Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manglende OL-magi?

NYTT TEMA
Hansaguden
HansagudenInnlegg: 4678
12.02.18 09:34
Palimpsest: Blir vel like dyrt å flytte hele sirkuset rundt omkring i verden fra sted til sted? Eller tenker du at det skal foregå på en gigantisk båt, eller kanskje et luftskip?

Der tror jeg du tar skammelig feil. Alle disse stedene har jo tidligere arrangert OL, og dersom de vet at om 20 år skal de ha OL på nytt, så river de vel ikke ned alle anlegg mellom hver gang. Da blir det jo bare behov for vedlikehold og mindre oppgraderinger.

Kreativt med fem-mila på Skibladner dog. 

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22140
12.02.18 10:17
supergunners10: Mulig det var noe folk på tribunene, men når det er folketomt i resten av løypa så blir det bare trist. Og ja, jeg skjønner at det er i Sør Korea, men da burde man hatt OL et helt annet sted.

Er nok lagt opp til at det ikke skal være tilskuere ute langs løypene, det er ingen gjerder langs løypene. Så det er nok ikke meningen at folk skal stå langs løypa.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5192
12.02.18 10:21
nanonils: Skal man fortsette med OL, så er det vel på tide å vurdere om det bør fordeles på flere steder i et land eller at flere land går sammen om arrangementet.

Det er den eneste farbare veien - at IOC senker sine hinsides krav og at OL blir avviklet i eksisterende anlegg i land med interesse for vintersport.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 12797
12.02.18 10:36

Er det noen som kan forklare meg kort hva slags krav det er IOC stiller for at man skal arrangere OL? Skjønner virkelig ikke hvorfor man ikke ønsker å ha det i velkjente løyper, traseer osv. Det er først og fremst Europa + Nord-Amerika som bryr seg om Vinter-OL, og da bør man ønske å ha det disse stedene. Folkehavet i f.eks Kollen under 5-mila, utforen i Wengen (m.fl østeriske traseer) er jo magisk å enten delta på, være lokalt å se og også å se på TV-en. Sinnsykt mye bedre stemning enn noe jeg har sett fra de to siste OL-ene. 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 12797
12.02.18 11:07

Gjorde litt research selv, og herregud for noen latterlige krav. Likte spesielt godt at de mente lokalbefolkningen burde ta ferie og at skole skulle stenges. Hahaha, hvem faen er det de tror de er når de foreslår slikt. OL blir nok i diktator-land i de neste 20 årene siden de er i de eneste som er like opptatt av titler, selvhøytidelighet og generell pamping. Snart får vi vel et OL innendørs i Dubai...

Palimpsest
PalimpsestInnlegg: 4850
12.02.18 11:33

Gleder meg til verdenscupen begynner igjen.

DonaIdDuck
DonaIdDuckInnlegg: 52
12.02.18 12:11
Wellewinhio: Gjorde litt research selv, og herregud for noen latterlige krav. Likte spesielt godt at de mente lokalbefolkningen burde ta ferie og at skole skulle stenges. Hahaha, hvem faen er det de tror de er når de foreslår slikt. OL blir nok i diktator-land i de neste 20 årene siden de er i de eneste som er like opptatt av titler, selvhøytidelighet og generell pamping. Snart får vi vel et OL innendørs i Dubai...

Det er også bedre tilgang på "lammekjøtt" for pampene i slike land. De skal jo ha sin underholdning vet du.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 16934
12.02.18 12:21

Vet ikke hvorfor det ikke er publikum ute i løypene.

Men noe kan jo være manglende tradisjoner og kultur, samt at man faktisk finner det lite interessant å stå ute i "skogen" for å se, når det på mange måter er mer komfortabelt etc. å være inne på stadion.

lsklars
lsklarsInnlegg: 61249
12.02.18 12:29

Asiatene har ikke den norske fyllekulturen i seg når skiløperne passerer Frognesæteren der publikum har 3 i promille. Det ser bra ut fra helikopterbildene men 80 % av de som er tilstede husker sannsynligvis ikke har de har vært med på 5-mila i Kollen da de har kjørt en real 3-dagers fyllefest. 

Rusten
RustenInnlegg: 528
12.02.18 19:31
PapaSmurf: Er det noen andre her som mangler den litt magiske OL-følelsen når man ser på TV?

Ja, helt klart og noe av skylden må jeg legge på døgnrytmen som stykker opp den gode flyten jeg pleier å ha når jeg følger OL.

Skal ikke legge alt for skyld mye på Discovery, da de er uheldig med tidsskjemaet, men synes kanskje det er litt uoversiktlig, og innhold som er midt på treet fra OL-Studio som også avbrytes av reklame.

Jeg savner mer kontinuitet.

Kan også legge til at det er uheldig å arrangere OL i et Land hvor lokalbefolkningen nesten ikke har interesse for Vintersport.

(Innlegget ble redigert 12.02.18 19:39)

HarryH
HarryHInnlegg: 26228
12.02.18 20:14

Denne kjolen som sprakk må vel sies å være et lyspunkt under disse vinterlekene.

Corvus
CorvusInnlegg: 21396
12.02.18 21:05
GMartino: Nei

Jo.

Ingen hensikt å ha OL i Korea, når koreanerne ikke gidder å ut å se på OL.

Langt å reise for folk som faktisk er interessert, mye sendes på natta for de som faktisk er interessert. Finnes i det hele tatt lite positivt med å ha OL i Korea.

Corvus
CorvusInnlegg: 21396
12.02.18 21:06
lsklars: Asiatene har ikke den norske fyllekulturen i seg når skiløperne passerer

Kanskje de har den samme kulturen, men de sitter i beste fall foran TVen med denne kulturen.

I løypene er de i hvert fall ikke.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 7273
12.02.18 21:35
Neofob: Vittig. Folk flest har ikke noe i mot OL i seg selv og den potensielle folkefesten i Tromsø, men det at det er helt utrolig og uforsvarlig å svi av over 30 milliarder på det.

Det er helt vanvittig å bruke masse penger på dette. Norge kunne arrangert dette lett, med bruk av de anleggene man har idag ferdig diskutert. Om man måtte bygget noen få anlegg er og der fikk det være så, men vi har det aller meste, og hva er problemet med å arrangere OL i hele Norge? Øvelser på Voss,Oslo, Hamar, Lillehammer, Trondheim og Tromsø. Men IOC skal ha alt nytt hver gang. Det kan de bare glemme de gamle korrupte idiotene.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 7273
12.02.18 21:38
Framsynt: Det er den eneste farbare veien - at IOC senker sine hinsides krav og at OL blir avviklet i eksisterende anlegg i land med interesse for vintersport.

Ja, men IOC er et korrupt gubbevelde, blir forbannet når jeg ser trynet på dette systemet som ikke står tilbake for Kim, Putin og Kina når det gjelder råttenskap og korrupsjon. Sikkert derfor de ligger OL der også, de drives sammen med disse shithole landene.

kansas00
kansas00Innlegg: 19782
12.02.18 21:41
F.R.O.G: Det er helt vanvittig å bruke masse penger på dette. Norge kunne arrangert dette lett, med bruk av de anleggene man har idag ferdig diskutert. Om man måtte bygget noen få anlegg er og der fikk det være så, men vi har det aller meste, og hva er problemet med å arrangere OL i hele Norge? Øvelser på Voss,Oslo, Hamar, Lillehammer, Trondheim og Tromsø. Men IOC skal ha alt nytt hver gang. Det kan de bare glemme de gamle korrupte idiotene.

Spørsmålet er nå om norge (tromsø) hadde vunnet denne avstemningen om et OL i 2018 dersom de hadde gått inn for det. Minner om at München tapte så det sang i avstemningen mot Pyongchang (25 mot 63 stemmer). Munchen hadde nå også vært et slikt sted hvor veldig mye av anleggene allere lå der og eventuelt trengte mindre oppgraderinger, muligens enda mindre oppdrageringer enn det lillehammer hadde trengt.

(Innlegget ble redigert 12.02.18 21:42)

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 7273
12.02.18 21:51
kansas00: Spørsmålet er nå om norge (tromsø) hadde vunnet denne avstemningen om et OL i 2018 dersom de hadde gått inn for det. Minner om at München tapte så det sang i avstemningen mot Pyongchang (25 mot 63 stemmer). Munchen hadde nå også vært et slikt sted hvor veldig mye av anleggene allere lå der og eventuelt trengte mindre oppgraderinger, muligens enda mindre oppdrageringer enn det lillehammer hadde trengt.

Det tar jeg ikke stilling til at IOC ikke er interessert er deres problem, de dreper hele interessen for arrangementet, og like greit.

OL bør legges ned, kanskje vi skal lage et vestlig utgave av dette, der så kan IOC sitte der med Russere, kinesere som digger hverandre? Vi kan lett arrangere et OL ti ganger bedre en IOC kan, med dagens anlegg i Norge. Det var poenget mitt, og det uten noe som helst problem! Til en brøkdel av prisen av det IOC klarer å få til de gamle hestestaurene som sitter i det organet.

Enda verre blir det i Kina, der OL skal arrangeres er i en ørken. Masse dødt "gress" ikke et fnugg snø der. Blir mest sannsynlig bare kunstsnø i traseene. Men Kineserne kommer sikkert til å tvinge ut mennesker til å se på dette, og late som de liker det.

kansas00
kansas00Innlegg: 19782
12.02.18 22:00
F.R.O.G: OL bør legges ned, kanskje vi skal lage et vestlig utgave av dette, der så kan IOC sitte der med Russere, kinesere som digger hverandre?

Nja.. synes kostandene blir veldig hauset opp for russland, kina og andre store land. Husk at kostaden der skal deles på veldig mange mennesker Kostnad pr.innbygger for et OL i Norge ville jo være mange ganger kostanden pr. innbygger i f.eks Russland, Kina, USA eller et hvilket som helst annen folkerik nasjon. Kostnadsnivået ville jo også være et helt annet. Så jo det i forbindelse med OL-søknadene som norge prøvde å uarbeide for et eventuelt OL. Mye dyrere enn andre land.

Selv i Sør-Korea nå skal jo kostandene deles på 90 millioner koreanere koste rundt 100mrd... Et OL i tromsø skulle vistnok koste rundt 30 milliarder (? tror det var det ?) Der skulle kostanden deles på 5 millioner.. Trenger ikke bruke de mest avanserte regnefunksjonene for å forstå hva som er dyrest pr. innbygger. For det er jo kostnadne pr. enhet som må gjelde når man skal sammenligne.

(Innlegget ble redigert 12.02.18 22:02)

pfrog567
pfrog567Innlegg: 10078
12.02.18 22:18
-liverbird-: måser som stjeler kebaben til tyske turister,

Hehehe

Enzino
EnzinoInnlegg: 31689
12.02.18 22:34
kansas00: Selv i Sør-Korea nå skal jo kostandene deles på 90 millioner koreanere koste rundt 100mrd... Et OL i tromsø skulle vistnok koste rundt 30 milliarder (? tror det var det ?) Der skulle kostanden deles på 5 millioner.. Trenger ikke bruke de mest avanserte regnefunksjonene for å forstå hva som er dyrest pr. innbygger. For det er jo kostnadne pr. enhet som må gjelde når man skal sammenligne.

Dette blir feil måte å tenke på. En nasjons økonomi og evne til å løfte et arrangment blir ikke automatisk bedre fordi man har flere personer.

Tror du Nigeria tåler kostnadene av et OL bedre enn Norge, fordi de ca. 25 ganger så mange mennesker?

Ikke en gang nominelt BNP blir riktig mål (Nigeria ligger faktisk hårfint over Norge her også, men Norge selvsagt himmelhøyt over per capita).

Det som er interessant er om et lands økononmi går med overskudd eller ikke, og hvor stor finansformue et land har.

Jeg vil tippe (men dette har jeg ikke sjekket, så kan ta feil) at Korea drives bedre enn Norge (som siden 2015 har gått med underskudd etter mange år med massivt overskudd primært generert fra oljesektoren), siden det i Korea gjelder samme mentalitet som i Kina og Japan, at man bruker mindre enn man tjener. Men at Norge antakelig har en større finansformue, enn så lenge men ikke særlig lenge hvis vi skal fortsette å drive landet med et akselrerende underskudd på statsbudsjettet.

lok1
lok1Innlegg: 4673
13.02.18 02:07

Nå er det jo ingenting folk kan gjøre med OL i 2022, men det var jo ikke så mye IOC kunne gjøre med 2022 heller. De gravde sin egen grav for lenge siden (for eksempel i 2007 da de ga lekene til Sotsji), og de har ikke hatt nok tid til å bygge seg opp igjen etter den beslutningen. Til 2022 hadde de jo lettet kravene i manualene, men de kom ikke langt nok i dette arbeidet til at det ble godtatt av Norge.

Kravene har de fortsatt å lette på, og en del av de tingene som før stod i manualene som krav er nå endret til "anbefalinger". Dette gjelder spesielt ting som vesten har oppfattet som pampete. At de derimot anbefaler folk å ta ferie for å stille opp i OL, og at dette blir tatt ille opp illustrerer jo hvor vanskelig arbeid IOC har for å reise kjerringa. 

Det gjør at 2026 antageligvis vil gå til et europeisk land, eventuelt Calgary. Spesielt liker jeg ideen som Østerrike har, om å arrangere hallidrettene i Graz, skiskyting i Hochfilzen, alpint i Schladming og til og med idretter i Tyskland. Dette tror jeg også kan bli vendepunktet i hvordan folk ser på IOC, for mener de som styrer nå er de beste i historien.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 1356
13.02.18 02:09

OL 2026 går til den nyoppstartede kolonien på Mars.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 7273
13.02.18 18:52
kansas00: Selv i Sør-Korea nå skal jo kostandene deles på 90 millioner koreanere koste rundt 100mrd... Et OL i tromsø skulle vistnok koste rundt 30 milliarder

Mennesker sulter ihjel verden over, mennesker trenger disse ressursene, i stedet for å sløse det vekk på tull. Når man vet at dette kunne være arrangert til brøkdeler av utgiftene som faktisk brukes over store deler av den vestlige verden i eksisterende anlegg blir det bare motbydelig! Rett og slett motbydelig. IOC er spy!

Mennesker som liker dette er selve inkarnasjonen på brød og sirkus som får folk til å holde kjeft, og ikke bry seg om elendigheten som rammer andre mennesker.

(Innlegget ble redigert 13.02.18 18:53)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44521
13.02.18 19:34

Er vel veldig mange sammensatte årsaker til at "magien" er borte. Man blir jo mer blasert etter hvert - det er vintersport nesten hele døgnet hele vinteren, så det er det visst metningspunkt.

Flere år med OL utenfor vintersportens kjerneområder er også et minus. Samtidig er jo også mediebildet mer fragmentert - det er ikke slik at alle sitter og stirrer på NRK 1 hele tiden, og når OL foregikk for 8-12 år siden, var jo det meste annet stille på mediefronten.

Gjentatte dopingsaker og mye mas rundt dette legger vel også en demper på det hele.

Samtidig er jo samfunnet også mer fragmentert - det er i større grad kanskje lov til å ikke følge med - samholdet er på ingen måte det samme som det var før. Noen av oss synes at nasjonalismen knyttet til opphaussingen av våre egne har gått for langt...

... i det hele tatt, mye sammensatt.

Selv har jeg (dessverre) kuttet helt ut engasjementet, for 16 år tilbake (?) satt jeg oppe om natta for å se curling.

kansas00
kansas00Innlegg: 19782
13.02.18 20:48
F.R.O.G: Mennesker sulter ihjel verden over, mennesker trenger disse ressursene, i stedet for å sløse det vekk på tull. Når man vet at dette kunne være arrangert til brøkdeler av utgiftene som faktisk brukes over store deler av den vestlige verden i eksisterende anlegg blir det bare motbydelig! Rett og slett motbydelig. IOC er spy!

Saken er jo uansett den at det er ikke sånn at enten bruker man pengene på OL eller så bruker man dem på gode formål. F.eks folk som sulter ihjel. I så måte kan disse aldri stilles opp mot hverandre. Det som derimot kan være mer kvalmende er jo når en noen av disse landne som arrangerert store mesterskap bruker slave-arbeidskraft. Slik man gjør i Qatar nå i forbindelse med fotball vm i 2022 eller f.eks ved OL i sochi. Mange land i europa har sagt nei til OL i det siste, få av disse landene har "gitt" pengene de har spart på å ikke arrangere OL til andre gode formål. Hvis de rene og hederlige landene i verden vil arrangere "OL" på sin måte står det vel ikke noe i veien for det. Brittene har jo f.eks sine commonwealth games.

(Innlegget ble redigert 13.02.18 20:50)

kansas00
kansas00Innlegg: 19782
13.02.18 20:54
Enzino: Det som er interessant er om et lands økononmi går med overskudd eller ikke, og hvor stor finansformue et land har.

Hvis om et land går med overskudd eller underskudd er interessant i en betraktning om et OL er dyrere "her" enn "der", så vil jo f.eks et land som USA ha de dyreste olympics lekene. Uten at noen omtaler deres leker som spesielt dyre. Samme kan jo også gjelde Italia, som også arrangerte et forholdsvis billig OL i Torino, men som har en massiv statsgjeld (lå vel allerede på 100% av bnp den gangen). De fleste land som arrangerer/har arrangert OL går med massive underskudd. Er omtrent ingen land på denne planeten som går i pluss. Muligens bare en del av de søkrike oljestatene i midtøsten. For OLs del vil det nå uansett være sånn at når flere er med på lasset, så vil man også kunne legge mer i det. Og det er ikke nødvnedigvis sånn at dette bare er noe som begrenser seg til autoritære stater som kina eller russland. Det er jo også sånn at London OL vistnok skal være et av tidenes dyreste det også.

(Innlegget ble redigert 13.02.18 20:59)

All-Equal
All-EqualInnlegg: 7980
13.02.18 20:54

Noen tror OL er magisk sånn som julen er for unger. Slik er det jo ikke. Synes rammen er litt dyster med forblåste arenaer og glissent med publikum. 

Men tvnorge får kudos fra meg. De prøver virkelig å lage en festramme rundt det hele med fyldige sendinger, mange gjester og kompetente folk generelt. De kan ikke vinne mot de som skal ha "rike og carlsen" uansett. Det må gå seg litt til. Spørs om post og Bjørn var like bra første gang de var på. De holder et veldig høyt nivå. 

Det er nok lokasjonen som trekker i negativ retning selv om anleggene er flotte. 

(Innlegget ble redigert 13.02.18 20:55)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 30899
14.02.18 22:02

Butter litt imot nå syntes jeg ifht. magien. Bråstopp på medaljer, utsatte øvelser osv. osv. osv.

Hvor mye kostet OL i Sør-Korea? Ser jo ut som de har vært ganske sparsommelige. Noen hjemmesnekra portaler her og der (som en annen påpekte).

Folkefest under evnt. VM Trondheim, så er det kanskje tid for OL i Norge allikevel!

Det var jo nylig like mange dager siden Berlinmuren ble revet som den hadde stått opp, og ikke så mange år til det jo er lengre fra Lillehammer enn det var fra Oslo-Lillehammer. Litt satt på spissen da man har inntil 2034 for at det skal være like lenge (eller 2038).

 

VivaLV
VivaLVInnlegg: 30899
14.02.18 22:03
All-Equal: Det er nok lokasjonen som trekker i negativ retning selv om anleggene er flotte.

Og at de har vært uheldig med været. Skal jo komme ruskevær også til helga.

kansas00
kansas00Innlegg: 19782
14.02.18 22:47
VivaLV: Folkefest under evnt. VM Trondheim, så er det kanskje tid for OL i Norge allikevel!

Skal man arrangere et vinter OL bør man vel velge et sted hvor sjansene for snø er best. Trondheim og traktene rundt er vel ikke akkurat der sannsynligheten for dette er størst. Må nok da bli som man har fundert på før .. Enten helt nord (tromsø) eller innlandet på østlandet (lillehamer). Uansett så er det vel svidd av nesten 300 millioner på diverse ol-søknader i norge, så tror de skal ligge litt lavt i terrenget en stund fremover. Er nok av land og steder i europa som bør stå lengre frem i køen om et ol skal arrangeres i europa.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg