Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

40 verdensrekorder (friidrett)

NYTT TEMA
Hudsucker
HudsuckerInnlegg: 1307
10.09.19 21:06
return_of_drakkar: I vanlig friidrett har han 2,35.
Han har 2,36 i såkalt "town square meeting / exhibition".

Oppvisningsstevne, kalles det vel. Og resultatet derfra står som hans norske rekord. Det er også med dette resultatet han er listet som nr. 37 på all-time-high-listen Drax refererer til.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 22275
10.09.19 21:17
Hudsucker: Oppvisningsstevne, kalles det vel. Og resultatet derfra står som hans norske rekord. Det er også med dette resultatet han er listet som nr. 37 på all-time-high-listen Drax refererer til.

Jeg brukte da den vanlige angletærske betegnelsen på det.
Og i min sammenlikning med kviterusseren mente jeg da selvsagt - vanlig friidrett.
Ikke showbiz, men det betyr jo ikke noe så lenge vi har oppklart de to forskjellige fasettene.

(Innlegget ble redigert 10.09.19 21:20)

Hudsucker
HudsuckerInnlegg: 1307
11.09.19 01:07
return_of_drakkar: Jeg brukte da den vanlige angletærske betegnelsen på det.

Skal ikke nekte deg å være "angletærsk", men personlig synes jeg det er bedre å bruke norske begreper når det finnes noen og de er gode. Det er lite og stadig mer truet språk som bare kan beskyttes ved å brukes. Ellers blir vi alle som gutten på 7-11 som ikkje skjønte hva jeg ville ha da jeg ba om et stykke pizza. "Du mener slice?"

Litt mer on-topic: Skjønner ikke helt hvorfor slike stevner skal falle utenfor definisjonen av "vanlig friidrett"? Fordi de gjerne er godt premiert og avholdes i annen regi enn IAAF, er det det du mener med showbiz?

I f.eks. skiskyting kan man godt argumentere for at Gelsenkirchen-rennet er show-preget ettersom både konkurranseformen, rammen omkring rennet og selve traseen er så annerledes enn det man ellers møter. Men i høydehopp er jo ikke dette tilfelle for slike bystevner, med et visst unntak for rammen omkring. Til gjengjeld har man jo begynt å la enkelte DL-øvelser avholdes på bytorg, som kulestøt nå sist i Brüssel.

At man skal lage et kunstig skille mellom prestasjoner oppnådd i slike gallaer/oppvisningsstevner og andre har jeg vondt for å se hensikten med. Lavillenies stavrekord ble jo satt i et årlig stevne som Bubka i sin tid initierte, og jeg har aldri sett noen ytre seg nedsettende om den eller ikke ville ta den på alvor av den grunn. De nødvendige kvalitetskontroller og dobbeltsjekker blir jo utført.

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 20099
11.09.19 08:00
Hudsucker: At man skal lage et kunstig skille mellom prestasjoner oppnådd i slike gallaer/oppvisningsstevner og andre har jeg vondt for å se hensikten med.

Helt enig. Det er som du sier ingen forskjell på selv konkurransen kontra det som skjer på stadion. Det er bare rammen rundt som er litt anderledes.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 22275
12.09.19 16:35
Hudsucker: At man skal lage et kunstig skille mellom prestasjoner oppnådd i slike gallaer/oppvisningsstevner og andre har jeg vondt for å se hensikten med. Lavillenies stavrekord ble jo satt i et årlig stevne som Bubka i sin tid initierte, og jeg har aldri sett noen ytre seg nedsettende om den eller ikke ville ta den på alvor av den grunn. De nødvendige kvalitetskontroller og dobbeltsjekker blir jo utført.

Noen ser da andre hensikter.
Innendørs vs utendørs er veldig greit, hvor for det kan være ok har jeg nevnt, og bør vel heller ikke være så vanskelig å forstå.
Det er jo ikke noe nedsettende om innendørs stav vs utendørs stav. Man oppgir også vindforholdene i sprint, noe som da jo sier at utendørs vil man kunne ha faktorer man ikke har innendørs.

Så er det da smaksak med de andre stevnene.
Det er da helt greit etter mitt syn å skille mellom "exhibitions" og vanlige stevner. 

Det er ikke uvanlig at det settes opp slik.
Endog den etter mitt syn flotteste siden gjør det slik:

http://www.alltime-athletics.com/men.htm

 

(Innlegget ble redigert 12.09.19 16:37)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 22275
12.09.19 19:20

Ok, greit nok at det er likt for å hoppe høyde på Bislett Games eller på torget i et slikt oppvisningstevne.

Men utendørs og innendørs bør man skille mellom, synes jeg. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg