Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Unge sjakktalenter i Norge

NYTT TEMA
Jompa
JompaInnlegg: 11776
26.03.13 22:05

Er det noen som har greie på hvordan det står til med rekrutteringen til sjakkmiljøet i Norge?

Magnus Carlsen bør jo være en inspirasjon for flere unge spillere. Av det lille jeg vet så er det ganske tynt bak Carlsen. Jon Ludvig Hammer har vel ikke spilt all verden de siste årene, men blir spennende å se om han kan komme med en upset når han møter kanonene i Norge om noen uker. Ellers er det vel ganske tynt. Noen som har hørt om Frode Olav Olsen Urkedal (FIDE-rating på 2447(vet ikke om den er oppdatert), og født i 1993) Har IM-tittel. Kanskje det er en fremtidig GM-kandidat?

(Innlegget ble redigert 26.03.13 22:05)

Brainedmydamage
BrainedmydamageInnlegg: 2020
27.03.13 00:53

Vi har nok en god del igjen før vi når opp til de store sjakknasjonene, men vi har faktisk mange unge lovende sjakktalenter. Aryan Tari, Lars Oscar Hauge, Sebastian Mihajlov og Kristian Stuvik Holm er  13-14-åringer som det er knyttet store forventninger til. Om de kan overgå Carlsen og Hammer gjenstår å se, men jeg føler at bredden i yngre årsklasser er større enn på lenge.

 

mito
mitoInnlegg: 23207
11.04.13 10:24
Brainedmydamage: Aryan Tari

Se opp for Aryan, han er et kjempetalent!

Disse resultatene fra det åpne NM i påsken er fantstiske. Vinst mot Jon Ludvig Hammer og Frode Urkedal, remis mot Espen Lie og Frode Elsness! Og hans første GM-napp.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg