Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Langrenn: Sprint klassisk (13/2)

NYTT TEMA
janesaj
janesajInnlegg: 35969
12.02.18 14:47

OL har startet glimrende for det norske langrennslaget etter ett gull, to sølv og én bronse på de to første øvelsene, og det gir grunn til stor optimisme foran det som skal skje videre. Neste øvelse nå er sprint, som arrangeres tirsdag 13. februar, og da skal selvsagt begge kjønn i aksjon.

Sprinten så sin barndom midt på 90-tallet, men i mesterskap kom den ikke på programmet før i Lahti-VM 2001. I OL så vi den første gang i Salt Lake City i 2002, og Tor Arne Hetland, som allerede hadde vunnet både den første WC-sprinten (i 1996) og den første VM-sprinten, tok like godt også med seg den første OL-sprinten på herresiden, foran tyske Peter Schlickenrieder og italienske Cristian Zorzi, som han jo for øvrig hadde den klassiske duellen mot i Lahti-VM året før. Det ble norsk medalje også i den første damesprinten i OL, da Anita Moen tok bronse. Hun ble da slått av russiske Julija Tchepalova og tyske Evi Sachenbacher.

Fire år senere ble det ingen norsk suksess, og vi fikk hverken medaljer eller i det hele tatt noen i A-finalene (den gangen var det fire løpere i A-finalen og fire i B-finalen). Chandra Crawford fra Canada seiret foran tyske Claudia Künzel og russiske Alena Sidko. Ella Gjømle ble beste norske på 6. plass, altså nummer to i B-finalen. På herresiden fikk Sverige sitt første gull ved Björn Lind, mens franske Roddy Darragon og Linds landsmann Thobias Fredriksson ble nummer tre. Johan Kjølstad ble nummer sju. I 2010 ble det endelig norsk gull også i dameklassen, da Marit Bjørgen tok sitt første olympiske gull foran Justyna Kowalczyk og Petra Majdic. I herreklassen ble det gull til den russiske eminente stakeren Nikita Kriukov foran landsmannen Alexander Panzhinskiy, mens Petter Northug tok bronsen.

I sist OL for fire år siden ble det som de fleste sikkert husker stor norsk suksess. Det ble norsk dobbeltseier i dameklassen ved Maiken Caspersen Falla foran Ingvild Flugstad Østberg, mens Vesna Fabjan fra Slovenia tok bronsen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire. I herreklassen seiret Ola Vigen Hattestad foran svenskene Teodor Peterson og Emil Jönsson. Anders Gløersen ble nummer fire. Så sprint har Norge tradisjonelt hatt et meget godt tak på, både i dame- og herreklassen. Og det er nye store medaljemuligheter i år.


Program:

Tirsdag 13. februar:
09:30: Sprintprologer klassisk, kvinner og menn
12:00: Sprintfinaler klassisk, kvinner og menn


Norges tropp:

Maiken Caspersen Falla
Kathrine Harsem
Heidi Weng
Ingvild Flugstad Østberg

Eirik Brandsdal
Pål Golberg
Emil Iversen
Johannes Høsflot Klæbo

I dameklassen er det nok igjen Maiken Caspersen Falla som er den største norske medaljefavoritten, selv om hun ikke kan sies å være hovedfavoritt etter det vi har sett denne sesongen. Men det var hun heller ikke under VM i fjor, og da husker vi hvordan det gikk. Falla har vunnet én sprint denne sesongen, på Lillehammer, og har ellers vært sedvanlig god og stabil med ytterligere fire pallplasser. Hun er regjerende olympisk mester, har dermed et gull allerede, og kan kanskje sånn sett gå inn i konkurransen med litt lavere skuldre enn de andre. Hun var litt syk rundt NM og måtte stå over der og var ikke fullt så sterk som hun kan være på sitt beste, men nå har det gått noen uker og da får vi håpe at toppformen er på plass til å kunne kjempe om en ny medalje, og forhåpentligvis være med i gullkampen.

Ingvild Flugstad Østberg tok sølvet bak Falla i Sochi for fire år siden. Hun er nok ikke på riktig samme nivå på sprint nå som den gang, men sprintsesongen i år har vært bedre enn den tidvis var i fjor. Hun har ikke noen pallplasser ennå, men har vært i et par finaler, og sett litt sterkere ut enn de siste sprintene i fjor. Dette mesterskapet åpnet meget skuffende for Østberg, og endte opp med å havne utenfor topp ti. Det hører ingen steder hjemme for en løper med medaljeambisjoner. Hun er nok meget revansjesugen før dette løpet, og det kan bli spennende å se hva det fører til. Hun er en finalekandidat som kan ta medalje på en god dag.

Heidi Weng har hatt en dårlig sprintsesong til seg å være, og 6.-plassen i Planica var årets første finale for hennes del - ellers har det sagt stopp i semifinale (to ganger), kvartfinale (én gang) og prolog (én gang). Men resultatene har i det minste vært best i klassisk denne sesongen, og det gir et lite håp om noe bra her. Imidlertid var ikke duathlonen hennes all verden, og hun endte der på en skuffende 9. plass. Forhåpentligvis er dagsformen bedre her og hun kan kjempe om medalje.

Kathrine Harsem sikret seg plass på laget etter den imponerende innsatsen hun stod for i Planica, der hun ble nummer to og så sterk ut hele dagen. Hun var den eneste som fulgte Nilsson og Falla til oppløpet i finalen, og selv om det til slutt ble et klart tap for svensken, var hun overlykkelig over sin første pallplass i WC-sammenheng. Hun ble også nummer to i NM bak Marit Bjørgen (som står over her), og kom i tillegg til finalen på Lillehammer. Dette er en virkelig fortjent OL-start hun får, og det blir spennende å se hva hun får til. På en dag med helklaff kan det bli medalje med den formen hun har vist i det siste.

På herresiden er det ingen tvil om hvem som er favoritten, en litt tung dag på duathlon til tross - det er selvfølgelig Johannes Høsflot Klæbo. Trønderen har vært helt suveren i "vanlige" sprinter denne sesongen (alle andre enn Dresden), og særlig har han vært utilnærmelig i klassisk, hvor han ofte vinner prologene med mangfoldige sekunder og fortsetter å holde et annet nivå enn konkurrentene også i heatene. Han har vunnet fem sprinter i alt denne sesongen, og tre av tre i klassisk. Om 21-åringen har en normal dag og unngår uhell og/eller dårlige ski er det faktisk nesten vanskelig å se for seg at noen engang kan utfordre (spesielt når Ustiugov ikke er på plass) - så overlegen har han vært. Så får vi se om han takler presset denne gangen.

Den eneste som klarte å følge Klæbo sånn noen lunde i Planica var Emil Iversen. Han imponerte virkelig der hele dagen, og han fulgte også opp ved å vise knallform dagen etter da han ble nummer fire på 15 klassisk, klar årsbeste på intervallstart, samt på skøytesprinten i Seefeld uka etter, hvor han nok en gang kom til finalen. Ellers kan det nevnes at han også var i finalen på Lillehammer. Klassisk sprint er nok Iversens beste øvelse, særlig med tanke på avslutningen han normalt besitter. Han lyktes ikke i sin mesterskapsdebut i Lahti, da det ble semifinale på den individuelle sprinten og så var det et visst etterhvert berømt fall på lagsprinten som ble et hett tema. Han er nok veldig lysten på å revansjere det. OL-debutanten er uansett soleklar medaljekandidat på en god dag.

Pål Golberg har også sin soleklare styrke i klassisk sprint, og han sikret seg OL-plassen blant annet ved å være på pallen i Ruka tidligere i sesongen. I tillegg var han også i semifinale i Planica. Han har hatt litt sykdomstrøbbel i vinter, men skal være frisk nå, så da får vi tro han er tilbake i sin beste form. Er han det, er det ikke tvil om at han er en medaljekandidat på sin første sprint i OL-sammenheng (sist OL gikk han kun 15 klassisk). Beste mesterskapsplassering er for øvrig 5. plass fra sprinten i Val di Fiemme 2013.

Eirik Brandsdal er sistemann på laget. Brandsdal har egentlig ikke hatt noen stor sesong, og slet til å begynne med. Men de siste løpene greide han likevel å gå seg inn på laget, med seier i et uttaksrenn i skandinavisk cup, sølv i NM og finaleplass i Planica. Dette er greie resultater, men det spørs kanskje om det holder til å være en av de heteste medaljekandidatene. Brandsdal er etterhvert en ganske rutinert mesterskapsløper, og har deltatt i hvert eneste mesterskap siden 2011. Foreløpig er 6. plass fra Val di Fiemme 2013 beste resultat, så får vi se om han kan slå det denne gangen.


Utlendinger:

På damesiden er det én soleklar favoritt når det er snakk om sprint, og det er selvsagt Stina Nilsson. Svensken har vært dominerende de siste par sesongene i denne øvelsen, men mangler mesterskapsgullet. I år kan det så definitivt endelig komme. Nilsson har vunnet tre sprinter denne sesongen, to av dem i klassisk, og ser generelt sterkest ut de gangene hun unngår uhell. Gjør hun det også her, kan det ligge til rette for svensk jubel, akkurat som på duathlonen.

Krista Pärmäkoski er en annen het medaljekandidat. Finnen ble nummer to på Lillehammer, og kom også til finalen i Ruka. Hun ser dessuten ut til å være i meget bra form, etter den fine duathlonen hun gjorde der hun jo tok bronse. Hun har også vist knallform de siste ukene på de aller fleste distanser, og skal være en å se kraftig opp for. Det er også Sadie Bjornsen, som åpnet sesongen forrykende med to pallplasser på de klassiske sprintene i Ruka og på Lillehammer. I Planica lyktes det ikke, men hun var tilbake i finale på skøytesprinten i Seefeld. Hun stod over duathlon for å kunne være best mulig forberedt her. Hun er en medaljekandidat.

De andre svenskene er også løpere som kan gjøre det bra. Hanna Falk fikk en treg start på sesongen, men etter jul har det fungert noe bedre for svensken, som vant bysprinten i Dresden og dessuten kom til semifinale i Planica. Formen ser ut til å bli stadig bedre, og den sterke svensken kan fort bli å regne med her. Ida Ingemarsdotter var i finale i Ruka og semifinale på Lillehammer, og hun er etterhvert blitt rutinert. Formen har vært så som så i det siste, men hun er sterkest i klassisk, og det har hun ikke gått siden før jul. Hun er en finalekandidat om hun har en bra dag. Sveriges siste dame med er Anna Dyvik, som har hatt et flott gjennombrudd i det siste, med finaleplass både i Dresden og (mest relevant her) i Planica. Formen er bedre enn den noen gang har vært, og det skal bli spennende å se hva hun kan utrette i sin mesterskapsdebut.

Også flere amerikanere enn Bjornsen kan gjøre det bra. Jessica Diggins tar stadig nye steg i klassisk, og har denne sesongen vært i to finaler i klassisk sprint, på Lillehammer og i Planica. Hun ble også nummer to på prologen i Oberstdorf under Tour de Ski, der finalene ble avlyst grunnet ufyselig vær. Hun er nok ikke den heteste medaljekandidaten på papiret, men hun kan definitivt være med der oppe. Sophie Caldwell er en av de jevneste sprinterne i sirkuset, som man stort sett alltid kan stole på er med i minst semifinale. Caldwell har imidlertid ikke vært i finalen på klassisk sprint, da hun nok er hakket bedre i skøyting, men hun har vært i semi hver gang og er en finalekandidat. Ida Sargent er amerikanernes siste her. Hun har normalt sett vært best i klassisk og har sine beste resultater derfra, men årsbeste er faktisk satt i skøytesprint, da hun kom til finale i Davos. Men har hun dagen skal hun være hakket bedre i klassisk, og da kan det nok kanskje bli en semifinale.

Yulia Belorukova var på pallen i Ruka, hennes første pallplass i WC, og var også i semifinale i Planica etter at det hadde gått ganske tungt etter det. Hun viste OK form til seg å være på duathlonen og kan gå langt her på en god dag. Landskvinne Natalia Nepryaeva har hatt en gjennombruddssesong denne sesongen med hyppige topp ti-plasseringer, på sprint såvel som distanse. Hun kom til semi både i Ruka og på Lillehammer, og har nok foreløpig sin største styrke i klassisk. En ny semifinale kan iallfall være mulig her. Laurien van der Graaff har virkelig hatt en supersesong til seg å være, med to seire. Det er imidlertid i skøyting, og hun er ikke riktig like skarp i klassisk. Men hun kom til semifinale i Planica, og det betyr at formen er bra og at hun kan være en å holde et lite øye med. Justyna Kowalczyk har ikke hatt noen spesielt bra sesong, men hennes klart beste WC-plassering er faktisk en 7. plass fra nettopp klassisk sprint på Lillehammer. Hun viste også en formbedring på duathlonen i helgen da hun hang med teten på klassiskdelen (før hun tapte nesten to minutter på skøytingen). Vi får se om hun viser ytterligere tegn til bedring her.

Katja Visnar har gjort noen bra prologer i klassisk denne sesongen, særlig i Ruka og på Lillehammer, men har foreløpig ikke fått det ut i heatene. Imidlertid har hun vist tidligere at hun er å regne med på sitt beste, så vi skal kanskje følge litt med på henne, særlig ettersom hun viste litt form ved å komme til semi på skøytesprint i Seefeld. Anamarija Lampic lyktes ikke på sprintene før jul, men etter har det vært klar bedring å spore. Hun gjorde to meget gode prologer i Oberstdorf og Planica, og formen ble bekreftet ytterligere da hun endelig også klarte en semifinale i Seefeld i skøyting. Det var også Lampic som vant prøve-OL her i fjor. Startfeltet der var ganske dårlig, men det var også noen gode løpere med, så hun kan være interessant her.

På herresiden kan den fremste utenlandske utfordreren (nå som Ustiugov er borte) være Calle Halfvarsson. Svensken viste glimrende form i ukene før OL da han kom på pallen på 15 klassisk i Planica og på sprinten i Seefeld, samt at han også gjorde en god prolog i Planica, før han falt i kvartfinalen. I tillegg var han på pallen i Ruka og i finale på Lillehammer før jul. Halfvarsson er en meget god sprinter, men spørsmålstegnet er formen etter at han måtte bryte underveis på duathlon. Han får satse på at det bare var en dårlig dag og at han er en medaljekandidat her.

Russiske Alexander Bolshunov har slitt med sykdom i det siste, men han ble bekreftet klar til sprinten tidligere i uka (reiste tidligere til Pyeongchang enn planlagt for å kunne gå her), og da blir det spennende å se formen hans. Bolshunov er en av dem som har vist gode nok ting til å være en medaljeutfordrer her, og han ble da også nummer tre på Lillehammer tidligere i sesongen, samt at han kom til semifinale i Ruka. Men i og med at han ikke har gått renn siden Tour de Ski og han har vært syk, er formen altså fryktelig usikker. Finske Ristomatti Hakola er et spennende navn her. Han har vært sterk i år og har tre finaleplasser å slå i bordet med, selv om kun én er i klassisk (4. plass i WC-åpningen i Ruka). Men han går stort sett alltid raskt i prologene og trenger bare å få på plass det taktiske i heatene. Han er en type som på en god dag kan gå hele veien til finale og kapre en medalje.

Svenskene har flere gode kort på hånden. Teodor Peterson har bare sporadisk slått til på sprintene denne sesongen, men har nok kanskje vært "bedre enn raden" (for å bruke et travuttrykk, det ville vel Golberg vært fornøyd med). Han så meget sterk ut underveis da han kom på pallen i Planica, selv om han som alle andre ble knust av Klæbo i finalen. Men på en meget god dag er han en for medaljediskusjonen. Det samme kan sies om Oskar Svensson. Den unge svensken har utvilsomt tatt et steg siden forrige sesong i klassisk sprint (vant sesongåpningen i Gällivare på en overbevisende måte), men fikk ikke vist det frem de par første ukene grunnet sykdom. I Planica, derimot, fikk han vist seg frem ordentlig med en 4. plass, rett bak Peterson på pallen.

Glem heller ikke Federico Pellegrino. Den lynkjappe italieneren er riktig nok klart best i skøyting når det gjelder sprint, men også i klassisk er han å regne med på en god dag. Han kom for eksempel til finalen i WC-åpningen i Ruka. På de to klassiske sprintene etter det har han røket ut i prologen, men han har vist bra form i skøytesprintene. Så spørs det hvilken versjon av Pellegrino som kommer her - finaleversjonen eller ryker-ut-i-prolog-versjonen. Alex Harvey har foreløpig ikke lyktes på sprintene denne sesongen, særlig ikke i klassisk. I skøyting har han et par semifinaler. Men canadieren har vist tidligere at han er en bra mesterskapsløper, og han har to medaljer tidligere fra klassisk sprint i VM-sammenheng. Med det rette opplegget er det kanskje ikke helt umulig at det kan skje igjen.

Alexey Poltoranin stiller her, og han er en litt spennende start. Poltoranin har vært i strålende klassiskform i det siste, hvor han ofte avslutter formidabelt. Kazakstanerens utfordring blir å kunne få igang maskineriet fort nok. Går han videre fra prologen skal vi ikke se bort fra at han kan utrette noe i heatene. Iivo Niskanen har etterhvert blitt en løper å regne med i klassisk sprint. Han gikk til finalen på Lillehammer forrige sesong, og denne sesongen har han vært i semifinale både på Lillehammer og i Planica. Noen medaljekandidat er han nok ikke, men finnen virket skarp på klassiskdelen på duathlon og kan nok gjøre det bra. Alexander Panzhinskiy er en av få russiske veteraner som har lov til å gå her. Panzhinskiy er en habil klassisk sprinter, og senest forrige sesong var han i et par finaler. Denne sesongen har han en semifinale fra Planica som best. Men på en god dag kan nok sølvvinneren fra 2010 være en outsider.

Lucas Chanavat er den sterkeste franske sprinteren om dagen, men som mange andre i sprinttoppen om dagen har han sin store styrke i skøyting, der han har flere pallplasser denne sesongen. Men med formen han har vist i det siste skal det kanskje ikke avskrives at han kan gjøre det bra også her på en maksdag. Finske Lauri Vuorinen imponerte i begynnelsen av sesongen da han gikk til et par semifinaler i Ruka og på Lillehammer. Han har ikke vist riktig den formen etter det, men finnene håper nok på at han skal finne tilbake til det nivået under OL. Martti Jylhä er sistemann på det absolutt brukbare finske laget. Jylhä kom til semi på hjemmebane i Ruka, og selv om han normalt kanskje er hakket bedre i skøyting, er han en rask herremann, også han. Jovian Hediger er også best i skøyting, men kan også gjøre det bra på en god dag i klassisk, som da han gikk til semifinale i Ruka. Noen het medaljekandidat er han ikke, men han gikk til semifinale i VM, det kan vel skje igjen på en bra dag.


Slik gikk det i OL 2014 (fristil):

Kvinner:
1. Maiken Caspersen Falla (NOR)
2. Ingvild Flugstad Østberg (NOR)
3. Vesna Fabjan (SLO)
4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (NOR)
5. Ida Ingemarsdotter (SWE)
6. Sophie Caldwell (USA)

Menn:
1. Ola Vigen Hattestad (NOR)
2. Teodor Peterson (SWE)
3. Emil Jönsson (SWE)
4. Anders Gløersen (NOR)
5. Sergey Ustiugov (RUS)
6. Marcus Hellner (SWE)


Slik gikk det i VM 2017 (fristil):

Kvinner:
1. Maiken Caspersen Falla (NOR)
2. Jessica Diggins (USA)
3. Kikkan Randall (USA)
4. Hanna Falk (SWE)
5. Ida Ingemarsdotter (SWE)
6. Sophie Caldwell (USA)

Menn:
1. Federico Pellegrino (ITA)
2. Sergey Ustiugov (RUS)
3. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
4. Finn Hågen Krogh (NOR)
5. Petter Northug (NOR)
6. Ristomatti Hakola (FIN)


Slik gikk det i VM 2015 (siste mesterskapssprint i klassisk):

Kvinner:
1. Marit Bjørgen (NOR)
2. Stina Nilsson (SWE)
3. Maiken Caspersen Falla (NOR)
4. Justyna Kowalczyk (POL)
5. Kari Vikhagen Gjeitnes (NOR)
6. Ingvild Flugstad Østberg (NOR)

Menn:
1. Petter Northug (NOR)
2. Alex Harvey (CAN)
3. Ola Vigen Hattestad (NOR)
4. Nikita Kriukov (RUS)
5. Federico Pellegrino (ITA)
6. Tomas Northug (NOR)


Resultater i sprint klassisk de siste to sesongene:

Kvinner:

Ruka 2016: 1. Stina Nilsson, 2. Maiken Caspersen Falla, 3. Heidi Weng
Lillehammer 2016: 1. Heidi Weng, 2. Maiken Caspersen Falla, 3. Hanna Falk
Pyeongchang 2017: 1. Anamarija Lampic, 2. Silje Øyre Slind, 3. Ida Sargent
Drammen 2017: 1. Stina Nilsson, 2. Krista Pärmäkoski, 3. Hanna Falk
Ruka 2017: 1. Stina Nilsson, 2. Sadie Bjornsen, 3. Yulia Belurokova
Lillehammer 2017: 1. Maiken Caspersen Falla, 2. Krista Pärmäkoski, 3. Sadie Bjornsen
Planica 2018:  1. Stina Nilsson, 2. Kathrine Harsem, 3. Maiken Caspersen Falla

Menn:

Ruka 2016: 1. Pål Golberg, 2. Calle Halfvarsson, 3. Johannes Høsflot Klæbo
Lillehammer 2016: 1. Calle Halfvarsson, 2. Emil Iversen, 3. Teodor Peterson
Pyeongchang 2017: 1. Gleb Retivykh, 2. Sondre Turvoll Fossli, 3. Andrey Parfenov
Drammen 2017: 1. Eirik Brandsdal, 2. Johannes Høsflot Klæbo, 3. Sergey Ustiugov
Ruka 2017: 1. Johannes Høsflot Klæbo, 2. Pål Golberg, 3. Calle Halfvarsson
Lillehammer 2017: 1. Johannes Høsflot Klæbo, 2. Sergey Ustiugov, 3. Alexander Bolshunov
Planica 2018: 1. Johannes Høsflot Klæbo, 2. Emil Iversen, 3. Teodor Peterson


TVNorges sendeskjema:

08:30-09:30: OL: Studio (TVNorge)
09:30-10:55: OL: Langrenn - Sprintprologer klassisk (TVNorge)
12:00-14:00: OL: Langrenn - Sprintfinaler klassisk (TVNorge)


Startlister:
Kan finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Løypeprofiler:
Kan finnes her.

Værmelding (fra yr.no):
-1 grad, sol/skyet


God fornøyelse!

(Innlegget ble redigert 12.02.18 14:54)

craaazy
craaazyInnlegg: 5443
12.02.18 15:03

Bedre enn Discovery.

laffano
laffanoInnlegg: 14869
12.02.18 15:33

Fy til trådstart hyll!

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2508
12.02.18 15:42

Hyll hyll til trådstarter ! Fantastisk :) 

Diego71
Diego71Innlegg: 876
12.02.18 18:05

Trådstarter i storslag! Da må det bli norsk gull :) 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 5739
12.02.18 18:16

Troa er sterk på norsk gull på herresprinten.
Nilsson er for meg knepen favoritt, men sprintløypa er tøff, får Falla en litt lettere vei til finalen må Nilsson ha en maks dag for å slå Falla.  

Sarella
SarellaInnlegg: 11232
12.02.18 18:24

Veldig spent på Klæbo, han var nok ærlig da han sa at han ikke klarte å følge de beste på 30 mot slutten. Og OL er noe annet enn WC, bare spør JTB.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11617
12.02.18 18:28

Klæbo er vel her den største mannlige favoritten i en langrennsøvelse i ett mesterskap siden Northug på 5-mila i Oslo VM.

Den gangen klarte jeg ikke engang å se for meg hvordan noen skulle slå Northug. Sitter med samme følelsen før det her løpet

(Innlegget ble redigert 12.02.18 18:35)

AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 12199
12.02.18 18:33

Tror nok en gang at Klæbo vinner dette lett, men jeg skrev også at jeg trodde han kom til å vinne 3-mila greit. Jeg trodde heller ikke at Holund under noen omstendigheter kunne ta medalje - så feil kan man ta. Uansett så ser jeg ikke hvem som kan utfordre Klæbo i klassisk sprint akkurat nå.

Håper for øvrig Brandsdal kan klare å klore seg fast underveis, da skal det bli vanskelig å slå han på oppløpet. 

glitteringprizes
glitteringprizesInnlegg: 2135
12.02.18 18:37
LBJ91: Sitter med samme følelsen før det her løpet

Løypa kunne knapt vært mer skreddersydd for han. Men om han for en gangs skyld ikke skulle klare å få en luke over siste bakketopp, så er jeg redd han kan være sårbar på oppløpet. 

bhros
bhrosInnlegg: 11237
12.02.18 18:49

Det eneste jeg er redd for, er om noen av konkurrentene kan forårsake et uhell.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 4806
12.02.18 19:35

VGD fortjener ikke slike åpningsinnlegg. Skjønner ikke hvorfor du gidder. 

tooommm
tooommmInnlegg: 23530
12.02.18 19:42

Klæbo er stor favoritt her, og alt annet enn gull vil være skuffende. 

Blant damene er Nilsson favoritt. Falla må ta til takke med sølv.

drazyc
drazycInnlegg: 2947
12.02.18 20:01

Spent på Klæbo. Egentlig gjorde han en grei 3-mil, hang jo omtrent like bra med som Cologna og Harvey. Gikk antageligvis ikke for fullt heller når han skjønte han måtte slippe teten. Men er han i den formen han har vært i tidligere i år? Det får vi nok raskt vite etter prologen.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5192
12.02.18 20:11
drazyc: Spent på Klæbo. Egentlig gjorde han en grei 3-mil, hang jo omtrent like bra med som Cologna og Harvey. Gikk antageligvis ikke for fullt heller når han skjønte han måtte slippe teten.

Klæbo har vært bunnsolid på sprint i år og som du skriver så gikk han nok ikke helt ned i kjelleren for en 5-6 plass. Smart med tanke på videre i OL, når man ikke har muligheter for pallen. 

Men sprint er sprint. 
Stavene de bruker tåler ikke mer enn kjeks. Er dette jeg frykter mest i grunnen, fall eller stavbrekk.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5192
12.02.18 20:15
tooommm: Blant damene er Nilsson favoritt. Falla må ta til takke med sølv.

Ja, hvis Nilsson ikke skal presse seg foran noen og forårsake uhell, så er hun favoritt.
Våre håp er Falla og Harsem, de kan fort havne på pallen.
Men noe annet enn gull til Nilsson vil være en overraskelse.
Da leder de svenske damene 2-0 i antall gull. Her har det skjedd saker og ting. 

Sarella
SarellaInnlegg: 11232
12.02.18 20:21
Framsynt: Her har det skjedd saker og ting.

Fryktelig skuffet over Weng og Østberg på 15, de har bare å reise kjerringa, om ikke så er det bare å drite i TdS alle år det er mesterskap, da er det jo tydelig at de ikke tåler påkjenningen.


SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4101
12.02.18 21:03
Sarella: er det bare å drite i TdS alle år det er mesterskap

Utøvere er ulike, men jeg er ikke villig til å være med på at det er TDS sin skyld at ikke Weng og Flugstad presterte på lørdag.  Parmakoski, Diggins og von Siebenthal deltok alle på Tour de Ski, og underpresterte ihvertfall ikke ift. forventningene på skiathlon.  Ragnhild Haga fikk på sin side lov til å droppe Tour de Ski, uten at det hjalp henne nevneverdig i helgen. 

Sarella
SarellaInnlegg: 11232
12.02.18 21:17

Ja, folk er forskjellige, de er ulike osv, Northug har jo alltid bygget seg opp på TdS, som kanskje også Parmakoski, Diggins og von Siebenthal klarer. Men Weng og Østberg er jeg usikker på om tåler det, bill.mrk usikker, tar meget gjerne feil. 

Sarella
SarellaInnlegg: 11232
12.02.18 21:35

Våre motstandere er forøvrig usikre de også :)

Diego71
Diego71Innlegg: 876
12.02.18 21:51

Når kan man forvente at finalene starter i morgen? Er ferdig på jobb 12.45. 

kenrojo
kenrojoInnlegg: 9975
12.02.18 22:00

Ikke spent på Klæbo. Han leverer. Mer spent på resten av laget, og aller mest på duellen Falla - Nilsson.

snowik
snowikInnlegg: 3154
12.02.18 22:04

Finalene skal starte 13.25 ifølge Pyeongchang OL sine offisielle sider, diego71.

Rabalder
RabalderInnlegg: 523
12.02.18 22:09

Mycket bra trådstart som vanlig. Det är därför jag som svensk är här på VGD.

Att jag sällan är oenig med analysen gör ju sitt ;-)

Vill gärna säga Nilsson som segrare men Falla har rutinen, är en mästerskapslöpare och råkar sällan ut för uhell. Nilsson däremot, antingen vinner hon eller råkar ut för nåt missöde så det är 50/50 vill jag säga.

Precis som Kenjoro så ser jag fram emot duellen Stina/Falla.

Bara ett uhell kan göra att Klaebo missar. Är nästan inte spännande, de andra gör upp om silvret.

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 12.02.18 22:17)

kenrojo
kenrojoInnlegg: 9975
12.02.18 22:17

Diego: skyndt deg hjem og du får med deg semifinalene også, fra 1255:-)

Rabalder
RabalderInnlegg: 523
12.02.18 22:25

Det enda som är intressant i herrsprinten är hur Klaebo lägger upp löpet. Går han från start, eller ryck underveis eller spurt?

Han kan ju välja helt själv hur han vill-

Själv tror jag på en spurt ganska tidigt underveis, han vill inte vänta till spurten. Kommer bli den mest överlägsna segraren nånsin. Är han riktig frekk tar han ett flagg på upploppet. Det har väl inte ens Northug gjort på sprint.

Barneskirenn 2.0

(Innlegget ble redigert 12.02.18 22:26)

Rabalder
RabalderInnlegg: 523
12.02.18 22:30

Den som får gå med Klaebo på sprintstafetten är heldig. Mer säkert OL guld får man leta efter. Kankse så Sundby vill gå...

Fast det bör bli Iversen

kenrojo
kenrojoInnlegg: 9975
12.02.18 22:35

Sprintstafetten går i fri, så glem Iversen.  Makkeren blir enten Krogh eller Sundby.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5192
12.02.18 22:50
kenrojo: Sprintstafetten går i fri, så glem Iversen.  Makkeren blir enten Krogh eller Sundby.

Hva med Krüger?
Har ikke han litt mer fart i kroppen enn Sundby?
Men er Krogh noe i nærheten av toppform, så går selvsagt han.

Hva med damenes teamsprint?
Bjørgen + Falla tipper jeg går.

(Innlegget ble redigert 12.02.18 22:52)

Zanick
ZanickInnlegg: 4264
12.02.18 22:56

Om Krogh ikke er i tilstrekkelig form, så bør det bli Sundby/Kruger. Stoler ikke på sprinterne.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg