Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

BMW-Williams med boggie?

NYTT TEMA
damien74
damien74Innlegg: 642
27.11.03 10:57
Jeg så ett bilde i et F1 blad som hadde tittelen "Bilen BMW-Willams vil bygge". Den hadde seks hjul. Fire bakhjul.

De får sikkert aldri lov til å bruke den, men er det noe fordel med så mange hjul. Det er sikkert større marktrykk, men et pitstopp må jo ta evigheter med to ekstra hjul.

Det var vel en bil med fire framhjul en gang i tiden, men så vidt jeg vet så ble den bare brukt i ett løp før den ble forbydd av FIA.


Noen synspunkter?Let's spill the beans.
Ribba
RibbaInnlegg: 36121
27.11.03 12:04
Med 4 bakhjul, så kanskje slitasjen på bakhjulene blir mindre (mer jevnt fordelt). Så kanskje dem kun trenger å ta å skifte forhjulene. Men nå er det sjeldent hjulskifte som tar tid (med mindre noe tull oppstår). Som regelt er dem ferdig med dekkskifte lenge før bensinpåfyllingen er ferdig. Dessuten så har dem vel bare et par ekstra mann for å skifte disse dekkene også, altså at dem har en mann (eventuelt to om du regner med han som gir/tar imot dekket) på hvert hjul (i dag 4, men 6 i dette tilfellet).

Tviler på at BMW.WilliamsF1 vil få lov til dette.... iallefall ikke mer enn et løp, med mindre alle andre lagene gjør det samme.
damien74
damien74Innlegg: 642
27.11.03 13:13
Tro om det er to eller fire hjul som driver bilen?
Klikk for å gå tilbake til toppen