Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

OL-krav og uttak!

NYTT TEMA
chell

Innlegg: 17
chell
04.09.00 16:11
Hvor mange vet at vi har krav som Bjørge Stensbøl har sett høyere enn det internasjonale?

Grunnen til dette?
Bjørge vil sitte på denne livs-avgjørelsen for utøvere som har trent målrettet og beinhardt i en årsrekke.

Det norske systemet undergraver de norske utøvernes mulighet til å konkurrere på lik linje med andre i verden som faktisk følger de internasjonale kravene
( minus USA som har så mange bra at de har beinhardt uttak top tre i USA-mesterskapet! -- OG Tyskland som ligger litt over det internasjonale, MEN under det noske!)

Hvordan undergraver dette utøvernes mulighet?
- Våre utenlandske konkurrenter får reise til OL, får mer erfaring til neste gang OG IKKE MINST: blir olympiere og får MYE lettere sponsor-avtaler for å kunne fortsette satsing på fulltid!!!

HVORFOR er det ingen i det norske idretts-systemet som protesterer på dette!?!?!?!

PS! Hva med Einar Kristian Tveitå i Diskos - er han den eneste som ligger mellom det internasjonale og det norkse kravet som IKKE får reise? Er dette tryne-politikk eller er vi redde for å sende kastere til OL (vi har jo ikke god erfaring med gode noske kastere - de "doper jo hele gjengen").

:)
Chellie
Script

Innlegg: 4290
Script
03.02.14 12:44

Ved OL-uttak går man etter de som kan vinne/ta medalje, dvs at potensiale og historie får forholdsvis stor vekt: De som tidligere har vist at de kan vinne, vil foretrekkes: Derfor er  Northug og Hattestad de sterkeste norske kortene på sprintene. Northug vet alle hva kan når villdyret våkner, og er rett og slett en selvfølge. Hattestad ser majestetisk uovervinnelig ut når han er i form, som nå  Hvem av de øvrige som bør ut, er ikke godt å si. Gløersen vant på en meget imponerende måte et WC-renn, hvor også de beste russerne ble slått. Kan vanskelig forestille meg annet enn at det er for tidlig til at  Haagen Krogh kan måle seg med de beste russerne og ta medalje Men kan  han ikke gå en etappe på en av stafettene? Den som er uttatt og blir vraket, MÅ få gå et annet løp  i stedet, kanskje uthvilt på 5-mila hvor de mange av de  beste er slitne og det alltid er rom for store overraskelser.

(Innlegget ble redigert 03.02.14 12:57)

rockz

Innlegg: 6297
rockz
03.02.14 19:34

Nesten 14 år!  3 vinter OL og 3 Sommer OL gikk det før trådstarter fikk svar! Det må være olympisk rekord :-) 

 

eddard

Innlegg: 14530
eddard
11.02.14 09:52
chell: Einar Kristian Tveitå

Ser via google at han fikk 12.plass i VM året etter, og siden la opp og er overlege. Klart seg greit uten sponsormidler da.

Herlig gammel tråd gitt :-)

Coach

Innlegg: 74980
Coach
04.03.14 09:19
rockz: Nesten 14 år! 3 vinter OL og 3 Sommer OL gikk det før trådstarter fikk svar! Det må være olympisk rekord :-)

4 sommer-OL, faktisk (dette ble jo postet i forkant av Sydney-lekene).  :-)

Ytterligere ett vinter-OL senere får vi vel innse at TS neppe har fått det med seg, da denne brukeren ikke ser ut til å ha vært aktiv mer enn et snaut år til, men hvis man hadde oppdaget noe slikt i profilen sin hadde det fort også vært snakk om tidenes VGD-overraskelse - etterfulgt av tidenes VGD-antiklimaks da det viste seg at svaret faktisk overhodet ikke angår trådens tema...  ;-)

 

Klikk for å gå tilbake til toppen