Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Langrenn: 30 km fellesstart, kvinner (25/2)

NYTT TEMA
Ikaros
IkarosInnlegg: 49
25.02.18 12:56

En femmilspall uten en nordmann????? Det må være en stund siden-----------------------

 

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 7608
25.02.18 12:58
Ikaros: En femmilspall uten en nordmann????? Det må være en stund siden--------------------

Ett år. Ingen nordmenn på pallen på 50 km i VM i Lahti.

Det ble heller ingen nordmenn på pallen i OL i 2014 og VM i 2013. Innimellom der er Northugs gull fra Falun-VM i 2015 vår eneste medalje.

(Innlegget ble redigert 25.02.18 13:01)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 14871
25.02.18 13:02

Hvem kan vi håpe på på lengre distanser på herresiden fremover? Sundby får det jo aldri helt til i mesterskap, han kommer seg i hvert fall ikke øverst på pallen individuelt. Det var jo ett sterkt løp av Holund. Kanskje Krueger kan bli gli god, og selvsagt Klæbo, hvis han klarer å holde helt inn. 

staaalisen
staaalisenInnlegg: 4300
25.02.18 13:10

Helt greit for meg at Løfshus driver på. Jeg kan ikke skjønne at det blir feil at han uttaler seg om skiforbundet syn på doping. Det at de aldri vil akseptere en dopingdom når norske løpere er tatt, vet vi jo fra før.

Jeg håper at Løfshus gir intervjuer til svenske og finske medier om dette. Det vil holde mistanken mot de norske utøverne levende i våre naboland.

(Innlegget ble redigert 25.02.18 13:11)

Rusten
RustenInnlegg: 546
25.02.18 13:18
staaalisen: Helt greit for meg at Løfshus driver på. Jeg kan ikke skjønne at det blir feil at han uttaler seg om skiforbundet syn på doping. Det at de aldri vil akseptere en dopingdom når norske løpere er tatt, vet vi jo fra før. Jeg håper at Løfshus gir intervjuer til svenske og finske medier om dette. Det vil holde mistanken mot de norske utøverne levende i våre naboland.

Du er jo for lengst avslørt, så skjønner ikke helt at du gidder å holde på;)

staaalisen
staaalisenInnlegg: 4300
25.02.18 13:26
Rusten: Du er jo for lengst avslørt, så skjønner ikke helt at du gidder å holde på

Jeg ønsker at de norske løperne skal slutte å bruke astmamedisin og forstøvere. Forstøvere bør det komme et forbud mot, selv om de angivelig bare brukes til "saltvann".

Jeg er ikke alene om dette. Også Bjørn Dæhlie ønsker at norske løpere skal slutte med medisineringen.

Sandaas
SandaasInnlegg: 11004
25.02.18 13:29
staaalisen: Jeg ønsker at de norske løperne skal slutte å bruke astmamedisin og forstøvere.

Du som er så opptatt av skøyteløp, hvorfor ikke rette alle dine innlegg mot en sport der bl.a. forstøver er enda mer utbredt? Astmamedisin og forstøver brukes ikke noe mer i Norge enn i noen annet land, eneste forskjellen er at Norge faktisk er åpne rundt hva de gjør for å holde sine utøvere friske og for det skal de derfor anklages og mistenkeliggjøres. Heldigvis er det bare uvitende troll som holder på sånn.

ms_8
ms_8Innlegg: 6503
25.02.18 13:31
Rusten: At denne mannen fortsatt sitter med dette ansvaret er for meg helt uforståelig!

Han er nok sikret å sitte mange år til, men det er synd at han fokuserer på hevn etter Johaug dopingdom og ikkje heller bruker energien på å hylle dei norske utøvere, trenere og andre som har vært med å skapt eit fantastisk OL for Norge.

Han framstår som komiske Ali og skaper spild. Når man heller burde bruke anledninga til å juble for eit fantastisk mesterskap og gleden over å jobba fram mange store utøvere.

Norge har dei siste tiåra kun på damene løfta fram utøvere som Kristin Størmer Steira, Vibeke Skofterud, Marit Bjørgen, Therese Johaug, Astrid Urenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga.

Ni jenter som alle har vunnet GULL i OL. Nesten alle har GULL i VM eller medalje indivuduelt i OL/VM.  

isvotten
isvottenInnlegg: 3021
25.02.18 13:52
george_hincapie: Stemmer dette da?
For i øvelsen med delt gull ble det ikke delt ut sølv, og det ble ikke delt ut bronse i øvelsen med delt sølv. Så da skal det vel være 103 gull, 102 sølv og 102 bronser?

Du har selvfølgelig helt rett.

 

103 gull, 102 sølv og 102 bronse. :)

vidar
vidarInnlegg: 30749
25.02.18 14:05
staaalisen: Jeg ønsker at de norske løperne skal slutte å bruke astmamedisin og forstøvere. Forstøvere bør det komme et forbud mot, selv om de angivelig bare brukes til "saltvann".

Jeg tror de fleste vet hva du mener, og mange er enige, men du trenger ikke referere til det i alle postene dine. Kanskje du kunne fremstått litt bedre da. 

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 7608
25.02.18 14:06

Det som gjør Bjørgens OL-statistikk ekstra makeløs er at hun hadde et "mislykket" (mtp. VM året før) OL i 2006 og det var først på tampen av hennes 30. år at hun tok sitt første OL-gull. Der Bjørndalen og Dæhlie fordelte OL-gullfangsten over hele karrieren (sistnevnte hadde riktignok en betydelig kortere karriere en både OEB og Bjørgen) har altså Bjørgen tatt alle OL-gull i siste halvdel av karrieren. Og innimellom der har hun født et barn..

AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 12223
25.02.18 14:08
InDeilawetrust: Hvem kan vi håpe på på lengre distanser på herresiden fremover? Sundby får det jo aldri helt til i mesterskap, han kommer seg i hvert fall ikke øverst på pallen individuelt. Det var jo ett sterkt løp av Holund. Kanskje Krueger kan bli gli god, og selvsagt Klæbo, hvis han klarer å holde helt inn.

Det spørs jo hvor langt fremover i tid du tenker. Resten av sesongen? VM i Seefeld? Beijing? Holund har tatt store steg denne sesongen og har levert helt fantastisk bra ut i fra forventningene. Han hadde ikke en superdag i går, men han er helt klart en løper du kan regne med. God i begge stilarter, men en av de svakeste avslutterne i verdenstoppen. Krüger er allerede god nok til å vinne en femmil i skøyting. Grunnen til at han ikke gikk i går er at han har et stykke opp til de beste i klassisk enda, men kapasiteten og alderen er på hans side. Med tiden kommer han til å bli veldig god i klassisk også. 

Klæbo er det største talentet i herrelangrenn på lang, lang tid. Om fire år i Beijing er han, hvis han unngår skader og lengre sykdomsperioder, en gullkandidat på samtlige øvelser.

sestav
sestavInnlegg: 5211
25.02.18 14:11

Da er det bare å vente i fire år... blir heldigvis bare 7 timer tidsforskjell da...

HLund
HLundInnlegg: 6430
25.02.18 14:13
AalesundsFK: Det spørs jo hvor langt fremover i tid du tenker. Resten av sesongen? VM i Seefeld? Beijing? Holund har tatt store steg denne sesongen og har levert helt fantastisk bra ut i fra forventningene. Han hadde ikke en superdag i går, men han er helt klart en løper du kan regne med. God i begge stilarter, men en av de svakeste avslutterne i verdenstoppen. Krüger er allerede god nok til å vinne en femmil i skøyting. Grunnen til at han ikke gikk i går er at han har et stykke opp til de beste i klassisk enda, men kapasiteten og alderen er på hans side. Med tiden kommer han til å bli veldig god i klassisk også.  Klæbo er det største talentet i herrelangrenn på lang, lang tid. Om fire år i Beijing er han, hvis han unngår skader og lengre sykdomsperioder, en gullkandidat på samtlige øvelser.

Jeg har troen på Stenshagen. Mange gode i junior-VM i år, men OL kommer kanskje noe tidlig. Men bare kanskje.

SirKillalot
SirKillalotInnlegg: 13472
25.02.18 14:14

Bra rykk og sterk seier i siste OL-løp for Bjørgen. Men de som klager på seiersdifferansen osv. Vi må huske på at nivået er ikke så høyt. Flere som slet med ski. Flere som slet med å bomme på formen.

Tross alt Stadlober som lå ensom som nr. 2 før hennes flause av å gå feil. Så det sier vel sitt om nivået på de andre for dagen. Så alt i alt, stayerevnen til Bjørgen som tok dette med grei margin.

HLund
HLundInnlegg: 6430
25.02.18 14:15
SirKillalot: Bra rykk og sterk seier i siste OL-løp for Bjørgen. Men de som klager på seiersdifferansen osv. Vi må huske på at nivået er ikke så høyt. Flere som slet med ski. Flere som slet med å bomme på formen. Tross alt Stadlober som lå ensom som nr. 2 før hennes flause av å gå feil. Så det sier vel sitt om nivået på de andre for dagen. Så alt i alt, stayerevnen til Bjørgen som tok dette med grei margin.

Med Johaug på plass hadde det sikkert sett ut omtrent som i herreklassen i går. To helt suverene og en liten gjeng noen minutter bak.

isvotten
isvottenInnlegg: 3021
25.02.18 14:18
Ikaros: En femmilspall uten en nordmann????? Det må være en stund siden--------------------

Det har også skjedd følgende ganger fra og med 2006:

2014: 

Gull - Legkov
Sølv - Vylegzhanin
Bronse - Chernousov

Beste norske: Johnsrud Sundby - Nr. 4
____

2006: 
Gull - Di Centa
Sølv - Dementiev
Bronse - Botvinov

Beste norske - Tord Asle Gjerdalen  - Nr. 15.

____

 

I VM-sammenheng:

2017:
Gull - Harvey
Sølv - Ustiugov
Bronse - Heikinnen

Beste norske - Johnsrud Sundby - Nr. 5.
_____

2013:
Gull - Olsson
Sølv - Cologna
Bronse - Poltoranin

Beste norske - Eldar Rønning - Nr. 5
_____


vidar
vidarInnlegg: 30749
25.02.18 14:25
SirKillalot: Bra rykk og sterk seier i siste OL-løp for Bjørgen. Men de som klager på seiersdifferansen osv. Vi må huske på at nivået er ikke så høyt. Flere som slet med ski. Flere som slet med å bomme på formen.

Vil ikke si det var noe rykk, hun satte bare opp farten litt fra første halv-runding på stadion, og holdt et jevnt meget høyt tempo frem til de siste 5 km. Sykt imponerende av en 37-åring som i tillegg har fått barn. Har ikke 100% kontroll, men dette må da ha vært et av hennes sterkeste mesterskapsløp. Tidenes beste norske idrettsutøver. 

Rusten
RustenInnlegg: 546
25.02.18 14:26
SirKillalot: Bra rykk og sterk seier i siste OL-løp for Bjørgen. Men de som klager på seiersdifferansen osv. Vi må huske på at nivået er ikke så høyt. Flere som slet med ski. Flere som slet med å bomme på formen.

Jeg har ikke betenkeligheter med Bjørgens seiersmargin, men synes det er litt merkelig når det bare rettes misstanke mot utenlandske utøvere som ser uanfektet ut når de passerer målstreken. 

Sandaas
SandaasInnlegg: 11004
25.02.18 14:34
Rusten: Jeg har ikke betenkeligheter med Bjørgens seiersmargin, men synes det er litt merkelig når det bare rettes misstanke mot utenlandske utøvere som ser uanfektet ut når de passerer målstreken.

For Bjørgens del så kunne jo hun roe ned de siste kmerne og da er det ikke rart at  man ikke er helt tom ved målgang (når adrenalin og endorfinnivåene er i været av naturlige årsaker). 

tooommm
tooommmInnlegg: 23537
25.02.18 14:40
InDeilawetrust: Kanskje Krueger kan bli gli god, og selvsagt Klæbo, hvis han klarer å holde helt inn.

Disse to vil nok være blant favorittene på 5-mila om 4 år. Da skal det ikke være noe i veien med kapasiteten til Klæbo. 

Rusten
RustenInnlegg: 546
25.02.18 14:41
Sandaas: For Bjørgens del så kunne jo hun roe ned de siste kmerne og da er det ikke rart at  man ikke er helt tom ved målgang (når adrenalin og endorfinnivåene er i været av naturlige årsaker).

Det har skjedd flere ganger at Bjørgen har vunnet med større seiermargin enn dette, hvor hun nesten ikke har sett sliten ut når hun har passert målstreken, men det er fordi hun er så god.

Det jeg sier er at det reageres annerledes hos ganske mange når vi ser utenlandske løpere gjøre det samme.

(Innlegget ble redigert 25.02.18 14:42)

SirKillalot
SirKillalotInnlegg: 13472
25.02.18 14:45
vidar: Vil ikke si det var noe rykk, hun satte bare opp farten litt fra første halv-runding på stadion, og holdt et jevnt meget høyt tempo frem til de siste 5 km. Sykt imponerende av en 37-åring som i tillegg har fått barn. Har ikke 100% kontroll, men dette må da ha vært et av hennes sterkeste mesterskapsløp. Tidenes beste norske idrettsutøver.

Absolutt. Er ikke første kvinnen i 30-åra som har prestert godt etter å ha kommet tilbake fra svangerskap. Heidi Løke kom tilbake og presterte i håndball samt vant denne konkurransen utøvere på tv2.

Og de som sier Bjørgen ser ut som hulken, Kalla har ikke noen små armer hun heller:

Charlotte Kalla 

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5405
25.02.18 15:08

Må skryte litt av Stina Nilsson.
Hadde aldri trodd hun skulle være seig nok til å klare bronse på tremila. Imponerende av henne. Den medaljen setter hun nok veldig høyt!

All-Equal
All-EqualInnlegg: 7981
25.02.18 15:12

Blir Marius Bjørgen Lundberg OL-konge i Norgistan i 2042?

Datainspektionen
DatainspektionenInnlegg: 328
25.02.18 15:25
Framsynt: Må skryte litt av Stina Nilsson.
Hadde aldri trodd hun skulle være seig nok til å klare bronse på tremila. Imponerende av henne. Den medaljen setter hun nok veldig høyt!

Instämmer till fullo. Även om Stadtlober inte hade kört vilse hade själva insatsen i sig varit berömvärd. Hade någon sagt till mig före OS att Stina Nilsson skulle bli topp 5 på 3-milen hade jag avfärdat det direkt. Hon klarade av de här tuffa banorna bättre än vad många förväntat sig.

(Innlegget ble redigert 25.02.18 15:25)

startelver
startelverInnlegg: 43249
25.02.18 15:51
Datainspektionen: Hon klarade av de här tuffa banorna bättre än vad många förväntat sig.

Det tyder bare på at hun er like godt trent som de norske , til å takle lange distanser også. 

Bjørgen startet som sprinter , men endte opp med å bli en komplett skiløper. Det samme kan man si om Nilsson inn 2 år vil jeg tippe. 

Det er ikke Kalla som vil bli husket som den store løperen i Sverige i ettertiden , det er Stina Nilsson som vil bli den største. 

 

Rusten
RustenInnlegg: 546
25.02.18 16:13

En stor takk til Vidar Løfshus

Men när vi äntligen fick chansen att prata med Marit Björgen efter loppet så handlade frågorna i stället om... Therese Johaug. Norges landslagschef Vidar Löfshus hade nämligen bestämt sig för att väcka nytt liv i debatten kring hennes dopingavstängning.

(Innlegget ble redigert 25.02.18 16:14)

Datainspektionen
DatainspektionenInnlegg: 328
25.02.18 16:17

Det hade väl varit ett bra tillfälle för Löfshus att smyga upp på läktaren och lämna sitt CV till Ivanka Trump? De verkar ju ha liknande syn på PR-management,han och POTUS: Me, myself and I.

Rusten
RustenInnlegg: 546
25.02.18 16:23
Datainspektionen: Det hade väl varit ett bra tillfälle för Löfshus att smyga upp på läktaren och lämna sitt CV till Ivanka Trump? De verkar ju ha liknande syn på PR-management,han och POTUS: Me, myself and I.

Kanskje den aller største dagen for Marit Bjørgen, og her blir hun nødt til å svare på helt andre spørsmål som dreier seg om doping

Snakk om tulling!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg