et forhold til respekt og kodeks.

Enig der. 

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18979
18.02.19 20:34
TAdams6: Ligger en liten match mellom Malkin og Wheeler på Instagram. Malkin er stygg og tar Wheeler bakfra med kølla. Ondt blod oppstår og Wheeler tar seg av Malkin med nevene. Men ikke noe stygt, men klar seier.

Dette er vel gammelt? Når Malkin har en stygg takling på Wheeler, så skjer fighten i neste kamp de møtes? Jeg har sett intervjuet med Malkin der han snakker om at han har respekt for Wheeler og følte at han skyldte Jets-spilleren å gjøre opp på en fair måte. Selv om han visste at han kom til å tape (det hadde ikke vært like edelt av Malkin å grisebanke Wheeler når fighten skjer for å gjøre opp for noe dumt Malkin har gjort.)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
18.02.19 20:45
Jorge86: Dette er vel gammelt? Når Malkin har en stygg takling på Wheeler, så skjer fighten i neste kamp de møtes? Jeg har sett intervjuet med Malkin der han snakker om at han har respekt for Wheeler og følte at han skyldte Jets-spilleren å gjøre opp på en fair måte. Selv om han visste at han kom til å tape (det hadde ikke vært like edelt av Malkin å grisebanke Wheeler når fighten skjer for å gjøre opp for noe dumt Malkin har gjort.)

Riktig det. 2 hendelser. Som sagt ikke nytt, film som surrer på Instagram og som jeg får opp hele tiden. Men de gjør opp på en fin måte og Wheeler stopper slosskampen uten at det blir stygt. Slik har jeg respekt for. 2 profilerte spillere som gjør opp men som har respekt for hverandre.

norball
norballInnlegg: 4028
18.02.19 20:54
Jorge86: Jeg tviler veldig på at fighting blir helt borte. Amerikanerne elsker det for mye.
Jorge86
Jorge86Innlegg: 18979
18.02.19 21:18
norball: Rangers-Devils opening line brawl

Det der er vel omtrent sist gang det ble linebrawl. Utgående det også (dessverre, hehehe.)

Som sagt er jeg ikke for å innføre fighting der det ikke er i dag, men samtidig synes jeg det blir helt feil å fjerne det i NHL når det ikke er et stort problem. Spillerne er inneforstått med hvordan det skal foregå. Man skal ikke gå løs på en som ikke selv kaster hanskene, og man skal slutte å slå med en gang noen går i isen eller dommerne bryter opp. Det fungerer.

Jeg husker Ovechkin vs Dubinsky for en del år siden. En av dem var mic'd up, og da hører du begge sier "good job, buddy" når fighten er over. Jeg tror ikke dette er så uvanlig.

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
18.02.19 21:25
Jorge86: Jeg har ikke sett dette og snakker på et generelt grunnlag mot de som mener at fighting ikke hører hjemme i hockey.
Jorge86
Jorge86Innlegg: 18979
18.02.19 21:37
RoyHod: Du kan se den her

Mulig det har skjedd noe i forkant her, men av det som vises på den videoen er det Lillehammer-spilleren som kliner til Svendsen først. Han kan ikke bli overraska over reaksjonen som kommer. At han ikke fortsetter når Svendsen svarer er hans egen feil. Hvis han ikke ville sloss skulle han selvfølgelig ikke ha slått først. Svendsen må jo få lov til å forsvare seg, og når adrenalinet pumper og man får en midt på nepa er det fort gjort å svare akkurat sånn som Svendsen gjør. Jeg tror ikke mange hadde reagert så mye på dette hvis rollene var snudd om. Svendsens rykte gjør dette mye verre enn det egentlig er.

Spahob
SpahobInnlegg: 9949
18.02.19 22:29

Et par meget definerende runder venter lagene i toppen av tabellen. Jeg tar det for gitt at Stavanger stikker av med 6 poeng etter "enkle" kamper mot hhv Stjernen hjemme og Ringerike borte. Hvilket vil bety at de uansett utfall i Storhamar og Vålerenga sine kamper fortsatt vil være med i kampen om topp 2.

For Storhamar og Vålerenga venter tyngre motstand. Vålerenga drar til Særp i morra og de har tapt de to foregående møtene der nede. Samtidig tar Storhamar imot Lillehammer i CC Amfi. De to første oppgjørene disse lagene imellom på Hamar har endt med 4-3 til hjemmelaget. Deretter venter det som kan være årets viktigste kamp for både Storhamar og Vålerenga når de møtes i Furuset Amfi kun to dager senere!

Storhamar har vist bedring de siste rundene. Begynner å nærme seg skadefri tropp. Jensen er ute og Jimmy er usikker, ellers skal alle være klare til i morra. Josephs har vært et meget friskt pust og putta i sine to første kamper i Storhamar-drakta. Han har også blåst litt liv i Larrivee synes jeg. Nesten så jeg er litt optimist foran morradagen, men det straffer seg vel...

barba
barbaInnlegg: 3392
19.02.19 00:54
Spahob: Nesten så jeg er litt optimist foran morradagen, men det straffer seg vel...

Så så.

 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16376
19.02.19 01:32
Jorge86: En av dem var mic'd up, og da hører du begge sier "good job, buddy" når fighten er over. Jeg tror ikke dette er så uvanlig.

Som nevnt over så er de uskrevne reglene rundt en slåsskamp før to stykker går ut i en fight noe helt spesielt. Lenge siden jeg har vært så fascinert som da jeg hørte de utdøende enforcerne prate om dette.

Man spør alltid før puck-dropen om man skal ta fighten, og sier den andre nei så betyr det nei. Man har også eksempler hvor en enforcer har spurt om fight, mens motparten har svart at den vil vente til neste periode, og da blir det til at man må vente. Man sier alltid "Good luck" før kampen og "good fight" eller "good job" etterpå. 

Nå som enforcerne er på vei ut døra, så vil man nok se fighter som er mindre regissert enn disse fightene, men i NHL vil det nok alltid være rom for fights når man ser at hits som dette går ustraffet.

Og jeg har skjønt det sånn at GET-ligaen også skal få mindre størrelser på ringene sine og nå..?

Spahob
SpahobInnlegg: 9949
19.02.19 09:28
barba: Så så.

I know. Bare tåpelig. Tror jeg hadde et veldig kort snev av influensa da jeg skrev det.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16551
19.02.19 18:39

Gufs fra fjoråret i DNB. Feil på feil på feil på feil og fullt fortjent 2-3 på tavla etter første. Fryktelig periode av hjemmelaget.

(Innlegget ble redigert 19.02.19 18:39)

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16551
19.02.19 19:39

Rett og slett en tåpelig hockeymatch i Stavanger. 2 lag som leker hockey. Jeg kan ikke huske å ha sett en kamp med så hinsides mye feil og dårlige involveringer. Tempofattig, men med en million håpløse pucktap hos begge lag, så er det helt texas på isen. Grusom kvalitet.

6-4 etter 2 perioder.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
19.02.19 19:39

Målrikt i DNB Arena- 6-4 etter 2 perioder. Oilers bedre i 2.periode. Men merkelig og underholdende kamp.

Vålerenga seiler mot seriegull
Storhamar har en tøff økt mot Lillehammer

Oilers må sikte seg inn på 2.plassen. Lillehammer kommer farlig nære bakfra nå. Det er på vei til å bli en kamp mellom 4 lag og ikke 3 lag helt i toppen.

eppaen
eppaenInnlegg: 27427
19.02.19 20:28

8-4 der altså. Da snakker vi kokos-hockey. 

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16551
19.02.19 20:29

Bedre i siste fra Oilers, men det var lite som minnet om at sluttspillet nærmer seg. 8-4 i DNB.

Klikk for å gå tilbake til toppen