Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Div Fantasy Manager

NYTT TEMA
ryder
ryderInnlegg: 7439
23.06.12 18:13


Har vel opp gjennom årene hatt endel oversiktstråder for enkelte av Fantasy-sykkel mulighetene som finnes her inne, og noen av de gamle klassikerne ser fortsatt ut til å være levende.
Har hatt litt opphold fra den biten selv de siste årene, men prøver å oppdateres på den fronten og kan komme med en samlende oversikt over hva eg har funnet sålangt - rett før Touren starter er jo virkelig tida for dette, og kanskje er vi mange med fra sesongstart neste år i noen av disse!


VGD-konken
Laguttak: Før rittet starter (lør. 30. juni kl. 14), ingen bytter eller annet dall underveis.
En klassiker som denne gang befinner seg på dette forumet.
Enkelt nok ved at man tar ut 15 ryttere (+ 3 reserver, som kommer inn om ingen av de 15 på laget starter); vil man gå for sammendraget må man ta hensyn til hvor mange ganger de enkelte kommer inn blant topp-10 på etappene, hvor høgt de kan komme på etapper og hvordan de gjør de i sammendraget og for de andre trøyene - er flere veier til gode plasseringer her og ingen helt nøyaktig og god fasit, men som alltid lønner det seg å vurdere etappeprofilene.
Er også mulig å gå for flere etappeseire i stedet og satse med mer spesialiserte lag; noen vil kalle dette den enkle løsninga - og en løsning som kan betale bra mtp uttelling!
Terning: 5


Internet Tour de France game
Laguttak: Man. 2. juli kl. 11! - prologen og 1. etappe inngår ikke. 15 ryttere, ingen bytter underveis.
Dette er konkurransen som var grunnlaget for VGD-versjonen, og poengberegninga her er det som vi på vgd'sk kaller rangeringspoeng og bonuspoeng - så flest mulig topp-10 resultater for rytterne og noen likt plassert = likt rangert er det som gir suksess.
Terning: 3


TV2 Tour-manager 
Laguttak: Før rittet starter (lør. 30. juni kl. 14) + mulig med 20 bytter underveis (1 ut + 1 inn = 1 bytte).
Mer styrete ved at rytterne er verdisatt, i kategorier og man kan maks ha to fra samme lag.
Poengberegninga, der rytterkategorien gir vekting av etappepoengene, gjør denne mer flaksete, men det står jo greit i stil med resten av TV2 - liten dybde i det meste.
Terning: 2


CQ manager
Laguttak: Før rittstart - lør. 30. juni kl 9.00
9 ryttere og CQ-begrensning på 4000.
Mer info på cyclingnews-forumet
Terning: 3


CyclingFever Points Competition
Laguttak: Før rittet starter (lør. 30. juni kl. 13), ingen bytter underveis.
Enkelt der man tar ut 20 ryttere (ingen verdi eller lagbegrensning) og får poeng utifra etapperesultater, klatre-/sprint-poeng, trøyebærer og sluttstilling sammenlagt og for de andre trøyene.
Terning: 4


CyclingFever Stage Competition
Laguttak: Før hver etappe (første: lør. 30. juni kl 13.45) - 12 ryttere (ingen verdi eller lagbegrensning).
Poeng utifra etappeplassering (20 beste på hver etappe får poeng - ikke veldig mye for 11-20 dog), og sammenlagt telles de 15 beste etappene.
At ikke alle etappene teller er jo noe tøvete (vil i praksis ikke belønne veldig for de som treffer på de få brudd-etappene som går inn, og ikke straffe de som totalbommer der siden etappa ikke teller).
Terning: 3


CyclingFever Main Competition
Laguttak: 25 ryttere før rittstart (lør. 30. juni kl. 10) og deretter 15 av de for hver etappe.
Hybrid mellom de to overnevnte som ikke er spesielt givende.
Terning: 2


de Wielerstrijd
Laguttak: Før rittstart (fre. 29. juni kl. 23.59) - rytterbegrensning på verdi og antall (20 såvidt eg husker).
Gammel konkurranse som har en horribel nettside.
Siden ikke kun TdF inngår i denne, men også andre ritt i perioden er denne litt mer å bite i. Verdien på rytterne er litt CQ-aktig, men ikke helt der - mulig det er poengene som er kjørt inn siste året for denne konkurransen som er grunnlaget.
Uansett vil laget bestå mest av TdF-ryttere, siden det er der de store poengene befinner seg - om man kommer seg over den skrale presentasjonen av det hele da...
Terning: 3


Velogames
Laguttak: Før rittstart (lør. 30. juni kl. 14) - 9 ryttere, rytterbegrensning på verdi og kategori.
Poengberegninga har med ymse, med etapper og sammenlagt som de to store.
Terning: 3


Cobblestone
Laguttak: Før rittstart - 11 ryttere - 1 fra hver verdikategori basert på CQ-ranking-inndeling.
Også her inngår andre ritt i perioden og poengberegninga er utifra CQ-ranking-skalaen.
Terning: 3


Teamtoto
Laguttak: Før rittstart - verdibegrensning på rytterne; 50 bytter underveis (1 ut = 1 bytte, 1 inn = 1 bytte - så 1 ut+1 inn = 2 bytter!).
Er ikke oppe enda ser det ut til, men har vært her noen år og hadde en Giro-konk, så regner med at det blir noe til Touren også.
Rytterne øker i verdi utover basert på resultater, og man får økt budsjett om rytterne man har tar poeng - så er en balanse mellom poenginnkjøring, budsjett og bytter dette
Terning: 4


Wielerprono
Laguttak: Før rittstart; 12 ryttere med verdibegrensning (CQ-poeng).
Er poeng for topp-10 på etappene og for å ha de forskjellige trøyene, samt for sluttstillinga - topp-20 sammenlagt og topp-3 i de andre trøyekonkene.
Terning: 4


Protours.no
Laguttak: Før rittstart - 9 ryttere, ingen verdi eller lagbegrensning (tror eg) - og visstnok mulig å gjøre bytter på hviledagene (noe eg oppdaga i ettertid i Giro-konken...) - noe uklart om man kan bytte alle inkludert kaptein.
Poeng for etapperesultat, for å ha trøyer og for sammendraget (der kapteinen teller masse).
Terning: 3


Feltet.dk
Laguttak: Lør. 30. juni kl. 14 - ingen bytter underveis.
9 ryttere og verdibegrensning - og man må betale 59,- for et spill uten den store dybden - hadde det enda vært som dr-swush-klassikeren (som vel ikke lever?).
Terning: 1Er sikkert andre Fantasy-konker som kan være av interesse (gidda ikke gå gjennom de ukjente som dukka opp på Google - regner med at de som eventuelt er verdt noe dukker opp som anbefalinger!), og sikkert motkommentarer til min noe kjappe oversikt.

Sorte_Baron
Sorte_BaronInnlegg: 9603
23.06.12 19:37

Bra tråd. Kan føye til VG Netts egen Tour de France manager: http://www.vgmanager.no/no/tour-de-france-2012/

Johan8
Johan8Innlegg: 123
23.06.12 20:08

Det der er på ingen måte "VG Netts egen Tour de France manager". Det er swush sin som tidligere var på dr.dk. Nå kjører de en felles manager for Norge og Danmark (VG og holdet.dk) som for oss bosatt i Norge nesten kan kaldes svindel. VG manager reklamerer med at de har premier til 57900 kr, men dette er bare tull siden de langt fleste er registrert gjennom holdet.dk og dermed stikker av med de fleste og kanskje alle premiene. Veldig dårlige premier i forhold til pris for nordmenn. Det topper seg videre ved at danskene som er med kjemper om langt bedre premier (i akkurat samme konkuranse), med en samlet verdi på over 100000. 

Hva som eventuelt skjer med de premiepengene som blir til overs dersom nordmenn kommer i topp 15 er det ingen informasjon om.

Helt latterlig opplegg rundt en ellers suveren manager. Dette er noe en av Norges største aviser ikke bør være bekjent av å være med på. Svindel og misvisende reklamering...

bellsax
bellsaxInnlegg: 130
24.06.12 09:09

Enig med Johan8 i at det er merkelig at pengepremiene er så ulike, men i fjor deltok jeg via den danske siden, og det fremgikk ingen begrensninger i deltakelsen for ikke-dansker..

Droppe å melde seg inn via vg manager og heller gå direkte på den danske siden? Hvis da det ikke har skjedd endringer..

Selve spillet via swush (som var på gamle dr manager) er veldig bra!!!

Johan8
Johan8Innlegg: 123
24.06.12 11:31

Tror muligens at man må være bosatt i Danmark for å få opprettet "gullhold" på den danske siden. På VG manager-forumet er det flere som reagerer på opplegget deres.

IghliVann
IghliVannInnlegg: 4099
24.06.12 11:32
Johan8: Det der er på ingen måte "VG Netts egen Tour de France manager". Det er swush sin som tidligere var på dr.dk. Nå kjører de en felles manager for Norge og Danmark (VG og holdet.dk) som for oss bosatt i Norge nesten kan kaldes svindel. VG manager reklamerer med at de har premier til 57900 kr, men dette er bare tull siden de langt fleste er registrert gjennom holdet.dk og dermed stikker av med de fleste og kanskje alle premiene. Veldig dårlige premier i forhold til pris for nordmenn. Det topper seg videre ved at danskene som er med kjemper om langt bedre premier (i akkurat samme konkuranse), med en samlet verdi på over 100000. 
Hva som eventuelt skjer med de premiepengene som blir til overs dersom nordmenn kommer i topp 15 er det ingen informasjon om.
Helt latterlig opplegg rundt en ellers suveren manager. Dette er noe en av Norges største aviser ikke bør være bekjent av å være med på. Svindel og misvisende reklamering...

Ja, du har faktisk rett. Nøyaktig de samme lagene på VG sin versjon og holdet.dk sin versjon. Dette må jo bli fikset opp for jeg skulle trodd at swush ville levere spillet til VG og holdet.dk og så kunne de arrangere sine egne totalt uavhengige managerspill. Håper og tror at det også egentlig er meningen, men at det bare har skjedd en glipp!?

Sorte_Baron
Sorte_BaronInnlegg: 9603
24.06.12 12:41

Link til debatten rundt den norske og danske versjonen: http://www.vgmanager.no/no/forum/hjelp/threads/258586#259985

Rufs
RufsInnlegg: 18793
26.06.12 09:27
ryder: Internet Tour de France game
Laguttak: Man. 2. juli kl. 11! - prologen og 1. etappe inngår ikke. 15 ryttere, ingen bytter underveis.
Dette er konkurransen som var grunnlaget for VGD-versjonen, og poengberegninga her er det som vi på vgd'sk kaller rangeringspoeng og bonuspoeng - så flest mulig topp-10 resultater for rytterne og noen likt plassert = likt rangert er det som gir suksess.
Terning: 3

Her må jeg skryte litt da jeg er en av to som har vunnet denne prestisjetunge konkurransen to ganger :-o)

tucan
tucanInnlegg: 20529
26.06.12 10:12
ryder: (+ 3 reserver, som kommer inn om ingen av de 15 på laget starter);

dette var kanskje i overkant strengt ;-)

Rufs
RufsInnlegg: 18793
26.06.12 11:03
tucan: dette var kanskje i overkant strengt ;-)

Da sitter du i det minste igjen med tre syklister på laget :-o)

tomas_kloden
tomas_klodenInnlegg: 301
26.06.12 16:25
ryder: Protours.no
Laguttak: Før rittstart - 9 ryttere, ingen verdi eller lagbegrensning (tror eg) - og visstnok mulig å gjøre bytter på hviledagene (noe eg oppdaga i ettertid i Giro-konken...) - noe uklart om man kan bytte alle inkludert kaptein.
Poeng for etapperesultat, for å ha trøyer og for sammendraget (der kapteinen teller masse).
Terning: 3

Da er hele Protours-systemet ute i ny versjon så konkurransen og nettsiden er her: FirstCycling.com :)

Reglene for konkurransen skulle være enkle de (poengskala ligger på siden)

- velg 9 mann, derav en kaptein
- du kan velge fritt, men max ha to fra et lag samtidig
- du kan gjøre tre bytter pr hviledag (kapteinen kan ikke byttes)
- rytterne får poenger fra plasseringene 1.-30.på etappene
- kapteinen får poengskalaen fra EN etappe x4 for sammenlagtplasseringen tilslutt, de andre på laget får den x1.
- rytterne som sykler i trøyer får daglige poenger (20 for den gule, og 10 for de andre)
- laget med flest poeng tilslutt vinner :)

Tillegg: når du oppretter et lag og deltar på konkurranser dannes det etterhvert en lagprofil med historikk/stats ala dette

bellsax
bellsaxInnlegg: 130
26.06.12 20:07

Prøvde å melde inn lag på den danske swush siden nå, og det gikk ikke. De stiller krav til å være bosatt i Danmark. Ergo må en gå via vg manager for å spille dette spillet.

emin
eminInnlegg: 23623
30.06.12 00:34

Meldte meg på "VG Manager" fordi det er en tradisjon etter flere år med Swush på dr.dk.

Man er jo nå nødt til å kjøpe Gull-medlemskap for å i det hele tatt ha noe å gjøre i konkurransen. Holder ikke med 9 bytter...
Så jeg betalte 59 kr for underholdningen.

Forøvrig så håper jeg på bruddseier på første etappe siden jeg ikke får byttet etter prologen (har Sagan, men etter det er det stopp)...


emin

(Innlegget ble redigert 30.06.12 00:37)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg