Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Langrenn: Lagsprint fristil (21/2)

NYTT TEMA
emin
eminInnlegg: 22658
20.02.18 23:08

Håper jeg tar feil, men ser for meg at Kalla sender Nilsson ut med ei grei luke på siste veksling.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 10586
20.02.18 23:40
Diego71: hincapie: Når det gjelder langrenn har jeg stor tillit til dine vurderinger. Ble straks mer optimistisk på vegne av damene nå.  Og Klæbo bør ta Bolsjunov om de går likt ut?

Takk.

Jeg mener Klæbo tar Bolsjunov om de går ut tilnærmet likt på siste ett sted mellom 8/10 og 9/10 ganger. Bolshunov har riktignok sagt at han vil vise at han spurter like bra som Klæbo, og om det er noen andre enn Pellegrino/Ustiugov som kan henge med Klæbo opp den siste bakken så er det Bolshunov. Han er fantastisk, det kommer man ikke unna. Dersom Sundby av en eller annen merkelig grunn er vesentlig svakere enn Spitsov og Bolshunov kjører knallhardt alle tre etappene (vi vet at Bolshunov ikke er redd for å gi bånn gass), da kan det bli mer spennende enn vi liker.

Men tror jeg at Bolshunov skal både henge med opp, følge Klæbo i svingene ned og samtidig spurte forbi på oppløpet?

Nei.

Datainspektionen
DatainspektionenInnlegg: 328
20.02.18 23:52

Duellen Kalla-Björgen borde väl egentligen vara den stora frågan här? De senaste säsongerna, med undantag för WC i Lillehammer i år, visar ju att när Nilsson är i final mot Falla vinner hon. Om det Nilsson visade i sprintfinalen och stafetten mot Björgen stämmer, har hon ökat sin fysiska kapacitet rejält mot förra året. Det finns fortfarande frågetecken och det största är väl om Nilssons "tour de Mamma B" visade sig bli för tuff att bära?

(Innlegget ble redigert 20.02.18 23:52)

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 10586
20.02.18 23:58
Datainspektionen: Det finns fortfarande frågetecken och det största är väl om Nilssons "tour de Mamma B" visade sig bli för tuff att bära?

3 "hviledager" siden hun gikk de 5 kilometerne i rygg på Bjørgen. Før det 3 "hviledager" mellom sprinten og stafetten. Det kan godt hende Nilsson blir slått av Falla, men "tour de Mamma B" skal ikke være grunnen.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 1452
21.02.18 00:06

Gull til herrene. Gull til damene. Blir en god norsk dag dette håper jeg:-)

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22972
21.02.18 00:13
george_hincapie: 3 "hviledager" siden hun gikk de 5 kilometerne i rygg på Bjørgen. Før det 3 "hviledager" mellom sprinten og stafetten. Det kan godt hende Nilsson blir slått av Falla, men "tour de Mamma B" skal ikke være grunnen

Virker som du prøver å nedvurdere Stina Nilssons prestasjon på stafetten noe voldsomt. Husk at den russiske jenta som var nr 10 på 10 km, var sjanseløs på å følge Bjørgen og Nilsson og ble knust med 40 sekunder av Nilsson på 5 km.

HLund
HLundInnlegg: 6430
21.02.18 00:18
Eksberten: Husk at den russiske jenta som var nr 10 på 10 km, var sjanseløs på å følge Bjørgen og Nilsson og ble knust med 40 sekunder av Nilsson på 5 km.

Det er vel mer riktig å si at hun ble knust med 40 sekunder av Bjørgen på 5 km når det var Bjørgen som gjorde all drajobben. Tror neppe Nilsson hadde slått den russiske jenta med 40 sekunder om hun hadde gått alene.

nissen26
nissen26Innlegg: 3349
21.02.18 00:35

Har ikke Falla en litt bedre "motor"/kapasitet enn nilsson? 

(Innlegget ble redigert 21.02.18 00:36)

SirKillalot
SirKillalotInnlegg: 13472
21.02.18 00:56
nissen26: Har ikke Falla en litt bedre "motor"/kapasitet enn nilsson?

Hun hadde. Men Nilsson har vel gått en del flere lengre løp enn Falla de siste årene og blitt bedre. Samt at Falla er kanskje ikke i like rå form. Mangler det siste kneppet. Kicket.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 8395
21.02.18 01:22
Diego71: På kvinnesiden frykter jeg, som mange andre, at Stina blir for sterk fra toppen og ned, men jeg tror det blir jevnt.

Nå har jo de norske hatt gode skøyte-ski i dette OL.

Kanskje det kan bli redningen?

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 8395
21.02.18 01:27
staaalisen: Det er ytterst merkelig at ikke sprintere prioriteres til et sprintløp.

Da synes du vel også at det er merkelig at for eksempel Kalla går for Sverige?

Hudsucker
HudsuckerInnlegg: 756
21.02.18 01:53

Riktignok var det en glidforskjell på damesprinten som medvirket til at det ikke ble noen egentlig spurt. Men det virker fryktelig optimistisk å tro at Falla skal ha mer enn 10-20 prosents sjanse dersom hun og Nilsson går ut likt på siste etappe (slik de sikkert gjør), helt uavhengig av hvem som er først over siste bakketoppen. Bjørgen kunne kjørt maks tempo gjennom tre etapper og dermed utlignet Nilssons styrke i finishen, Falla har ikke den muligheten og er dessuten veldig vant til å tape for henne. Blir overrasket om ikke Sverige tar denne.

For herrenes del blir nok Sundby nøkkelen, han viste tegn til slitasje på stafettetappen. Klarer han å sende Klæbo ut likt med teten - Bolsjunov, formodentlig - på siste etappe, bør det være svært gode sjanser for seier. Dvs. skulle Italia mot alle odds klare å henge med til siste veksling, er det 50-50 mellom Pelle og JHK. Ser ellers for meg at Sverige kan være med lenge her, og det hadde vært artig å se Halfvarsson involvert i noe mer enn spurt om femteplassen.

 

karstein99
karstein99Innlegg: 31
21.02.18 02:50

RESULTATTIPPING LAGSPRINT DAMER 

1. SVERIGE

2. NORGE

Sverige og Norge skal skille seg ut her. Kalla og Bjørgen er de to beste 5km-løperne i feltet og skal ha kapasitet til å gå ifra en del andre på de siste rundene. Begge har også gode langspurter. Falla og Nilsson de to beste sprinterne i feltet. Begge disse har også god utholdenhet til sprintere å være. Rett og slett to komplette lag. Sverige er favoritt fordi Kalla har slått Bjørgen i to løp OL og Nilsson har slått Falla i sprint. 

3. USA

4. FINLAND

Bronsekampen skal normalt stå mellom USA og Finland. Hadde dette vært 4x1,25km hadde USA vært favoritter til gullet. Sophie Caldwell har for eksempel vært på pallen i de tre siste fristilssprintene og vant den siste før OL, men Randall er allikevel foretrukket foran henne på grunn av utholdenhet. Og dermed blir det reprise av USAs lag som tok gull i lagsprint i VM 2013. På oddetallsetappene blir det duell mellom Randall og Mari Laukkanen. Laukkanen har en god kombo av fart og utholdenhet og har levert solide sprintrenn i år. Randall er ikke så sterk som for 5 år siden, og vil trolig slippe til Kalla og Bjørgen (og kanskje Nepryaeva), men skal vel holde følge med de andre i feltet. Jeg holder Randall som knepen favoritt i duellen med Laukkanen. På partallsetappene skal Diggins og Pärmakoski gå mot hverandre. Diggins har aldri vært bedre, og med tre femteplasser og en sjetteplass så langt i OL har hun levert solid, men hatt stang ut med hensyn til medalje. Krista Pärmakoski skal også være rå i denne øvelsen, og de to er på omtrent akkurat samme nivå.

OUTSIDERNE

5. OAR

Atletene kan ta en medalje her. Nepryaeva er bunnsolid. Dessverre for Belorukova går dette i fristil. Jeg tror ikke hun har fristilsteknikk til å følge kvartetten Nilsson/Falla/Diggins/Pärmakoski helt inn, og bikker utenfor medaljekampen. 

6. SVEITS

På papiret et fryktelig sterkt lag. Fähndrich kan dra opp en og annen god sprint, og har god utholdenhet. Laurien van der Graaff har kanskje den raskeste toppfarten av alle, men mistenker at det blir litt for mye stigning og utholdenhet for sveitseren her, og tipper de ikke når helt opp til medalje

7. SLOVENIA

Et annet morsomt lag. To gode utøvere i Cebasek og Lampic som begge har topp 10-plasseringer i sprint i år, og særlig Lampic har god utholdenhet. Det blir allikevel neppe medalje.

(Innlegget ble redigert 21.02.18 02:55)

nissen26
nissen26Innlegg: 3349
21.02.18 08:06
george_hincapie: Bolshunov har riktignok sagt at han vil vise at han spurter like bra som Klæbo,

hahahah....ja vi får ønske han lykke til...  ;-)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6554
21.02.18 08:36

Jeg skulle gjerne sett at vi hadde stilt til start med to løpere med store fartsressurser. Over så korte strekk tror jeg det kan være avgjørende.

En langrennsentusiast dro i gang en skikkelig rant fordi han var misfornøyd med at Johnsrud Sundby går etappen. Jeg vet sannelig ikke om det ville vært noe bedre Hegstad Krüger. Når alt kommer til alt, har nok Johnsrud Sundby mer trening med slike full gass - full stopp-økter enn Hegstad Krüger, om man skal tro rapportene.

At Krogh har bommet med formen kan fort koste oss både seier og pallplass.

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 5762
21.02.18 08:39

Nilsson sa for noen minutter på svensk TV at team sprint passer henne utmerket med korte hviler mellom hver etappe. Hun føler seg trygg med Kalla på første etappe. Hun er optimistisk før kvalifisering. 

Vanligvis er Nilsson lite pratsom  og lite blid før start, men i dag  er hun pratsom og i godt humør.

(Innlegget ble redigert 21.02.18 08:43)

HLund
HLundInnlegg: 6430
21.02.18 08:46
Myshkin: Jeg skulle gjerne sett at vi hadde stilt til start med to løpere med store fartsressurser. Over så korte strekk tror jeg det kan være avgjørende.

Heldigvis ingen andre som stiller til start med det heller, så det tror jeg ikke er så mye å bekymre seg for. (Nærmeste er vel Valjas/Harvey på Canada, men Valjas har altfor svak utholdenhet sammenlignet med de andre.)

toja12
toja12Innlegg: 1551
21.02.18 08:51
emin: Håper jeg tar feil, men ser for meg at Kalla sender Nilsson ut med ei grei luke på siste veksling.

Er redd at utfallet kan bli slik, men er i alle fall glad for at det er Marit som går mot Kalla. Kalla ville definitivt ha mørnet Maiken skikkelig.

Brorsvensk
BrorsvenskInnlegg: 574
21.02.18 08:55
PerryAndre: Vanligvis er Nilsson lite pratsom  og lite blid før start, men i dag  er hun pratsom og i godt humør.

Hon har förändrats lite till det här mästerskapet. Tidigare ville hon ofta inte alls prata med journalister före loppen, men det gör hon nu. Nilsson har väl blivit lite tryggare i sig själv, som det heter. 

Berger57
Berger57Innlegg: 171
21.02.18 08:56

De sier det er en "knallhard" løype for damene.  Dette må være det som ev. kan felle Nilsson.  Får de mørnet henne tilstrekkelig så åpner det seg muligheter.  Men for å gjøre det så må de også mørne seg selv, så enkelt blir det ikke.  Dog så vi på stafetten at en pinne stiv Nilsson ikke er altfor avskrekkende.  At Kalla knuser Marit og gir Stina masse forsprang, nja, usikker på den.  Tøft blir det.

Apeldalen
ApeldalenInnlegg: 108
21.02.18 09:00

På herrsidan finns det rätt och slätt ingen som kan slå Norge. Calle skulle behöva en raketmotor för att hålla jämna steg med Kläbo.

Sulfat
SulfatInnlegg: 9525
21.02.18 09:00

Hadde ikke Haga/Bjørgen vært bedre for mørning? Falla klarer ikke mørne, gå av eller spurtslå Nilsson.

knthz
knthzInnlegg: 2926
21.02.18 09:02

Marit meiser i fra allerede. Marit er best.

eppaen
eppaenInnlegg: 22960
21.02.18 09:05
Apeldalen: På herrsidan finns det rätt och slätt ingen som kan slå Norge

Enig. Norge må falle for at det skal gå galt. Og DET kan jo faktisk skje. 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 10586
21.02.18 09:10
Eksberten: Virker som du prøver å nedvurdere Stina Nilssons prestasjon på stafetten noe voldsomt. Husk at den russiske jenta som var nr 10 på 10 km, var sjanseløs på å følge Bjørgen og Nilsson og ble knust med 40 sekunder av Nilsson på 5 km.

Misforstå meg rett.

Nei, jeg prøver ikke nedvurdere Nilssons prestasjon på stafetten. Jeg prøver å påstå at de 5 kilometerne hun gikk helt opp mot sin makskapasitet for 4 dager siden ikke kommer til å være noe hinder i dag. Fordi hun er så godt trent og så vant med å konkurrere. 

Ja, Nilsson kan kanskje ha en dårlig dag i dag, men da er det neppe stafettetappen som er avgjørende. Dagsform kan svinge av uendelig mange grunner.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 17010
21.02.18 09:12

Grei gjennomkjøring dette. 

Jeremiah
JeremiahInnlegg: 1229
21.02.18 09:14

Virker litt unødvendig å gjøre det på denne måten. Sverige kan velge å ligge bak til Nilsson tar det i spurten i sin semifinale og stille en del mer uthvilt enn Norge til finalen selv med kortere restitusjonstid.

eppaen
eppaenInnlegg: 22960
21.02.18 09:14

Mye vann mellom båtene i semien. 

aksiom
aksiomInnlegg: 69
21.02.18 09:15

Semifinaler i lagsprint er ganske gjesp.

(Innlegget ble redigert 21.02.18 09:16)

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22972
21.02.18 09:16

Er det 4 beste fra hvert heat videre + 4 beste tider som går videre til finalen med 12 land?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg