Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Utesteng Astmatikere fra OL og VM

NYTT TEMA
frode57
frode57Innlegg: 3401
28.11.17 10:06

Astmatikere og andre kronisk syke må ikke få delta i OL. Paralympics , Ja ,men ikke ordinær OL.

staaalisen
staaalisenInnlegg: 8419
26.12.17 14:07

Det er medisineringen, og i særlig grad den norske måten å gjøre det på, som er problemet.  Ikke sykdommen. Det at norske skileger også medisinerer helt friske utøvere, gjør det hele enda mer suspekt.

Et forbud mot bruk av astmamedisin for langrennsløpere ville løst alle problemer. Men ulempen er selvfølgelig at med slike regler ville den norske dominansen vært helt umulig å opprettholde. 

 

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 21915
09.01.18 13:42
staaalisen: Det er medisineringen, og i særlig grad den norske måten å gjøre det på, som er problemet.  Ikke sykdommen. Det at norske skileger også medisinerer helt friske utøvere, gjør det hele enda mer suspekt.

Rent bortsett fra at de ikke gjør det da. Men fakta har aldri vært din sterke side.

(Innlegget ble redigert 09.01.18 13:42)

PointShare
PointShareInnlegg: 308
26.01.18 19:32
frode57: Astmatikere og andre kronisk syke må ikke få delta i OL. Paralympics , Ja ,men ikke ordinær OL

Dårlig forsøk på å leke provokatør.. 

TheJedi
TheJediInnlegg: 6635
07.02.18 09:59

Her er jeg enig med trådstarter.

At astma skal være et så stort problem blant norske utøvere at selv friske utøvere bruker medisin er i seg selv på grensen til mistanke om doping, at de burde tas bort fra den norske leiren og tilbudt paralympics. Om ikke annet, for å fjerne mistanken blant utenlandske journalister.

dickenzz
dickenzzInnlegg: 1628
07.02.18 21:19
TheJedi: At astma skal være et så stort problem blant norske utøvere at selv friske utøvere bruker medisin er i seg selv på grensen til mistanke om doping, at de burde tas bort fra den norske leiren og tilbudt paralympics. Om ikke annet, for å fjerne mistanken blant utenlandske journalister.

Den norske OL troppen har med seg 6000 doser med astmamedisin til OL, mye mer enn noen andre.

Her skal det tydeligvis medisineres kraftig for å få ønskede  resultater...

startelver
startelverInnlegg: 57883
07.02.18 22:23

Den norske troppen er større enn de fleste andre nasjoner så det har en naturlig forklaring.  Tror ikke at det er så mange færre astmatikere i Sverige når det gjelder langrenn.

dickenzz
dickenzzInnlegg: 1628
08.02.18 00:08

Hvor skal de norske bo, de fleste er syke og bør da ligge på sykehus

staaalisen
staaalisenInnlegg: 8419
15.02.18 12:09

"rent bortsett fra at de ikke gjør det da", sier Kjempebra. 

De 6000 dosene virker, sier jeg. Etter at reserver som Hegstad og Haga hadde pust nok til å stake seg inn til gull.

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5378
15.02.18 12:18
staaalisen: reserver som Hegstad og Haga

Hehe, morsomt at du kaller norges to beste skøytere denne sesongen for reserver.

staaalisen
staaalisenInnlegg: 8419
15.02.18 12:49

Haga ble olympisk mester før hun var i stand til å vinne et norsk mesterskap. Og hun er 27 år!  Gratulerer med OL-gullet, dere!

TheBracket
TheBracketInnlegg: 40574
15.02.18 14:55

Ingen har noe å stille opp med mot norske Ventoline-raketter!

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21529
15.02.18 15:29
frode57: Astmatikere og andre kronisk syke må ikke få delta i OL. Paralympics , Ja ,men ikke ordinær OL.

Hva med de med brune øyne, eller mørk hudfarge, skal de få lov? Men arrangørene av sommer-OL i -36 ville nok vært enig.

SirKillalot
SirKillalotInnlegg: 13540
15.02.18 15:39
staaalisen: Etter at reserver som Hegstad og Haga hadde pust nok til å stake seg inn til gull.

Det var vel Haga sin 7. topp tre plassering på 10km fristil denne sesongen, så ingen enorm overraskelse at hun vinner for andre gang på distansen (første litt uoffisiell da det var beste etappetid).

Bør forby Havregrøt...måte på hvorfor de skal holde seg så sunne med sånn tapermat.

(Innlegget ble redigert 15.02.18 15:40)

Hemohssh
HemohsshInnlegg: 532
05.03.18 14:21

Mye mas om Sir Bradley Wiggins og Team Sky om dagen. De brøt en etisk grense da et legemiddel ble brukt for å behandle en medisinsk tilstand i TdF tilbake i 2012.

Stoffet i medisinen, som for øvrig ble brukt under TUE, er triamcinolone. Tipper at ´medisinen` var Kenacort. Tilfeldigvis var denne wundermedisinen med i kofferten til Norges landslagsleger i Pjongchyang. Kanskje NRK finner ut at disse `ikke` ble brukt av utøvere som `ikke` hadde astma.

Jeg bare lurer på om Norge brøt noen etiske grenser under vinter-OL, eller er det slik at det spiller ingen rolle, bare Norge vinner.

Uten å blande inn utøvere som ble hindret å delta i vinterlekene av analfabete landslagsleger, vil jeg bare påpeke at samme Kenacort kan nytes i form av leppekrem. Ja og faktisk fpr å kurere munnsår etc.

(Innlegget ble redigert 05.03.18 14:23)

staaalisen
staaalisenInnlegg: 8419
08.03.18 02:14
Hemohssh: Stoffet i medisinen, som for øvrig ble brukt under TUE, er triamcinolone. Tipper at ´medisinen` var Kenacort. Tilfeldigvis var denne wundermedisinen med i kofferten til Norges landslagsleger i Pjongchyang

Kenacort er en sterk allergimedisin som uten tvil virker prestasjonsfremmende. Simen Hegstad Krüger skal visstnok ha allergiplager. Han tok en av tidenes mest overraskende gullmedaljer i langrenn.

Hva skulle nordmennene med denne sterkt stigmatiserende medisinen hvis den ikke var i bruk i Korea? Det er klart at den var i bruk, og det av en eller flere løpere. Snille leger, og slapp diagnostisering gjør at medisinsk fritak kan gis også for Kenacort.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13785
08.03.18 10:31
staaalisen: Et forbud mot bruk av astmamedisin for langrennsløpere ville løst alle problemer. Men ulempen er selvfølgelig at med slike regler ville den norske dominansen vært helt umulig å opprettholde.

Hvem ville da ha dominert, tror du?

Favorittene dine , Justyna Kowalczyk , som vant OL-gull med brukket fot, eller noen finner, som har Pekka Vähäsöyrinki  som sitt forbilde?

Eller kanskje noen svensker?????


Hudsucker
HudsuckerInnlegg: 1540
08.03.18 12:31

Olympiatoppen varsler at det blir slutt på åpenheten omkring medbrakte medisiner, som følge av NRKs tendensiøse journalistikk.

Ikke vanskelig å forstå at de føler seg motarbeidet og aktivt misforstått.

Av saken fremgår det også at det ikke ble søkt om medisinsk fritak for noen norske utøvere under OL. En faktaopplysning som nok vil bli ignorert av flere debattanter her.

Og 99% av medisinlageret forble ubenyttet, sikkert også det et sjokk for dem som lurer på hva man skal med medisiner når de ikke blir brukt.

SirKillalot
SirKillalotInnlegg: 13540
08.03.18 21:09
Hudsucker: Olympiatoppen varsler at det blir slutt på åpenheten omkring medbrakte medisiner, som følge av NRKs tendensiøse journalistikk. Ikke vanskelig å forstå at de føler seg motarbeidet og aktivt misforstått. Av saken fremgår det også at det ikke ble søkt om medisinsk fritak for noen norske utøvere under OL. En faktaopplysning som nok vil bli ignorert av flere debattanter her. Og 99% av medisinlageret forble ubenyttet, sikkert også det et sjokk for dem som lurer på hva man skal med medisiner når de ikke blir brukt.

Ja, vi får se om disse hardkritikerne med mangel på substanse kommer med en uoppfordret unnskyldning for sin kontinuerlige nedrakking angående norsk bruk av lovlige midler, når det i tillegg viser seg at bruken var minimal.

"Den reelle sammenligningen, basert på NRKs faktainnhenting om antall inhalatorer med Ventoline, skulle ha vært: Norge: 12, Tyskland: 30, Sverige: 10, Finland: 10. Av disse har vi under OL-perioden brukt to, én til en utøver, én til en person i støtteapparatet. Vi tar med oss hjem 99 % av beredskapslageret."

Legger til samme lenke en gang til:

https://www.nrk.no/ytring/ol-fjaera-som-ble-til-fem-astmatiske-hons-1.13947216

"Olympiatoppen, som ansvarlig for den norske OL-troppen, har, som eneste nasjon (oss bekjent) under lekene i Pyeongchang, valgt å gi innsyn"

"Vi har på forespørsel latt mediene få se våre fraktlister med oversikt over alt fra vaffelrøre til tredemøller, vi har offentliggjort detaljerte OL-budsjetter, og vi har gitt ut listen over beredskapsmedisiner vi brakte med til OL og Paralympics."

"Det er forskjell på beredskap og bruk. Olympiatoppen har hele tiden fremholdt at medisinene vi sendte til OL og Paralympics er beredskapsmedisiner til en tropp på 280 utøvere og ledere. Medisinene er naturligvis deklarert og forhåndsgodkjent av Statens legemiddelverk og IOC. Alt vi gjør tåler dagens lys."

"NRK sammenligner med Sveriges og Finlands 10 inhalatorer av Ventoline (salbutamol). Norge hadde med 6 slike inhalatorer. I tillegg hadde vi 6 enheter Airomir, som inneholder det samme virkestoffet. Hva Sverige, Finland og Tyskland har med av øvrige medisiner, fremkommer ikke av NRKs saker, men våre 6 Ventoline- og 6 Airomir-sprayer ble fordelt med én av hver til hver av de fire leirene hvor vi hadde lege og utøvere boende under OL.

Da hadde vi to av hver i reserve. Dette mener vi er et høyst rimelig beredskapslager."

"Under OL har Olympiatoppens medisinske personell behandlet utøvere, ledere, deltakere i ulike reisegrupper og representanter for mediene. Én utøver og én i støtteapparatet, begge med tidligere stilt astmadiagnose, har fått hver sin Ventoline-spray av Olympiatoppens medbrakte medisiner.

Totalt er det benyttet om lag én prosent av medisinene i beredskapslageret under OL. Alt som er ubenyttet tas med hjem til Norge etter Paralympics. Det er ikke søkt om medisinsk fritak (TUE) for noen utøvere fra Norge under OL. Det er heller ingen utøvere som har fått kortisoninjeksjoner, et tema det også har vært mediespekulasjoner om under OL."

Hudsucker
HudsuckerInnlegg: 1540
09.03.18 01:25
SirKillalot: Ja, vi får se om disse hardkritikerne med mangel på substanse kommer med en uoppfordret unnskyldning for sin kontinuerlige nedrakking angående norsk bruk av lovlige midler, når det i tillegg viser seg at bruken var minimal.

Det er blitt veldig, veldig stille fra dem både her og i vintersport-tråden om emnet i dag. Ettersom jeg sterkt betviler at de går i seg selv, antar jeg pausen skyldes at de unngår seg selv - i hvert fall alt det insinuerende visvaset de har lirt av seg, for eksempel om Krüger.

staaalisen
staaalisenInnlegg: 8419
14.03.18 12:44
SirKillalot: Ja, vi får se om disse hardkritikerne med mangel på substanse kommer med en uoppfordret unnskyldning for sin kontinuerlige nedrakking angående norsk bruk av lovlige midler, når det i tillegg viser seg at bruken var minimal.
"Den reelle sammenligningen, basert på NRKs faktainnhenting om antall inhalatorer med Ventoline, skulle ha vært: Norge: 12, Tyskland: 30, Sverige: 10, Finland: 10. Av disse har vi under OL-perioden brukt to, én til en utøver, én til en person i støtteapparatet. Vi tar med oss hjem 99 % av beredskapslageret."
Legger til samme lenke en gang til:
https://www.nrk.no/ytring/ol-fjaera-som-ble-til-fem-astmatiske-hons-1.13947216
"Olympiatoppen, som ansvarlig for den norske OL-troppen, har, som eneste nasjon (oss bekjent) under lekene i Pyeongchang, valgt å gi innsyn"
"Vi har på forespørsel latt mediene få se våre fraktlister med oversikt over alt fra vaffelrøre til tredemøller, vi har offentliggjort detaljerte OL-budsjetter, og vi har gitt ut listen over beredskapsmedisiner vi brakte med til OL og Paralympics."
"Det er forskjell på beredskap og bruk. Olympiatoppen har hele tiden fremholdt at medisinene vi sendte til OL og Paralympics er beredskapsmedisiner til en tropp på 280 utøvere og ledere. Medisinene er naturligvis deklarert og forhåndsgodkjent av Statens legemiddelverk og IOC. Alt vi gjør tåler dagens lys."
"NRK sammenligner med Sveriges og Finlands 10 inhalatorer av Ventoline (salbutamol). Norge hadde med 6 slike inhalatorer. I tillegg hadde vi 6 enheter Airomir, som inneholder det samme virkestoffet. Hva Sverige, Finland og Tyskland har med av øvrige medisiner, fremkommer ikke av NRKs saker, men våre 6 Ventoline- og 6 Airomir-sprayer ble fordelt med én av hver til hver av de fire leirene hvor vi hadde lege og utøvere boende under OL.
Da hadde vi to av hver i reserve. Dette mener vi er et høyst rimelig beredskapslager."
"Under OL har Olympiatoppens medisinske personell behandlet utøvere, ledere, deltakere i ulike reisegrupper og representanter for mediene. Én utøver og én i støtteapparatet, begge med tidligere stilt astmadiagnose, har fått hver sin Ventoline-spray av Olympiatoppens medbrakte medisiner.
Totalt er det benyttet om lag én prosent av medisinene i beredskapslageret under OL. Alt som er ubenyttet tas med hjem til Norge etter Paralympics. Det er ikke søkt om medisinsk fritak (TUE) for noen utøvere fra Norge under OL. Det er heller ingen utøvere som har fått kortisoninjeksjoner, et tema det også har vært mediespekulasjoner om under OL."

Skiforbundets redegjørelse om medisinene i skapet, og din fortolkning av det, viser hva det er som virkelig betyr noe i norsk langrenn. Det er verken utstyr, smurning eller dagsform.

Nei, det er størrelsen på medisinlageret og standarden på det medisinske apparatet som gjør forskjellen. Det er dette som sikrer norsk suksess. Suksess også i Korea, hvor omtrent halvparten av medaljene ble tatt med hjem til steinrøysa.

SirKillalot
SirKillalotInnlegg: 13540
14.03.18 18:34
staaalisen: Skiforbundets redegjørelse om medisinene i skapet, og din fortolkning av det, viser hva det er som virkelig betyr noe i norsk langrenn. Det er verken utstyr, smurning eller dagsform. Nei, det er størrelsen på medisinlageret og standarden på det medisinske apparatet som gjør forskjellen.

Du fortsetter virkelig på dette med medisinlageret når du har fått servert fakta rett fra kilden?

Du må nok bare belage deg på at Norge er best på ski fordi de nettopp er best på å trene riktig og oftest er blant de beste på utstyr, smørning og dagsform.

Det er som om du skulle klaget på en kokkekonkurranse og klager på at den ene kokken har masse tilbehør...som han ikke har brukt i retten. Og om en hadde brukt det så hadde du klaget da også, selv om reglene på forhånd viste til hvor mye tilbehør det ev. var lov til å bruke.

Klikk for å gå tilbake til toppen