Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Curling under Vinter-OL 2018

NYTT TEMA
kytec
kytecInnlegg: 32448
Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 31798
21.02.18 00:52

Det har vært omvendt i tidligere reportasjer, men aner ikke hva som er riktig.

MLangseth
MLangsethInnlegg: 133
21.02.18 01:14

kun sett en omgang av de sør-koreanske jentene, men de setter stener som Ulsrud har bommet gang på gang i mesterskapet

Coach
CoachInnlegg: 74180
21.02.18 01:22
kytec: Kan alderen være ombyttet i denne artikkelen?

Jepp, Kristin er cougar.  :-)

Ellers avkreftet Nedregotten i TV-studio VGs formulering. De skal ikke ha bedt om noen ny medaljeseremoni, kun svart (en eller annen IOC/arrangør-person) at de ikke er avvisende til det om de skulle bli forespurt. Sånn apropos journalister og presisjon (i Ulsrud 2018-klassen).

 

MLangseth
MLangsethInnlegg: 133
21.02.18 01:35

og skipen til OAR er verre enn Ulsrud. For noen stygge miss....

6-0 til Best.Korea etter 2 omg

Coach
CoachInnlegg: 74180
21.02.18 02:02

Full rulle i nest siste matchpass i damenes grunnspill, med avansementsnøkkelkamper i både Sverige-Kina og Canada-Skottland. Men ikke engang ekstrakanalene Eurosport 3-5 viser noe direkte derfra, så det er visst Playeren man får ty til for slikt i natt.

 

(Innlegget ble redigert 21.02.18 02:19)

MLangseth
MLangsethInnlegg: 133
21.02.18 02:05

anbefaler folk å se SK mot OAR i dameklassen.

God curling fra vertslandet, og helt horribelt fra landet der doping er morsmelk

Coach
CoachInnlegg: 74180
21.02.18 02:12
Tullin_Thams: Ja, da Canada vant i Torino spilte Brad Gushue firer, men det var vel han gamlingen (som jeg ikke husker navnet på i farta) som var skip? Han spilte toer eller treer.

Den levende legenden Russ Howard skippet fra toerplass, ja. Han ble i utgangspunktet hentet inn som coach/reserve for Newfoundland-jyplingene i deres OL-sesong-satsing, men da det viste seg at han forsterket laget også som spiller overlot toer Mike Adam sin plass til ham, og han fikk på bakgrunn av rutinen også ansvaret for shot-calling (altså skipens rolle, hvilket dessuten innebar at han slapp å koste).

Enda en spesiell faktor ved dette tilfellet var f. ø. at laget internt anså Gushue som «skip» (som jo også kan tolkes som «lagkaptein», og ikke kun henspeile på utføringen av skippe-oppgaver), ettersom laget var formet rundt ham (altså «Team Gushue»; hvis noen av de andre spillerne skulle bli skiftet ut hadde det fortsatt vært å anse som samme lag – og gjennomtrekk har det saktens vært i dette laget mellom ut-av-det-blå-OL-gullet i 2006 og omsider-VM-gullet i fjor).   

 

Barbosa
BarbosaInnlegg: 3994
21.02.18 07:22

Vi leder mot Sverige i skrivende stund. Bare synd det ikke er noe å spille for, bortsett fra heder og ære. Svenskene uansett klar for semi.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 3994
21.02.18 07:41

Norge opp i 7-2.

MacanT
MacanTInnlegg: 10396
21.02.18 19:06
Coach: Men ikke engang ekstrakanalene Eurosport 3-5 viser noe direkte derfra, så det er visst Playeren man får ty til for slikt i natt.

Begynner å bli rimelig lei Eurosport opplegget. Har prøvd å finne ut hva de viser på Eurosport 3-5 men finner ingen skikkelig TV guide. Det nærmeste jeg har funnet er program guiden på min Canal Digital HD-PVR men der er omtrent null info utover Skøyter, Ishockey, Curling osv. Står jo ikke en gang om det dreier seg om opptak eller live sending.

Har dog funnet ut at en av semifinalekampene imorgen vises live på Eurosport Norge. Det er Sveriges kamp jeg vil se så sannsynligvis sender de den andre kampen slik at jeg må over til PC'n å knote med playeren.

(Innlegget ble redigert 21.02.18 19:08)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42565
21.02.18 19:40

Det ble en spennende kamp mellom Skottland og Canada, der det lenge som Homan skulle trekke kaninen ut av kosteskaftet, men denne turneringen har virkelig ikke vært hennes og når hun først så lyset i tunnelen så var det bare et skotsk hurtigtog. Dermed er det snipp snapp snute for forhåndsfavoritt Canada og det er en av de aller største skrellene i årets OL (muligens ikke så stort som at en snowboarder vinner super-G, men ikke så langt unna).

De japanske jentene så også relativt skrekkslagne ut mot sveitsiske jenter som bare hadde æren å spille for og kom egentlig aldri inn i matchen. Men heldigvis så ordnet Sverige biffen med seier over USA så dermed blir det semifinale på team Fujisawa og det syns jeg er hyggelig siden de har vært et skikkelig friskt pust. I semifinalen så møter de Sør-Korea, og det kommer til å bli interessant å se hvordan de klarer presset av å være på hjemmebane når gullet er i synsfeltet. De har vært uanfektet til nå, men jeg blir ikke helt overrasket om det skreller.

Sverige og Skottland møtes i den andre semifinalen, og der må svenske ta på seg favorittstemplet. Så er team Muirhead absolutt kapable og Hasselborg har ikke alltid klart å holde nervene i sjakk.

Jeg syns dette er ganske åpent, og tror vi kan få to spennende semifinaler og spesielt om Sør-Korea tar seg til finale så kan det bli en elektrisk stemning i curling-hallen. 

Siden det ikke ble noen playoff så er det spillefri for jentene i morgen, og semifinalene starter fredag klokka 12 norsk tid.

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42565
21.02.18 19:54

For herrene ble det ikke helt som jeg hadde trodd, en ting at Norge fikk en sympatiseier mot Sverige, men at USA skulle gi Skotland en overhaling som de neppe har opplevd siden Viking-tiden var ikke helt lett å forutse. Smith hadde store problemer med draw-farten sin og ga bort 7 poeng på den måten og da taper man curling-kamper. Schuster og gjengen har spilt seg kraftig opp etter skandalekampen mot Norge, og det virker som de har det riktig så gøy. Nå blir det nytt oppgjør mot naboen i nord i semifinale etter at Canada som forventet lekte seg med de danske amatører. Så får vi se om Schuster kan overraske igjen etter at de slo nettopp Canada i grunnspillet.

Hvem som blir Sverige sin motstand vites ikke, men det blir ikke Japan der herrene var like skrekkslagne som sine landskvinner og de var egentlig aldri nær med å ta den nødvendige seieren mot Korea som kanskje avsluttet med å gjøre sin meste match i turneringen. Dermed står det mellom nevnte Skottland og Sveits som møtes i playoff i natt. Sveits har vært en berg og dalbane til nå, de begynte med to tap før de vant fem kamper på rad (inkludert å slå Sverige og Canada) og avsluttet med to tap. Jeg mener nok Sveits har et høyere maksnivå og selv om det ikke har virket slik så er de nok kanskje også litt mer stabil. Så jeg tror de tar seg videre og får den vonde æren av å møte Edin på gulljakt.

Jeg tror helt klart mest på at Sverige vinner OL for herrene, tross at de tapte mot det utskjelte norske laget i dag.

sodajr
sodajrInnlegg: 10856
21.02.18 19:56

Var dette karriens siste kamp for team Ulsrud? Ulsrud og Negård legger vel opp nå?

Tullin_Thams
Tullin_ThamsInnlegg: 9417
22.02.18 03:25

Wow, for en stein av Schwarz! Da blir det med 99,99 % sikkerhet Sveits som møter Sverige i semifinalen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42565
22.02.18 08:19

For en match, og for en dramatisering av norsk politikk!

Skottene startet kampen med å bruke Trond Giske-taktikken "hit on everything" og det fungerte utmerket, Sveitserne fikk aldri i gang draw-spillet sitt og denne basis-curlingen passet ikke de offensive sveitserne.

Men til slutt ble skottene innhentet, de ble for ivrige på å slå og et par dårlige valg og de kom i store problemer. Så gjør Schwarz turneringens stein på siste i niende omgang for 5 poeng og da ble siste omgangen bare et desperat forsøk fra skottene å komme tilbake fra en umulig posisjon.

Det blir en ekstremt interessant semifinale mot svenskene, det kan bli curling-propaganda. Sveits tror jeg kanskje er det laget som vil tjene mest på regelendringen som det snakkes om med 5-guard zone fra neste sesong. For der team Edin er ganske komplett så er team de Cruz og særlig 4'er Scwarz enorme på små flater og legge opp spillet når mange steiner er i spill. 

Klokka 12 drar herrene i gang, men tv viser Canada mot USA, så de som vil se Sverige - Sveits må over på Eurosport-player eller en av ekstra kanalene som man aldri vet hva som sendes.

MacanT
MacanTInnlegg: 10396
22.02.18 10:43
GoingKronos: Klokka 12 drar herrene i gang, men tv viser Canada mot USA

Akkurat som forventet.

Har klart å unngå playeren så langt, men nå er det vel bare å krype til korset. Hater alle disse oppleggene med automatisk abonnent fornyelse. Så hvis jeg ikke finner Sverige - Sveits på ekstra kanalene med helt tilfeldig sendeplan blir det til å signe på for så å si opp et minutt seinere.

jakoby
jakobyInnlegg: 550
22.02.18 12:03

Ganske spenstig at det norske laget drar tilbake til Sør-Korea bare for å plukke opp bronsen.

MacanT
MacanTInnlegg: 10396
22.02.18 12:34
jakoby: Ganske spenstig at det norske laget drar tilbake til Sør-Korea bare for å plukke opp bronsen.

Vel, jeg kan tenke meg langt kjedeligere reiser enn å dra på en OL medaljeseremoni for å motta en medalje :)

Det sagt så har jeg alltid lurt på hvorfor så mange utøvere kaster seg på første beste fly hjem med en gang de er ferdig med sine øvelser. Selv hadde jeg blitt værende før å få med meg mest mulig og ikke minst være med på avslutningsseremonien. 

MacanT
MacanTInnlegg: 10396
22.02.18 13:11

Wow, Niklas og resten av laget spiller glimrende. Tar 4 poeng i fjerde omgang å leder dermed 6-1

Nå blir det tøft for sveitserne å komme tilbake :)

dickenzz
dickenzzInnlegg: 1155
22.02.18 13:33
jakoby: Ganske spenstig at det norske laget drar tilbake til Sør-Korea bare for å plukke opp bronsen.

Reiser de den lange veien tilbake for å få ny medaljesermoni?  Hah dette blir bare for dumt.  De kunne vel bare fått sendt medaljene i en postpakke til Norge. Er forlengst ferdig med denne konkurransen nå. Mer jåleri for dette curling-spillet trengs ikke. Curling er mest et selskapsspill på en isflate

Barbosa
BarbosaInnlegg: 3994
22.02.18 13:38

Jevn match mellom Canada og USA. Stillingen 2-2 etter sjette omgang. 

Barbosa
BarbosaInnlegg: 3994
22.02.18 13:51

Ingen poeng i den syvende omgangen. De følger hverandre tett her nå. Blir noen spennende omganger mot slutten.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 3994
22.02.18 14:00

Canaderne som ser skarpest ut i øyeblikket. Har siste stein.

Coach
CoachInnlegg: 74180
22.02.18 14:12

Koe drar aaaltfor kort, og USA stjeler to poeng i åttende for 4-2-ledelse!

Coach
CoachInnlegg: 74180
22.02.18 14:17

Brent Laing, brent stein (nådde ikke hogline, for å være presis).

Canadisk meltdown...

 

Coach
CoachInnlegg: 74180
22.02.18 14:30

Gambler, John Shuster (bør vel være med i VM i Vegas i april også, da).

Velger å fryse på en enslig canadisk stein for å presse på Canada ett poeng i niende i stedet for å la dem blanke den og beholde sistestein. Den blir litt hard og gir litt luft mellom steinene, men Koe klarer kun nesten å bli kvitt den, og da egen slagstein ruller lenger ut ble det uttelling i amerikaner-spillet. Veldig nære å slippe på seg to for utligning, men det ble kun ett og dermed fortsatt ledelse ved obertakelse av sistestein til tiende.

 

Barbosa
BarbosaInnlegg: 3994
22.02.18 14:47

USA vinner til slutt!

Blir en veldig morsom finale mellom USA og Sverige. Merker jeg har blitt litt glad i disse amerikanske spillerne. 

Coach
CoachInnlegg: 74180
22.02.18 14:48

Gutta med rørleggerlooken til finale!

Ingen revansje fra grunnspillet, altså, derimot tredje strake tap for Koe mot Shuster. USA mot Sverige om gullet, Canada mot Sveits om bronsen.

 

(Innlegget ble redigert 22.02.18 14:50)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg