Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hurtigløp på skøyter under Vinter-OL 2018

NYTT TEMA
lok1
lok1Innlegg: 5876
06.02.18 17:20

Analyse nummer tre tar for seg en av de mest populære øvelsene her på forumen, nemlig hurtigløp på skøyter under Vinter-OL 2018. Her tror jeg det ikke skal være noen feil med russere som ikke er blitt invitert o.l, så skrik ut om det er noe. Melder om at innlegget er på over 2000 ord, så vær tålmodig om det er noen navn som har gått i stå =)

Program

10. februar klokka 12.00–3000 meter for kvinner

11. februar klokka 08.00–5000 meter for herrer

12. februar klokka 13.30–1500 meter for kvinner

13. februar klokka 12.00–1500 meter for herrer

14. februar klokka 11.00–1000 meter for kvinner

15. februar klokka 12.00–10.000 meter for herrer

16. februar klokka 12.00–5000 meter for kvinner

18. februar klokka 12.00–Kvalifisering lagkonkurranse herrer

18. februar klokka 12.00–500 meter for kvinner

19. februar klokka 12.00–Lagkonkurranse Kvalifisering–Kvinner,

19. februar klokka 12.00–500 meter for herrer

21. februar klokka 12.00–Finale lagkonkurranse kvinner og herrer

23. februar klokka 11.00–1000 meter for herrer

24. februar klokka 12.00–Fellesstart for kvinner og herrer

 

Analyse

 

Menn

500 meter

På 500 meter er det Ronald Mulder som leder verdenscupen, like før vår egen Håvard Lorentzen. Mulder som ofte har vært i skyggen av sin bedre bror kan virkelig ta steget øverst på pallen i år, etter bronse i Sotsji. Er nybakt europeisk mester på distansen fra Kolomna. Når det gjelder Lorentzen kjenner dere jo til han like mye som meg, og etter at han motbeviste oss om at han ikke bare var i form i november ved å vinne i Erfurt må jeg innrømme at jeg har et ekstremt håp om at han skal ta Norges første gull på 500 meter siden 1948. Regjerende sprintverdensmester er Kai Verbij fra 2017, men han vant faktisk ikke en distanse under det mesterskapet så vi får se hvordan han gjør det på enkeltdistanse (han deltok hverken under VM eller EM enkeltdistanse på 500). Skadet seg også under kvalifiseringsløpet til OL, så her må man avvente å se hvordan formen blir. For Nederland er dermed kanskje Jan Smeekens den nest beste, etter å ha vunnet VM i Sør-Korea. Han er jo også som kjent sølvvinner fra Sotsji, og for en veteran å regne med sine 30 år. Er satt opp både på 500 og 1000, men han er jo definitivt best på den korteste distansen og har faktisk verdensrekorden på 300 meter. Nederland skulle nok likt å sende Dai Dai Ntab til OL, men siden de har amerikansk uttak i skøyter og Dai ble diskvalifisert i uttaket blir det ingen tur på det morsomme navnet. Russeren Pavel Kulizjnikov er som kjent utestengt til OL, så utfordrere til denne distansen kan være Nico Ihle fra Tyskland og Alex Boisvert-Lacroix, men det er nok heller tvilsomt at de vil stå aller høyest på pallen.

P.S.: Nytt av året er at det kun skøytes ett løp på 500 meter.

 

Regjerende verdensmester: Jan Smeekens

Regjerende olympisk mester: Michel Mulder

 

1000 meter

På den doble distansen er nok Verbeij litt bedre enn på 500 meter, og han har nok en enda bedre sjans på denne distansen hvis ikke skaden hemmer han (og at han i det hele tatt deltar). Skal ikke se bort fra at han kan ta gull her, etter bronsen i enkeltdistanse-VM. Lorentzen er med her også, og kan ta Norges tredje medalje på 1000 meter gjennom tidene. Kjeld Nuis er regjerende mester fra enkeltdistanse-VM i både 1000 meter og 1500 meter, samt at han ble bronsevinner sammenlagt i sprint-VM. Tradisjonelt er han bedre på 1000 enn 1500 meter og for to sesonger siden vant han også denne distansen sammenlagt i verdenscupen. Det gjorde han også i fjord, og han vant med hele 110 poeng på nestemann, og leder også årets 1000 meter. Jeg går for Nuis over de to andre denne gang. Utfordrere er Koen Verweij, Vincent De Haitre og allerede nevnte Nico Ihle.

 

Regjerende verdensmester: Kjeld Nuis

Regjerende olympisk mester: Stefan Groothuis

 

1500 meter

På 1500 meter har vi naturligvis vår egen Sverre Lunde Pedersen som jo som kjent vant på hjemmebane i Stavanger i november, men det spørs nok om han heller kommer til å ta en eventuell medalje på 5000 meter. Ble nummer 2 i Erfurt på distansen, så mulighetene er jo der. Denis Juskov hadde vært en klar favoritt på denne distansen etter sin verdensrekord før jul, men på grunn av cannabisbruk for mange herrens år siden får han altså ikke delta i OL. Skal ikke gå inn på den diskusjonen her, men det OL mangler absolutt en av sine sterkeste skøyteløpere uten han. I Juskovs fravær vil de to allerede nevnte nederlenderne Kjeld Nuis og Koen Verweij seile opp som favorittene, med en tredje nederlender Patrick Roest som utfordrer til sine landsmenn og SLP. Joey Mantia fra USA kan også gjøre det bra.

 

Regjerende verdensmester: Kjeld Nuis

Regjerende olympisk mester: Zbigniew Bródka

 

5000 meter

Som sagt kan SLP ha en enda bedre sjans på 5000 meter enn på 1500 meter, men jeg klarer ikke helt å lese formen hans. Han vant distansen i Erfurt, men det var ikke akkurat OL-feltet som deltok her, så som sagt vanskelig å vite. Spennende blir det uansett. Det er nok gode gamle Sven Kramer som blir mannen å slå. Kramer vant dobbeltseier under VM i fjor, der han i tillegg satt to verdensrekorder på lavlandsbaner. Vant også sammenlagt, samt 5 og 10k under VM på Hamar i fjor, i tillegg til at han også har vist han går fort også denne sesongen. Er alltid god til å spisse formen til mesterskap, så i motsetning til SLP føler jeg meg ganske sikker på at mannen er i form. Det er (ifølge teamnl.org) Jan Blokhuijsen og Bob de Vries som er satt opp som andre og tredje mann på 5000 meter, og selv om førstnevnte tok bronse sammenlagt i fjor, har de så og si ikke vist noe i internasjonale løp de siste årene. Utfordrere til pallen kan være Peter Michael fra New Zealand, nybakt europamester Nicola Tumolero og Ted-Jan Bloemen fra Canada.

 

Regjerende verdensmester: Sven Kramer

Regjerende olympisk mester: Sven Kramer

 

10000 meter

Sven Kramer igjen som nevnt over. Får med seg regjerende olympisk mester Jorrit Bergsma på denne distansen, en mann jeg heller har tro på kontra de to som er satt opp på 5000 meter. Det er gått ett 10 000 meter-løp i år, og det var det Kramer som vant foran Ted-Jan Bloemen. Blir ikke overrasket om dette er pallen heller, for er jo bare åtte deltakere på milen. Sverre Lunde Pedersen går nok denne distansen, men mangler nok litt for å holde ut her.

 

Regjerende verdensmester: Sven Kramer

Regjerende olympisk mester: Jorrit Bergsma

 

Lagtempo

Nederland har annonsert at de stiller med sin verdesrekordtrio fra 2013 med Kramer, Blokhuijsen og Verweij, med Roest som reserve om sistnevnte ikke går. Nederland er også regjerende verdens og olympisk mester, samt nybakt europamester og går dermed denne distansen som skyhøye favoritter. Sølv og bronse kan land som Norge, Canada og kanskje til og med hjemmenasjonen kjempe om, men om syns Canada har et meget bra lag i år.

 

Regjerende verdensmester: Nederland

Regjerende olympisk mester: Nederland

 

Fellesstart

Denne distansen er ny på OL-programmet, og vet det er delte meninger om denne formen for skøytegåing. Hjemmehåpet Lee Seung-hoon har spesialisert seg på denne distansen foran OL, og vant verdenscupen både i år og i fjor. VM-gullet gikk derimot til Joey Mantia foran Alexis Contin og Oliver Jean (noe som kanskje oppsummerer bingoen i denne øvelsen). I EM var det jo Blokhuijsen som vant skandaleløpet der de gikk for langt, men det er ikke han som er innstilt fra Nederland. Bingo? Dyktighet? Korrekt innlemmelse? Spennende er den jo uansett!

 

Regjerende verdensmester: Joey Mantia

Regjerende olympisk mester: Ikke øvelse

 

Kvinner

500 meter

Oddsen på at Nao Kodaira vinner denne må være under 1.1… Er regjerende verdensmester på distansen (og lavlandsrekordholder fra dette VM), og leder verdenscupen suverent. Hun har faktisk vunnet de syv 500 meterne hun har stilt opp på i årets sesong. Altså japansk seier her. Hjemmehåpet Lee Sang-hwa er sølvfavoritt, hun er også regjerende olympisk mester og sølvvinner fra fjorårets VM. Tredjeplassen er kanskje mer åpen, og Angelina Golikova har fått godkjent deltakelse av IOC og hun er i alle fall blitt mye bedre siden sist OL. Andre som kan utfordre er Vanessa Herzog og Karolina Erbanova som gjorde et godt EM og Erfurt.

 

Regjerende verdensmester: Nao Kodaira

Regjerende olympisk mester: Lee Sang-hwa

 

1000 meter

Nao Kodaira her også, for selv om hun ble slått i VM av Heather Bergsma satt hun like så godt ny verdensrekord på 1.12,09 i Salt Lake City. Leder også denne cupen suverent. Nevnte Bergsma har også tatt verdenscupseier i år, så det er nok disse to det står mellom. Selv om det er to det står mellom er det flust med kvinner som kan ta medalje, blant annet Jorien ter Mors (som igjen deltar både i kort og langbane), Miho Takagi og allerede nevnte Vanessa Herzog. En spennende øvelse dette!

 

Regjerende verdensmester: Heather Bergsma

Regjerende olympisk mester: Zhang Hong

 

1500 meter

Her er det også Japan som regjererer, denne gang med Miho Takagi i førersetet. Selv om hun bare tok bronse i enkeltdistanse-VM har hun vært såpass overbevisende i årets verdenscup at det skal bli vanskelig å slå henne. Den som i så fall kan slå henne er igjen Heather Bergsma som også på denne distansen er regjerende verdensmester. Sølvvinner fra VM, Ireen Wüst stiller jo også på 1500 meter, men hun har nok en enda bedre sjanse på den doble distansen så får vi se hvordan det blir i år. Utfordrere til disse tre er nederlenderne Marrit Leenstra (som har sin beste distanse på 1500) og Lotte van Beek. Regjerende olympisk mester Jorien ter Mors deltar bare på 500 og 1000 meter.

 

Regjerende verdensmester: Heather Bergsma

Regjerende olympisk mester: Jorien ter Mors

 

3000 meter

Ireen Wüst har sin beste distanse her, og er både regjerende olympisk og regjerende verdensmester. Har dog bare stått en gang på pallen i år på 3000 meter, men hun har jo ikke pleid å regjere i verdenscupen uansett. I VM var det Martina Sablikova som tok sølv, og det skal man jo heller ikke se bort fra her heller, og hun satser i alle fall på både 3000 og 5000 meter. Natalia Voronina er godkjent av IOC, og vil satse mot medalje, mens Olga Graf har takket nei til deltakelse (heller tvilsomt at hun uansett ville tatt medalje). Antionette de Jong er med kun på 3000 meter i år, og kan være en av utfordrerne til pallen. Andre outsidere kan være evigunge Claudia Pechstein eller Blondin fra Canada.

 

Regjerende verdensmester: Ireen Wüst

Regjerende olympisk mester: Ireen Wüst

 

5000 meter

Martina Sablikova er kanskje enda bedre på den lengste distansen, i alle fall i forhold til resten av feltet, et felt som ikke er sterkt. Pechstein og Blondin er nevnt, men jeg klarer ikke helt å se hvem andre enn muligens Annouk van der Weijden som skal kunne være med å kjempe om medaljene. Kanskje vi faktisk kan få se nok en medalje til Pechstein? Ikke umulig i et slikt felt!

 

Regjerende verdensmester: Martina Sáblíková

Regjerende olympisk mester: Martina Sáblíková

 

Lagtempo

Japan satt verdensrekord i desember på 2.50,87. Spørs nok hvordan saktere is vil slå inn på kjappe japanerne, spesielt når man har regjerende olympisk og verdensmester Nederland mot seg. Nederland - Japan ble også gull - sølv i VM, så ingen tvil som at det er de det kommer til å stå mellom. Nederland stiller med de Jong, Leenstra og Wüst som var det samme laget som vant VM. Russland hadde vanligvis vært en kandidat til denne øvelsen, men med både Graf og Fatulkina ute av OL er to av de beste russiske lagtempokjørerne ikke med. I Russlands fravær kan land som Tyskland og Canada bli med å dominere pallen.

 

Regjerende verdensmester: Nederland

Regjerende olympisk mester: Nederland

 

Fellesstart

Som sagt en ny øvelse. I årets verdenscup har det stått hele åtte forskjellige utøvere på de ni pallplassene, og bare Francesca Lollobrigida har stått to ganger på pallen. Som sagt er også denne øvelsen litt bingo, og det viser jo årets verdenscup. Kim Bo-reum gjorde det veldig godt i fjorårets verdenscup og er regjerende verdensmester på distansen. Andre som kan gjøre det godt i fellesstart er Ivanie Blondin, Claudia Pechstein og Ayano Sato, men som sagt er det vanskelig å analysere en slik øvelse.

 

Regjerende verdensmester: Kim Bo-reum

Regjerende olympisk mester: Ikke øvelse

 

 

Neste analyse: Snøbrett

tucan
tucanInnlegg: 20460
06.02.18 17:42

HHL leder verdenscupen på 500 m(og 1000 m)

 

5000 meteren som SLP vant manglet vel bare kramer, og bloemen var nok litt døgnvill. Ellers var det ikke mye som manglet. (Blokhuijsen kanskje)

 

kramer virker i sin sedvanlige uslåelige form. Men bak der er det åpent.

lok1
lok1Innlegg: 5876
06.02.18 17:47

Ser nå at jeg har sett på verdenscupstillinger som ikke tar med Erfurt. Beklager.

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
06.02.18 18:11
lok1: er jo bare åtte deltakere på milen

12 deltagere.

Flott trådstart!

tucan
tucanInnlegg: 20460
06.02.18 18:25

Ingenting å beklage;-)

 

flott innlegg, selvom jeg personlig helst så at fellesstarten kunne forbigås i stillhet;-)

CrazyHorse
CrazyHorseInnlegg: 11150
06.02.18 18:30
tucan: fellesstarten kunne forbigås i stillhet;-)

Bare vent , du blir nyfrelst når SLP , eller ADJ suser inn til seier på fellestarten på lekenes nest siste dag -)

CrazyHorse
CrazyHorseInnlegg: 11150
06.02.18 18:34

Kan jo ta med banerekordene fra ishallen i Gangneung. Regner med at en del av de blir slått. De sterkeste tidene synes jeg faktisk er på de lengste distansene for både kvinner(5000) og menn 5-og 10000)

tucan
tucanInnlegg: 20460
06.02.18 18:39

Neppe. Skal til svigerhelvete den siste helgen. De har null sportsinteresse. Men har sjekket programmet, så går ikke glipp av noen skøyteløp;-)

Skulle jo vært 10000 m med SLP som outsider til medalje istedenfor.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13760
06.02.18 20:42
tucan: Neppe. Skal til svigerhelvete den siste helgen.

Kanskje du får "influensa"?

Eller har du "brukt" den opp?

tucan
tucanInnlegg: 20460
06.02.18 20:50

De bor heldigvis på andre siden av fjellene, så slipper relativt billig unna. Sykdom bare utsetter plikten.  Bare å få det overstått ;-)

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13760
06.02.18 21:13
lok1: P.S.: Nytt av året er at det kun skøytes ett løp på 500 meter.

Noen som vet om det trekkes hvem som skal gå siste indre/ytre, eller er det et seedingsystem?


Håvard Lorentzen med flere,  vil vel helt klart ha en fordel med siste ytre.


 

tucan
tucanInnlegg: 20460
06.02.18 21:24

Her trekkes det vel i motsetning til wc.

MrSimon
MrSimonInnlegg: 1135
06.02.18 21:25

Hvem har oppnådd beste tid på 500 m med siste indre?

Flott trådstart, forresten.

CrazyHorse
CrazyHorseInnlegg: 11150
06.02.18 21:35
MrSimon: Hvem har oppnådd beste tid på 500 m med siste indre?

Boisvert Lacroix så vidt jeg kan se , 34 18

MrSimon
MrSimonInnlegg: 1135
06.02.18 21:46
CrazyHorse: Boisvert Lacroix så vidt jeg kan se , 34 18

Da er det mulig å ta gull med siste indre med et perfekt løp. Nå er isen i Sør-Korea noe tregere enn rekordbanene i Nord-Amerka og mulighetene bedre for å makte et medaljeløp med siste indre.

Sjaksjakbajev
SjaksjakbajevInnlegg: 1114
06.02.18 22:11
MrSimon: Hvem har oppnådd beste tid på 500 m med siste indre?
tucan
tucanInnlegg: 20460
06.02.18 22:20

Det er ikke noen generell fordel med siste ytre på 500.

muligens på de raskeste banene, men tror ikke det gjelder her.

de som er veldig rask på første 100 kan ha god nytte av en flott rygg. Og med første ytre er det lettere å få til en god første sving, og ditto god vekslingsside.

er nok lettere å ødelegge løpet med siste indre, men på 500 må de treffe uansett. 

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
06.02.18 23:24
CrazyHorse: Kan jo ta med banerekordene fra ishallen i Gangneung. Regner med at en del av de blir slått. De sterkeste tidene synes jeg faktisk er på de lengste distansene for både kvinner(5000) og menn 5-og 10000)

I hvert fall blant herrene var tidene i fjorårets enkelt-vm vesentlig mer imponerende på langdistansene, uvisst av hvilken grunn.

I herreklassen kan alle banerekordene stå for fall. Den vanskeligste å tukte blir antagelig Kramers 6.06, som neppe andre enn ham selv har potensial til å underskride. Selv om Kramer nå er i toppform, liksom under enkelt-vm i fjor, er dette en tøff tid. Og hvis Kramer trekker siste par (hvilket det er 1/3 sjanse for), er det langt fra sikkert at han går i kjelleren hvis det ikke er helt nødvendig for å ta gull.

I dameklassen er banerekordene jevnt over sterkere i forhold til de beste løpernes nåværende nivå, og marginene mindre. På papiret virker Wüst 3.59.04 den vanskeligste å tukte. (Kun de Jong med 4.02.07 har vært under 4.03 lavlands inneværende sesong.)

Hvis viftene ikke er slått av siden i fjor, forventer jeg en fordel i forhold til normalt gode lavlandsforhold (Hrv, Stavanger etc.) på 0,5 tidspoeng på de tre lengste distansene, 0,25p på 500m og 0,4p på 1000m, dvs. en fordel på om lag halvparten av SLC og Calgary.

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
07.02.18 00:02

Indre vs. ytre på 500m: I v-cupen i SLC gikk Yamanaka på 34.28 med grovt feilskjær i siste indre etter å ha hatt et klart overtak på makker Poutala (34.21) ved inngangen til siste sving, og kunne ha truet verdensrekorden med en strøken siste indre av sedvanlig japansk (eller canadisk) kaliber. Det er betydelige individuelle variasjoner mht. hvorvidt og hvor mye sprinterne influeres av banevalget. Alt annet likt vil tunge løpere med kraftfulle, men seige drag ha ulempe av siste indre, slik som Nico Ihle og Was. For begge disse vil nok gullsjansen ryke hvis de trekker sin handicappede bane. Også R. Mulder, distansens klare bookmaker-favoritt, har det med å komme et for drøyt stykke ut i ytre bane med siste indre. Og vår egen HHL favoriseres nok også minst en tidel av å trekke siste ytre der han har opparbeidet høyere fart enn i første ytre, og ikke trenger reservere seg i siste sving. Spør man løperne fra JPN, CAN, KOR, Poutala og Smeekens, vil jeg tippe at de er relativt likegyldige til siste indre vs. siste ytre per se, men kan tenkes å foretrekke siste indre fordi dette gir, hvis de er heldige med trekningen, muligheten av å få en makker som de kan tenkes å få en dragsug-fordel av en tidel, eller i beste fall drøye så, av å ligge bak på vekslingssiden. Trekningen på 500m vil opplagt måtte influere på gull- og medaljesjanser, så tett som det er på distansen, og med større utslag for enkelte løpere enn andre.

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
07.02.18 00:32
tucan: Her trekkes det vel i motsetning til wc.

Ja, det trekkes, innen puljene der de respektive nasjoner har plassert sine løpere. Regelverket er tilgjengelig her: https://www.isu.org/isu-statutes-constitution-regulations-technical/special-regulations-and-technical-rules/53-2016-special-regulations-and-technical-rules-speed-skating-and-short-track/file ; s. 47-49 (stor takk til CrazyHorse for å ha spadd opp denne).
Når det gjelder fordelingen  av de ulike nasjoners OL-billetter fordelt på de ulike puljer, har vi et utgangspunkt her:

http://schaatsstatistieken.nl/index.php?nieuws=20171111 for herrer; og
http://schaatsstatistieken.nl/index.php?nieuws=20171110-2 for damer.
Dette utgangspunktet må dog modifiseres fra kvalifiserte nasjoner som ikke fyller opp kvotene sine (slik som f.eks. NOR mht. kvalifisert nr. 3 på 500m herrer, eller RUS fra overveiende IOC-eksklusjon). Jeg har ikke sett en oppdatert rangeringsliste og nasjonsfordelt puljeoversikt over påmeldte løpere på nettet, men en slik oppdatering er ikke spesielt vanskelig å sy sammen fra hva vi besitter av oppdatert informasjon. (F.eks. vet vi at NZL prioriterer Dobbins fremfor Michael på 10k og at RUS avstår fra å benytte sine billetter på 5000 og 10000 herrer.)

(Innlegget ble redigert 07.02.18 00:35)

rockz
rockzInnlegg: 6231
07.02.18 06:47

Er det slutt på at man går to 500m?

tucan
tucanInnlegg: 20460
07.02.18 07:50

Ja.

CrazyHorse
CrazyHorseInnlegg: 11150
07.02.18 12:32

HHL med 1,08,59 under et testløp i Gangneung i dag (16,7, 24,8,26,7). Andre resultater å legger merke til ; Kodaira 37,05 på 500, Blokhuijsen 3,40,8 på 3000 og Ter Mors 1,14,37 på 1000

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
07.02.18 13:06

Flere tider fra testløpet (fra schaatsforum):

Havard Lorentzen 34.94 (3 tideler bak Yamanaka på første 100)
Daichi Yamanaka 34.95
Alex Boisvert Lacroix 35.05
Laurent Dubreuil 35.27  (med forbehold)
Ching Yang Sung 35.55
Jiaxuan Xie 35.59
Mirko Nenzi 35.60
Henrik Fagerli Rukke 35.84
Artyom Krikunov 35.97
Vincent DeHaitre 35.99
Koen Verweij 36.00

Nao Kodaira 37.05
Arisa Go 37.61
Karolina Erbanova 37.93
Jing Yu 37.99
Erina Kamiya 38.00
Angelina Golikova 38.08
Brittany Bowe 38.22
Min Sun Kim 38.57
Anice Das 38.83

Esmee Visser 4.04,69

Bøkko 1.14.99 (!)
Njåtun 1.16.07 (!)

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
07.02.18 13:16
CrazyHorse: HHL med 1,08,59 under et testløp i Gangneung i dag (16,7, 24,8,26,7)

Til sammen gir rundetidene 1.08.20, så her må det være trukket fra litt mer enn sløyfing av hundredeler.

CrazyHorse
CrazyHorseInnlegg: 11150
07.02.18 13:59

Ja  ser det. Hentet fra Twitter,  men slutttiden skal være korrrekt 

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
07.02.18 13:59

Samlet sett indikerer ikke tidene fra dagens testløp mer enn normalt gode lavlandsforhold, så det er tvilsomt om hallen har vært varmet opp og viftene slått på. Det er derfor grunn til å sette kryss i margen ved de to norske dameprestasjonene på 1000m. Hege forbedret sin nylige lavlandspers fra Erfurt med hele 0,53 sek, og melder seg på i kampen om poengplass, om enn medalje virker for langt frem. (0,62 bak ter Mors som aspirerer til minimum bronse og satte lavlandspers med 0,07 sek og åpenbart har funnet toppformen.) Ida forbedret sin lavlandspers med 0,17 sek, og har med dette 0,03 sek bedre sesongbeste lavlands enn Wüst som er den største favoritten til å vinne 1500 ved siden av M. Takagi. Ida forbedret seg hele 0,35p fra sin 1000m-notering i Erfurt. Med samme forbedring i poeng på 1500m, altså 1,05 sek, ville Ida havnet på 1.55.61 og slått Wüst knepent på 1500m i Erfurt! Min fremste bronsekandidat på 1500, Leenstra, hadde 1.55.75 i Erfurt og 1.55.45 i testløpet nå 05.02. Hm!

(Innlegget ble redigert 07.02.18 14:01)

jonsalars
jonsalarsInnlegg: 647
07.02.18 23:25

Flott orientering i starten her! Men ein del praktisk. Finst det oversikt over alle TV sendetider for skeising? Vert alt dekka på dei tre kanalane? På canaldigital ligg Eurosport 3 - 4 - 5, vert dei brukt? Svært dårlege erfaringar med Eurosport på canaldigital, guiden for Eurosport ofte  i hytt og ver! TV guide på Eurosport er så vidt eg kan sjå svært tungvint, må klikka for meir og meir og meir. 

Håpar i alle fall å få med det vesentlege, Eurosport Player uaktuell. Burde verta bråk om viktige ting er kun der. Må ikkje verta "betalingsTV" under OL.

lok1
lok1Innlegg: 5876
07.02.18 23:32

Sjekk tråden TV tider for sesongen 2017/18 og siste side. Er hele OL, men den mest oversiktlige jeg har sett hittil

CrazyHorse
CrazyHorseInnlegg: 11150
07.02.18 23:44
jonsalars: Flott orientering i starten her! Men ein del praktisk. Finst det oversikt over alle TV sendetider for skeising? Vert alt dekka på dei tre kanalane? På canaldigital ligg Eurosport 3 - 4 - 5, vert dei brukt? Svært dårlege erfaringar med Eurosport på canaldigital, guiden for Eurosport ofte  i hytt og ver! TV guide på Eurosport er så vidt eg kan sjå svært tungvint, må klikka for meir og meir og meir.

Skøyter blir i all hovedsak vist på Eurosport Norge-kanalen, ser det ut som-(kanal 35 på CD kabel) De tre ekstra kanalene 3,4 og 5 vet jeg ikke hva skal brukes til , men sannsynligvis repriser og avlastningskanaler der idretter som ikke er så populære i Norge vises. TV -guiden er lagt litt om , før kunne en bla en dag fremover , nå ser ut som den bare hopper noen timer frem i sendeplanen

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg