Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

GET-ligaen 2018/2019

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45742
22.03.19 21:33
Ole.F: En liten hoftesving der Kristw. Enig at det kunne vært en 2min, men ikke en selvfølge, selv om Mauldin går i bakken som han var skutt av en kanon. Det er liten fart i "taklingen", og den er lav.

Klarer ikke ta deg seriøst når du skriver noe slik. Prøv igjen.

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
22.03.19 21:46

Helt håpløst at forbundet lar en Storhamar dommer dømme de, nå har forbundet gitt Stavanger fansen en ekstra grunn til å sutre og det utnytter de fullt ut. Storhamar vinner i dag fordi de var det beste laget, ikke fordi ene dommeren er fra Hamar. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45742
22.03.19 21:48
RoyHod: Helt håpløst at forbundet lar en Storhamar dommer dømme de, nå har forbundet gitt Stavanger fansen en ekstra grunn til å sutre og det utnytter de fullt ut. Storhamar vinner i dag fordi de var det beste laget, ikke fordi ene dommeren er fra Hamar.

Jada, ikke har heller nektet på det. Men de 2 målene kommer på ting som ikke burde vært 2 min når man hopper over den på Mauldin.
Den er så stygg at Ps bør vurdere den, men jeg har ikke troen på at det skjer dessverre. 

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
22.03.19 21:56
Kristwic7: Den er så stygg at Ps bør vurdere den, men jeg har ikke troen på at det skjer dessverre.

Jeg fikk den ikke med meg i hallen og en ser den ikke skikkelig på den twitter linken du la ut. Men med tanke på at Stavanger ikke reagerte skikkelig på den vil jeg ikke tro den var veldig stygg, med ett lite forbehold siden jeg ikke har sett den skikkelig. 

Så den på nytt nå, burde vært 2 min på Svensson der.

Men det jeg reagerte på var at Haglund var den som gikk rundt i boksen for å peppe opp folk når Storhamar gikk opp til 3-0, de rutinerte bare stod der og så tomt ut i luften. 

(Innlegget ble redigert 22.03.19 22:06)

Spahob
SpahobInnlegg: 9969
22.03.19 22:07

Grei skuring i dag. Stavanger møtte ikke opp, og Storhamar var veldig skjerpa fra start. 


At fokuset ligger på dommerne mer enn egne spilleres elendige opptreden er helt som forventet. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45742
22.03.19 22:20
RoyHod: Jeg fikk den ikke med meg i hallen og en ser den ikke skikkelig på den twitter linken du la ut. Men med tanke på at Stavanger ikke reagerte skikkelig på den vil jeg ikke tro den var veldig stygg, med ett lite forbehold siden jeg ikke har sett den skikkelig.  Så den på nytt nå, burde vært 2 min på Svensson der. Men det jeg reagerte på var at Haglund var den som gikk rundt i boksen for å peppe opp folk når Storhamar gikk opp til 3-0, de rutinerte bare stod der og så tomt ut i luften.

Da spiller du den av en gang til, så ser du en rimelig høy fart på kort avstand før en Storhamar-spiller smeller Mauldin med hodet inn i vantet fra kort avstand. 

Den er såpass stygg at der kunne det blitt gitt matchstraff. 

Fikk ikke med meg det med Haglund, men det overrasker meg isåfall ikke heller. For mange av de eldre som gir opp i dag. Så får en heller gi skryt til ungdomsrekka og Haglund. Uredd gjeng som gir alt i hvert bytt og produsert mye bra offensivt, mer enn flere av de såkalte stjernene.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16610
22.03.19 22:21
Spahob: At fokuset ligger på dommerne mer enn egne spilleres elendige opptreden er helt som forventet.

Da er vel alt som vanlig; andre supportere tar Oilers' supporteres meget legitime spørsmål om at en Storhamar-dommer dømmer Storhamar er innafor, som en forklaring og unnskyldning for at Oilers tapte.

Jeg forventer at det stilles spørsmål her. Og det har ingenting med noenting annet å gjøre at en hoveddommer representerer klubben han dømmer.

Og for å blidgjøre alle Storhamarfans; Oilers ble pisset på.

Men et langt viktigere tema ble plutselig aktuelt i aften. Dommerstanden er som den er, men her gir forbundet virkelig vann på møllen til de som er kritiske til dommerne og forbundet fra før. Altså Oilersfans, da de er de eneste som reagerer på dommerne.

Forbundet skyter seg så jævlig mitt i brunøyet ved å la en dommer dømme egen klubb. Helt hinsides, og jeg skjønner ikke at det ikke finnes restriksjoner her. Er det rett og slett for få dommere at man bare må ta de som er tilgjengelige? 

...
...Innlegg: 36
22.03.19 22:22

Da systemet med fire dommere ble innført ble klubbene i samråd enig i at en dommer kunne være lokal for å spare noe på dommerutgiftene. Dette er altså ingenting forbundet alene har vedtatt. Slik har det nå vært i minst 6 år, uten at det noen gang har dukket opp en eneste sak hvor man har mistenkt inhabile dommere. Aldri. 


Så blusses dette opp av Edvardsen (som forøvrig får betalt for å skrive slike saker) og dette er plutselig et kjempeproblem, og skylden går naturligvis til forbundet. 


Er ikke rart det sytes og klages over en lav sko blant supporterene i ligaen når det er så forutinntatte holdninger og manglende innsikt. 

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
22.03.19 22:23
Kristwic7: Da spiller du den av en gang til, så ser du en rimelig høy fart på kort avstand før en Storhamar-spiller smeller Mauldin med hodet inn i vantet fra kort avstand.  Den er såpass stygg at der kunne det blitt gitt matchstraff.  Fikk ikke med meg det med Haglund, men det overrasker meg isåfall ikke heller. For mange av de eldre som gir opp i dag. Så får en heller gi skryt til ungdomsrekka og Haglund. Uredd gjeng som gir alt i hvert bytt og produsert mye bra offensivt, mer enn flere av de såkalte stjernene.

Farten er ikke høy, men avstanden til vantet er ikke heldig. 


Jeg vil ikke tro de viste Haglund på tv da, men jeg så det i hallen.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45742
22.03.19 22:29
RoyHod: Farten er ikke høy, men avstanden til vantet er ikke heldig. 
Jeg vil ikke tro de viste Haglund på tv da, men jeg så det i hallen.

Den er høy på såpass kort distanse jo. 

Hva feiler det forøvrig Dahlstrøm her?  Dette fikk altså Lane 2 min for.
Jeg kan oppsummere, først en stygg takling i rygg og så overfalt av Robin Dahlstrøm. 

TK80
TK80Innlegg: 419
22.03.19 22:36

Dette med at en dommer kan være lokal er ikke noe nytt, selv om man ikke har sett dette ofte på Hamar. For øvrig så var Stavanger en av forkjemperne for dette pga avstander, ikke fulgt med så nøye på dette de siste årene, men for 4-5 år siden vet jeg at det ble brukt lokale dømmere til å dømme Stavanger, mens det sjelden skjedde andre steder. Uten at det egentlig har vært noe problem. 

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
22.03.19 22:37
Kristwic7: Hva feiler det forøvrig Dahlstrøm her?  Dette fikk altså Lane 2 min for.
Jeg kan oppsummere, først en stygg takling i rygg og så overfalt av Robin Dahlstrøm.

Seriøst? Dahlstrøm fikk 2 min og det er greit nok, men stygt er det ikke, han ser at Lane er på vei inn i situasjonen igjen og hindrer han i det. At Lane får viser bare feige dommere, men nå sutrer du vel mye. Troy fikk fortjent 2+10 som er greit for den taklingen der. 

...
...Innlegg: 36
22.03.19 22:46
TK80: Dette med at en dommer kan være lokal er ikke noe nytt, selv om man ikke har sett dette ofte på Hamar.

Ser dette ofte på Hamar mener du vel? Har ikke tall, men det er ikke få kamper Søstumoen og Roy Stian Hansen har dømt med Storhamar innblandet i år. 


I tillegg har man linjedommer Svarstad fra Hamar som også dømmer ofte lokalt. 

ross
rossInnlegg: 7113
22.03.19 23:16

13 skudd på mål....

Spahob
SpahobInnlegg: 9969
22.03.19 23:16
Bilvrag: Da er vel alt som vanlig; andre supportere tar Oilers' supporteres meget legitime spørsmål om at en Storhamar-dommer dømmer Storhamar er innafor, som en forklaring og unnskyldning for at Oilers tapte.

Legitime spørsmål? Alle digitale medier der hockey diskuteres, spammes med dommersyting fra Stavanger. Haugevis med situasjoner som nevnes og påstander som slenges ut. Nå ser jeg at det sutres over at Lane fikk 2min for å ha blitt "overfalt" av Dahlstrøm. I kvarten ble det sutret over at Tommy K ikke ble utvist da han ble slått av Holm fordi praksis i Norge har vært å ha veldig lav list for å ta ut begge. Det er som dere er programmert til å klage.


Som andre påpeker har praksisen med lokale dommere vært der i mange år, og jeg leste en kommentar fra en som påstod at begge lag hadde akseptert det oppsatte dommerparet. Det er selvsagt ikke en optimal praksis, men akseptert av klubber og sparer litt penger for forbundet.


 

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
22.03.19 23:27
ross: 13 skudd på mål..

Dommeren sin feil

...
...Innlegg: 36
22.03.19 23:51

Makan til dommersutring også forresten. Evner ikke å se helheten i kampen, men legger seg opp i enkeltsituasjoner som kan føles urettferdige og bruker dette som en konklusjon for hvor elendig alt er. 


Ingen situasjoner i dagens kamp har fortjent noen match/disiplinærstraff. Det er snakk om maks 3 hendelser hvor det enten ble gitt eller ikke gitt 2 minutter som kan diskuteres. Sånn er idretten, skjer i alle kamper i alle land. Og det kommer til å skje allerede i neste kamp. 

Madlaveien
MadlaveienInnlegg: 1262
23.03.19 00:15

Dommerne er direkte match avgjørende i flere kamper under kvartfinale kampene. Så hvis folk da fremdeles forsvarer dommerstanden så er det bare å ønske god bedring. 

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
23.03.19 00:19
Madlaveien: Dommerne er direkte match avgjørende i flere kamper under kvartfinale kampene. Så hvis folk da fremdeles forsvarer dommerstanden så er det bare å ønske god bedring.

Dommerne står i stil til resten av ligaen. De fleste dommere kommer rett fra jobb/skole når de skal dømme. Så oppladningen er ikke optimal nei, men skal dommerne bli bedre må de få bedre betingelser. Men Stavanger var ganske heldig med dommerne i kvarten etter hva jeg skjønner, så ser poenget ditt. 

barba
barbaInnlegg: 3420
23.03.19 00:31
Kristwic7: Hva feiler det forøvrig Dahlstrøm her? Dette fikk altså Lane 2 min for.Jeg kan oppsummere, først en stygg takling i rygg og så overfalt av Robin Dahlstrøm.

Lane? Først en grisetakling på spiller fra blindsiden der han treffer høyt (og han er vel et hode høyere enn Dokken), men grunnen til smellen han får på slutten og at Dahlstrøm går etter han er det som skjer ved blå noen sekunder før, der han helt bevisst forsøker på en grisete knetakling som Storhamarspilleren oppdager i siste sekund og kommer seg så vidt unna. Så hva har Lane gjort? 


Dommerne bommet totalt på Svensson, var veldig usikre på den første med Lane og så ikke den siste.


1-0 i kamper, Storhamar klart best i 50 minutter og allerede god temperatur. Lukter klassiker lang vei. Gleder meg til fortsettelsen.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16610
23.03.19 00:41
Spahob: Legitime spørsmål?

Helt hinsides hvor forutintatt enkelte er.

Er det ikke et legitimt spørsmål om man lurer på om at en lokal dommer dømmer eget lag er ok?

Det har ingenting med dagens kamp å gjøre. Det har med norsk ishockey og deres seriøsitet å gjøre.

Storhamar pisset på Oilers, denne serien er allerede over, Storhamar er hinsides mye bedre enn alle andre. Det er ikke poenget.

Poenget er at lokale dommere dømmer egne lag. Er det greit? Det er godt mulig at det har vært praksis i 200 år, det er ei heller poenget. Er det greit i 2019 at lokale dommere dømmer egne lag på toppnivå?

Legg denne supportersutringa til sides, bare en sjelden gang, og ta opp tema istedet for å gå rett i forsvarsposisjon. Jeg vet at det er en vanskelig øvelse, men prøv da i det minste.

Lokale dommere dømmer eget lag. OK, eller på kanten? Tenk Norsk Ishockey 2019 og fremover, ikke Storhamar vs Oilers 22.03.2019.

(Innlegget ble redigert 23.03.19 00:44)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45742
23.03.19 00:56
barba: Lane? Først en grisetakling på spiller fra blindsiden der han treffer høyt (og han er vel et hode høyere enn Dokken), men grunnen til smellen han får på slutten og at Dahlstrøm går etter han er det som skjer ved blå noen sekunder før, der han helt bevisst forsøker på en grisete knetakling som Storhamarspilleren oppdager i siste sekund og kommer seg så vidt unna. Så hva har Lane gjort? 
Dommerne bommet totalt på Svensson, var veldig usikre på den første med Lane og så ikke den siste.
1-0 i kamper, Storhamar klart best i 50 minutter og allerede god temperatur. Lukter klassiker lang vei. Gleder meg til fortsettelsen.

Nope, den er ikke veldig stygg. Det sier kommentatorne og. 

Så ikke noe knetakling, men #16 sender han på hodet inn i vantet fra kort avstand før Dahlstrøm får anfall.


Trist at dommerne ødelegger det allerede på 0-0, der skal Oilers ha overtall for så å gi 2 overtall til Storhamar på langt mindre ting. Etter det er det enveiskjøring.

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
23.03.19 01:02
Bilvrag: Helt hinsides hvor forutintatt enkelte er. Er det ikke et legitimt spørsmål om man lurer på om at en lokal dommer dømmer eget lag er ok? Det har ingenting med dagens kamp å gjøre. Det har med norsk ishockey og deres seriøsitet å gjøre. Storhamar pisset på Oilers, denne serien er allerede over, Storhamar er hinsides mye bedre enn alle andre. Det er ikke poenget. Poenget er at lokale dommere dømmer egne lag. Er det greit? Det er godt mulig at det har vært praksis i 200 år, det er ei heller poenget. Er det greit i 2019 at lokale dommere dømmer egne lag på toppnivå? Legg denne supportersutringa til sides, bare en sjelden gang, og ta opp tema istedet for å gå rett i forsvarsposisjon. Jeg vet at det er en vanskelig øvelse, men prøv da i det minste. Lokale dommere dømmer eget lag. OK, eller på kanten? Tenk Norsk Ishockey 2019 og fremover, ikke Storhamar vs Oilers 22.03.2019.

Jeg tror de fleste fra Hamar ikke ønsker at en dommer som er tilknyttet Storhamar skal dømme i denne serien, der er vi helt enig. Men nå er det forbundet som har bestemt at det skal være slik, ikke Storhamar. Så får det heller være en diskusjon på det etter sesongen om reglene skal forandres slik at lokale ikke kan dømme lag fra samme sted. 

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
23.03.19 01:03
Kristwic7: Nope, den er ikke veldig stygg. Det sier kommentatorne og.  Så ikke noe knetakling, men #16 sender han på hodet inn i vantet fra kort avstand før Dahlstrøm får anfall.
Trist at dommerne ødelegger det allerede på 0-0, der skal Oilers ha overtall for så å gi 2 overtall til Storhamar på langt mindre ting. Etter det er det enveiskjøring.

Dommerne bommer på hvem de sender ut, for Forsberg gjør det samme som Dahlstrøm og skulle vært den som ble sendt i boksen. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38174
23.03.19 01:13

Har ikke sett kampen, men er Hansen fra Storhamar?. Det forklarer mye de siste årene.


At en lokal dommer får dømme litt i seriespillet, ok under tvil. I en semifinale i sluttspillet ? Hallo, er det mulig. Skal ikke gå an. En lokal dommer har å holde seg borte i sluttspillet, punktum finale. Terningkast 1 til forbundet 

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16610
23.03.19 01:25
RoyHod: Jeg tror de fleste fra Hamar ikke ønsker at en dommer som er tilknyttet Storhamar skal dømme i denne serien, der er vi helt enig. Men nå er det forbundet som har bestemt at det skal være slik, ikke Storhamar. Så får det heller være en diskusjon på det etter sesongen om reglene skal forandres slik at lokale ikke kan dømme lag fra samme sted.

Supportere bør også diskutere situasjoner etter sesongen. La oss glemme hva som skjer i nuet...

Det er ingen som skylder noenting på Storhamar. Deres eneste feil er at de er et langt bedre ishockeylag enn Oilers.

Alle supportere, jeg ser virkelig ikke at Oilers' er verst i klassen, sutrer slik at ørene til de som ønsker hockeyfokus, blør hardt og lenge.

Lokale dommere blir kanskje ikke lagt merke til i seriespillet, men om jeg hadde opplevd at Pål Higson var hoveddommer i en seriekamp mot Ringerike, så hadde jeg fremdeles skreket ut om at dette er en skrape for Norsk Ishockey.

Og ang. hvem som sutrer; Stavanger Ishockey, Oilers, Olja eller Søpla, velg det som passer, er landets desidert største ishockeyklubb. Det er langt flere som bryr seg om Oilers enn f.eks Storhamar, ergo får man mye mer oppmerksomhet fra supportere. Jeg tipper at Ringerikes supportere også blir frustrerte i ny og ne, men de er så få at man ikke legger merke til dem.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45742
23.03.19 02:37
RoyHod: Dommerne bommer på hvem de sender ut, for Forsberg gjør det samme som Dahlstrøm og skulle vært den som ble sendt i boksen.

Han forsvarer en lagkamerat. Dahlstrøm regelrett angriper Lane. Så nei. 

barba
barbaInnlegg: 3420
23.03.19 02:47
Kristwic7: Han forsvarer en lagkamerat. Dahlstrøm regelrett angriper Lane. Så nei.

Hele situasjonen starter ute på blå i forkant og er grunnen til at Storhamarspillerne går etter Lane. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45742
23.03.19 03:29
barba: Hele situasjonen starter ute på blå i forkant og er grunnen til at Storhamarspillerne går etter Lane.

Gir ingen grunn til at noen først skal måke en ned og siden overfalle for det. 

RoyHod
RoyHodInnlegg: 5504
23.03.19 09:15
Kristwic7: Han forsvarer en lagkamerat. Dahlstrøm regelrett angriper Lane. Så nei.

Dette oppsummerer deg på en god måte egentlig. Når Forsberg hopper på Josephs så forsvarer han en lagkamerat og da er det greit, når Dahlstrøm hindrer Lane i å gå inn i situasjonen igjen er det ett overfall. Det er rett og slett bekmørkt.


Hva med JJ sin utvisning helt på slutten? Var det og ett overfall? Det var jo en litt voldsommere utgave av det Dahlstrøm gjorde.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg