Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Alpint: Kombinasjon, menn (13/2)

NYTT TEMA
janesaj
janesajInnlegg: 35969
12.02.18 14:18

OL har fortsatt ikke kommet ordentlig igang når det gjelder alpinøvelser, og natt til tirsdag 13. februar gjør man et nytt forsøk når herrene etter planen skal kjøre sin kombinasjon. Så får vi se om man får avviklet årets første OL-renn denne gangen etter et par mislykkede forsøk.

Kombinasjonen har en lang, men likevel ganske kort historie i OL-sammenheng. Den ble kjørt første gang i 1936, og så igjen i 1948 - før den plutselig fikk en 40 års pause og først returnerte i 1988. Franz Pfnür fra Tyskland ble tidenes første olympiske mester i denne øvelsen. Norge tok sin første medalje på hjemmebane på Lillehammer i 1994, og da ble det til gjengjeld ketchupeffekt - Lasse Kjus tok gullet, mens Kjetil André Aamodt knep sølvet og Harald Christian Strand Nilsen bronsen. Kjus tok også sølv fire år senere, og Kjetil André Aamodt greide "endelig" å vinne kombinasjonsgullet i Salt Lake City i 2002. Men etter at øvelsen gikk fra to slalåmomganger til én (første gang i Vancouver 2010 i OL-sammenheng), har ikke Norge vunnet gull i disiplinen.

I alt har både Norge, USA og Østerrike vunnet 2 gull hver, mens Tyskland, Frankrike, Italia og Sveits har 1 gull hver på de ti olympiske lekene hvor øvelsen har blitt arrangert. Her er alle gullvinnerne i kombinasjon gjennom historien: Franz Pfnür (1936), Henri Oreiller (1948), Hubert Strolz (1988), Josef Polig (1992), Lasse Kjus (1994), Mario Reiter (1998), Kjetil André Aamodt (2002), Ted Ligety (2006), Bode Miller (2010) og Sandro Viletta (2014).

Sandro Viletta er altså regjerende olympisk mester i kombinasjon, og kjørte seg opp fra 11. plass etter utforen og helt frem til gullet. Til slutt var han 34 hundredeler foran Ivica Kostelic som tok sølvet, mens Christof Innerhofer greide bronsen. Kjetil Jansrud ledet etter utforen, men tapte altfor mye i slalåmen og endte på 4. plass, over sekundet bak Viletta og nesten seks tideler bak bronsen.


Program:

Tirsdag 13. februar:
03:30: Kombinasjon utfor, menn
07:00: Kombinasjon slalåm, menn


Norges tropp:

Kjetil Jansrud
Aleksander Aamodt Kilde
Sebastian Foss Solevåg
Aksel Lund Svindal

Kjetil Jansrud har blitt nummer tre og fire i de to kombinasjonene som har vært hittil i år (Bormio og Wengen), og jeg synes han har sett kvikkere ut i slalåm enn han har gjort på mange år. Han trives i bakken, og klarer han å få til en utfordel slik vi vet han har kapasitet til, kan dette bli en meget bra dag. Medaljekandidat om han også fortsetter den gode trenden i slalåm. Hvis han leder etter utforen, slik som i Sochi, er han nok iallfall meget oppsatt på at det ikke skal gå som det gjorde den gangen, da det altså ble 4. plass til slutt.

Aleksander Aamodt Kilde har overhodet ikke fått det til i kombinasjon denne sesongen, og han har 10. plass som best i Wengen. I Bormio ble han nummer 18. Kilde er jo i utgangspunktet en fartskjører, men tidligere har han også fått til en del bra omganger i kombislalåm. Det har han ikke riktig fått til denne sesongen, og da har også resultatene uteblitt. Men det er klart, han er avhengig av å få til utforen også, det klarte han ikke i Bormio. La oss krysse fingrene for at begge deler stemmer her.

Aksel Lund Svindal står på startlista her, til tross for at han ikke har kjørt kombinasjon denne sesongen, noe han heller ikke har gjort på to år (siden før skrekkfallet i Kitzbühel). Det ville vært nærliggende å tro at han kun gjør det for å få enda en gjennomkjøring i utfor, men det sies at han også skal kjøre slalåmen. Gjør han det, er formen der høyst usikker etter at han nok ikke har trent noe særlig på det på et par år.

Sebastian Foss Solevåg tar som ventet med seg kombinasjonen i dette mesterskapet, etter at han har kjørt begge de to som har vært i WC denne sesongen. Han har ett WC-poeng å slå i bordet med denne sesongen. Håpet har vel vært at han skal komme seg inn i topp 30 og dermed få en strålende startposisjon før slalåmen, så spørs det om han klarer det. Han var vært langt bak på den treningen han gjennomførte. Men skulle han klare det, vil det være en spennende posisjon i forkant av slalåmen for slalåmspesialisten.


Utlendinger:

Som vanlig i en kombinasjon nå for tiden, avhenger favorittsjiktet av hvem av slalåmkanonene som klarer å ta seg inn i topp 30. Det bruker Alexis Pinturault å klare, og da er han også en naturlig forhåndsfavoritt. Franskmannen har kjørt én kombi denne sesongen, i Bormio, og den vant han. Pinturault har ikke vært spesielt overbevisende på trening, men han har det med å heve seg til renn, og det er nok mulig også i år. Og hvor bra er Marcel Hirscher i utfor nå? Det er make it or break it for Hirscher i utforen - kommer han seg inn i topp 30, blir han hyperfarlig, slik formen hans har vært denne sesongen. Den østerrikske supermannen har en tendens til å ha marginene på sin side, så det ville ikke vært overraskende om han greide det, men han er et usikkerhetsmoment, all den tid han ikke har kjørt fartsdisipliner overhodet denne sesongen, ikke engang kombirenn. Så det blir interessant.

Luca Aerni overrasket da han ble verdensmester forrige sesong rett foran nesa på Hirscher. Denne sesongen har han kjørt ut i begge kombirennene. Men spesialslalåmen hans har vært tidvis sterk, og gjør han en god utfor, kan alt skje. Victor Muffat-Jeandet vant i Wengen, og han var også helt overlegen etter at han gjorde en god utfor. I Bormio var han imidlertid ikke like heldig, og han endte langt nede på lista etter å ha havnet utenfor topp 30 i utforen. Det er det alt handler om her også, å greie det. Peter Fill var på pallen både i Bormio og Wengen som eneste utøver. Han er jo en utpreget fartsløper, men han er nok en av fartsspesialistene som takler slalåm på best måte, som er av de mindre fartsløperne, noe som gjør det lettere å bevege seg bra. Felles for begge de to rennene var at han gjorde en god utfordel, bedre enn han har gjort i spesialutfor så langt i år, og det må han nok få til igjen.

En spennende type her kan være Mauro Caviezel, en god utforkjører som også kan kjøre OK slalåm på sitt beste. Han har blitt nummer fire og seks i de to kombirennene denne sesongen, og på en god dag kan han utmerket godt være en som tar medalje i denne disiplinen, slik han gjorde da han tok bronse i VM i fjor. Dominik Paris kjørte ut i Bormio, men i Wengen kjørte han inn til en god 5. plass. Paris ble nummer fire under VM i fjor, og var på pallen senest i 2016. På sitt beste kan han greie det igjen, men "kula" er avhengig av å ha et godt utgangspunkt etter utforen. Har han ikke det, kan han trolig se langt etter medalje. Matthias Mayer har to topp åtte-plasseringer i de to kombirennene, og han er i god form etter et par pallplasser i fart før OL. Spesielt god i slalåm er han imidlertid ikke, så utforen blir viktig for å greie en god plassering. Thomas Dressen har kommet voldsomt i utfor denne sesongen, og i Bormio greide han også en finfin 5. plass i kombien. Litt som Paris og Mayer kan han fort gjøre det bra dersom han får det til i spesialdisiplinen, for han er heller ingen utpreget slalåmkjører.

Pavel Trikhichev stod for en liten sensasjon da han suste til en 2. plass i Wengen, der han gjorde en flott utfor som gjorde at han kunne kjøre seg opp i slalåm, der han trives bedre. Russeren er best i de to tekniske disiplinene, da han har tatt poeng i begge de to disiplinene i år, og får han til en god utfor (som han jo gjorde i Wengen) kan han bli farlig. Justin Murisier er en habil kombikjører som ofte gjør det bra i denne disiplinen. Murisier har sine klart beste resultater fra storslalåm når det gjelder enkeltdisipliner, men han er også en god slalåmkjører på kombinivå, og han bruker å ta seg godt inn i topp 30 etter utforen. Greier han det også her, bør han kunne komme høyt opp på lista. Se også litt opp for Vincent Kriechmayr, som har tatt et steg i utfor denne sesongen, og som bør være av de bedre fartskjørerne i slalåm. Han ble disket i Bormio og kjørte ut i Wengen, men ble nummer åtte i VM, så han kan utmerket godt få til noe her. Også Marco Schwarz er med for Østerrike, og han er en glimrende slalåmkjører på sitt beste. Får han til utforen kan han bli farlig, og han har vært rundt f.eks. Pinturault på trening.

Thomas Mermillod Blondin er nettopp tilbake igjen etter en langvarig skade, men er en god kombikjører på sitt beste (ofte på eller rett utenfor pallen) og dersom han har funnet formen kan det bli et bra resultat. Han ble 13 i Wengen, tross alt et godt comeback. Carlo Janka har også vært ute i lengre tid og har ikke kjørt denne sesongen før han plutselig dukket opp på utfortrening i OL, der han har hengt bra med til å ha vært ute en stund. På sitt beste er også Janka en god kombinasjonskjører, ofte med inne i topp ti, selv om det begynner å bli et par år siden sist. Christof Innerhofer tok bronse i Sochi i 2014, og var tidligere en meget god kombikjører. Nå er det litt lenger mellom de gode resultatene. 11.-plassen i Bormio var faktisk hans beste plassering siden Sochi, men får han til utforen kan han jo likevel henge brukbart med. Så kan vi også nevne olympisk mester fra 2006, gode gamle Ted Ligety, selv om hans resultater de siste årene ikke har vært helt på det nivået. Men han har en 11. plass fra Wengen, og han har kjørt bedre og bedre storslalåm i det siste, så det kan tyde på bedre form enn på lenge. Så vet man jo heller aldri med amerikanere og "the Olympics", de får ofte uante krefter da.

Andre kjørere som kan hevde seg på en god dag er Riccardo Tonetti, Bryce Bennett, Linus Strasser, Natko Zrncic-Dim, Broderick Thompson, Martin Cater, Maxence Muzaton, Adam Zampa og Andreas Sander.


Slik gikk det i OL 2014:
1. Sandro Viletta (SUI)
2. Ivica Kostelic (CRO)
3. Christof Innerhofer (ITA)
4. Kjetil Jansrud (NOR)
5. Adam Zampa (SVK)
6. Bode Miller (USA)

Slik gikk det i VM 2017:
1. Luca Aerni (SUI)
2. Marcel Hirscher (AUT)
3. Mauro Caviezel (SUI)
4. Dominik Paris (ITA)
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
6. Justin Murisier (SUI)


Resultater i kombinasjon siste tre sesonger:

Wengen 2016: 1. Kjetil Jansrud, 2. Aksel Lund Svindal, 3. Adrien Theaux
Kitzbühel 2016: 1. Alexis Pinturault, 2. Victor Muffat-Jeandet, 3. Thomas Mermillod Blondin
Chamonix 2016: 1. Alexis Pinturault, 2. Dominik Paris, 3. Thomas Mermillod Blondin
Santa Caterina 2016: 1. Alexis Pinturault, 2. Marcel Hirscher, 3. Aleksander Aamodt Kilde
Wengen 2017: 1. Niels Hintermann, 2. Maxence Muzaton, 3. Frederic Berthold
St. Moritz 2017 (VM): 1. Luca Aerni, 2. Marcel Hirscher, 3. Mauro Caviezel
Bormio 2017: 1. Alexis Pinturault, 2. Peter Fill, 3. Kjetil Jansrud
Wengen 2018: 1. Victor Muffat-Jeandet, 2. Pavel Trikhichev, 3. Peter Fill


Kombinasjonscupen sammenlagt:
1. Peter Fill (ITA) 140
2. Kjetil Jansrud (NOR) 110
3. Victor Muffat-Jeandet (FRA) 105
4. Alexis Pinturault (FRA) 100
5. Mauro Caviezel (SUI) 90
6. Pavel Trikhichev (RUS) 80
...
15. Aleksander Aamodt Kilde 39
40. Sebastian Foss Solevåg 1


TVNorges sendeskjema:

Tirsdag 13. februar:
03:30-05:25: OL: Alpint - kombinasjon utfor, menn
06:30-07:00: OL: Studio
07:00-08:30: OL: Alpint - kombinasjon slalåm, menn


Startlister:
Kan finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Værmelding (fra yr.no):
-2 grader, sol/skyet, 6 m/s vind fra vest


God fornøyelse!

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 668
12.02.18 16:14

Som vanlig kvalitet på åpningsinnlegget. Det er meldt godt med vind i morgen også. Så er spørsmålet om arrangørene/IOC begynner å bli desperate etter å komme i gang, i så fall blir det nok mye bingo over dette. Et annet scenario er at man utsetter noen timer, og at slalåmrenn blir kveldsrenn. Østerriksk media forteller også at sjansene er store for forkortet utfor, og da blir man nødt til å forkorte slalåmrenn tilsvarende etter regelverket. 

Med så mye om og men, så ser jeg for meg at dette kan bli alt annet enn et vanlig renn. Veldig mye kan avgjøres om man er heldig/uheldig med forholdene. Er for eksempel umulig å si om Hirscher med startnummer 2 i utfor er en fordel eller bakdel. 

Om det derimot skulle bli et normalt renn, så er så klart Pinturault stor gullfavoritt. Ikke bare er han mye bedre i utfor enn Hirscher, historien i kombi-slalåm (lettere løype enn i verdenscupen) tilsier at styrkeforholdet de i mellom er ganske jevnt i den type slalåm, kanskje til og med fordel franskmannen. Tipper også at sveitserne blir sterke, de satser virkelig på denne grenen, og trener langt mer på begge grener enn for eksempel østerrikerne, hvor man stort sett bare slenger fire stykker med uten noe spesifik trening for kombien. 

Som trådstarter er inne på, så spennende med Aksel med her. Tror det er lurt å komme i gang med konkurransene for han nå, men det må vel et mirakel til om slalåmformen er noe særlig, så var det dette med mirakel og Aksel da....uansett så er det sikkert en dårlig ide å sitte oppe og vente på denne i natt, lukter utsettelse eller avlysning lang vei...

andwez
andwezInnlegg: 10847
12.02.18 16:29

Kan vinden og (etter hva jeg har lest) den "lette" utforløypa være grunnlag for store tidsdifferanser her? Da tenker jeg først og fremst på om store, tunge fartsspesialister med gode glideegenskaper kan fosse i fra. 

Det skiller vel fort 10-15KG på noen av utøverne her? 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 18160
12.02.18 17:09

Har snakket med en bekjent som er i Sør Korea, og han fortalte at det gikk relativt heftige rykter der borte om at også denne øvelsen kom til å bli utsatt pga været.

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 668
12.02.18 17:15

Var vel rundt fire sekunder mellom de beste på utfortreningene og Hirscher. Den ene treningen i hele traseen, den andre i noe forkortet utgave. Et poeng som trådstarter også var inne på, er om for eksempel Hirscher klarer topp 30 og får et bra startnummer til slalåm, eller om han må starte etter de tretti første. Nå er det en del av utforgutta som ikke hadde tenkt å delta som nå står oppført på startlista, vanskelig på forhånd å si hvor mange av de som kommer til å kjøre slalåm. Ser uansett ikke bort i fra at en av utforkanonene kan lykkes med en brukbar slalåm. 

Et annet scenario er å kjøre slalåmdelen først, ble så vidt jeg husker gjort når Mario Reiter vant i Nagano. 

Rusten
RustenInnlegg: 523
12.02.18 18:09
janesaj: OL har fortsatt ikke kommet ordentlig igang når det gjelder alpinøvelser, og natt til tirsdag 13. februar gjør man et nytt forsøk når herrene etter planen skal kjøre sin kombinasjon. Så får vi se om man får avviklet årets første OL-renn denne gangen etter et par mislykkede forsøk. Kombinasjonen har en lang, men likevel ganske kort historie i OL-sammenheng. Den ble kjørt første gang i 1936, og så igjen i 1948 - før den plutselig fikk en 40 års pause og først returnerte i 1988. Franz Pfnür fra Tyskland ble tidenes første olympiske mester i denne øvelsen. Norge tok sin første medalje på hjemmebane på Lillehammer i 1994, og da ble det til gjengjeld ketchupeffekt - Lasse Kjus tok gullet, mens Kjetil André Aamodt knep sølvet og Harald Christian Strand Nilsen bronsen. Kjus tok også sølv fire år senere, og Kjetil André Aamodt greide "endelig" å vinne kombinasjonsgullet i Salt Lake City i 2002. Men etter at øvelsen gikk fra to slalåmomganger til én (første gang i Vancouver 2010 i OL-sammenheng), har ikke Norge vunnet gull i disiplinen. I alt har både Norge, USA og Østerrike vunnet 2 gull hver, mens Tyskland, Frankrike, Italia og Sveits har 1 gull hver på de ti olympiske lekene hvor øvelsen har blitt arrangert. Her er alle gullvinnerne i kombinasjon gjennom historien: Franz Pfnür (1936), Henri Oreiller (1948), Hubert Strolz (1988), Josef Polig (1992), Lasse Kjus (1994), Mario Reiter (1998), Kjetil André Aamodt (2002), Ted Ligety (2006), Bode Miller (2010) og Sandro Viletta (2014). Sandro Viletta er altså regjerende olympisk mester i kombinasjon, og kjørte seg opp fra 11. plass etter utforen og helt frem til gullet. Til slutt var han 34 hundredeler foran Ivica Kostelic som tok sølvet, mens Christof Innerhofer greide bronsen. Kjetil Jansrud ledet etter utforen, men tapte altfor mye i slalåmen og endte på 4. plass, over sekundet bak Viletta og nesten seks tideler bak bronsen.
Program: Tirsdag 13. februar:
03:30: Kombinasjon utfor, menn
07:00: Kombinasjon slalåm, menn
Norges tropp: Kjetil Jansrud
Aleksander Aamodt Kilde
Sebastian Foss Solevåg
Aksel Lund Svindal Kjetil Jansrud har blitt nummer tre og fire i de to kombinasjonene som har vært hittil i år (Bormio og Wengen), og jeg synes han har sett kvikkere ut i slalåm enn han har gjort på mange år. Han trives i bakken, og klarer han å få til en utfordel slik vi vet han har kapasitet til, kan dette bli en meget bra dag. Medaljekandidat om han også fortsetter den gode trenden i slalåm. Hvis han leder etter utforen, slik som i Sochi, er han nok iallfall meget oppsatt på at det ikke skal gå som det gjorde den gangen, da det altså ble 4. plass til slutt. Aleksander Aamodt Kilde har overhodet ikke fått det til i kombinasjon denne sesongen, og han har 10. plass som best i Wengen. I Bormio ble han nummer 18. Kilde er jo i utgangspunktet en fartskjører, men tidligere har han også fått til en del bra omganger i kombislalåm. Det har han ikke riktig fått til denne sesongen, og da har også resultatene uteblitt. Men det er klart, han er avhengig av å få til utforen også, det klarte han ikke i Bormio. La oss krysse fingrene for at begge deler stemmer her. Aksel Lund Svindal står på startlista her, til tross for at han ikke har kjørt kombinasjon denne sesongen, noe han heller ikke har gjort på to år (siden før skrekkfallet i Kitzbühel). Det ville vært nærliggende å tro at han kun gjør det for å få enda en gjennomkjøring i utfor, men det sies at han også skal kjøre slalåmen. Gjør han det, er formen der høyst usikker etter at han nok ikke har trent noe særlig på det på et par år. Sebastian Foss Solevåg tar som ventet med seg kombinasjonen i dette mesterskapet, etter at han har kjørt begge de to som har vært i WC denne sesongen. Han har ett WC-poeng å slå i bordet med denne sesongen. Håpet har vel vært at han skal komme seg inn i topp 30 og dermed få en strålende startposisjon før slalåmen, så spørs det om han klarer det. Han var vært langt bak på den treningen han gjennomførte. Men skulle han klare det, vil det være en spennende posisjon i forkant av slalåmen for slalåmspesialisten.
Utlendinger: Som vanlig i en kombinasjon nå for tiden, avhenger favorittsjiktet av hvem av slalåmkanonene som klarer å ta seg inn i topp 30. Det bruker Alexis Pinturault å klare, og da er han også en naturlig forhåndsfavoritt. Franskmannen har kjørt én kombi denne sesongen, i Bormio, og den vant han. Pinturault har ikke vært spesielt overbevisende på trening, men han har det med å heve seg til renn, og det er nok mulig også i år. Og hvor bra er Marcel Hirscher i utfor nå? Det er make it or break it for Hirscher i utforen - kommer han seg inn i topp 30, blir han hyperfarlig, slik formen hans har vært denne sesongen. Den østerrikske supermannen har en tendens til å ha marginene på sin side, så det ville ikke vært overraskende om han greide det, men han er et usikkerhetsmoment, all den tid han ikke har kjørt fartsdisipliner overhodet denne sesongen, ikke engang kombirenn. Så det blir interessant. Luca Aerni overrasket da han ble verdensmester forrige sesong rett foran nesa på Hirscher. Denne sesongen har han kjørt ut i begge kombirennene. Men spesialslalåmen hans har vært tidvis sterk, og gjør han en god utfor, kan alt skje. Victor Muffat-Jeandet vant i Wengen, og han var også helt overlegen etter at han gjorde en god utfor. I Bormio var han imidlertid ikke like heldig, og han endte langt nede på lista etter å ha havnet utenfor topp 30 i utforen. Det er det alt handler om her også, å greie det. Peter Fill var på pallen både i Bormio og Wengen som eneste utøver. Han er jo en utpreget fartsløper, men han er nok en av fartsspesialistene som takler slalåm på best måte, som er av de mindre fartsløperne, noe som gjør det lettere å bevege seg bra. Felles for begge de to rennene var at han gjorde en god utfordel, bedre enn han har gjort i spesialutfor så langt i år, og det må han nok få til igjen. En spennende type her kan være Mauro Caviezel, en god utforkjører som også kan kjøre OK slalåm på sitt beste. Han har blitt nummer fire og seks i de to kombirennene denne sesongen, og på en god dag kan han utmerket godt være en som tar medalje i denne disiplinen, slik han gjorde da han tok bronse i VM i fjor. Dominik Paris kjørte ut i Bormio, men i Wengen kjørte han inn til en god 5. plass. Paris ble nummer fire under VM i fjor, og var på pallen senest i 2016. På sitt beste kan han greie det igjen, men "kula" er avhengig av å ha et godt utgangspunkt etter utforen. Har han ikke det, kan han trolig se langt etter medalje. Matthias Mayer har to topp åtte-plasseringer i de to kombirennene, og han er i god form etter et par pallplasser i fart før OL. Spesielt god i slalåm er han imidlertid ikke, så utforen blir viktig for å greie en god plassering. Thomas Dressen har kommet voldsomt i utfor denne sesongen, og i Bormio greide han også en finfin 5. plass i kombien. Litt som Paris og Mayer kan han fort gjøre det bra dersom han får det til i spesialdisiplinen, for han er heller ingen utpreget slalåmkjører. Pavel Trikhichev stod for en liten sensasjon da han suste til en 2. plass i Wengen, der han gjorde en flott utfor som gjorde at han kunne kjøre seg opp i slalåm, der han trives bedre. Russeren er best i de to tekniske disiplinene, da han har tatt poeng i begge de to disiplinene i år, og får han til en god utfor (som han jo gjorde i Wengen) kan han bli farlig. Justin Murisier er en habil kombikjører som ofte gjør det bra i denne disiplinen. Murisier har sine klart beste resultater fra storslalåm når det gjelder enkeltdisipliner, men han er også en god slalåmkjører på kombinivå, og han bruker å ta seg godt inn i topp 30 etter utforen. Greier han det også her, bør han kunne komme høyt opp på lista. Se også litt opp for Vincent Kriechmayr, som har tatt et steg i utfor denne sesongen, og som bør være av de bedre fartskjørerne i slalåm. Han ble disket i Bormio og kjørte ut i Wengen, men ble nummer åtte i VM, så han kan utmerket godt få til noe her. Også Marco Schwarz er med for Østerrike, og han er en glimrende slalåmkjører på sitt beste. Får han til utforen kan han bli farlig, og han har vært rundt f.eks. Pinturault på trening. Thomas Mermillod Blondin er nettopp tilbake igjen etter en langvarig skade, men er en god kombikjører på sitt beste (ofte på eller rett utenfor pallen) og dersom han har funnet formen kan det bli et bra resultat. Han ble 13 i Wengen, tross alt et godt comeback. Carlo Janka har også vært ute i lengre tid og har ikke kjørt denne sesongen før han plutselig dukket opp på utfortrening i OL, der han har hengt bra med til å ha vært ute en stund. På sitt beste er også Janka en god kombinasjonskjører, ofte med inne i topp ti, selv om det begynner å bli et par år siden sist. Christof Innerhofer tok bronse i Sochi i 2014, og var tidligere en meget god kombikjører. Nå er det litt lenger mellom de gode resultatene. 11.-plassen i Bormio var faktisk hans beste plassering siden Sochi, men får han til utforen kan han jo likevel henge brukbart med. Så kan vi også nevne olympisk mester fra 2006, gode gamle Ted Ligety, selv om hans resultater de siste årene ikke har vært helt på det nivået. Men han har en 11. plass fra Wengen, og han har kjørt bedre og bedre storslalåm i det siste, så det kan tyde på bedre form enn på lenge. Så vet man jo heller aldri med amerikanere og "the Olympics", de får ofte uante krefter da. Andre kjørere som kan hevde seg på en god dag er Riccardo Tonetti, Bryce Bennett, Linus Strasser, Natko Zrncic-Dim, Broderick Thompson, Martin Cater, Maxence Muzaton, Adam Zampa og Andreas Sander.
Slik gikk det i OL 2014:
1. Sandro Viletta (SUI)
2. Ivica Kostelic (CRO)
3. Christof Innerhofer (ITA)
4. Kjetil Jansrud (NOR)
5. Adam Zampa (SVK)
6. Bode Miller (USA) Slik gikk det i VM 2017:
1. Luca Aerni (SUI)
2. Marcel Hirscher (AUT)
3. Mauro Caviezel (SUI)
4. Dominik Paris (ITA)
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
6. Justin Murisier (SUI)
Resultater i kombinasjon siste tre sesonger: Wengen 2016: 1. Kjetil Jansrud, 2. Aksel Lund Svindal, 3. Adrien Theaux
Kitzbühel 2016: 1. Alexis Pinturault, 2. Victor Muffat-Jeandet, 3. Thomas Mermillod Blondin
Chamonix 2016: 1. Alexis Pinturault, 2. Dominik Paris, 3. Thomas Mermillod Blondin
Santa Caterina 2016: 1. Alexis Pinturault, 2. Marcel Hirscher, 3. Aleksander Aamodt Kilde
Wengen 2017: 1. Niels Hintermann, 2. Maxence Muzaton, 3. Frederic Berthold
St. Moritz 2017 (VM): 1. Luca Aerni, 2. Marcel Hirscher, 3. Mauro Caviezel
Bormio 2017: 1. Alexis Pinturault, 2. Peter Fill, 3. Kjetil Jansrud
Wengen 2018: 1. Victor Muffat-Jeandet, 2. Pavel Trikhichev, 3. Peter Fill
Kombinasjonscupen sammenlagt:
1. Peter Fill (ITA) 140
2. Kjetil Jansrud (NOR) 110
3. Victor Muffat-Jeandet (FRA) 105
4. Alexis Pinturault (FRA) 100
5. Mauro Caviezel (SUI) 90
6. Pavel Trikhichev (RUS) 80
...
15. Aleksander Aamodt Kilde 39
40. Sebastian Foss Solevåg 1
TVNorges sendeskjema: Tirsdag 13. februar:
03:30-05:25: OL: Alpint - kombinasjon utfor, menn
06:30-07:00: OL: Studio
07:00-08:30: OL: Alpint - kombinasjon slalåm, menn
Startlister:
Kan finnes her. Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her. Værmelding (fra yr.no):
-2 grader, sol/skyet, 6 m/s vind fra vest
God fornøyelse!

Du verden for en kvalitet det er i innleggene dine! Skaff deg jobb i en eller annen sportsredaksjon!

bhros
bhrosInnlegg: 11237
12.02.18 18:57

Men hva er vitsen med å sitere hele det lange startinnlegget?

craaazy
craaazyInnlegg: 5443
12.02.18 19:14

Ikke noe å bry seg om det, bhros. Han er bare litt Rusten.

Rusten
RustenInnlegg: 523
12.02.18 19:20
bhros: Men hva er vitsen med å sitere hele det lange startinnlegget?

Det var kanskje like unødvendig som det du gjorde nå ;)

milksteak
milksteakInnlegg: 5320
12.02.18 21:41

Tror Hirscher tar dette ganske så greit. Skal greit komme inn Topp 30 og han har en tendens til å kjøre 2-3 sekund raskere i renn enn på trening. Slalomformen til Pinturault har vært utrolig ustabil i år.

Mest tro på Jansrud; men har en følelse av at Solevåg blir den eneste av de norske som kommer i mål.

knthz
knthzInnlegg: 2915
12.02.18 21:49

Noen utsettelser eller ser nattens løp ut til å gå som planlagt?

kenrojo
kenrojoInnlegg: 9975
12.02.18 23:26

Spent på hvor mye løypa skiller. Håper iallefall de får kjørt den fra toppen. Pinturault ligget ca 2,5 sek bak tet på trening, men han bruker å heve seg i renn. 

Paddywhack
PaddywhackInnlegg: 6330
13.02.18 00:35
knthz: Noen utsettelser eller ser nattens løp ut til å gå som planlagt?

Avgjørelsen blir først tatt kl. 02.30, men rennlederne er etter sigende optimistiske. Utforen kan eventuelt utsettes til kl. 06 om det er behov for det.

(Innlegget ble redigert 13.02.18 00:48)

FishingMoby
FishingMobyInnlegg: 3984
13.02.18 03:10

Blir dessverre ikke kjørt fra toppen. Da blir det vanskelig.

Olmba
OlmbaInnlegg: 1669
13.02.18 03:15

Noen som vet om denne vinden noen gang skal gi seg og i tilfellet når?

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 2617
13.02.18 03:26
Olmba: Noen som vet om denne vinden noen gang skal gi seg og i tilfellet når?

Torsdag skal det løye, men det blåser konstant i Korea, overalt, så hvor mye er ikke godt å si.

Det beste er å følge denne, stasjonen ligger nord for Gangneung og er veldig presis. 

(Innlegget ble redigert 13.02.18 03:30)

abjoern100
abjoern100Innlegg: 1724
13.02.18 03:35

Da er vi i gang. 

Meget solid av Hirscher..

hamplenedomplenedis
hamplenedomplenedisInnlegg: 8213
13.02.18 03:38
abjoern100: Da er vi i gang.  Meget solid av Hirscher..

Blir nok veldig vanskelig å slå i dag. Synd at utfordelen blir forkortet, mens slalåmen får lengde som før, favoriserer de tekniske utøverne og det er ingen fordel for det norske laget.

 

Zanick
ZanickInnlegg: 4264
13.02.18 03:56

Hirscher storfavoritt, kan ikke skjønne annet.

Zanick
ZanickInnlegg: 4264
13.02.18 03:57

Hirscher blir fort rundt 10-15 etter utforen.

Bra med Pinturault, da blir det hvert fall en viss spenning. Tror ikke nordmenne er i stand til å lage det.

(Innlegget ble redigert 13.02.18 03:59)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 17174
13.02.18 04:00

Grei trening for Axel dette, velger en annen linje når det virkelig gjelder

Zanick
ZanickInnlegg: 4264
13.02.18 04:00

Greit nok at Aksel får sitt middelmådige renn i kombien. Uansett for dårlig i slalåm.

Puttemans
PuttemansInnlegg: 12670
13.02.18 04:19

Kilde skuffer.

Zanick
ZanickInnlegg: 4264
13.02.18 04:19

Kilde enda svakere enn forventet, faktisk. Virker overrasket også.

Utstyret hans kan umulig være top notch.

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 2999
13.02.18 04:25

Høres ut på Tom Stiansen som om alle 3 norske har valgt feil linje på dobbelthoppet... Hvis linja er valgt med forsett så er vel ikke gitt at de endrer på dette til spesialutforen, etter såpass mange gjennomkjøringer som de har hatt i løypa på dette tidspunktet? Føler meg litt mindre forhåpningsfull på medalje nå...

abjoern100
abjoern100Innlegg: 1724
13.02.18 04:26

I motsetning til kommentatorparet, tror jeg vinden har hatt en del å si her. 

Spesielt i favør av de to første.

Hudsucker
HudsuckerInnlegg: 755
13.02.18 04:28

Kan ikke noen sende de norske Lasse Kjus' analyse der han sammenlignet linjevalgene deres inn mot den avgjørende blindporten med det råeste (Innerhofer den gang, på trening). Så slutter de kanskje å kjøre så rundt. 

craaazy
craaazyInnlegg: 5443
13.02.18 04:28

-Jeg skulle veldig veldig gjerne sett at Aamodt og Stiansen bytta plass.

-Dette er ikke utfor.

My two cents..

Zanick
ZanickInnlegg: 4264
13.02.18 04:33

Godt at Schwarz og Pinturault sørger for å opprettholde en viss spenning i rennet.

Men dette lukter Hirscher laaang vei. Uslålelig i slalåm i år.

Håper Ted Ligety kan få til noe.

Paddywhack
PaddywhackInnlegg: 6330
13.02.18 04:38

Merkverdig hvor mye tid utøverne taper mellom første og andre mellomtid i et tilsynelatende overkommelig terreng.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg