Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VM i friidrett 2017

NYTT TEMA
lok1
lok1Innlegg: 4713
30.07.17 16:15

VM i friidrett 2017 finner sted i London fra 4. til 13. august på Olympiastadion. NRK og Eurosport sender som vanlig mesterskapet, det gjør også SVT for de som liker det. Norge stiller omtrent like stor tropp som i Beijing, men denne gangen kan vi faktisk ta medalje!

 

Norges tropp

Menn:

Jonathan Quarcoo, FIK Orion – 200 meter
Karsten Warholm, Dimna IL – 400 meter hekk
Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL – 1500 meter
Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL – 3000 meter hinder
Sondre Nordstad Moen, SK Vidar – 5000 meter
Martin Roe, IL FRI – Tikamp
Håvard Haukenes, IL Norna-Salhus – 50 km kappgang
Sven Martin Skagestad, IL Norna-Salhus – Diskoskast

 

Kvinner:

Isabelle Pedersen, IL i BUL – 100 meter hekk
Amalie Iuel, IL Tyrving – 400 meter og 400 meter hekk
Hedda Hynne, Strindheim IL – 800 meter
Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve – 1500 meter og 5000 meter
Sigrid Borge, Osterøy IL – Spydkast

 

Analyse

Merk: Disse analysene baserer seg på resultater og tider fra i år, i tillegg til de største mesterskapene de to siste årene. Det er ikke tatt like stort hensyn til form eller formutvikling i analysen, selv om jeg har prøvd å nevne det der det er naturlig. Jeg skrev mesteparten av dette innlegget mellom siste DL-stevne i Monaco og i dag, så det kan være at noen av utøverne som blir nevnt har trukket seg fra VM eller forbedret resultater o.l. uten at jeg har fått det med meg. Dette innlegget inneholder forresten flere ord enn bacheloroppgaven min, så dere ha en fornøyelig lesing ;-)

 

Menn

100 meter

Den største øvelsen er også i år en noe usikker øvelse. Som vanlig vet vi lite om hvordan Usain Bolt er, utenom seieren han tok i Monaco på 9.95. Det er for øvrig en enda dårligere tid enn han hadde foran VM for to år siden, da vi heller ikke da visste så mye om hans form. Men Bolt er Bolt og må naturligvis regnes som favoritt også i år. Justin Gatlin må jo også nevnes, men er blitt 35 år og har 9.95 fra seieren i USA-mesterskapet, noe som faktisk var verdensrekord for veteraner. Har også 9.96 og 9.98 i år. Gatlin slo Christian Coleman i det nevnte mesterskapet, men Coleman har på sin side hele seks løp under 10 sekunder, inkludert årsbeste på 9.82 fra Eugene. Blir spennende å se hva 21 år gamle Coleman kan få til i VM. Det finnes naturligvis også utfordrere til disse, og i rask rekkefølge kan man nevne Yohan Blake (9.90), Akani Simbine (9.92) og Andre De Grasse (9.69 i orkanmedvind). Verdt å nevne er det også at bronsevinner fra 2015, Trayvon Bromell ikke er kvalifisert.

Regjerende olympisk mester: Usain Bolt
Regjerende verdensmester: Usain Bolt

 

200 meter

Hverken Justin Gatlin eller Usain Bolt løper 200 meter i London, og det gjør en ustabil øvelse enda mer ustabil. I de tos fravær kan vi fort få seier til Andre de Grasse som vanligvis er bedre på den doble distansen, og som har to DL-seire i år. Hvis vi ser kun på tider i år så holdes årsbeste i verden av Isaac Makwala fra Botswana på 19.77, mens Wayde van Niekerk er nummer to med 19.84. Ganske oppsiktsvekkende da de begge egentlig er spesialister på 400 meter. Akani Simibine kan også hevde seg på 200 meter, men han er mer stabil på 100 meter, og det blir uansett spennende å se hva en såpass umerittert utøver kan få til i et seniormesterskap. Av de mer meriterte utøverne som er kvalifisert har vi i tillegg til de Grasse, både Yohan Blake og Christophe Lemaitre, men sistnevnte har ikke vist noe særlig til tider i år. Verdt å nevne er at det amerikanske laget hverken består av Noah Lyles, Christopher Belcher eller Christian Coleman, så det spørs nok om USA blir pall-løse på denne distansen for andre år på rad, de må i så fall satse på Ameer Webb.

Regjerende olympisk mester: Usain Bolt
Regjerende verdensmester: Usain Bolt

 

400 meter

Wayde van Niekerk er så klart vinneren her, selv om han ikke har løpt så mange 400 meter-løp i år. Har likevel vist god form, med verdensrekord på 300 meter i Ostrava og en fin seier på 43.75 i Monaco. Likevel har Isaac Makwala noe å si her, med blant annet 43.84 og 43.92 i år. Han ble også den første i verden som løp under 20 sekunder på 200 meter og 44 sekunder på 400 meter på samme dag, da han vant begge distansene i Madrid. Også LaShawn Merrit vil kjempe om å slå van Niekerk i London, selv om han ikke har særlige tider å vise til i år. Tider å vise til har derimot landsmannen Fred Kerley, som har 43.70 og nest årsbeste. Kirani James er skadet og stiller ikke til start.

Regjerende olympisk mester: Wayde van Niekerk
Regjerende verdensmester: Wayde van Niekerk

 

800 meter

Emmanuel Korir er kommet fra intet og har klart å få til en respektabel tid på 1.43.10 så langt i år (i Monaco). Har også vært rask på 400 meter, samt at han også satt ny verdensrekord på 600 meter innendørs tidligere i år. Vant også det kenyanske mesterskapet. Nijel Amos er noen hundredeler bak på årsbestelisten, så dette kan bli en fin duell, for både Korir og Amos har også hatt stabile tider i år. Utfordrere til den duellen kan være Donavan Brazier fra USA, eller en av de tre andre kenyanerne som er kvalifisert, blant annet regjerende olympisk mester og regjerende verdensmester David Rudisha.

Regjerende olympisk mester: David Rudisha
Regjerende verdensmester: David Rudisha

 

1500 meter

Elijah Manangoi har sagt han skal ta verdensrekord i år, og i Monaco satt han årsbeste med 3.28.80, bare to sekunder bak verdensrekorden. Kan det skje i VM? Får konkurranse om gullet fra sine kenyanske landsmenn Timothy Cheruiyot og Ronald Kwemoi, sistnevnte med årsbeste i verden på 3000 meter. Det kan lett bli tapetsering av pallen på 1500 meter, men de får konkurranse fra regjerende olympisk mester Matthew Centrowitz, selv om han bare har løpt 3.33 i år. Sadik Mikhou og Aman Wote er andre som kan blande seg opp i den kenyanske dominansen. Filip Ingebretsen er med, og med fjerdeplass i Monaco kan han gjøre det godt i VM.

Regjerende olympisk mester: Matthew Centrowitz, Jr.
Regjerende verdensmester: Asbel Kiprop

 

5000 meter

Der Kenya dominerer på 1500 meter dominerer Etiopia på 5000 meter, og med navn som Muktar Edris, Selemon Barega og Yomif Kejelcha skal det mye til for at ikke Etiopia ikke tar medalje i VM. Likevel kommer man naturligvis ikke utenom Mo Farah på hjemmebane i sitt aller siste mesterskap. Skal han ta enda en dobbel? Har ikke kommet seg under 13 minutter i år enda, men ryktes å være i kanonform til VM. Utenom Farah og etiopierne kan Joshua Cheptegei (Uganda), og Geoffrey Kamworor (Kenya) sette farge på denne distansen, sistnevnte er allerede verdensmester i år i terrengløp. Ikke så mye mer å si enn at dette kan bli en rysare!

Regjerende olympisk mester: Mo Farah
Regjerende verdensmester: Mo Farah

 

10 000 meter

En rysare kan det også bli på 10 000 meter, og her er det også Farah vs. Afrika. Man må ikke se seg helt blindt på årsbestelisten her, da det ble løpt ekstremt fort i løpet i Hengelo tidlig i juni. 10 000-meteren har jo som kjent ikke kvalifisering, og løpet er den aller første finalen i årets VM. Dette gjør det mer åpent, da alle stiller med friske ben. Det løpes ikke 10 000 meter i Diamond League, og noen av de som har løpt fort i år i tillegg til Farah er: Paul Tanui, Abadi Hadis, Zersenay Tadese, Bedan Muchiri og Jemal Yimer. Spennende og åpent løp!

Regjerende olympisk mester: Mo Farah
Regjerende verdensmester: Mo Farah

 

110 meter hekk

110 meter hekk er kanskje den øvelsen i år som har flest mulige medaljekandidater. Orlando Ortega er tilbake i VM, etter å ha klusset med statsborgerskapsskifte for to år siden. Var med i OL i fjor der han tok sølv. En annen som er tilbake er regjerende verdensmester Sergej Sjubenkov som er en av russerne som har klart å bevise sin uskyld ovenfor IAAF. Har 13.01 som årsbeste. I fjorårets OL ble pallen for første gang i historien helt uten amerikanere, noe de naturligvis har lyst å revansjere. Aries Merrit er den med flest og best meritter av amerikanerne, men han ble slått av Aleec Harris i årets USA-mesterskap. Har jo også hatt en tøff vei tilbake etter nyresykdommen. Devon Allen er den siste amerikaneren som er med i denne øvelsen, han ble nummer 5 i OL. I tillegg til disse er naturligvis OL-mesteren Omar McLeod med i diskusjonen, som har de beste tidene i år. Pascal Martinot-Lagarde er ute med ødem i foten, og har jo ikke konkurrert utendørs i år, noe som er synd for en som kunne vært med å kjempe om medalje. Hans landsmann Dimitri Bascou har også hatt problemer med låret, og er heller ikke tatt ut. Blir en spennende øvelse, men McLeod tar nok denne.

Regjerende olympisk mester: Omar McLeod
Regjerende verdensmester: Sergej Sjubenkov

 

400 meter hekk

Kan det bli Karstein Warholm? Det er nok heller tvilsomt at han er en gullkandidat, men vi vet jo hva denne gutten har inne. Har den sjette beste tiden i år, men han har jo tross alt to DL-seire i år. I DL har han jo blant annet slått sterke navn som Yasmani Copello, så det er jo ikke et blaff vi ser. Blir definitivt en av den mest spennende øvelsen sett med norske øyne. Kerron Clement er regjerende olympisk mester, og med nest beste tid i verden som han satt i løpet sitt i DL i London nå i juli tror jeg vi lett kan sette han opp som den største favoritten. Som sammenlagtvinner i DL 2016 var han direktekvalifisert til VM, og trengte da heller ikke å finne noe toppform til USA-mesterskapet, noe som jeg bare ser positivt på. Den som har best tid i år er faktisk den noe ukjente Kyron McMaster fra De britiske Jomfruøyer (ja, du hørte riktig). Hans største meritt er en bronsemedalje fra junior-VM i fjor, og han ble også nummer to det nevnte DL-stevnet i London i juli. Har forbedret sin personlige rekord med nesten to sekunder det siste året, men det spørs hva han kan få til i VM. USA har for øvrig vunnet denne distansen i OL hele 19 ganger, så selv om resten av det amerikanske laget også er noe «ukjent», må også et navn som Eric Futch nevnes, han har 48.18 som årsbeste, og er tidligere juniorverdensmester.

Regjerende olympisk mester: Kerron Clement
Regjerende verdensmester: Nicholas Bett

 

3000 meter hinder

I motsetning til hekkeløpene, er det færre enere i hinder i år, og sånn jeg ser det er det tre-fire stykker som kan ta de tre medaljene. Evan Jager vant det siste DL-stevnet i Monaco på årsbestetid med 8.01.29, og kan lett ta sitt første mesterskapsgull. I VM for to år siden ble det tredobbelt kenyansk på distansen, og selv om alle de er med i år så har både Brimin Kipruto og Ezekiel Kemboi løpt såpass sakte i år, at det er vanskelig å si hva som kan skje med kenyanerne i år. En favoritt er da heller tredjemann, Conseslus Kipruto som har 8.04 fra Roma, og som er regjerende olympisk mester. En favoritt må også Soufiane El Bakkali sies å være, etter to Diamond League-seire og 8.05 fra sitt raskeste løp. En spennende øvelse, selv med få åpenbare aktuelle gullkandidater.

Regjerende olympisk mester: Conseslus Kipruto
Regjerende verdensmester: Ezekiel Kemboi

 

20 km kappgang

Skal ikke si så altfor mye om 20 kilometer kappgang, da det gjerne er få løp og ingen kappgjengere topper formen sin til løp tidlig i sesongen. Noen navn som kan være verdt å nevne i medaljekampen er: Wang Kaihua (Kina), Sergey Shirobokov (Russland), Dane Bird-Smith (Australia), Caio Bonfim (Brasil), Miguel Ángel López (Spania) og Christopher Linke (Tyskland). Verdt å merke seg er at hverken gull- eller sølvmedaljevinner fra Rio er med (Wang Zhen og Cai Zelin).

Regjerende olympisk mester: Wang Zhen
Regjerende verdensmester: Miguel Ángel López

 

50 km kappgang

Noen navn som kan være verdt å nevne i medaljekampen er: Yohann Diniz (Frankrike), Jared Tallent (Australia), Hiroki Arai (Japan), Evan Dunfee (Canda), Yu Wei (Kina), Rafał Augustyn (Polen), Håvard Haukenes (Norge). Her er det verdt å merke seg at regjerende OL- og VM-mester Matej Tóth ikke er med grunnet skade.

Regjerende olympisk mester: Matej Tóth
Regjerende verdensmester: Matej Tóth

 

Maraton

Kenyanerne skuffet voldsomt i VM for to år siden, og også i år er ikke laget de har sendt kjempeimponerende (selv om alle kenyanere er imponerende i seg selv). Det er ingen Kipchoge, det er ingen Kipsang og det er ingen Biwott, som alle har raskere tider enn de tre som er tatt ut. Daniel Wanjiru er kanskje den sterkeste av de tre, etter å ha vunnet London Marathon tidligere i år. Verdt å merke er at Kenya har vunnet alle WMMs i år, og også Geoffrey Kirui som vant i Boston er med. Nok om Kenya, andre som kan kjempe om gull i Londons gater er Tamirat Tola fra Etiopia og regjerende verdensmester Ghirmay Ghebreslassie fra Eritrea.

Regjerende olympisk mester: Eliud Kipchoge
Regjerende verdensmester: Ghirmay Ghebreslassie

 

Lengdehopp

Jeff Henderson ville vært en av favorittene på denne øvelsen, men den regjerende olympiske mesteren ble bare nummer 5 i det amerikanske uttaket, og var dermed ikke kvalifisert. Likevel fikk han klarsignal til å delta i siste sekund, etter at Damarcus Simpson ikke klarte kvalifiseringskravet. Uansett ikke vært på topp i år, og dermed vil Luvo Manyonga være en soleklar favoritt, etter å blant annet ha hoppet 8.65 i år (lengste hopp på åtte år!). Landsmannen Ruswahl Samaai ble nummer ni i OL, men har også hoppet langt og stabilt i år, så det spørs om det ikke blir et sørafrikansk oppgjør om gullet. Greg Rutherford hadde bare 8.18 i år, og trakk seg forrige tirsdag. Andre som kan blande seg inn er Fabrice Lapierre og Jarrion Lawson, men er åpen for at en overraskelse kan ta den siste medaljen her, hvis ikke Henderson er sterk nok psykisk til å gjennomføre en god konkurranse.

Regjerende olympisk mester: Jeff Henderson
Regjerende verdensmester: Greg Rutherford

 

Tresteg

Christian Taylor er både regjerende verdensmester, regjerende olympisk mester og regjerende Diamond League-mester. Dette gjør han naturligvis til favoritt, spesielt siden han er den eneste i år over 18 meter (18.11 i Eugene). Taylor deltok ikke i USA-mesterskapet siden han var forhåndskvalifisert, men det gjorde derimot Will Claye. 17.91 holdt til gull, og det nest lengste hoppet i år. At disse to i år også vil gjøre opp om gull og sølv er forventet. Det hadde vært spennende å se om Pedro Pablo Pichardo kunne tatt sin tredje medalje på rad i VM, men som Orlando Ortega for to år siden er også Pichardo på jakt etter nytt statsborgerskap og deltar følgelig ikke i VM. Dette åpner for at Dong Bin kan ta nok en mesterskapsmedalje, eller at vi kan få en overraskelse eller to i tresteg.

Regjerende olympisk mester: Christian Taylor
Regjerende verdensmester: Christian Taylor

 

Høydehopp        

Derek Drouin som både har vunnet VM og OL har nå gått over til tikamp, men har sagt han stiller til start i høydehopp i London. Vanskelig å vite hvordan han kan gjøre det, etter å «bare» ha hoppet 2.28 i år. I Drouins fravær har Mutaz Essa Barshim vært den dominerende hopperen i år, og han har før VM de fem høyeste hoppene i år. Har også vunnet de DL-stevnene han har møtt opp i. Minner likevel om at for to år siden var Barshim i samme situasjon, der han hadde vært sesongens desidert beste hopper, men bare klarte fjerdeplass under VM. Uansett: Utenom Barshim har det vært mye ujevnt i høydehopp i år, der vi har fått sett fantomhopp av blant annet Mateusz Przyblenko (2.35) og sist nå Maksim Nedasekau som vant junior-EM på 2.33. Vi kan nok ikke forvente at disse skal ta medalje i VM, så jeg havner heller på mer meritterte utøvere som Bohdan Bondarenko, Zhang Guowei eller Robert Grabarz som vi vet har et mer stabilt nivå inne.

Regjerende olympisk mester: Derek Drouin
Regjerende verdensmester: Derek Drouin

 

Stavsprang

En spennende øvelse kan dette bli. Renaud Lavillenie jakter nok en gang sin første VM-tittel, etter å ha misset det så vidt de siste fire gangene. Har vært skadet i hamstringen i vinter, men har meldt seg i toppform til VM. Må slå flere gode, best av alle i år har vært amerikaneren Sam Kendricks som har vunnet fire av fem Diamond League-stevner i år, og har også de to høyeste hoppene i år (inkludert 6 meter). Den siste DL-seieren i år tok Pawel Wojciechowski som vant i Rabat med 5.85, dog uten de to førstnevnte på start. I dette stevnet deltok derimot regjerende olympisk mester Thiago Braz da Silva, men uten å få til et eneste gyldig hopp. Må jobbe hardt frem mot VM for å finne formen, for har slitt meget dette året. Var jo en real overraskelse i fjor, så vil ikke si at vi bør ha noen særlige forhåpninger til han i år. Andre utøvere som Holzdeppe, Lisek og Barber må også nevnes i medaljepraten, men førstnevnte har også slitt med flere skader siden OL.

Regjerende olympisk mester: Thiago Braz da Silva
Regjerende verdensmester: Shawnacy Barber

 

Kulestøt

At USA tar både gull og sølv i denne øvelsen er nok ganske så sikkert. De to er naturligvis regjerende olympisk mester Ryan Crouser og regjerende verdensmester Joe Kovacs. Førstnevnte har de lengste kastene i år med 22.65 som best fra USA-mesterskapet, og Crouser har også vunnet de tre DL-stevnene i år. Kovacs er ikke langt unna på årsbestelisten med 22.57, og vil nok helt sikkert ta sølv. Tomas Walsh tok bronse i OL, og pallen i VM kan godt bli en kopiering av fjorårets pall. O’Dayne Richards og David Storl vil prøve å ødelegge den kopieringen, men de tre sterkeste i år et uten tvil Crouser – Kovacs – Walsh.

Regjerende olympisk mester: Ryan Crouser
Regjerende verdensmester: Joe Kovacs

 

Diskoskast

Årsbeste kom i Sollentuna, da Daniel Ståhl kastet hele 71.29 og slo dermed også den svenske rekorden fra november 1984 med tre centimeter. Det er også årets eneste kast over 70 meter, og faktisk det første kastet over 70 meter siden Piotr Malachowski kastet 71.84 i 2013. Malachowski har ikke kastet like bra i år, men kan likevel være slu nok til å forsvare gullet sitt fra Beijing. Robert Harting er skadefri også i år, og etter at broren Christoph fullstendig har falt igjennom etter fjorårets OL-gull, er det han som må forsvare familiens ære. Er likevel ikke tilbake på topp, og har bare ett kast på 66 meter i år som best. Det er i år kommet opp to spennende utøvere i Fedrick Dacres fra Jamaica og Andrius Gudzius fra Litauen, og med stabiliteten de har vist hittil i år skal man ikke se bort ifra at en eller begge kan ta medalje i London. Andre som kan snuse på pallplass er Philip Milanov fra Belgia og Robert Urbanek fra Polen.

Regjerende olympisk mester: Christoph Harting
Regjerende verdensmester: Piotr Małachowski

 

Sleggekast

Ingen Diamond League-øvelse dette her, men kan lett bli en spennende øvelse. Pawel Fajdek, som sjokkerende nok ble slått ut i kvalifiseringen i OL, er ute etter revansje, samt å forsvare VM-tittelen sin. Blir en kamp mellom han og Dilshod Nazarov, som i fjor skaffet Tadjikistan sitt første OL-gull noensinne. Nazarov har ikke funnet formen i år, men var et stykke bak formen før OL i fjor også. Fajdek har forresten de åtte lengste kastene i år, akkurat som han hadde for to år siden. Nummer to på SB-listen er landsmannen Wojciech Nowicki ca. tre meter bak, og med bronse både i VM og OL kan han naturligvis være med å kjempe om medaljer også i år.

Regjerende olympisk mester: Dilshod Nazarov
Regjerende verdensmester: Paweł Fajdek

 

Spydkast

Tre tyskere leder verdenslederstatistikken. Øverst finner vi Johannes Vetter, som i Spitzenleichtathletik kastet vanvittige fire av seks kast over 90 meter. Det lengste endte på 94.44, noe som gjør at han bare har Jan Zelezny foran seg på listen over verdens lengste kast. Tysker nummer to er naturligvis Thomas Röhler som er regjerende olympisk mester. Tror nok gull og sølv går til disse to, men med tanke på at Vetter «bare» er 24 år holder jeg en knapp på Röhler her. Andreas Hoffman er siste tysker som er tatt ut til VM, men havner et stykke bak sine landsmenn. Andre som kan utfordre tyskerne er evigunge Tero Pitkamaki, samt at jeg syns at Jakub Vadlejch fra Tsjekkia ser spennende ut. Har ingen tro på hverken Walcott eller Yego som har overrasket oss før.

Regjerende olympisk mester: Thomas Röhler
Regjerende verdensmester: Julius Yego

 

Tikamp

Det har ikke vært så mange stevner med mangekamp i år, men det er tyskeren Rico Freimuth som har den beste poengsummen i år med 8663. Også Ilya Shkurenyov har over 8600 poeng i år, og er en av russerne som er godkjent av IAAF. Damian Warner har tredje beste poengsum i år med 8591. Vi skal nok ikke ta denne årsbestelisten så alvorlig, da mange av de beste ikke deltar for godt før VM. Utøvere som Kevin Mayer og Kai Kazmirek er utøvere som kan ta medalje nå som legenden Ashton Eaton har lagt opp.

Regjerende olympisk mester: Ashton Eaton
Regjerende verdensmester: Ashton Eaton

 

Kvinner

100 meter

Elaine Thompson gjør som Usain Bolt og fokuserer kun på 100 meter i VM. Har 10.71 fra det jamaicanske mesterskapet i juni, over ett tidel foran neste kvinne på årsbestelisten. Har også vunnet de fire Diamond League-stevnene hun har møtt opp i. Videre på listen finner vi to fra Elfenbenskysten og to fra Trinidad og Tobago, men vet ikke helt hvor mye vi skal legge i tidene til disse fire, spesielt ikke de fra rekordløpet i Port au Prince. Grunnet ustabiliteten bakover på listen på 100 meter er jeg i alle fall sikker på at Thompson vinner denne. Tori Bowie og Dafne Schippers er to andre som kan løpe fort, men de er nok enda bedre på den doble distansen.

Regjerende olympisk mester: Elaine Thompson
Regjerende verdensmester: Shelly-Ann Fraser-Pryce

 

200 meter

I Eugene i slutten av mai hadde vi et ekstremt sterkt felt av 200 meter-løpere, kanskje det sterkeste i et Diamond League-stevne noensinne. Det gjorde jo selvfølgelig at det ble løpt raskt, og med Tori Bowie på 21.77, Shaunae Miller på 21.91 og Elaine Thompson på 21.98 på de tre første plassene, er det ganske stor sjans for at de to første tar medalje i Thompsons fravær på distansen. Deajah Stevens med 22.09 og Dafne Schippers med 22.10 fra i år vil også kjempe om medaljene, men Tori Bowie stiller nok som den aller største favoritten her.

Regjerende olympisk mester: Elaine Thompson
Regjerende verdensmester: Dafne Schippers

 

400 meter

Allyson Felix avsluttet et fantastisk OL i fjor med sitt femte gull, og selv om det nok ikke blir et like bra VM, er hun også i år en av de aller største favorittene på 400 meter. Har verdens beste tid i år med 49.65 fra Diamond League-stevnet i London, og har sluppet å fiksere på form til det amerikanske mesterskapet siden hun var automatisk kvalifisert. En artig konkurranse kan det bli mellom regjerende verdensmester Felix og regjerende olympisk mester Shaunae Miller. Sistnevnte skal jo også delta på 200 meter, men 400-meteren kommer først, slik at det ikke skal være noen slitne ben på Miller. Vant jo OL med å kaste seg over mållinjen, så vi får håpe på en like spennende konkurranse i år. I tillegg til disse meritterte løperne kan den amerikanske trioen Quanera Hayes (49.72 i det amerikanske mesterskapet), Phyllis Francis og Kendall Ellis sette preg på løpet.

Regjerende olympisk mester: Shaunae Miller
Regjerende verdensmester: Allyson Felix

 

800 meter

Caster Semanya er så god på 800 meter at man ikke helt vet hva man skal si. Har den beste tiden i år på 1.55.27, noe som også er hennes personlige rekord. Har dominert 800 meter de siste årene, men ble blant annet presset hardt i Monaco av Francine Niyonsaba, og Niyonsaba har også to DL-seire i år, så det spørs om hun kan utfordre eneren i VM. En annen som kan være med å utfordre er Ajee’ Wilson som i Monaco løp på 1.55.61, noe som var ny personlig og amerikansk rekord. Wilson er altså i kjempeform, og helt sikkert gira å gjøre et godt VM etter å ha vært skadet sist, og etter å ha blitt frikjent for doping tidligere i år. En mulig pall disse tre, men løpere som Sifan Hassan, Margaret Wambui og Eunice Sum vil absolutt være med å kjempe om pallen de også.

Regjerende olympisk mester: Caster Semenya
Regjerende verdensmester: Maryna Arzamasava

 

1500 meter

Sifan Hassan er kanskje medaljekandidat på 800 meter, men på 1500 meter er hun gullkandidat. Har 3.56.14 fra Hengelo hittil i år, og har i tillegg de to neste tidene på årsbestelisten. Kan likevel bli en særdeles spennende 1500 meter, kanskje en av de aller mest spennende løpsøvelsene for kvinner i VM. Vil nemlig bli utfordret av navn som regjerende olympisk mester Faith Kipyegon (3.57.51) og regjerende verdensmester Genzebe Dibaba (3.57.82), som ikke er noen hvem som helst. Også Winny Chebet og Gudaf Tsegay, samt Laura Muir er utøvere som kan gjøre dette til en meget solid øvelse.

Regjerende olympisk mester: Faith Kipyegon
Regjerende verdensmester: Genzebe Dibaba

 

5000 meter

Helen Obiri satt ny kenyansk rekord på en engelsk mil under Diamond League-stevnet i London, samt at hun har årsbeste i verden på både 3000 meter og 5000 meter. Skal bare delta på 5000 meter i VM, og med tre DL-seire også på denne øvelsen seiler hun absolutt opp som en favoritt. Genzebe Dibaba skal delta på denne øvelsen også, og selv om hun kanskje er bedre på 1500 enn 5000 skal man ikke se bort fra at hun kan ta to medaljer i dette VM. Senbere Teferi, Letesenbet Gidey og Yasemin Can kan også kjempe om medalje, mens det blir nok noe for langt for Sifan Hassan som også er påmeldt på 5000 meter.

Regjerende olympisk mester: Vivian Cheruiyot
Regjerende verdensmester: Almaz Ayana

 

10 000 meter

På årsbestelisten finner vi hele fem etiopiere, men bare en av disse er med i VM, nemlig Dere Dida. Etiopia sender i tillegg til Dida, Almaz Ayana og Tirunesh Dibaba som begge har kvalifisert seg på tider de satt i OL (10 000 meter har lengre kvalifiseringsperiode enn resten). Det er dermed litt vanskelig å vite hva Dibaba og Ayana vil klare i VM, men vi vet jo alle hva som skjedde i OL, så at alle etiopierne er favoritter til medalje skal det likevel ikke være noe tvil om. Molly Huddle slo Emily Infeld med tre sekunder i USA-mesterskapet, og er nok den sterkeste ikke-afrikaneren i feltet. Vivian Cheruiyot er ikke med i VM, og Kenya må sette sin lit til utøvere som Alice Nawowuna og Irene Cheptai.

Regjerende olympisk mester: Almaz Ayana
Regjerende verdensmester: Vivian Cheruiyot

 

100 meter hekk

I fjor ble det for første gang i OL-historien trippelt amerikansk på 100 meter hekk, og i år kan dette faktisk skje igjen. Det er seks amerikanere på topp i Diamond League sammenlagt i år, og blant de som er tatt ut til VM finner vi blant annet Kendra Harrison med tre Diamond League -seire, samt sølvmedaljør fra OL Nia Ali, OL-vinner fra 2008, Dawn Harper-Nelson og den noe mer ukjente Christina Manning. Tror vel egentlig at tredobbelt i år også blir vanskelig, for blant andre Sally Pearson er fortsatt med og i form, samt at vi har en god utfordrer i regjerende verdensmester Danielle Williams. Brianna Rollins er ikke med, siden hun ble utestengt for doping i 12 måneder. Heller ikke regjerende europamester Cindy Roleder er med på grunn av skade. Det er forresten sjeldent at en nasjon tar medal-sweep, og jeg blir svært imponert om det skjer i år igjen.

Regjerende olympisk mester: Brianna Rollins
Regjerende verdensmester: Danielle Williams

 

400 meter hekk

I motsetning til de amerikanske herrene som har tatt 19 OL-gull i denne øvelsen, var Dalilah Muhammads gull i fjor det første for de amerikanske kvinnene. Muhammad er også verdensledende i år med 52.64 fra USA-mesterskapet, og seiler opp som favoritt. Det ble løpt svært godt i det mesterskapet, og både Shamier Little og Kori Carter har sine årsbeste fra Sacramento. Bronsemedaljør fra OL, Ashley Spencer ble bare nummer fire der, og er dermed ikke med til VM. Med til VM er derimot både sølvmedaljør fra OL, Sara Slott Petersen og regjerende verdensmester Zuzana Hejnová. Begge disse kan kutte den amerikanske dominansen, men sjansen er kanskje enda større for at det blir amerikansk medal-sweep i langhekken kontra korthekken. Andre navn som kan gjøre det godt er Rhonda Whyte fra Jamaica og Léa Sprunger fra Sveits.

Regjerende olympisk mester: Dalilah Muhammad
Regjerende verdensmester: Zuzana Hejnová

 

3000 meter hinder

Ruth Jebet tok et suverent OL-gull og senere verdensrekord på 3000 meter hinder i 2016, og er ute etter sitt første VM-gull. Har 9.01.99 i år, altså et godt stykke unna verdensrekorden. Mye nærmere verdensrekorden var derimot Celphine Chespol som løp historiens nest raskeste hinderløp i Eugene i mai. Det ble også løpt et raskt løp i Doha i mai, der Chespol ble nummer 4, bak nevnte Jebet på tredje, Beatrice Chepkoech på andre og Hyvin Jepkemoi på første. At en av disse jeg har nevnt tar gullet er nok sikkert som banken, og man skal ikke se bort fra at alle disse også er de som tar alle tre medaljene. Man har noen små utfordrere i Sofia Assefa fra Etiopa og Emma Coburn fra USA, men denne distansen er det Kenya og Jebet som har koll på.

Regjerende olympisk mester: Ruth Jebet
Regjerende verdensmester: Hyvin Kiyeng Jepkemoi

 

20 km kappgang

Som nevnt over nevner jeg bare noen aktuelle navn her: Maria Guadalupe González (Mexico), Lu Xiuzhi (Kina), Wang Na (Kina), Yang Jiayu (Kina), Klavdiya Afanasyeva (Russland), Ana Cabecinha (Portugal) og Antonella Palmisano (Italia). Regjerende olympisk- og verdensmester Liu Hong er ikke med i år, noe som jo gjør det hele mye mer åpent.

Regjerende olympisk mester: Liu Hong
Regjerende verdensmester: Liu Hong

 

50 km kappgang

Denne øvelsen ble som kjent innlemmet i VM-programmet så sent som den 23. juli. Måten denne skjedde på var altså følgende: IOC fjernet 50 km kappgang for menn fra OL-programmet, og IAAF kontret med å legge til øvelsen for kvinner i dette mesterskapet. En hastebeslutning som jeg har lite tro på. Først og fremst fordi det er arrangert svært få 50 kilometere for kvinner de siste året, noe som gjør at det bare er fem kvinner som er kvalifisert til VM. Ikke vet jeg en gang om alle de kommer til å konkurrere, men av de som er noe kjente navn har vi blant annet Ines Henriques, Erin Taylor-Talcott og Katie Burnett. Førstnevnte har verdensrekorden på fire timer og åtte minutter, så om hun stiller opp må vi jo si at hun er favoritt til gullet. Konkurransen skal for øvrig gå samtidig med herrenes, noe jeg har også har lite tro på, men det fungerer jo i f. eks. Vasaloppet, så gir det en sjanse.

Regjerende olympisk mester: Ikke avholdt
Regjerende verdensmester: Ikke avholdt

 

Maraton

Edna Kiplagat vant Boston Marathon i år, og er kanskje den sterkeste kenyanske kvinnen som stiller til start i VM. Det er som sagt vanskelig å spå en øvelse som maraton, men hennes sterkeste konkurrenter kan bli Eunice Jepkirui (Bahrain), Birhane Dibaba (Etiopia) og hennes landskvinner Helah Kiprop og Purity Rionoripo. Kenya sender hverken Mary Keitany eller Jemima Sumgong, men stiller jo likevel et meget sterkt lag.

Regjerende olympisk mester: Jemima Sumgong
Regjerende verdensmester: Mare Dibaba

 

Lengdehopp

Nok en gang kommer vi til å få en amerikansk duell om de to øverste plassene. Tianna Bartoletta er både regjerende olympisk mester og regjerende verdensmester, men også i år har det vært veldig jevnt med hennes landskvinne Brittney Reese. Sistnevnte har årsbeste på 7.13, mens Bartoletta også har vært over 7 meter i år. De har begge Diamond League -seire i år, og i det amerikanske mesterskapet var det Bartoletta som vant foran Reese. At disse to tar gull og sølv er altså forventet. Bronsemedaljen bør Ivana Spanovic ha god kontroll på, etter seieren i Lausanne, og 6.88 som årsbeste. Utøvere som Christabel Nettey og Lorraine Ugen kan være med på å kjempe om medaljer, men det er mye ustabilt nedover på listene.

Regjerende olympisk mester: Tianna Bartoletta
Regjerende verdensmester: Tianna Bartoletta

 

Tresteg

I tresteg kommer man jo naturligvis ikke utenom Caterine Ibargüen som er både regjerende olympisk mester og regjerende verdensmester. Vil i år få enda større konkurranse fra Yulimar Rojas, og jeg tror det vil være mindre avstand mellom de to enn de 19 centimeterne som skilte i OL. Rojas har årsbeste i verden med 14.96, men begge disse har vært stabile hittil i år. En spennende naboduell! Det går nesten på tradisjonen at jeg nevner Olga Rybakova i disse analysene, men med bronse både i OL og VM er det jo en grunn til det. Har 14.64 og 14.45 i år, men vi vet hun kan mer enn det. Har Kimberly Williams som en outsider til pallen, hun har 14.54 som årsbeste (samt 14.60 i orkan).

Regjerende olympisk mester: Caterine Ibargüen
Regjerende verdensmester: Caterine Ibargüen

 

Høydehopp

I år er Maria Lasitskene (tidligere Kutsjina) tilbake etter å ha bevist sin uskyld for IAAF, og hun går inn til VM som kanskje den aller største favoritten av alle i hele VM. Er den eneste som har hoppet over 2 meter i år, noe hun har gjort hele elleve ganger. Årsbeste og ny personlig rekord satt hun i Lausanne der hun satt mesterskapsrekord med 2.06. Er nesten glad for at hun er tilbake, for kvinnehøydehopp har vært meget labert de siste årene. I fjor vant Ruth Beitia høydekonkurransen, men det var i en konkurranse der to stykker fra syvkampen hadde vunnet med sine hopp. I år har også Beitia vært en skygge av seg selv, og har bare 1.94 (VM-kravet) som best. I siste Diamond League-stevne i Monaco rev hun til og med tre ganger på 1.85, så hun har en stor jobb foran seg for å komme i form til VM. Både Kamila Licwenko og Vashti Cunningham har vært stabile i år, sistnevnte med ny nordamerikansk juniorrekord på 1.99 under det amerikanske mesterskapet. Vi får se hvordan disse gjør det under VM, men her kan mange overraskelser skje for sølv og bronse.

Regjerende olympisk mester: Ruth Beitia
Regjerende verdensmester: Maria Kutsjina

 

Stavsprang

I dette tiåret har det vært fem forskjellige vinnere på de fem forskjellige mesterskapene som har vært avholdt. Den siste vinneren var Ekaterini Stefanidi i fjorårets OL, og hun har også hoppet høyest i år med 4.85. Sandi Morris er nummer to på årsbestelisten, og nummer to ble hun jo også i det nevnte OL. Yarisley Silva drar til VM for å forsvare tittelen sin, og hun tar med seg seieren på Bislett som selvtillit. Også Jenn Suhr (VM-vinner 2013) og Eliza McCartney (OL-bronse) kan gjøre det godt i VM, men dette er i utgangspunktet en veldig åpen øvelse der dagsformen kan avgjøre pallen.

Regjerende olympisk mester: Ekaterini Stefanidi
Regjerende verdensmester: Yarisley Silva

 

Kulestøt

De to lengste kastene i år ble gjort under USA-mesterskapet i juni. Raven Sounders kastet 19.76 og Daniella Bunch kastet 19.64, i konkurransen der regjerende olympisk mester Michelle Carter bare ble nummer tre med 19.34 (også hennes årsbeste). Utenom amerikanerne er det Gong Lijiao som er favoritt, hun har fire DL-seire i år, samt stabile kast på blant annet 19.46 og 19.56. Det er litt vanskelig å si hvordan de to førstnevnte amerikanerne vil gjøre det. Bunch er et ubeskrevet blad, mens Sauders ble nummer 5 i OL. En annen som kan være med å kjempe om medaljen i denne øvelsen er blant annet Anita Marton fra Ungarn som har det tredje lengste kastet i år, og tross alt kan skilte med OL-bronse. Valerie Adams er gravid og konkurrerer ikke denne sesongen, også regjerende verdensmester Christina Schwanitz deltar ikke i år.

Regjerende olympisk mester: Michelle Carter
Regjerende verdensmester: Christina Schwanitz

 

Diskoskast

Det var faktisk bare en eneste kvinne som forsvarte et OL-gull i fjor, og det var selvfølgelig Sandra Perkovic. Hun har også imponert i år, og kastet 71.41 i Bellinzona det lengste diskoskastet siden 1992! Seiler dermed opp som en soleklar favoritt. Vil nok likevel få konkurranse fra Yaime Perez, som jo floppet totalt i OL-finalen, men som har 69.19 som best i år, samt god stabilitet på kastene sine. Vi kan heller ikke komme bort fra landskvinnen Denia Caballero som er regjerende verdensmester og som ble nummer tre i OL. Veteranen Nadine Müller er med i år også, og har faktisk ikke gjort det så gærent. Kan bli en spennende konkurranse, men med en Perkovic i superform virker gullet klart. Forresten er ikke en pallkandidat som Anita Marton kvalifisert i år.

Regjerende olympisk mester: Sandra Perković
Regjerende verdensmester: Denia Caballero

 

Sleggekast

Mye skal til for at ikke Anita Włodarczyk ikke tar nok et mesterskapsgull. Hun satt årsbeste med sitt første kast over 80 meter under det polske mesterskapet nå i juli, samt at hun økte den ytterligere til 82.87, der alle fem kast var over 80 meter. Har i tillegg fem resultat som er bedre enn andrekvinne på listen, men usikker på om Gwen Berry er stabil nok til å kaste seg til medalje i London. Da har jeg heller tro på Wang Zheng eller Zhang Wenxiu fra Kina, som både i år og tidligere har vist solide resultater. Er ikke så mye å si om sleggekast for kvinner, da nivået er såpass ustabilt at det ikke skal mye for at en overraskelse som Hitchon i fjor eller Tavernier i 2015 lett kan skje igjen i 2017.

Regjerende olympisk mester: Anita Włodarczyk
Regjerende verdensmester: Anita Włodarczyk

 

Spydkast

Sara Kolak som imponerte oss gjennom hele fjorårets sesong, er også i år verdensleder med sine 68.43 fra den ekstremt gode konkurransen i Lausanne. Bak henne ligger Barbora Spotakova, som hverken fikk det til skikkelig i OL eller VM, og som er ute etter revansje på sine siste dager. Imponerende å holde så høyt nivå som 36-åring. Det er mange som kan ta den siste medaljen her, blant annet Sunette Viljonen (bare 63.49 i år), Tatsiana Khaladovich og Kathryn Mitchell. Kan bli en spennende konkurranse om det blir like tett og langt som i Lausanne. Sigrid Borge er Norges håp, men det er nok noen år for tidlig til at vi kan håpe på noen medaljeplass, og finale bør være målet hennes.

Regjerende olympisk mester: Sara Kolak
Regjerende verdensmester: Katharina Molitor

 

Syvkamp

Det har som sagt ikke vært så mange mangekampstevnene i år, men resultatene vi fikk i Østerrike i mai kan være en pekepinn på hvordan det vil gå i VM. Nafissatou Thiam vant den konkurransen, og i og med at hun faktisk er kvalifisert i spesialhøydehopp, og nesten kvalifisert i spesialspydkast vitner det om at hun er bedre enn noen gang. Carolin Schäfer tok andreplassen i den konkurransen, mens Laura Ikauniece-Admidiņa fra Latvia tok tredje. Det er ikke usannsynlig at dette også blir pallen i London, selv om utøvere som Katarina Johnson-Thompson og Anouk Vetter vil prøve seg. Det er jo ofte en eller to overraskelser i mangekamp, og i år er det kanskje enda mer sannsynlig etter at vi vet at hverken Jessica Ennis-Hill eller Brianne Theisen-Eaton deltar, og at nivået i syvkamp for kvinner for øyeblikket er ganske høyt.

Regjerende olympisk mester: Nafissatou Thiam
Regjerende verdensmester: Jessica Ennis-Hill

 

I tillegg til dette kommer stafettene på slutten av mesterskapet. Det var også i år VM i stafetter på Bahamas, og resultatene fra dette kan finnes på Wikipedia.

 

Noen relevante lenker:

IAAFs hjemmeside

NRKs TV-guide

Påmeldingslister

Wikipedia

 

 

Så. Hvem vinner? Hvem er dopet? Hvem blir årets Ida Marcussen? Er noen nordmenn i sitt livs beste form? Hvem overrasker? Kjør debatt!

jakral
jakralInnlegg: 20729
30.07.17 16:19

Slenger på en liten statistikkpakke når det gjelder norske topplasseringer gjennom VM-historien.

GULL
1983: Grete Waitz, maraton
1987: Ingrid Kristiansen, 10000m
1993: Trine Hattestad, spyd
1997: Hanne Haugland, høyde
1997: Trine Hattestad, spyd
2009: Trond Nymark, 50km kappgang
2009: Andreas Thorkildsen, spyd

SØLV
1991: Lars Arvid Nilsen, kule
2005: Andreas Thorkildsen, spyd
2007: Andreas Thorkildsen, spyd
2011: Andreas Thorkildsen, spyd

BRONSE
1995: Vebjørn Rodal, 800m
1999: Trine Hattestad, spyd

4. plass
1987: Bente Moe, maraton
1995: Steinar Hoen, høyde
1997: Steinar Hoen, høyde
1999: Pål Arne Fagernes, spyd
2005: Trond Nymark, 50km kappgang
2007: Kjersti Plätzer 20km kappgang
2011: Jaysuma Ndure, 200m

5. plass
1983: Per Erling Olsen, spyd
1991: Trine Hattestad, spyd
1997: Vebjørn Rodal, 800m
2007: Erik Tysse, 50km kappgang

6. plass
1995: Geir Moen, 200m
1995: Hanne Haugland, høyde
1995: Mette Bergmann, diskos
2009: Erik Tysse, 20km kappgang
2011: Ingvill Måkestad Bovim, 1500m
2013: Andreas Thorkildsen, spyd

ÅR G S B 4 5 6 => antall topp 6 plasseringer (antall utøvere i troppen)
1983: 1 - 0 - 0 - 0 - 1 - 0 => 2 (19)
1987: 1 - 0 - 0 - 1 - 0 - 0 => 2 (11)
1991: 0 - 1 - 0 - 0 - 1 - 0 => 2 (16)
1993: 1 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 => 1 (14)
1995: 0 - 0 - 1 - 1 - 0 - 3 => 5 (22)
1997: 2 - 0 - 0 - 1 - 1 - 0 => 4 (21)
1999: 0 - 0 - 1 - 1 - 0 - 0 => 2 (14)
2001: 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 => 0 (12)
2003: 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 => 0 (8)
2005: 0 - 1 - 0 - 1 - 0 - 0 => 2 (10)
2007: 0 - 1 - 0 - 1 - 1 - 0 => 3 (14)
2009: 2 - 0 - 0 - 0 - 0 - 1 => 3 (14)
2011: 0 - 1 - 0 - 1 - 0 - 1 => 3 (13)
2013: 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 1 => 1 (10)
2015: 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 => 0 (9)

lok1
lok1Innlegg: 4713
30.07.17 16:23

Konkurranseprogram

På engelsk (men norske tider!)

 

Fredag 4. august

20:00 - M - 100 Metres - Preliminary Round                                                   

20:20 - M - Discus Throw - Qualification GroupA                                                         

20:30 - M - Long Jump - Qualification                                                 

20:35 - W - 1500 Metres - Heats                                                          

20:45 - W - Pole Vault - Qualification                                                  

21:20 - M - 100 Metres - Heats                                             

21:45 - M - Discus Throw - Qualification GroupB                                                         

22:20 - M - 10,000 Metres - Final                                                        

 

Lørdag 5. august

11:00 - M - Shot Put - Qualification                                                     

11:05 - W - 100 Metres Hurdles - Heptathlon                                                 

11:35 - W - Hammer Throw - Qualification Group A                                                    

11:45 - M - 400 Metres - Heats                                             

12:00 - W - Triple Jump - Qualification                                               

12:30 - W - High Jump - Heptathlon                                                    

12:45 - W - 100 Metres - Heats                                             

13:05 - W - Hammer Throw - Qualification Group B                                                    

13:45 - M - 800 Metres - Heats                                             

 

20:00 - W - Shot Put - Heptathlon                                                        

20:05 - M - 100 Metres - Semi-Final                                                    

20:25 - M - Discus Throw - Final                                            

20:35 - W - 1500 Metres - Semi-Final                                                 

21:05 - M - Long Jump - Final                                                 

21:10 - W - 10,000 Metres - Final                                                        

22:00 - W - 200 Metres - Heptathlon                                                  

22:45 - M - 100 Metres - Final

 

Søndag 6. august

11:00 - W - Long Jump - Heptathlon                                                    

11:05 - M - 3000 Metres Steeplechase - Heats                                               

11:40 - M - Pole Vault - Qualification                                                  

11:55 - M - Marathon - Final                                                  

12:05 - M - 400 Metres Hurdles - Heats                                             

12:45 - W - Javelin Throw - Heptathlon Group A                                            

12:55 - W - 400 Metres - Heats                                             

14:00 - W - Javelin Throw - Heptathlon Group B                                            

14:15 - M - 110 Metres Hurdles - Heats                                             

15:00 - W - Marathon - Final                                                  

 

20:00 - W - Pole Vault - Final                                                  

20:05 - W - Javelin Throw - Qualification GroupA                                                        

20:10 - W - 100 Metres - Semi-Final                                                    

20:40 - M - 400 Metres - Semi-Final                                                    

21:10 - M - 110 Metres Hurdles - Semi-Final                                                   

21:30 - W - Javelin Throw - Qualification GroupB                                                        

21:35 - M - Shot Put - Final                                                     

21:40 - W - 800 Metres - Heptathlon                                                  

22:15 - M - 800 Metres - Semi-Final                                                    

22:50 - W - 100 Metres - Final

 

Mandag 7. august

19:30 - M - 200 Metres - Heats                                             

19:35 - M - Triple Jump - Qualification                                               

20:00 - W - Hammer Throw - Final                                                      

20:30 - W - 400 Metres Hurdles - Heats                                             

21:20 - M - 400 Metres Hurdles - Semi-Final                                                   

21:25 - W - Triple Jump - Final                                               

21:55 - W - 400 Metres - Semi-Final                                                    

22:30 - M - 110 Metres Hurdles - Final                                               

22:50 - W - 1500 Metres - Final

 

Tirsdag 8. august

20:20 - W - Javelin Throw - Final                                                          

20:30 - W - 200 Metres - Heats                                             

20:35 - M - Pole Vault - Final                                                  

21:35 - W - 400 Metres Hurdles - Semi-Final                                                   

21:40 - W - Shot Put - Qualification                                                     

22:10 - M - 3000 Metres Steeplechase - Final                                                 

22:35 - M - 800 Metres - Final                                               

22:50 - M - 400 Metres - Final

 

Onsdag 9. august

20:05 - W - 3000 Metres Steeplechase - Heats                                               

20:10 - W - Long Jump - Qualification                                                 

20:20 - M - Hammer Throw - Qualification Group A                                                    

21:05 - M - 5000 Metres - Heats                                                          

21:25 - W - Shot Put - Final                                                     

21:50 - M - Hammer Throw - Qualification Group B                                                    

21:55 - M - 200 Metres - Semi-Final                                                    

22:30 - M - 400 Metres – Hurdles - Final                                                          

22:50 - W - 400 Metres - Final

 

Torsdag 10. august

19:30 - W - 5000 Metres - Heats                                                          

20:05 - M - Javelin Throw - Qualification Group A                                                        

20:10 - W - High Jump - Qualification                                                 

20:25 - W - 800 Metres - Heats                                             

21:20 - M - Triple Jump - Final                                               

21:25 - M - 1500 Metres - Heats                                                          

21:35 - M - Javelin Throw - Qualification Group B                                                        

22:05 - W - 200 Metres - Semi-Final                                                    

22:35 - W - 400 Metres Hurdles - Final                                               

22:50 - M - 200 Metres - Final

 

Fredag 11. august

11:00 - M - 100 Metres - Decathlon                                                    

11:10 - W - Discus Throw - Qualification GroupA                                                         

11:45 - W - 100 Metres Hurdles - Heats                                             

12:05 - M - Long Jump - Decathlon                                                      

12:15 - M - High Jump - Qualification                                                 

12:35 - W - Discus Throw - Qualification GroupB                                                         

13:55 - M - Shot Put - Decathlon                                                          

 

18:00 - M - High Jump - Decathlon                                                      

20:05 - W - 100 Metres Hurdles - Semi-Final                                                   

20:10 - W - Long Jump - Final                                                 

20:35 - W - 800 Metres - Semi-Final                                                    

21:10 - M - 1500 Metres - Semi-Final                                                  

21:30 - M - Hammer Throw - Final                                                      

21:45 - M - 400 Metres - Decathlon                                                    

22:25 - W - 3000 Metres Steeplechase - Final                                                 

22:50 - W - 200 Metres - Final

 

Lørdag 12. august

11:00 - M - 110 Metres Hurdles - Decathlon                                                   

11:35 - W - 4x100 Metres Relay - Heats                                             

11:55 - M - 4x100 Metres Relay - Heats                                             

12:00 - M - Discus Throw - Decathlon Group A                                               

12:20 - W - 4x400 Metres Relay - Heats                                             

12:50 - M - 4x400 Metres Relay - Heats                                             

13:20 - M - Discus Throw - Decathlon Group B                                               

15:15 - M - Pole Vault - Decathlon                                                      

 

18:30 - M - Javelin Throw - Decathlon Group A                                              

19:55 - M - Javelin Throw - Decathlon Group B                                              

20:05 - W - High Jump - Final                                                 

21:05 - W - 100 Metres Hurdles - Final                                               

21:15 - M - Javelin Throw - Final                                                          

21:20 - M - 5000 Metres - Final                                             

21:45 - M - 1500 Metres - Decathlon                                                  

22:30 - W - 4x100 Metres Relay - Final                                               

22:50 - M - 4x100 Metres Relay - Final

 

Søndag 13. august

08:45 - M - 50 Kilometres Race Walk - Final                                                    

08:45 - W - 50 Kilometres Race Walk - Final                                                    

13:20 - W - 20 Kilometres Race Walk - Final                                                    

15:20 - M - 20 Kilometres Race Walk - Final                                                    

 

20:00 - M - High Jump - Final                                                 

20:10 - W - Discus Throw - Final                                            

20:35 - W - 5000 Metres - Final                                             

21:10 - W - 800 Metres - Final                                               

21:30 - M - 1500 Metres - Final                                             

21:55 - W - 4x400 Metres Relay - Final                                               

22:15 - M - 4x400 Metres Relay – Final

(Innlegget ble redigert 30.07.17 16:24)

janesaj
janesajInnlegg: 36120
30.07.17 19:19

Trenger strengt tatt ikke å supplere mye til dette finfine åpningsinnlegget, men kan legge til litt. Siden du ikke har skrevet så mye om den norske troppen og deres muligheter bortsett fra medaljekandidatene kan jeg ta litt om det.


Kvinner:

Sigrid Borge (21 år, Osterøy IL) - spyd
VM-debutant som også var med i EM i fjor og som ikke kom til finale da, men som har forbedret seg med flere meter i år og har nok som mål å ta seg til finale. Unge og lovende Borge har pers på 63.28, og for to år siden måtte man ha 62.21 for å komme til finalen, så hun må nok helt opp mot sitt beste for å klare det. Har også hatt en tendens til en bitteliten formsvikt den siste måneden, men vi får satse på at formtoppen er funnet her. Persen hennes 63.28 er den 17. lengste av de påmeldte når det gjelder årbeste, men det er veldig jevnt fremover på lista.

Karoline Bjerkeli Grøvdal (27 år, IK Tjalve) - 1500 m/5000 m
En av våre mest erfarne mesterskapsutøvere, som debuterte i VM 2009. Hun hadde sitt klart beste år i karrieren så langt i fjor, da det ble både EM-bronse og to meget fine OL-løp med sjuende- og niendeplass på 5000 og 1000. Grøvdal har slitt med strekkskade denne sesongen og har derfor slitt med å finne toppformen. Likevel bar 3000-løpet i Monaco hvor hun satte pers bud om at den er godt på vei, og det er lov til å håpe på et løp opp mot sjuendeplassen fra Rio-OL i fjor på 5000. På 1500 er det langt mer usikkert hva hun kan få til. Hun bruker nok distansen som fartstrening, i og med at den går før 5000, og finale er nok tvilsomt for 27-åringen som klarte kravet så vidt det var i vår. Semifinale kan være en mer realistisk målsetning. På 5000 har hun 13. beste årsbestetid, mens på 1500 er hun nede på 38. plass.

Hedda Hynne (27 år, Strindheim IL) - 800 m
VM-debutant som kom til EM-finale i fjor og som deltok i OL. Slet en god stund med VM-kravet og så lenge ut til å måtte stole på å bli tatt ut via "kjøkkenveien" (invitasjon fra IAAF), men så smalt hun til med et kjempeløp i London hvor hun for første gang snek seg under to minutter og i tillegg var fem hundredeler bak den norske rekorden med 1:59.82. Det er enormt høyt nivå på 800 for kvinner for tiden, men semifinale bør være en grei målsetning, og om det skulle bli finale vil mesterskapet hennes være en stor suksess. Spennende å se om spurten sitter - hun har tidligere hatt problemer med å henge med de beste, men hun så mye bedre ut på slutten i London, og bør ha gode fartsressurser i og med at hun også er en meget habil 400m-løper. Hun har den 19. beste årsbestetiden.

Amalie Iuel (23 år, IL Tyrving) - 400 m/400 m hekk
Har siden hun begynte å representere Norge i 2015 deltatt i tre seniormesterskap - VM 2015, EM 2016 og OL 2016. Av disse er det nok kun EM i fjor som kan karakteriseres som godkjent for Iuel, som da ble nummer seks i finalen. I de to andre mesterskapene kom hun aldri i nærheten av sitt høyeste nivå, og det er noe det blir spennende å se om hun har klart i år. Hun har satt en flott ny pers med 55.38, 17. best av de påmeldte, og skal normalt være mer enn god nok for å nå semifinale her om hun løper som hun kan. Finale kan bli tøft, da må hun nok godt under 55 blank, men om hun setter ny pers skal vi uansett være fornøyd med innsatsen. Hun dobler også med 400m, men der skal vi ha mer moderate forventninger. Hennes pers 51.81 holder til en 34. plass av de påmeldte.

Isabelle Pedersen (25 år, IL i BUL) - 100 m hekk
Begynner å bli en rutinert mesterskapsløper, og deltar i sitt tredje VM. Høydepunktene for henne i mesterskap så langt er semifinaler i VM 2015 og OL 2016, og hun var svært nære finale i Rio i fjor. I år har hun satt en fin pers med 12.75, 13. beste årsbestetid i feltet. Formen har imidlertid skrantet noe i det siste, men finner hun den igjen bør semifinale gå greit, og kanskje skal hun også endelig greie å nå en finale i mesterskapssammenheng om hun klarer å sette norsk rekord, som har vært målet i hele år.


Menn:

Håvard Haukenes (27 år, Norna-Salhus IL) - 50 km kappgang
Klarte en imponerende sjuendeplass i OL i fjor, og i år har han satt ny pers med tre minutter. Greier han å prestere opp mot det og kanskje til og med pynte ytterligere på den kan han fort være med i medaljekampen. I kappgang skal man ikke ta så altfor mye hensyn til årsbesteresultater, men han er nummer to i verden i år. Ser man imidlertid på resultatene fra både i år og i fjor er han imidlertid nummer ni, så det er tøff kamp i toppen her. Men topp seks vil uansett være et realistisk mål, og det vil være meget bra å klare det.

Filip Ingebrigtsen (24 år, Sandnes IL) - 1500 m
Gullvinneren fra EM i fjor har hatt en meget gunstig sesongprogresjon, og i Monaco imponerte han stort med fjerdeplass, hvor han også var bare noen få hundredeler bak persen med 3:32.48. Han så dessuten meget kvikk ut i avslutningen, så mesterskap bør utvilsomt passe Sandnes-gutten bra. Så får vi håpe han ikke gjentar fiaskoen fra OL i fjor, der han så meget sterk ut, men ødela for seg selv ved å nærmest løpe "gjennom" et par utøvere på oppløpet. Greier han å unngå det, bør en topplassering være innen rekkevidde.

Jakob Ingebrigtsen (16 år, Sandnes IL) - 3000 m hinder
Så har vi en av våre aller mest spennende starter i dette mesterskapet - Jakob Ingebrigtsen, fenomenet på 16 som forbløffer friidrettsverden nesten hver gang han stiller til start i et løp. Hans fantastiske hinderdebut i Belgia endte med 8:26.81, godt under VM-kravet. I årets hovedmål junior-EM klarte han to gull og så meget sterk ut. Han har den 23. beste årsbestetiden, så noen finale skal vi imidlertid ikke forvente, men han overrasker stadig og spurten hans er meget bra, så det blir interessant å se hva han får til.

Sondre Nordstad Moen (26 år, SK Vidar) - 5000 m
Maratonløper Nordstad Moen ble nummer 19 i Rio i fjor, en bemerkelsesverdig prestasjon. Men i år hadde han bestemt seg for å ta VM-krav på bane som et ledd i planen om å ta gull i maraton i EM neste år. Planen var å gjøre det på 10000 m, men det skjedde aldri, og rett før fristen gikk ut greide han det i stedet på 5000 m der han dessuten satte en solid pers til 13:20.16 (forbedring med ti sekunder), noe som sier litt om at kapasiteten hans har forbedret seg kraftig de siste årene. Med den 34. beste tiden og ikke den beste spurten, skal vi nok imidlertid ikke forvente noen finale.

Jonathan Quarcoo (20 år, FIK Orion) - 200 m
Seniormesterskapsdebutanten Quarcoo overrasket da han totalt uventet tok VM-kravet på 200 m i U23-EM forleden. Vi hadde vel trodd at dersom han kom til å ta kravet på en distanse ville det være på den halve distansen, der han tross alt har vært nærmest og vist størst potensial så langt, men han perset med nesten et halvt sekund ned til 20.39 og sikret VM-billetten i semifinalen der. I finalen ble det imidlertid et rotete løp og han klarte ikke å følge opp. Men forhåpentligvis klarer han å holde orden på nervene, og kanskje kan det bli enda en ny pers, og da skal vi ikke utelukke semifinale - selv om han kommer til mesterskapet med den 38. beste årsbestetiden.

Martin Roe (25 år, IL Fri) - tikamp
Tikjemperen gjorde en finfin mesterskapsdebut under EM i fjor, der han til slutt ble nummer elleve. I år har han forbedret seg ytterligere, og tok VM-kravet da han presterte 8144 poeng i lag-EM i mangekamp i Monzon. Særlig har kastingen blitt bedre, og det var nok hans største styrke også fra før. Han har den 30. beste årsbestesummen i år, så helt i toppen skal vi nok ikke forvente ham, men greier han å komme på øvre del av resultatlista og dermed kanskje sette pers skal vi være fornøyde.

Karsten Warholm (21 år, Dimna IL) - 400 m hekk
Warholm hadde et imponerende gjennombruddsår i fjor der han satte to fine perser både i EM og OL, men sviktet kanskje ørlite da det gjaldt som mest i begge tilfeller. Nå er han imidlertid ett år eldre og mer rutinert på distansen, og han overbeviste i U23-EM da han tross distansedobling var nær persen i langhekkfinalen. Doblingen var imidlertid tung, og klok av skade velger han derfor bare å løpe spesialøvelsen sin i VM. Vi har heller ikke glemt DL-seirene hans, men det skal sies at da var nok ikke konkurrentene i sin beste form. Han må nok perse for å ta medalje, men det kan da også utmerket godt skje om han har klart å toppe formen. Har den sjette beste påmeldingstiden når det gjelder årsbeste.


Har også de par siste mesterskapene operert med en oversikt for når det er eller potensielt kan være nordmenn i aksjon gjennom hele mesterskapet, og dette mesterskapet er intet unntak:

Fredag 4. august:
20:20/21:45: Diskos menn, kval (Sven Martin Skagestad)
20:35: 1500 m kvinner, forsøk (Karoline Bjerkeli Grøvdal)

Lørdag 5. august:
20:25: Diskos menn, finale (evt. Sven Martin Skagestad)
20:35: 1500 m kvinner, semifinale (evt. Karoline Bjerkeli Grøvdal)

Søndag 6. august:
11:05: 3000 m hinder menn, forsøk (Jakob Ingebrigtsen)
12:05: 400 m hekk menn, forsøk (Karsten Warholm)
12:55: 400 m kvinner, forsøk (Amalie Iuel)
20:05/21:30: Spyd kvinner, kval (Sigrid Borge)

Mandag 7. august:
19:30: 200 m menn, forsøk (Jonathan Quarcoo)
20:30: 400 m hekk kvinner, forsøk (Amalie Iuel)
21:20: 400 m hekk menn, semifinale (evt. Karsten Warholm)
21:55: 400 m kvinner, semifinale (evt. Amalie Iuel)
22:50: 1500 m kvinner, finale (evt. Karoline Bjerkeli Grøvdal)

Tirsdag 8. august:
20:20: Spyd kvinner, finale (evt. Sigrid Borge)
21:35: 400 m hekk kvinner, semifinale (evt. Amalie Iuel)
22:10: 3000 m hinder menn, finale (evt. Jakob Ingebrigtsen)

Onsdag 9. august:
21:05: 5000 m menn, forsøk (Sondre Nordstad Moen)
21:55: 200 m menn, semifinale (evt. Jonathan Quarcoo)
22:30: 400 m hekk menn, finale (evt. Karsten Warholm)
22:50: 400 m kvinner, finale (evt. Amalie Iuel)

Torsdag 10. august 2017:
19:30: 5000 m kvinner, forsøk (Karoline Bjerkeli Grøvdal)
20:25: 800 m kvinner, forsøk (Hedda Hynne)
21:25: 1500 m menn, forsøk (Filip Ingebrigtsen)
22:35: 400 m hekk kvinner, finale (evt. Amalie Iuel)
22:50: 200 m menn, finale (evt. Jonathan Quarcoo)

Fredag 11. august 2017:
11:00: Tikamp menn, 100 m (Martin Roe)
11:45: 100 m hekk kvinner, forsøk (Isabelle Pedersen)
12:05: Tikamp menn, lengde (Martin Roe)
13:55: Tikamp menn, kule (Martin Roe)
18:00: Tikamp menn, høyde (Martin Roe)
20:05: 100 m hekk kvinner, semifinale (evt. Isabelle Pedersen)
20:35: 800 m kvinner, semifinale (evt. Hedda Hynne)
21:10: 1500 m menn, semifinale (evt. Filip Ingebrigtsen)
21:45: Tikamp menn, 400 m (Martin Roe)

Lørdag 12. august 2017:
11:00: Tikamp menn, 110 m hekk (Martin Roe)
12:00/13:20: Tikamp menn, diskos (Martin Roe)
15:15: Tikamp menn, stav (Martin Roe)
18:30/19:55: Tikamp menn, spyd (Martin Roe)
21:05: 100 m hekk kvinner, finale (evt. Isabelle Pedersen)
21:20: 5000 m menn, finale (evt. Sondre Nordstad Moen)
21:45: Tikamp menn, 1500 m (Martin Roe)

Søndag 13. august 2017:
08:45: 50 km kappgang menn (Håvard Haukenes)
20:35: 5000 m kvinner, finale (evt. Karoline Bjerkeli Grøvdal)
21:10: 800 m kvinner, finale (evt. Hedda Hynne)
21:30: 1500 m menn, finale (evt. Filip Ingebrigtsen)


Kan også ta med NRKs sendeskjema i tråden for oversiktens skyld:

Fredag 4. august:
19:40-20:55 NRK 2
20:55-23:00 NRK 1

Lørdag 5. august:
11:00-14:15 NRK 1
20:00-21:05 NRK 2
21:05-23:00 NRK 1

Søndag 6. august:
11:00-14:15 NRK 1
14:15-16:30 NRK 2
17:00-17:30 NRK 2
20:00-23:00 NRK 1

Mandag 7. august:
19:30-20:55 NRK 1
20:55-21:15 NRK 2
21:15-23:00 NRK 1

Tirsdag 8. august:
20:00-20:55 NRK 1
20:55-22:15 NRK 2
22:15-23:00 NRK 1

Onsdag 9. august:
20:00-21:30 NRK 3
21:30-23:00 NRK 1

Torsdag 10. august:
20:00-21:20 NRK 2
21:20-23:00 NRK 1

Fredag 11. august:
11:00-13:00 NRK 1
19:55-21:30 NRK 1
21:30-22:25 NRK 2
22:25-23:00 NRK 1

Lørdag 12. august:
11:00-13:30 NRK 1
19:55-20:55 NRK 2
20:55-23:00 NRK 1

Søndag 13. august:
08:40-12:45 NRK 1
13:15-17:00 NRK 1
20:00-23:00 NRK 1

lok1
lok1Innlegg: 4713
30.07.17 19:43

Siden det er så lange innlegg på starten av denne tråden kan vi ta å samle troppene som Puttemans har publisert i en annen tråd: 

 

 

USAs VM-tropp

Menn
100 m Chris Belcher, Christian Coleman, Justin Gatlin
200 m Kyree King, Ameer Webb, Isiah Young
400 m Fred Kerley, Wil London III, LaShawn Merritt, Gil Roberts
800 m Donovan Brazier, Isaiah Harris, Drew Windle
1500 m 
Robby Andrews, Matthew Centrowitz, Johnny Gregorek
5000 m Paul Chelimo, Ryan Hill, Eric Jenkins
10 000 m Shadrack Kipchirchir, Leonard Korir, Hassan Mead
110 m hekk Devon Allen, Aleec Harris, Aries Merritt
400 m hekk Kerron Clement, Eric Futch, TJ Holmes, Michael Stigler
3 000 m hinder Hillary Bor, Evan Jager, Stanley Kebenei
4 x 100 m Jaylen Bacon, Beejay Lee, Michael Rodgers
4 x 400 m
 Michael Cherry, Tony McQuay, Bryshon Nellum
Høyde Erik Kynard, Bryan McBride, Ricky Robertson, Jeron Robinson
Stav Andrew Irwin, Sam Kendricks, Christopher Nilsen
Lengde Marquis Dendy, Jeff Henderson, Jarrion Lawson
Tresteg Chris Benard, Will Claye, Donald Scott, Christian Taylor
Kule Ryan Crouser, Darrell Hill, Joe Kovacs, Ryan Whiting
Diskos Rodney Brown, Andrew Evans, Mason Finley
Spyd Cyrus Hostetler
Tikamp Trey Hardee, Devon Williams, Zachery Ziemek
Maraton Bobby Curtis, Elkanah Kibet, Augustus Maiyo

Kvinner
100 m Tori Bowie, Deajah Stevens, Ariana Washington
200 m Tori Bowie, Kimberlyn Duncan, Deajah Stevens
400 m Kendall Ellis, Allyson Felix, Phyllis Francis, Quanera Hayes
800 m Charlene Lipsey, Brenda Martinez, Ajee' Wilson
1500 m Kate Grace, Jenny Simpson, Sara Vaughn
5000 m 
Shelby Houlihan, Molly Huddle, Shannon Rowbury
10 000 m Molly Huddle, Emily Infield, Emily Sisson
100 m hekk Nia Ali, Dawn Harper-Nelson, Kendra Harrison, Christina Manning
400 m hekk Kori Carter, Shamier Little, Dalilah Muhammad, Cassandra Tate
3 000 m hinder Emma Coburn, Courtney Frerichs, Colleen Quigley
4x100 m Morolake Akinosun, Aaliyah Brown, Kyra Jefferson
4x400 m Daina Harper, Natasha Hastings, Shakima Wimbley
Høyde Vashti Cunningham, Inika McPherson, Liz Patterson
Stav Emily Grove, Sandi Morris, Jenn Suhr
Lengde Tianna Bartoletta, Quanesha Burks, Brittney Reese, Sha'Keela Saunders
Kule Dani Bunch, Michelle Carter, Raven Saunders
Diskos Valarie Allman, Whitney Ashley, Gia Lewis-Smallwood
Slegge Gwen Berry, Maggie Ewen, DeAnna Price
Spyd Kara Winger
Sjukamp Erica Bougard, Sharon Day-Monroe, Kendell Williams
20 km kappgang Miranda Melville, Maria Michta-Coffey
50 km kappgang Katie Burnett, Erin Taylor-Talcott
Maraton Serena Burla, Amy Cragg, Lindsay Flanagan

 

Australias VM-tropp

Menn
400 m Steven Solomon 
800 m Peter Bol 
1500 m Ryan Gregson, Luke Mathews 
5000 m Morgan McDonald, Sam McEntee, Patrick Tiernan 
10 000 m Patrick Tiernan 
110 m hekk Nicholas Hough 
4 x 100 m Nick Andrews, Rohan Browning, Tom Gamble, Alex Hartmann, Trae Williams 
Stav Kurtis Marschall 
Lengde Henry Frayne, Fabrice Lapierre 
Kule Damien Birkenhead 
Spyd Hamish Peacock 
Tikamp Cedric Dubler 
20 km kappgang Dane Bird-Smith, Rhydian Cowley 
50 km kappgang Jared Tallent 
Maraton Jack Colreavy, Josh Harris, Brad Milosevic 

Kvinner
200 m Ella Nelson
400 m Morgan Mitchell
800 m Georgia Griffith 
1500 m Zoe Buckman, Georgia Griffith, Linden Hall 
5000 m Madeline Hills, Eloise Wellings 
10 000 m Madeline Hills, Eloise Wellings 
100 m hekk Sally Pearson
400 m hekk Lauren Wells
3 000 m hinder Genevieve La Caze 
4x400 m Ella Connolly, Morgan Mitchell, Ella Nelson, Anneliese Rubie, Jess Thornton, Lauren Wells
Lengde Brooke Stratton
Diskos Dani Stevens
Spyd Kathryn Mitchell, Kelsey-Lee Roberts 
20 km kappgang Regan Lamble, Beki Smith, Claire Tallent 
Maraton Milly Clark, Sinead Diver, Jess Trengove

 

Storbritannias VM-tropp

Menn
100 m James Dasaolu, Reece Prescod, CJ Ujah
200 m Zharnel Hughes, Nethaneel Mitchell-Blake, Danny Talbot
400 m Dwayne Cowan, Matt Hudson-Smith, Martyn Rooney 
800 m Elliot Giles, Kyle Langford, Guy Learmonth 
1500 m Josh Kerr, Chris O’Hare, Jake Wightman
5000 m Andrew Butchart, Mo Farah, Marc Scott
10,000 m Mo Farah 
110 m hekk David King, David Omoregie, Andrew Pozzi
400 m hekk Jack Green
3 000 m hinder Rob Mullett, Zak Seddon 
4 x 100 m Harry Aikines-Aryeetey, Adam Gemili, Zharnel Hughes, Richard Kilty, Nethaneel Mitchell-Blake, Reece Prescod, Danny Talbot, CJ Ujah
4 x 400 m Cameron Chalmers, Dwayne Cowan, Jack Green, Matt Hudson-Smith, Martyn Rooney, Delano Williams, Rabah Yousif
Høyde Robbie Grabarz 
Tresteg Nathan Fox
Slegge Nick Miller
Tikamp Ashley Bryant
20 km kappgang Tom Bosworth, Callum Wilkinson 
50 km kappgang Dominic King 
Maraton Andrew Davies, Callum Hawkins, Josh Griffiths

Kvinner
100 m Desiree Henry, Daryll Neita, Asha Philip
200 m Dina Asher-Smith, Shannon Hylton, Bianca Williams
400 m Zoey Clark, Emily Diamond, Anyika Onuora 
800 m Shelayna Oskan-Clarke, Lynsey Sharp, Adelle Tracey
1500 m Jessica Judd, Sarah McDonald, Laura Muir, Laura Weightman
5000 m Eilish McColgan, Laura Muir, Steph Twell
10,000 m Jessica Martin, Beth Potter, Charlotte Taylor 
100 m hekk Tiffany Porter
400 m hekk Eilidh Doyle, Jess Turner
3 000 m hinder Rosie Clarke, Lennie Waite
4x100 m Dina Asher-Smith, Desiree Henry, Corinne Humphreys, Shannon Hylton, Daryll Neita, Asha Philip, Bianca Williams 
4x400 m Zoey Clark, Emily Diamond, Eilidh Doyle, Laviai Nielsen, Anyika Onuora, Perri Shakes-Drayton
Høyde Katarina Johnson-Thompson, Morgan Lake
Stav Holly Bradshaw 
Lengde Shara Proctor, Jazmin Sawyers, Lorraine Ugen
Diskos Jade Lally
Slegge Sophie Hitchon
Sjukamp Katarina Johnson-Thompson 
20 km kappgang Gemma Bridge, Bethan Davies 
Maraton Tracy Barlow, Alyson Dixon, Charlotte Purdue

 

Canadas VM-tropp

Menn
100 m Andre De Grasse, Gavin Smellie
200 m Aaron Brown, Andre De Grasse
800 m Brandon McBride
5000 m Mohammed Ahmed, Justyn Knight
10,000 m Mohammed Ahmed
110 m hekk Johnathan Cabral
3 000 m hinder Matthew Hughes
4 x 100 m Mobolade Ajomale, Aaron Brown, Andre De Grasse, Akeem Haynes, Brendon Rodney, Gavin Smellie
Høyde Derek Drouin, Michael Mason
Stav Shawnacy Barber
Kule Tim Nedow
Tikamp Damian Warner
20 km kappgang Ben Thorne
50 km kappgang Mathieu Bilodeau, Evan Dunfee
Maraton Eric Gillis, Thomas Toth

Kvinner
100 m Crystal Emmanuel
200 m Crystal Emmanuel
400 m Travia Jones, Carline Muir, Aiyanna Stiverne
800 m Melissa Bishop
1500 m Sheila Reid, Nicole Sifuentes, Gabriela Stafford
5000 m Jessica O’Connell, Andrea Seccafien
10,000 m Rachel Cliff, Lanni Marchant, Natasha Wodak
100 m hekk Phylicia George
400 m hekk Noelle Montcalm, Sage Watson
3 000 m hinder Geneviève Lalonde
4x400 m  Travia Jones, Natassha McDonald, Noelle Montcalm, Carline Muir, Aiyanna Stiverne, Sage Watson
Stav Alysha Newman, Anicka Newell
Lengde Christabel Nettey
Kule Brittany Crew
Slegge Jillian Weir
Spyd Liz Gleadle
Maraton Rachel Hannah, Tarah Korir, Dayna Pidhoresky

 

Tysklands VM-tropp

Menn
100 m Julian Reus
200 m Aleixo Platini Menga, Julian Reus
800 m Marc Reuther
1500 m Timo Benitz, Homiyu Tesfaye
5000 m Richard Ringer
110 m hekk Matthias Bühler
4 x 100 m Michael Bryan, Robin Erewa, Robert Hering, Sven Knipphals, Julian Reus, Roy Schmidt
Høyde Eike Onnen, Mateusz Przybylko
Stav Raphael Holzdeppe
Lengde Julian Howard
Tresteg Max Hess
Kule David Storl
Diskos Robert Harting, Martin Wierig
Spyd Andreas Hofmann, Thomas Röhler, Johannes Vetter
Tikamp Mathias Brugger, Rico Freimuth, Kai Kazmirek
20 km kappgang Nils Brembach, Christopher Linke, Hagen Pohle
50 km kappgang Carl Dohmann, Karl Junghannss

Kvinner
100 m Rebekka Haase, Gina Lückenkemper, Tatjana Pinto
200 m Rebekka Haase, Lisa Mayer, Laura Müller
400 m Ruth Sophia Spelmeyer
800 m Christina Hering
1500 m Hanna Klein, Konstanze Klosterhalfen
5000 m Hanna Klein, Konstanze Klosterhalfen, Alina Reh
100 m hekk Pamela Dutkiewicz, Nadine Hildebrand, Ricarda Lobe
400 m hekk Jackie Baumann
3 000 m hinder Gesa Felicitas Krause
4x100 m Alexandra Burghardt, Rebekka Haase, Amelie-Sophie Lederer, Gina Lückenkemper, Lara Matheis, Tatjana Pinto
4x400 m Nadine Gonska, Lara Hoffman, Svea Köhrbruck, Hannah Mergenthaler, Laura Müller, Ruth Sophia Spelmeyer
Høyde Marie-Laurence Jungfleisch
Stav Friedelinde Petershofen, Lisa Ryzih, Silke Spiegelburg
Lengde Claudia Salman-Rath, Alexandra Wester
Tresteg Neele Eckhardt, Kristin Gierisch
Kule Sara Gambetta
Diskos Julia Harting, Nadine Müller, Anna Rüh
Slegge Kathrin Klaas, Susen Küster
Spyd Christin Hussong, Katharina Molitor
Sjukamp Claudia Salman-Rath, Carolin Schäfer
Maraton Fate Tola Geleto, Katharina Heinig

 

Kinas VM-tropp

Menn
100 m Su Bingtian, Xie Zhenye
200 m Xie Zhenye
110 m hekk Xie Wenjun
4 x 100 m Bie Ge, Liang Jinsheng, Su Bingtian, Zhang Peimeng, Wu Zhiqiang, Xie Zhenye
Høyde Wang Yu, Zhang Guowei
Stav Ding Bangchao, Xue Changrui, Yao Jie
Lengde Huang Changzhou, Shi Yuhao, Wang Jianan
Tresteg Dong Bin, Fang Yaoqing, Wu Ruiting
20 km kappgang Jin Xiangqian, Wang Kaihua, Wang Rui
50 km kappgang Niu Wenbin, Wu Qianlong, Yu Wei

Kvinner
4 x 100 m Ge Manqi, Kong Lingwei, Liang Xiaojing, Tao Yujia, Wei Yongli
Kule Bian Ka, Gao Yang, Gong Lijiao
Diskos Chen Yang, Feng Bin, Su Xinyue
Slegge Luo Na, Wang Zheng, Zhang Wenxiu
Spyd Li Lingwei, Liu Shiying, Lyu Huihui
20 km kappgang Lu Xiuzhi, Wang Na, Yang Jiayu
Maraton Cao Mojie, Liu Qinghong

 

Sør-Afrikas VM-tropp

Menn
100 m Thando Roto, Akani Simbine
200 m Clarence Munyai, Akani Simbine, Wayde van Niekerk
400 m Pieter Conradie, Wayde van Niekerk
10,000 m Stephen Mokoka
Maraton Lusapho April, Desmond Mokgobu, Sibusiso Nzima
110 m hekk Antonio Alkana
Lengde Luvo Manyonga, Ruswahl Samaai, Zarck Visser
Kule Orazio Cremona, Jaco Engelbrecht
Spyd Rocco van Rooyen
20 km kappgang Lebogang Shange

Kvinner
100 m Carina Horn
800m Caster Semenya
1500 m Caster Semenya
Maraton Jenna Challenor, Mapaseka Makhanya
400 m hekk Wenda Nel
Spyd Sunette Viljoen

 

Sveits' VM-tropp

Menn
100 m Alex Wilson
200 m Alex Wilson
400 m hekk Kariem Hussein
50 km kappgang Alex Florez

Kvinner
100 m Mujinga Kambundji
200 m Sarah Atcho
800m Selina Büchel
4 x 100 m Sarah Atcho, Samantha Dagry, Cornelia Halbheer, Mujinga Kambundji, Salomé Kora, Ajla Del Ponte
400 m hekk Petra Fontanive, Yasmin Giger, Lea Sprunger
3 000 m hinder Fabienne Schlumpf 
Stav Nicole Büchler, Angelica Moser 
Sjukamp Caroline Agnou, Géraldine Ruckstuhl 
20 km kappgang Laura Polli

 

Etiopias VM-tropp

Menn
800 m Mohammed Aman, Mamush Lencho 
1500 m Aman Wote, Samuel Tefera, Teresa Tolosa 
5000 m Muktar Edris, Selemon Barega, Yomif Kejelcha, Hagos Gebrhiwot 
10 000 m Abadi Hadis, Jemal Yemer, Anduamlak Belihu 
3000 m hinder Getnet Wale, Tafese Seboka, Tesfaye Diriba
Maraton Tamirat Tola, Tsegaye Mekonnen, Yemane Tsegaye


Kvinner
800 m Habitam Alemu, Kore Tola, Mahlet Mulugeta 
1500 m Genzebe Dibaba, Gudaf Tsegaye, Besu Sado, Fantu Worku 
5000 m Almaz Ayana, Genzebe Dibaba, Senbere Teferi, Letesenbet Gidey 
10 000 m Almaz Ayana, Tirunesh Dibaba, Dera Dida 
3 000 m hinder Sofia Assefa, Etenesh Diro, Birtukan Fente
20 km kappgang Yehualeye Beletew, Askale Tiksa, Ayalnesh Dejene 
Maraton Mare Dibaba, Berhane Dibaba, Shure Demise, Aselefech Mergia

 

Nigerias VM-tropp

Menn
400 m Samson Nathaniel 
800 m Edose Ibadin 
Kule Chukwuebuka Enekwachi 

Kvinner
100 m Blessing Okagbare 
400 m Patience Okon-George, Yinka Ajayi, Margaret Bamgbose 
100 m hekk Tobiloba Amusan
400 m hekk Glory Onome Nathaniel 
4 x 400 m Patience Okon-George, Yinka Ajayi, Margaret Bamgbose, Emerald Egwin, Abike Egbeniyi
Lengde Blessing Okagbare, Ese Brume

 

Polens VM-tropp

Menn

400 m Rafał Omelko 
800 m Adam Kszczot, Marcin Lewandowski, Michał Rozmys 
1500 m Marcin Lewandowski, Michał Rozmys
110 m hekk Damian Czykier
400 m hekk Patryk Dobek
3000 m hinder Krystian Zalewski
4 x 400 m Rafal Omelko, Patryk Dobek, Kajetan Duszyński, Dariusz Kowaluk, Łukasz Krawczuk, Tymoteusz Zimny 
Høyde Sylwester Bednarek
Stav Piotr Lisek, Paweł Wojciechowski
Kule Konrad Bukowiecki, Michał Haratyk, Jakub Szyszkowski
Diskos Piotr Małachowski, Robert Urbanek
Slegge Paweł Fajdek, Wojciech Nowicki
Spyd Marcin Krukowski
20 km kappgang Artur Brzozowski, Damian Błocki, Jakub Jelonek
50 km kappgang Rafał Augustyn, Adrian Błocki, Rafał Fedaczyński

Kvinner
400 m Iga Baumgart, Małgorzata Hołub, Martyna Dąbrowska, Justyna Święty
800 m Angelika Cichocka, Joanna Jóźwik
1500 m Sofia Ennaoui, Angelika Cichocka
400 m hekk Joanna Linkiewicz 
4x400 m Iga Baumgart, Małgorzata Hołub, Martyna Dąbrowska, Justyna Święty, Aleksandra Gaworska, Patrycja Wyciszkiewicz
Høyde Kamila Lićwinko
Tresteg Anna Jagaciak-Michalska
Kule Paulina Guba, Klaudia Kardasz
Slegge Malwina Kopron, Joanna Fiodorow, Anita Włodarczyk
Spyd Marcelina Witek
Maraton Katarzyna Kowalska, Izabela Trzaskalska

 

New Zealands VM-tropp

Menn

200 m Joseph Millar
1500 m Nick Willis
10 000 m Zane Robertson
Kule Jacko Gill, Tom Walsh
Diskos Marshall Hall
Spyd Ben Langton Burnell
50 km kappgang Quentin Rew

Kvinner
800 m Angie Petty
5000 m Camillle Buscomb
10 000 m Camillle Buscomb
Stav Eliza McCartney
Slegge Julia Ratcliffe

 

Brasils VM-tropp

Menn
200 m Aldemir da Silva Junior
400 m Lucas Carvalho
800 m Thiago Andre
1500 m Thiago Andre
110 m hekk Eder Antonio Souza
400 m hekk Hederson Estefani, Marcio Teles
3 000 m hinder Altobeli da Silva
4 x 400 m
 Lucas Carvalho, Aldemir da Silva Junior, Anderson Henriques, Alexander Russo, Hugo de Sousa
Høyde Fernando Carvalho Ferreira, Talles Frederico Silva
Stav Thiago Braz da Silva
Tresteg Mateus Daniel Adao de Sa
Kule Darlan Romani
Slegge Wagner Domingos, Allan Wolski
Tikamp Luiz Alberto de Araujo, Jefferson de Carvalho Santos
20 km kappgang Caio Bonfim
50 km  kappgang Caio Bonfim

Kvinner
100 m Vitoria Cristina Rosa, Rosangela Santos
200 m Vitoria Cristina Rosa, Rosangela Santos
100 m hekk Fabiana Moraes
4x100 m Ana Claudia Silva, Vitoria Cristina Rosa, Rosangela Santos, Franciela Krasucki, Andressa Moreira Fidelis
Lengde Eliane Martins
Tresteg Tania da Silva, Nubia Soares
Kule Geisa Arcanjo
Diskos Andressa de Morais, Fernanda Martins
Spyd Laila Domingos
20 km kappgang Erica de Sena

 

Finlands VM-tropp

Menn
Lengde Arttu Pajulahti
Tresteg Simo Lipsanen
Slegge David Söderberg
Spyd Tero Pitkämäki
50 km  kappgang Jarkko Kinnunen, Aleksi Ojala, Aku Partanen

Kvinner
3000 m hinder Camilla Richardsson
Høyde Linda Sandblom
Stav Minna Nikkanen
Tresteg Kristina Mäkelä
Maraton Anne-Mari Hyryläinen

 

Takk til Puttemans for disse oversiktene. Resten av troppene kan dere finne her og her.

janesaj
janesajInnlegg: 36120
30.07.17 19:51

Kopierte fra lista mi over nordmennene som hadde klart VM-kravet og glemte dermed Sven Martin Skagestad (diskos) i oversikten. Skagestad kom med på invitasjon og har vært en drøy meter unna å klare VM-kravet. Han kommer inn i mesterskapet med 30. beste årsbesteresultat. Han var like ved å komme med til OL-finale i fjor, men da var det synlig bedre forhold for hans gruppe, og han må nok iallfall klare årsbeste for å ta seg til finale.

Hatleking
HatlekingInnlegg: 12826
31.07.17 13:46

Det er nok trioen Filip Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Karoline Bjerkeli Grøvdal me kan forvente å kjempe godt oppe på dei respektive greinene deira. Filip Ingebrigtsen er ein av mange som kan gjere det bra, i sær sidan det gjerne ikkje går full pinne gtå start av i meisterskap. Ein outsider til medalje viss ting klaffar fullt og heilt. Grøvdal får ikkje medalje, men ho kan framleis gjere særs gode løp på eit skyhøgt nivå.

Warholm vil eg absolutt seie er ein medaljekandidat. Viss han også får toppa formen til VM er det ikkje umogleg at han tek sigeren heller. Viss han dog ikkje får ting til å klaffe, kan han kome godt ned på lista - men i finale bør han iallfall vere. 400mh er ein veldig open distanse. Ting må klaffe teknisk og taktisk. Det var vel aldri nokon grunn til at han skulle vere i sesongens toppform så tidleg som då han satte rekordane, så me får håpe at han har enda eit gir å gå på!

Puttemans
PuttemansInnlegg: 12696
31.07.17 20:30

David Rudisha er ute av mesterskapet med skade.

lok1
lok1Innlegg: 4713
31.07.17 23:45

Ser også at Nedasekau i høyde ikke er med likevel.

Coach
CoachInnlegg: 74194
01.08.17 02:27

Tippekonktråd er oppe!

 

Perbu
PerbuInnlegg: 3797
01.08.17 07:27
Coach: Tippekonktråd er oppe!

Supert!

janesaj
janesajInnlegg: 36120
01.08.17 10:35
Coach: Tippekonktråd er oppe!

Suverent. Her skal den sure fjerdeplassen fra OL i fjor der jeg misset pallen med én fattig reserves margin forsøkes revansjeres. Forhåpentligvis er formen spisset bedre i år :-)

(Innlegget ble redigert 01.08.17 10:38)

Puttemans
PuttemansInnlegg: 12696
jakral
jakralInnlegg: 20729
01.08.17 14:52
lok1: Søndag 13. august 08:45 - M - 50 Kilometres Race Walk - Final                                                     08:45 - W - 50 Kilometres Race Walk - Final                                                     13:20 - W - 20 Kilometres Race Walk - Final                                                     15:20 - M - 20 Kilometres Race Walk - Final

Er det virkelig ingen som bruker å doble i kappgang? Litt spesielt i så tilfelle at alle fire øvelsene avholdes samme dag rett etter hverandre. Det kan muligens være problemer med å stenge av gater i London over flere dager slik at man da heller klumper sammen kappgangen. Synes likevel det burde vært mulig å finne en gatestump man kan gå opp og ned ørten ganger også midt i uka. Det viser vel bare at IAAF egentlig har et stemoderlig forhold til denne grenen. 

HLund
HLundInnlegg: 6745
01.08.17 14:54
jakral: Er det virkelig ingen som bruker å doble i kappgang?

Kappgang er en veldig spesiell øvelse. Krever myyye restitusjon. Har nok mye med det å gjøre.

Perbu
PerbuInnlegg: 3797
01.08.17 15:32

Til sammen sju deltakere i 50 km for kvinner.  Får håpe at mange nok kommer i mål til å fylle seierspallen.

lok1
lok1Innlegg: 4713
01.08.17 21:26
jakral: Er det virkelig ingen som bruker å doble i kappgang?

Er flere som har doblet før, blant annet Diniz i fjor som jo ikke gikk så bra. Ellers er nok heller årsaken den som du allerede har gitt om at det er vanskelig å stenge Londons gater.

Puttemans
PuttemansInnlegg: 12696
03.08.17 10:25

Andre de Grasse fikk en lårskade på trening denne uka og er ute av VM.

Puttemans
PuttemansInnlegg: 12696
03.08.17 13:19

Olga Zemlyak og Olesya Povh er ute av det ukrainske laget pga. "violating IAAF disciplinary rules"...

Det foregår saker og ting ennå, ser det ut til.

jakral
jakralInnlegg: 20729
03.08.17 14:05
Puttemans: Olga Zemlyak og Olesya Povh er ute av det ukrainske laget pga. "violating IAAF disciplinary rules"... Det foregår saker og ting ennå, ser det ut til.

Retestingen av prøvene fra London-OL viste jo at minst 13% av alle utøvere var dopet. Det skulle tilsi f.eks. minst én dopet utøver i hvert eneste løpsheat.

Men disiplinære årsaker som for disse ukrainske utøverne kan jo være litt av hvert..

bhros
bhrosInnlegg: 11264
03.08.17 21:33

Ser Haukenes har årets nest beste resultat på 50 km. 
Er han en reell medaljekandidat?  Følger ikke akkurat så mye med på kappgang.....

janesaj
janesajInnlegg: 36120
03.08.17 21:39
bhros: Ser Haukenes har årets nest beste resultat på 50 km.
Er han en reell medaljekandidat? Følger ikke akkurat så mye med på kappgang.....

Vil si han er medaljekandidat, ja, men det er mange om beinet. Årsbesteresultater skal man ikke ta så altfor mye hensyn til i kappgang, med så få konkurranser i året. I kvalifiseringsperioden (fra 1/1-16) har han den niende beste tiden av de påmeldte. Vil si at topp seks er et meget godkjent resultat for Haukenes om han greier det.

jakral
jakralInnlegg: 20729
04.08.17 14:39

Da begynner VM endelig i dag. Det er mye tekst i de første innleggene i tråden, så vi får oppsummere litt. To norske i aksjon.


Første kveldsøkt:

20:00 - 100m menn, innledende runder med "turister"
20:20 - Diskos, menn kval (gruppe a) - Sven Martin Skagestad
20:30 - Lengde, menn kval
20:35 - 1500m kvinner heats - Karoline B Grøvdal i heat 2 kl 20:48
20:45 - Stav, kvinner kval
21:20 - 100m menn, heats
21:25 - Diskos, menn kval (gruppe b)
22:20 - 10000m menn, FINALE

jakral
jakralInnlegg: 20729
04.08.17 15:19

De norske er i angrepsposisjon i kveld. Avansement vil være stor bonus for begge.

Sven Martin Skagestad må forbedre sin årsbeste med drøye halvmeteren for å klare den automatiske kvalgrensa på 64.50. Persen hans er på 65.20, så det er ikke umulig. Han stiller likevel i en kvalgruppe der de aller fleste er bedre enn ham.

På 1500m er det de seks beste som går videre i hvert av de tre heatene og de seks beste tidene utover disse. Det er bare én som har dårligere pers og årsbeste enn Karoline i hennes heat. 4:07.25 er ikke mye å fare med i dette selskapet, så her må det tas nye steg om avansement skal sikres.

lok1
lok1Innlegg: 4713
04.08.17 20:05

NÅ BEGYNNER DET =D =D =D =D =D =D

lok1
lok1Innlegg: 4713
04.08.17 20:20

Når NRK er så kåte på å intervjue at de begynner å intervjue afghanske turister... 

jakral
jakralInnlegg: 20729
04.08.17 20:22
lok1: Når NRK er så kåte på å intervjue at de begynner å intervjue afghanske turister...

Mistenker at NRK er litt overbemannet der borte i London nå. De har jo Espen Aas i tillegg til sportsgjengen.

Puttemans
PuttemansInnlegg: 12696
04.08.17 20:22

TV4 for idrett, NRK for alt annet.

jakral
jakralInnlegg: 20729
04.08.17 20:24

Storfavoritt Daniel Ståhl med ganske svak start i diskos. Bare 61.83. Langt unna kvalgrensa.

Sarella
SarellaInnlegg: 11563
04.08.17 20:26
Puttemans: TV4 for idrett, NRK for alt annet.

Eurosport er også ok, flinke kommentatorer, bare å holde seg unna NRK.

Litt morsomme disse første heatene på 100m, jeg hadde faktisk slått fyren fra Micronesia :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg