Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Grand Chess Tour 2017: Ratingsystem og deltagere

NYTT TEMA
Jompa
JompaInnlegg: 9689
04.01.17 09:32

I forbindelse med Grand Chess Tour (GCT) er det lansert et nytt ELO-system som de forholder seg til. Det kalles Universal Ratings System. Kort fortalt samler systemet ratingen fra lang-, hurtig- og lynsjakk i en rating. Naturligvis ligger Carlsen på 1. plass her også. 

I og med at GCT inneholder både langsjakk og hurtigsjakk/lynsjakk er det kanskje fornuftig med en sånn liste når man skal finne kandidater til turneringene. I år er det 5 turneringer, der 3 av dem består av hurtig- og lynsjakk. Kun 2 langsjakkturneringer. Det virker som det er en trend mot mer hurtig- og lynsjakk, da underholdningsverdien nok er større.

Tror allikevel sjakksporten er såpass konservativ at det gamle ELO-systemet vil bestå i nærmest uendelig fremtid.

Carlsen er kvalifisert til årets Tour da han topper dette nye systemet. Nummer to og tre på lista er også kvalifisert (Kramnik og MVL) samt topp 3 fra fjorårets GTC (So, Naka, Caruana). I tillegg er det delt ut tre Wild Card til hhv Nepo, Anand og Karjakin. 

 

(Innlegget ble redigert 04.01.17 09:34)

Jompa
JompaInnlegg: 9689
04.01.17 12:23

La denne synke :) Selv om tråder synker sakte på sjakkforumet :p

Klikk for å gå tilbake til toppen