Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Langrenn: 10 km fristil, kvinner (15/2)

NYTT TEMA
janesaj
janesajInnlegg: 35972
14.02.18 13:00

Da har man kommet til OLs eneste intervallstarter i langrenn, og vi starter med 10 km fristil for kvinner, som går av stabelen torsdag 15. februar klokken 07:30 norsk tid. Siden det altså er mesterskapets eneste intervallstart, ligger det selvsagt også litt ekstra prestisje i å vinne nettopp denne øvelsen, så det kan bli et par spennende dager fremover.

I motsetning til de distansene som har vært hittil i mesterskapet, har 10 km en lang historie i OL-sammenheng. Den første ble gått allerede da langrenn var på programmet for første gang i Oslo 1952, og da var det finske Lydia Wideman som tok gullet, og sølvet og bronsen gikk også til Finland den gangen, mens Rakel Wahl ble beste norske på 6. plass. Siden har 10 km vært et fast innslag på OL-programmet (med unntak av 1992, 1994 og 1998), og Berit Mørdre-Lammedal og Inger Aufles tok de første norske medaljene i 1968 i Grenoble, da de tok sølv og bronse bak svenske Toini Gustafsson. Det første norske gullet kom først i 2002 i Salt Lake City. Øvelsen gikk da i klassisk, og det var Bente Skari som stod for den historiske prestasjonen da hun tok gullet fire sekunder foran russiske Julija Tchepalova, mens italienske Stefania Belmondo ble nummer tre. Det er også det eneste gullet Norge har tatt på denne distansen. Totalt har Norge ett gull, to sølv og fem bronse på 10 km gjennom historien.

Her er alle gullvinnere i historien: Lydia Wideman (1952), Ljubov Kozyreva (1956), Maria Gusakova (1960), Klavdija Bojarskikh (1964), Toini Gustafsson (1968), Galina Kulakova (1972), Raisa Smetanina (1976), Barbara Petzold (1980), Marja-Liisa Hämäläinen (1984), Vida Venciene (1988), Bente Skari (2002), Kristina Smigun (2006), Charlotte Kalla (2010) og Justyna Kowalczyk (2014).

Regjerende olympisk mester på 10 km er altså Justyna Kowalczyk som tok gullet i Sochi fo r fire år siden da distansen gikk i klassisk, og hun vant da foran Charlotte Kalla og Therese Johaug, mens Marit Bjørgen ble nummer fem, Heidi Weng ni og Astrid Uhrenholdt Jacobsen 17. Det kan også nevnes at sist øvelsen gikk i fristil var i 2010, og da vant en den gangen 22 år gammel Charlotte Kalla gullet. Det er en hendelse som utmerket godt kan gjenta seg nå åtte år senere, med den formen hun har vist. Hun kan også bli den aller første løperen med to gull på 10 km gjennom tidene.


Program:

Torsdag 15. februar:
07:30: 10 km fristil, kvinner


Norges tropp:

Marit Bjørgen (startnummer 32)
Ragnhild Haga (startnummer 50)
Heidi Weng (startnummer 60 - sist i seedet gruppe)
Ingvild Flugstad Østberg (startnummer 58)

Troppen fra duathlon får dermed fornyet tillit her, og så kan man mene hva man vil om det etter de noe skuffende innsatsen fra alle andre enn Bjørgen. Kanskje burde Astrid Uhrenholdt Jacobsen fått en mulighet etter å ha vist form de siste ukene, selv om hun har vært syk. Uansett, tilbake til de som skal delta.

Marit Bjørgen må sies å ha fått en meget god start på mesterskapet med et flott sølv på duathlon, bare slått av den ursterke Kalla. Bjørgen har slitt med teknikken i skøyting denne sesongen, og det har også vist seg på resultatene i skøyting, hvor hun før duathlonen kun hadde vært på pallen på jaktstarten i Ruka i begynnelsen av sesongen i øvelser som inneholder skøyting. På 10 fri kom hun på 5. plass i Toblach og 9. plass i Davos, og hun endte også på 5. plass på fellesstarten i Seefeld. Med det i tankene var duathlonen en opptur, og her blir det å gå for nok en medalje. Men det er langt ifra noen automatikk i at det skjer, for det er flere løpere som har vist form på denne distansen tidligere i sesongen.

En av dem er så visst Ragnhild Haga, som var på pallen i både Davos og Toblach da denne distanse stod på programmet. Det var hun også på fellesstarten i Seefeld, samt på duathlonen på Lillehammer, så skøyteformen til Haga har vært helt fantastisk i hele år. Men dette mesterskapet startet dypt skuffende for Hagas del, da hun endte helt nede på en 15. plass på duathlon, en plassering som ikke hører noen steder hjemme for en løper av det kaliberet som Haga har kommet opp på. Vi får virkelig håpe at det elendige løpet bare skyldes en dårlig dag, og at det ikke er formen som er blitt borte til de to viktigste ukene i året etter et ellers strålende år. Finner hun tilbake til den er hun en medaljekandidat.

Heidi Weng har hatt en bra sesong, med seier i Tour de Ski og sammenlagtledelse og det som er. På 10 km fristil har hun en pallplass fra Toblach samt en 4. plass fra Davos å vise til, samt at hun også ble nummer to i Seefeld før OL. Selve mesterskapet i Pyeongchang har dessverre ikke startet slik hun hadde håpet, slik tilfellet jo er med mange av de andre norske jentene som har vært i aksjon også. 9. plass ble det på duathlon, der hun selvsagt var altfor langt fra medaljekampen. På sprinten gikk hun til semifinalen, og det var mer i tråd med forventninger ut fra hvordan hun har prestert der denne sesongen, men mer bekymringsverdig er det at hun ikke så altfor pigg ut underveis, særlig ikke i semifinalen. Vi får håpe at hun kan vise seg fra en bedre side og kjempe om medalje.

Ingvild Flugstad Østberg vant denne distansen i Davos, og hun gjorde forsåvidt også brukbare løp i Davos og Seefeld. Men i OL har det ikke gått Østbergs vei så langt. Hun hadde en dårlig dag på duathlon og endte utenfor topp ti der, og på sprinten ble hun tydelig hindret av Kowalczyk og ville muligens gått litt lenger om det ikke var for det, men det er mye som tyder på at hun uansett ikke var sterk nok til å kjempe om medaljene. Så formen er dessverre et spørsmålstegn også i Østbergs tilfelle - måtte hun motbevise det og slå tilbake med å blande seg inn i medaljekampen her.


Utlendinger:

Jeg sprekker neppe noen store hemmeligheter når jeg sier at favoritten på denne øvelsen er svensk og heter Charlotte Kalla. Kalla så fantastisk sterk ut på duathlon, akkurat som hun har gjort det meste av sesongen ellers, og all logikk tilsier at når hun kommer til det som tradisjonelt har vært favorittøvelsen 10 km fristil, så kommer hun til å bli minst like vanskelig å slå. Riktig nok endte hun langt nede på listene til henne å være i Davos, da hun ble nummer åtte, men i Toblach var hun tilbake på topp, og til OL har hun naturligvis funnet toppformen og blir da gullfavoritt nummer én.

Av andre medaljefavoritter er det lett å peke på Krista Pärmäkoski, som tok bronse på duathlon. Hun ble også nummer tre da man gikk denne distansen i Davos, mens hun ikke deltok i Toblach. Hun vant i tillegg i Planica, og selv om det var i klassisk, beviser det at hun er i kjempeform for tiden. Sprinten var ikke like bra, og hun var aldri i nærheten av å kjempe om medalje der, men distanseformen er bra, så hun er en medaljekandidat. Så har vi også Jessica Diggins, som har åpnet mesterskapet fint og som er en fantastisk skøyter på sitt beste. Hun ble nummer fem på duathlon og seks på sprinten - skal medaljen endelig komme her? Hun viste iallfall strålende form da hun vant fellesstarten i Seefeld før OL. I Davos og Toblach var hun ikke like bra, men hun er i form og skal så definitivt ikke regnes bort.

Teresa Stadlober har vært fantastisk god og stabil denne sesongen, og med unntak av Tour de Ski der det kom et par dårlige renn helt i starten (men hun tok seg inn og ble nummer fem til slutt), har hun vært helt i toppen hele tiden, og gjerne rundt topp seks. Det gjentok seg også på duathlon, der hun gikk et nytt solid renn og ble nummer sju til slutt. Stadlober har fremdeles ikke vært på pallen (bortsett fra et par løpstider på jaktstarter), men med den formen hun har hatt er det kanskje bare et tidsspørsmål. Kanskje kan det skje her på en maksdag? At Ebba Andersson er et helt eksepsjonelt talent, det visste vi, og jeg satt med en følelse av at dersom hun hadde et optimalt løp, kunne hun blande seg inn høyt oppe, med den formen hun har vist (5. plass på 10 klassisk i Planica, i hennes på papiret dårligste stilart). Og det skjedde så visst - hun var bare åtte tideler fra medalje, og 20-åringen presterte dermed karrierebeste OL, en prestasjon det står utrolig respekt av. Det blir også svært spennende å se hva hun kan få til på en 10 km skøyting her. Kan hun blande seg inn i toppen nok en gang?

Nathalie von Siebenthal gjennomførte en meget fin duathlon, for andre gang på rad i mesterskap, da hun ble nummer seks der. Man vet ikke helt hvor man har den sveitsiske jenta alltid, men at hun kan være med i toppen, det er det ingen tvil om. Hun har også en fin rekke med topp ti-plasseringer fra og med slutten av Tour de Ski, hvor hun ble nummer åtte sammenlagt etter finfin avslutning der, og hun ble også nummer ni i Seefeld før hun altså gjorde det flotte løpet på duathlon. Med en toppdag her kan det bli opp mot en ny topp seks-plassering, noe hun også greide i Davos, da hun ble nummer fem. Natalia Nepryaeva har vist meget fin form i begynnelsen av mesterskapet. Først ble hun åtte på duathlon, det er en grei plassering rundt der hun har vært tidligere, og så imponerte hun med finaleplass på sprinten, der hun til slutt endte på 4. plass. Det russiske talentet var ikke helt i toppform under U23-VM, og det er nok derfor en lettelse for henne å se at hun har truffet med formen til det viktigste mesterskapet. Nepryaeva er normalt hakket sterkere i klassisk enn i skøyting, men med denne formen kan det kanskje bli en ny topp ti-plassering. Landskvinne Anastasia Sedova var nok også brukbart fornøyd med sin OL-åpning, men neppe noe mer enn det, da 12.-plassen på duathlon er rundt der hun har vært i hele år. Så skal vi dømme ut fra duathlonen, har hun truffet greit med formen, ikke noe mer. Hun endte også på 10.- og 11. plass da man gikk denne distansen i Davos og Toblach, så det er som sagt rundt de plasseringene hun ligger. Topp ti er mulig med et bra løp her.

Anna Haag hadde en meget tung dag på duathlon med en 32. plass, over tre minutter bak lagvenninne Kalla. Men etter at hun hadde et brukbart Tour de Ski, blant annet med en finfin 5. plass på et renn i Lenzerheide, håper hun nok på at det bare var en dårlig dag og at hun kommer sterkere tilbake her. Resten av svenskene ser jo ut til å være i form, så Haag håper nok på en formutløsning her, også hun. Sadie Bjornsen er best i klassisk, men har også gjort noen brukbare løp i skøyting denne sesongen. Bjornsen stod over duathlon for å være best mulig forberedt til sprinten - det slo mildt sagt noe feil, da amerikaneren skuffet og ikke engang gikk videre fra sin kvartfinale. Kanskje er ikke formen helt på topp, men hun har vært nummer ni og tolv på de to løpene som har gått på denne distansen i år, og ble også topp åtte i Seefeld på fellesstarten der. Hun kan nok greie en topp ti-plassering om skuffelsen fra sprinten er ristet av. Vil også nevne Nicole Fessel, som stod på startlista for duathlon, men som aldri kom så langt til å faktisk starte. Regner med det skyldes en form for sykdom, så kan man jo håpe at det har gått over til 10 km og at hun kan blande seg høyt opp her. Idretten trenger tyskere som hevder seg, og den trenger det snarest etter noen magre år for deres del. Fessel er ustabil, men kan gjøre det godt på en god dag om hun stiller.

Finnene stiller uten Kerttu Niskanen, og benytter faktisk ikke full kvote heller. De har med superveteranen Riitta-Liisa Roponen, som hittil ikke har vist seg frem fra sin beste side denne sesongen, og hun har ikke vært topp ti. Hennes beste resultat har faktisk kommet på 10 klassisk i Planica, og det skulle vel tyde på at formen kanskje er på vei. Kan kanskje bli en plass rundt topp ti om hun har dagen. I tillegg stiller de med Laura Mononen, som nå og da var topp ti forrige sesong, men som ikke helt har klart å følge opp det denne sesongen, og ikke har vært topp ti i noe renn. Også Mononen har blitt 33 år gammel, og det er voldsomt behov for påfyll i finsk damelangrenn om dagen. De har Matintalo som er lovende, men de trenger flere også, og særlig i skøyting, der de har dårlig bredde fra før.


Slik gikk det i OL 2014 (klassisk):

1. Justyna Kowalczyk (POL)
2. Charlotte Kalla (SWE)
3. Therese Johaug (NOR)
4. Aino-Kaisa Saarinen (FIN)
5. Marit Bjørgen (NOR)
6. Stefanie Böhler (GER)


Slik gikk det i VM 2017 (klassisk):

1. Marit Bjørgen (NOR)
2. Charlotte Kalla (SWE)
3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (NOR)
4. Heidi Weng (NOR)
5. Anna Haag (SWE)
6. Kerttu Niskanen (USA)


Slik gikk det i VM 2015 (siste 10 km fristil i mesterskap):

1. Charlotte Kalla (SWE)
2. Jessica Diggins (USA)
3. Caitlin Gregg (USA)
4. Maria Rydqvist (SWE)
5. Anouk Faivre Picon (FRA)
6. Nathalie von Siebenthal (SUI)


Resultater på 10 km fristil intervallstart siste tre sesonger:

Nove Mesto 2016: 1. Therese Johaug, 2. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, 3. Jessica Diggins
Canmore 2016: 1. Ingvild Flugstad Østberg, 2. Heidi Weng, 3. Krista Pärmäkoski
Ulricehamn 2017: 1. Marit Bjørgen, 2. Krista Pärmäkoski, 3. Charlotte Kalla
Davos 2017: 1. Ingvild Flugstad Østberg, 2. Ragnhild Haga, 3. Krista Pärmäkoski
Toblach 2017: 1. Charlotte Kalla, 2. Ragnhild Haga, 3. Heidi Weng


TVNorges sendeskjema:

07:05-07:30: OL: Studio (TVNorge)
07:30-09:25: OL: Langrenn - 10 km fristil, kvinner (TVNorge)


Startlister:
Kan finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Løypeprofiler:
Kan finnes her.

Værmelding (fra yr.no):
2 grader, sol/skyet


God fornøyelse!

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4101
14.02.18 13:13

Ord (fra oss andre) blir fattige, etter et sånt åpningsinnlegg. 

HarryH
HarryHInnlegg: 26227
14.02.18 13:15
SnorreSolano: Ord (fra oss andre) blir fattige, etter et sånt åpningsinnlegg.

Enig.

Av respekt for åpningsinnlegget, la dette bli det siste som skrives i denne tråden.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4101
14.02.18 13:22

Nja, følger ikke oppfordringen, HarryH.  

Kan korrigere/oppdatere litt:  Nepryaeva stiller overraskende nok ikke. Russerne stiller med Sedova, Zhambalova og Nechaevskaya. 

Anna Haag stiller heller ikke, hun har blitt vraket. I tillegg til Kalla går Ebba Andersson, Hanna Falk og Ida Ingemarsdotter.  Skal vi tolke det dithen at den som gjør det best av Falk og Ingemarsdotter går en etappe på stafetten?  De tre andre er vel gitt. 

Nicole Fessel går heller ikke, så den sykdommen sitter nok i. 

janesaj
janesajInnlegg: 35972
14.02.18 13:37
SnorreSolano: Kan korrigere/oppdatere litt: Nepryaeva stiller overraskende nok ikke. Russerne stiller med Sedova, Zhambalova og Nechaevskaya. Anna Haag stiller heller ikke, hun har blitt vraket. I tillegg til Kalla går Ebba Andersson, Hanna Falk og Ida Ingemarsdotter. Skal vi tolke det dithen at den som gjør det best av Falk og Ingemarsdotter går en etappe på stafetten? De tre andre er vel gitt. Nicole Fessel går heller ikke, så den sykdommen sitter nok i.

Her sjekket jeg ikke startlista godt nok i forhold til hvem av de jeg nevnte som ikke er med (det meste av trådstarten ble skrevet i går kveld). Men men, de fremste medaljekandidatene stiller, og de er jo uansett nevnt. Det er tross alt det viktigste, og at noen få topp ti-kandidater ikke stiller gjør jo ikke så mye.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 13:44)

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22786
14.02.18 13:49

Kan bli et noen parløp under morgendagens løp, siden Ebba Andersson og Marit Bjørgen starter mye tidligere enn de andre favorittene.
Regner vi 13 minutter på runden så går nr 56 Diggins ut fra start, samtidig som nr 30 Andersson går ut på sin andre runde. Nr 58 Østberg kommer i så fall ut i rygg på nr 32 Bjørgen.
Er det rask løype  og 12 minutter på runden som i Toblach, så blir det Andersson/Stadlober og Bjørgen/Diggins som blir parene.
Blir det tregt føre og 14 minutter på runden, så kan parene bli Andersson/Østberg og Bjørgen/Weng.

Blir mer avgjørende på herreløpet, der de går en runde mer og det er flere toppløpere.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4101
14.02.18 13:57
janesaj: Her sjekket jeg ikke startlista godt nok

Var overhodet ikke ment som noen kritikk, men som en oppdatering av et ellers strålende åpningsinnlegg. 

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22786
14.02.18 14:00
SnorreSolano: Skal vi tolke det dithen at den som gjør det best av Falk og Ingemarsdotter går en etappe på stafetten?

Ja, men det er vel første etappe som er ledig på Sverige? Ikke optimalt å avgjøre hvilken klassiskløper man skal bruke i et fristilrenn.
Å sette sitt svakeste kort på tredje etappe har Sverige brent seg på før.Sveriges stafettlag blir vel slik: Falk/Ingemarsdotter - Kalla - Andersson - Nilsson.

bjerkseth
bjerksethInnlegg: 1958
14.02.18 14:12
Eksberten: Kan bli et noen parløp under morgendagens løp, siden Ebba Andersson og Marit Bjørgen starter mye tidligere enn de andre favorittene.

De brukte 19 min på 7,5 skate under skiathlon. Det gir en tid på 5 km som tilsvarer 12:40 om vi kun regner om og antar ekstrasløyfa er ca like rask. Det åpnes vel generelt litt hardt også, så er vel ikke utenktelig at Bjørgen ender opp på ca 12:30 på førsterunden. 

Datainspektionen
DatainspektionenInnlegg: 320
14.02.18 14:21

Ett alternativ givet Nilssons fina form i klassiskt är Falk/Ingemarsdotter-Nilsson-Andersson-Kalla.

Kanske lite väl risky? Dessutom är man inte garderad för eventualiteten att det faktiskt blir en spurt som avgör och där har Nilsson i de två senaste världsmästerskapen varit den som avgjort till Sveriges fördel.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 14:22)

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22786
14.02.18 14:23
bjerkseth: De brukte 19 min på 7,5 skate under skiathlon. Det gir en tid på 5 km som tilsvarer 12:40 om vi kun regner om og antar ekstrasløyfa er ca like rask. Det åpnes vel generelt litt hardt også, så er vel ikke utenktelig at Bjørgen ender opp på ca 12:30 på førsterunden.

Er vel trolig kaldere og dermed tråere føre i morgen. 5 kilometeren trolig tøffere, enn 3,75 kilometeren, så 13 minutter er mest realistisk. 12.30/13.30 på runden blir jo verken fugl eller fisk, siden dem da går ut midt mellom to kanoner. Bjørgen/Nishikava blir i så fall bare en duo i 5 meter.

craaazy
craaazyInnlegg: 5446
14.02.18 14:35

Gud som jeg skulle ønske Astrid fikk gå denne. På bekostning av Weng som virker totalt ute av form.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22786
14.02.18 14:42
craaazy: Gud som jeg skulle ønske Astrid fikk gå denne. På bekostning av Weng som virker totalt ute av form.

Weng gjorde jo en god sprint til henne å være. Får hun bra ski i morgen, da er hun med å kjemper om seieren.

HLund
HLundInnlegg: 5935
14.02.18 14:44
Eksberten: Weng gjorde jo en god sprint til henne å være. Får hun bra ski i morgen, da er hun med å kjemper om seieren.

Hun gjorde en kjempegod bakke i kvartfinalen før hun falt helt gjennom i bakken i semifinalen. Det var litt bekymringsverdig med tanke på hvem hun gikk med. Ble ganske skeptisk etter det.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 1374
14.02.18 14:46

Regner med det er Marit vi må stole på i morgen også. Tar sølv. Astrid burde gått. Hadde tatt bronse. Kalla vinner. Finsk bronse.  

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4101
14.02.18 14:50
Eksberten: Ja, men det er vel første etappe som er ledig på Sverige? Ikke optimalt å avgjøre hvilken klassiskløper man skal bruke i et fristilrenn.

Nei, helt enig.  Men løpet sier kanskje noe om hvilken form de to er i. Mulig jeg er helt på bærtur, men oppfatter de to som relativt jevne i de to stilartene på distanse. Mulig svenskene tenker at den av de to som ser ut til å være i best form også har best forutsetninger for å henge med på en åpningsetappe i klassisk. 

For Norges del er det bare å krysse fingrene for at Sverige må slippe på etappen Falk/Ingemarsdotter går. Ellers har jeg store problemer med å se hvor vi skal hekte dem av spurten på 4. etappe. 

Ellers er det selvsagt rett at vi må vente til etter morgendagens løp med å trekke klare konklusjoner ift. stafetten. Men skulle Weng/Østberg/Haga prestere på linje med skiathlon-floppen, så bør nok Jacobsen/Falla vurderes seriøst. Vi har snakket om at de tre må gå seg ut av et stafettlag, og det de tre har vist så langt er på god vei til nettopp det. 

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5192
14.02.18 14:57
Eksberten: Å sette sitt svakeste kort på tredje etappe har Sverige brent seg på før.Sveriges stafettlag blir vel slik: Falk/Ingemarsdotter - Kalla - Andersson - Nilsson.

Og første etappe - Val Di Fiemme.

Viktig å ikke havne bakpå etter klassisketappene. Men for meg må de gjerne gjøre det.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5192
14.02.18 14:59
Eksberten: Weng gjorde jo en god sprint til henne å være. Får hun bra ski i morgen, da er hun med å kjemper om seieren.

Det tror du ikke selv.
Kun Bjørgen har en mulighet til å kjempe om medalje av de norske, når Jacobsen ikke får gå av en eler annen grunn jeg ikke forstår etter resultatene hittil.

malvolio
malvolioInnlegg: 25714
14.02.18 15:02
SnorreSolano: Ellers er det selvsagt rett at vi må vente til etter morgendagens løp med å trekke klare konklusjoner ift. stafetten. Men skulle Weng/Østberg/Haga prestere på linje med skiathlon-floppen, så bør nok Jacobsen/Falla vurderes seriøst.

Allerede ut fra det vi har sett så langt, vurderer jeg (uten at det har noe så si, selvfølgelig ...) seriøst Falla på første etappe. Østberg virker ute av form. Weng er vel tross alt vanskelig å komme utenom som en av fire på et stafettlag.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4101
14.02.18 15:28

Enig, Østberg virker å være ute av form. Greit at hun ble hindret av Kowa i går, men i normalt slag havner hun ikke i den situasjonen uansett.  Men heller ikke Weng ser ut til å være der hun bruker å være. 

Men greie vilkår, forsåvidt.  Er man topp6 imorgen og i grei avstand til Kalla (gitt at hun vinner), så er stafett-plassen klar. Men har vi 1-2 løpere over minuttet bak igjen, så er det bare å ta frem Falla.  Jacobsen også, sannsynligvis. 

Hvale90
Hvale90Innlegg: 23900
14.02.18 16:08

Få inn jokeren Mari Eide!

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 5740
14.02.18 16:12

Jeg tror Kalla vinner. De norske må kjempe med  Pärmäkoski og Stadlober om sølv og bronse. Etter det jeg husker har ikke Bjørgen gjort det bra med skøyteskia på denne vinteren. Har mer tro på Haga. Setter spørsmålstegn med formen til Østberg og Weng, hun er i dårligere form i år enn i fjor. 

vangen06
vangen06Innlegg: 9020
14.02.18 16:26
Eksberten: Å sette sitt svakeste kort på tredje etappe har Sverige brent seg på før.Sveriges stafettlag blir vel slik: Falk/Ingemarsdotter - Kalla - Andersson - Nilsson.

Ja, det lyder ganske sannsynlig. Men det er mulig de vurderer å toppe det hele mot slutten og setter Kalla inn der hun jo er aller best, nemlig på fristilsetappen, 3-etappe. Tanken er vel da at hun kan hente inn igjen det de to andre ev. måtte ha tapt på foregående etapper, for å prøve å sikre at Stina kan gå ut sammen med teten, henge inn og vinne en spurt. Det kan dog like godt tenkes at de vurderer at Andersson er såpass mye bedre på 5 fri enn 5 klassisk at hun rett og slett MÅ gå tredjeetappen, og at Kalla klarer å gi henne heng på feltet ev. et lite forsprang fra 2 etappe som hun kan beholde - og gi videre til Stina. Blir veldig spennende å se denne endelige oppstillingen! 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4101
14.02.18 16:37

Ebba Andersson hang lett med til skibytte på lørdag (mens fx. Haga måtte slippe mange meter), og gikk også et veldig sterkt klassisk-renn i Planica. Jeg tror de er komfortable med å sende henne ut på en klassisk etappe, spesielt når det ser ut til at hverken Norge eller Finland har utøvere i storform på de etappene. 

Da blir det Kalla på tredje etappe, som kan reparere eventuell skade dersom svenskene taper sekunder på klassisk-etappene, eventuelt gi Nilsson en liten luke ut på 4. etappen. 

Igjen: jeg krysser fingrene for at formen på løperne våre er bedre enn det har sett ut så langt, og at vi klarer å benytte svenskenes svake kort til å skaffe oss en luke. Jeg frykter en spurt-duell mellom Stina og Bjørgen, og da må vi håpe at Bjørgen fikser Lathi-rykket opp siste bakke. En oppløpsspurt blir neppe norsk. 

HLund
HLundInnlegg: 5935
14.02.18 16:38
PerryAndre: gjort det bra med skøyteskia på denne vinteren

Bortsett fra på lørdag :)

bjerkseth
bjerksethInnlegg: 1958
14.02.18 16:47
Eksberten: Er vel trolig kaldere og dermed tråere føre i morgen. 5 kilometeren trolig tøffere, enn 3,75 kilometeren, så 13 minutter er mest realistisk. 12.30/13.30 på runden blir jo verken fugl eller fisk, siden dem da går ut midt mellom to kanoner. Bjørgen/Nishikava blir i så fall bare en duo i 5 meter.

Ikke gått 7,5 km klassisk først kompenserer vel for tråere føre/litt tøffere løype. X.30 på runden hadde vært ypperlig med den vinden som er sånn at ingen får noen fordel av å treffe rett rygg.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5192
14.02.18 17:16

Spesielt viktig er det at det norske smøreteamet greier å preppe ski som er på høyde med de svenske løperne. Urban Nilsson virker å ha stålkontroll i alle OL-renn!

Selv om Kalla er en stor favoritt, så er det mye som skal klaffe for henne også. Dagsform, ski osv.
10 km fristil med intervallstart er Østbergs beste distanse og store mulighet. Men det svinger vel ikke så mye at hun kan gå helt til topps..?
Nei, jeg tipper Bjørgen på pallen, mest sannsynlig nr 3. Og ellers et stykke bak på de andre. Hjelmeseth må evaluere forberedelsene etter OL.

Kalla, Nilsson, Krüger og Klæbo har det til felles at de ikke gikk TdS. Jeg sier ikke mer.


vangen06
vangen06Innlegg: 9020
14.02.18 17:34
SnorreSolano: Bjørgen fikser Lathi-rykket opp siste bakke. En oppløpsspurt blir neppe norsk.

Ja, du har nok rett i dette. Bjørgen på oppløpet mot Stina er antagelig sjanseløst. Generelt synes jeg hele holdningen hos Bjørgen i dette OL preges av litt liten vinnervilje - hun later til å være  "fornøyd med sølv" og "unner" andre nasjoners løpere gullet. Vi får håpe hun klarer å glimte til og vise litt god, gammeldags vinner-ånd i morgen, og være mer opptatt av å knuse Kalla enn av å gi henne "gratulasjonsklem" etterpå.  

(Innlegget ble redigert 14.02.18 17:35)

Kvernis
KvernisInnlegg: 6924
14.02.18 17:36

Flott tråd. Har en merkelig følelse på at Bjørgen setter skapet på plass i denne.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4101
14.02.18 17:44
Framsynt: Kalla, Nilsson, Krüger og Klæbo har det til felles at de ikke gikk TdS. Jeg sier ikke mer.

Bjørgen og Haga gikk heller ikke TDS.  Det gjorde derimot Bolshunov, og han ga Klæbo minst like tøff kamp som tidligere denne sesongen.  

Sundby, Holund, Spitsov, Manificat, Cologna, Musgrave og Harvey gikk alle TDS. De endte opp på plassene bak Krüger. 

Jeg er dessuten litt for glad i å se langrenn til at jeg synes det er helt ok at utøverne ikke konkurrerer utenom OL/VM. Men hver sin smak. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg