Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

GET-ligaen 2018/2019

NYTT TEMA
Madlaveien

Innlegg: 1387
Madlaveien
23.03.19 18:49

Tippolderfaren til en i utvalget bodde på Hamar? Er han objektiv? Dette må vi til bunns i. 

RoyHod

Innlegg: 5523
RoyHod
23.03.19 20:46

vif vinner og ødelegger kakefesten til barba

barba

Innlegg: 3488
barba
23.03.19 20:54
RoyHod: vif vinner og ødelegger kakefesten til barba

Blir nok mer kake senere, men tror fastlegen syns det er greit. Frisk har fortsatt bortefordel.

RoyHod

Innlegg: 5523
RoyHod
23.03.19 21:05
barba: Blir nok mer kake senere, men tror fastlegen syns det er greit. Frisk har fortsatt bortefordel.

Kanskje greit at vif går videre slik at det kan bli mer kake i finalen?;)

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
23.03.19 21:18
Spahob: TAdams8 (som jeg opplever som rimelig oppegående) smeller til med: "Har ikke sett kampen, men er Hansen fra Storhamar?. Det forklarer mye de siste årene."Dere er selvsagt ikke alene om å sutre over dommerne. Det gjøres fra alle supportere, min egen klubb absolutt inkludert. Men nå begynner det å bikke helt over borte i vest...
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 16:47)

RoyHod

Innlegg: 5523
RoyHod
23.03.19 21:27
TAdams6: Det har vært misnøye i mange år. Oilers var under Thoresen det laget med færrest overtall og mest i undertall til tross for at det var beste laget. Skal ikke gå an og helt unormalt.  Heldigvis greide man å heve seg over dette og vinne allikevel. Det er det som må skje nå og. Fokus må være på sport, ikke dommer. Men det trengs en opprenskning etter sesongen. Man kan med letthet unngå å skape unødvendig fokus på dommere som man nå gjør med å sette opp en klubbdommer i en semifinale i et sluttspill. Det er lite gjennomtenkt, håper jeg ivertfall.

Det første har nok litt med spillestil og spillertyper å gjøre, Stavanger spilte på grensen og over grensen med måten de spilte på. Men jeg forstår frustrasjonen og det normale er jo at de beste lagene skal få flest overtall.


 


Jeg er enig med at det må en diskusjon til etter sesongen, for det er ingen på Hamar som ønsker denne situasjonen vi har havnet i nå. Jeg håper alle klubber prioriterer å få opp nye dommere slik at dette ikke vil bli ett problem i fremtiden. 


Stavanger gjør mye rett og jeg håper de får ett par mann/kvinner inn på denne listen snart.

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
23.03.19 21:33
RoyHod: Jeg er enig med at det må en diskusjon til etter sesongen, for det er ingen på Hamar som ønsker denne situasjonen vi har havnet i nå. Jeg håper alle klubber prioriterer å få opp nye dommere slik at dette ikke vil bli ett problem i fremtiden.

I seriespill så kan jeg forstå at man tar billigere løsninger. Men i sluttspill bør det ikke være vanskelig å gjøre det enklere og mindre kontroversielt. Det er bare 4 lag og 2 kamper som spilles, oppsettet bør være enkelt.

Forhåpentligvis fører dette til forbedringer. For ingen lag ønsker å møte et lag i viktig kamp og vite at dommeren representerer det andre laget. Samme hvor god og nøytral den dommeren er så blir det stilt spørsmålstegn.

Hvordan et står til med dommere i Stavanger aner jeg ikke. Vi må ta godt vare på de vi har i Get ligaen, blir ikke kamper uten de og det er også mange gode prestasjoner fra dommerne. Samtidig må vi håpe at det kommer fram nye talentfulle dommere som også blir med. Gjerne fra Stavanger også.

(Innlegget ble redigert 23.03.19 21:33)

RoyHod

Innlegg: 5523
RoyHod
23.03.19 21:39
TAdams6: I seriespill så kan jeg forstå at man tar billigere løsninger. Men i sluttspill bør det ikke være vanskelig å gjøre det enklere og mindre kontroversielt. Det er bare 4 lag og 2 kamper som spilles, oppsettet bør være enkelt. Forhåpentligvis fører dette til forbedringer. For ingen lag ønsker å møte et lag i viktig kamp og vite at dommeren representerer det andre laget. Samme hvor god og nøytral den dommeren er så blir det stilt spørsmålstegn. Hvordan et står til med dommere i Stavanger aner jeg ikke. Vi må ta godt vare på de vi har i Get ligaen, blir ikke kamper uten de og det er også mange gode prestasjoner fra dommerne. Samtidig må vi håpe at det kommer fram nye talentfulle dommere som også blir med. Gjerne fra Stavanger også.

Forbundet sa at de satt opp de dommerparene som de mente stod best til de forskjellige kampene, når lagene har godtatt at det er greit med dommere fra samme klubb holder jo forbundet seg innafor det som klubbene vil. Men er helt enig at det er en praksis som må diskuteres etter sesongen, og jeg syntes den er feil, spesielt i ett sluttspill. 


Men jeg syntes dommerne på Hamar i går gjorde en grei jobb, de overså noen ting men det gjøres i alle kamper. Det gikk ikke mye ene eller andre veien. Så jeg har stor tro på at de gjør en god jobb selv om de representerer ene eller andre klubben. Det er viktigere at vi gir dommerne bedre betingelser slik at de slipper å dra rett fra jobb og til å dømme en kamp. Det er det største problemet nå slik jeg ser det.

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
23.03.19 21:44
RoyHod: Forbundet sa at de satt opp de dommerparene som de mente stod best til de forskjellige kampene, når lagene har godtatt at det er greit med dommere fra samme klubb holder jo forbundet seg innafor det som klubbene vil. Men er helt enig at det er en praksis som må diskuteres etter sesongen, og jeg syntes den er feil, spesielt i ett sluttspill. Men jeg syntes dommerne på Hamar i går gjorde en grei jobb, de overså noen ting men det gjøres i alle kamper. Det gikk ikke mye ene eller andre veien. Så jeg har stor tro på at de gjør en god jobb selv om de representerer ene eller andre klubben. Det er viktigere at vi gir dommerne bedre betingelser slik at de slipper å dra rett fra jobb og til å dømme en kamp. Det er det største problemet nå slik jeg ser det.

Jeg så ikke kampen, det er prinsipielt jeg tenker. 

Greit det er godtatt, men i sluttspill i en så viktig kamp. Tankene begynner å svirre, Storhamar folk i styret i NFF osv osv. Det er slike tanker man må unngå. De kommer samme hvor god og nøytral dommeren er. 

Jeg visste faktisk ikke at han var Storhamar dommer før det kom fram i går kveld.

(Innlegget ble redigert 23.03.19 21:44)

RoyHod

Innlegg: 5523
RoyHod
23.03.19 21:50
TAdams6: Jeg så ikke kampen, det er prinsipielt jeg tenker.  Greit det er godtatt, men i sluttspill i en så viktig kamp. Tankene begynner å svirre, Storhamar folk i styret i NFF osv osv. Det er slike tanker man må unngå. De kommer samme hvor god og nøytral dommeren er.  Jeg visste faktisk ikke at han var Storhamar dommer før det kom fram i går kveld.

Ikke glem at han har spilt på lag med Steffen da;) Den er jeg ikke sikker på selv, men er det folk sier. 


Men helt enig at det burde vært unngått, han kunne dømt andre semien etter min mening. 

Spahob

Innlegg: 9975
Spahob
23.03.19 22:53
Bilvrag: Tilbake til dommersutring; det sytes alt for meget. Både i vest og i øst. Men det som nå virkelig tar av, det er sytinga på dommeryting. For hver Oilerssupporter som klager på en dommeravgjørelse, så er det 4 supportere av andre lag som klager på Oilerssuporterens dommerklaging. Og der er Storhamar kanskje verst i klassen. For et håpløst fokus. Denne sutringa har tatt helt av.

Nå har vi vel snart borret oss langt nok ned. Nå har vi kommet oss fra klaging på dommere, til klaging over klaging på dommere til klaging over klaging over klaging på dommerne. Så får andre vurdere hva som er mest interessant/irriterende.


Vi får være enige om å være uenige. Jeg hadde håpet at man i det minste kunne gitt dommerne en sjanse i stedet for å sage dem allerede før match.


Hadde dommerne vært like ræva som Stavanger-spillerne i går, så skulle jeg skjønt reaksjonene, men så vidt jeg kan forstå står man igjen med at å overse Svensson sin mot Mauldin var den eneste reelle missen, og selv den kvalifiserte altså kun til en 2min. Når alt blir mørkt og sjanseløst pga 1 utvisning som ikke ble tatt, da bør man gå i seg selv, fremfor å slakte dommere.


 

Spahob

Innlegg: 9975
Spahob
23.03.19 23:10
TAdams6: Tankene begynner å svirre, Storhamar folk i styret i NFF osv osv.

NFF vet jeg ikke hvor relevant er da, men :)


Hpckey-Norge er lite. Det blir vanskelig om det skal stilles spørsmål ved alle som har tilknytning til toppklubber. Har du samme oppfatning av "det forklarer mye de siste årene" når det gjelder Kronborg(Lillehammer), Hallin(Jordal), Johnsen(M/S), Lutchke(Ringerike), Frandsen(Frisk) som du har overfor Hansen sin Storhamar-tilknytning?


Og for the record, ideelt sett så dømmer ikke en dommer sin egen klubb. Men dette har ikke vært opplevd som noe problem tidligere. Det er først nå at hele Stavanger er i fistel og paranoiaen får fult utløp.

...

Innlegg: 36
...
23.03.19 23:24
Spahob: Nå har vi vel snart borret oss langt nok ned. Nå har vi kommet oss fra klaging på dommere, til klaging over klaging på dommere til klaging over klaging over klaging på dommerne. Så får andre vurdere hva som er mest interessant/irriterende.

Klubbene står for rekruttering av dommere, og det er de som videre lønner dem karrieren ut. Sett fra denne vinkelen sitter makten i forhold til utvikling av dommere hos de respektive klubbene, og ikke hos forbundet, som jobber på minimalt med ressurser og gjør det de kan. Skal en endring skje må man altså se mot egen klubb. 


Jevnt over er jeg også fornøyd med dommerne, og selv om man i perioder har enkelte situasjoner jevner dette seg som regel alltid ut. 


Uten dommere blir det ingen kamp, og hvem vil vel egentlig bli skjelt ut ukentlig på twitter og tjene minimalt? Konstruktiv kritikk er lov men jeg reagerer når diskusjoner eskaleres til nærmest det barnslige, og det kun er et eneste negativt fokus. 


Synes Spahob konkluderer mitt poeng ganske godt. La dommerne få en sjanse i morgen nå, så håper vi på en jevn og spennende kamp. 

RoyHod

Innlegg: 5523
RoyHod
23.03.19 23:40
Spahob: Så får andre vurdere hva som er mest interessant/irriterende.

Det mest irriterende er klappere, det kan vi vel være enig om?

Spahob

Innlegg: 9975
Spahob
23.03.19 23:50
Kristwic7: Nå har de blitt smittet i Asker.

Ironisk nok så er vel det der en Storhamar-kar som klager på vegne av Frisk :)


Men ta nå poenget da kristwic; dommerklaging hører jo liksom med. Jeg og forbeholder meg retten til å knatre ned noen harmdirrende linjer om hvor ræva dommeren er innimellom. Det er når dommersutringa blir altoverskyggende at jeg mister litt piffen.

Spahob

Innlegg: 9975
Spahob
23.03.19 23:51
RoyHod: Det mest irriterende er klappere, det kan vi vel være enig om?

Selvsagt!

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
24.03.19 10:01
Spahob: Hpckey-Norge er lite. Det blir vanskelig om det skal stilles spørsmål ved alle som har tilknytning til toppklubber. Har du samme oppfatning av

Du må lese hva jeg skriver. Det er prinsipielt. Hvis du ikke bare siterer den ene setningen men leser hva jeg skriver så tror jeg ikke vi er så uenige.

Bilvrag

Innlegg: 16813
Bilvrag
24.03.19 11:26
Spahob: Nå har vi vel snart borret oss langt nok ned. Nå har vi kommet oss fra klaging på dommere, til klaging over klaging på dommere til klaging over klaging over klaging på dommerne. Så får andre vurdere hva som er mest interessant/irriterende.
Vi får være enige om å være uenige. Jeg hadde håpet at man i det minste kunne gitt dommerne en sjanse i stedet for å sage dem allerede før match.
Hadde dommerne vært like ræva som Stavanger-spillerne i går, så skulle jeg skjønt reaksjonene, men så vidt jeg kan forstå står man igjen med at å overse Svensson sin mot Mauldin var den eneste reelle missen, og selv den kvalifiserte altså kun til en 2min. Når alt blir mørkt og sjanseløst pga 1 utvisning som ikke ble tatt, da bør man gå i seg selv, fremfor å slakte dommere.

Vi har da ikke borret så veldig mye. Du har de som klager på dommerne (oilersfans), og så har du de som klager på oilersfans' dommerklaging (alle andre, med storhamarfans i førersete).

Jeg vet ikke hva vi er uenige om. Jeg har lenge preket om at dommerne får ufortjent mye tyn, all den tid de er amatører. Man bør rette dommerkritikk til klubber og forbund, det er de som bestemmer hverdagen til dommerne.

Og selv om man ser i flere fora at enkelte oilerssupportere tar ut sin frustrasjon på dommerne, så betyr ikke det nødvendigvis at man utelukkende har fokus på dommerne. Vi er fra Stavanger, vi kan gjøre flere ting samtidig. Du ser ikke sjelden en supporter som er fryktelig misfornøyd med eget lag, og samtidig ikke er helt happy med dommeren.

Jeg synes at de aller fleste oilerssupporterne uttrykker misnøye med hvordan vi så ut mot Storhamar. Det var ikke bra. Vi tålte å komme under med 0-2 mot Sparta. Det går neppe like bra mot Hamar. Kniven på strupen i aften, og Oilers må se ut som et helt annet lag.

Oilers starter i undertall på isen også i dag, da klubber og forbund synes det er greit at Hansen dømmer også i dag. Uten at jeg nødvendigvis tror at det betyr noe for resultatet. Men jeg synes litt synd på Hansen. Dette er en helt hårreisende avgjørelse av de som bestemmer.

(Innlegget ble redigert 24.03.19 11:27)

MacanT

Innlegg: 14373
MacanT
24.03.19 12:16
Bilvrag: Oilers starter i undertall på isen også i dag, da klubber og forbund synes det er greit at Hansen dømmer også i dag. Uten at jeg nødvendigvis tror at det betyr noe for resultatet. Men jeg synes litt synd på Hansen. Dette er en helt hårreisende avgjørelse av de som bestemmer.

Er det slik at denne Storhamar dommeren kommer å dømme alle kampene i denne semifinaleserien mellom nettopp Storhamar og Stavanger Oilers?

Bilvrag

Innlegg: 16813
Bilvrag
24.03.19 13:02
MacanT: Er det slik at denne Storhamar dommeren kommer å dømme alle kampene i denne semifinaleserien mellom nettopp Storhamar og Stavanger Oilers?

Usikker. Forbundet hadde dog gjort både seg selv og Hansen en tjeneste dersom han ble byttet ut.

TheBracket

Innlegg: 41191
TheBracket
24.03.19 13:38

Ponomarenko har signert ny kontrakt med Stjernen. Meget bra av klubben! 

clavin

Innlegg: 33383
clavin
24.03.19 13:53

Legace tilbake i dag, Burlon er den av utlendingene som må vike.


Oilers må enkelt og greit vinne i dag. Å ta igjen 0-2 mot Sparta gikk greit, men det er noe annet å gjøre dette mot Storhamar. 


Jeg har en dårlig følelse på Oilers' vegne, noe som normalt sett er positivt sett med Oilers-øyne.


Om vi har tenkt å legge dommerkritikken på is? ikke f***.

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
24.03.19 13:55
TheBracket: Ponomarenko har signert ny kontrakt med Stjernen. Meget bra av klubben!

Veldig bra og kjekt å se at Stjernen signerer spillere. Hvordan ser utsiktene ut for Stjernen? 

MacanT

Innlegg: 14373
MacanT
24.03.19 14:45
Bilvrag: Usikker. Forbundet hadde dog gjort både seg selv og Hansen en tjeneste dersom han ble byttet ut.

Sjekket kvartfinalekampene og det viste seg at vi hadde de samme dommerne i alle 6 kampene.

Ettersom Storhamar dommeren er satt opp til å dømme også dagens kamp i Stavanger må man nok dessverre regne med at det blir slik i alle semifinalekampene, ren skandale dette.

(Innlegget ble redigert 24.03.19 14:45)

TK80

Innlegg: 419
TK80
24.03.19 16:06

Dere burde jo være glade for at en Storhamar-dommer er satt opp, da har dere enda mer "legitime" bortforklarknger da dere ryker ut. Spesielt viktig da dere ikke fortjener å være i semi, Sparta burde spilt denne serien, men i kvarten ble dommerne direkte avgjørende i Stavangers favør.


Se bare på første kamp i denne serien, dere skylder på dommerne, det faktum at dere spillemessig ble pissa på av Storhamar betyr tydeligvis ingenting

eppaen

Innlegg: 28320
eppaen
24.03.19 16:14
TK80: betyr

Er jo greit om du leser innleggene før du kommer med påstander? Helt utrolig at det er mulig. At Oilers ble avkledd på Hamar er godt dokumentert. 

RoyHod

Innlegg: 5523
RoyHod
24.03.19 17:19

Ekeberg er byttet ut med Lüthcke i dag, Hansen dømmer som sist. Da er det bare til å gjøre seg klar for klaging fra Stavanger.

MacanT

Innlegg: 14373
MacanT
24.03.19 17:29
TK80: Sparta burde spilt denne serien, men i kvarten ble dommerne direkte avgjørende i Stavangers favør.

Maken til tullprat skal man lete lenge etter.

TK80

Innlegg: 419
TK80
24.03.19 17:31

MacanT nei, les ditt eget pisspreik så har du funnet det mange ganger verre

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg